Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 417 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-26, 21:17   #12481
Annike
Raczkowanie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez nedvedzia Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanko..
Co wam dało jedzenie tych suszonych sliwek?
Bo ja jem je niby dopiero od 3 dni
jem 3 dziennie
coprawda codziennie rano odwiedzam toalete ale...
odwiedzałam ją nawet bez nich...
nie wiem może powinnam jeść wiecej?
Albo na czczo?
albo potrzeba wiecej czasu??
Help me dziewczynki
suszone trochę przeczyszczają - ale duuuużo lepiej na mnie działają takie z drzewka ... ale na to trza poczekać
Annike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 21:18   #12482
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Bo mnie się jak zawsze wydaje, że dużo ;|
I wczoraj się cichaczem zważyłam na starej wadze u znajomych i pokazała wagę wyjściową
No więc widzisz

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
btw - co sadzicie o tymbark fit?
Pic na wode,lepiej sobie samemu warzywka zmiksować

Cytat:
Napisane przez Annike Pokaż wiadomość
nie, to nie było jojo - nie szybko nabrałam na wadze tylko 3 lata chodziłam szczuplutka bez odchudzania się,
dopiero po 3 latach utyłam - bo się rozjadłam choć nie musiałam
Jeżeli przytyłaś przynajmniej połowe tego co wcześniej straciłaś,to jest efekt jo-jo.Jeżeli jednak przytyłaś 2,3 kg to niech Ci będzie.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 21:22   #12483
Djapira
Zadomowienie

Śn.-owsianka z cynamonem, jabłko
IIsn.- 2x ciemny z twarozkiem
Ob-pol twarogu, papryka, szczypior, oregano
kol-wiesniak, szczypior.

Nie bic za podwieczorek

P.s. Czy ktoras z was wie ile kcal ma lyzka otręb??

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 21:23   #12484
Sathi
Zakorzenienie

a ja za dziś:
serek wiesjki + banan +3 łyżki musli
kawa z mlekiem 3,2

bułka wieloziarniasta z twarogiem

pierś kurza smażona
3 ziemniaki
pół michy surówki z majonezem [ten majonez, ale dooooobre było jak niewiem ]

kawałek murzynka z serem ;p

jogurt naturalny z jabłkiem, pomarańczą, 3 łyzki musli.

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 21:24   #12485
Annike
Raczkowanie

Lolcia - po 3 latach??? gdy odchudzałam się tylko 1 miesiac....
efekt jojo był by po 3 miesiącach a nie 3 latach
Stary 2007-03-26, 21:25   #12486
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sathi Pokaż wiadomość
a ja za dziś:
serek wiesjki + banan +3 łyżki musli
kawa z mlekiem 3,2

bułka wieloziarniasta z twarogiem

pierś kurza smażona
3 ziemniaki
pół michy surówki z majonezem [ten majonez, ale dooooobre było jak niewiem ]

kawałek murzynka z serem ;p

jogurt naturalny z jabłkiem, pomarańczą, 3 łyzki musli.
Dzisiaj ładnie

Cytat:
Większych głupot nie słyszałam skąd te informacje?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-03-26, 21:52   #12487
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie masz racji To tak nie działa.
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 22:19   #12488
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
Ok, spróbuję. Obiecuję, że dokładnie przytoczę jej słowa.
Nie zgodziła się. Nie będzie jeszcze więcej kasy na mnie wydawać. Ale ja sie nie poddam. Nie da mi kasy to sobie sama wezmę, a pojemniki będę po kryjomu wrzucać w osobnym koszu, żeby się nie poznała troche ciężko będzie zawsze zarąbać jakąs gotówkę, ale przynajmniej spróbuję.

seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 22:34   #12489
iwciunia
Zakorzenienie

seemore mówisz o mamie? Najlepiej namówić ją żeby odżwyiała się zdrowo razem z Tobą Na moją zadziałało
Stary 2007-03-26, 22:50   #12490
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwciunia Pokaż wiadomość
seemore mówisz o mamie? Najlepiej namówić ją żeby odżwyiała się zdrowo razem z Tobą Na moją zadziałało
Buhah dobre, nie powiem Ci, co by odpowiedziała moja mama bo i tak zostanie to automatycznie zacenzurowane. Kochana, ona nie będzie się odzywiac tak jak ja bo ona jest normalna. Przynajmniej tak twierdzi.

Stary 2007-03-26, 22:53   #12491
Annike
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie masz racji To tak nie działa.
to za efekt jojo uważacie przytycie nawet po 10 latach od diety??? a np po ciąży??

no weźcie nie żartujcie bo mnie policzki bolą od śmiechu -
przytyłam bo się opchałam słodyczami - a nie bo pare ładnych lat temu schudłam 2 kilogramy
Stary 2007-03-26, 22:54   #12492
Ina:*
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam nadzieje , że mnie jeszcze pamietacieprzepraszam ze nie pisałam przez te 4 dni ale kompletnie nie miałam kiedy włączyc komputera!a teraz mam wolne i leze sobie w łóżeczku i postanowiłam do was napisac i pochwalic sie moimi osiągnięciami które zdobyłam dzieki wam!powiem tak od środy tamtego tygodnia nie jem słodyczy nie miałam w ustach nic czekoladowego zadnego wafelkai dobrze sie czuje z tym!Mam takie pytanko czy mogę jęśc tic taci?bo kupiłam sobie dwa opakowania i juz ich nie mama tak to zapisuje sobie co jem danego dnia!odrazu mówie ze wiem ze w niektórych jadłospisach brakuje mi czegos albo ze nie zjadłam obiadu ale były takie dni ze byłam po za domem do godziny 21 i nie miałam gdzie uszykowac sobie odpowiedniego obiadku!no to może zaczne pisąc co zjadłam danego dnia!
Czwartek:
śniadanie dom:7.20jedna skibka chlebka razowego z pomidorem i szklanka jogurtu naturalnego z musli, szklanka wody
śniadanie szkoła:do godziny 17 3 kanapki chlebka raz. z srekiem homo sałatą ogórkiem i kawa bez cukru
Obiaddzień na mieście) 330g jogurtu z musli a 1 jajko gotowane (marnie)
Podwieczorek:ziarna słonecznika
Kolacja:pół makreli w galarecie +skibka chleba raz. z serkiem sałata i papryka
Dodatki:herbata zielona, winogrono, duzo wody

Piątek:
Ś. dom:skibka razowego z serkiem homo i szklanka wody
Ś.szkoła:2 kanapki z serem kanapkowym sałata i papryka + kawa bez cukru
Obiad:talerz zupy-flaki +pomarańczko potem
Podwieczorek:2 jabłka, jogurt z płatkami owsianymi
Kolacja:jogurt z musli, ziarna słonecznika, szklanka wody, herbata zielona (2 łyzki zupy pomidorewej)tic taci

Sobota:
Sniadanie dom: jedna skibka razowego z serkiem kanapkowym szklanka wody
Sniadanie szkoła:2 kanapki razowego z chudą wędliną i warzywami i pomarańczko
Obiadprzesadziłam ale nie miałam nic innego do 18 w szkole)2 małe kawałki pizzy i herbata bez cukru
W domu: jogurt z musli , jabłko, banan, tic taci

Niedziela:
sniadanie:jabłko, 2 skibki razowego z serkiem homo i warzywkami jogurt z musli szklanka wody i winogrono ale to wszytsko do godziny 16 od rana
Obiad:szpinak z 2 jajkami i jednym pomidorem i szklanka wody(pycha)
Podwieczorek:jabłko i 3 pieczywka wasa
Kolacja:pomarańczko, jogurt z musli

wiem ze robie błąd nie spozywając porządnego obiadu ale naprawde nie ma mnie czesto w domu o tej godzinie!a potem to juz nadaje sie kolacja ale zawsze staram sie cos o tej porze zjesc jak np własnie jogurt który uwielbiam!Przez cały dzień czuje sie najedzona nie mysle tak duzo o słodyczach nawet ostatnio miałam w rece pyszne ciacho ale odłozyłam je spowrotem bo powiedziałam sobie ze wole nie zaczynac jesc bo bede chciała wiecej!mam nadzieje ze nie bedziecie na mnie złe ze cos jest nie tak!ale staram sie jesc zdrowe jedzonko świeze i takie które lubie!
Ina:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 22:59   #12493
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Seemore nie wiem czy tym co napisze Cie nie uraze ale mimo to zaryzykuje bo chce przedstawic moj punkt widzenia na Twoje menu. Zaznaczam,ze moge sie mylic Przegladam ten watek codziennie i zawsze zwracam uwage na twoje jadlospisy, czasem nawt z moim TZ zgadujemy co jadlas z grahamka na sniadanie Moim zdaniem odzywiasz sie bardzo zdrowo. Jesz same zdrowe i wlasciwe z punktu widzenia wartosci odzywczych produkty jednak moim zdaniem jesli chcesz schudnac to powinnas ograniczyc ich kalorycznosc.
Czasem jak patrze na twoj jadlospis to mysle sobie,ze pod wzgledem odzywczym i zdrowotnym super ale ja bym nie zjadla tyle w 2 dni co ty w 1. Wiem,ze kazdy organizm jest inny, ma inna przemiane itp ale skoro nie chudniesz to znaczy,ze dostarczasz organizmowi za duzo kalorii. Nie chodzi mi o to,zebys sie glodzila czy poszla na diete 1000 kalorii ale popatrz,ze czasem wypijasz 4-5 kubkow mleka z kawa a to juz samo ok 400 kl. Do tego 3-4 grahamki z dodatkami, obiad i jakies przekaski.. jak dla mnie to duzo, zdrowo to prawda ale kalorycznie sporo. Moze ograniczysz wielkosc porcji na poczatek?jedz to samo ale ciut mniej.

takie przynajmniej jest moje zdanie. Napisalam,bo po twoich postach widac,ze jestes w dolku. Jesli sie myle,to napewno zaraz ktos mnie poprawi i nie musisz sie przejmowac moiim zdaniem trzymam za ciebie kciuki, nie poddawaj sie, ja po powrocie z londynu musialam schudnac 13 kg po angielskiej ''diecie''. Poszlam na sb, do tego cwiczenia, malo wegli, sporo bialka i waryzw, male ale czeste posilki,czasem na wet co 2 jak bylam glodna. Waga spadla z 63 do 51 i od 2 lat jest na tym samym poziomie +/- 1 kg. Pozdrawiam
Stary 2007-03-26, 23:18   #12494
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Seemore nie wiem czy tym co napisze Cie nie uraze ale mimo to zaryzykuje bo chce przedstawic moj punkt widzenia na Twoje menu. Zaznaczam,ze moge sie mylic Przegladam ten watek codziennie i zawsze zwracam uwage na twoje jadlospisy, czasem nawt z moim TZ zgadujemy co jadlas z grahamka na sniadanie Moim zdaniem odzywiasz sie bardzo zdrowo. Jesz same zdrowe i wlasciwe z punktu widzenia wartosci odzywczych produkty jednak moim zdaniem jesli chcesz schudnac to powinnas ograniczyc ich kalorycznosc.
Czasem jak patrze na twoj jadlospis to mysle sobie,ze pod wzgledem odzywczym i zdrowotnym super ale ja bym nie zjadla tyle w 2 dni co ty w 1. Wiem,ze kazdy organizm jest inny, ma inna przemiane itp ale skoro nie chudniesz to znaczy,ze dostarczasz organizmowi za duzo kalorii. Nie chodzi mi o to,zebys sie glodzila czy poszla na diete 1000 kalorii ale popatrz,ze czasem wypijasz 4-5 kubkow mleka z kawa a to juz samo ok 400 kl. Do tego 3-4 grahamki z dodatkami, obiad i jakies przekaski.. jak dla mnie to duzo, zdrowo to prawda ale kalorycznie sporo. Moze ograniczysz wielkosc porcji na poczatek?jedz to samo ale ciut mniej.

takie przynajmniej jest moje zdanie. Napisalam,bo po twoich postach widac,ze jestes w dolku. Jesli sie myle,to napewno zaraz ktos mnie poprawi i nie musisz sie przejmowac moiim zdaniem trzymam za ciebie kciuki, nie poddawaj sie, ja po powrocie z londynu musialam schudnac 13 kg po angielskiej ''diecie''. Poszlam na sb, do tego cwiczenia, malo wegli, sporo bialka i waryzw, male ale czeste posilki,czasem na wet co 2 jak bylam glodna. Waga spadla z 63 do 51 i od 2 lat jest na tym samym poziomie +/- 1 kg. Pozdrawiam
Cieszę sę, że jednak zaryzykowałaś. W sumie nie było czego się obawiać bo ja nie gryzę nawet jeśli mnie ktoś urazi, czego zresztą Ty nie zrobiłaś :P Wiem, z mlekiem kompletnie przesadziłam ale ostatnio tak jakoś smutno było. Muszę spróbowac troszeczkę ograniczyć ponieważ do wakacji coraz bliżej a kilogramy jak były tak dalej są Pozdrowienia dla TŻ :P

Stary 2007-03-26, 23:32   #12495
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
to za efekt jojo uważacie przytycie nawet po 10 latach od diety??? a np po ciąży??

Moim zdaniem dalsza dyskusja jest zbędna, jedz co chcesz - żyj jak chcesz, oby tylko inne dziewczyny nie brały przykładu z Twojego jadłospisu.
Stary 2007-03-26, 23:38   #12496
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
no weźcie nie żartujcie bo mnie policzki bolą od śmiechu -
przytyłam bo się opchałam słodyczami - a nie bo pare ładnych lat temu schudłam 2 kilogramy
Na zdrowie( w końcu śmiech to zdrowie) mam nadzieje tylko,że nas nie będą musiały później boleć,jak będziesz zrozpaczona,że zamiast chudnąć tyjesz a na dodatek masz jakieś problemy zdrowotne(czego Ci oczywiście nie życze).

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-03-26, 23:40   #12497
Annike
Raczkowanie

Cytat:

Moim zdaniem dalsza dyskusja jest zbędna, jedz co chcesz - żyj jak chcesz, oby tylko inne dziewczyny nie brały przykładu z Twojego jadłospisu.
chodzi o to że efekt jojo - to jest takie coś - gdy się ostro dietujesz nie jjesz, głodujesz - osiągasz wymarzoną wagę i nagle rzucasz w kąt dietę i się cieszysz swoją sylwetką, a oczy Ci rosną na widok żarcia - i wcinasz i wcinasz i .... wracasz do nadwagi.

jeśli ktoś odchudzał się 10 lat - i stracił 100kg wagi - to może i efekt jojo trwać 5 lat.... ale nie marne pare kilo - to w efekcie jojo nadrabia się maksymalnie w ciągu kilku miesięcy do roku!

dlatego mówię że ja chudnąc 2, 3 kilo (nie pamiętam dokładnie - dawno to było) i później nie dietując, ale jedząc z umiarem zachowałam wage przez 3 okrągłe lata - a potem - byłam się hajtnęłam i wogóle zasiedziałam - i utytłam żrąc słodycze - to wina lezy po stronie słodyczy a nie jojo....

nie wmawiajcie każdemu7 efektu jojo - nie każde utycie = jojo
Stary 2007-03-26, 23:47   #12498
Annike
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Na zdrowie( w końcu śmiech to zdrowie) mam nadzieje tylko,że nas nie będą musiały później boleć,jak będziesz zrozpaczona,że zamiast chudnąć tyjesz a na dodatek masz jakieś problemy zdrowotne(czego Ci oczywiście nie życze).
a czy ja mówiłam że jakąś dietę stosuję? nie... tylko mniej jjem
I WSZYSCY DIETOWCY NIECH MNIE NIE NAŚLADUJĄ - JA TYLKO OGRANICZAM JEDZONKO, NIE STOSUJĘ DIETY TAKIEJ I SIAKIEJ

no to na tyle deklaracji

spieram się tylko o to jojo. bo ten efekt - to powrót szybki do stanu sprzed diety, a nie każdy przyrost wagi - co wytłumaczyłam tuż nad tym postem
Stary 2007-03-26, 23:50   #12499
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
a czy ja mówiłam że jakąś dietę stosuję? nie... tylko mniej jjem
I WSZYSCY DIETOWCY NIECH MNIE NIE NAŚLADUJĄ - JA TYLKO OGRANICZAM JEDZONKO, NIE STOSUJĘ DIETY TAKIEJ I SIAKIEJ

no to na tyle deklaracji

spieram się tylko o to jojo. bo ten efekt - to powrót szybki do stanu sprzed diety, a nie każdy przyrost wagi - co wytłumaczyłam tuż nad tym postem
Właśnie nie stosujesz diety,tylko się głodzisz.Efekt jo-jo powstaje wtedy gdy w podobny sposób jak Twój ograniczamy jedzenie,a później staramy się normalnie zdrowo i w umiarkowanych ilościach jeść,dlatego że nasz organizm będzie się bronił przed każdą następną tego typu 'dietą' i będzie magazynował wszystko w postaci tłuszczyku,aby przetrwać kolejny podobny 'świetny pomysł na szczupłą sylwetke'.Dla mnie to koniec tematu.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-03-27, 00:07   #12500
Annike
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Właśnie nie stosujesz diety,tylko się głodzisz.Efekt jo-jo powstaje wtedy gdy w podobny sposób jak Twój ograniczamy jedzenie,a później staramy się normalnie zdrowo i w umiarkowanych ilościach jeść,dlatego że nasz organizm będzie się bronił przed każdą następną tego typu 'dietą' i będzie magazynował wszystko w postaci tłuszczyku,aby przetrwać kolejny podobny 'świetny pomysł na szczupłą sylwetke'.Dla mnie to koniec tematu.
no dobra, ale każda dieta to też mniej papu... - a skoro mniej papu - to mniej różnych składników odżywczych /bo nie jjesz tak dużo jak wcześniej/ - bo dieta to nie jest tylko i wyłącznie wyeliminowanie nadmiaru tłuszczu, ale wszytkiego jest mniej, choć najmniej tłuszczu.
więc - efekt jojo może dosięgnąć dietetyka jak i nie-dietetyka
Stary 2007-03-27, 07:21   #12501
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
no dobra, ale każda dieta to też mniej papu... - a skoro mniej papu - to mniej różnych składników odżywczych /bo nie jjesz tak dużo jak wcześniej/ - bo dieta to nie jest tylko i wyłącznie wyeliminowanie nadmiaru tłuszczu, ale wszytkiego jest mniej, choć najmniej tłuszczu.
więc - efekt jojo może dosięgnąć dietetyka jak i nie-dietetyka
Dieta powinna być odpowiednio zbilansowana i ma Ci dostarczyć wszystkie niezbędne składniki. Wychodząc z założenia, ze mniej papu, to na diecie teoretycznie to nawet na kilku snikersach dziennie przez miesiąc można lecieć A czy o to Ci chodzi W sumie ludzie mają różne sposoby na mniej cyferek na wadze Ale my tu głównie jednak staramy się odzywiać rozsądnie: znaczy posiłek składający się z białka+zdrowych tłuszczy i węglowodanów złożonych, których powinno się unikać w porach wieczornych.

A z tym efektem jojo to poprostu jedząc nieregularnie, różne porcje jedzenia, które często nie mają nic wartościowego w sobie (pomimo, że było tego nie wiele) przyczyniamy się przez to do spowalnienia metabolizmu i naszej przemiany materii. Wszystko jest OK kiedy człowiek młody, ale po kilku takich przejściach wierz mi, że organizm bardzo na tym ucierpi i następnym razem odchudzanie będzie bardzo trudne. Kiedy dostarczasz organizmowi za mało kalorii, on nie jest głupi, przestawia się na tryb magazynowania, poświęca to co mu niepotrzebne - woda i mięśnie (które ważą dużo) i dlatego po kilku tygodniach głodówki na wadze może być mniej Ale co z tego jeśli to czego chcemy się pozbyć (tłuszczyk) jest poprostu magazynowane. W sumie zależy kto czego oczekuje od diety. Mi zależało by na jędrnej sylwetce, mniejszych obwodach w newralgicznych punktach, niektórzy wolą mniejszą cyferkę na wadze, głodząc się i nie zdając sobie sprawy, że obrastają w tłuszcz, którego będzie im się trudno pozbyć

Ps. Dziś na śniadanko placek musli, ale z twarogiem i rodzynkami, polany jogurtem
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 07:51   #12502
oreganka
Zakorzenienie

Normalnie szlag mnie trafi...znowu więcej w biodrach!!!
menu na dziś:
I: wieśniak 150g 3 łyżki otrębów+ 3 orzechy
II: 2 białka robione na łyżeczce oliwy z oliwy + 2 plastry chudej szynki z indyka + pomidor
III: sałatka z tuńczyka (tuńczyk w sosie własnym, gotowane białko + ogórki konserwowe+ łyżka jogurtu nat )
IV: pierś z kuraka gotowana + sałatka lub omlet z 2 jajek+ sałatka
V: 100 g twarogu chudego
i jak??

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 07:57   #12503
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
menu na dziś:
II: 2 białka robione na łyżeczce oliwy z oliwy + 2 plastry chudej szynki z indyka + pomidor
III: sałatka z tuńczyka (tuńczyk w sosie własnym, gotowane białko + ogórki konserwowe+ łyżka jogurtu nat )
i jak??
Jaka zmiana Węglom mówimy nie

Mi się bardzo podoba

Ps. O ile więcej jeśli wiedzieć można

Ps. 2. Poległam Miał być dzień bez kawy
Stary 2007-03-27, 07:59   #12504
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Jaka zmiana Węglom mówimy nie

Mi się bardzo podoba

Ps. O ile więcej jeśli wiedzieć można
znowu dziś było 95 cm
jak myślisz nie za dużo tego jedzenia na dziś?

Stary 2007-03-27, 08:06   #12505
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
menu na dziś:
i jak??
Mały wieśniak z 3 łyżkami - to nie dużo 2 białka i 2 plasterki szynki - to też nie dużo Co do sałatki to praktycznie sam tuńczyk bym liczyła, bo warzywa wiadomo - mało kaloryczne. Dalej pierś z kurczaka - nie smażona - nie wiem ile jej będzie Bo jak spora, to dużo białka chyba będzie. Jak kawałeczek, to ten omlecik jak najbardziej Tylko starałabym się nie przekraczać 3 jajek dziennie W sumie różne strony, różne informacje podają dot. tych jajek, więc sama nie wiem. 100 gram twarogu - znaczy mniej niż połowa, bo cały ma 250 to też nie jest dużo

95 cm nie za bardzo mi coś mówi Już dawno się nie mierzyłam A ile było wcześniej
Stary 2007-03-27, 08:09   #12506
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

95 cm nie za bardzo mi coś mówi Już dawno się nie mierzyłam A ile było wcześniej
kiedyś miałam 90 i narzekałam, że to za dużo i że się w nic nie mieszczę a teraz to wyglądam jak szafa dwudrzwiowa conajmniejheh

Stary 2007-03-27, 08:16   #12507
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
kiedyś miałam 90 i narzekałam, że to za dużo i że się w nic nie mieszczę a teraz to wyglądam jak szafa dwudrzwiowa conajmniejheh
Na pewno nie jest aż tak źle

Tak offtopic - kurcze jak dzisiaj pięknie Wie ktoś czy wieje tak jak wczoraj Bo nie wiem jak się ubrać
Stary 2007-03-27, 08:53   #12508
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Seeomore ciesze sie,ze nie odebralas tego jako krytyke z mojej strony ja tez teraz przed swietami musze sie ograniczac wiec pomysl sobie,ze nie jestes sama.

Oreganko pod wzgledem wartosci odzywczych twoje menu ok, ale kalorii tam duzo za malo...przynajmniej moim zdaniem.
Stary 2007-03-27, 09:31   #12509
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
znowu dziś było 95 cm
jak myślisz nie za dużo tego jedzenia na dziś?
Też mam tyle i z tym walczę
Ostatnio na siłowni dodali nam jakiś 'spalacz tłuszczu' dopłaca się za to to do karnetu, ale pani pozwoliła mi przez 5 min wypróbować i... Tak mną przetrzepało, jakbym jeździła na oszalałym byku przez 5 min Może któraś z was próbowała tego na dłuższą metę i powie mi czy warto inwestować w to na cały miesiąc? (dodam, że nie dużo się dopłaca, jakieś 15 zł )
(a wygląda to tak, że staje się na jakby dwóch podestach i to coś wprowadza całe ciało w drgania, takie bardzo szybkie drgania, trzęsłam się na tym cała jak galaretka a najwięcej pupisko, uda i brzucho )

Menu dzisiejsze:

Ś: owsianka z bananem i 'mieszanką studencką'
II ś: 2 kromki żytniego chlebka z szynką i pomidorem
O: 50 g makaronu ciemnego + sos pomidorowo-jogurtowy
P: twarożek z owocami (jakieś dodam, jeszcze nie wiem jakie )
K: jajko + sałatka z lodowej, marchewki i jeszcze czegoś (czy taka sałatka ma białko? Czy nie jeść jej, bo nie ma?) edit.: aaa i zapomniałam jeszcze o kubku kefiru tego z Piątnicy, co ma najwięćej białka
Stary 2007-03-27, 09:45   #12510
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam tyle i z tym walczę
Ostatnio na siłowni dodali nam jakiś 'spalacz tłuszczu' dopłaca się za to to do karnetu, ale pani pozwoliła mi przez 5 min wypróbować i... Tak mną przetrzepało, jakbym jeździła na oszalałym byku przez 5 min Może któraś z was próbowała tego na dłuższą metę i powie mi czy warto inwestować w to na cały miesiąc? (dodam, że nie dużo się dopłaca, jakieś 15 zł )
(a wygląda to tak, że staje się na jakby dwóch podestach i to coś wprowadza całe ciało w drgania, takie bardzo szybkie drgania, trzęsłam się na tym cała jak galaretka a najwięcej pupisko, uda i brzucho )

Menu dzisiejsze:

Ś: owsianka z bananem i 'mieszanką studencką'
II ś: 2 kromki żytniego chlebka z szynką i pomidorem
O: 50 g makaronu ciemnego + sos pomidorowo-jogurtowy
P: twarożek z owocami (jakieś dodam, jeszcze nie wiem jakie )
K: jajko + sałatka z lodowej, marchewki i jeszcze czegoś (czy taka sałatka ma białko? Czy nie jeść jej, bo nie ma?) edit.: aaa i zapomniałam jeszcze o kubku kefiru tego z Piątnicy, co ma najwięćej białka
a gdzie w takiej sałacie białko...?
wogóle mało białka w twoim menu, w śniadaniu brak, w drugim trochę w szynce ale ile tego jest w plasterku, w obiedzie też brak, jedynie ten twarożek i jajko ale to bardzo mało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości