|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
U mnie w pierwszej ciąży skurcze zwyczajnie przegapiłam wbrew temu co mówią dziewczyny
zwyczajnie miałam wrażenie, że coś mi zaszkodziło weszłam nawet do wanny żeby mieć pewność i znikły. Dopiero jak dwie godziny później chlupnęły wody to zaczaiłam co to było. Po odejściu wód bóle przybrały na sile i zaczęły być podobne do tych przy miesiączce i wtedy wydawały mi się bolesne ale te porodowe to się nijak mają do tych początkowych. Ja nie miałam tych z krzyża tylko z podbrzusza. Tak mi dopiekały, że nie oddychałam i pogryzłam róg poduszki. To są takie bóle jak na wielką grypę jelitową na wespół z mega miesiączką. Na szczęście nie trwają aż tak długo bo potem ma się ochotę właśnie z tego bólu poprzeć i to jest koniec. Myślę, że te najgorsze bóle to tak trwają godzinkę
|
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strippi fajnie, ze chrzcony sie udały. U nas planowane na 28 kwietnia, mam nadzieje, ze pogoda będzie łaskawa.... WCzoraj przezylismy pierewszy atak kolki ![]() Ponadto Maluszek wazy już 4150g W szpitalu przyboierał najwięcej z sąsiadów Dziękuję Bogu, ze mam pokarm i Mały go dobrze znosi, bo dzięku niemu doszlismy szybko do siebie wg lekarki. LiwkaO- co się dzialo z Twoimi piersiami?TAk w 2 słowach, bo wybacz nie dam rady nadrobić. Ptaszysko, jak tam NAtalcia? Ide ogarnąc troszke mieszkanie i ugotowac sobie jakąs zupinkę, póki Kacperek drzemie
|
|
|
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas byla pobudka po 21 o 24 o 3 o 5 to jest nieciekawa noc
|
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może wymagam zbyt wiele licząc, że powie "Kotuś, weź odciągnij pokarm, ja w nocy będę do małego wstawał, a Ty się wyśpij", albo by to on wstał z tapczanu gdy mały kwili w drugim pokoju czy chociaż sam z siebie ogarnął wieczorem kuchnię albo pościelił łóżko, a nie zostawiał mi na rano. Jak go o to zapytałam, to powiedział, że jak rano idzie do pracy i widzi, że musiałby jeszcze posprzątać w kuchni, to jest jeszcze bardziej załamany. Nikt nie zapyta jak ja się czuję, czy nie jestem zmęczona, czy mi nie pomóc... Najlepiej to wziąć się i spakować, bo skoro juz cały dzień i noc z małym jestem, to przywykłam i sobie poradzę. Po co mi sen, w domu siedzę z dzieckiem. Marzy mi się by nabrac trochę sił, bo niedlugo mąż na 3 dni wyjeżdża, zostanę z małym sama Czekam, aż ten śnieg zejdzie bym mogła z małym z domu wychodzić, bo oszaleję niedługo.
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
czuje SUPEŁKA
( nosz w takim miejscu mi zrobiła ze a poza tym wszystko OK Cytat:
Cytat:
![]() ( nie licze tych w szpitalu ) i jade dalej na 1 ... mam jeszcze 2opk NewBorn po 27szt ... no ale Mlody jest chudy - wiec na pewno zurzyje Cytat:
za tygodnieco do Skurczy .... - yhmmm, ja od razu jak wstalam z rana na nogi cos czulam ze nie HaLo - a potem wlasnie kolo 8-9 zaczely sie skurcze u mnie ... takie rozpychanie ciagneicie ... a czasmi jakby mi ktos Jelita wciskal ....no ale jak pisala nestelle - nie idzie Przegapic i pomylic ich wiesz dasz rade kochana no i ja sie witam z wami dzis Mlody Konczy 2tyg co za noc mialam ... ehhh - mama nakarmila mlodego ( moim mlekiem ) o 23.30 o 24 przyniosla mi go do pokoju - ladnie spal do 1.30 i podubka i placz bo jest GLODNY aaaa ... to tom zrobila 50mm ... ladnie zjadl i poszedl spac ... wstal o 3 !!!! na szczescie nie Glodny ale cisnol ta kupe ... i jej nie zrobil przez co starsznie byl marudny .... udalo mi sie w porach lekkiego snu odciagnac 60 i o 5.30 ja dostal bo juz zaczol byc Glodny ... mamusia juz wie Kiedy ale jak zjadl ... nie pomysal zeby isc spac wiec do 8.30 podziwial swiat i cisnol dalej ... - przyszla Babcia warte przejela i co OD RAZU kupe zrobil teraz pojadl ale chyba nie pojdzie spac ... w sumie i tak ok 12.30 musze isc do Navu - wiec bedzie spacer . |
|||
|
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka, mały obudził się okupkowany o 5, wcześniej była pobódka 0.30 i 2.30
więc aż tak sielsko nie mam ![]() Cytat:
![]() A propos wstawania w nocy - mój mąż pracuje i nie wymagam od niego wstawania i przebierania małego czy lulania. Ja karmię prosto z piersi więc i tak muszę wstać i być trochę świadoma (nie idzie mi karmienie na leżąco) więc zrobienie koło dziecka też na mojej głowie... Wiem, że TŻ w pracy musi mieć sprawną głowę i nie chcę zrzucać na niego zajmowanie się małym... Po południu jak wraca z pracy ja tylko daję "stołówkę" Filipowi, a cała reszta (w tym kąpiel - ja tylko asystuję) już jest TŻ ![]() Ja od początku wiedziałam, że Filip rodziców ma dwójkę, ale mamę tylko jedną Zmęczona jestem, ale przyznam, że jakoś sił więcej niż gdybym tak nocki "zarywała" z innych powodów ![]() I powiem Wam jeszcze jedno za co mnie będziecie bić w dupsko, ale uwielbiam aktualną pogodę Jeszcze 3 tyg niech utrzyma się śnieżek!!! Akurat skończę 6 tyg połogu i uda mi się zaliczyć stok w tym sezonie Choćbym miała po oślej łączce dla bezpieczeństwa jeździć to mam taaaaaaaką ochotę założyć narty, że aż mnie skręca i chodzę po domu krokiem szusującym
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-04-03 o 11:16 |
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was drogie Mamusie !
Próbowałam wczoraj napisać do Was z tel., nastukałam się przez pół godziny a jak już chciałam wysłać to mi się wszystko usunęło Piszę dzisiaj ![]() Mamusiom, które ściskają już swoje upragnione i wyczekiwane pociechy GRATULUJĘ !!! Mamusiom, które z niecierpliwością odliczają dni i dla których strach przed P ściąga sen z oczu ![]() Podczytuję Was regularnie i mimo to, ze mało się udzielam to bardzo mocno kibicuję każdej z Was i Waszym Iskierkom. My z Maksiem mamy dzisiaj 38 tygodni i i 2 dni ![]() Wieczorkiem wizyta u doktorka i już się stresuję co powie. Mam nadzieję, że z Maleństwem wszystko dobrze i niedługo się z nim przywitamy. Już wczoraj wieczorem pobolewał mnie brzuch tak właśnie typowo okresowo i do tego dochodziły właśnie bóle (w miarę lekkie) krzyża. CZY TO TOOOO ???? (ALE PRZESZŁO) Oj zaczęłam sobie przypominać jak to jest co miesiąc na okres
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-03 o 11:47 |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() u mnie też mąż kapie zwykle sam albo z Julką ja w tym czasie mam chwile odpoczynku a wogóle powiem wam że najlepsze jest to że Julka od kiedy wróciłam ze szpitala ciągle wspomina że musze jeszcze urodzić dziewczynkę co mam w brzuchu i ciągle coś o tej dziewczynce wspomina jak śpiochy za małe to odkładamy jak to mówi "dla naszej dziewczynki" wykończyć mnie chce to moje dziecko
|
|
|
#1241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no dla mamusi ! to skarb !!!Cytat:
no i masz czego chciałaś ....... . mój tż pracuje może nie jakoś mega cięzko ale też musi się wyspać więc pomimo ,że nie ma potrzeby i tak bym nie wymagała wstawania do dziecka w nocy . w czasie pracy albo po pomaga jakoś tam .... do sklepu podleci, zawiezie gdzieś dzieci . Jest ok . radzę sobie pomimo ,że muszę ogarnąc 3 dzieci . a tż ugodowy ... poczeka ,pomoże jakby co ... ,nie musi być na tip-top ,jak bajzel w domu albo obiad nie zrobiony .... , słowa nie powie (tylko by spróbował )czasem sam coś tam sprzątnie (mało ....---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
wiem ze można ale czasem wolę sama polecieć a tż się nie sprzeciwia żeby z małym zostać
a wogóle to już sie nie mogę doczekac aż na zumbę wrócę
|
|
#1243 | |
|
Rozeznanie
|
no i położna nie przyjechała..
![]() co za babsko a mówiła, że będzie.. Cytat:
śpij jak mały śpi, nie przejmuj się domem, tylko odpoczywaj jak najwięcej, wtedy kiedy możesz..
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
y
Cytat:
W dzień też bardzo pomaga, przewija itp a wieczorem trzyma do kąpieli a ja myję. Ale od poniedziałku wraca do pracy i wtedy już nie będę wymagała aby wstawał w nocy, bo musi się wyspać do pracy. Cytat:
A jeszcze takie pytanie jak długo trzymacie maluchy do odbicia? Bo mojemu albo się odbiję zaraz jak go podniosę albo mogę trzymać i trzymać i nic. |
||
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
a coś dawno nie było wolanin1 - ??? kiedyś pisała, że źle się czuje. Ktoś coś wie ??
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-03 o 12:05 |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
nikt nie powiedział, że będzie leTko ![]() też miałam wczoraj kryzys, jak chłop wrócił po pracy i poszedł w kimę na godzinę. z drugiej strony obce jest mi myslenie: ja mam zle, to niech on tez ma nie lepiej... damy radę!!! Michał też. czy tego chce czy nie ![]() tez nie mam ciężkiej pracy a czesto po niej bylam po prostu zmeczona... Flamasterkuuu, damy radę. pierwsze sliwki robaczywki!!!
|
|
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny powiedzcie mi co znaczy wynik jałowy przy wymazie z paciorkowca?
|
|
|
|
|
#1248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chcialabym byc przygotowana, by wylapac te lekkie, ale wlasciwe.. by moc sie przygotowac do szpitala ![]() moja polozna mowi, ze rozpoznam.. i dopoki nie ejstem pewna, to znaczy, ze to jezscze nie te wlasciwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli jednak mozna i przegapic Cytat:
![]() Cytat:
za wizyteno wlasnie mnie wczoraj tak bolalo, w podbrzuszu ciagniecie i klucie i promieniowalo na krzyz (takie lekkie okresowe).. regularnie co ok. 10 minut.. ale po ok. 2 godzinach przeszlo.. do tego nacisk na pecherz. chociaz moze bardziej bolala mnie kosc ogonowa.. chcialabym, zeby u mnie wlasnie skurcze sie zaczely takie mocne, zebym wiedziala, ze to juz ![]() a dziecko czuje bardzo nisko, brzuch mi ciazy, mam wrazenie, ze go zgubie ![]() ehhh te ostatnie tygodnie.. takie czekanie na TO.. i ta niewiedza, co nas czeka
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że nie ma ??? tak mi się wydaje ....
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Czy sa na watku mamy, ktore jeszcze nie maja imienia dla dziecka?
![]() my nadal sie nie zdecydowalismy z calej listy zostaly nam dwa imiona, ktore nam sie podobaja.. ale decyzja nadal nie podjeta ![]() boje sie, ze po porodzie nadal nie bedziemy wiedziec, ktore ![]() Zostaly nam Marcel (z francuskiego) lub Henry
|
|
#1251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie tż jest w domu o 16.30 wiec już mam wolne, babcia przyprowadza Julkę z przedszkola a zajęć pozalekcyjnych nie mamy na razie może wrócimy na basen jak w końcu to ucho Julka wyleczy---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam podobnie ... sama juz nic nie wiedziałam a jak wiedziałam to pewna nie byłam...... nawet jak juz po porodzie niby wybrane ale ....... ![]() a teraz jestem szczęśliwa i pewna że mój ROCH to Roch i inaczej być nie może ...... dostałam mail-a ze w przedszkolu u Niny jest epidemia ospy ![]() jak Nina się urodziła to była w tym samym wieku co teraz Roszek jak Jakub miał ospę , niby karmienie chroni ........ zobaczymy ....
|
|
|
#1253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki kochane
![]() Z góry przepraszam za brak odzewu ale nie miałam dostępu do neta i puste konto w tel. Przybywam by wam oznajmić, że Bartuś jest już z nami Także dziś mamy już tydzień ![]() A dlaczego skończyło się na cc to innym razem, ale najważniejsze że już go mam przy sobie i mamy się dobrze, przechodzimy kryzys laktacyjny ale to taka kolej rzeczy... Ogólnie jesteśmy w domku od 1.04 bo mały miał żółtaczkę. Pobieżnie przejrzałam wątek ale nie jestem w stanie nadrobić, także szczególne GRATULACJE dla mamuś które urodziły ![]() w tym Megi, w końcu Kalinka się zdecydowała ![]() Maria ale z tej Twojej Róży leniuszek czemu nie wychodzi do wiosny czeka czy jak... ![]() ogromne byś już ją mogła mieć przy sobieTęskniłam za wami Pytanie do kwiatuszka jakich nakładek używasz? Bo ja też mam ten problem co ty z tym że jedne już mam i są do niczego, a teraz kupuję te polecane z Aventu... Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2013-04-03 o 13:19 |
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez problem z podjeciem decyzji?
|
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie było zbyt groźnie skoro CC
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naszla mnie ochota na nalesniki, ale mam tylko jedno jajko w domu
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
mam 30 - chcesz ?
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

zwyczajnie miałam wrażenie, że coś mi zaszkodziło weszłam nawet do wanny żeby mieć pewność i znikły. Dopiero jak dwie godziny później chlupnęły wody to zaczaiłam co to było. Po odejściu wód bóle przybrały na sile i zaczęły być podobne do tych przy miesiączce i wtedy wydawały mi się bolesne ale te porodowe to się nijak mają do tych początkowych. Ja nie miałam tych z krzyża tylko z podbrzusza. Tak mi dopiekały, że nie oddychałam i pogryzłam róg poduszki. To są takie bóle jak na wielką grypę jelitową na wespół z mega miesiączką. Na szczęście nie trwają aż tak długo bo potem ma się ochotę właśnie z tego bólu poprzeć i to jest koniec. Myślę, że te najgorsze bóle to tak trwają godzinkę

Dziękuję Bogu, ze mam pokarm i Mały go dobrze znosi, bo dzięku niemu doszlismy szybko do siebie wg lekarki.
ja zawsze w kościele mam łzy w oczach czy w ciąży czy nie a jak chrzczą maluchy to się chowam po kątach bo zawsze mam mokre oczy a co dopiero na chrzcinach małej nie wiem czy dam radę się opanować ja z tych co ryczą bez powodu i na ślubach, weselach, chrzcinach 
05.07.2008
no ja uwazam ze chłop też człowiek. pisałaś że bardzo Ci pomaga. widocznie też był zmęczony...

.... 

masz czego chciałaś .......