Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 19:23   #4201
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
4. Płukanka octowa - chyba pierwszy prawdziwy strzał w dziesiątkę. Puchu nie mam po płukance praktycznie wcale. Poza tym fajnie domyka łuski i błyszczą! Tylko nie można co mycie. (właśnie, dlaczego?)
Bo "przekwaszenie" włosów skutkuje rozdwojonymi, sianowatymi końcówkami.
Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć twoje włosy rozczesane po myciu.
Jakoś tak wyobrażam sobie, że będą się kręcić na końcach, falować wyżej i będzie widać jak są długie.
Zrobisz eksperyment i pokażesz?

Moja kuzynka ma taki skręt, że nie potrzebuje ani stylizatorów, ani odgniatania, żadnych metod CG. Jak rozczesze po myciu grzebieniem to loczki rozciągają się na jakieś 2 sekundy i wracają do spiralek.
I jest ruda.
Mój skręt nie jest zbyt sztywny - gdybym pobawiła się z papilotami to miałabym włosy za uszy

Rozczeszę, jak nie będę musiała nigdzie wychodzić. Czyli jakoś w sierpniu
Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Ale jak
Nie mam pojęcia, tylko słyszałam
Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Kascysko, mam dwa pytania. czy mogę zmieszać kozieradkę z rozmarynem i dlaczego nie?
To nie jest nie absolutne, ale - kozieradka zawiera promotory sterydowe (promotory, nie same sterydy, spokojnie) i wynik takiego mieszania może być niekorzystny.

Wiadomo, włosy nie ręka, odrosną, ale ja bym nie chciała pozbywać się swoich uhodowanych włosów
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość

Kascysko a masz własną teorię na temat tego ślimakowego kremu?
Ten krem jest cienki składowo, a sam śluz ślimaka zapewne zawiera jakieś enzymy, które mogły się przyczynić do przesuszu.

Zimo spadaj... pierwszy raz od ponad roku mnie spuszyło
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:25   #4202
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez NAasia91 Pokaż wiadomość
Trafiłam do raju
Wiadomo.

Cytat:
To tak: w sumie wiem, że Johnsons'Baby nie jest delikatny, ale nie jest też najgorszy.
O ile się nie mylę to ma on w składzie SLS, więc jak mówisz - nie jest delikatny. Pomyśl nad czymś innym, chociaż nie demonizuję, niektóre z nas myją SLSami.

Cytat:
Olej kokosowy- jako początkująca włosomaniaczka zakupiłam z dabur amla- rzeczywiście puch i tyle, ale zakupiłam teraz z KTC czysty olej kokosowy 100% i muszę przyznać, że sprawdza się znakomicie, mimo mojej porowatości! Włosy są naprawdę odżywione, nie ma puchu, jest świetny ( stosowałam też oliwe z oliwek )- taki sobie, sama nie wiem.
Ja od siebie polecam oliwkę dla dzieci Babydream, tania, a bardzo ją lubię.

Cytat:
Poprostu nie znam się tak bardzo na składach, w większości te kosmetyki co są recenzowane na blogach mają w składzie alkohol, albo jakieś inne drażniące składy i nie wiem co byłoby dla mnie dobre.
Nie każdy alkohol w składzie jest zły.
W imieniu kascysko serdecznie polecam:
http://kascysko.blogspot.com/2013/02...bojmy-sie.html

Cytat:
Rozczesuje je dopiero po wyschnięciu ( czesząc je kiedys na mokro wygladały źle po wyschnięciu ).
Falowane włosy puszą się od tego. Zwłaszcza, jeśli używasz szczotki, a robisz to.

Cytat:
I mój najorszy błąd i grzech dla włosów to.... lakier do włosów. Zawsze jak wychodzę to muszę je popsikać, bo się bardzo wyślizgują, są bardzo miękkie, mnóstwo malutkich włosków, które nie apetycznie sterczą
Chciałabym z tego zrezygnować, ale jak? Inaczej się nie da, a nie chcę wyglądać jakby huragan obok przeszedł.. lekko wiatr dmuchnie i już mam problem.
Wsuwki do podtrzymania wysuwających się kosmyków?
Też się kiedyś nie rozstawałam z lakierem, odstawiłam z dnia na dzień i okazało się, że jest mi zbędny.

Cytat:
Jak przeczytałyście do końca to dziękuję Wam bardzo!

No i witam w świecie włosomaniaczek

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2013-04-04 o 19:26
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:32   #4203
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To nie jest nie absolutne, ale - kozieradka zawiera promotory sterydowe (promotory, nie same sterydy, spokojnie) i wynik takiego mieszania może być niekorzystny.

Wiadomo, włosy nie ręka, odrosną, ale ja bym nie chciała pozbywać się swoich uhodowanych włosów
Nie rozumiem, próbowałam googlować te promotry sterydowe, ale mi się nie udało natomiast wtrącenie o odrastaniu uhodowanych włosów skutecznie mnie odstraszyło. wolę być włochatą rosołową kurą niż łysą nie-kurą

Edytowane przez Just:)
Czas edycji: 2013-04-04 o 19:35
Just:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:39   #4204
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NAasia91 Pokaż wiadomość
Trafiłam do raju

To tak: w sumie wiem, że Johnsons'Baby nie jest delikatny, ale nie jest też najgorszy. Na początku stosowałam Babydream ale to był największy błąd w moim życiu- strasznie plątał! Był nie wydajny.. Natomiast z Johnsons'Baby to była inna bajka, bardzo dobrze mi się nim myje włosy, bo ich nie plącze, a nawet mam wrażenie, że wygładza przy samym myciu. A i ja kupuję ten 500ml i to mi bardzo odpowiada ( nie znam niestety innych delikatnych szamponów z taką pojemnością ).
Laminowanie- właściwie po nim mam rzeczywiście napuszone troche bardziej włosy, ale to efekt na jeden dzień. Nie wiem po co to robię, poprostu co wyczytam to próbuje a nóż przypasuje, ale chyba nie Więc to sobie odpuszczę.
Płukanka octowa- stosowałam przez miesiąc po każdym myciu, a czemu po każdym? Na jakimś forum medycznym niedawno zadałam pytanie jak często mogę stosować taką płukankę i ekspert odpisał, że śmiało można po każdym myciu ( można nawet potrzymać na głowie z pół godziny- ale jakoś sobie tego nie wyobrażałam i tego akurat nie robiłam). Efekty? Hmm nie wiem jak się do tego odnieść, właściwie nie zauważyłam żeby coś się polepszyło, ani pogorszyło, jedyny minus to ten zapach.. troche włosy się zmoczyły, ale spociły podczas kąpieli i wychodził ten octowo-jabłkowy śmierdzący zapach. Odpuściłam
Olej kokosowy- jako początkująca włosomaniaczka zakupiłam z dabur amla- rzeczywiście puch i tyle, ale zakupiłam teraz z KTC czysty olej kokosowy 100% i muszę przyznać, że sprawdza się znakomicie, mimo mojej porowatości! Włosy są naprawdę odżywione, nie ma puchu, jest świetny ( stosowałam też oliwe z oliwek )- taki sobie, sama nie wiem.

Ok Jantara będę stosować tylko na skalp
Serum na końcówki kiedyś miałam, ale głupia byłam i się nie znałam, nakładałam prawie na całe włosy i się tłuściły niemiłosiernie- wiadomo.
Potem już nie używałam, a teraz znowu zacznę i już nie przestanę. Wiem, wiem najważniejsze, żeby nie było alkoholu w składzie
A i miód.. też kiedyś dawałam na głowę i też miałam puszek lekki, dlatego zrezygnowałam.
Ostatnio 2 razy zrobiłam płukankę kawową i ku mojemu zdziwieniu włosy wyglądały jak marzenie, bardzo lśniące, wygładzone, kolor taki odżywiony się zrobił, ale wiem, że po regularnym stosowaniu przyciemnia włosy, a tego nie chcę poza tym na drugi dzień miałam włosy do mycia.. i narazie przestałam.

Poprostu nie znam się tak bardzo na składach, w większości te kosmetyki co są recenzowane na blogach mają w składzie alkohol, albo jakieś inne drażniące składy i nie wiem co byłoby dla mnie dobre.

Włosy z reguły mam przetłuszczające się, ale ostatnio jakoś mniej się tłuszczą, co mnie bardzo cieszy. Myję je 3 razy w tygodniu. Łamią się niestety, ale coraz mniej co też jest sukcesem. Końce podcinam sama ostrymi, fryzjerskimi nożyczkami. Zazwyczaj noszę kucyk, lub kok, bo nie nadają się jeszcze do chodzenia w rozpuszczonych Włosy się faluję, a niektóre pasemka nawet lekką kręcą. Rozczesuje je dopiero po wyschnięciu ( czesząc je kiedys na mokro wygladały źle po wyschnięciu ).

I mój najorszy błąd i grzech dla włosów to.... lakier do włosów. Zawsze jak wychodzę to muszę je popsikać, bo się bardzo wyślizgują, są bardzo miękkie, mnóstwo malutkich włosków, które nie apetycznie sterczą
Chciałabym z tego zrezygnować, ale jak? Inaczej się nie da, a nie chcę wyglądać jakby huragan obok przeszedł.. lekko wiatr dmuchnie i już mam problem.

Jak przeczytałyście do końca to dziękuję Wam bardzo!

No i witam w świecie włosomaniaczek
Trzymanie godzinę płukanki octowej? Ale jak w ogóle? Przecież płukanki się nie spłukuje Jak napisałam wyżej - w taki sposób można załatwić sobie końcówki.

Hmm, to skąd masz puch na zdjęciach, które pokazałaś ?

Wyglądasz "jak po huraganie" właśnie przez czesanie włosów na sucho - jeśli masz fale czy loki to tym właśnie robisz sobie miotłę.

Przeczesz z odżywką do spłukiwania na nich, spłukaj odżywkę i potem JUŻ NIE CZESZ.

Trochę o alkoholach, bo nie każdy alkohol jest zły: KLIK!

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, próbowałam googlować te promotry sterydowe, ale mi się nie udało natomiast wtrącenie o odrastaniu uhodowanych włosów skutecznie mnie odstraszyło. wolę być włochatą rosołową kurą niż łysą nie-kurą
Poszukaj opisu kozieradki

Chwilowo nie pomogę, bo internet mi cienko chodzi. Dokładnie chodzi o saponiny sterydowe.
Stary 2013-04-04, 19:55   #4205
justusia16
Wtajemniczenie

OFC nie trafiłam z kolorami AM jedyne co mi się podoba to próbka którą dostalam gratis

kascysko ostała Ci się jeszcze jakaś próbka ?
Jeśli tak to chętnie prztgarne i odwdzięczę się czymś miłym

Właśnie nakładam ostatnią porcję kuracji morelowej Alverde...czyli DENKO
szału na mnie nie zrobiła

Za godzinkę zmywam i robie voodoo pt. loki!
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:06   #4206
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Z ciakwości zagooglowałam i wyszło mi tylko Dyfuzor ze strzykawki i kawałka lipy. Chyba nie o to cho.
Jakie cuda, człowiek naprawdę uczy się przez całe życie

Cytat:
Ta. Skład parszywy nie jest, quaternium mi nie przeszkadza, IPA mi nie straszny, ale pytanie czy ją dostanę w mojej wsi.

Bingacz z shea używany od miesiąca prawie po każdym myciu obrzydł mi nieco, muszę powiedzieć.
Mnie martwi, że za dużo nawilżaczy, choć spróbowałabym, bo tak. Najwyżej mieszałabym z jakimś lekkim olejem.
A wiecie co? Beznadziejnie jest mieć krótkie i rzadkie włosy. Nie mogę sobie nic nowego kupić bo mi się pozostałe odżywki przeterminują...

A propos bingacza. Miałam dzisiaj sen, że za lasem na spacerze z TŻ przypadkiem znalazłam Oszłoma Tak mnie wciągnęło, że zaczęłam namiętnie w nim szukać bingaczy, zwłaszcza tego z arganem. Luby mnie odciągał i ponaglał i w końcu nic nie znalazłam...

A jeszcze jedna sprawa: mam na stanie połowę bingacza z błotkiem karnalitowym. Nie wiem czemu, ale nie ma na opakowaniu ważności 12 M od otwarcia. Stoi, kurzy się, pachnie dalej tak samo jak na początku, a data ważności do 11.2013. Otwierałam go jakieś 14 miesięcy temu. Nie posłużył mi, więc pytanie: czy któraś z włosomaniaczek, które będą na spotkaniu chce go przygarnąć na własne ryzyko?

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Też bym chciała mieć takie loczki jak Twoja kuzynka
Ja związuję jak już naprawdę źle wyglądają, ale i tak po jakimś czasie się rozwalają, jedyne co mi się trzyma to warkocz I nie bolą od niego cebulki, ale brzydko w nim wyglądam Zrobiłam sobie w święta holenderski na bok, babcia i mama się zachwycały, ale ja jak szybko zrobiłam, tak szybko rozpuściłam Jakoś się nie czuję..

Mnie jako b/s Fruity by obciążył, a szkoda, bo chciałabym przez cały czas czuć ten zapach
Świetny jest ten warkocz Szkoda, że się nie czujesz, ja bym przygarnęła

Gratuluję Wam GHD, bo widzę, że sporo ich dzisiaj było. U mnie BHD, przetłuszcz na grzywce i skalpie ogólnie szybko, a wczorajsze nałożenie Scandica z bananem to zły pomysł, bo się strąkowały na sucho.

Nałożyłam Isanę z granatem, zmyję i nie mam pomysłu co potem. Może Oleo albo Biovax od Mooonka?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:14   #4207
Frappgold
Rozeznanie

No i zmieniłam zdanie - zamiast AiK kupiłam Isanę z bawełną Jutro będę testować, a jak dla mnie - pachnie proszkiem do prania.
Ile wy odzywki na raz zużywacie? U mnie ciężko o jakiekolwiek denko niestety nawet jak się uprę, że będę używać jednej odzywki regularnie. Każda po wyciśnięciu jednej porcji i nałożeniu na włosy tak jakby zostaje na rękach więc nałożenie wiecej nie miałoby sensu (czytaj - mialabym dłonie w odżywce), a czy zwiększyłoby dzialanie/nawilżenie? Nie wiem..
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:18   #4208
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Nałożyłam Isanę z granatem, zmyję i nie mam pomysłu co potem. Może Oleo albo Biovax od Mooonka?
mi od Mońka została tylko drożdżowa i resztka i olejku odżywczego

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:19   #4209
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frappgold Pokaż wiadomość
No i zmieniłam zdanie - zamiast AiK kupiłam Isanę z bawełną Jutro będę testować, a jak dla mnie - pachnie proszkiem do prania.
Ile wy odzywki na raz zużywacie? U mnie ciężko o jakiekolwiek denko niestety nawet jak się uprę, że będę używać jednej odzywki regularnie. Każda po wyciśnięciu jednej porcji i nałożeniu na włosy tak jakby zostaje na rękach więc nałożenie wiecej nie miałoby sensu (czytaj - mialabym dłonie w odżywce), a czy zwiększyłoby dzialanie/nawilżenie? Nie wiem..
Jak włosy już nie przyjmują więcej odżywki, to bez sensu dokładać. ;p
Ja na swoje 40cm raczej cienkich kłaków zużywam średnio tyle co do zagłębienia dłoni, chyba że jakąś odżywkę dosłownie piją - tak miałam z AiK.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:33   #4210
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo;40129655[url=https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,58799,isana-hair-feuchtigkeits-spulung.html
Ta.[/url] Skład parszywy nie jest, quaternium mi nie przeszkadza, IPA mi nie straszny, ale pytanie czy ją dostanę w mojej wsi.
Chyba się skuszę. Dopiszę sobie do swojej rezerwowej chciejlisty
Cytat:
Mnie jako b/s Fruity by obciążył, a szkoda, bo chciałabym przez cały czas czuć ten zapach
Śliczne, błyszczące włosy i jaka urocza miętowa chusta
Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie gdzie można kupić masażer taki na skalp (no wiecie na cebulki) wiem, że jest teraz w biedronce ale z tabletkami a ja bym chciała tylko masażer bez dodatków
Pepco.

Nie ścięłam włosów. Byłam od krok od ombre, ale stchórzyłam
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:33   #4211
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja też bo już łapałam deprechę

ps. pokaz włosy popodcięciu
Cytat:
Ja też. W sumie nie wiem po co, bo w styczniu ciachałam i nic jak narazie rozdwojonego nie mam, ale mam strrrraszną chcicę, żeby coś z włosami zrobić. Zafarbować pewnie nie zafarbuję, bo nie mam weny na szukanie właściwego koloru, zahennować się boję, ombre się boję.. Więc pewnie skończy się na ciachnięciu 2 centymetrów i zmianie kierunku grzywki z lewa na prawo. O ja szalona.

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
polecam ja niedługo będę kupować nowy bo mi się te już kończy

Ja ma dzisiaj GHD a jutro idę do fryzjera zafarbować i podciąć końcówki. Chyba lekko zmodyfikuję cięcie
tylko mysze pokonczyc chociaz jedna z odzywek które mam bo sie robi łądna kolekcja

jaka modyfkacja ?
Cytat:
Też bym chciała mieć takie loczki jak Twoja kuzynka
Ja związuję jak już naprawdę źle wyglądają, ale i tak po jakimś czasie się rozwalają, jedyne co mi się trzyma to warkocz I nie bolą od niego cebulki, ale brzydko w nim wyglądam Zrobiłam sobie w święta holenderski na bok, babcia i mama się zachwycały, ale ja jak szybko zrobiłam, tak szybko rozpuściłam Jakoś się nie czuję..

super dutch !

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:45   #4212
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

jaka modyfkacja ?
chyba poproszę żeby mi troszkę bardziej wycieniowała, zwłaszcza tył, bo one mi się na końcach mocno podkręcają, a przy nasadzie są trochę klapnięte i trochę dziwnie to wygląda, a wtedy się bardziej uniosą i będzie git ale ogólnie nic drastycznego
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:49   #4213
Dinulka
Zakorzenienie

walczę z przesuszem skóry, wczoraj kwas hialuronowy+olej, dzisiaj po zmyciu micelem Dermedic (wyjątkowo nie Plante System i mnie szczypało piekielnie wrrr) nałożyłam dużo Physiogelu. Ciekawe czy coś pomoże...

w ogóle taka zła jestem, chciałam sprzedać perfumy na allegro i jak zobaczyłam jakie są ceny u innych to... chyba zrezygnuję. Musiałabym dać najniższą cenę, a to pół darmo prawie - nie wiem skąd oni mają takie ceny na all... yhh

nałożyłam tego mixa jednak :yes:
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:55   #4214
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Trzymanie godzinę płukanki octowej? Ale jak w ogóle? Przecież płukanki się nie spłukuje
Przez godzinę trzymać włosy w misce - widzę to!

Cytat:
ps. pokaz włosy popodcięciu
Przy okazji kolejnego mycia w dzień cyknę jakąś fotę Zresztą przed chwilą znowu umyłam ale na zdjęcia już za ciemno.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:04   #4215
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

jak zaraz spać iść trzeba (no może za dwa) to moim włosom sie przypomina jak się kręcić
muszę się uzbroić w cierpliwość do nich i poczekać aż urosną konkretnie, ale z ich tempem 1cm/miesiąc to ja jajko zniosę prędzej
no i przy tym moim 5,5cm w kusyku to też nie będzie szału. Eh a i podciąć trzeba.
Stary 2013-04-04, 21:18   #4216
Inspire
Kuźnia inspiracji

Wkurzyłam się i wywaliłam na włosy:
olej kokosowy, krem do rąk Isana kakao, Artiste, Isana babassu, Potters aloesowy, kilkanaście kropel mleczka pszczelego, maska jajeczna, balsam łopianowy.
Podgrzane suszarką lekko, siedzą teraz w folii i ręczniku
jeśli nie będzie cud włosia, to chyba obetnę.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:22   #4217
justusia16
Wtajemniczenie

Dinulka a co to za perfumy ?
I ile za nie chcesz ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:44   #4218
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
W życiu taki warkocz by mi nie wyszedł.
Fajnie wygląda.
I nie wiem, czy pisałam, ale strasznie podoba mi się twój kolor włosów!

Dałabym tego mixa na noc i umyła rano.
To była moja pierwsza próba
Dziękuję, nie pisałaś wcześniej

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Świetny jest ten warkocz Szkoda, że się nie czujesz, ja bym przygarnęła
Też mi się podoba, niekoniecznie na moich włosach, bo są za krótkie, ale ogólnie ładny
Jejkuu, gdybym miała tak możliwość spotkać się z Wami wszystkimi i poczesać, porobić różne fryzurki.. Uwielbiam to robić
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

Śliczne, błyszczące włosy i jaka urocza miętowa chusta

Nie ścięłam włosów. Byłam od krok od ombre, ale stchórzyłam
Dziękuję
Dobrze że nie ścięłaś kochana

Cytat:

super dutch !
dutch? a co to?

Oglądacie Kuchenne Rewolucje?
Moje miasto

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:55   #4219
Dinulka
Zakorzenienie

Justusia mam Ck Euphorię Blossom 100 ml i Kenzo Flower 30 ml - oba tylko testowane, nie chce nawet jakos na nich zarabiac, ale tracić połowę kasy też nie mam ochoty... :/

i taaak, ogladamy kuchenne nawet kosztem mojej pracy na jutro

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

a byłaś w tej knajpie co gesslerowa robi?:P
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:58   #4220
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Justusia mam Ck Euphorię Blossom 100 ml i Kenzo Flower 30 ml - oba tylko testowane, nie chce nawet jakos na nich zarabiac, ale tracić połowę kasy też nie mam ochoty... :/

i taaak, ogladamy kuchenne nawet kosztem mojej pracy na jutro

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

a byłaś w tej knajpie co gesslerowa robi?:P
Niestety nie byłam, bo to było w ferie i trzeba było trafić, żeby zaprosili, a było bardzooo zimno i nie chciało mi się tam czekać Ale ten chłopak co przed chwilą się wypowiadał to z mojej rodziny Ogólnie dużo znajomych tam będzie

Blog

Stary 2013-04-04, 21:59   #4221
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
dutch? a co to?
Holenderski.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:02   #4222
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Holenderski.
Ahaa W takim razie dziękuję

Blog

Stary 2013-04-04, 22:15   #4223
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Część tych alkoholi jest spoko, unikaj tylko izopropylowego, etylowego i denaturowego. Reszta działa pozytywnie.
Zamiast lakieru na odstawacze spróbuj odrobinki (!) oleju, rozsmaruj w dłoniach i przeciągnij po włosach, albo jakaś odżywka bez spłukiwania, albo żel lniany...
Denaturyzowanego Który tak naprawdę jest jest alkoholem etylowym, tylko skażonym (po to, żeby go nie pić, chociaż panowie spod sklepu dają sobie radę z denaturatem ).
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
OFC nie trafiłam z kolorami AM jedyne co mi się podoba to próbka którą dostalam gratis

kascysko ostała Ci się jeszcze jakaś próbka ?
Jeśli tak to chętnie prztgarne i odwdzięczę się czymś miłym
Zależy jaką byś chciała
Cytat:
Zdrową garść
Cytat:
Przez godzinę trzymać włosy w misce - widzę to!
Widziałam już takie opisy
Stary 2013-04-04, 22:16   #4224
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Versatille! Jesteś moim włosowym miszczem
Nie wiedziałam wczoraj co mam nałożyć i pomyślałam o Twojej metodzie. Niewiele myśląc wzięłam miseczkę, łyżeczkę i nawaliłam wszystkiego co miałam w kuchni i łazience;D To znaczy może nie miałam kilkunastu elementów tak jak Ty, ale chyba 8-9.
Dałam to pod czepek na ok. 1,5h po czym wyrypałam włosy. Już podczas rypania myślałam że nie przestanę ich dotykać Potem nałożyłam tylko trochę balsamu babuszki na końce d/s, trochę joanny b/s, po wyschnięciu jedwabiu. A dzisiaj...mój włosowy rekordowy GHD
kurde, też muszę kiedyś napaćkać wszystkiego co mam w łazience i w kuchni i zobaczyć co się stanie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
A klamry trochę włosów nie niszczą?
weź mnie nie strasz, to aktualnie mój jedyny sposób na upięcie włosów, nie lubię chodzić po domu w rozpuszczonych

Flapp widzę że Twoje włosowe buble to moje włosowe hity

a co się dzieje dzisiaj w kuchennych? ja właśnie skończyłam oglądać wczorajsze tap mdl

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:22   #4225
say-hello
Zakorzenienie

dzisiaj przez moje wygibasy z chodakowską wyrwałam sobie pasmo włosów ;//// ale bolało

pecha ciąg dalszy - zrobiłam za gęstą kozieradkę (słabo przecedziłam) i nie chciała wylecieć z aplikatora po joannie rzepie. pół łazienki upierdzieliłam tym rosołem nakładając płyn rękoma :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:26   #4226
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Denaturyzowanego Który tak naprawdę jest jest alkoholem etylowym, tylko skażonym (po to, żeby go nie pić, chociaż panowie spod sklepu dają sobie radę z denaturatem ).
Ha! To nawet wiedziałam
Ale poprawnej nazwy już nie - tak czy siak denat.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:28   #4227
sanlan
Rozeznanie

Cytat:

ja garniera AiK miałam na 5 razy może 7? potrzebuję tyle ile mi się tylko zmieści do ręki, zeby pokryć same włosy, chyba, że tylko końcówki same to trochę mniej.

więc ostatnio sie przerzuciłam na Pottersa na chwilę po myciu, tańszy i lepiej wychodzi
ale Garnierka muszę sobie i tak kupić i potrzymać go kiedyś dłuzej, zobaczyc co bedzie

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II
sanlan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:47   #4228
Frappgold
Rozeznanie

Cytat:

Zdrową garść
Ja koścista jestem .
Cytat:
Napisane przez sanlan Pokaż wiadomość
ja garniera AiK miałam na 5 razy może 7? potrzebuję tyle ile mi się tylko zmieści do ręki, zeby pokryć same włosy, chyba, że tylko końcówki same to trochę mniej.

więc ostatnio sie przerzuciłam na Pottersa na chwilę po myciu, tańszy i lepiej wychodzi
ale Garnierka muszę sobie i tak kupić i potrzymać go kiedyś dłuzej, zobaczyc co bedzie
200ml na 5-6 razy? Mi każda 200ml wystarcza na nim 20. Nie mam możliwości teraz wstawić zdjęcia, ale w sumie długość włosów mam taką jak to dziewcze z awataru. I każda mi na tyle wystarcza odżywka.
Pogrubione- Może to stąd nie mam nigdy szału na włosach, bo skąpię!
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:50   #4229
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
chyba poproszę żeby mi troszkę bardziej wycieniowała, zwłaszcza tył, bo one mi się na końcach mocno podkręcają, a przy nasadzie są trochę klapnięte i trochę dziwnie to wygląda, a wtedy się bardziej uniosą i będzie git ale ogólnie nic drastycznego

a rozumiem, to oby wizyta u fryzjera się udała i konieczne się efektami pochwal
Cytat:

Przy okazji kolejnego mycia w dzień cyknę jakąś fotę Zresztą przed chwilą znowu umyłam ale na zdjęcia już za ciemno.
ok
Cytat:
dutch? a co to?
Cytat:
Holenderski.
tak jak krem napisała

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dzisiaj przez moje wygibasy z chodakowską wyrwałam sobie pasmo włosów ;//// ale bolało

pecha ciąg dalszy - zrobiłam za gęstą kozieradkę (słabo przecedziłam) i nie chciała wylecieć z aplikatora po joannie rzepie. pół łazienki upierdzieliłam tym rosołem nakładając płyn rękoma :P
biedaku

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2013-04-04 o 22:52
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:52   #4230
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

ajaj

heh, to kozieradkę się przecedza? inna sprawa, że ja na mordkę nakładam, to i w formie paćki mogę

Cytat:
200ml na 5-6 razy? Mi każda 200ml wystarcza na nim 20. Nie mam możliwości teraz wstawić zdjęcia, ale w sumie długość włosów mam taką jak to dziewcze z awataru. I każda mi na tyle wystarcza odżywka.
Pogrubione- Może to stąd nie mam nigdy szału na włosach, bo skąpię!
jak ja teraz takie króciaki mam to nagle wszystkie odżywki stały się bardziej wydajne, fajne uczucie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości