|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hejka
![]() nie mam jak nadrobić, bo niestety kiedy wracaliśmy do DE zmarł mój ojczym, chory od 7 lat na Alzheimera, w piątek pogrzeb, więc rozumiecie.... powiem tylko, że mamy u góry jedynkę prawą ![]() Całuję ![]()
#4442 |
Zakorzenienie
|
Hej!!
wcielo mi cytaty!!! Nadrobilam, odpisalam i dupa! Mały taki marudny z enie mam keidy wejsc nawet ![]() ![]() Karolina dobrze ze macie za soba chrzciny, skzoda Marcinka, ciekawe co mu dolega ![]() Mandi super Wam idzie ![]() Ja jestem ząłamana moim kp bo juz niwiele mi leci, naprawde prawie nic az sie prosi o odstawienie, ale maly chce ciagnac, nie wiem jak mu dawac mleko on nie chce pod zadna postacia, jogurciku zje pol, no sory to mu nie starczy ![]() Z dorbych wiesci mamy zarezerwowane wakacje i Tż knuje dla mnie niespodzianke tam ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-04-03 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas pogoda taka sobie - ani bardzo dobra, ani bardzo zła, więc mała była dziś tylko w nosidle. Jutro i pojutrze ma ponoć znów padać śnieg ![]() Za to od połowy przyszłego tygodnia zapowiadają temperatury powyżej 10 stopni - oby! W ogóle jakoś głupio mam z ubrankami przez tę przedłużającą się zimę - kombinezon puchowy jest już jednak zbyt ciepły (a był jedynym, jaki mieliśmy w rozmiarze 74), polarkowe i misiowe są już niestety przymałe, a przecież w kwietnie nie dostanę w żadnym sklepie kombinezonu! ![]() Liczę więc na to, że od przyszłego tygodnia mała już będzie śmigać w jakimś sweterku lub płaszczyku, na który co najwyżej zarzucę jej kocyk. Gratuluję wszystkich nowych umiejętności, wszystkich świadomych "mam" i wyrazów dźwiękonaśladowczych! ![]() Ja nawet nie wiem, czy mam się czym pochwalić, bo nie pamiętam, o czym już wspominałam ![]() No, w każdym razie Zochulkowe "papa" jest teraz jeszcze słodsze, bo najpierw tylko robiła je rączką, potem machała i mówiła "da-da-da", a teraz już mówi poprawnie - "pa-pa". Rozkosznie wygląda taki okruszek wymachujący dłonią i powtarzający poważnie "pa-pa-pa" ![]() No i mała próbuje powtórzyć za mną "brawo", ale wychodzi jej na razie tylko coś na kształt "bafff, baffff". "Lokomotywę" Tuwima zna już na pamięć ![]() ![]() I mamy lewą jedyneczkę na górze! ![]() No i dziś pierwszy raz zostanie z małą moja szwagierka. Chyba wszyscy (poza Zosią) trochę się boimy - dziewczyna jest co prawda dorosła, przytomna i odpowiedzialna, ale nigdy w życiu nawet nie przewinęła dziecka. A tu będzie ją musiała nie tylko zabawiać, ale i nakarmić, przebrać, położyć spać! no... ciekawa jestem ![]() Ale kiedyś musi przecież zacząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niech ten alergolog pomoże!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heh, a co z J.? Ząbki? Choroba? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Współczuję dolegliwości ![]() ![]() Oby jednak powrót do pracy nie był taki straszny na jaki wygląda ![]() Cytat:
![]() Za ząbki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za ząbka ![]() Cytat:
![]() Pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
ale zryty dzień. Juz chce slonce!!
#4449 |
Rozeznanie
|
hej pogoda tak dobija że nawet mi się nie chciało przez ostatnie dni pisać, ale czytałam.
U nas nic nowego mały coraz lepiej raczkuje na razie nie przemieszcza się bardzo szybko więc paradoksalnie mam więcej czasu dla siebie bo zrobi kilka kroczków i siada i znów kilka kroczków i tak w kółko. Jedno mnie trochę martwi, bo wraz z nowymi umiejętnościami pojawiło się też wstawanie dzisiaj wstał w łóżeczku trzymając się szczebelków (jego banan na twarzy - bezcenny) wydaje mi się że to za wcześnie dla jego kręgosłupa ma dopiero 7,5 miesiąca. Kiedy Wasze maluchy wstawały? |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Mamy z Lu nową zabawę
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Wtajemniczenie
|
u nas wstawanie zaczęło się w tym samym dniu o raczkowanie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Mały mądrala! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
spocilam sie jak szczur!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Karolina super, ze chrzciny sie udały
![]() ![]() Mój synek zaczął wstawać w lozeczku jak miał niecałe 7 miesięcy. Jutro kończy 8 i juz sobie drepcze wzdłuż stołu ![]()
#4458 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję podejścia. Moja rodzina niestety ma nade mną pewną kontrolę w tej kwestii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Gratuluję drugiego ząbka ! Nie wiedziałam, my się przerzuciliśmy na bebilon, ale tż dzisiaj kupił znowu hippa, bo mała nie trawi bebilonu, przez co prawie nie pije mleka, tylko je kaszki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja córcia nauczyła się rozpoznawać rzeczy po nazwie i tak, jak mówię: gdzie jest lala? To obraca się wokół własnej osi, a jak napotka na nią wzrokiem, to piszczy i pełza, żeby ją dać. Przy gorszym humorze pokazuje palcem ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u nas wszystko dobrze. No, może oprócz pogody ![]() ![]() Mały jest grzeczniutki. Coraz lepiej wychodzi mu przemieszczanie się. Częściowo robi to raczkując, częściowo się turla ![]() Z nowych umiejętności to coraz lepiej wychodzi mu machanie rączką na pa pa ![]() Miałam pocytowane ale mi zeżarło ![]() Nadalka, młody smoczka ma tylko do zasypiania. Poza zasypianiem go nie potrzebuje więc zabieram bo jak widzi to oczywiście pcha do ust. No i mąż usypia go nawet bez smoczka ale u mnie bez nie zaśnie ![]() Dep, ![]() Phdwao, Mamcia, oby dzieciaczkom przeszły niedyspozycje. No i wszystkiego najlepszego za kolejne miesiące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mała jak chce jeść to pokazuje palcem i mlaska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Martynia to wyjątkowy egzemplarz !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Dobrze, że M tak ładnie zniósł cały chrzest i imprezkę, a wpadkami się nie przejmuj, przynajmniej jest o czym mówić ![]() No i kuruj się!!! Cytat:
![]() Chwal się, co to za wakacje ?? gdzie????????? kiedy ??? tchnij trochę optymizmu w tę lichą pogodę !!! A co do mleka, jeśli je kaszki mleczne to ma wystarczająca ilość. Ja się tym nie przejmuje, bo moja też nie przepada za mm. Ja też !!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||
Rozeznanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi ws. wstawania. Widzę, że niepotrzebnie się martwiłam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Vwictoria (nie zacytowało mi) brawa za "papa" ja nie bardzo wiem jak tego uczyć i za raczkowanie. A ta radość po powrocie to coś na co czekam cały dzień. KarolinaPW w pracy na pewno będzie dobrze, skoro M. był taki grzeczny na chrzcie i nie reagował źle na obcych to jest naprawdę dobrze Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-04-03 o 20:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
Noooo nadrobiłam wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkiego najlepszego dla kawalera Fabisia i dla mojej córci, która kończy 9 miesięcy dzisiaj ![]() Padam na twarz, to był ciężki dzień ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pumka no je mi kaszki mleczne ale male ilosci, a ile B zjada takiej kaszki na dobe ml? ile mleka ile jogurtuow? co do wakacji Kochana to Ty mozesz nam tu tchnąć lato swoimi, ja wybieram sie jedynie nad morze, o pieknej zielonej barwie, w polskiej krainie:P fajne miejsce ze spa, kacikiem dla dziecka zopieka, baseny itd Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-04-03 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas nic nowego, więc tylko nadrabiam. Wszystkiego najlepszego dla naszych małych Jubilatów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie. najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszę się, że wyjazd się udał. Oj biedny M z tymi wysypkami... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przykro mi...
![]() |
#4465 | |||||
Branzoletka
|
Wieczorkiem się witam
![]() Tego nie wiedziałam, bo na dwójce piszą,że jest do pierwszego roku ale dzięki za info ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a spanie dzisiaj Patryk też dziwne miał - pobudka ok.4 rano, drzemka mała ok 10 i padł dopiero o 19-j ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz mi też go było szkoda ale on tak za każdym razem gdy ona zacieszyła na głos więc w końcu się poddałam,bo przecież nie da się trzymać go cały czas na rękach przez np.5 godz. bo tyle wtedy byliśmy ![]() Musi się przyzwyczaić do "innych klimatów" ![]() ![]() Dziękuje kochana za przepis,jest taki prosty,że na bank go zrobię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() yy 11go kończy 9 miesięcy i nie wstaje. Nie siedzi nawet sam (potrafi sie utrzymać jakieś 30 sekund, ale dla mnie to nie jest to). Ale ja sie tym nie martwię. Na pewno w końcu do tego dojdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dopiero padło
![]() a jak obudziłam mojego szanownego małżonka, który nota bene jest teraz na urlopie tatusiowym (dopiero teraz wybiera) żeby się zajął małą, to usłyszałam pytanie "ale co ja mam z nią robić". Witki mi opadły do samej ziemi... Co chwilę ostatnio się mnie pyta co ma robić z małą, czy ma iść jak płacze, czy ma się bawić czy robić co innego, czy przewijać, co zrobić z jedzeniem, którego nie dojadła. Mam dość! A on jeszcze twierdzi, że przesadzam i się czepiam... szczegół, że jak ja dzisiaj pracowałam, to on sobie siedział przy lapku i jakieś bzdurne filmiki oglądał i za małą tak czy inaczej ciągle ja biegałam. Jak jutro będzie to samo, to dopiero mu dam popalić. Tym bardziej, że jak jeszcze na macierzyńskim mówiłam mu, że potrzebuję odciążenia z dzieckiem, to walił mi tekstami, że "w końcu jestem na urlopie, który się nazywa MACIERZYŃSKI", a on teraz na tatusiowym a i tak młodą się niewiele zajmuje
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Phdwao, ona zjada sporo kaszki, bo dziennie tak 400 ml, 2 razy dziennie. Jogurtów prawie nie je, bo nie przepada, czasem mleko wcisne, czasem mleko i dodaję biszkopty, czasem ryż na mleku, jakoś to mleko przemycam.
Eno eno, ja będę na tułaczce, a wy jak króle ! ![]() Agunia, goń chłopa, w końcu też jest na swoim urlopie, może się wykazać ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
agunia widzę, ze Twój małż przegina
![]()
#4470 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.