Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 13:48   #4711
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Szaja-super dzięki Ci dobra kobieto

Słuchajcie predzej napisałam o tą karuzele czy zejdzie na 30zł a ta że to już prawie 50% spuściła. A ja jej że za 50zł na all są nowe i to z przesyłką. A ona- to niech pani sobie na allegro kupi napisałam jej po co się bulwersuje. Zobaczę co teraz pociśnie co za brak kultury. I poradziłam jej żeby zeszła z ceny bo za obecną nigdy się tego nie pozbędzie wkurzyła mnie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:53   #4712
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bijkora, podejrzewam, że te żele wejdą na stałe do oferty zamiast tych starych, w końcu zmienili niedawno produkty do demakijażu, to teraz pewnie i te do mycia twarzy chcą odświeżyć. A co do BB, to jest dobry, dość przyzwoicie kryje, ale jest ciemny (mówię o tym dla cery jasnej, oczywiście), dla mnie dużo za ciemny, także nie wiem, czy dla Ciebie będzie dobry... Ja mam całą tubkę, niewiele używaną, stoi i niedługo się przeterminuje. Jeśli chcesz dobry BB, to polecam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...auty-balm.html Jest super.

Dziewczyny, moja smroda dzisiaj przeszła na pieluchy 3. Jak ten czas leci.
Kurde drogi trochę..
Tak sobie pomyślałam ze coś lekkiego na lato by się przydało, a w lecie sie mam zamiar opalić trochę.W ciąży unikałam słońca i teraz jestem tak blada, że każdą niedoskonałość widać jak na białej kartce papieru..

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-03, 13:57   #4713
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny problem mam z Blanką (znowu)
Od kilku dni dokładnie od soboty wieczora jest marudna, gorzej śpi, w dzień nie to w ogóle ciężko ze spaniem, znowu rączki , cyc i tak w kółko.
Na dodatek ciągle jej się odbija nawet kilka godz po jedzeniu i lekko ulewa z buzi ma taki smrodek rzygankowy , brzuch niby w porządku miękki , bąków nie puszcza, ale kupy nie robi już kilka razy dziennie tylko raz na 2 dni - tak jakoś sama się przestawiła z dnia na dzień .

Lekko pokasłuje i codziennie jakąś kozę wyciągnę . Tydzień temu była u pediatry to lekarka się już smiała ze mnie że ja ciągle z byle krostką przychodzę i żebym przestała panikować bo na prawdę jakąś chorobę znajdę...no ale jak tu się nie martwić No ale do rzeczy- wyszło że ten kaszel to normalny i że jest zdrowa, tylko czemu on nie mija ?
Ja już może za bardzo schizuje przez te moje zapalenie płuc, że ją zarażę

Może to faktycznie skok jakiś ale juz 9 tyg skończone więc trochę późno, ale martwie się strasznie
I jeszcze na łokciu i w zgięciu pod kolanem suche placki znalazłam
Pediatra twierdziła , że nie ma skazy ale to było 3 tyg temu ...głupio mi znowu iść do lekarza... Co robić ? Jak życ?
Pokasłuje bo jej się ulewa a kozy w nosku ma też od pokarmu. Mówię to na podstawie obserwacji mojej Oli. Ja już przestałam się tym przejmować.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:57   #4714
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kochana, on jest w każdym katalogu po 19,99zł. Ja kupiłam nawet za 15, hehe. Także cena tam podana to chyba z kosmosu jest wzięta.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:58   #4715
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A te zające, baranki i pisanki to można tam kupić czy dostałaś w paczce z Polski?

Fajne Ja mam nadzieję że w tym tygodniu kurteczkę upoluję.

Opowiadam wczorajsze przeboje. Jak wspominałam wynajmujemy mieszkanie kobiecie, która mieszka tam z 9-letnim synem. To mieszkanie teściowej (kupiła synowi drugiemu na przyszłość jak już się ustatkuje i z domu wyprowadzi) ale my się tym najmem zajmujemy bo to po drugiej stronie ulicy od naszego bloku a teściowa na drugim końcu miasta mieszka. Kobitka wyjechała w sobotę na Święta do rodziców, wróciła wczoraj około południa. Odbieram telefon a ona zapłakana mówi że wróciła i że włamanie było. Kazałam jej zadzwonić po policję. Ogarnęłam się, nakarmiłam i ubrałam małego i poszłam tam. Dwie policjantki z komisariatu już były, czekaliśmy na ekipę dochodzenioo-śledczą. Nie można było wchodzić do środka żeby nie zacierać śladów. Złodziej wlazł przez balkon (na pierwszym piętrze) i wyłamał okno. Jak się okazało były ślady jednej osoby: ślady butów (wywalił kwiatek jak otwierał to okno i ziemia się rozsypała i jak właził to wdepnął w tą ziemię) i rękawiczek. Kobitka powiedziała że zginęła kamera, dwa aparaty fotograficzne, laptop, konsola, dwa płaszczyki skórzane z kołnierzami z naturalnym futrem, biżuteria złota na kwotę 20 tys zł., jakaś moneta warta 3 tys. i nawet 4 butelki whisky. Jeden laptop został (jakiś stary i mało warty był) i telewizor 42 calowy też został (pewnie ciężko było wynieść przez balkon z pierwszego piętra). Telewizor i jakieś ciuchy były przyszykowane przy drzwiach balkonowych w poszewce po kołdrze ale nie zabrane. Zajrzałam przez drzwi tylko bo jak mówiłam nie można było wchodzić a tam wszystkie szafki i szuflady pootwierane, ciuchy i rzeczy porozwalane po podłodze, w pokoju przez który właził przez okno pełno ziemi z kiatków na podłodze, no masakra. Najlepsze jest to że okno normalnie się da zamknąć, tak jakoś je podważył że nie uszkodził nawet mechanizmu i zawiasów. Policjanci powiedzieli że sto razy łatwiej włamać się przez okno pastikowe niż takie stare drewniane. Sąsiedzi nic nie słyszeli mimo że kobitka z boku obchodziła święta w domu i ma malutkie dziecko do którego wstaje w nocy tak cicho to było zrobione. Moim zdaniem to zrobił ktoś kto doskonale wiedział że baba ma tyle złota w mieszkaniu i kto wiedział że wyjeżdża. Nikt by nie ryzykował nie wiedząć co tam jest bo laptop czy aparat to jest w każdym domu i łatwiej było na parterze się włamać złaszcza że tam jest bardzo niski parter że balkony równo z ziemią. Więc albo ktoś kogo ta baba zna, albo synek się komuś "pochwalił" co jest domu albo ktoś ją obserwował bo ona chodzi obwieszana tą złotą biżuterią. Wczoraj miała na sobie 3 łańcuszki, 4 bransoletki, kolczyki i 8 pierścionków jednocześnie i płaszczyk skórzany w kołnierzem z jakiegoś zwierza warty prawie 5 tys. złotych (pochwaliła się że tyle kosztował)! Policjanci powiedzieli że w tej części miasta (nowe bloki, najstarsze mają 5 lat, nasz ma 3 lata a tam gdzie włamanie było 1,5 roku) nie było jeszcze żadnego włamania nawet na tych niskich parterach. Baba mieszka od stycznia i pierwszy raz gdzieś wyjechała i od razu włam... najlepsze jest to że ona miała porobione zdjęcia tej biżuterii bo miała ubezpieczać, karta pamięci gdzie były zdjęcia została, nie siedziała w żadnym ukradzionym aparacie. Wszystkie papiery, karty gwarancyjne od sprzętów oczywiście zginęły.
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Mój Krzychu właśnie był pod kranem, miał taką jakby kąpiel. Zrobił takie kupsko, że masakra, pielucha nie ogarnęła sytuacji, Krzychu miał całe plecy w kupie, także nie było sensu wycieranie chusteczkami, poszedł pod kran. Widać jednak, że ten wirus ospy jeszcze robi swoje, bo to taka wirusowa kupa raczej była. Teraz go ubrałam w czyste ubranka i zasnął w łóżeczku, pewnie nie na długo, bo to raczej rzadkość, ale może uda mi się coś porobić w kuchni za ten czas, więc póki co lecę
pamietam jak moja siostra byla w ciazy i akurat ja i moj brat mielismy ospe. A ona akurat miala na dniach rodzic..no i Liwia urodzila sie z ospą;] na szczescie wszystko jest ok.
łooo nieźle... ale z tej babki wariatka trzymac tyle zlota w obcym mieszkaniu ;p
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
przed chwilka Kubus po raz pierwszy smial sie do mnie na glos!!!!!
klask i: moja wczoraj jak ja wlozylam do wanienki zrobila takie "he he " smiesznieto brzmialo
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię a na razie wrzucam pierwsze spotkanie z matą
Chyba się podoba
http://www.youtube.com/watch?v=tvdqV...ature=youtu.be
oczy sie az smieja jak sie ją oglądaslicznotka

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Kurde no to mi juz nie sa potrzebne wkladki laktacyjne i nie wiem co o tym myslec
W sumie nie wyglada na to zeby maly sie nie najadal, zawsze zjada tylko z jednej piersi, mleko w nich jest ale juz nie wycieka jak na poczatku, ale z tego co pamietam jak karmilam corke to tez dlugo nie potrzebowalam wkladek. Myslicie ze laktacja mi sie unormowala czy raczej mam mniej mleka ?
ja to musze miec wkladki. Jak karmie cyckiem to z drugiego mam fontanne czasem. A czasem jak zapomne o wkladce to szybko musze tetrówką tamować:h ahaha:

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja pierdziu zobaczcie co znalazłam w komentarzach pod tym artykułem

~realista [7 minut temu]

To jej dopiero piczkę roztargało!! teraz to ma jak wiadro bidnygo chłopa wciągnie z jajami!!!
łaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!:hah aha:
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
mnie też to kazali przynieść. ale ciągle nie mam czasu na ten ...... (tutaj wykropkuje żeby bana nie dostać ) NFZ

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Hej
bylam dziś z Ewcią u pediatry bo lekko pokasłuje. Osłuchowo czysto, bardzo dużo ulewa więc to pewnie od tego (dostało na ulewanie Infacol), ale na wszelki wypadek mamy sie pokazać jeszcze w piątek.
Wojtek wstrzymuje kupę od miesiąca :/ potrafi przez 4 dni trzymać a potem jak juz sie mega nakumuluje to strasznie go boli i płacze przy tym :/ Dostał jakiś syropek lactulosum - ma mu ponoć pomóc :/ Oby!

a powiedzcie mi jak tam u Waszych dzieci ze spaniem? Bo Ewa od dwóch nocy się wogóle nie budzi na cyca i jestem tym zaszokowana! Wojtek budził się do 15 m-ca! dlatego mnie to dziwi
moja spi od poczatku bardzo ladnie. Pierwszy miesiac byl taki wiaodmo jaki. Ale juz teraz to cale noce mi przesypia. Czasem sie budzi na cycka w nocy i od razu usypia ale to juz sporadycznie.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mojemu tez sie chwieje jeszcze, czasem jak mi lupnie czolkiem w ware to mam mroczki przed oczami

Musze znalezc jakis kostium kapielowy, aaaaaaa!!!!!
weeeeeeeez mi nie mow o kostiumie. GDZIE TA WIOSNA. CHCE BIEGAC!!:[[

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-03 o 13:59
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:00   #4716
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lubciu oby Wojtus zaczal ladnie przybierac!

My na wozek dostalismy taka zaiweszke od jednego do drugiego konca budki, zwykla plastikowa, ale ja uwielbiam, Maly tez, wpatruje sie jak zaczarowany

Kurka, albo jednoczesciowy, albo tankini, bo w bikini na basen to srednio tylko wolalabym ze spodenkami, bo te moje rozstepy na nogach..... no tragedios chude nogi mam a takie wyzlobienia okropne ze szok, fatalnie to wyglada. Im jestem chudsza tym bardziej widoczne, jaka to sprawiedliwosc?!
Swoja droga mam fizia na punkcie strojow kapielowych w tej chwili mam ich chyba z 10, ale oczywiscie i tak potrzebuje nowego

Ktos mi dzidzia podmienil, nie potrafie go dzisiaj ogarnac

AAAAaaaaaaaa dzwoni do mnie kuzynka, ze na chrzciny przyjada w czworke, ja mowie jak to, to Kuba bedzie mial rodzenstwo? tak sie ciesze straszliwie, jakby to moje mialo byc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:10   #4717
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelizarda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, małe pytanko do tych, które już chrzciły - w jakich ubrankach występowały Wasze dziecięcia? tzn. kupowałyście takie specjalne do chrztu czy po prostu jakieś białe/niebieskie? planuję imprezę-doradźcie coś. i może ma któras jakiś pomysł na dekorację stołu?ja to taka bardzo nieartystyczna jestem
acha, w biedronce przynajmniej u mnie będzie od czwartku promocja 2 opak.pieluch za 50zł, i tak a propos polecacie? mi 2 przeciekały i nie wiem czy mam inwestować w 3. ale cena przyzwoita...
bierz 3, tak czy siak bedziesz kiedys je musiala kupc a jak jest promo to ty bardziej warto.
jak beda za duze to wrocisz do 2 ale jak zaczyna przesikiwac dziecie to raczej znak zeby przejsc na kolejny level

co do chrzcin to pisalam wczesniej o ubranku...
na stolach mialam takie fajne filcowe kwiaty z pepco na calej dlugosci stolu i jajeczka tez z pepco no i zonkile z polo za 99gr 10szt do tego zielone i zolte serwetki ale i tak malo kto zwrocil na to uwage bo szalem byl mega snieg za oknem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 14:12   #4718
hope01
Zakorzenienie

Cześć i przepraszam z góry za brak świątecznej wizyty ale chrzciny nas pochłonęły. Na szczęście mogę Bąbla pochwalić przed ciociami był grzeczny, nawet nie jęknął przy polewaniu główki
Za to od wczoraj jest nieznośny i zastanawiamy się czy go dziąsła nie swędzą. Ryje do buzi co popadnie, bimba z jedzeniem i ślini się masakrycznie a do tego maruda i wyjec
załączę zdjęcie w klubie z chrzcin.
Nadrobię jak bd mieć chwilę..

Szaja! i inny dziewczyny pedagogiczne i nie, Help:
Potrzebuję jakiś zajęć z dziećmi klasa integracyjna 4, na temat palenia papierochów. Jakieś fajne pomysły na 25 minut?? chodzi o to że moje zostały już zgłoszone przez inne "koleżanki" jako ich własne
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:14   #4719
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

moja spi od poczatku bardzo ladnie. Pierwszy miesiac byl taki wiaodmo jaki. Ale juz teraz to cale noce mi przesypia. Czasem sie budzi na cycka w nocy i od razu usypia ale to juz sporadycznie.
Jak Ty to robisz,że tak ładnie śpi?Może ja nie potrafię się odpowiednio zająć Blanką.. Najwięcej spała mi ciągiem 4h
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:15   #4720
pstryczek84
Zakorzenienie

wczoraj skladalam przy malym kocyk i zrobil sie taki lekki wiaterek. maly jak to poczul to tak jakby chcial zlapac to powietrze.... potem jak delikatnie dmuchnelam muw buziulke to bylo tak samo. najpierw chcez zlapania tego powietzra a potem usmiech. to jakis odruch jest?

Stary 2013-04-03, 14:20   #4721
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

kto chciał jaskółczy makijaż??
https://wizaz.pl/Makijaz/Szkola-maki...reska-jaskolka
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 14:26   #4722
BlackSanctum
Zakorzenienie

O. A ja mam już przygotowany bardzo podobny na bloga, heh. Tylko czeka na publikację, bo najpierw miał być ślubny.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:28   #4723
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu tez sie chwieje jeszcze, czasem jak mi lupnie czolkiem w ware to mam mroczki przed oczami

Musze znalezc jakis kostium kapielowy, aaaaaaa!!!!!
moja mi tak ostatnio łupła w warge i się biedna tak wystraszyła i płakac zaczęła

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jakieś to oryginalne

Widzicie? Znam się jak bocian na gwiazdach
To szukam dalej
ahahah

wpisz w allegro bright starts oni mają fajne te maty i ustaw snajpera a nóż się uda
Cytat:
Szaja-super dzięki Ci dobra kobieto

Słuchajcie predzej napisałam o tą karuzele czy zejdzie na 30zł a ta że to już prawie 50% spuściła. A ja jej że za 50zł na all są nowe i to z przesyłką. A ona- to niech pani sobie na allegro kupi napisałam jej po co się bulwersuje. Zobaczę co teraz pociśnie co za brak kultury. I poradziłam jej żeby zeszła z ceny bo za obecną nigdy się tego nie pozbędzie wkurzyła mnie.

a co się przejmujesz babą jak za tyle chce to niech czeka w nieskończoność aż ktos kupi

ja się napalam na zabawki z lamaze

Własnie robi mi sie obiad, mini marchewki z wody + ćwiartki ziemniaków z piekarnika i pierś faszerowana pieczarkami i serem i koperkiem też z piekarnika

a potem będe robić 50 przysiadów z linka meduzzy
przedwczoraj zrobiłam pierwszy dzien A6W i dziś mnie tak brzuch boli haha ale nie umiałam ostatniego ćwiczenia a musze coś zrobić z sobą bo ino w domu siedze i wpieprzam lody na zmiane z ciastkami :/
Stary 2013-04-03, 14:31   #4724
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Fewcia-no to byłam ja ale nie że nie wiem jak się go robi tylko żeby black go wykonała na swoim blogu dla osób lubiących wyraźne kreski
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-03, 14:31   #4725
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
piekny szkoda że to tka super na zdjęciach wygląda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 14:33   #4726
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Kurde drogi trochę..
Tak sobie pomyślałam ze coś lekkiego na lato by się przydało, a w lecie sie mam zamiar opalić trochę.W ciąży unikałam słońca i teraz jestem tak blada, że każdą niedoskonałość widać jak na białej kartce papieru..
u mnie to saamo twarz strasznie bladą, czuje sie jak draculaNie moge patrzeć juz na tego fejsa mojego;]
Cytat:
Jak Ty to robisz,że tak ładnie śpi?Może ja nie potrafię się odpowiednio zająć Blanką.. Najwięcej spała mi ciągiem 4h
taka dzidzia . Pewnie jak drugie dziecko bede miala to juz diabelkiem bedzie Nie gadaj ze sie nie umiesz odpowiednio zajac bo umiesz!! Lady Pietraszko tez sie co 1.5 h budzil/budzi;p

Cytat:
wczoraj skladalam przy malym kocyk i zrobil sie taki lekki wiaterek. maly jak to poczul to tak jakby chcial zlapac to powietrze.... potem jak delikatnie dmuchnelam muw buziulke to bylo tak samo. najpierw chcez zlapania tego powietzra a potem usmiech. to jakis odruch jest?
moja kocha jak sie na nia dmucha ahah;D taką ma wtedyyyyyyyy radoche

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O. A ja mam już przygotowany bardzo podobny na bloga, heh. Tylko czeka na publikację, bo najpierw miał być ślubny.
a mam pytanie bo tyle na gruponie jest promocji na mikrodermabrazje czy warto?????????

aaaaaaa wiecie co mnie bardzo jeszcze rozczula? jak karmie małą cycem i ona je je je je je no i nagle patrzy na mnie i taki usmiech ojej ale ja to kocham : love:

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-03, 14:38   #4727
mala_19kw
Zakorzenienie

Ten mój maluch mnie rozwala na łopatki kichnęło się bidulinie i nagle po kichnięciu wymsknęło mu się ;dzie (!) podziękował po swojemu drugi raz to samo
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-03, 14:41   #4728
insolito
Zadomowienie

Cytat:
przed chwilka Kubus po raz pierwszy smial sie do mnie na glos!!!!!
o ja Ja tez chcę już to usłyszeć

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię a na razie wrzucam pierwsze spotkanie z matą
Chyba się podoba
http://www.youtube.com/watch?v=tvdqV...ature=youtu.be
No widać wyraźnie, że Malutka zadowolona

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny problem mam z Blanką (znowu)
Od kilku dni dokładnie od soboty wieczora jest marudna, gorzej śpi, w dzień nie to w ogóle ciężko ze spaniem, znowu rączki , cyc i tak w kółko.
Na dodatek ciągle jej się odbija nawet kilka godz po jedzeniu i lekko ulewa z buzi ma taki smrodek rzygankowy , brzuch niby w porządku miękki , bąków nie puszcza, ale kupy nie robi już kilka razy dziennie tylko raz na 2 dni - tak jakoś sama się przestawiła z dnia na dzień .

Lekko pokasłuje i codziennie jakąś kozę wyciągnę . Tydzień temu była u pediatry to lekarka się już smiała ze mnie że ja ciągle z byle krostką przychodzę i żebym przestała panikować bo na prawdę jakąś chorobę znajdę...no ale jak tu się nie martwić No ale do rzeczy- wyszło że ten kaszel to normalny i że jest zdrowa, tylko czemu on nie mija ?
Ja już może za bardzo schizuje przez te moje zapalenie płuc, że ją zarażę

Może to faktycznie skok jakiś ale juz 9 tyg skończone więc trochę późno, ale martwie się strasznie
I jeszcze na łokciu i w zgięciu pod kolanem suche placki znalazłam
Pediatra twierdziła , że nie ma skazy ale to było 3 tyg temu ...głupio mi znowu iść do lekarza... Co robić ? Jak życ?
Współczuje Kochana. Lekarka się nie przejmuj, jeśli coś cię nie martwi to lepiej to sprawdzić

Cytat:
Pstryniu, mi tez sie zdarzaja takie mega zawroty, ostatnio w nocy wstalam bo do wc mi sie zachciako, przeszlam dwa kroki i wrocilam do lozka, bobym nie doszla. W dzien tez sie zdarza. Ja robilam morfo i wyniki na granicy ale mimo wsio w normie.

Pietraszko dzisiaj syniuniek mamuni i tylko raczki lub klata zachustowalam i spi. Plecy mnie lekko bola ale idzie przynajmniej normalnie funkcjonowac bo wczoraj chodzic nie moglam

Masz się z tymi plecami, może jakaś rehabilitacja albo masaże?

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Dawno mnie tu nie było ale po tym powrocie ze szpitala ciężko mi było się ogarnąć ze wszystkim. W dodatku święta bez kompa ale w miłej rodzinnej atmosferze i oczywiście z naszym Wojtusiem
Moje maleństwo po szpitalu dalej ma te same dolegliwości nie wiem po co myśmy tam w ogóle byli jak nic nam to nie pomogło tylko mały złapał zapalenie ucha i gardła Kazali ważyć się co tydzień i znowu Wojtuś spadł z wagi 130 gram. Od soboty zmieniliśmy mleko na bebilon dla dzieci ulewających i jest poprawa ale dalej ulewa jak się naje z mojego cycka dziś mamy wizytę u lekarza i modlę się aby Wojtuś przybrał na wadze bo znowu wyślą nas do szpitala. W dodatku przez te bebilony mały cały czas męczy się z zatwardzeniami już ręce mi opadają bo nic nie działa a czopka nie można dawać codziennie bo się organizm przyzwyczai i będzie problem Dziś mnie jeszcze mąż tak wkurzył przed wyjściem do pracy że mogłabym piorunami we wszystkich strzelać
Przepraszam że tak się rozpisałam teraz idę was trochę nadrobić bo mały śpi wiec ma trochę luzu
Mam nadzieję, że Mały ładnie przybierze i nie będzie konieczność hospitalizowania. Napisz później jak z wagą

Dziewczyny chrzczące w Święta, czekam na foty

U nas z karmieniem lepiej w niedzielę i poniedziałek Pietrek był istnym aniołkiem, cały dzień spał i jadł, a byliśmy u rodziców. Niestety dzis rano znów nie chciał cyca jakoś nam się udał nakłonić go do ssania, ale przed chwilą zjadł bez problemu oby już tak zostało

Zdjęcia Dzieciaczków cudne
Ja też postaram się wrzucić jakieś świąteczne foto do klubu

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:45   #4729
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wiem wiem, musze isc do orto, maz mi wczoraj haje tez zrobil o to :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 14:49   #4730
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: ja bym poszła.
Też mi kiedyś głupio było, ale tak se myślę teraz - co mnie obchodzi co ktoś sobie pomyśli? ważne jest dziecko.
A poza tym ty jesteś po poważnej infekcji, to nie przelewki są!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:53   #4731
LadyWhisper
Zakorzenienie

Maly mi dzisiaj spi tylko na rekach i w chuscie pol godz.... nie wiem co mu

A co do nocnego spania to ja juz nawet nie kontaktuje, czy go karmie i co ile

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Lenova jak masz byc spokojniejsza to iz!

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Co sie bedziesz przejmowac co mysli o tobie obca baba, to twoje dziecko i masz prawo przychodzic nawet codziennie

Stary 2013-04-03, 14:54   #4732
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Maly mi dzisiaj spi tylko na rekach i w chuscie pol godz.... nie wiem co mu

A co do nocnego spania to ja juz nawet nie kontaktuje, czy go karmie i co ile

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Lenova jak masz byc spokojniejsza to iz!
ja wczoraj mialam taki kryzys, ze 3 razy mi sie snilo ze karmie malego! dzieki bogu w telefonie sobie zapisuje godizny bo bylam tak zakrecona, ze naprawde bym nie wiedziala. o 4 obudzilam sie z panika, ze ja go przeciez o 2 nie nakarmilam i ze musze nadrobic, sprawdzam telefon - zapisane ze karmilam ... przemeczona juz jestem chyba
Stary 2013-04-03, 14:56   #4733
Delicjanka
Zakorzenienie

Lenova, idz. Po co masz sie stresować?! ja to mam gdzies co myslą. Wtedy jak moj tzt zadzwonil po pgootowie zeby przyjechali do małęj tez nas opierniczyli ze co my sobie myslimy po co dzwonimy itd a przeciez byl weekend i godzina 21.... Ale do ch.ja placimy podatki.. Niech nie robia łaski.

co do nocnego karmienia. Raz pytalam mojego tzta czy czasem nie karmilam w nocy haha ale sam nie wiedzial wiec do tej pory nie wiem ;d

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-03, 14:57   #4734
marsi11
Zakorzenienie

uwaga uwaga, moje dziecko po gastrotussie nie ulało dziś ani razu

Cytat:

a mam pytanie bo tyle na gruponie jest promocji na mikrodermabrazje czy warto?????????
:
mikrodermabrazja jest super ale to chyba ostatni dzwonek żeby robić bo nie wolno potem narażać bużki na promieniowanie słoneczne dlatego tak jak kwasy wykonuje się je głownie porą jesienno zimową

ja regularnie robię mikro tylko,że ja mam cerę bezproblemową i mi jeden dwa zabiegi w sezonie załatwiają sprawę

nie zapomnij potem buźki smarować kremem z wysokiem filtrem, ja używam biodermy 50
i nie zminiaj kosmetyków w trakcie kuracji bo można się uczulić

Lubcia dużo zdrówka Wam życzymy trzymajcie się cieplutk

dziewczyny, ta pogoda mnie dobija, już mam dość, chyba spakujemy walizki i wypieprzymy gdzieś pod palmy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:05   #4735
insolito
Zadomowienie

Cytat:
u mnie to saamo twarz strasznie bladą, czuje sie jak draculaNie moge patrzeć juz na tego fejsa mojego;]

aaaaaaa wiecie co mnie bardzo jeszcze rozczula? jak karmie małą cycem i ona je je je je je no i nagle patrzy na mnie i taki usmiech ojej ale ja to kocham : love:
Oj znam to uczucie

Ja to się zastanowiłam czy by na solarium się nie przejść Można przy KP?

Cytat:
Ten mój maluch mnie rozwala na łopatki kichnęło się bidulinie i nagle po kichnięciu wymsknęło mu się ;dzie (!) podziękował po swojemu drugi raz to samo

Cytat:

dziewczyny, ta pogoda mnie dobija, już mam dość, chyba spakujemy walizki i wypieprzymy gdzieś pod palmy

Zabierzesz mnie ze sobą? Plis

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:25   #4736
litllesweetangel
Lurker ;)

Pstryniu piona ja tez nie potrafie plywac i Tz rowniez

Debrah jakie ona piekne oczy!!

Bokeh jestem taka glodna i leniwa podziel sie

Bylismy dzis na szczepieniu. Tz wszedl z kluska bo ja bym nie dala rady. Z reszta jak tam weszlam to sama walnelam bekse i tylko ja tulilam A teraz sobie spiolka.

W klubie zdjecia mojego nowego koloru i z kluseczka <3

Zapomnialabym od wczoraj cwicze dupsko i uda :P skoro nie moge brzucha to chociaz dupka bedzie fajna

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:34   #4737
pstryczek84
Zakorzenienie

chrzcinowe zdjecie w klubie

Stary 2013-04-03, 15:38   #4738
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Kurka, albo jednoczesciowy, albo tankini, bo w bikini na basen to srednio tylko wolalabym ze spodenkami, bo te moje rozstepy na nogach..... no tragedios chude nogi mam a takie wyzlobienia okropne ze szok, fatalnie to wyglada. Im jestem chudsza tym bardziej widoczne, jaka to sprawiedliwosc?!
Swoja droga mam fizia na punkcie strojow kapielowych w tej chwili mam ich chyba z 10, ale oczywiscie i tak potrzebuje nowego
a co to za kostium?
Kurcze ja to się już chyba nigdy na plaży nie pokażę nawet jak uda mi się zrzucić bamboch to rozstępy zostaną
Cytat:
weź nawet tak nie gadaj, super się Małą zajmujesz, po prostu masz taki egzemplarz i już
Cytat:
makijaż piękny tylko że ja nawet porządnej kreski nie umiem ciachnąć
Cytat:

Cytat:

za nieulewanie dzisiaj
mnie też zabierz plooosem
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:41   #4739
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
moja mi tak ostatnio łupła w warge i się biedna tak wystraszyła i płakac zaczęła

ahahah

wpisz w allegro bright starts oni mają fajne te maty i ustaw snajpera a nóż się uda

a co się przejmujesz babą jak za tyle chce to niech czeka w nieskończoność aż ktos kupi

ja się napalam na zabawki z lamaze

Własnie robi mi sie obiad, mini marchewki z wody + ćwiartki ziemniaków z piekarnika i pierś faszerowana pieczarkami i serem i koperkiem też z piekarnika

a potem będe robić 50 przysiadów z linka meduzzy
przedwczoraj zrobiłam pierwszy dzien A6W i dziś mnie tak brzuch boli haha ale nie umiałam ostatniego ćwiczenia a musze coś zrobić z sobą bo ino w domu siedze i wpieprzam lody na zmiane z ciastkami :/
Co do zabawek lamaze to moja Ola ma dwie: Motylka i Ptaszka. Obie uwielbia. Wieszam jej na pałąk od leżaka lub jak leży na macie to zaczepiam jej.
Motylka polecam, bo bardzo wygodny dla dziecka z powodu dwóch kółek do łapania.
Ptaszek też super, choć czasem wieszam Oli na skrzydełko jeszcze grzechotkę, żeby łapała i oglądała.

I oczywiście kupiłam idealne używki
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:44   #4740
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mnie też zabierz plooosem
i mnie, i mnie!!!
ja Wam moge walizki tachac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości