|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
phdwao wysypka wygląda jak czerwona kasza manna a teraz zaczynają robić się większe plamy, ma obsypany brzuch i plecy
Cytat:
![]() Zosia pewnie od zajączka ![]() gdzie trzymamy? hmmm narazie w plastikowej skrzyni a co się nie zmieści jest koło niej ale nie ma tego za wiele, a poza tym niedługo bratowa męża urodzi dziecko ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |||||
Zakorzenienie
|
ufff nadrobiłam i jestem z siebie dumna
![]() Nadalka ja muszę przed małą chować smoczka, bo jak tylko jakiś zobaczy w zasięgu ręki to łapie i od razu do pyszczka i z nim chodzi... od niedawna jej się tak włączyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
tzn. że oduczasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zadomowienie
|
mogą, ale nie muszą - ja jestem tego najlepszym przykładem: ciągnęłam smoka bardzo długo, ponad 3 lata, a zgryz zawsze miałam prawidłowy.
Ponadto Karolina chyba kiedyś wspominała, że jak dziecko koniecznie chce coś ssać, a zamiast smoczka odkryje kciuka, to jeszcze gorzej, bo wszak kciuka ani nie schowasz ani nie zabierzesz gdy uznasz, że już dość ![]() Cytat:
![]() Tak, Zosia dostała od Zajączka - u mnie w domu była ta tradycja, więc będę ją kultywować ![]() Od nas dostała krokodyla (którego pokazywałam jakiś czas temu - ostatecznie nie dałam jej go od razu, tylko schowałam właśnie "na Zajączka"), książeczkę "Spacer" i drewnianą wieżę, od jednych dziadków taką niby-książeczkę (po naciśnięciu tych przycisków autobus trąbi, ptaszki ćwierkają itd) i walec w tym stylu (nawet mu się nie przyjrzałam, bo został u dziadków - u nas zaraz kot by się nim zajął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
|
nie oduczam, nie ma szans teraz na to, próbowałam, ale bez smoczka nie uśnie, jak w nocy się obudzi z płaczem bez smoczka się nie uspokoi. Ale cały czas mam zasadę, że smoczek jest tylko w sytuacjach kryzysowych, kiedy nie działa nic innego na płacz czy marudzenie, albo do usypiania. Nie ma bawienia się smoczkiem, ssania ot tak sobie
Cytat:
![]()
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Za ząbka ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Wtajemniczenie
|
nie wiedziałam! myślałam że po roku
![]() Cytat:
![]() ja smoka ssałam do 6. roku życia,kto mnie pobije? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dziecko mojej znajomej miało trzydniówkę to poszli z nią do lekarza jak mała jeszcze gorączkowała (bardzo mocno), pediatra dopatrzyła się czerwonego gardła i zapisała antybiotyk, a tu po trzech dniach gorączki małą wysypało. Znajoma się strasznie wtedy wnerwiła, bo mimo wątpliwości jednak zdecydowała się podać dziecku ten antybiotyk, zupełnie bez potrzeby... Cytat:
![]() a jak ssałam smoczka to wręcz nałogowo, chodziłam z trzema (dwa w ręce, jeden w buzi) i jak mi się jeden "wyżuł" to brałam kolejnego i tak w kółko ![]()
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja byłam bez-smoczkowa.
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Fabian miał dziś jedną drzemkę. Wstał o 7, drzemka o 12 i dopiero padł. Wspiął się na mnie, wyciągnął sobie cyca i tak na mnie usnął. Padam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam po świętach. Dobrze, że już minęły, mogłoby tylko zrobić się wiosennie ![]() Leoś nauczył się naśladować dźwięki ![]() ![]() ![]() twarda babka z Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
mandi jak Wam idzie odstawianie od piersi? Ile razy dziennie karmisz piersia Amelke teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Odnośnie smoczka to u nas smoczek jest tylko do spania lub uspokojenia w krytycznych sytuacjach choć jeśli jest w zasięgu wzroku małej to szybko do niego "biegnie" i bierze do buzi bez powodu. Brawa dla Leosia za nowe umiejętności i dla Lu za ząbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
heh, i to w szklanej butelce po wodzie gazowanej tylko z naciąganym kauczukowym smoczkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Hehe ja nie mam takich danych na swój temat niestety, ale z pewnością nie byłabym w tej grupie rekordzistek - odkąd sięgam pamięcią nie odnotowuje, żebym korzystała jeszcze z tych rzeczy ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-04-02 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno się stresowała, ostatniego dnia to tylko non stop się na mnie wspinała i wołała "mama", zastanawiam się, czy ona już nie mówi tego świadomie. Tak samo jak jest głodna to czasem powie "am" albo "mniam", a tak często my jej mówimy jak je
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
wow
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z "am" u nas jest tak samo.
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Mam zaległości na wątku, wczoraj i dzisiaj miałam problem z netem. Czasem był, a czasem go nie było. A bez internetu jak bez ręki. U nas nic nowego. Małej przypomniało się, że lubi spać na brzuszku i od kilku dni tylko tak sypia. Przy czym podnosi jeszcze tak śmiesznie dupkę do góry ![]() Dzisiaj byłam na spacerze, nieco ponad 1,5 godziny, a umordowałam się jakbym maszerowała cały dzień. Wszędzie śnieg ![]() Cytat:
Ogólnie na pewno karmię mniej, moje piersi często są bardzo pełne i leci z nich mleko ciurkiem (czasami nieco mleka odciągam, ale nie za dużo.) Nie wiem kiedy całkowicie przejdziemy na mm, nie mam jakiegoś sztywnego terminu do którego chcę zakończyć kp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Tak, nawet mam już jedno w zapasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Nadalka moja jest bezsmoczkowa
![]() ![]() Ja też długo ciągnęłam smoka - chyba do 6 roku życia i zęby mam proste ![]() Pumcia spróbujcie z tym Doidy. Moja też nie chciała niekapka, gryzła ustnik. Nawet nie wiem czy chociaż raz udało jej się napić z niekapka. Oczywiście możecie szukać innych modeli niekapków, albo od razu przejść na naukę picia z kubeczka. Wanillka fajnie się obłowiliście ![]() Branzoletka oczywiście, że mało piszemy. Część mam wróciła do pracy, a poza tym nasze dzieciątka nie przesypiają już całych dni ![]() Ach czasami z łezką w oku wspominam czasy ciąży kiedy to było tyle czasu na wizaż ![]() Patryś śliczny ![]() Przepis na Tiramisu Pumci: "Mamka, boskie tiramisu przepisu prawdziwego mariano italiano: 4 żółtka pół szklanki cukru pudru 500 g serka mascarpone 1 duża paczka biszkoptów mocna kawa amaretto kakao Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę, do tego powoli dodawać mascarpone, cały czas miksując na wolnych obrotach. Każdy biszkopt maczać w wcześniej przygotowanej i ostudzonej kawie, przekładać masą, a masę posypać kakao. Od czasu do czasu biszkopty polewać amaretto (można też dolać amaretto do kawy). Podawać najlepiej na drugi dzień ![]() Karmelku brawa dla młodej za wstawanie w wanience ![]() ![]() Agunia za kolejny ząbek ![]() Irmusia naśladowanie dźwięków przez młodego musi być przeurocze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki kochane
![]() ![]() ![]() Aguniu kochana, wiesz, mi też się wydaje że to jest świadome... Np jak mała kręci się koło komputera a tż mówi "Idź do mamy" ona się na niego popatrzy, zawraca i idzie do mnie i mówi "mama, mama" albo jak się na mnie wspina też mówi "mama" wcześniej jej się zdarzało mówić przy zabawie czy coś ale teraz nie. Mówi tylko jak idzie do mnie. Tak samo z "mniam", jak widzi mleko albo jak niosę obiad to włącza jej się "mniam mniam" i nie skończy póki jej się nie weźmie i jej się da jeść. Choć czasem nawet podczas przeżuwania mówi lub jak czeka na kolejną porcję do buzi - upomina się słowem "mniam". A jak zobaczyła stół wielkanocny to omal szału nie dostała i z pół godziny to powtarzała. W ogóle to mały żarłoczek mi rośnie. Chciałaby wszystko jeść to co my... ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Wszystkiego najlepszego dla F. i B. za 9mc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
hej
dziewczyny ja z malym pytaniem. Wlasnie czytam o fotelikach. Chce zamowic taki do 300 zł +/- i niewiem czy od 9 do 25 czy do 18? Jak bym do 25 wziela nie byl by za duzy?? Bo mialam dostac fotelik i dostałam owszem. ALE nie wypowiem sie w jakim stanie... a potrzebuje bo bedziemy jechac na badania i nie tylko wiec zostałam bez fotelika...
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-04-03 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Też myślę, że to już świadome ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale brawa za wstawanie ![]() Cytat:
![]() Również wszystkiego naj dla dzieciaczków ![]() Chyba chciałam coś jeszcze napisać, ale wyleciało mi z głowy... Starość nie radość ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zadomowienie
|
Cześć
miałam wczoraj trochę więcej czasu do południa i jak na złość wizaż nie chciał mi działać ![]() ![]() ![]() brawa za ząbki i skończone 9 miesięcy Blanki i Fabianka ![]() ![]() ![]() Nadalka pytałaś o smoczek , Nadia dostaje go do zasypiania i czasem uspokojenia i w trakcie spacerów ![]() za tydzień w pt idziemy z małą do szpitala na kolejną tympanometrię ...mam nadzieję , że ostatnią ![]() Lecę wieszać pranie i szybki spacer i do pracy , ech |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.