MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 10:36   #1231
Tajgusia
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

U mnie w pierwszej ciąży skurcze zwyczajnie przegapiłam wbrew temu co mówią dziewczyny zaczęło się od stawiania się brzucha a mi się wydawało, że maluch się tak wypina. Po około 10 godzinach bóle porodowe pomyliłam z tymi z jelit zwyczajnie miałam wrażenie, że coś mi zaszkodziło weszłam nawet do wanny żeby mieć pewność i znikły. Dopiero jak dwie godziny później chlupnęły wody to zaczaiłam co to było. Po odejściu wód bóle przybrały na sile i zaczęły być podobne do tych przy miesiączce i wtedy wydawały mi się bolesne ale te porodowe to się nijak mają do tych początkowych. Ja nie miałam tych z krzyża tylko z podbrzusza. Tak mi dopiekały, że nie oddychałam i pogryzłam róg poduszki. To są takie bóle jak na wielką grypę jelitową na wespół z mega miesiączką. Na szczęście nie trwają aż tak długo bo potem ma się ochotę właśnie z tego bólu poprzeć i to jest koniec. Myślę, że te najgorsze bóle to tak trwają godzinkę
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 10:44   #1232
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Mojemu Filipowi pediatra w szpitalu uslyszła głośny szmer na serduszku... miał robione echo serca i wyszło właśnie VSD... ale w takim miejscu i taki mały ubytek, że kardiolog powiedziała, że na 80% się zarośnie, a nawet jeśli nie to nie można się przejmować i mamy traktować go jak zdrowe dziecko. Za 3m-ce mamy kontrolę... Na żadnym USG nic nie wyszło nigdy, a serce i przepływy krwi przez przegrody były dość często robione... mam nadzieję, że Cię troszkę uspokoiłam... Bo dla mnie słowo SERDUSZKO i echo serca były straszne... szczególnie, że na dobrego kardiologa w szpitalu czekaliśmy 4 dni!
U nas w szpitalu też usłyszeli szmer, ale potem badało Go jezcze 3 lekarzy i tylko jeden cos usłyszał...i stwierdzili, że to fizjologiczne, że skoro nie jest cały czas, to znaczy, że nie groźne i że układ nie ejst w pełni jeszcze wykształcony...MAm nadzieję, ze maą rację.
strippi fajnie, ze chrzcony sie udały. U nas planowane na 28 kwietnia, mam nadzieje, ze pogoda będzie łaskawa....

WCzoraj przezylismy pierewszy atak kolki OMG myslałam, ze sama zaraz zacznę się drzeć i płakac...A byłam akurat sama...Pomogła herbatka z kopru włoskiego, ale, ze mały malutki ma dopiero 3tyg4 dni to podałam jakieś 80ml bo nie wiedziałam ile...Po herbatce zasnął...Masazyki, ciepła pielucha ani ten korek, co wkłada sie w pupe nie pomagały...Mąz kupił espumisan, ale to od 4 tygodia. KOlka trwała,prawie 3 godziny!!
Ponadto Maluszek wazy już 4150g W szpitalu przyboierał najwięcej z sąsiadów Dziękuję Bogu, ze mam pokarm i Mały go dobrze znosi, bo dzięku niemu doszlismy szybko do siebie wg lekarki.

LiwkaO- co się dzialo z Twoimi piersiami?TAk w 2 słowach, bo wybacz nie dam rady nadrobić.
Ptaszysko, jak tam NAtalcia?
Ide ogarnąc troszke mieszkanie i ugotowac sobie jakąs zupinkę, póki Kacperek drzemie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 10:45   #1233
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Miałam pisać jeszcze Strippi cieszę się że chrzciny się udały ja zawsze w kościele mam łzy w oczach czy w ciąży czy nie a jak chrzczą maluchy to się chowam po kątach bo zawsze mam mokre oczy a co dopiero na chrzcinach małej nie wiem czy dam radę się opanować ja z tych co ryczą bez powodu i na ślubach, weselach, chrzcinach

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Dziewczyny proszę napiszcie mi bo jak możecie ile opakowań pieluszek wam poszło chodzi o te 1 kupiłam z pampersa po 43 sztuki new born wystarczy czy dokupić opakowanie co by nie latać ?
jesli chodzi jedynki to my zuzylismy 5 paczek po 30 sztuk

Cytat:
Witajcie!

Oj widzę, że nie tylko ja miałam nockę nieciekawą...
Mały obudził się o 5,
.
to nie noc to juz ranek u nas byla pobudka po 21 o 24 o 3 o 5 to jest nieciekawa noc
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 10:47   #1234
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

no ja uwazam ze chłop też człowiek. pisałaś że bardzo Ci pomaga. widocznie też był zmęczony...
Tak, ja rozumiem, że ktoś może być zmęczony po pracy, ale on w nocy do małego nie wstaje (ostatnio raz mu się to zdarzyło, bo do pracy wstawał), nie przebiera. Nie ma problemów z wysypianiem się, przyjdzie z pracy na gotowe. Pierwsze dni były całkiem niezłe, podczas porodu bardzo pomagał i wspierał, i wiem, ze chce dobrze.
Może wymagam zbyt wiele licząc, że powie "Kotuś, weź odciągnij pokarm, ja w nocy będę do małego wstawał, a Ty się wyśpij", albo by to on wstał z tapczanu gdy mały kwili w drugim pokoju czy chociaż sam z siebie ogarnął wieczorem kuchnię albo pościelił łóżko, a nie zostawiał mi na rano. Jak go o to zapytałam, to powiedział, że jak rano idzie do pracy i widzi, że musiałby jeszcze posprzątać w kuchni, to jest jeszcze bardziej załamany.
Nikt nie zapyta jak ja się czuję, czy nie jestem zmęczona, czy mi nie pomóc... Najlepiej to wziąć się i spakować, bo skoro juz cały dzień i noc z małym jestem, to przywykłam i sobie poradzę. Po co mi sen, w domu siedzę z dzieckiem. Marzy mi się by nabrac trochę sił, bo niedlugo mąż na 3 dni wyjeżdża, zostanę z małym sama

Czekam, aż ten śnieg zejdzie bym mogła z małym z domu wychodzić, bo oszaleję niedługo.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 10:55   #1235
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

WCzoraj przezylismy pierewszy atak kolki OMG myslałam, ze sama zaraz zacznę się drzeć i płakac...A byłam akurat sama...Pomogła herbatka z kopru włoskiego, ale, ze mały malutki ma dopiero 3tyg4 dni to podałam jakieś 80ml bo nie wiedziałam ile...Po herbatce zasnął...Masazyki, ciepła pielucha ani ten korek, co wkłada sie w pupe nie pomagały...Mąz kupił espumisan, ale to od 4 tygodia. KOlka trwała,prawie 3 godziny!!
Ponadto Maluszek wazy już 4150g W szpitalu przyboierał najwięcej z sąsiadów Dziękuję Bogu, ze mam pokarm i Mały go dobrze znosi, bo dzięku niemu doszlismy szybko do siebie wg lekarki.
)
współczuje kolki ale ciesz sie ze chciał ci wypić herbatke u nas jak Karol raz nie mógł kupy zrobić po moim zjedzeniu czekolady w płatkach to chciałam mu dać herbatki to wogóle butelki do buzi nie chce wziąć tylko od razu wypycha

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Tak, ja rozumiem, że ktoś może być zmęczony po pracy, ale on w nocy do małego nie wstaje (ostatnio raz mu się to zdarzyło, bo do pracy wstawał), nie przebiera. Nie ma problemów z wysypianiem się, przyjdzie z pracy na gotowe. Pierwsze dni były całkiem niezłe, podczas porodu bardzo pomagał i wspierał, i wiem, ze chce dobrze.
Może wymagam zbyt wiele licząc, że powie "Kotuś, weź odciągnij pokarm, ja w nocy będę do małego wstawał, a Ty się wyśpij", albo by to on wstał z tapczanu gdy mały kwili w drugim pokoju czy chociaż sam z siebie ogarnął wieczorem kuchnię albo pościelił łóżko, a nie zostawiał mi na rano. Jak go o to zapytałam, to powiedział, że jak rano idzie do pracy i widzi, że musiałby jeszcze posprzątać w kuchni, to jest jeszcze bardziej załamany.
Nikt nie zapyta jak ja się czuję, czy nie jestem zmęczona, czy mi nie pomóc... Najlepiej to wziąć się i spakować, bo skoro juz cały dzień i noc z małym jestem, to przywykłam i sobie poradzę. Po co mi sen, w domu siedzę z dzieckiem. Marzy mi się by nabrac trochę sił, bo niedlugo mąż na 3 dni wyjeżdża, zostanę z małym sama

Czekam, aż ten śnieg zejdzie bym mogła z małym z domu wychodzić, bo oszaleję niedługo.
u mnie jak mąż idzie chodzi do pracy to ja nie wymagam od niego wstawania w nocy bo wiem ze powinien sie wyspać chociaż czasem sam go bierze i polula trochę ale w weekend to on często wstaje zmieniać pieluchy w nocy, Więc chyba u ciebie podobnie wydaje mi się ze nie powinnaś wymagać nocnego wstawania od niego chyba ze na drugi dzien ma wolne, za to jak wróci z pracy to zostaw mu małego a sama wyrwij sie do sklepu, ja tak robię
Stary 2013-04-03, 11:03   #1236
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Też mam rozpuszczalne a czujesz jeszcze krocze? Boli, ciągnie?
czuje SUPEŁKA ( nosz w takim miejscu mi zrobiła ze )
a poza tym wszystko OK

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
Roszek przeszedł samego siebie dzisiaj .... od 23 do 5 spał w swoim łózeczku , a od 5 w moim przy cycu ....ani razu przez całą noc nie zapłakał i nie zrobił kupy więc go przez całą noc nie przewinęłam ....
wstałam po 8 (bo ninka na 9 do przedszkola)obudziłam go -przewinęlam a on znowu zasnął .....

he,he ale żeby nie było za bajecznie .... wczoraj zjadłam na obiad m.in. czarny ryż .... i tak od tego czasu do tej 23 zmieniłam 12 pieluszek !!!
a 3 godz.przed zasnięciem Roszka był non stop płacz-krzyk .... coś mi się wydaje ze ten czarny ryz był za ciężki ......

ide nadrabiac
ZAZDROSZCZE przespanej NOCY

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę napiszcie mi bo jak możecie ile opakowań pieluszek wam poszło chodzi o te 1 kupiłam z pampersa po 43 sztuki new born wystarczy czy dokupić opakowanie co by nie latać ?
jak juz wczoraj pisalam ... mi poszlo ok 70 szt od urodzenia
( nie licze tych w szpitalu )
i jade dalej na 1 ... mam jeszcze 2opk NewBorn po 27szt ... no ale Mlody jest chudy - wiec na pewno zurzyje

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

zaczynamy 39 tydzien, od dzisiaj rowno 14 dni do porodu

a jak u Was zaczely sie skurcze? mozecie je opisac?
za tygodnie
co do Skurczy .... - yhmmm, ja od razu jak wstalam z rana na nogi cos czulam ze nie HaLo - a potem wlasnie kolo 8-9 zaczely sie skurcze u mnie ... takie rozpychanie ciagneicie ... a czasmi jakby mi ktos Jelita wciskal ....
no ale jak pisala nestelle - nie idzie Przegapic i pomylic ich
wiesz dasz rade kochana

no i ja sie witam z wami
dzis Mlody Konczy 2tyg

co za noc mialam ... ehhh - mama nakarmila mlodego ( moim mlekiem ) o 23.30 o 24 przyniosla mi go do pokoju - ladnie spal do 1.30 i podubka i placz bo jest GLODNY aaaa ... to tom zrobila 50mm ... ladnie zjadl i poszedl spac ... wstal o 3 !!!! na szczescie nie Glodny ale cisnol ta kupe ... i jej nie zrobil przez co starsznie byl marudny .... udalo mi sie w porach lekkiego snu odciagnac 60 i o 5.30 ja dostal bo juz zaczol byc Glodny ... mamusia juz wie Kiedy ale jak zjadl ... nie pomysal zeby isc spac wiec do 8.30 podziwial swiat i cisnol dalej ... - przyszla Babcia warte przejela i co OD RAZU kupe zrobil ehhhh

teraz pojadl ale chyba nie pojdzie spac ...
w sumie i tak ok 12.30 musze isc do Navu - wiec bedzie spacer

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 11:09   #1237
Sorceresss
Wtajemniczenie

Malpka, mały obudził się okupkowany o 5, wcześniej była pobódka 0.30 i 2.30 więc aż tak sielsko nie mam

Cytat:
Mój mąż też sam z siebie nie sprzątnie ani po sobie ani po mnie - trzeba mu to pokazać i powiedzieć... od razu bierze się do roboty. Ten typ tak ma... i wiem, że nie robi tego złośliwie czy z lenistwa

A propos wstawania w nocy - mój mąż pracuje i nie wymagam od niego wstawania i przebierania małego czy lulania. Ja karmię prosto z piersi więc i tak muszę wstać i być trochę świadoma (nie idzie mi karmienie na leżąco) więc zrobienie koło dziecka też na mojej głowie... Wiem, że TŻ w pracy musi mieć sprawną głowę i nie chcę zrzucać na niego zajmowanie się małym... Po południu jak wraca z pracy ja tylko daję "stołówkę" Filipowi, a cała reszta (w tym kąpiel - ja tylko asystuję) już jest TŻ

Ja od początku wiedziałam, że Filip rodziców ma dwójkę, ale mamę tylko jedną Zmęczona jestem, ale przyznam, że jakoś sił więcej niż gdybym tak nocki "zarywała" z innych powodów

I powiem Wam jeszcze jedno za co mnie będziecie bić w dupsko, ale uwielbiam aktualną pogodę Jeszcze 3 tyg niech utrzyma się śnieżek!!! Akurat skończę 6 tyg połogu i uda mi się zaliczyć stok w tym sezonie Choćbym miała po oślej łączce dla bezpieczeństwa jeździć to mam taaaaaaaką ochotę założyć narty, że aż mnie skręca i chodzę po domu krokiem szusującym

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-04-03 o 11:16
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 11:17   #1238
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

u mnie jak mąż idzie chodzi do pracy to ja nie wymagam od niego wstawania w nocy bo wiem ze powinien sie wyspać chociaż czasem sam go bierze i polula trochę ale w weekend to on często wstaje zmieniać pieluchy w nocy, Więc chyba u ciebie podobnie wydaje mi się ze nie powinnaś wymagać nocnego wstawania od niego chyba ze na drugi dzien ma wolne, za to jak wróci z pracy to zostaw mu małego a sama wyrwij sie do sklepu, ja tak robię
Ja juz powoli dochodze do wniosku, że aby mu odpowiednio dogodzić to najlepiej by było jakbym wyniosła się z małym do drugiego pokoju, by nie daj Bóg męża nie zbudzić. TŻ nie ma ciężkiej, fizycznej pracy- jest serwisantem instrumentów muzycznych, Nic by mu się nie stało jakby wstał do niego w nocy. Dziecka chcieliśmy oboje i jest ono nasze, a nie tylko moje. Wiedzieliśmy, ze wiąże się to z nieprzespanymi nocami, ale liczyłam, że wspólnie jakoś będziemy sobie pomagać. Efekt jest jednak taki ani nie inny i gdy nie mam już siły w nocy po prostu siedzę i płaczę wraz z maluchem.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 11:42   #1239
kmagg81
Raczkowanie

Witam Was drogie Mamusie !
Próbowałam wczoraj napisać do Was z tel., nastukałam się przez pół godziny a jak już chciałam wysłać to mi się wszystko usunęło szlag by to trafił babcyne gęsi ... No więc sobie odpuściłam.

Piszę dzisiaj
Mamusiom, które ściskają już swoje upragnione i wyczekiwane pociechy GRATULUJĘ !!!
Mamusiom, które z niecierpliwością odliczają dni i dla których strach przed P ściąga sen z oczu

Podczytuję Was regularnie i mimo to, ze mało się udzielam to bardzo mocno kibicuję każdej z Was i Waszym Iskierkom.

My z Maksiem mamy dzisiaj 38 tygodni i i 2 dni
Wieczorkiem wizyta u doktorka i już się stresuję co powie. Mam nadzieję, że z Maleństwem wszystko dobrze i niedługo się z nim przywitamy.
Już wczoraj wieczorem pobolewał mnie brzuch tak właśnie typowo okresowo i do tego dochodziły właśnie bóle (w miarę lekkie) krzyża. CZY TO TOOOO ???? (ALE PRZESZŁO) Oj zaczęłam sobie przypominać jak to jest co miesiąc na okres

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-04-03 o 11:47
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 11:46   #1240
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
dzis Mlody Konczy 2tyg

.

Cytat:
Malpka, mały obudził się okupkowany o 5, wcześniej była pobódka 0.30 i 2.30 więc aż tak sielsko nie mam
a bo napisałas ze o 5 to myślałam ze do 5 spał
u mnie też mąż kapie zwykle sam albo z Julką ja w tym czasie mam chwile odpoczynku potem ja ubieram KArola a on kąpie Julkę albo na odwrót

a wogóle powiem wam że najlepsze jest to że Julka od kiedy wróciłam ze szpitala ciągle wspomina że musze jeszcze urodzić dziewczynkę co mam w brzuchu i ciągle coś o tej dziewczynce wspomina jak śpiochy za małe to odkładamy jak to mówi "dla naszej dziewczynki" wykończyć mnie chce to moje dziecko
Stary 2013-04-03, 11:50   #1241
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

biedactwo - współczuje
Cytat:

zgadzam się , mój tż nie wstaje nigdy ale moje dziecko śpi i ja w ogóle w nocy nie siedzę nawet 10 min . ,tylko tyle ile trwa zmiana pieluchy..... a co do sklepu to z dzieckiem też można jakby co .
Cytat:

no i ja sie witam z wami
dzis Mlody Konczy 2tyg
.

no dla mamusi ! to skarb !!!
Cytat:
Ja od początku wiedziałam, że Filip rodziców ma dwójkę, ale mamę tylko jedną Zmęczona jestem, ale przyznam, że jakoś sił więcej niż gdybym tak nocki "zarywała" z innych powodów
genialne powiedzonko - pożyczam !!!

no i masz czego chciałaś ....... .

mój tż pracuje może nie jakoś mega cięzko ale też musi się wyspać więc pomimo ,że nie ma potrzeby i tak bym nie wymagała wstawania do dziecka w nocy . w czasie pracy albo po pomaga jakoś tam .... do sklepu podleci, zawiezie gdzieś dzieci . Jest ok . radzę sobie pomimo ,że muszę ogarnąc 3 dzieci . a tż ugodowy ... poczeka ,pomoże jakby co ... ,nie musi być na tip-top ,jak bajzel w domu albo obiad nie zrobiony .... , słowa nie powie (tylko by spróbował)czasem sam coś tam sprzątnie (mało ) albo biorę pomoc do sprzątania .... , no i będzie siedział z całą 3 jak pójdę na rzęsy albo coś - bo to ważne , ja siedzę jak on co dzień chodzi na siłkę ....

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
a wogóle powiem wam że najlepsze jest to że Julka od kiedy wróciłam ze szpitala ciągle wspomina że musze jeszcze urodzić dziewczynkę co mam w brzuchu i ciągle coś o tej dziewczynce wspomina jak śpiochy za małe to odkładamy jak to mówi "dla naszej dziewczynki" wykończyć mnie chce to moje dziecko
aaaaaaa
Stary 2013-04-03, 11:52   #1242
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
..... a co do sklepu to z dzieckiem też można jakby co .
:
wiem ze można ale czasem wolę sama polecieć a tż się nie sprzeciwia żeby z małym zostać

a wogóle to już sie nie mogę doczekac aż na zumbę wrócę jeszcze tylko troszkę i myślę że będę mogła znów zacząć
Stary 2013-04-03, 11:53   #1243
joanna200
Rozeznanie

no i położna nie przyjechała..
co za babsko a mówiła, że będzie..

Cytat:

wiem co czujesz z pierwszym dzieckiem miałam to samo na początku, ten stan jest okropny, siedziałam i ryczałam o wszystko (chociaż mąż pomagał), ale z dnia na dzień lepiej i dasz radę! Musisz bo masz małego pięknego synka pod opieką i to daje najwięcej siły..
śpij jak mały śpi, nie przejmuj się domem, tylko odpoczywaj jak najwięcej, wtedy kiedy możesz..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:02   #1244
monicca1989
Zakorzenienie

y
Cytat:
U mnie na razie mąż w domu to wstaję w nocy przewija i podaję mi małego na karmienie po karmieniu, trzyma go do odbicia i odkłada do łóżeczka. Czasami na drugie karmienie już sama to wszystko robię aby i on trochę się wyspał, bo on to reaguję na każdy ruch małego.
W dzień też bardzo pomaga, przewija itp a wieczorem trzyma do kąpieli a ja myję.
Ale od poniedziałku wraca do pracy i wtedy już nie będę wymagała aby wstawał w nocy, bo musi się wyspać do pracy.

Cytat:
U nas w szpitalu też usłyszeli szmer, ale potem badało Go jezcze 3 lekarzy i tylko jeden cos usłyszał...i stwierdzili, że to fizjologiczne, że skoro nie jest cały czas, to znaczy, że nie groźne i że układ nie ejst w pełni jeszcze wykształcony...MAm nadzieję, ze maą rację.
U nas też wysłuchali jakiś szmer ale na usg lekarka mówiła, że to jakaś dziurka, która ma się zamknąć do 7 doby, jak miał to usg to była 2 doba i była malutka i mówiła, że to się domknie jeszcze.

A jeszcze takie pytanie jak długo trzymacie maluchy do odbicia? Bo mojemu albo się odbiję zaraz jak go podniosę albo mogę trzymać i trzymać i nic.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:04   #1245
kmagg81
Raczkowanie

a coś dawno nie było wolanin1 - ??? kiedyś pisała, że źle się czuje. Ktoś coś wie ??

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-04-03 o 12:05
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:09   #1246
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ponadto Maluszek wazy już 4150g

Cytat:
Nikt nie zapyta jak ja się czuję, czy nie jestem zmęczona, czy mi nie pomóc...
nikt nie powiedział, że będzie leTko
też miałam wczoraj kryzys, jak chłop wrócił po pracy i poszedł w kimę na godzinę.
z drugiej strony obce jest mi myslenie: ja mam zle, to niech on tez ma nie lepiej...
damy radę!!!

Cytat:
Filip rodziców ma dwójkę, ale mamę tylko jedną

Michał też. czy tego chce czy nie

Cytat:
TŻ nie ma ciężkiej, fizycznej pracy
tez nie mam ciężkiej pracy a czesto po niej bylam po prostu zmeczona...
Flamasterkuuu, damy radę. pierwsze sliwki robaczywki!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:10   #1247
misiulka06
Rozeznanie

dziewczyny powiedzcie mi co znaczy wynik jałowy przy wymazie z paciorkowca?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:22   #1248
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nagle - jako ostry ból brzucha ,regularny ...

na prawde -nie idzie pomylić albo przegapić
Cytat:
Co do skurczy, to mnie na szczęście ominęły te z krzyża. Miałam za to wrażenie jakbym czuła całą macicę, ból podobny trochę do tego menstruacyjnego, ale taki dość tępy. Nie można go przeoczyć, bo gdy się pojawia od razu skupiasz się na nim.
mam nadzieje, ze je rozpoznam

chcialabym byc przygotowana, by wylapac te lekkie, ale wlasciwe.. by moc sie przygotowac do szpitala

moja polozna mowi, ze rozpoznam.. i dopoki nie ejstem pewna, to znaczy, ze to jezscze nie te wlasciwe
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Moderna dołączam się do pytania o skurcze opiszcie mniej więcej... czy ból krzyża też może być oznaką jakąś.. i czy bóle okresowe mocniejsze oznaczają te skurcze właściwe?? lekkie i średnio lekkie miałam...

Ciekawe co tam usg i ktg pokażą dzisiaj..

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
U mnie w pierwszej ciąży skurcze zwyczajnie przegapiłam wbrew temu co mówią dziewczyny zaczęło się od stawiania się brzucha a mi się wydawało, że maluch się tak wypina. Po około 10 godzinach bóle porodowe pomyliłam z tymi z jelit zwyczajnie miałam wrażenie, że coś mi zaszkodziło weszłam nawet do wanny żeby mieć pewność i znikły. Dopiero jak dwie godziny później chlupnęły wody to zaczaiłam co to było. Po odejściu wód bóle przybrały na sile i zaczęły być podobne do tych przy miesiączce i wtedy wydawały mi się bolesne ale te porodowe to się nijak mają do tych początkowych. Ja nie miałam tych z krzyża tylko z podbrzusza. Tak mi dopiekały, że nie oddychałam i pogryzłam róg poduszki. To są takie bóle jak na wielką grypę jelitową na wespół z mega miesiączką. Na szczęście nie trwają aż tak długo bo potem ma się ochotę właśnie z tego bólu poprzeć i to jest koniec. Myślę, że te najgorsze bóle to tak trwają godzinkę
no to pieknie
czyli jednak mozna i przegapic
Cytat:
za tygodnie
co do Skurczy .... - yhmmm, ja od razu jak wstalam z rana na nogi cos czulam ze nie HaLo - a potem wlasnie kolo 8-9 zaczely sie skurcze u mnie ... takie rozpychanie ciagneicie ... a czasmi jakby mi ktos Jelita wciskal ....
no ale jak pisala nestelle - nie idzie Przegapic i pomylic ich
wiesz dasz rade kochana
mam nadzieje, ze rozpoznam te wlasciwe
Cytat:
że aż mnie skręca i chodzę po domu krokiem szusującym

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

My z Maksiem mamy dzisiaj 38 tygodni i i 2 dni
Wieczorkiem wizyta u doktorka i już się stresuję co powie. Mam nadzieję, że z Maleństwem wszystko dobrze i niedługo się z nim przywitamy.
Już wczoraj wieczorem pobolewał mnie brzuch tak właśnie typowo okresowo i do tego dochodziły właśnie bóle (w miarę lekkie) krzyża. CZY TO TOOOO ???? (ALE PRZESZŁO) Oj zaczęłam sobie przypominać jak to jest co miesiąc na okres
za wizyte

no wlasnie mnie wczoraj tak bolalo, w podbrzuszu ciagniecie i klucie i promieniowalo na krzyz (takie lekkie okresowe).. regularnie co ok. 10 minut.. ale po ok. 2 godzinach przeszlo..
do tego nacisk na pecherz.

chociaz moze bardziej bolala mnie kosc ogonowa..

chcialabym, zeby u mnie wlasnie skurcze sie zaczely takie mocne, zebym wiedziala, ze to juz

a dziecko czuje bardzo nisko, brzuch mi ciazy, mam wrazenie, ze go zgubie

ehhh te ostatnie tygodnie.. takie czekanie na TO.. i ta niewiedza, co nas czeka
Stary 2013-04-03, 12:26   #1249
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze można ale czasem wolę sama polecieć a tż się nie sprzeciwia żeby z małym zostać
no pewnie . Mi chodziło ze jakby co ..... bo np.mój kończy prace ok 16 i jak od razu po idzie na siłke to jest w domu ok 18 a jeszcze są zajęcia dzieci i kończą czasem po 18 a raz o 19.15 .... więc ja wolę od rana ....
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi co znaczy wynik jałowy przy wymazie z paciorkowca?
że nie ma ??? tak mi się wydaje ....
Stary 2013-04-03, 12:33   #1250
Moderna
Zakorzenienie

Czy sa na watku mamy, ktore jeszcze nie maja imienia dla dziecka?

my nadal sie nie zdecydowalismy
z calej listy zostaly nam dwa imiona, ktore nam sie podobaja.. ale decyzja nadal nie podjeta
boje sie, ze po porodzie nadal nie bedziemy wiedziec, ktore
Zostaly nam Marcel (z francuskiego) lub Henry
Stary 2013-04-03, 12:45   #1251
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A jeszcze takie pytanie jak długo trzymacie maluchy do odbicia? Bo mojemu albo się odbiję zaraz jak go podniosę albo mogę trzymać i trzymać i nic.
w sumie nie wiem ile jak nie beknie a uśnie na mnie to odkładam a jak nie usypia to zwykle szybko beka

Cytat:
no pewnie . Mi chodziło ze jakby co ..... bo np.mój kończy prace ok 16 i jak od razu po idzie na siłke to jest w domu ok 18 a jeszcze są zajęcia dzieci i kończą czasem po 18 a raz o 19.15 .... więc ja wolę od rana ....

że nie ma ??? tak mi się wydaje ....
wy to wogóle zaganiani jesteście u mnie tż jest w domu o 16.30 wiec już mam wolne, babcia przyprowadza Julkę z przedszkola a zajęć pozalekcyjnych nie mamy na razie może wrócimy na basen jak w końcu to ucho Julka wyleczy

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

z calej listy zostaly nam dwa imiona, ktore nam sie podobaja.. ale decyzja nadal nie podjeta
Marcel fajnie
Stary 2013-04-03, 12:53   #1252
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Henry tez fajnie

ja miałam podobnie ... sama juz nic nie wiedziałam a jak wiedziałam to pewna nie byłam......
nawet jak juz po porodzie niby wybrane ale .......
a teraz jestem szczęśliwa i pewna że mój ROCH to Roch i inaczej być nie może ......

dostałam mail-a ze w przedszkolu u Niny jest epidemia ospy
jak Nina się urodziła to była w tym samym wieku co teraz Roszek jak Jakub miał ospę , niby karmienie chroni ........
zobaczymy ....
Stary 2013-04-03, 13:02   #1253
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 13:16   #1254
Agateczka*
Zakorzenienie

Witajcie kobietki kochane
Z góry przepraszam za brak odzewu ale nie miałam dostępu do neta i puste konto w tel.

Przybywam by wam oznajmić, że Bartuś jest już z nami urodził się 27.03 przez CC moje 53cm 3010kg szczęścia i miłości
Także dziś mamy już tydzień

A dlaczego skończyło się na cc to innym razem, ale najważniejsze że już go mam przy sobie i mamy się dobrze, przechodzimy kryzys laktacyjny ale to taka kolej rzeczy... Ogólnie jesteśmy w domku od 1.04 bo mały miał żółtaczkę.

Pobieżnie przejrzałam wątek ale nie jestem w stanie nadrobić, także szczególne GRATULACJE dla mamuś które urodziły
w tym Megi, w końcu Kalinka się zdecydowała

Maria ale z tej Twojej Róży leniuszek czemu nie wychodzi do wiosny czeka czy jak...
ogromne byś już ją mogła mieć przy sobie

Tęskniłam za wami ale na razie muszę się ogarnąć ze wszystkim i wrócę do was...

Pytanie do kwiatuszka jakich nakładek używasz? Bo ja też mam ten problem co ty z tym że jedne już mam i są do niczego, a teraz kupuję te polecane z Aventu...

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2013-04-03 o 13:19
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 13:26   #1255
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Henry tez fajnie

ja miałam podobnie ... sama juz nic nie wiedziałam a jak wiedziałam to pewna nie byłam......
nawet jak juz po porodzie niby wybrane ale .......
a teraz jestem szczęśliwa i pewna że mój ROCH to Roch i inaczej być nie może ......
no wlasnie my najpewniej zdecydujemy dopiero po porodzie.. mysle, ze jak dziecko juz bedzie na swiecie, zobaczymy ta buzke, to bedziemy wiedziec, jak dac mu na imie
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
tez problem z podjeciem decyzji?
Stary 2013-04-03, 13:27   #1256
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Przybywam by wam oznajmić, że Bartuś jest już z nami urodził się 27.03 przez CC moje 53cm 3010kg szczęścia i miłości
GRATULUJĘ!

Mam nadzieję, że nie było zbyt groźnie skoro CC

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 13:28   #1257
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJE !!!!!!
Stary 2013-04-03, 13:28   #1258
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE!

naszla mnie ochota na nalesniki, ale mam tylko jedno jajko w domu
Stary 2013-04-03, 13:33   #1259
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
naszla mnie ochota na nalesniki, ale mam tylko jedno jajko w domu
mam 30 - chcesz ?
Stary 2013-04-03, 13:35   #1260
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mam 30 - chcesz ?
ile?

dupa blada.. mleka tez nie mam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości