Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 18:01   #4381
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

phdwao wysypka wygląda jak czerwona kasza manna a teraz zaczynają robić się większe plamy, ma obsypany brzuch i plecy

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wow, to faktycznie fura prezentów!
Taki bogaty Zajączek do was przychodzi, czy to też z jakichś innych okazji?
Zosia też coś dostała, ale znacznie mniej - książeczkę, prawie identyczną wieżę, jak ta, co pokazałaś i 3 inne zabawki.

A propos zabawek - dziewczyny, gdzie wy to wszystko trzymacie?
Bo mi już zaczynają ręce opadać, co chwile pojawia się coś nowego, ja już nie wiem, gdzie to składować!
to nie zajączek tylko brat przywiózł po swoim dziecku, pisałam że używane u nas nie ma tej tradycji
Zosia pewnie od zajączka tylko nic nie pokazałaś :P

gdzie trzymamy? hmmm narazie w plastikowej skrzyni a co się nie zmieści jest koło niej ale nie ma tego za wiele, a poza tym niedługo bratowa męża urodzi dziecko () więc zaczniemy wywożenie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 18:04   #4382
nadalka
Zakorzenienie

wiedziałyście hippowe mamy że mleko nr 3 jest po 10. mc ?
Stary 2013-04-02, 18:20   #4383
agunia82
Zakorzenienie

ufff nadrobiłam i jestem z siebie dumna

Nadalka ja muszę przed małą chować smoczka, bo jak tylko jakiś zobaczy w zasięgu ręki to łapie i od razu do pyszczka i z nim chodzi... od niedawna jej się tak włączyło

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Właśnie przymierzyłam ciuchy sprzed ciąży w których nie chodziłam już ponad rok. Mieszczę się!

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Wojtus od wczoraj raczkuje! Jeszcze momentami mu dupka zarzuca
ale za pantoflami przejdzie każda odleglośc.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie : jak wy wprowadzanie stałe pokarmu, w sensie takie które trzeba gryzc? Bo ja wciąż sie boje...a mały mi dzisiaj wyrwał z ręki kawałek ogórka zielonego i koniecznie chciał go zjeść.... Tak sie boje ze sie zakrztusi... Jak to jest?
już Ci dziewczyny wszystko napisały, a prędzej czy później i tak będziesz musiała dawać jedzenie w kawałkach. Powiem tylko, że im później tym bardziej dziecko na początku może się krztusić

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
W końcu kupiłam kubek Doidy, wczoraj odebrałem. Pokazalam malej o co chodzi w piciu z kubeczka jednak nie była nim zainteresowana. Natomiast dzisiaj przy obiedzie sama się z niego napila. Jestem dumna z mojej córci.

Druga rzecz dzisiaj znowu zasnela bez cyca. To dopiero drugi raz, ale mam nadzieję że tak już zostanie.
oj tak, kubeczek doidy to genialna sprawa, ja już sobie bez niego nie wyobrażam funkcjonowania jak tylko Lu widzi, że się z nim zbliżam to już pyszczek otwiera, żeby dać pić

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

W temacie smoczków napiszę,że Patryk tak słodko z nim wygląda,że mu czasem daje żebym mogła się porozczulać
śliczny jest

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 18:22   #4384
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ufff nadrobiłam i jestem z siebie dumna

Nadalka ja muszę przed małą chować smoczka, bo jak tylko jakiś zobaczy w zasięgu ręki to łapie i od razu do pyszczka i z nim chodzi... od niedawna jej się tak włączyło
tzn. że oduczasz?
Stary 2013-04-02, 18:55   #4385
depoison
Zadomowienie

Cytat:
A przez smoczka nie będą krzywe zęby?
mogą, ale nie muszą - ja jestem tego najlepszym przykładem: ciągnęłam smoka bardzo długo, ponad 3 lata, a zgryz zawsze miałam prawidłowy.
Ponadto Karolina chyba kiedyś wspominała, że jak dziecko koniecznie chce coś ssać, a zamiast smoczka odkryje kciuka, to jeszcze gorzej, bo wszak kciuka ani nie schowasz ani nie zabierzesz gdy uznasz, że już dość

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
to nie zajączek tylko brat przywiózł po swoim dziecku, pisałam że używane u nas nie ma tej tradycji
Zosia pewnie od zajączka tylko nic nie pokazałaś :P

gdzie trzymamy? hmmm narazie w plastikowej skrzyni a co się nie zmieści jest koło niej ale nie ma tego za wiele, a poza tym niedługo bratowa męża urodzi dziecko () więc zaczniemy wywożenie
ahaaaa, zrozumiałam, że ubranka są używane, a zabawki nowe
Tak, Zosia dostała od Zajączka - u mnie w domu była ta tradycja, więc będę ją kultywować
Od nas dostała krokodyla (którego pokazywałam jakiś czas temu - ostatecznie nie dałam jej go od razu, tylko schowałam właśnie "na Zajączka"), książeczkę "Spacer" i drewnianą wieżę, od jednych dziadków taką niby-książeczkę (po naciśnięciu tych przycisków autobus trąbi, ptaszki ćwierkają itd) i walec w tym stylu (nawet mu się nie przyjrzałam, bo został u dziadków - u nas zaraz kot by się nim zajął ). Natomiast moi rodzice kupili ponoć jakieś duplo i - na wyrost - bajkę na dvd "Luluś" (taki słodki zajączek, który uczy dzieci rysować).

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 19:01   #4386
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. że oduczasz?
nie oduczam, nie ma szans teraz na to, próbowałam, ale bez smoczka nie uśnie, jak w nocy się obudzi z płaczem bez smoczka się nie uspokoi. Ale cały czas mam zasadę, że smoczek jest tylko w sytuacjach kryzysowych, kiedy nie działa nic innego na płacz czy marudzenie, albo do usypiania. Nie ma bawienia się smoczkiem, ssania ot tak sobie

Cytat:
mogą, ale nie muszą - ja jestem tego najlepszym przykładem: ciągnęłam smoka bardzo długo, ponad 3 lata, a zgryz zawsze miałam prawidłowy.
Ponadto Karolina chyba kiedyś wspominała, że jak dziecko koniecznie chce coś ssać, a zamiast smoczka odkryje kciuka, to jeszcze gorzej, bo wszak kciuka ani nie schowasz ani nie zabierzesz gdy uznasz, że już dość
racja ja smoczka ssałam chyba do 4 roku życia a zgryz mam najlepszy z całego rodzeństwa. Gorsze jest ssanie kciuka, bo bardziej deformuje zgryz niż smoczek (czego przykładem jest niestety moja siostra).

Stary 2013-04-02, 19:04   #4387
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao wysypka wygląda jak czerwona kasza manna a teraz zaczynają robić się większe plamy, ma obsypany brzuch i plecy
aha, bylam ciekawa, bo nie wiedzialam ze trzydniowka to tez wysypka, dobrze wiedziec
Cytat:
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 19:10   #4388
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
oj tam, przecież najlepsi kucharze to podobno mężczyźni!

A propos zabawek - dziewczyny, gdzie wy to wszystko trzymacie?
Bo mi już zaczynają ręce opadać, co chwile pojawia się coś nowego, ja już nie wiem, gdzie to składować!
Podobno tak hehe Ja też mam problem ze składowaniem

Cytat:
a w ogóle to mamy drugiego ząbka, niefortunnie przebijał się pierwszego dnia wyjazdu, więc był sajgon...
Na szczęście macie go już z głowy
Za ząbka

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Katja młody ma katar i doszedł brzydki kaszel czasami... No i chciałam jeszcze o jego skórę sie zapytać. Może jutro mi sie uda tam dostać
No oby i żeby to nie było nic poważnego i szybko minęło
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 19:19   #4389
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiedziałam! myślałam że po roku

Cytat:

ahaaaa, zrozumiałam, że ubranka są używane, a zabawki nowe
Tak, Zosia dostała od Zajączka - u mnie w domu była ta tradycja, więc będę ją kultywować
Od nas dostała krokodyla (którego pokazywałam jakiś czas temu - ostatecznie nie dałam jej go od razu, tylko schowałam właśnie "na Zajączka"), książeczkę "Spacer" i drewnianą wieżę, od jednych dziadków taką niby-książeczkę (po naciśnięciu tych przycisków autobus trąbi, ptaszki ćwierkają itd) i walec w tym stylu (nawet mu się nie przyjrzałam, bo został u dziadków - u nas zaraz kot by się nim zajął ). Natomiast moi rodzice kupili ponoć jakieś duplo i - na wyrost - bajkę na dvd "Luluś" (taki słodki zajączek, który uczy dzieci rysować).
świetne prezenty
ja smoka ssałam do 6. roku życia,kto mnie pobije? a zgryz mam podobno książkowy
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 19:21   #4390
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
nie wiedziałam! myślałam że po roku

świetne prezenty
ja smoka ssałam do 6. roku życia,kto mnie pobije? a zgryz mam podobno książkowy
ja nie pamiętam do kiedy ssałam smoczka, ale wiem że piłam kaszkę z butelki do 6. roku
Stary 2013-04-02, 19:26   #4391
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie pamiętam do kiedy ssałam smoczka, ale wiem że piłam kaszkę z butelki do 6. roku
oo to też nieźle
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 19:38   #4392
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
aha, bylam ciekawa, bo nie wiedzialam ze trzydniowka to tez wysypka, dobrze wiedziec

trzydniówka wygląda tak, że najpierw dziecko trzy dni ma gorączkę (stąd nazwa) a potem właśnie pojawia się wysypka.
Jak dziecko mojej znajomej miało trzydniówkę to poszli z nią do lekarza jak mała jeszcze gorączkowała (bardzo mocno), pediatra dopatrzyła się czerwonego gardła i zapisała antybiotyk, a tu po trzech dniach gorączki małą wysypało. Znajoma się strasznie wtedy wnerwiła, bo mimo wątpliwości jednak zdecydowała się podać dziecku ten antybiotyk, zupełnie bez potrzeby...

Cytat:
ja podobnie, może do 7 nawet (nie pamiętam dokładnie), ale chyba jeszcze w pierwszej klasie podstawówki piłam tak kaszkę, później stwierdziłam, że jestem "za stara"

a jak ssałam smoczka to wręcz nałogowo, chodziłam z trzema (dwa w ręce, jeden w buzi) i jak mi się jeden "wyżuł" to brałam kolejnego i tak w kółko nawet mam fotki jak targam te smoczki wszędzie ze sobą

Stary 2013-04-02, 20:00   #4393
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż siostrze spijał mleko jak miał 8 lat swoją butle też jeszcze miał
ja byłam bez-smoczkowa.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 20:01   #4394
Soleilka
Zakorzenienie

Hej.
Fabian miał dziś jedną drzemkę. Wstał o 7, drzemka o 12 i dopiero padł. Wspiął się na mnie, wyciągnął sobie cyca i tak na mnie usnął. Padam!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 20:19   #4395
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Witam po świętach. Dobrze, że już minęły, mogłoby tylko zrobić się wiosennie

Leoś nauczył się naśladować dźwięki Ma interaktywną krówkę. Gdy ta zrobi "muu" Mały odpowiada "uuu" A od wczoraj naśladuje też pszczołę. Bawiłam się z nim maskotką-pszczółką i robiłam "bzzz", a on zaczął powtarzać "dzzz" i robi tak za każdym razem

Cytat:
Hej, a ja całe święta dietetycznie
twarda babka z Ciebie

Cytat:
Hej! Moze brzydko zaczne ale chyba mi sraczka mija, mam nadzieje, ale nadsl ni nie jem:/ bo sie boje tylko pije, Jas za to troszke je a z piciem gorzej;( jest bledziutki zmeczony tym wszystkim, najgorzej ze dac mu antybiotyk graniczy z cudem bo nie da sobie wcisnac;( bylismy na chrzcinach teraz ale tylko 2 h w knajpie i wracamy do domu bo jas marudzi
biedni jesteście doczytałam, że Jaś ma się lepiej. Oby i u Ciebie się poprawiło

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość

Właśnie mi się przypomniało, że mój synuś kończy dziś 9 m-cy
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Ile dzieciaczków ciąga smoka?
Ile takiego smoka może ciągnąć dziecko? Co ile?
tak. Przed snem, na spacerze i czasem, jak bardzo marudzi.

Cytat:
W temacie smoczków napiszę,że Patryk tak słodko z nim wygląda,że mu czasem daje żebym mogła się porozczulać
śliczny

Cytat:
Mamusie synków czy wasze maluchy,to też takie mazgaje i mamincycki? Ponoć to normalne właśnie u chłopców.Mam nadzieje,że to tylko to a nie że będę miała wrażliwca i mazgaję jak na niżej załączonym obrazku (nie popisał się przed kobietą)
a mi go bardzo szkoda. Mam ochotę go wziąć w ramiona i przytulić Biedny pewnie się bardzo czymś stresował.

Cytat:
helołłł
święta święta i po świętach, czuje się jak po Bożym Narodzeniu, raz że śnieg a dwa że Młody został obdarowany, dostał zółwia, dwie takie wieże, coś podobnego do tego,taki telefon, drugiego zółwia-sorter i jeszcze jeden sorter-auto którego nie znalazłam + wielkie pudło ciuchów na dwa latka, wszystko używane ale w dobrym stanie więc się cieszę
super prezenty

Cytat:

wiecie ze Jas domaga sie teraz cyca w taki sposób że jak tylko mi siada na kolanach to ciagnie za bluzke, lub wtula się buzia między piersi
współczuję... właśnie tego chciałam uniknąć. Szczęśliwie moje dziecko zapomniało już, że mleczko płynie z cyca

Cytat:
W ogóle zauważyłam, że na wyjeździe nie miała weny na "dorosłe" jedzenie, ciągle tylko cycuś i cycuś,
a w ogóle to mamy drugiego ząbka, niefortunnie przebijał się pierwszego dnia wyjazdu, więc był sajgon...
pewnie się stresowała zmianą otoczenia

za ząbek
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 20:24   #4396
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
trzydniówka wygląda tak, że najpierw dziecko trzy dni ma gorączkę (stąd nazwa) a potem właśnie pojawia się wysypka.
Jak dziecko mojej znajomej miało trzydniówkę to poszli z nią do lekarza jak mała jeszcze gorączkowała (bardzo mocno), pediatra dopatrzyła się czerwonego gardła i zapisała antybiotyk, a tu po trzech dniach gorączki małą wysypało. Znajoma się strasznie wtedy wnerwiła, bo mimo wątpliwości jednak zdecydowała się podać dziecku ten antybiotyk, zupełnie bez potrzeby...
ocho, tez bym się wkurzyła, jeszcze jak! U nas gorączka trwała 24h a minęła 5 godzin po 1-szej dawce antybiotyku, jakie bylo gardło naprawde nie wiem, mzoe bylo "mocno czerwone" od tego że płakał jednak przed setami nie moglismy pozwolic sobie na gdybanie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej.
Fabian miał dziś jedną drzemkę. Wstał o 7, drzemka o 12 i dopiero padł. Wspiął się na mnie, wyciągnął sobie cyca i tak na mnie usnął. Padam!
Jaś tez zaczyna sobie rządzić cyckami
Stary 2013-04-02, 20:25   #4397
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
o matko!
Stary 2013-04-02, 20:28   #4398
phdwao
Zakorzenienie

mandi jak Wam idzie odstawianie od piersi? Ile razy dziennie karmisz piersia Amelke teraz?
Stary 2013-04-02, 20:28   #4399
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie U nas dziś dość intensywnie bo prawie cały dzień na wyjeździe a teraz mała nie ma zamiaru iść spać - bawi się z tatą i wujkiem. U nas po trochu święta jeszcze trwają bo nadal mamy gości ale od jutra powrót do normalności. Za to mała opanowała do perfekcji wstawanie w wanience...
Odnośnie smoczka to u nas smoczek jest tylko do spania lub uspokojenia w krytycznych sytuacjach choć jeśli jest w zasięgu wzroku małej to szybko do niego "biegnie" i bierze do buzi bez powodu.
Brawa dla Leosia za nowe umiejętności i dla Lu za ząbka
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 20:29   #4400
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o matko!
heh, i to w szklanej butelce po wodzie gazowanej tylko z naciąganym kauczukowym smoczkiem mama nam dawała i miała nas z głowy bo oglądaliśmy tv , najczęściej Czarodziejkę z Księżyca
Stary 2013-04-02, 21:09   #4401
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Leoś nauczył się naśladować dźwięki Ma interaktywną krówkę. Gdy ta zrobi "muu" Mały odpowiada "uuu" A od wczoraj naśladuje też pszczołę. Bawiłam się z nim maskotką-pszczółką i robiłam "bzzz", a on zaczął powtarzać "dzzz" i robi tak za każdym razem

wszystkiego najlepszego
Wow wielkie brawa dla niego

Dziękuję

Hehe ja nie mam takich danych na swój temat niestety, ale z pewnością nie byłabym w tej grupie rekordzistek - odkąd sięgam pamięcią nie odnotowuje, żebym korzystała jeszcze z tych rzeczy

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-04-02 o 21:11
Stary 2013-04-02, 21:14   #4402
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie się stresowała zmianą otoczenia

za ząbek
no brawa

na pewno się stresowała, ostatniego dnia to tylko non stop się na mnie wspinała i wołała "mama", zastanawiam się, czy ona już nie mówi tego świadomie. Tak samo jak jest głodna to czasem powie "am" albo "mniam", a tak często my jej mówimy jak je

Stary 2013-04-02, 21:19   #4403
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Za to mała opanowała do perfekcji wstawanie w wanience...
wow Mój nawet jeszcze nie siedzi

Cytat:
heh, i to w szklanej butelce po wodzie gazowanej tylko z naciąganym kauczukowym smoczkiem mama nam dawała i miała nas z głowy bo oglądaliśmy tv , najczęściej Czarodziejkę z Księżyca
pamietam te smoczki i butelki. Kaszę zresztą też

Cytat:
na pewno się stresowała, ostatniego dnia to tylko non stop się na mnie wspinała i wołała "mama", zastanawiam się, czy ona już nie mówi tego świadomie. Tak samo jak jest głodna to czasem powie "am" albo "mniam", a tak często my jej mówimy jak je
możliwe
z "am" u nas jest tak samo.
Stary 2013-04-02, 21:28   #4404
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Mam zaległości na wątku, wczoraj i dzisiaj miałam problem z netem.
Czasem był, a czasem go nie było. A bez internetu jak bez ręki.
U nas nic nowego. Małej przypomniało się, że lubi spać na brzuszku i od kilku dni tylko tak sypia. Przy czym podnosi jeszcze tak śmiesznie dupkę do góry
Dzisiaj byłam na spacerze, nieco ponad 1,5 godziny, a umordowałam się jakbym maszerowała cały dzień. Wszędzie śnieg Niby chodniki odśnieżone, ale i tak z wózkiem jeździ się ciężko.

Cytat:
mandi jak Wam idzie odstawianie od piersi? Ile razy dziennie karmisz piersia Amelke teraz?
Powoli do przodu. Dzisiaj dostała butelkę 3 razy (2x120 i raz 150ml), jeśli obudzi się w nocy to też dostanie mm. Do tego 3-4(a może więcej) karmienia z piersi.
Ogólnie na pewno karmię mniej, moje piersi często są bardzo pełne i leci z nich mleko ciurkiem (czasami nieco mleka odciągam, ale nie za dużo.) Nie wiem kiedy całkowicie przejdziemy na mm, nie mam jakiegoś sztywnego terminu do którego chcę zakończyć kp.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:04   #4405
blueberry88
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

W temacie smoczkow moja mala ma smoka do zasypiania czasami daje jej jak bardzo marudzi ale przeważnie ona sobie ten smoczek po kilku sekundach wyciąga i sie nim bawi cwaniara.
U nas to samo

Cytat:
Tak, nawet mam już jedno w zapasie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:07   #4406
Mandragorrka
Zakorzenienie

Nadalka moja jest bezsmoczkowa Z butelką nie miała żadnych problemów, ale smoczka nie chciała
Ja też długo ciągnęłam smoka - chyba do 6 roku życia i zęby mam proste

Pumcia spróbujcie z tym Doidy. Moja też nie chciała niekapka, gryzła ustnik. Nawet nie wiem czy chociaż raz udało jej się napić z niekapka. Oczywiście możecie szukać innych modeli niekapków, albo od razu przejść na naukę picia z kubeczka.

Wanillka fajnie się obłowiliście

Branzoletka oczywiście, że mało piszemy. Część mam wróciła do pracy, a poza tym nasze dzieciątka nie przesypiają już całych dni
Ach czasami z łezką w oku wspominam czasy ciąży kiedy to było tyle czasu na wizaż
Patryś śliczny

Przepis na Tiramisu Pumci:
"Mamka, boskie tiramisu przepisu prawdziwego mariano italiano:
4 żółtka
pół szklanki cukru pudru
500 g serka mascarpone
1 duża paczka biszkoptów
mocna kawa
amaretto
kakao

Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę, do tego powoli dodawać mascarpone, cały czas miksując na wolnych obrotach.
Każdy biszkopt maczać w wcześniej przygotowanej i ostudzonej kawie, przekładać masą, a masę posypać kakao. Od czasu do czasu biszkopty polewać amaretto (można też dolać amaretto do kawy). Podawać najlepiej na drugi dzień "

Karmelku brawa dla młodej za wstawanie w wanience Chociaż akurat ta umiejętność, moim zdaniem nie jest super potrzebna. Wolałam jak moje dziecię grzecznie leżało tudzież siedziało w kąpieli, a nie buszowało po całej wannie

Agunia za kolejny ząbek U Was już mało kp, moja dalej potrzebuje więcej mleka.

Irmusia naśladowanie dźwięków przez młodego musi być przeurocze

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 06:26   #4407
nadalka
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki kochane u nas ze spaniem all right, troszkę dłużej niż zwykle ale nie będę nic pisać bo wykraczę ale zmiana czasu chyba pomogła

Aguniu kochana, wiesz, mi też się wydaje że to jest świadome... Np jak mała kręci się koło komputera a tż mówi "Idź do mamy" ona się na niego popatrzy, zawraca i idzie do mnie i mówi "mama, mama" albo jak się na mnie wspina też mówi "mama" wcześniej jej się zdarzało mówić przy zabawie czy coś ale teraz nie. Mówi tylko jak idzie do mnie. Tak samo z "mniam", jak widzi mleko albo jak niosę obiad to włącza jej się "mniam mniam" i nie skończy póki jej się nie weźmie i jej się da jeść. Choć czasem nawet podczas przeżuwania mówi lub jak czeka na kolejną porcję do buzi - upomina się słowem "mniam". A jak zobaczyła stół wielkanocny to omal szału nie dostała i z pół godziny to powtarzała. W ogóle to mały żarłoczek mi rośnie. Chciałaby wszystko jeść to co my...

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Wszystkiego najlepszego dla F. i B. za 9mc!
Stary 2013-04-03, 07:36   #4408
prince_polo
Zakorzenienie

hej

dziewczyny ja z malym pytaniem. Wlasnie czytam o fotelikach. Chce zamowic taki do 300 zł +/- i niewiem czy od 9 do 25 czy do 18? Jak bym do 25 wziela nie byl by za duzy??

Bo mialam dostac fotelik i dostałam owszem. ALE nie wypowiem sie w jakim stanie... a potrzebuje bo bedziemy jechac na badania i nie tylko wiec zostałam bez fotelika...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2013-04-03 o 07:38
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:36   #4409
katja_22
Zadomowienie

Hej

Cytat:
możliwe
z "am" u nas jest tak samo.
Też myślę, że to już świadome

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Karmelku brawa dla młodej za wstawanie w wanience Chociaż akurat ta umiejętność, moim zdaniem nie jest super potrzebna. Wolałam jak moje dziecię grzecznie leżało tudzież siedziało w kąpieli, a nie buszowało po całej wannie
Hehe też wolałam Teraz każda najprostsza czynność przy dziecku zdaje się być bardzo skomplikowana

Ale brawa za wstawanie

Cytat:
Aguniu kochana, wiesz, mi też się wydaje że to jest świadome... Np jak mała kręci się koło komputera a tż mówi "Idź do mamy" ona się na niego popatrzy, zawraca i idzie do mnie i mówi "mama, mama" albo jak się na mnie wspina też mówi "mama" wcześniej jej się zdarzało mówić przy zabawie czy coś ale teraz nie. Mówi tylko jak idzie do mnie. Tak samo z "mniam", jak widzi mleko albo jak niosę obiad to włącza jej się "mniam mniam" i nie skończy póki jej się nie weźmie i jej się da jeść. Choć czasem nawet podczas przeżuwania mówi lub jak czeka na kolejną porcję do buzi - upomina się słowem "mniam". A jak zobaczyła stół wielkanocny to omal szału nie dostała i z pół godziny to powtarzała. W ogóle to mały żarłoczek mi rośnie. Chciałaby wszystko jeść to co my...

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Wszystkiego najlepszego dla F. i B. za 9mc!
U nas podobnie, dlatego tak samo uważam

Również wszystkiego naj dla dzieciaczków

Chyba chciałam coś jeszcze napisać, ale wyleciało mi z głowy... Starość nie radość
Stary 2013-04-03, 09:00   #4410
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć

miałam wczoraj trochę więcej czasu do południa i jak na złość wizaż nie chciał mi działać. U nas ok jeszcze 3 dni i weekend chcę WIOSNĘ

brawa za ząbki i skończone 9 miesięcy Blanki i Fabiankaklaski :

Nadalka pytałaś o smoczek , Nadia dostaje go do zasypiania i czasem uspokojenia i w trakcie spacerów

za tydzień w pt idziemy z małą do szpitala na kolejną tympanometrię ...mam nadzieję , że ostatnią
Lecę wieszać pranie i szybki spacer i do pracy , ech
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości