|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Kurka, gdybyscie widzialy dziewczyny ile ja wczoraj zjadlam.....zesz ty, i co!!! Wstyd sie przyznac, jaka mieszanke walnelam, pierwszy raz od porodu, maz to na mnie patrzyl jak na wariatke. Ale mialam taka glodzille, ze po prostu masakra!!! A w nocy dotykam brzusia Pietraszka i twardy jak kamien ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
U mnie nikt mi nie udzielał żadnych rad. Na szczęście ![]() Co do reszty to nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
To juz sie smieszne robi... Wiosne Wam przesylam!! ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Cytat:
A moze akurat sie prezyl albo nozki podnosil, to napinal po prostu miesnie. Sluchaj z tym niejedzeniem, to jest jakis ostatni wymysl, kiedys nikt sie tym nie przejmowal i jakos zyjemy. A jeszcze Wam powiem, wczoraj tz odnalazl punkt P u Yae. Jak sie nieco ponizej pepka poziomo przylozy palce wskazujacy i kciuk, to leca najprawdziwsze baczki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Dziękuję Aga
![]() Meneq skończyłyśmy 5 tygodni. Niunia jest strasznie marudna, często płacze... ![]() Aga, Ja też zrobiłam ten album,ale nie mogłam zapłacić, bo nie mają transferu z Kredyt Banku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Ile kryzys trwa? Bo ten pierwszy jest krotki, to pewnie lada chwila sie skonczy. Jeszcze troche cierpliwosci!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Ta zima to chyba juz nie odpusci!! ://////////
![]() ![]() ![]() ![]() Milego dnia kobietki ![]() lece małą zawieźć do siostry i a ja na uczelnie, dobrze ze mieszka 3 minuty ode mnie bo mam juz przecież letnie opony ![]() ![]()
![]() |
#4628 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=mikakrolikowa;40088 033]Ja ostraznie ale ja prawie nic nowego do diety jeszcze nie wprowadziłam i tak zjadłam jajko , buraczki same wędliny schab za sliwka i totru i sernika troche ale sie najadłam a własnie jecie zupę ogórkową bo bardzo chciałabym spróbować np. plasterek kiszonego a puzniej zupy no ii nastepne beda pomidory mam nadzieje ze nie zaszkodzą wkońcu Julus ma juz 3,5 miesiąca musze cos jesc bo juz ![]() /QUOTE] To duży dzieciaczek,a Ty nadal na takiej diecie...? Próbuj wprowadzać po troszku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymaj się Marsi! Musi być dobrze! Cytat:
![]() Biedna jesteś z tym kręgosłupem. Spróbuj jakiejś rehabilitacji! Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Jej ile śniegu znów nawaliło
![]() Chwalę się zakupami wczorajszymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to teraz o wyborze mieszkania decyduje bliskosc biedronki ![]() ![]() ŚNIEŻYCA ![]() ![]() ![]() odpowiedz na to, dlaczego nie ma wiosny: ![]() http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40091568]Nie jestem specjalistką, ale może zbiorę do kupy - proszę też o podpięcie tego posta na 1 stronie, dobrze? [/QUOTE] świetna robota ! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślałam,że coś nie tak między Wami. Ale doczytałam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() debrah, ta Twoja też super. poszukam może jeszcze takiej ![]() Cytat:
![]() my chrzcimy w maju, mam nadzieję, że śniegu już nie będzie ![]() ![]() ja też!!!! albo lata od razu! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |||||
Zakorzenienie
|
Myślisz, że będzie już ciepło??
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Udane łowy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Ale wiecie czym mi wynagrodziła Blanka swoje okropne zachowanie?? Pięknym uśmiechem specjalnie dla mnie! ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Rozeznanie
|
Witam Was po świętach
![]() ![]() ![]() Generalnie z tą ospą to już lepiej jest. Strupki ładnie zasychają i jest ich coraz mniej, na twarzy i głowie już praktycznie zniknęły, jeszcze jest sporo na plecach i pośladkach, ale i te dziady wytępimy. Krzysiu ogólnie wesolutki, strasznie dużo się śmieje i już się coraz bardziej wszystkim interesuje, największą radochę ma z karuzeli nad łóżeczkiem, potrafi się na prawdę długo zabawić sam co cieszy oczy ![]()
#4634 |
Rozeznanie
|
Dawno nie załączałam zdjęć, a wiec oto mój Krzyś
![]()
#4635 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Wybaczcie ze tyle sie nie odzywalam, ale w piatek wieczorem maz wylal herbate na laptopa i przez cale swieta nie dzialal, na szczescie wczoraj udalo sie go uruchomic - za to na wizaz nie udalo mi sie zalogowac wiec pisze dopiero dzis ![]() Maly wlasnie usnal ale pospal tylko minutke i juz placze ;/ takze wyglada na to ze pozniej cos popisze bo teraz nie mam juz jak... Mam jeszcze jedno pytanie do mam kp - potrzebujecie jeszcze wkladek laktacyjnych??
