Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 16:50   #4171
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
jak będziemy się wymieniać w przyszłości, to mogę ci wysłać odlewkę na próbę
hmmm na razie u mnie krucho z kosmetykami, mam tylko dwie rzeczy do wymianki o których wczoraj pisałam, ale jakby coś w przyszłości to jestem za
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 16:54   #4172
Krrem
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Nowość, ma wejść zamista isany babassu. Ta z bawełną ponoć zawiera silikon i dooopy nie urywa składowo. U mnie tylko jest tylko szampon.

Pytanie do dziewczyn, które mają/ miały szampony z alterry. Dobre są? Bo teraz skusiłam sie na szampon z figą i macadamią? Warto było?
Miałam na Sycylii. Doopy nie urwało. Ale był niewydajny jak cholera. Inna sprawa tam się myło głowę czesto bardzo
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Ta. Skład parszywy nie jest, quaternium mi nie przeszkadza, IPA mi nie straszny, ale pytanie czy ją dostanę w mojej wsi.

Bingacz z shea używany od miesiąca prawie po każdym myciu obrzydł mi nieco, muszę powiedzieć.
Jak cos zdenkuje aż ją wypróbuję.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:06   #4173
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość

Moja kuzynka ma taki skręt, że nie potrzebuje ani stylizatorów, ani odgniatania, żadnych metod CG. Jak rozczesze po myciu grzebieniem to loczki rozciągają się na jakieś 2 sekundy i wracają do spiralek.
I jest ruda.

Też miałam taki dylemat. Aż w końcu prawie dorobiłam się V i po przerzuceniu włosów do przodu wisiały smętne ogony. Jednak może przy włosach o jednej długości wyglądałoby to lepiej, moje są wystopniowane...
Postawiłam na równe lub U, bo grube końce to jest to.

Mnie odkąd pamiętam bolały cebulki. Jako kilkulatka ciągle hasałam w kucykach, a po zdjęciu gumki wyłam z bólu.
Teraz żaden kucyk nie wchodzi w grę, bo mam za ciężkie włosy i żadne gumki mi się nie trzymają, koki opadają, wszystko ciągnie w dół.
Dlatego znana jestem z rozpuszczonego, rozwianego włosia.

Spróbowałabym tej pianki isany.

Friuty passion jako bs to chyba mój KWC - idealna sprężystość, wygładzenie, zapach, miękkość, ujarzmienie, lepszy skręt, puszystość i objętość, przede wszystkim objętość
Aż się boję, że stylizacja zabije ten efekt.
Też bym chciała mieć takie loczki jak Twoja kuzynka
Ja związuję jak już naprawdę źle wyglądają, ale i tak po jakimś czasie się rozwalają, jedyne co mi się trzyma to warkocz I nie bolą od niego cebulki, ale brzydko w nim wyglądam Zrobiłam sobie w święta holenderski na bok, babcia i mama się zachwycały, ale ja jak szybko zrobiłam, tak szybko rozpuściłam Jakoś się nie czuję..

Mnie jako b/s Fruity by obciążył, a szkoda, bo chciałabym przez cały czas czuć ten zapach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1456.jpg (76,0 KB, 39 załadowań)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:09   #4174
antoninamotyl
Rozeznanie

Dziewczyny wiecie gdzie można kupić masażer taki na skalp (no wiecie na cebulki) wiem, że jest teraz w biedronce ale z tabletkami a ja bym chciała tylko masażer bez dodatków
Stary 2013-04-04, 17:16   #4175
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość

5. Dużo zabezpieczenia. Moje włosy szybko gubią wilgoć, za to niełatwo je obciążyć, ba, wręcz ciężko dociążyć. Stosuję silikonową odżywkę d/s, bezsilikonową, ale ciężką b/s (Garnier A&K konkretnie), do tego jeszcze psikacz silikonowy b/s i oliwka BD w końce. Przy czym psikacz i oliwkę umiarkowanie poprawiam codziennie (myję 1-2x w tygodniu). Może nie zaczynaj od pielęgnacji "maksimum", ale popróbuj je dobrze zabezpieczać tak przynajmniej od ucha w dół. Powinno im dobrze zrobić.
naprawdę jesteś w stanie nałożyć tyle na raz na włosy? Toż mnie czasem garnier aik jako d/s przeciąża. ;p
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:22   #4176
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Ta. Skład parszywy nie jest, quaternium mi nie przeszkadza, IPA mi nie straszny, ale pytanie czy ją dostanę w mojej wsi.

Bingacz z shea używany od miesiąca prawie po każdym myciu obrzydł mi nieco, muszę powiedzieć.
Pewnie jak u mnie bedzie to kupie...

Ja jestem opetana!
Sila sie powstrzymalam zeby nie isc za nia do Rossa ( widze przez okno z pracy)
Przed chwila chcialam zamawiac na dozie odzywke, waxa i szampon...
Ostatnio przeciez dostalam kilka odzywek i wgl mam ich duzo...

Aaaaaa!
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:27   #4177
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Ja związuję jak już naprawdę źle wyglądają, ale i tak po jakimś czasie się rozwalają, jedyne co mi się trzyma to warkocz I nie bolą od niego cebulki, ale brzydko w nim wyglądam Zrobiłam sobie w święta holenderski na bok, babcia i mama się zachwycały, ale ja jak szybko zrobiłam, tak szybko rozpuściłam Jakoś się nie czuję..

Mnie jako b/s Fruity by obciążył, a szkoda, bo chciałabym przez cały czas czuć ten zapach
Jaki warkocz
Szkoda, że ja takiego nie będę miała bo:
1. Za krótkie włosy.
2. Nie umiem.
3. W warkoczu wyglądam tak----->

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Pewnie jak u mnie bedzie to kupie...

Ja jestem opetana!
Sila sie powstrzymalam zeby nie isc za nia do Rossa ( widze przez okno z pracy)
Przed chwila chcialam zamawiac na dozie odzywke, waxa i szampon...
Ostatnio przeciez dostalam kilka odzywek i wgl mam ich duzo...

Aaaaaa!
Też się dziś powstrzymywałam. W końcu stwierdziłam, że pierdzielę i idę. I tak wyszłam z szamponem Alterry.
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:29   #4178
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Nowość, ma wejść zamista isany babassu. Ta z bawełną ponoć zawiera silikon i dooopy nie urywa składowo. U mnie tylko jest tylko szampon.

Pytanie do dziewczyn, które mają/ miały szampony z alterry. Dobre są? Bo teraz skusiłam sie na szampon z figą i macadamią? Warto było?
Ciekawa ta odżywka, ale obawiam się tego q-87 trochę.

Miałam ten szampon, fajny, wydajny w miarę jak na swoją pojemność i dobrze myje.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:37   #4179
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
hmmm na razie u mnie krucho z kosmetykami, mam tylko dwie rzeczy do wymianki o których wczoraj pisałam, ale jakby coś w przyszłości to jestem za
u mnie teraz też biednie, bo tak jak pisałam oszczędzam na kosmetykach ostatnio
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:41   #4180
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie gdzie można kupić masażer taki na skalp (no wiecie na cebulki) wiem, że jest teraz w biedronce ale z tabletkami a ja bym chciała tylko masażer bez dodatków
W sklepach typu wszystko po 5zł mają. A ja swój dorzuciłam do jakeigoś zamówienia na allegro, kosztował mnie całą złotówkę.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
naprawdę jesteś w stanie nałożyć tyle na raz na włosy? Toż mnie czasem garnier aik jako d/s przeciąża. ;p
Gorzej, tylko przy takich mieszankach nie wyglądają jak sterta sianka i końce jako tako się nie kruszą.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:42   #4181
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki warkocz
Szkoda, że ja takiego nie będę miała bo:
1. Za krótkie włosy.
2. Nie umiem.
3. W warkoczu wyglądam tak----->

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Też się dziś powstrzymywałam. W końcu stwierdziłam, że pierdzielę i idę. I tak wyszłam z szamponem Alterry.
Dziękuję
1. włosy urosną
2. nie jest wcale taki trudny, a umiesz zwykłego francuza?
3. ja też tak wyglądam, dlatego nie noszę

Blog

Stary 2013-04-04, 17:44   #4182
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
1. włosy urosną
2. nie jest wcale taki trudny, a umiesz zwykłego francuza?
3. ja też tak wyglądam, dlatego nie noszę
Zwykłego francuza umiem. U mnie warkocze spłaszczają włosy i wygladam jakbym miała odstające uszy.
Stary 2013-04-04, 17:44   #4183
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ja nie wytrzymałam i zakupiłam nową tubkę alterry granatowej, tyle co wczoraj zdenkowanej wszystko przez tą promocję, po zwykłej cenie bym nie kupiła
Stary 2013-04-04, 17:45   #4184
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej, tylko przy takich mieszankach nie wyglądają jak sterta sianka i końce jako tako się nie kruszą.
A Ty je rozjaśniasz przed tonerowaniem?
Ja zamówiłam sobie Flamingo Pink wczoraj. Chcę sobie końcówki zrobić, ale na moje rude bez rozjaśniania. Chyba że nic mi nie wyjdzie, to rozjaśnię o jakies 2 tony.
Stary 2013-04-04, 17:48   #4185
Frappgold
Rozeznanie

A co wy tak kusicie tą Isaną z bawełną? Już wiadomo coś o tym kiedy ma do naszych Rossmannów wejść?
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:51   #4186
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frappgold Pokaż wiadomość
A co wy tak kusicie tą Isaną z bawełną? Już wiadomo coś o tym kiedy ma do naszych Rossmannów wejść?
Któraś Dziewczyna pisała, że właśnie ją dzisiaj kupiła. ;p
Stary 2013-04-04, 17:53   #4187
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frappgold Pokaż wiadomość
Ponoć już weszła. Ale u mnie tylko szampon był. Odżywki jeszcze u mnie nie ma.
Stary 2013-04-04, 17:54   #4188
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ładny

Kascysko, mam dwa pytania. czy mogę zmieszać kozieradkę z rozmarynem i dlaczego nie?
Stary 2013-04-04, 18:03   #4189
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A Ty je rozjaśniasz przed tonerowaniem?
Ja zamówiłam sobie Flamingo Pink wczoraj. Chcę sobie końcówki zrobić, ale na moje rude bez rozjaśniania. Chyba że nic mi nie wyjdzie, to rozjaśnię o jakies 2 tony.
Nie rozjaśniam - naturalnie mam taki średni blond i to wystarcza, toner łapie ładnie. Miałam wcześniej (kieedyś kiedyś) rozjaśniane, ot, nosiłam się w jasnym blondzie. Ostatnie 20cm moich włosów to właśnie resztki tego rozjaśniania, dlatego mam swoiste ombre. Wiadomo, na rozjaśnionych końcach kolor jest intensywniejszy, ale na mojej ciemniejszej górze wychodzi zadowalająco.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:07   #4190
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykłego francuza umiem. U mnie warkocze spłaszczają włosy i wygladam jakbym miała odstające uszy.
To ten warkocz, to francuz tylko zaplatany pod spód

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Ale ładny

Kascysko, mam dwa pytania. czy mogę zmieszać kozieradkę z rozmarynem i dlaczego nie?
Dziękuję

Hahahah napisałam że 'Guru tak mówiła' i już wiadomo że chodzi o naszą Kascysko

Blog

Edytowane przez miranda122
Czas edycji: 2013-04-04 o 18:12
Stary 2013-04-04, 18:09   #4191
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozjaśniam - naturalnie mam taki średni blond i to wystarcza, toner łapie ładnie. Miałam wcześniej (kieedyś kiedyś) rozjaśniane, ot, nosiłam się w jasnym blondzie. Ostatnie 20cm moich włosów to właśnie resztki tego rozjaśniania, dlatego mam swoiste ombre. Wiadomo, na rozjaśnionych końcach kolor jest intensywniejszy, ale na mojej ciemniejszej górze wychodzi zadowalająco.
Chyba Cię już w takim razie o to pytałam. :P
Pomyliło mi się z inną Wizażanką najwyraźniej.
Wiem, mnie czerwień spokojnie na rudym łapała bez rozjaśniania. Dlatego teraz myślę, że ten róż też złapie, zwłaszcza że nie chcę takiego, jak on wychodzi na rozjaśnionych, tylko mniej oczo**bny i taki malinowy. Zobaczymy, co to będzie. :P
Stary 2013-04-04, 18:16   #4192
Dinulka
Zakorzenienie

zrobiłam mixa, ale myślę czy akładać, bo nie bardzo chcę trzyjmać całą noc, a dziś rano myłam i suszyłam włosy i mycie wieczorem chyba słabo...?

Wypróbowałam minerały, Golden Fair chyba mi pasuje najbardziej, bo natural fair i beige light jakieś takie białawe są na mnie, ale wypróbuję je jeszcze raz przy naturalniejszym świetle... I chyba dam radę niby zamalować to co chcę ukryć, a miałam ku temu wątpliwości no ale trzeba jeszcze raz przetestować. A próbowałyście uprawiać sport w minerałach? Dają radę? Pędzel mi się zepsuł odkleiła się rączka
w ogóle jakoś siły nie mam dzisiaj...

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Kascysko a masz własną teorię na temat tego ślimakowego kremu?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:21   #4193
Dolczi
Zakorzenienie

Wy też jak zamawiałyście minerały z AM to czekałyscie długo na informację o wysyłce? Bo we wtorek dostali przelew i cały czas mam 'płatność zaakceptowana".
Stary 2013-04-04, 18:27   #4194
justusia16
Wtajemniczenie

Aaaaa

Widzialyscie nowa reklame Gliss kur jakas nowa seria ze złotem ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:33   #4195
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

ale mam beznadziejny jakiś dzień dzisiaj...

ale przynajmniej włosy ładnie wyglądały

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:55   #4196
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Wy też jak zamawiałyście minerały z AM to czekałyscie długo na informację o wysyłce? Bo we wtorek dostali przelew i cały czas mam 'płatność zaakceptowana".
mi nic nie pisali, nie zmieniali statusu. po prostu wysłali

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

idę robić chodakowską ;P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:58   #4197
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. i chyba tak to się u mnie skończy ale może dam im jeszcze porosnąć... Obiecywałam sobie nie tykać nożyczek w tym roku.
2. miałaś wkleić lepsze zdjęcia
3. kusicielko, kisi się u mnie w szafie jeszcze nietestowany, w sobotę sprawdzę na sobie
1. Obiecałam sobie nie tykać nożyczek do lipca, a potem albo znowu sobie obiecam albo w końcu po latach moja stopa postanie u fryzjera. Ale będę się cykać... a plan jest taki: biorę ze sobą kogoś, kto będzie kobiecie uważnie patrzył na ręce i linijką pokazywał ile to 3cm
2. foty będą na podsumowanie akcji wcierkowej i postaram się, by były lepszej jakości
3. to zdawaj relację
Mam zamiar sprawdzić działanie bingacza arganowego jako bs.

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Jak cos zdenkuje aż ją wypróbuję.
A ja wypróbuję jak zrobią na nią %

Cytat:

W życiu taki warkocz by mi nie wyszedł.
Fajnie wygląda.
I nie wiem, czy pisałam, ale strasznie podoba mi się twój kolor włosów!

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
zrobiłam mixa, ale myślę czy akładać, bo nie bardzo chcę trzyjmać całą noc, a dziś rano myłam i suszyłam włosy i mycie wieczorem chyba słabo...?
Dałabym tego mixa na noc i umyła rano.
Stary 2013-04-04, 19:12   #4198
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Obiecałam sobie nie tykać nożyczek do lipca, a potem albo znowu sobie obiecam albo w końcu po latach moja stopa postanie u fryzjera.
Ja nie wytrzymałam i przed chwilą podcinałam. Ale nie długość tylko skracałam najkrótszą warstwę. Wyszło spoko ale z jednej strony wycięłam sobie dziurę tzn. za bardzo przerzedziłam TŻ nie widzi znaczy tragicznie nie jest. Ech, nożyczki to ZŁO.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:13   #4199
NAasia91
Raczkowanie

Trafiłam do raju

To tak: w sumie wiem, że Johnsons'Baby nie jest delikatny, ale nie jest też najgorszy. Na początku stosowałam Babydream ale to był największy błąd w moim życiu- strasznie plątał! Był nie wydajny.. Natomiast z Johnsons'Baby to była inna bajka, bardzo dobrze mi się nim myje włosy, bo ich nie plącze, a nawet mam wrażenie, że wygładza przy samym myciu. A i ja kupuję ten 500ml i to mi bardzo odpowiada ( nie znam niestety innych delikatnych szamponów z taką pojemnością ).
Laminowanie- właściwie po nim mam rzeczywiście napuszone troche bardziej włosy, ale to efekt na jeden dzień. Nie wiem po co to robię, poprostu co wyczytam to próbuje a nóż przypasuje, ale chyba nie Więc to sobie odpuszczę.
Płukanka octowa- stosowałam przez miesiąc po każdym myciu, a czemu po każdym? Na jakimś forum medycznym niedawno zadałam pytanie jak często mogę stosować taką płukankę i ekspert odpisał, że śmiało można po każdym myciu ( można nawet potrzymać na głowie z pół godziny- ale jakoś sobie tego nie wyobrażałam i tego akurat nie robiłam). Efekty? Hmm nie wiem jak się do tego odnieść, właściwie nie zauważyłam żeby coś się polepszyło, ani pogorszyło, jedyny minus to ten zapach.. troche włosy się zmoczyły, ale spociły podczas kąpieli i wychodził ten octowo-jabłkowy śmierdzący zapach. Odpuściłam
Olej kokosowy- jako początkująca włosomaniaczka zakupiłam z dabur amla- rzeczywiście puch i tyle, ale zakupiłam teraz z KTC czysty olej kokosowy 100% i muszę przyznać, że sprawdza się znakomicie, mimo mojej porowatości! Włosy są naprawdę odżywione, nie ma puchu, jest świetny ( stosowałam też oliwe z oliwek )- taki sobie, sama nie wiem.

Ok Jantara będę stosować tylko na skalp
Serum na końcówki kiedyś miałam, ale głupia byłam i się nie znałam, nakładałam prawie na całe włosy i się tłuściły niemiłosiernie- wiadomo.
Potem już nie używałam, a teraz znowu zacznę i już nie przestanę. Wiem, wiem najważniejsze, żeby nie było alkoholu w składzie
A i miód.. też kiedyś dawałam na głowę i też miałam puszek lekki, dlatego zrezygnowałam.
Ostatnio 2 razy zrobiłam płukankę kawową i ku mojemu zdziwieniu włosy wyglądały jak marzenie, bardzo lśniące, wygładzone, kolor taki odżywiony się zrobił, ale wiem, że po regularnym stosowaniu przyciemnia włosy, a tego nie chcę poza tym na drugi dzień miałam włosy do mycia.. i narazie przestałam.

Poprostu nie znam się tak bardzo na składach, w większości te kosmetyki co są recenzowane na blogach mają w składzie alkohol, albo jakieś inne drażniące składy i nie wiem co byłoby dla mnie dobre.

Włosy z reguły mam przetłuszczające się, ale ostatnio jakoś mniej się tłuszczą, co mnie bardzo cieszy. Myję je 3 razy w tygodniu. Łamią się niestety, ale coraz mniej co też jest sukcesem. Końce podcinam sama ostrymi, fryzjerskimi nożyczkami. Zazwyczaj noszę kucyk, lub kok, bo nie nadają się jeszcze do chodzenia w rozpuszczonych Włosy się faluję, a niektóre pasemka nawet lekką kręcą. Rozczesuje je dopiero po wyschnięciu ( czesząc je kiedys na mokro wygladały źle po wyschnięciu ).

I mój najorszy błąd i grzech dla włosów to.... lakier do włosów. Zawsze jak wychodzę to muszę je popsikać, bo się bardzo wyślizgują, są bardzo miękkie, mnóstwo malutkich włosków, które nie apetycznie sterczą
Chciałabym z tego zrezygnować, ale jak? Inaczej się nie da, a nie chcę wyglądać jakby huragan obok przeszedł.. lekko wiatr dmuchnie i już mam problem.

Jak przeczytałyście do końca to dziękuję Wam bardzo!

No i witam w świecie włosomaniaczek

Edytowane przez NAasia91
Czas edycji: 2013-04-04 o 19:16
NAasia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:20   #4200
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez NAasia91 Pokaż wiadomość
Poprostu nie znam się tak bardzo na składach, w większości te kosmetyki co są recenzowane na blogach mają w składzie alkohol, albo jakieś inne drażniące składy i nie wiem co byłoby dla mnie dobre.

I mój najorszy błąd i grzech dla włosów to.... lakier do włosów. Zawsze jak wychodzę to muszę je popsikać, bo się bardzo wyślizgują, są bardzo miękkie, mnóstwo malutkich włosków, które nie apetycznie sterczą
Chciałabym z tego zrezygnować, ale jak? Inaczej się nie da, a nie chcę wyglądać jakby huragan obok przeszedł.. lekko wiatr dmuchnie i już mam problem.
Witaj
Część tych alkoholi jest spoko, unikaj tylko izopropylowego, etylowego i denaturowego. Reszta działa pozytywnie.
Zamiast lakieru na odstawacze spróbuj odrobinki (!) oleju, rozsmaruj w dłoniach i przeciągnij po włosach, albo jakaś odżywka bez spłukiwania, albo żel lniany...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości