Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 15:52   #451
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Smacznego
hehe takie jak u mnie zawsze na sniadanie byly podwojne kanapki z serem zoltym, bialym albo szynka. po bialym mialam meeega zgage. ale u nas jakas firma robila kanapki i przynosili juz gotowe - jak dla dziecka do szkoly, zapakowane w folie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:52   #452
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

My już jesteśmy w domku..
Masakra.. padam ze zmęczenia. Cały dzień w trasie.
Ale cieszę się, że odwiedziłam rodzinkę i smutno było wyjeżdżać..

chciałam Was podczytać w drodze, ale coś mi nie wychodziło..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:53   #453
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
aaaaaa dzwoni do mnie mama "słyszałam że rodzisz właśnie" i się śmieje ... no tak. babcia dzwoniła do mnie trzy razy, nie chciało mi się z nią gadać bo od rana dziś marudzi strasznie to wydedukowała że w szpitalu jestem i pół rodziny obdzwoniła że rodzę ... yhhhhhhhhhhhh. dobrze że znają sytuację i nie dzwonią już z gratulacjami
Ale masz przeboje z tą babcią ...
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
byłam w superpharm, kupiłam młodmeu krem z musteli taki za 2 dyszki

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-nietolerancje

chciałam coś z dużym filtrem a ten ma 50
A nie wiesz do kiedy jest taka cena, bo to promocja czy bez promocji?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:54   #454
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Był obchod. Brzuch mi się spina jak się spinal na ktg dochodzi do 50 ale niby jest ok i mogę wychodzić po zastrzyku ale był mój lekarz i kazał mnie zostawic.

więc wychodzi na to że jestem hipochondryczka
lez, niech jeszcze poobserwuja w pon pojdziesz do domu :P moze pogoda bedzie lepsza, hehe. u mnie to bylo na odwrot...moj gin mowil "pani idzie do domu", a reszta mowila "o nie pani jeszcze czeka"
Stary 2013-04-05, 15:55   #455
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaaa dzwoni do mnie mama "słyszałam że rodzisz właśnie" i się śmieje ... no tak. babcia dzwoniła do mnie trzy razy, nie chciało mi się z nią gadać bo od rana dziś marudzi strasznie to wydedukowała że w szpitalu jestem i pół rodziny obdzwoniła że rodzę ... yhhhhhhhhhhhh. dobrze że znają sytuację i nie dzwonią już z gratulacjami
Twoja babcia jest the best

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:55   #456
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
oj nie wiem czy gin może wypisywać wstecz chyba tylko psychiatra

tzn. czekasz na rozwój ,,akcji" czy rozwój ,,dziecka"

laski, ja za Wami nie nadążę nigdy nawet rozumiem jak często nikt nie komentuje moich wpisów bo mnie pewnie słabo kojarzycie Ale piszę bo moze kogoś to zainteresuje. Po świętach byliśmy na kontrolnym usg bo synek miał tydzień wcześniej pępowinę w okolicach szyi teraz już jej tam nie ma waży 3 kg +- 450
Trochę się martwiłam bo w swięta poczułam że mi puchną dłonie, brzuch twardy prawie cały czas, ból taki podobny do okresowego ale lekarz twierdzi że wszystko w porządku i nic nie wskazuje zebym zaraz miała urodzić choć czuję że to ,,moja część wątku"
mamy w końcu zmontowane łózeczko, a dzisiaj wstawiłam pierwszą pralkę z białymi ciuszkami

Piszecie ze się stresujecie że to już blisko.
A ja się czuję trochę jak przed ślubem wiedziałam ze będzie to wyjątkowy dzień, coś na co czekałam tyle miesięcy, coś nowego- jedyna różnica że dzień ślubu planowałam a tu będzie niespodzianka
Ja jestem po prostu strasznie ciekawa tego dnia
a mnie znowu coraz bardziej ciąża irytuje.. już mnie denerwuje moja nieporadność.. Wyobrazam sobie jak to się za siebie wezmę po porodze i będzie ze mną sexi mama i będę miała dzieciaczka na widoku i nie będę się martwic czy on tam się nie zawinął pępowiną a ja sobie w najlepsze siedze i o niczym nie wiem.. chociaz pewnie potem to będę jeszcze bardziej się wszystkim martwić..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:56   #457
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ale duży już, super że pępowina zmieniła miejsce

kupuje ale na jesień dopiero

ja tam już mogę ... skończony 37 byle nie w przyszły weekend bo męża nie będzie
dziś mam coś skurcze co chwila ale te bezbolesne, co nie wychodziły na ktg, ale ciężko mi się ruszać zaś bo dyskomfort przy tym jest, dobrze że wczoraj sprzątałam trochę.

37 tydzień no nie wierze to Ty jak na zegarowej bombie teraz siedzisz..a my razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
co za lekarz, dobrze mu odpowiedziałaś, ale ja bym dodatkowo parę słów dodała od siebie..sorry.

prać będę wszystko, choć też jestem leniem

na allegro zamawiałaś Sleeka?

super pomysł z tymi paklankami dziewczyno, żeby brać w gości odgapiam
a łosoś z pieczonymi ziemniakami to zestaw doskonały
idż się zabaw matka!

ej, ja to miałam napisać.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

dokładnie tak wczoraj miałam i pojechałam na wizytę. szyjka ok, a twardnienie podobno mam wyleżeć, chciał mnie wysłać pod kroplówkę z mganezem do szpitala na parę dni, ale ustaliliśmy, że mogę też w domu leżeć byle plackiem i rzetelnie dziś nie ma jeszcze u mnie poprawy, jak siadam to momentalnie się spina skubany
o dzieki za wypowiedź
mam nadzieje ze u mnie tez w porzo będzie...
to znaczy że to może byc spowodowane niedoborem magnezu???

Ja też więcej dziś leże niż chodzę
tyle tylko robie co muszę przy Wiko i rosołku..ale mój pierworodny zajmuje się dzielnie wszystkim i pomaga "leżącej mamusi"
to dogląda rosołu to bawi się z Wikusiem ..to nawet co chwile przyjdzie zapytac jak tam brzuś

jeszcze tylko muszę oduczyć małego zasypiania tylko przy mamusi..bo co to będzie jak pójdę rodzic..zapłacze się,..wszyscy się tego boimy..i myślimy jak tego dokonac..próbujemy ale nie wychodzi...

niby i tatuś i brat ma świetny kontakt z Wiktosiem ale co do zasypiania to tylko mama ma przytulic i koniec
i co zrobic..serce mi pęknie jak będę musiała zostac w szpitalu po porodzie..mimo że ustaliłam z lekarzem ze po dobie wychodzę jak będzie wszystko w porządku..no ale jest ta niewiadoma...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 15:58   #458
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Mam pytanko:
ma któraś z Was kartę rossnę z Rosmanna?? Kupujać proszek lovelle oststnio (w promocji jest za 19zł-1,8 kg) to kasjerka zapytałą się czy mam karte i czy chce założyc......co ta kart ami daje???czasem widze że romocje na kosmetyki dla dzieci są z zaznaczonym logo rossnę,ale czy tylko wowczas można te kosmetyki taniej kupić czy zawsze jak sie pokaże kartę??
musisz ją zarejestrować na stronie, a potem masz 3% rabat na rzeczy dla dzieciaczka. potem chyba z czasem ten rabat się zwiększa więc to zawsze coś i warto zalożyć. ja sobie założyłam. Tylko nie podawałam pełnych danych tylko pierwsze litery imienia i nazwiska.

Wojtek
Stary 2013-04-05, 15:59   #459
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kupowałyście stojak do wanienki? Chodzi mi o cos takiego metalowego a nie całkiem taką szafkę?
Pytałam się brata czy on miał, ale mowil, że nie bo jak mieszkali u nas w domu to na dole w kuchni i w łazience bylo za zimno na kąpanie małej, więc kąpali na górze w pokoju i tam bylo malo miejsca wiec kąpali na podłodze..
Z kolei drugi brat miał full miejsca, ale oni chyba kąpali na lóżku albo też na podłodze..
Ja bedę kąpać w jakimś pokoju, pewnie w sypialni bo w lazience nie mam jak i sie zastanawiam czy ten stojak jest wygodny? Bo potem trzeba i tak dziecko przeniesc w inne miejsce na ręcznik i mam wrażenie ze mi się wyśliźnie przy przenoszeniu i bym wolała na jakimś może stole kąpać?

ja nie kupowałam, bo uważam to za kompletnie zbędny gadżet
przecież nie będę ciężkiej wanny z wodą na ten stojak wkładać

mój plan jest taki: włożyć wanienkę do wanny i tak umyć dziecko- żaden problem

no ale nie każdemu to się może spodobać
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:00   #460
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Tak sobie przypomniałam, że miałam zapytać czy kupujecie do łożeczka kolderke i taka cienka poduszeczke?
już była dyskusja o tym.. ja kupuje kołderke bo mam zamiar zamowić taki duży zestaw z ochraniaczem, rożkiem, przybornikiem itp zeby mi wszytko pasowało kolorystycznie, ale nie będę na początku używać.. pewnie pójdzie najpierw rożek i śpiworek.

Wojtek
Stary 2013-04-05, 16:01   #461
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy, że znam temat od źródła tylko to trzeba się spieszyć jak wchodzi taka promocja bo to wszystko zaraz momentalnie schodzi. W zeszłym roku była promocja że new borny kosztowały 12zł tam 40 procent taniej to ludzie pod sklepem stali rano w dzień promocji
No ja w ogóle nigdy nie dostałam informacji o takiej promocji ale wierzę, że jak już jest to wszystko schodzi od razu

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kupowałyście stojak do wanienki? Chodzi mi o cos takiego metalowego a nie całkiem taką szafkę?
Pytałam się brata czy on miał, ale mowil, że nie bo jak mieszkali u nas w domu to na dole w kuchni i w łazience bylo za zimno na kąpanie małej, więc kąpali na górze w pokoju i tam bylo malo miejsca wiec kąpali na podłodze..
Z kolei drugi brat miał full miejsca, ale oni chyba kąpali na lóżku albo też na podłodze..
Ja bedę kąpać w jakimś pokoju, pewnie w sypialni bo w lazience nie mam jak i sie zastanawiam czy ten stojak jest wygodny? Bo potem trzeba i tak dziecko przeniesc w inne miejsce na ręcznik i mam wrażenie ze mi się wyśliźnie przy przenoszeniu i bym wolała na jakimś może stole kąpać?
kupiłam bo nie mam na czym wanienki stawiać a tak postawię stojak przy łóżeczku i przewijaku i mi dziecko nie zmarznie

a co do wyślizgiwania się przy przenoszeniu - czy przeniesiesz ze stojaka czy ze stołu ryzyko jest takie samo

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
my komentujemy twoje wpisy, tylko ty nie nadążając (co jak najbardziej rozumiem ) nie czytasz naszych komentarzy
możesz zastosować moją metodę - na górze, nad pierwszym postem danej strony, jest link "przeszukaj ten wątek". wpisujesz swojego nicka albo "gold" tylko, bo cię czasem tak dziewczyny skracają, i pokaże ci posty, w których dziewczyny cię cytowały
co do oczekiwania na poród to mam podobnie
cwaniaczek
Cytat:
mogę tylko poradzić, że wróciła ta z misiami na payback więc jak macie punkty to zawsze coś taniej weźmiecie, ja dopłaciłam 87 zł tylko
oglądałam ją dziś na yt i jak dla mnie jest straszna w ogóle mi te melodyjki nie podeszły i te misie jakieś blade

no i tak czy siak tylu punktów to ja nie mam
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
dostałam tą kartę ostatnio na zakupach w rossmannie, ale aby aktywować zniżki i promocje musisz podać datę urodzenia dziecka, potem za min. 2 zakupy w miesiącu dostajesz zniżkę na artykuły dla maluchów
ja z tej karty korzystam już z rok
Cytat:
byłam w superpharm, kupiłam młodmeu krem z musteli taki za 2 dyszki

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-nietolerancje

chciałam coś z dużym filtrem a ten ma 50

jest -25% na wsyztsko z bubchen i hippa jakbyście chciały
szkoda, że u mnie nie ma tej drogerii
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
na allegro zamawiałaś Sleeka?

super pomysł z tymi paklankami dziewczyno, żeby brać w gości odgapiam
a łosoś z pieczonymi ziemniakami to zestaw doskonały
idż się zabaw matka!

tym razem na alledrogerii ale nie raz brałam z all, z kosmetykomanii, ze sklepu ladymakeup itd. itd.

odgapiaj

łosoś był pyszny a na zabawę siły nie mam padam na twarz

wkurzyłam się poszłam do netto a tam stoi paczkomat, wróciłam do domu, rozebrałam się i dostałam smsa, że paczka czeka w paczkomacie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 16:03   #462
diabli
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

melduje swoja obecnosc, ale z nadrabianiem jestem w okolicach 6 strony dzisiaj 2 razy zaliczylam zus...bo za pierwszym razem nic nie zrozumialam, wyszlam stamtad jakby mi ktos solidnie przywalil w leb i musialam podjechac 2 raz z tz juz na spokojnie i dopytac czy mam ubezpieczenie czy nie...ogolnie czarna magia ciaza odebrala mi juz chyba caly rozum, a wypelnianie papierow kiedy mala oklada po zebrach jest naprawde niezlym wyzwaniem dzisiaj jeden swistek wypelnialam 3 razy... teraz juz zaciskam nozki, szyje posciel i odliczam do maja.
Stary 2013-04-05, 16:03   #463
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja jestem zmarzluch i dla mnie czasami kocyk to za mało, mężowi wiecznie za gorąco więc zobaczymy po kim będzie mieć bąbel.
Dziecko na początku lepiej na płasko albo malutka poduszka ale nie takie co się wpada, żeby się nie udusiło.

U tego co ostatnio podawałam
Kupiłam tylko rozmiar 62, jak się urodzi za małe do ubranek to będę na szybko zamawiać mniejsze, ale jakoś wolę jak będzie mieć luz w śpioszkach niż założyć max 1 raz albo wcale.
Paczka mi przyjdzie środa/czwartek tak mi powiedziała sprzedająca. Wzięłam za pobraniem. Co prawda aukcje kończą się chyba dzisiaj lub jutro, ale pewnie dadzą nowe, więc jak chcesz możesz się wstrzymać to dam ci znać co i jak bo ona ma dopiero 3 komentarze ... stąd mój zakup z płatnością przy odbiorze.
Tak, kupiłam taki stojak, bo szanuję kręgosłup i nie będę się schylać czy dawać na łóżko bo może się rozlać. Miejsca na szafkę typową do kapieli nie mam a stojak się składa, wanienkę wiesza i nie zajmują miejsca.

o dzieki..to poczekam..ale bardziej spowodu takiego ze dotkniesz ..zobaczysz jaki materiał milusi..i czy kolorki są tak urocze jak na zdjęciach..
zapisałam sobie jej aukcje w zakładkach i co chwile myślę nad kolorkiem ale napewno półśpioszki i te śpioszki z kaftanikami bym wzięła..
to że nowa.. to co Ja też byłam kiedyś nowa

W

G
Stary 2013-04-05, 16:06   #464
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuje stojak, do tego mamy przewijak na kółkach i będziemy kąpać w łazience, nie wyobrażam sobie nosić wanienkę pełną wody i kąpać i przewijać na ziemi to niefajnie dla kręgosłupa i chłodno od podłogi
ja na podłodze też nie planuje bo nie wygodne mi się to wydaje, a u brata podłoga byla drewniana i dywan, no i I piętro więc zimno od podłogi nie było.. oni po prostu inaczej nie mieli miejsca bo tam w pokoju stołu nie było..
no i nie wiem co z tym stojakiem, muszę to na żywo zobaczyć

Wojtek
Stary 2013-04-05, 16:07   #465
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Pisałyście o kolczykach w pępku. Ja już swojego dawno nie mam, ale znalazłam kiedyś coś takiego:
http://allegro.pl/kolczyk-do-pepka-c...150219339.html
ciekawe czy działa.
przypomnialyscie mi! jak bylam w szpitalu to w sali obok lezala dziewczyna z pieknym wielkim sloncem na caaaaly brzuszek. myslalam, ze to jakies malunki pod sesje brzuszkowa - wygladalo jak henna czy cus okazalo sie, ze to tatuaz i byl malenki, przed ciaza sloneczko bylo tylko obwodka pepka skora tak naciagnela sie, ze slonce pokrylo caaaly brzuch i na oddziale dziewczyna byla znana (glownie wsrod poloznych) jako sloneczko, hehe. ciekawe czy jej sie to az tak skurczy, ze tatuaz wroci do normalnych rozmiarow.
Stary 2013-04-05, 16:10   #466
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

w telegraficznym skrócie co u nas... byliśmy na USG (29.03):
- szyjka 38 mm
- Jaś w dalszym ciągu jest Jasiem
- waga 1198 g (wg OM - 30 t 0 d) i zastanawiam się czy nie waży trochę za mało???
- TP lekarz przesunął na 21.06 (był 14.06) - Jenny, proszę o zmianę
- kolejna wizyta 19.04
ja bym nie zmieniała TP ... ważne jest to, co się wylicza na początku ciąży, teraz są już duże rozbieżności. u nas też ostatnio wyszło z usg że 3.05 ale lekarz mówił żeby się tym nie sugerować bo ważne są pomiary do 12 tc i wg tego się termin wylicza.
super że wszystko ok

my kupiliśmy wanienkę ze stelażem, za niecałe 70 zł. jednak dziecko długo się w niej kąpie i dla nas ważne jest żeby nie nadwyrężać zbytnio kręgosłupa schylając się, a postawić możemy jedynie na stole w salonie więc też niewygodnie tak latać ze wszystkim. tak sobie będziemy rozstawiać w łazience i wszystko będzie pod ręką

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:11   #467
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja nie kupowałam, bo uważam to za kompletnie zbędny gadżet
przecież nie będę ciężkiej wanny z wodą na ten stojak wkładać

mój plan jest taki: włożyć wanienkę do wanny i tak umyć dziecko- żaden problem

no ale nie każdemu to się może spodobać

ambitnie..ale nie strasząc..raczej nie dasz rady przez pierwszy miesiąc..jak nie dużej..pochylenie da Ci nieźle po kręgosłupie..nie będziesz czuła stabilności trzymając maleństwo z pochyłu nad nim...Ja przez pół roku po porodzie czułam takie bóle w kręgosłupie w odcinku krzyżowym kąpiąc na łóżku w ciepłym pokoju że powiedział sobie że za drugim razem chcę stojak do wanienki i stac pewnie na nogach w pozycji wyprostowanej..przenieśc małego z wanienki na przewijak bez słowa "ała" i żeby kąpiel maleństwa była równie dla mnie przyjemna jak była dla niego

nie..serio..te stojaki to wybawienie po noszonej ciąży dla naszych kręgosłupów

W

G
Stary 2013-04-05, 16:12   #468
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, witam się po długiej nieobecności. Widzę że nowy wątek to juz chyba drugi odkąd mnie nie ma
Ogółem co u nas. USG wyszło bardzo dobrze, Pani doktor nie widziała żadnych odbiegów od normy u małego. Na USG tarczycy wyszła mi choroba HAshimoto i niedoczynność nią spowodowana. Jestem pod opieką endokrynologa biorę Letrox 50. Zrobiłam drugi raz badania CMV Igg wyszło 431 więc trzy razy mniejsze po półtora miesiąca. Na awidność musimy poczekać. W między czasie byłam w szpitalu, zapalenie pęcherza i nerek krwiomocz, już jest dużo lepiej kuracja antybiotykami zakończona czekam na wyniki posiewu moczu. Z takich ciekawszych rzeczy waże już 14 kg więcej 80 kg przy 166 czyli jest ładnie. Endokrynolog mówi że jest to spowodowane niedoczynnością i niestety muszę to przetrwać. Jeden plus że nie mam ani jednego rozstępu

No to napisałam wam historie z mojego życia. Mam zdjęcie Jasia w 4d ale kiepskie bo nie chciał współpracować mały łobuz Dodam tylko że na milion procent Jaś zostaje Jasiem, jak to Pani doktor powiedziała tu jest ptaszek tu jajeczka, no proszę jąderka mamy już w mosznie
oj to tez masz wesola ciaze a podobno porod mial byc najtrudniejszy hehe. krwiomocz brzmi strasznie trzymaj sie cieplutko i najwazniejsze, ze wszystko idzie do przodu. Jas zdrowy, mama juz niedlugo tez odetchnie. pozniej juz bedzie z gorki odbijemy sobie te 9 miesiecy! ja na slowo tarczyca mam alergie
Stary 2013-04-05, 16:13   #469
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ambitnie..ale nie strasząc..raczej nie dasz rady przez pierwszy miesiąc..jak nie dużej..pochylenie da Ci nieźle po kręgosłupie..nie będziesz czuła stabilności trzymając maleństwo z pochyłu nad nim...Ja przez pół roku po porodzie czułam takie bóle w kręgosłupie w odcinku krzyżowym kąpiąc na łóżku w ciepłym pokoju że powiedział sobie że za drugim razem chcę stojak do wanienki i stac pewnie na nogach w pozycji wyprostowanej..przenieśc małego z wanienki na przewijak bez słowa "ała" i żeby kąpiel maleństwa była równie dla mnie przyjemna jak była dla niego

faktycznie jak będzie bolał kręgosłup, to raczej nie będę się schylać.
trudno- najwyżej przeniesiemy się na stół w pokoju

wyjdzie w praniu
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 16:14   #470
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

wiem, długo mnie nie było... prawie cały poprzedni wątek ale przez te święta i problemy z teściową nie miałam ani czasu ani ochoty siedzieć przy kompie...

z góry przepraszam, ale nie dam rady nadrobić tego wszystkiego...

w telegraficznym skrócie co u nas... byliśmy na USG (29.03):
- szyjka 38 mm
- Jaś w dalszym ciągu jest Jasiem
- waga 1198 g (wg OM - 30 t 0 d) i zastanawiam się czy nie waży trochę za mało???
- TP lekarz przesunął na 21.06 (był 14.06) - Jenny, proszę o zmianę
- kolejna wizyta 19.04
ale TP Ci się nie zmienił, po prostu Twój synek wymiarami pasuje na inny termin, po prostu nasze dzieci rosną w różnym tempie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:15   #471
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym nie zmieniała TP ... ważne jest to, co się wylicza na początku ciąży, teraz są już duże rozbieżności. u nas też ostatnio wyszło z usg że 3.05 ale lekarz mówił żeby się tym nie sugerować bo ważne są pomiary do 12 tc i wg tego się termin wylicza.
super że wszystko ok

my kupiliśmy wanienkę ze stelażem, za niecałe 70 zł. jednak dziecko długo się w niej kąpie i dla nas ważne jest żeby nie nadwyrężać zbytnio kręgosłupa schylając się, a postawić możemy jedynie na stole w salonie więc też niewygodnie tak latać ze wszystkim. tak sobie będziemy rozstawiać w łazience i wszystko będzie pod ręką
Ja wanienkę mam po Wiktorku w ogóle nie zniszczoną..zastanawiam się jak do tego dokupic stelaż?? czy trzeba komplet czy można szukac na wymiar wanienki??...mam tą małą chyba 80tkę

W

G
Stary 2013-04-05, 16:15   #472
MoTyleKsw
Zakorzenienie

aas skrócił mi się szyjka ale jest w normie i zamknięta 35 mm i te spiny brzucha mnie męczą na ktg dochodzą do 50 ale podobno jest ok i zajmuje łóżko he he

ta obok mnie tak wkurza że szok. nie da się na tel napisać więc relacja po powrocie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:16   #473
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
faktycznie jak będzie bolał kręgosłup, to raczej nie będę się schylać.
trudno- najwyżej przeniesiemy się na stół w pokoju

wyjdzie w praniu

dokładnie...grunt to pozytywne myślenie

W

G
Stary 2013-04-05, 16:16   #474
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
super że wszystko ok
hm... ja nie wiem jak to jest, bo strasznie ciężko się z tym lekarzem rozmawia jak ma gorszy dzień i nawet jak go dopytuję, to jakoś nie otrzymuję jasnych odpowiedzi. Jakoś na początku, chyba podczas USG 12 tygodnia mówił, że to może być bardziej 21.06 niż 14.06, ale jakoś byl mało zdecydowany... Teraz stwierdził ,że jednak 21.06. Sama już nie wiem... Wiem tyle, że wg OM dzisiaj zaczynamy 31 tydzień

w sumie, skoro tak mówicie, to Jenny, nie zmieniaj może tego terminu, zobaczymy co będzie bliżej czerwca

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-04-05 o 16:20
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:19   #475
maarchewka
Zakorzenienie

Magiusa sama nie wiesz co wrzucasz jednak Ty to wrzucalaś te informacje dla osoby towarzyszącej ja mylę Ciebie z maluską bo się podobnie zaczyna nick..
Axella tu masz linka: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1582

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-04-05 o 16:23
Stary 2013-04-05, 16:20   #476
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
znowu jakieś mają problemy techniczne

Dziewczyny wiecie może czy podczas porodu można nie zdejmować szkieł kontaktowych? Lekarze mają podzielne opinie na ten temat. Dziś wybieram się do okulisty, gdyż dostałam skierowanie od gin aby zbadać wzrok, czy przypadkiem nie będę musiała iść na cc
allegro na facebooku caly czas na biezaco informuje o swoich poczynaniach. hakerzy troche ich postraszyli, a teraz musza kontaktowac sie z dostawcami internetowymi, zeby odblokowali polaczenia, ktore z racji bezpieczenstwa zostaly zamkniete czy jakos tak. mnie wczoraj nic nie dzialalo, a znajoma normalnie robila zakupy...sporo aukcji zostalo przedluzonych o kolejne 24 godziny. smialam sie, bo znajoma 3 dni z rzedu wygrywala te sama aukcje ma 3 rozne kwoty i nie wie za ile w koncu kupila...dzisiaj kontaktowala sie mailowo ze sprzedajacym, zeby ustalic co i jak i dopytac czy aby na pewno aukcje wygrala :P

jesli chodzi o soczewki nie wiem, ale moge napisac, ze moja wspollokatorka szpitalna rodzila w soczewkach, nikomu nic nie powiedziala, okularow nie chciala, a bez tez nie, bo jak to stwierdzila "musze zobaczyc dziecko jak juz je urodze" nie wiem czy sa jakies przeciwskazania itd.
Stary 2013-04-05, 16:22   #477
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wanienkę mam po Wiktorku w ogóle nie zniszczoną..zastanawiam się jak do tego dokupic stelaż?? czy trzeba komplet czy można szukac na wymiar wanienki??...mam tą małą chyba 80tkę
poszukaj na allegro, tam powinny być uniwersalne
my akurat komplet braliśmy ale same stelaże też były.

Cytat:
hm... ja nie wiem jak to jest, bo strasznie ciężko się z tym lekarzem rozmawia jak ma gorszy dzień i nawet jak go dopytuję, to jakoś nie otrzymuję jasnych odpowiedzi. Jakoś na początku, chyba podczas USG 12 tygodnia mówił, że to może być bardziej 21.06 niż 14.06, ale jakoś byl mało zdecydowany... Teraz stwierdził ,że jednak 21.06. Sama już nie wiem... Wiem tyle, że wg OM dzisiaj zaczynamy 31 tydzień
najważniejsze że jakiś tam przedział jest, i tak mała szansa że wceluje w termin dokładnie i tak wcześniej musisz być przygotowana.
ja zakładam że urodzę w przedziale od dziś do 10 maja ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:25   #478
maarchewka
Zakorzenienie

matko przeleżałam dzisiaj 7 godzin.. z przerwą na amciu siku i piciu.. wiem wiem dzieewczyny co leżą to i tak mnie przebiją.. tylko, że ja leżeć nie musze i nawet nie wiem kiedy mi te 7 godzin minęło.. taki śledź ze mnie dzisiaj..

Wojtek
Stary 2013-04-05, 16:25   #479
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Jak masz bardzo bolesne, to pewnie porównywanie Nie martw się, zaprawiona jesteś Też coś wiem o bolesnych miesiączkach. Czasami prawie mdlałam.
Może jestem durna, ale jakoś nie boję się porodu... bardziej jestem ciekawa niż przestraszona
Cytat:

Dokładnie to samo mówiła nam babka na Szkole Rodzenia
Stary 2013-04-05, 16:26   #480
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
najważniejsze że jakiś tam przedział jest, i tak mała szansa że wceluje w termin dokładnie i tak wcześniej musisz być przygotowana.
ja zakładam że urodzę w przedziale od dziś do 10 maja ...
no pewnie, że będę przygotowana... juz końcem kwietnia chcę mieć wszystko na tip-top przygotowane oby tylko Jaśkowi nie chciało się wychodzić równo 14.06, bo tego dnia urodziny ma moja teściowa i jakby się zaczęło 14.06, to zawiążę sobie chyba nogi na supełek, żeby go powstrzymać chociaz do północy

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości