Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 14:42   #601
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
też wczoraj przeglądałam ten ranking wózków i dziwny mi się wydaje... na czele stoi mnóstwo wózków jednej marki tak jakby to było jakieś lekko naciągane bo ta marka wcale na kolana nie powala
ten wózeczek ładnie wygląda ale ma chyba piankowe kółka tak? jak w mieście mieszkasz to wydaje się być fajny
Tutaj jest napisane że pompowane właśnie:

http://www.mulan.pl/bebetto-solaris-...pompowane.html
Stary 2013-04-05, 14:43   #602
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kurcze przez was wzięło mnie na wspomnienia i wszystkie fotki ze slubu przeglądnełam aż wam kilka wrzucę
super
Stary 2013-04-05, 14:44   #603
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
malina i kardamon mogłoby byc dobre...ale w której Biedronce jest tyle herbat???
Stary 2013-04-05, 14:47   #604
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

A możecie polecić jakąś dobrą herbatę owocową? Bo dla mnie wszystkie smakują tak samo i są jakieś mdłe...
Z naturalnych hibiskus - ale ostrzegam, on jest cierpki... chociaż ja akurat mam na cierpkie i kwaśne smaka
Z czarnych aromatyzowanych uwielbiam Dilmah (szczególnie porzeczkową i mango) i Liptona Infusion Enchanting Berries albo Forest Fruits - znowu kwaskowata Moja mama natomiast pija Teekane - różne owocowe - i bardzo sobie chwali

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
pomysł mojej mamy ja o tym nic nie wiedziałam pod koniec mszy brat biegał po kościele z kwiatkami i rozdawał tłumacząc co maja robić
Świetny pomysł
A w ogóle pięknie wyglądałaś... welon marzenie

Próbowałam zgłębić temat wózków i doszłam do wniosku, że nie ogarniam...niech się tym przyszły tatuś zajmie, ja wybiorę tylko kolor

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:50   #605
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Tutaj jest napisane że pompowane właśnie:

http://www.mulan.pl/bebetto-solaris-...pompowane.html
mmmmm brzmi spoko a jak rozwiązana jest fotelikowa kwestia? można wpiąć fotelik do stelaża za pomocą jakis adapterów? ciekawe jak z trwałością tego wózka bo wczoraj się szczerze mówiąc załamałam czytając o jakimś wózku firmy maxi cosi stojącym wysoko w rankingu że wielu użytkownikom łamie się stelaż w jednym i tym samym miejscu no to super ranking jak jedni wychwalają a na forum obok każdy jęczy że się stelaż łamie w licznych egzemplarzach
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:51   #606
83monia
Zakorzenienie

mnie wszystkie herbaty w torebkach papierowych smakuja rozmoczonym papierem, wiec wole takie sypane (np. chocby suszona lipa). wlasnie hibiskus czy malina to dla mnie dobre sa, dzika róża, przed ciaza szałwie pilam bez opamietania (jakos laktacji nie zahamowała).

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:51   #607
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o tych weselach to sie ciesze, że kasy nie miałam na coś takiego
My też nie bardzo. Mielismy przyjecie na 30 parę osób, z muzyką z płyt. I było pięknie.

Cytat:
Właśnie przejrzałam sobie ranking wózków i dość wysoko stoi Bebetto Solaris, do tego ma dobrą cenę i bardzo mi się spodobał. Któraś miała styczność?

To ten:

http://image.ceneo.pl/data/products/...-spacerowy.jpg
My sie na niego czaimy, oglądaliśmy wózki w Smyku i ten był w dobrej cenie i dość ładny Kółka pompowane.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:54   #608
ja-ika
Zakorzenienie

Ależ miałam dziś stresujący dzień. Wstałam przed 6, w szpitalu byłam na 6:50. Syn już podłączony był do kroplówki. O 7:20 wzięli go na blok operacyjny, dobrze, że czekałam z mamą. O 9:45 lekarz wyszedł i powiedział, że wszystko się udało. Wtedy coś puściło i się rozpłakałam. Czekałyśmy jeszcze z godzinę, bo syn wybudzał się z narkozy. Później wróciliśmy na oddział. No ale wszystko jest w porządku, najważniejsze, że się dobrze czuje. Koło 18 jeszcze raz jadę z mężem. Mam nadzieję, że jutro już go wypiszą
Stary 2013-04-05, 14:54   #609
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
mmmmm brzmi spoko a jak rozwiązana jest fotelikowa kwestia? można wpiąć fotelik do stelaża za pomocą jakis adapterów? ciekawe jak z trwałością tego wózka bo wczoraj się szczerze mówiąc załamałam czytając o jakimś wózku firmy maxi cosi stojącym wysoko w rankingu że wielu użytkownikom łamie się stelaż w jednym i tym samym miejscu no to super ranking jak jedni wychwalają a na forum obok każdy jęczy że się stelaż łamie w licznych egzemplarzach
Na stronie którą linkowałam jest coś takiego:
Mozliwośc mocowania fotelików innych firm za pomocą specjalnych adapterów (za dopłatą).
Czyli można
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
My sie na niego czaimy, oglądaliśmy wózki w Smyku i ten był w dobrej cenie i dość ładny Kółka pompowane.
O to super, że piszesz o Smyku Przejadę się w przyszłym tygodniu i obejrzę go Zawsze to inaczej jak się zobaczy na żywo
Stary 2013-04-05, 14:55   #610
dirtymagic85
Zadomowienie

Hej kobietki
Poczytam co tu naskrobałyście od wczoraj
A tak wogóle to nie mogę już się doczekać usg...tak już tęsknię za maleństwem i tak bym chciała wiedzieć kto tam rośnie i jak wygląda...
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:56   #611
tancerka212
Zakorzenienie

a dużo jest wózków w smyku? u mnie w mieście nie ma smyka ale jak będę w Lublinie to chętnie tam zajrzę i pomacam na żywo
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:03   #612
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ależ miałam dziś stresujący dzień. Wstałam przed 6, w szpitalu byłam na 6:50. Syn już podłączony był do kroplówki. O 7:20 wzięli go na blok operacyjny, dobrze, że czekałam z mamą. O 9:45 lekarz wyszedł i powiedział, że wszystko się udało. Wtedy coś puściło i się rozpłakałam. Czekałyśmy jeszcze z godzinę, bo syn wybudzał się z narkozy. Później wróciliśmy na oddział. No ale wszystko jest w porządku, najważniejsze, że się dobrze czuje. Koło 18 jeszcze raz jadę z mężem. Mam nadzieję, że jutro już go wypiszą
A mogę wiedzieć dlaeczego miał operację ? Niech się trzyma dzielnie

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Z moich takich melbowych spraw dla dziecka, wiem jedynie, że chce ten leżaczek.

http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...132221966.html

a to tylko dlatego, że jak pojedziemy do Polski w grudniu, to chce malucha w nim położyć wygodnie, a nie żeby mi spał w wózku po katach.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:07   #613
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przejrzałam sobie ranking wózków i dość wysoko stoi Bebetto Solaris, do tego ma dobrą cenę i bardzo mi się spodobał. Któraś miała styczność?

To ten:

http://image.ceneo.pl/data/products/...-spacerowy.jpg
oglądałam, bo tez mnie interesował i wygląda naparwdę fajnie, u nas odpadł bo ma zbyt szeroki rozstaw tylnich kół i bałam się że się na schodach w klatce nie zmieszcze (klatka wąska)
a i z bebetto bardzo fajny jest też nowy model - nico:
http://allegro.pl/wozek-bebetto-nico...132182539.html
to już z maxi cosi city

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:08   #614
ladanseuse14
Zakorzenienie

ja-ika trzymam kciuki by dalej wszystko szlo ok..
Stary 2013-04-05, 15:08   #615
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
A na co miał twój synek operację??

Dziewczyny Mlebidakin odzywała się, bo nie mogę znaleźć żadnych newsów, przejrzałam kilka stron i nie widzę. Jak ona z tymi plamieniami, pisała coś co tam w szpitalu jej wyszło, kojarzy któraś?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:09   #616
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A mogę wiedzieć dlaeczego miał operację ? Niech się trzyma dzielnie
W zeszłym roku po wakacjach zauważyłam, że ma opuchnięte miejsce nad kostką. Z każdym dniem twardniało i robiło się większe. Po prześwietleniu się okazało, że to jakaś wyrośl chrzęstno-kostna. Jeździliśmy na konsultacje do Prokocimia i w styczniu lekarz zadecydował o operacji, bo syna zaczęło to boleć. No i dziś jest po zabiegu
Stary 2013-04-05, 15:12   #617
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny dzis rano sie przytulalismy z D. i on chyba zauwazyl moje rozstepy na piersiach.. zrobil dziwna mine, przygladnal sie.. po czym iludal, ze nic sie nie stalo i przytulalismy sie dalej. ciagle o tym mysle.. czy mam o tym z nim porozmawiac? ale nie chce mu ich wskazywac i pokazywac.. eh nie wiem. jestem zalamana..
Stary 2013-04-05, 15:12   #618
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszłym roku po wakacjach zauważyłam, że ma opuchnięte miejsce nad kostką. Z każdym dniem twardniało i robiło się większe. Po prześwietleniu się okazało, że to jakaś wyrośl chrzęstno-kostna. Jeździliśmy na konsultacje do Prokocimia i w styczniu lekarz zadecydował o operacji, bo syna zaczęło to boleć. No i dziś jest po zabiegu
No to niech szybciutko chłopak wraca do formy.

pamiętam jak jeszcze studiowałam, miałam przedostatni dzień praktyk na chirurgii i rano na wizycie lekarskiej złapał mnie atak wyrostka robaczkowego.

Z praktykantki zamieniłam się w pacjentkę i byłam w szpitalu 3 dni dlużej

Stary 2013-04-05, 15:13   #619
ladanseuse14
Zakorzenienie

dirty nie napisala
Stary 2013-04-05, 15:16   #620
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Na stronie którą linkowałam jest coś takiego:
Mozliwośc mocowania fotelików innych firm za pomocą specjalnych adapterów (za dopłatą).
Czyli można

O to super, że piszesz o Smyku Przejadę się w przyszłym tygodniu i obejrzę go Zawsze to inaczej jak się zobaczy na żywo
Jasne, nie wyobrażam sobie chyba kupienia bez obejrzenia na żywo

Cytat:
a dużo jest wózków w smyku? u mnie w mieście nie ma smyka ale jak będę w Lublinie to chętnie tam zajrzę i pomacam na żywo
Hmmm, u mnei Smyk jest w centrum handlowym, chyba dość ciasny jest, wózków po kilka z danej firmy, ja wiem? Bebetto chyba z 5, ale chyba 2 modele, a tak to różnią się kolorami. Było Maxi Cosi też z 5, Ze dwa takie rządki spacerówek, ze 2-3 inne firmy, każda po parę sztuk, więc w sumie bez szału u mnie.

Ale może dlatego że ja te po 2500 odrzucam, wiec dla mnie to tak jakby ich nie było

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Ja-ika, i tak od razu po teście poszedł do szpitala? Dzielny chłopak Dobrze, że wszystko się udalo. Niech wraca do formy
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:17   #621
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko

Wrocilam ze spacerku chcialam wam rano cos napisac z komorki, ale albo wizaz na komorce odmawia wspolpracy, albo moja komorka ma dosc wizazu bo strzalka nie chce mi sie zmieniac w lapke i tym samym czesto mam problemy ze zmienianiem stron lub wyslaniem wiadomosci... wczesniej tak nie mialam... jakos po swietach sie zaczelo...

z tego co pamietam to chcialam Wam napisac ze nadrobic Was to jakas masakra... a jeszcze od poniedzialku bede chodzic na kurs i wracac kolo 15, to juz w ogole sobie nie wyobrazam... bede nie na biezaco...ehhhh

Tancerka piekna dzidzia i cos czuje ze dziewczynka

Karolson Tobie chcialam napisac, ze wg mnie na chrzest mozesz kupic jakis np. bujaczek, mate edukacyjna czy krzeselko do karmienia... cos co przyda sie dzidzi a wiesz ze rodzice jeszcze nie kupili... zlote kolczyki sa od zawsze chyba pomyslem na ta okazje ale nie wiem czy tak do konca trafionym... duzo rodzicow nie zalozy takich kolczykow malemu dziecku, a po drugie moga one latwo zostac zgubione... ja podostawalam mase roznych pierscionkow i innych na komunie, ale zaden nie pasowal na moj palec... czesc wziela mama, czesc sie walala, jeden zgubilam... takze tak na prawde nigdy nie mialam z tego pozytku niby zloto inwestycja, no ale duzo rzeczy moze sie z tym stac zanim dzidzia je ewentualnie sprzeda...

a juz wszelki srebrne lyzeczki na chrzest to w ogole dla mnie wielkie nieporozumienie haha...mam nadzieje ze nikt nam takiej lyzeczki nie sprezentuje, bo chyba kaze mu nia zjesc obiad

pokaze Wam moje zakupki
2 ala spiworki czy jak sie to nazywa
1 na 70 cm... nie wiem kiedy dzidzia bedzie miala dobry ale spodobal mi sie i kosztowal az 2 euro
2 na 50/56 cm tez po 2 euro
potem ksiazeczka - cale 20 centow, ale pani mi nie policzyla haha
opakowanie termoizolacyjne - 1 euro
i krowa za 2 euro ktorej nie moglam sie oprzec hahah

wszystko to w niemieckim ala ciuchaczu sklep niby dla biednych ale podjezdzaja pod niego takie fury ze nie mam pytan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 05042013035.jpg (28,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05042013036.jpg (26,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05042013038.jpg (35,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05042013039.jpg (32,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05042013040.jpg (30,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05042013043.jpg (22,9 KB, 15 załadowań)
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:19   #622
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

rzuccie linkiem do tego rankingu wozkow

oki znalazlam google nie gryzie hahah

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2013-04-05 o 15:21
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:20   #623
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny dzis rano sie przytulalismy z D. i on chyba zauwazyl moje rozstepy na piersiach.. zrobil dziwna mine, przygladnal sie.. po czym iludal, ze nic sie nie stalo i przytulalismy sie dalej. ciagle o tym mysle.. czy mam o tym z nim porozmawiac? ale nie chce mu ich wskazywac i pokazywac.. eh nie wiem. jestem zalamana..
Ladan myslę, że za bardzo się przejmujesz naprawdę, moze on zwrócił uwagę, że masz większe piersi A jeśli naprawdę Cię to dręczy to może napomknij coś, ale nie, że czy widział, czy zauważył, czy mu przeszkadza itp.

Ja dzisiaj stałam z wywalonym brzuchem po jedzeniu, a TŻ się na mnie patrzył, spojrzałam i mówię "No co?", a on, że "nic, coraz ładniej wyglądacie".

Stary 2013-04-05, 15:21   #624
ladanseuse14
Zakorzenienie

samba gratuluje owocnych zakupow
Stary 2013-04-05, 15:24   #625
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że jesteś może trochę przewrażliwiona na tym punkcie i się doszukujeszale jak cię to męczy, to porozmawiaj z D, na pewno się okaże, że nic nie zauważył albo w ogóle mu to nie przeszkadza., pewnie różne negatywne zmiany jeszcze będziemy miały do porodu, każdej czasem z tym ciężko, ja np. mam jakieś chrosty na nogach jak golę, wcześniej nigdy nie miałam i jak schodzą to mi zostają plamki. Wczoraj o tym marudziłam mężowi, to powiedział, żeby się nie martwić, że mu to nie przeszkadza, w ogóle się nie rzuca w oczy i że przesadzam, a jak mi będzie przeszkadzać aż tak bardzo to na pewno są jakieś sposoby likwidacji plam np. laserem i że sobie zrobię po porodzie i już. Ale że dla niego jestem piękna i seksowna i że on tego w ogóle nie zauważa, tylko ja się wczuwam. Więc u ciebie pewnie jest tak samo. Nie martw się na zapas tylko zapytaj

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Ladan myslę, że za bardzo się przejmujesz naprawdę, moze on zwrócił uwagę, że masz większe piersi A jeśli naprawdę Cię to dręczy to może napomknij coś, ale nie, że czy widział, czy zauważył, czy mu przeszkadza itp.

Ja dzisiaj stałam z wywalonym brzuchem po jedzeniu, a TŻ się na mnie patrzył, spojrzałam i mówię "No co?", a on, że "nic, coraz ładniej wyglądacie".
Hehe, ja wczoraj wieczorem już miałąm dosyć bólu brzucha i powiedziałam, że mógłby już ten okres ciąży minąć i żeby już bobas był z nami, na co mój mąż powiedział, że jeszcze nie, bo on chce zobaczyć jak będę mieć duuuży brzuch i że im większy to ładniej wyglądam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:24   #626
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

znam go i wiem, ze cos zauwazyl.. tylko nie chcial nic mowic by nie robic przykrosci... fakt, jestem przewrazliwiona ale on tez zawsze mowil ze : o patrz jakie ta ma rozstepy.. itp.. ehh i jak tu nie ry czec
Stary 2013-04-05, 15:26   #627
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
znam go i wiem, ze cos zauwazyl.. tylko nie chcial nic mowic by nie robic przykrosci... fakt, jestem przewrazliwiona ale on tez zawsze mowil ze : o patrz jakie ta ma rozstepy.. itp.. ehh i jak tu nie ry czec
nie rycz, na pewno jesteś piękna dla niego, a rozstępy z czasem blednąSwoją drogą dziwne, że facet zauważa rozstepy. Może każdy coś ma swojego, na co patrzy, bo mój np. zauważa brwi, czy są wyregulowane itp

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:30   #628
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Ja-ika, i tak od razu po teście poszedł do szpitala? Dzielny chłopak Dobrze, że wszystko się udalo. Niech wraca do formy
No właśnie testem się nie stresował, ale dziś rano przed zabiegiem widziałam, że się boi.

Dziękuję Wam za wsparcie
Stary 2013-04-05, 15:30   #629
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
nie rycz, na pewno jesteś piękna dla niego, a rozstępy z czasem blednąSwoją drogą dziwne, że facet zauważa rozstepy. Może każdy coś ma swojego, na co patrzy, bo mój np. zauważa brwi, czy są wyregulowane itp
chyba tak.. on od razu mowi ze ktoras miala rozstepy lub celulit i dodaje do tego jakies ble lub fuj...
Stary 2013-04-05, 15:35   #630
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak.. on od razu mowi ze ktoras miala rozstepy lub celulit i dodaje do tego jakies ble lub fuj...
to powiedz TŻtowi, że KAŻDA kobieta je ma, mniejsze lub większe, a fuj o może być na przykład dla niektórych owłosienie facetów, roztsepy i cellulit sa jakby wpisane w naturę kobiety, wiadomo, że musimy o siebie dbać ale nie każdemu udaje się tego zwalczyć

bosh jak mnie denerwuje takie gadanie
poza tym chyba liczy się też w dzisiejszych czasach charakter czy już tylko to czy jest cellulit czy kilka kg nadprogramowych? boo już zaczynam wątpić jak tak słucham niektórych

a Ty jestes zgrabna ładna i w ciąży więc możesz mieć rozstępy i być gruba każda z nas to musi przejść;p

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-04-05 o 15:37
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości