|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
to moja kropeczka
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
obudziłam się w nocy z niepochamowana ochotą na makaron z serem...nie wiem ktora była mysle że okolo 5 rano....budzę TZ i mowię "ja chcemakaron z serem!" tż przeciera oczy patrzy na mnie i odwraca sie i idzie spac....a rano wstaje i mam makaron przygotowany
|
|
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, dziecko widziałam i wiem że tam jest
tylko to wszystko jakieś takie zamazane i mega niewyraźne w porównaniu np ze zdjęciami, które dziewczyny wstawiają. Ale tym się bardzo nie przejmuje, może za te 3 tygodnie będą już lepsze widoki
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
Martoocha85 ja zaliczyłam zaraz na początku ciąży mega infekcję drożdżakową, też byłam na lekach. Będzie dobrze
Inez nie przejmuj się, że niewyraźnie było widać, tylko ciesz, że było i że wszystko w porządku Wszystkie foteczki śliczne Trele położna cudna ![]() Antibia dla TŻ, mój by bankowo nie spamiętał o co prosiłam, zanim by wstał ![]() Mnie chyba te hormony i humory wykończą normalnie, wpadam w szał z byle powodu, drę się tak, że aż sama się sobie dziwię, a dziś tak gary po kuchni latały, że już nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać normalnie |
|
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mi fryzjerka zadzwoniła czy mogę przyjść na 15, jejku ale to się ciągnie... W ogole to przeglądałam sobie wyprawki dla noworodków i są tam min. kołderki tzw wypełnienie, więc mam pytanko do mamusiek które już mają pociechy, czy w ogóle używałyście tego? bo czytałam że dużo mamusiek nie poleca bo dzieciaczki się w nocy wiercą i często to nie zdaję egzaminu, zamiast tego śpiworek lub zwykły kocyk ![]() aaa no i piękne dzidziolki;-) anulka- u mnie takie "stany" ostatnio to norma ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-04 o 12:37 |
|
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Bardzo nieśmiało chciałam się przywitać. Wczoraj po 9 cs ujrzeliśmy 2 kreseczki, druga bladziuteńka, ale jednak... Dzisiaj ranny test pokazał mocniejszą kreskę, więc chyba wszystko wskazuje na to że wreszcie się udało. Jutro z rana pojadę zrobić betę, poczekam na wyniki i będę umawiać się do ginki. OM 8.03 , cykle 29 dniowe, teoretycznie jutro powinnam dostać @, ale już nie wytrzymałam i zrobiłam testy. Wyszły pozytywnie, więc mam nadzieję że @ jednak nie przyjdzie. Kalkulatory ciążowe pokazują różnie, ale wstępnie termin na ok 14 grudnia. Więc obecnie jestem w 4tc. |
|
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Azealia gratulacje
Dżastin ja na samym początku uzywałam kołderki, ale chwilę potem śpiworek faktycznie był lepszym rozwiązaniem, bo Anula spała na poduszce chwilę, potem w nogach, bokiem, skosem i jak tylko się dało ale potem jakoś znów wróciłam do kołderki, więc ogólnie mogę powiedzieć, że raczej się przydała, no ale ciepły kocyk też zrobi swoje
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
A ja patrze i patrze i na mamusiach wrześniowych sa już mamuśki które znają płeć !! I to mamy z tp na 09.09 czyli sporo wcześniej niż ja
CO do ciuszków ciążowych właśnie poluje na Ebayu na dwie pary ciążowych jeansów i jak dobrze pójdzie będę je miała za 5funtów. Kwestia kołderki lub tzw. worka dla malucha tez mnie interesuje , nie wiem za czym się zacząć rozglądać )A co myślicie o przewijakach ? Czy on tak naprawdę się przydaję ? Czy potem już jest tak że przewijasz malucha gdzie popadnie , zamiast biegać na drugi koniec mieszkania ?
|
#1693 |
|
Raczkowanie
|
Pozwolicie, że na razie nie będę dziękować, ale chętnie spędzę z Wami czas.
To moja pierwsza ciąża, więc tyle pytań, wątpliwości a jednocześnie wielka euforia. |
|
|
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
Przewijak zdecydowanie tak
cała toaletka po kąpieli też tam się własnie u nas odbywała, więc warto
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak ogólnie wizyta się udała?
|
|
|
|
#1699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na poczatku ´przez to,ze mialam krwawienie.Potem bedzie rzadziej, co 6 tygodni.Wizyta sie udala Moja ginekolozka jest strasznie wygadana i pol godziny sie z nia brechtalam. Slodkie to bylo. Jak narazie nie ruszalo sie tyle,co Daniel w tym wieku,moze jest nadzieja,ze bedzie spokojniejsze Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-04 o 13:27 |
|||
|
|
|
#1700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śpiworka używałam jak mały zaczał sie rozkopywać, tyle ze białej dostawał mimo ze spiworek był duzy i lekki....skonczył sie na tym ze ubierałam go w pajacyka i skarpetki i tak spał-zwłaszcza ze pozycje dziecka w łóżeczku czesto sa nienaturalne heheh tak mi sie przypomniało jak bawilo mnie jak mały w nocy wypluwał smoczka i zawsze w ciemności mimo że nawet sie z boku na bok nie przewracał znajdował go i z powrotem lądował w buzi;D |
|
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak moge dac rade-te wszystkie gadzety ktore teraz sa w sklepach,tak naprawde sa niepotrzebne a potem sie tylko walaja po domu.Co polecam to przewijak,mialam normalny na lozko,sluzyl pare miesiecy,bo potem byl strach ze z niego spadnie,strasznie sie krecil.Zadne tam foczki,my mielismy w wannie normalna wanienke,a potem w duzej wannie kapalismy,bo maly mial frajde.Uwielbial wode,chodzilismy z nim na basen.
Zadnych sterylizatorow nie polecam, wystarczy wrzatek.Co mi sie naprawde przydalo,to podgrzewacz,gdy np mi maly malo zjadl i za pol godziny chcialam mu podac reszte,ale to dopiero jak przestalam karmic.Smoczka podalam dopiero po..miesiacu.Dzieki temu go nie potrzebowal i bral czasami tylko do zasypiania.A zrezygnowalismy jak mial 8 miesiecy.Nam w szpitalu pokazywali,by dawac najmniejszy palec malemu do buzi.Oczywiscie czysty ;-) Dzieki temu nie chcial potem smoczka. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-04 o 13:58 |
|
|
|
#1702 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry ![]() Hmm gdzieś to już widziałam, nie wierzę, bo mi wychodzi chłopak a chciałabym córcię Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trele wspoółczuję położnej, co za babsko nie da się zmienić na inną?? Inez pewnie słaby sprzęt mają, skoro tak kiepsko było widać...ale najważniejsze, że wogóle było Agatkaa i Malinka śliczne kropeczki |
||||||||
|
|
|
#1703 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi niestety nie udało sie uniknać smoczka, dosyc poźno udalo nam sie odstawic przez co młody chodził do logopedy bo mu przelykanie niemowlęce nie chciało zaniknąc...no ale czasu się nie cofnie Ja na pewno tez kupię laktator-taki ręczny wystarczający ale pamietam ze bardzo mi sie przydał od pierwszych dni. niestety długo nie pokarmiłam bo jak mały miał 8 tyg to wylądowalam w szpitalu z zapaleniem trzustki i niestety mały musiał dostac sztuczne i butle. a jak już zobaczył że tam samo leci ze specjalnie nie trzeba się namęczyc to mimo ze jak wrocilam i mialam jescze troche pokarmu to gardził cyckiem podgrzewacza nie miałam bo maly mógł jeśc tylko to mleko gęstniejace o strasznie mi ulewał a ono po 15 minutach nie nadawało sie już do jedzenia bo przypominało bardziej kaszke niz mleko....hmm co jeszcze?napewno ogranicze sie kupowania grajacych zabawek....po kilku dniach człowieka trzeba na psychiatryk odwieźć jak sie słyszy po raz tysięczny tą sama tandetną melodie widzialam ze teraz sa karuzele że mozna podłączyc usb ze swoją muzyka...to bardziej by mi odpowiadało
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Antibia-ja tym razem mam drewniana karuzele,co sie porusza pod wplywem ruchu powietrza.Swoja sprzedalam po miesiacu,bo co chwile rozkrecac trzeba bylo,bo baterie sie zuzywaly i wkurzaly mnie wlasnie melodie.
|
|
|
|
#1707 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
WITAM
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale ja takie rzeczylubię ![]() u mnie tez chlopiec wychodzi ale nie wierzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie też średni dzień... Zaspałam na badania.. no to idę na te badania myśląc - po co mam czekać nie wiadomo na co, to tylko badanie.. no i ..baba się MNIE pyta gdzie mi pobierają zawsze krew No myślę sobie z d$py. mówię ze z prawej ręki i pokazuje DOKLADNIE miejsce. No to wbijała się chyba ze 3 razy bo nie trafiła.. A potem stwierdziła ze za mało pobrała krwi i musi jeszcze raz. i potem już wiedziałam dlaczego tamta czekała specjalnie na Panią Kasię!! a potem pokłóciłam się z mężem, bo stracił pracę.. i zaczęłam się stresować co teraz, no ale powiedział że na miesiąc wyjedzie do DE żeby zarobić bo okazuje się że w tym miesiącu jego wypłaty nie będzie.. no a kasa potrzebna, a potem będzie szukał tu w Polsce. ehh,, no a teraz zjadłam 5 placków po bytomsku Dziewczyny gratuluję wszystkim wizyt, serduszek a wiecie co moja siostra powiedziała, że jej znajoma która obecnie jest w 15t i chodzi prywatnie do lekarza już w 12 tygodniu wiedziała jaka to płeć a teraz była wczoraj jeszcze na USG to jej potwierdziła tą samą płeć.. szkoda że u nas tego nie ma.. bo one to w Belgii obie mieszkają :d
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
ryba bo mozna poznać na USG genetycznym płeć własnie w 12tc ale to jak wróżenie z fusów jest....wszystko zależy jaki sprzęt...
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi mam nadzieję, że mąż szybko coś znajdzie ![]() robisz smaka na placuszki Ooo to bardzo szybko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

). No ale najważniejsze, że wszystko jest ok, wg terminu USG jestem o tydzień do tyłu w porównaniu z terminem OM, ale nie wiem czy to jest w tym momencie bardzo wiarygodne, bo naprawdę jak dla mnie to mało było widać (spowodowane ponoć moim pełnym pęcherzem - nie wiedziałam że to ma wpływ
A jak to u Was było, dziewczyny w DE?
albo u mnie coś nie tak
KCIUKI DLA ANI 
dla TŻ, mój by bankowo nie spamiętał o co prosiłam, zanim by wstał 

ale potem jakoś znów wróciłam do kołderki, więc ogólnie mogę powiedzieć, że raczej się przydała, no ale ciepły kocyk też zrobi swoje

Zadzwoniono do mnie wczoraj z przychodni z wynikami wymazu, (który miałam robiony, kiedy jeszcze nawet nie wiedziałam o ciąży) i powiedziano mi, że mam infekcję. No i mam antybiotyk zapisany do brania przez kilka dni