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ja cały czas używam wkładek laktacyjnych, szczególnie w nocy się przydaja kiedy Krzysiu rzadziej je niż w dzień noi generalnie mam tak, że jak karmię jedną piersią to często coś tam wylewa się z drugiej i wtedy przydają mi się wkładki.
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
eff8 tez wkladek uzywam.
Jestem 6 tygodni po porodzie - plamie i delikatnie boli mnie podbrzusze. To okres? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() okolice Kielc ![]() ja też ją uwielbiam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mój Kubuś szaleje, dzisiaj przespał od 21:30 do 4 a potem od 5 do 7 ![]() chyba dopada mnie kryzys laktacyjny ![]() ahaa i mój mały Bączek kończy dzisiaj 5 tygodni ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne ![]() Opowiadam wczorajsze przeboje. Jak wspominałam wynajmujemy mieszkanie kobiecie, która mieszka tam z 9-letnim synem. To mieszkanie teściowej (kupiła synowi drugiemu na przyszłość jak już się ustatkuje i z domu wyprowadzi) ale my się tym najmem zajmujemy bo to po drugiej stronie ulicy od naszego bloku a teściowa na drugim końcu miasta mieszka. Kobitka wyjechała w sobotę na Święta do rodziców, wróciła wczoraj około południa. Odbieram telefon a ona zapłakana mówi że wróciła i że włamanie było. Kazałam jej zadzwonić po policję. Ogarnęłam się, nakarmiłam i ubrałam małego i poszłam tam. Dwie policjantki z komisariatu już były, czekaliśmy na ekipę dochodzenioo-śledczą. Nie można było wchodzić do środka żeby nie zacierać śladów. Złodziej wlazł przez balkon (na pierwszym piętrze) i wyłamał okno. Jak się okazało były ślady jednej osoby: ślady butów (wywalił kwiatek jak otwierał to okno i ziemia się rozsypała i jak właził to wdepnął w tą ziemię) i rękawiczek. Kobitka powiedziała że zginęła kamera, dwa aparaty fotograficzne, laptop, konsola, dwa płaszczyki skórzane z kołnierzami z naturalnym futrem, biżuteria złota na kwotę 20 tys zł., jakaś moneta warta 3 tys. i nawet 4 butelki whisky. Jeden laptop został (jakiś stary i mało warty był) i telewizor 42 calowy też został (pewnie ciężko było wynieść przez balkon z pierwszego piętra). Telewizor i jakieś ciuchy były przyszykowane przy drzwiach balkonowych w poszewce po kołdrze ale nie zabrane. Zajrzałam przez drzwi tylko bo jak mówiłam nie można było wchodzić a tam wszystkie szafki i szuflady pootwierane, ciuchy i rzeczy porozwalane po podłodze, w pokoju przez który właził przez okno pełno ziemi z kiatków na podłodze, no masakra. Najlepsze jest to że okno normalnie się da zamknąć, tak jakoś je podważył że nie uszkodził nawet mechanizmu i zawiasów. Policjanci powiedzieli że sto razy łatwiej włamać się przez okno pastikowe niż takie stare drewniane. Sąsiedzi nic nie słyszeli mimo że kobitka z boku obchodziła święta w domu i ma malutkie dziecko do którego wstaje w nocy tak cicho to było zrobione. Moim zdaniem to zrobił ktoś kto doskonale wiedział że baba ma tyle złota w mieszkaniu i kto wiedział że wyjeżdża. Nikt by nie ryzykował nie wiedząć co tam jest bo laptop czy aparat to jest w każdym domu i łatwiej było na parterze się włamać złaszcza że tam jest bardzo niski parter że balkony równo z ziemią. Więc albo ktoś kogo ta baba zna, albo synek się komuś "pochwalił" co jest domu albo ktoś ją obserwował bo ona chodzi obwieszana tą złotą biżuterią. Wczoraj miała na sobie 3 łańcuszki, 4 bransoletki, kolczyki i 8 pierścionków jednocześnie i płaszczyk skórzany w kołnierzem z jakiegoś zwierza warty prawie 5 tys. złotych (pochwaliła się że tyle kosztował)! Policjanci powiedzieli że w tej części miasta (nowe bloki, najstarsze mają 5 lat, nasz ma 3 lata a tam gdzie włamanie było 1,5 roku) nie było jeszcze żadnego włamania nawet na tych niskich parterach. Baba mieszka od stycznia i pierwszy raz gdzieś wyjechała i od razu włam... najlepsze jest to że ona miała porobione zdjęcia tej biżuterii bo miała ubezpieczać, karta pamięci gdzie były zdjęcia została, nie siedziała w żadnym ukradzionym aparacie. Wszystkie papiery, karty gwarancyjne od sprzętów oczywiście zginęły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym kryzysem, to on nie mial byc w trzecim i szostym tygodniu? U mnie byl tylko ten pierwszy, jestesmy w siodmym tygpdniu i jeszcze nic sie nie dzieje. A to bylo po prostu czeste i dlugie przystawianie do piersi, co 10 minut zmiana. Cytat:
A czekoladki razem z serami i mysliwska prosto z Polski dotarly. Ale mialas przeboje, fiu fiu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
wiem wiem, sama jem prawie wszystko juz, ale wczoraj to takie rzeczy podjadalam ze nawet ja mialam problemy wieczorem w kibelku ![]() Cytat:
u nas tez, obudzilam sie z mezem i co za oknem? Sniezyca. Mielismy jego kurtke reklamowac, no ale jak? Chlop by w wiosennej popitalal? ![]() Cytat:
![]() Hahahaha a wiesz, ze pierwsze co sprawdzam to gdzie jest biedronka? Hahaha ![]() Maly zrobil takiego kupsztala rano ze az sobie piety obkupkal ![]() ![]() Aha co do zmiany czasu to nasz Maluch niestety odczul, kladziemy go przed 20, a on zasypia dopiero k. 21. Mam nadzieje, ze sie przestawi. Cytat:
![]() ![]() Swoja droga znalazlam rewelacyjne, pasuja mi idealnie, z formy Lovi, fakt, kosztuja troche, ale testowalam na sobie 5 firm i te sa de best, no i w koncu nie mam kwadratowych cyckow po wlozeniu ich do stanika Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Illusion, to ewidentnie ktos wiedzial, ze ona takie cuda trzyma w mieszkaniu! Innej opcji nie widze po prostu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4644 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Proponuję kombinezon zimowy i wysokie kozaki, przynajmniej pewne, że nie zmarzniesz ![]() Cytat:
![]() No pisałam - miejsce dziecka jak psa, na podłodze ![]() Ja na razie Dorki na podłogę nie dawałam, z jednego względu - ciągnie u nas po podłodze bardzo, bo mamy otwarty przedpokój, bez drzwi dodatkowych, czekam na cieplejsze dni. Ale za to cały czas narożnik rozłożony, twardy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rad - a co to jest? nie miałam :d nawet przy pierwszej córce nie kojarzę czegoś takiego, i albo mam wreny pysk ![]() Cytat:
To tak jak ja ![]() Teraz chyba skok jakoś, bo kilka razy mala nieźle się wystraszyła i płakała inaczej tak, bardzo często się uśmiecha i rozgadała się ![]() Cytat:
http://www.smaczajama.pl/sklep/pl/p/...-nugatowa/3818 niebo w gębie ![]() Bardzo przystojny kawaler ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
hej.
nadrobilam ![]() ![]() ![]() gratuluje rozpoczetych tyg, pierwszych usmiechow itd... wspolczuje problemow z kp, z polamanymi paluszkami ![]() ![]() Cytat:
![]() ogolnie to mlody troche se poplakal na poczatku mszy i po komunii a w trakcie chrztu byl świadomy (gdyby nie to ze trzeba bylo zdjac czapeczke to pewnie by chrzest przespal w najlepsze ![]() ![]() a ze se troche poplakal przed i po, heh... w koncu diabelek musial sie pozegnac z Kbusiem a aniolek przywitac ![]() a w domu to szok, do wszystkich sie usmiechal, nikogo sie nie bal, a byly osoby ktore widzia pierwszy raz w zyciu. prawie nie spal, ale za to w poniedzialek spal od 12 do 16!! bite 4 godz w dzien - poprostu cos niesamowitego! ![]() jakis wiekszych rad nie dostawalam, bynajmniej nic "ciekawego" nie zapamietalam ![]() co do ubranka mlodego to ciesze sie ze nie kupywalismy nowego bo to marnacja pieniedzy by byla niesamowita! tak naprawde to zaloylam kurtalke, spodenki, czapke i botki. koszule, kamizelke i musze se darowalam, i tak tego nie bylo widac, a bardzo zle sie koszula zakladala wiec stwierdzilam ze nie ma sensu meczyc dzieciaczka... takze ciesze sie ze mialam mozliwosc poyczenia stroju. Kolezanka smilala sie ze bardziej pasowal nam na wielkanoc niz u niej na boze narodzenie ![]() jesli choodzi o mnie to dzien wczesniej po nocnyc przebojach zdrowotych pojechalismy z mezem na zakupki - kupilam sobie botki z dajszmana (ktoras je tu wklejala) i plaszczyk z mohito. jedno i dugie wybierane przez 785491 tys godzin a w niedziele i tak zalozylam "stary" zimowy plaszcz ![]() ogolnie jak bylismy w soboe z jajcami to bylo mega zimno - jak sie potem dowiedzielismy u ksiedza przy podpisywaniu papierkow - zepsulo sie ogrzewanie w kosciele ![]() na szczescie w niedziele juz bylo wszystko ok ![]() co do przebojow zdrowotnch... w czwartek mialam jechac sama bo maz na 1 do ginki do szpitala z moja bodzienka.... uszykowalam sie elegancko wieczorkiem i poszlam spac. obudzilam sie o polnocy, otworzylam oczy i jakos tak mi dziwnie bo mi sie w glowie kreci, pokoj wiruje no ale nic, mysle sobie-sni mi sie ![]() "za chwilke", czyli o 2 budzi mie dziec na jedzenie, ja otwieram oczy i szok! to samo, tylko 100 razy gorzej! jak sie przekrecalam na bok zeby dac cyca to myslalam ze nie wytzrzymam i zwymiotuje na malego. najmniejszy ruch glowa powodowal mega krecka i chec wymiotną. masakra! nakarmialm troszke malego co by nie plakal i ma go przejal. wzial go do drugiego pokoju, dal butle i may zasnal na szczescie. a ja lezalam jak kloda bez ruchu bo tylko to mi przynosilo ulge! na samo wspomnienie az sie wzdrygam, brrrrr. dobrze ze to mnie zlapalo o 2 bo maz mogl jeszcze zadzwonic do prac i wziac wolne na ten dzien bo tak to bym chyba padla. co prawda mieszkamy z rodzicami i mama bez problemu zajelaby sie malym ale ma tez jakies swoje obowiazki ktore musi najpierw wykonac, poza tym teg dnia przychodzila do nas juz kucharka i tez tzreba bylo troche jej pomoc. jednym slowemco ja przezylam to moje. oczywiscie od 2 nie spalam, ok 8 poczulam sie na tyle dobrze ze przy poruszaniu glowa nie mialam zawrotow wie stwierdzilismy ze pojedziemy na szybkie zakupy utowo-plaszczykowe bo jak nie w czwartek to potem juz nie dam rady sie wyrwac bo przygotowania do chrzcin. reszte juz znacie- nameczylam sie, nalazilam naszukalam tego plaszczyka a i tak poszlam w zimowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Witam się!
Właśnie przyszła mata i zmontowałam. Jeszcze nie wiem czy się Małej podoba bo zasnęła sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do rad- Wasz sposób jest chyba najlepszy ![]() kryzys laktacyjny- nie cieknie Ci z cyców, małe woła jesc co trochę, najlepszym sposobem na rozkręcenie od nowa jest PRZYSTAWIANIE, PRZYSTAWIANIE I JESZCZE RAZ PRZYSTAWIANIE, mały ssak wykona całą robote, bron boze nie dokarmiaj butlą bo mozesz zupełnie stracic pokarm. Niestety, 2-3 dni bedzie ci dziec wisial na cycu praktycznie non stop ale warto poswięcic ten czas. Ja miałam dwa kryzysy i tylko dzięki małemu znowu leci jak powinno ![]() Illusion- jak na mój gust sama sie baba prosiła.... ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Pstryczku
![]() ![]() Jaki plaszczyk z Mohito??? ![]() Ja sie zapomnialam pochwalic, ze obcielam pazurki! I ze sie zapisalismy na kurs plywania, w Gliwicach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cudaczek piekny! dobrze ze juz wracacie do zdrowia... w ogole to wszystkie dzieciaczki przeurocze sa! i te na forumi te w klubie, cudo cudo cudo!!!! ![]() u mnie to samo.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.