|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja związuję jak już naprawdę źle wyglądają, ale i tak po jakimś czasie się rozwalają, jedyne co mi się trzyma to warkocz I nie bolą od niego cebulki, ale brzydko w nim wyglądam Zrobiłam sobie w święta holenderski na bok, babcia i mama się zachwycały, ale ja jak szybko zrobiłam, tak szybko rozpuściłam Jakoś się nie czuję..Mnie jako b/s Fruity by obciążył, a szkoda, bo chciałabym przez cały czas czuć ten zapach
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiecie gdzie można kupić masażer taki na skalp (no wiecie na cebulki)
wiem, że jest teraz w biedronce ale z tabletkami a ja bym chciała tylko masażer bez dodatków
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem opetana! Sila sie powstrzymalam zeby nie isc za nia do Rossa ( widze przez okno z pracy) Przed chwila chcialam zamawiac na dozie odzywke, waxa i szampon... Ostatnio przeciez dostalam kilka odzywek i wgl mam ich duzo... Aaaaaa!
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że ja takiego nie będę miała bo: 1. Za krótkie włosy. 2. Nie umiem. 3. W warkoczu wyglądam tak-----> ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4178 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
Miałam ten szampon, fajny, wydajny w miarę jak na swoją pojemność i dobrze myje. |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. włosy urosną ![]() 2. nie jest wcale taki trudny, a umiesz zwykłego francuza? 3. ja też tak wyglądam, dlatego nie noszę
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wytrzymałam i zakupiłam nową tubkę alterry granatowej, tyle co wczoraj zdenkowanej
wszystko przez tą promocję, po zwykłej cenie bym nie kupiła
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam sobie Flamingo Pink wczoraj. Chcę sobie końcówki zrobić, ale na moje rude bez rozjaśniania. Chyba że nic mi nie wyjdzie, to rozjaśnię o jakies 2 tony.
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Rozeznanie
|
A co wy tak kusicie tą Isaną z bawełną? Już wiadomo coś o tym kiedy ma do naszych Rossmannów wejść?
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kascysko, mam dwa pytania. czy mogę zmieszać kozieradkę z rozmarynem i dlaczego nie?
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, na rozjaśnionych końcach kolor jest intensywniejszy, ale na mojej ciemniejszej górze wychodzi zadowalająco.
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hahahah napisałam że 'Guru tak mówiła' i już wiadomo że chodzi o naszą Kascysko
Edytowane przez miranda122 Czas edycji: 2013-04-04 o 18:12 |
||
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyliło mi się z inną Wizażanką najwyraźniej. Wiem, mnie czerwień spokojnie na rudym łapała bez rozjaśniania. Dlatego teraz myślę, że ten róż też złapie, zwłaszcza że nie chcę takiego, jak on wychodzi na rozjaśnionych, tylko mniej oczo**bny i taki malinowy. Zobaczymy, co to będzie. :P |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam mixa, ale myślę czy akładać, bo nie bardzo chcę trzyjmać całą noc, a dziś rano myłam i suszyłam włosy i mycie wieczorem chyba słabo...?
Wypróbowałam minerały, Golden Fair chyba mi pasuje najbardziej, bo natural fair i beige light jakieś takie białawe są na mnie, ale wypróbuję je jeszcze raz przy naturalniejszym świetle... I chyba dam radę niby zamalować to co chcę ukryć, a miałam ku temu wątpliwości no ale trzeba jeszcze raz przetestować. A próbowałyście uprawiać sport w minerałach? Dają radę? Pędzel mi się zepsuł w ogóle jakoś siły nie mam dzisiaj... ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Kascysko a masz własną teorię na temat tego ślimakowego kremu? |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Wy też jak zamawiałyście minerały z AM to czekałyscie długo na informację o wysyłce? Bo we wtorek dostali przelew i cały czas mam 'płatność zaakceptowana".
|
|
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa
Widzialyscie nowa reklame Gliss kur jakas nowa seria ze złotem ?
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam beznadziejny jakiś dzień dzisiaj...
ale przynajmniej włosy ładnie wyglądały
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- idę robić chodakowską ;P
|
|
#4197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. foty będą na podsumowanie akcji wcierkowej i postaram się, by były lepszej jakości ![]() 3. to zdawaj relację ![]() Mam zamiar sprawdzić działanie bingacza arganowego jako bs. A ja wypróbuję jak zrobią na nią % ![]() Cytat:
![]() Fajnie wygląda. ![]() I nie wiem, czy pisałam, ale strasznie podoba mi się twój kolor włosów! Dałabym tego mixa na noc i umyła rano. |
||
|
|
|
#4198 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
TŻ nie widzi znaczy tragicznie nie jest. Ech, nożyczki to ZŁO.
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Trafiłam do raju
![]() To tak: w sumie wiem, że Johnsons'Baby nie jest delikatny, ale nie jest też najgorszy. Na początku stosowałam Babydream ale to był największy błąd w moim życiu- strasznie plątał! Był nie wydajny.. Natomiast z Johnsons'Baby to była inna bajka, bardzo dobrze mi się nim myje włosy, bo ich nie plącze, a nawet mam wrażenie, że wygładza przy samym myciu. A i ja kupuję ten 500ml i to mi bardzo odpowiada ( nie znam niestety innych delikatnych szamponów z taką pojemnością ).Laminowanie- właściwie po nim mam rzeczywiście napuszone troche bardziej włosy, ale to efekt na jeden dzień. Nie wiem po co to robię, poprostu co wyczytam to próbuje a nóż przypasuje, ale chyba nie Więc to sobie odpuszczę.Płukanka octowa- stosowałam przez miesiąc po każdym myciu, a czemu po każdym? Na jakimś forum medycznym niedawno zadałam pytanie jak często mogę stosować taką płukankę i ekspert odpisał, że śmiało można po każdym myciu ( można nawet potrzymać na głowie z pół godziny- ale jakoś sobie tego nie wyobrażałam i tego akurat nie robiłam). Efekty? Hmm nie wiem jak się do tego odnieść, właściwie nie zauważyłam żeby coś się polepszyło, ani pogorszyło, jedyny minus to ten zapach.. troche włosy się zmoczyły, ale spociły podczas kąpieli i wychodził ten octowo-jabłkowy śmierdzący zapach. Odpuściłam ![]() Olej kokosowy- jako początkująca włosomaniaczka zakupiłam z dabur amla- rzeczywiście puch i tyle, ale zakupiłam teraz z KTC czysty olej kokosowy 100% i muszę przyznać, że sprawdza się znakomicie, mimo mojej porowatości! Włosy są naprawdę odżywione, nie ma puchu, jest świetny Ok Jantara będę stosować tylko na skalp ![]() Serum na końcówki kiedyś miałam, ale głupia byłam i się nie znałam, nakładałam prawie na całe włosy i się tłuściły niemiłosiernie- wiadomo. Potem już nie używałam, a teraz znowu zacznę i już nie przestanę. Wiem, wiem najważniejsze, żeby nie było alkoholu w składzie ![]() A i miód.. też kiedyś dawałam na głowę i też miałam puszek lekki, dlatego zrezygnowałam.Ostatnio 2 razy zrobiłam płukankę kawową i ku mojemu zdziwieniu włosy wyglądały jak marzenie, bardzo lśniące, wygładzone, kolor taki odżywiony się zrobił, ale wiem, że po regularnym stosowaniu przyciemnia włosy, a tego nie chcę poza tym na drugi dzień miałam włosy do mycia.. i narazie przestałam.Poprostu nie znam się tak bardzo na składach, w większości te kosmetyki co są recenzowane na blogach mają w składzie alkohol, albo jakieś inne drażniące składy i nie wiem co byłoby dla mnie dobre. Włosy z reguły mam przetłuszczające się, ale ostatnio jakoś mniej się tłuszczą, co mnie bardzo cieszy. Myję je 3 razy w tygodniu. Łamią się niestety, ale coraz mniej co też jest sukcesem. Końce podcinam sama ostrymi, fryzjerskimi nożyczkami. Zazwyczaj noszę kucyk, lub kok, bo nie nadają się jeszcze do chodzenia w rozpuszczonych Włosy się faluję, a niektóre pasemka nawet lekką kręcą. Rozczesuje je dopiero po wyschnięciu ( czesząc je kiedys na mokro wygladały źle po wyschnięciu ).I mój najorszy błąd i grzech dla włosów to.... lakier do włosów. Zawsze jak wychodzę to muszę je popsikać, bo się bardzo wyślizgują, są bardzo miękkie, mnóstwo malutkich włosków, które nie apetycznie sterczą ![]() Chciałabym z tego zrezygnować, ale jak? Inaczej się nie da, a nie chcę wyglądać jakby huragan obok przeszedł.. lekko wiatr dmuchnie i już mam problem. Jak przeczytałyście do końca to dziękuję Wam bardzo! No i witam w świecie włosomaniaczek
Edytowane przez NAasia91 Czas edycji: 2013-04-04 o 19:16 |
|
|
|
#4200 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Część tych alkoholi jest spoko, unikaj tylko izopropylowego, etylowego i denaturowego. Reszta działa pozytywnie. Zamiast lakieru na odstawacze spróbuj odrobinki (!) oleju, rozsmaruj w dłoniach i przeciągnij po włosach, albo jakaś odżywka bez spłukiwania, albo żel lniany... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

wszystko przez tą promocję, po zwykłej cenie bym nie kupiła 

).