|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Maksi, sto lat dla syncia
![]() no i z chęcią wprosiłabym się na ciacho u Ciebie zawsze pyszności ![]() a nabytek - jak zwykle - 100% kobiecości ![]()
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Dziękuję za dobre słowo...
![]() Kubeczku rozumiem Twój strach...ja sama dopiero od kilku dni mysle pozytywnie...wcześniej tylko złe myśli mnie nachodziły....a na tamtym forum i owszem dołączyłam ale mało sie udzielam....bo jak widzę że niektóre dziewczyny piszą że są w 6-7tc a mają już wybrane wózki, mebelki i ciuszki kupują to normalnie płakać mi się chce!! Dziewczyny a ten syrop PRENALEN można pić normalnie?? na wieczór również? Maxi najlepszego dla synka! I ja na torcik z chęcią bym wbiła!!! A tymczasem czekam na knyszę z hamburgerem....4 razy zdanie zmieniałam na co mam ochotę i jak zaraz jedzenie nie przyjedzie to obawiam się że znów mogę zmienić zdanie....
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę zapeszać, ale chyba nareszcie przestało ze mnie lecieć...
|
#2194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn staram sie po prostu ... nie myslec bo do pozytywnego myślenia to droga daleka. Zastanawiam sie czy do psychologa przypadkiem sie nie wybrać, zeby jakoś mi pomógł przetrwać ten czas? A ja bym tak chciała, jak te dziewczyny cieszyć sie ciąża, skakać z radości z powodu dwóch kresek (u mnie mimo ze dwie kreski oczekiwane wywołały histeryczny płacz i strach), planować, kupować... Ale to przecież niemożliwe po naszych przejściach. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-03 o 19:45 |
|
|
|
|
#2195 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny 155 mg/dl glukozy po 2 h to za dużo, no nie?
![]() I co oznaczają krwinki czerwone w moczu?? |
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40113905]Dziewczyny 155 mg/dl glukozy po 2 h to za dużo, no nie? [/QUOTE]heh. no za duzo...
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było tak samo. Tym bardziej, że w 6 tygodniu jechałam do szpitala bo tak mnie czyściło po obu stronach. W samochodzie szloch, ze jak serduszka nie zobaczę to umre... Ten strach już pozostał... ![]() Dziś zrobiłam zakupy dla Marcelka...musze wierzyć w mojego Synka |
|
|
|
|
#2199 |
|
Konto usunięte
|
Świetnie.
Uderzenie ze strony, z której najmniej bym się spodziewała. Pocieszające jest to, że inne istotne badania są OK, krzepnięcie krwi, wątroba i nerki, wprawdzie morfologia kiepska, ale już ostatnio taka była, no i w moczu jakieś krwinki. Ale tak ogólnie nieźle, tylko znowu ta glukoza. W poprzedniej ciąży pączki popijałam mlekiem w tubce i miałam piękną krzywą, teraz jem normalnie w miarę i takie jaja.... |
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40113905]Dziewczyny 155 mg/dl glukozy po 2 h to za dużo, no nie?
![]() I co oznaczają krwinki czerwone w moczu??[/QUOTE] Chyba masz cukrzyce... Krwinki oznaczają jakaś infekcje.. nie masz problemu z siuśkami? |
|
|
|
#2201 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Perse, za wysoki poziom glukozy
Ale nic sie nie martw! Dobrze, ze wiesz i bedziesz mogla dzialac.... Mierzyć sobie poziom glikemii glukometrem w domu, stosować dietę i moze ta dieta wystarczy. Na pewno Cię ginekolog wysle do Poradni Diabetologicznej, w niektórych miastach są specjalne dla kobiet w ciąży. A dużo masz tych erytrocytow w moczu? Te krwinki czerwone mogą być tez w moczu z powodu samej cukrzycy. Nie musi to żadnej innej patologii oznaczać. Nie martw sie na zapas. Kiedy idziesz do gina? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-03 o 19:49 |
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiesz czy będziesz miała do czego wracać? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40106340] Rok temu o tej porze szłam już do szpitala z karteczką 29 tydzień ciąża obumarła... Za parę godzin urodził się Dawid [/QUOTE] ![]() Cytat:
STO LAT! nabytek cudny
|
|
#2204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1-3 wpw świeże. Białe: 2-4 wpw, ale białe mam często i nikt mi nic nie mówił, tylko te czerwone pierwszy raz i mnie to zdziwiło. Do gina za tydzień, ale jutro muszę do niego dzwonić z tymi wynikami z nerek (ale one są akurat OK). A co oznacza w badaniach skrót w/n?? Poza tym byliśmy na mszy, ale powiem szczerze, że fikające w brzuchu dziecko naciskające na pęcherz trochę nie pozwalało mi się tak w pełni skupić. Pewnie jak już zgasną światła w mieszkaniu, to wróci ten koszmar.. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-04-03 o 19:46 |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
w/n znaczy w normie.
Malutko tych erytrocytow masz, nie martw sie. Jak będziesz dzwoniła do gina to powiedz mu koniecznie o tej krzywej |
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40114224]
W poprzedniej ciąży pączki popijałam mlekiem w tubce i miałam piękną krzywą, teraz jem normalnie w miarę i takie jaja....[/QUOTE] bo takie jest skojarzenie cukrzycowe. ja prawie w ogole sklodyczy nie jadlam i co z tego. powiem Ci moze cos glupiego, ale cukrzyca ciazowa pozwala myslec tylko o niej. czas od pomiaru do pomiaru, od mierzenia do mierzenia, od wazenia do wazenia - mysli sie o tu i teraz...
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40114355]
Poza tym mam też inne badania na nerki, jakiś kwas moczowy, kreatynina i wszystko w normach....[/QUOTE] To nie masz się czym martwić Jeszcze chwila i mnie czeka to samo....
|
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40109933]
Maksi - wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Synka!! dziękujemy
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Perse Twój wynik wskazuje na nietolerancje glukozy. Cukrzyca jest bodajrze od wyniku 160.. Teraz masz przyczynę puchnięcia nóg
Za kilka dni zrób hemoglobine glikolową.
|
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
MAKSI! wszystkiego najlepszego dla starszaka!!!
Cytat:
to po cichu (by nie zapeszac) sie ciesze! ![]() BERBIE! no własnie tak to wyglada niestety. PERSE! nie martw sie na zapas. Jutro z ginem skonsultujesz telefonicznie wszystko!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
eska nie wiedziałam.... może jeszcze się wszystko rozwiąże
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40113905]Dziewczyny 155 mg/dl glukozy po 2 h to za dużo, no nie?
[/QUOTE]ja z tego właśnie powodu biorę siofor...mój gin powiedział, że w ciąży też będę musiała - przynajmniej przez jakiś czas. Moja siostra miała wysoki cukier w ciąży, bo jadła bardzo dużo owoców jak je odstawiła, to wszystko wróciło do normy nie martw się - będzie dobrze
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Pani ale poziom cukru pomiędzy 140 a 160 jest nazywany stanem przedcukrzycowym, a powyżej 160 to cukrzyca
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy...
Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie jestem po prostu BOSKA. Jestem narażona na nadciśnienie tętnicze, które może powodować, że dziecko rodzi się za małe oraz na cukrzycę, która może powodować, że dziecko rodzi się za duże. Stwierdziliśmy z TŻem, że nasze zatem urodzi się idealne
|
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- dobrze stwierdziliście z Tz-etem i tego się trzymaj!
Jutro powiedz ginowi o wszystkich tych niepokojach związanych z glukozą. Będzie dobrze Nie rozmyślaj proszę dzisiaj, przytul się do Tz-eta i śpij, Dawidek czuwa, wszystko będzie ok. pani- a to do października jeszcze ho, ho , wykarmisz i możesz działać![]() Alfa- witajcie w gronie chorowitków ja też podałam dzisiaj antybiotyk bo poprawy nie widać... maksi- a Ty masz w szafie np coś takiego jak adidasy? wszystkie Twoje nabytki są piękne i mega kobiece ![]() BERBIE- fioluś- życzę aby Tz-et szybko znalazł pracę iza- nie myśl na wyrost, dlaczego zakładasz , że, to o zwolnienie chodzi?
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ciazy kazdy stan powyzej 140 wymaga diety cukrzycowej i samokontroli, wizyt u diabetologa. nie ma bycia slodka mama troche ![]() mialam przekroczona norme o 2 jednostki i probowalam negocjowac z diabetologiem. powiedzial, ze i nizsze wyniki sie obserwuje... podchodzilam do diety, do cukrzycy ciazowej bardzo restrykcyjnie. cudowne jest to, ze po porodzie znika - cos pieknego ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40116393] Stwierdziliśmy z TŻem, że nasze zatem urodzi się idealne [/QUOTE]![]() ba!
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane Dziewczynki. Witam sie wieczorową porą.. Jakoś dzis nie mam nastroju ani humoru. Mialam swoje plany zawodowe, ktore zdaje sie wzieły w łeb. Poza tym czuje sie jakas taka nieszczesliwa.. Ponadto allegro zablokowało mi konto za złamanie regulaminu..Ogolnie
![]() Jako ze juz zasiadlam na chwile na wizaż, to moze tym razem uda mi sie conieco nadrobic ![]() Perse, Trudny czas przed Wami, ale najwazniejsze ze czujesz Arturka i to dodaje Ci sił. A glukozą sie nie przejmuj. Na pewno lekarze dadzą sobie z tym radęKubek29, Kucyk_truskawkowy, witajcie, bardzo mi przykro, ze musiałyscie do nas dołączyć jako Aniołkowe Mamy ![]() Iza243, nie ma co sie martwic na zapas. Kolejne L4 nie oznacza od razu zwolnienia z pracy.. Najwazniejsze, zebys teraz wyzdrowiala, a w pracy jakoś sie ułozy Agatka, ciesze sie ze dobrze sie czujesz i ze objawy ciązowe dają o sobie znac Juz teraz na pewno bedzie wszystko dobrze Wadera4, straszne to co przeczytalam. Musialas bardzo się męczyc Mam nadzieje, ze nigdy więcej nie przejdziesz takiego koszmaru. Przytulam Rena5, ja bede miala histeroskopie za miesiąc, dam znać jak to przeszłam. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.. ![]() Santom, fakt, wady w budowie macicy są częstą przyczyną poronień. Ale dopiero takich w okolicach 20tc. Przynajmniej tak twierdzi 2 uznanych profesorów, u których byłam na wizycie. Ja co prawda nie mam wad, ale moja macica jest bardzo malutka i wlasnie moge miec problem z donoszeniem.. Aczkolwiek, tak jak dziewczyny pisaly. Wady macicy da sie leczyc. Jestem dobrej mysli, ze u Ciebie bedzie wszystko ok Kucyk_truskawkowy,jak ja wychodzilam ze szpitala, to tez dostalam akt urodzenia martwego dziecka, jednakze za nic nie chcieli mi wpisac płci. Walczylam z nimi ile sie da, ale lekarze sie zaparli i niestety. Nie wpisali nic. Zasłonili sie przepisami i nie bylam w stanie tego zmienic. Zeby dostac akt urodzenia malego, zrobilismy z TZ bardzo drogie badania genetyczne w kierunku płci dziecka. Z tym dopiero poszliśmy do USC. W ogole pobyt w szpitalu i pozniejsze załatwianie formalnosci, urzędy, pogrzeb itp wspominam jak wielką traumę Głęboko wierzę, ze nigdy więcej tego nie przezyję Pani, jak sie czujecie, jak Mały? ![]() Maksikola, wszystkiego najlepszego dla Synia Zapomnialam dodać, ze umowiłam sie wczesniej na wizytę.. Tzn juz w nastepny piatek mam wyjazd do warszawy do dr jerzak (bagatela 3 stówki za 10min wizytę ). Chcę skorzystac z okazji, ze bede w Wawie i dodatkowo zapisze się na wstępne wizyty do Novum i Invicty. Az sie boje znowu przez to wszystko przechodzic..
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-04-03 o 23:43 |
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Maksi- 100 lat dla Jubilatka
![]() pani- jak tam u Was nocne karmienie? krótkie, długie, częste? wysypiasz się?
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Perse wyniki do pilnej konsultacji i staraj się myśleć pozytywnie Maksi spóźnione życzenia i całuski dla Twojego Synka Torebka jest cudna Wedera oby to już był koniec krwawienia. Jesteś jeszcze na L4 czy już wróciłaś do pracy? Izka jak dzisiejsze samopoczucie? Zapomniał wczoraj spytać, gdy pisałaś o sklepie internetowym - jaka branża Cię interesuje? Agatko - ciążowe zachcianki ![]() Elizka dawno Cię nie było Zaciskam kciuki za wizytę ![]() U mnie po staremu. Miłego dnia kobietki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

bo do pozytywnego myślenia to droga daleka. 

gorączkę 39,5 st miał i katarek ma i gardło czerwone

). Chcę skorzystac z okazji, ze bede w Wawie i dodatkowo zapisze się na wstępne wizyty do Novum i Invicty. Az sie boje znowu przez to wszystko przechodzic..