|
|
#1651 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
pozdrawiam dziewczyny. |
|
|
|
|
#1652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tej rozpiski to właśnie dzisiaj czytałam " Pierwszą wizytę u lekarza należy ustalić krótko po zatrzymaniu miesiączki i ewentualnym wykonaniu pozytywnego testu ciążowego. Na pierwszej wizycie lekarz ustala prawidłową lokalizację pęcherzyka ciążowego, terminu porodu, wykonuje podstawowe badanie ginekologiczne. Poza tym powinien udzielić informacji dotyczących diety, odpowiednich zachowań i trybu życia w okresie ciąży. Lekarz zaleca również wykonanie dodatkowych badań laboratoryjnych oraz stosowanie profilaktyki (preparaty witaminowe, kwas foliowy). Omawia też z pacjentką tryb kontrolnych wizyt. Następne wizyty zależne są od stanu zdrowia. W ciąży przebiegającej w sposób prawidłowy wizyty do 30 tygodnia ciąży powinny odbywać się 1 raz w miesiącu, następne co dwa tygodnie, a w ostatnich tygodniach przed terminem porodu nawet 1 raz w tygodniu. Podkreślam jednak, że taki przebieg wizyt dotyczy ciąży prawidłowej. " więc w sume wypada Ci raz w miesiącu ale ja nie dałabym rady tyle wytrzymac ![]() Cytat:
i też kazała mi częściej kontrolować bo w ciąży to róznie bywa![]() Cytat:
GRATULUJĘ udanych wizyt!![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
W Bytomiu jest taka pogoda, że to pewnie od tego. Od 3 rano pada śnieg i skończył chyba dopiero koło 15 i teraz zaś pada śnieg i to tak fest... ;( ja nie wiem,buty zimowe mam na obcasie nie wiem czy tak być powinno no i cisnę sobie codziennie do pracy w tramposzkach z eco skóry ale świetne są! naprawdę opłacały się, bo nawet noga mi nie marznie a jedyny minus na tą pogodę ze w tych butach jest ślisko! ale wyczekujemy WIOSNY!
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropne mam zęby, będę leczyć, zobaczymy co powie. Ogólnie można brac antybiotyki w ciaży, takie z hmhmhm jakimś składnikiem, ale jak zwykle mi wyleciała nazwa z głoy. Mi sie zbierała ropa pod zębem i mi zapisała antybiotyk nieszkodliwy dla Bąbla.
|
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozne sa temperamenty Ja kiedys myslalam podobnie.Zrozumialam tak okolo pol roku temu Ja tez nie mysle o zakupach,wiele bylo w okololicy ostatnio nieszczesc (kolezanka stracila dziecko w 9 miesiacu..) i jakos martwie sie tylko by bylo zdrowe. Cytat:
Kiedys tak bylo,jak sie kobiety zle odzywialy.Teraz jezeli jeszcze bierze sie suplementy to tak nie jest.Do tego dobre odzywianie.Moja mama tez pogubila zeby.Ale kiedys sie tez tak nie dbalo.Ja nie mam przez ciaze slabszych zebow.Moj maz ma wiecej problemow z zebami niz ja po ciazy.Nadal mam wszystkie,wlacznie ze wszystkimi 8-kami. A co do rozpulchnionych szyjek-uroki ciazy.Mi do tego jeszcze krwawily i odslonily sie szyjki calkowicie.Nie pomagaly pasty,dopiero zamknelam po ciazy kanaliki laserem. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:35 |
||
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczynki! przepraszam, długo się nie odzywałam, ale jakoś siły ostatnio nie mam, nic mi się nie chce i jestem taka marudna...;/ aż sama współczuje mojemu K. podczytuje Was na bieżąco, ale nawet nie napisałam jak moja wizyta, więc nasz Skarb ma 33 mm i jest taaaaki duży, piękny i kochany. Kolejną wizytę mam 16.04 i będzie robione wtedy USG genetyczne. Jutro muszę zrobić wszystkie badania i trochę dużo krwi mi zabiorą
dzisiaj nie wytrzymałam i w Smyku kupiłam z wyprzedaży zimowej pajaca takiego futrzanego, ala Renifer i komplecik "my first Christmas"
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
I JA !JUZ PO WIZYCIE-JEST ZARODEK I SERDUSZKO BILO! POKAZYWALA MI PULSUJACE ZGRUBIENIE;] TP 26-28 listopad
|
#1657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() Mya1989, Dzastin08, domii29 piękne kruszynki Malinka gratuluję serduszka Agateczka gratuluję wizyty Cytat:
gratuluję serduchaw poprzedniej ciąży tak, leczyłam całą ciążę bez znieczulenia... strasznie mi poleciały zęby w poprzedniej ciąży - po porodzie leczyłam jeszcze rok ![]() mam nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy super Cytat:
a tak faktycznie to wszystko jest sprawą indywidualną - ja np mając maluszka pracowałam i studia podyplomowe robiłam i dałam radę. Faktycznie swobodnie nie da się wyjść ale raz na jakiś czas da się coś zorganizować i bardziej się takie wyjścia docenia ![]() aaa i jeszcze piszecie o słodyczach - ja też się bardzo denerwuję na słodycze jak ktoś daje A.... teściowa dopiero teraz zaczyna rozumieć o co mi chodzi a A ma już 4 lata ![]() ja rozumiem jak się dziecko widzi raz na miesiąc to można go rozpieszczać ale jak się widzi codziennie to już jest przesada. Np odbieram A od mojej mamy, gdzie od swojej chrzestnej a mojej siostry dostaje jakiegoś batonika, dojeżdżamy do domu, spotykamy teściową kolejny batonik i TZ brata - to samo..... Dochodziło nawet do tego, że teściowa pchała dziecku cukierki w kieszenie i mówiła: "masz niuniu ale mama będzie na babcię krzyczała..." Cierpliwie tłumaczyłam, że dziecku które intensywnie rośnie potrzebne są witaminy, wysokowartościowe białko, żelazo itp i dopiero teraz zaczyna rozumieć, że on opamiętania jeżeli chodzi o słodycze nie ma i zjadłby chyba wszystkie jakie miałby pod ręką....a jak się naje słodyczami to już głodny nie jest... później jest strasznie pobudzony jest i usnąć nie może....albo oczy mu się już zamykają a nogi jeszcze "chodzą" ![]() a są też dzieci, które nie przepadają za słodyczami ![]() OMG ale się rozpisałam..... ![]() Staniki - hmmm chciałabym kupić większy niestety natura mnie nie obdarzyła więc z przyjemnością patrzę jak rosna ![]() ![]() miłego wieczorku dziewczyny ![]() 3mam kciuki za kolejne wizyty
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2013-04-03 o 21:11 |
||
|
|
|
#1658 |
|
Rozeznanie
|
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wróciłam i ja , w znacznie gorszym humorze , choć jako tako nic się nie stało. Graatuluje wszystkich udanych wizyt i bijących serduszek
Boże na jaką położną ja trafiłam Spóźnila się godzinę , przyjęła mnie w 5 minut bo przecież miała kupę czasu do nadrobienia Wyników badań nie wpisała , innym razem! A potem w 3 minuty które jej zostały siadła na mnie jak ja się odżywiam ? Mówię normalnie , jem w sumie wszystko więc zróżnicowanie . Jem dużo nabiału i owoców , staram się 5 posiłków dziennie. Do słodyczy mnie nie ciągnie , fastfoodów nie jem. Więc o co chodzi ? A ona na mnie że ja jestem nie poważna , że powinnam w ciąży przytyć 6 kg a ja już mam 4 na plusie . Od dziś mam jeść ciemny makaron i ciemny chleb i wszystko ciemne. Ona wie że polki to są nawet w stanie 30 kg przytyć , ale potem rodzą dzieci z nie zdrową wagą od 4kg w zwyż . Tak mnie babsko z równowagi wyprowadziło że nie umiałam się ogarnąć.Dodam że sama wyraźnie powiedziała że wszystkie moje badania są w normie. Następna rzecz ; grupa krwi którą mi badano i wpisano do kart ciąży to "0" . W polskiej książeczce zdrowia mam wpisane Arh+ stwierdzone przez stowarzyszenie krwiodastwa . Ktos się pomylił ? Zastanawiam się czy nie pomylono moich wyników z kims czy coś .? Do tego mój Tzt zaczyna mnie wkurzać nieziemsko i taki to mam zrypany dzień ![]()
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Ja dzisiaj bez cytowania, bo padnięta jestem. Widze, ze duzo z was ma w tym tygodniu wizyty, ja też jutro rano idę. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, od plamień minął tydzień i niby nic się już nie dzieje, ale cały czas biorę progesteron i żyję w celibacie...
Jeżeli chodzi o spodnie ciążowe, to ja zastanawiam się czy nie kupić sobie zwykłych biodrówek, póki co powinny na najbliższe kilka miesięcy wystarczyć, a i potem można jeszcze po ciąży w nich chodzić. W H&M Mama jest kilka fasonów rurek ciążowych do wyboru, ale mam możliwość zamówić tylko przez internet i tak się zastanawiam. 30€ za parę, więc w miarę znośnie. Staniki też muszę sobie nowe pokupować, bo w żadne się teraz nie mieszczę, aż wstyd:P Zawsze kupowałam w H&M, bo tam mają w miarę tanie i wybór też duży, ale teraz wątpię, żeby udało mi się znaleźć coś w moim aktualnym rozmiarze. A wy gdzie kupujecie? Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe? Zwłaszcza dziewczyny w DE? Ja uciekam spać, bo jutro o 8.40 mam ginekologa, trzymajcie kciuki!!! ![]() A właśnie, może podzieliłybyście się jakimiś sprawdzonymi przepisami na sałatki, ewentualnie jakieś imprezowe dania? Robimy w sobotę imprezę, cały czas to samo towarzystwo i mi się już wszystkie moje pomysły wyczerpały, także gdyby któraś z Was podrzuciła jakiś przepis, to byłabym mega wdzięczna ![]() Trele - ależ wredne babsko!!! Masakra nie dziwię się że się wkurzyłaś. Do tego też nie jesteś u siebie w kraju, mnie to zawsze hamuje przed odpyskowaniem. Wiem, że to głupie:/ A z pewnością wszystkie angielki tyją przepisowe 15 kg i ani grama więcej. Poza tym nie wiem czy to jest w ogóle powiązane aż tak bardzo z wagą dziecka, bo ja ważyłam 3200 a moja mama przytyła 30 kg, a potem po kilku miesiącach schudła z powrotem do 50 kg. Ale to już w ogóle wszystko mało istotne, takie chamstwo jest dobijające. A masz możliwość zmienić położną czy z każdą wizytą przyjmuje cię inna? Edytowane przez Inez92 Czas edycji: 2013-04-03 o 21:34 |
|
|
|
#1661 |
|
Przyczajenie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Gratuluję wszystkich wizyt, pięknych zdjęć fasolek i bijących serduszek Mam nadzieję, że niedługo będzie również mi dane zobaczyć zdrowe i silnie bijące serduszko ![]() A ja tymczasem walczę z bakterią/bakteriami Zadzwoniono do mnie wczoraj z przychodni z wynikami wymazu, (który miałam robiony, kiedy jeszcze nawet nie wiedziałam o ciąży) i powiedziano mi, że mam infekcję. No i mam antybiotyk zapisany do brania przez kilka dni Nawet nie wiem czy to coś poważnego, bo oni wszystkie rodzaje zakażeń nazywają infekcją. Wiem tylko, że to nie "grzybek", a to jeszcze gorzej I się teraz boję o maleństwo ![]() Przepraszam, że tak marudzę, kiedy wy się cieszycie z udanych wizyt, ale tak jakoś mi smutno
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
NO i właśnie to są uroki emigrantów
![]() Chciałam jej powiedzieć o angielkach przesiadujących w Mcdonaldach pół ciąży ale nawet nie miałam kiedy , baba mnie opierdzieliła i wystawiła za drzwi. Na poprzedniej wizycie miałam taką położna że po tych wszystkich moich przejściach na nowo uwierzyłam w tutejszą służbę zdrowia. A ta teraz? ![]()
|
#1663 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Przecież tobie przysługuje około 10-12 wizyt z położną w ciąży, to kiedy ona je chce zrealizować?? Masz jakąkolwiek możliwość zamienić to babsko na kogoś innego? Przecież tu chodzi o twoje dziecko i dobra opieka powinna ci być zapewniona, zwłaszcza, że wcześniej poroniłaś. Czasami nie potrafię zrozumieć tutejszej służby zdrowia |
|
|
|
|
#1664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi tam wogole biust nie rosnie.W pierwszej ciazy zrobil sie tylko pelniejszy i tyle.Plus tego- wyglada jak przed ciaza,jest twardy i mi nie wisi Chyba znalazlam sposob na mdlosci-duzo swiezego imbiru,mnostwo ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Wspolczuje.U nas w De na szczescie opieka w czasie ciazy jest super. |
||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja mam wizytę w poniedziałek, założy mi w końcu kartę ciąży. Dowiem też się w końcu jaką mam grupę krwi i wyniki badań, bo mają trafić prosto do niej z laboratorium. Na pierwsze USG wybieram się dopiero po 17 kwietnia, nie mogę się już doczekać. Pewnie w poniedziałek będę ważona i mierzona, schudłam ostatnio 2kg i startuję z taką maleńką wagą Ciekawe ile w ciąży przytyję.
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Wierzycie w to?
U mnie wyszłoby, że chłopiec.
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trele naprawdę współczuję. Co za wredne babsko. A z tą grupą krwi to sprawdź to dokładnie. Nie da się ukryć, że grupa O to nie jest A. Dziwne rzeczy tam wyprawiają. Przecież grupa krwi to nie jest jakaś błahostka. Z tym tyciem też dała mocy. Wkurza mnie takie generalizowanie. Polki potrafią... bo Angielki to same chudzinki są ![]() Zamiast cieszyć się z wizyty to człowiek jeszcze się wkurza. Współczuję i mam nadzieję, że trafisz następnym razem na inną położną. |
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dziewczynka
Ja nie wierze , ale chciałabym żeby się sprawdziło ![]() Babku - ja chyba nie będze gdybać co będzie następnym razem , tylko chyba zmienie szpital na ten do którego chciałam chodzic od początku )
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja mam wizyte w poniedzialek rano, mam ciągle ochote na pizze i ostrą paste chilli ![]() we wtorek zrobilam kilka badan i zaplacilam 200zł mam nadzieje ze na wizycie zobaczymy rączki i nóżki. bedzie to 9t5d
|
#1670 |
|
Raczkowanie
|
Ten chiński kalendarz coś mało precyzyjny jest, bo ja w miesiącu poczęcia miałam lat 25,5. I co teraz?
bardzo chciałabym dziewczynkę! Nic ja zmykam na wizytę, miłego dnia wam życzę
|
|
|
|
#1671 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1672 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
piękne 7 mm ,ja jak zobaczyłam pikające serduszko to zaczęło do mnie docierać że naprawdę noszę pod sercem małego bąbelkaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Twoją wizytę i wszystkie inne wizyty które są po drodze. Ja wczoraj wróciłam kompletnie padnięta do domu, nie dość że przed dentystą nie jadłam bo umyłam ząbki więc nie jadłam, to jeszcze po wizycie nie mogłam jeść dwie godziny, koszmar. Jeszcze byłam w galerii na zakupach bo mój mały podopieczny dzisiaj ma dwa latka i musiałam kupić prezencik. Jak wróciłam do domu to nie miałam kompletnie na NIC siły. A jeszcze od kilki nocy strasznie źle śpię. Zasypiam koło 22 i różnie przebudzę się o 2 albo o 4 i nie mogę sie ułożyć z pół godziny zajmuje mi znalezienie pozycji w której jestem w stanie zasnąć. Dzisiaj też jakaś wypruta jestem, zero energii i jakiśkolwiek chęci ;(
|
|
#1673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie wierzę, niby dziewuszka wychodzi... zobaczymy ![]() Cytat:
Dzień Dobry Ja codziennie odliczam dni do wizyty, mam w wtorek czyli za 5 dni, to będzie równy 11t ![]() Niedługo się zbieram do fryzjera A jutro odbieram wyniki badań krwi. ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty, później zajrzę!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
dzastin co robisz z wlosami? ja mam odrost 5cm;/
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- co do chinskiego kalendarza u mnie z corka sie sprawdzilo;].Teraz wychodzi syn
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robię baleyage, głównie bląd, gdzie nie gdzie jakiś brązik
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1676 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
tez mi sie marzy---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- mamy jakas liste?
|
|
#1677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry nadrobiłam tylko nie cytowałam i będzie z pamięci za co z góry przepraszam!
Po pierwsze to gratuluje wszystkim udanych wizyt!! Pomadka a TY też miałas wizytę wczoraj?? gdzie jakieś info?? Trele brak mi słów normalnie......a nie da się zmienić położej tam u Ciebie na jakąś inną? czy to tak jak leci jest? na kogo trafisz to masz?? Boshe co za babsztyl!! Koala trzymam za Was .....I za dziewczyny które mają dziś wizyty trzymam mocno oby wróciły z pozytywnymi wieściami!! Co do spodni....ja nawet o nich nie myślę....mam zamiar kupować tylko leginsy bo dobrze się w nich czuję i uwielbiam w nich chodzić....uważam że wydatek ok 100zł za takie spodnie to zbędny wydatek....wolę zostawić na coś innego, odłożyć.... Tak ciągle piszecie o tym farbowaniu włosów...ja od kilku lat robię baleyage...i normalnie mam już też odrost na jakieś 4cm i do tego świecę strasznie siwizną.... A jeśli chodzi o ten chiński kalendarz to nie wierzę! sprawdzałam kilka osób i ani jednej się nie sprawdziło! To i ja się pochwalę swoim "KROPKIEM" tutaj 7tc
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
Ja już jestem po wizycie, ogólnie bez fajerwerków, zbyt wyraźnie nie było widać, poza tym strasznie szybko wszystko (no w poczekalni posiedziałam sobie godzinę
). No ale najważniejsze, że wszystko jest ok, wg terminu USG jestem o tydzień do tyłu w porównaniu z terminem OM, ale nie wiem czy to jest w tym momencie bardzo wiarygodne, bo naprawdę jak dla mnie to mało było widać (spowodowane ponoć moim pełnym pęcherzem - nie wiedziałam że to ma wpływNa początku w ogóle w szoku byłam, bo pielęgniarka, czy tam asystentka, kazała mi się na łóżku położyć i przygotować brzuch. Już się ucieszyłam, że nie będzie badania dowcipnego, ale zaraz przyszła lekarka i ją opieprzyła, że w 8 tygodniu to raczej ciężko jej będzie coś w ten sposób zobaczyć. I musiałam się gramolić na fotel;] Następne badanie mam 26.04. A co mnie najbardziej dziwi, to że niby w niemczech są obowiązkowe tylko 3 badania USG przez całą ciążę, płatne przez kasę chorych, a ja jestem w 8 tyg i miałam już trzy A jak to u Was było, dziewczyny w DE?Agatka, ale u Ciebie super widać!!! to moja ma w takim razie jakiś dziadowski sprzęt albo u mnie coś nie tak
Edytowane przez Inez92 Czas edycji: 2013-04-04 o 11:27 |
|
|
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
inez mysle ze powinnas zmienic lekarza,napewno wszystko ok jest ale dla twojego spokoju!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

są młodsze i jakoś sobie radzą więc dlaczego niby ja miałabym sobie nie poradzić
.
No niestety ja nie mieszkam w dużym mieście, więc już nie mam za dużego wyboru ginekologów
i dziąsła mam takie jakby mi się miały wyrzynać zęby takie rozpulchnione
też tak macie? szałwia płukać też nie można wiec już nie wiem...

mojej mamie po ciąży poleciały
mam nadzieję, że mnie to nie spotka 
dzisiaj nie wytrzymałam i w Smyku kupiłam z wyprzedaży zimowej pajaca takiego futrzanego, ala Renifer i komplecik "my first Christmas" 

KCIUKI DLA ANI 

albo u mnie coś nie tak