Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 16:53   #511
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dla mnie to abstrakcja ja jeżdżę 15 km codziennie do pracy w jedną stronę, a TŻ cały dzień jeździ po mieście i w ogóle rzadko do siebie dzwonimy w ciągu dnia, jak już to żeby coś ustalić, czasem sobie wyślemy buziaka na gmail czy napiszemy kocham i tyle, jakoś nie mam potrzeby być cały czas w kontakcie i nie martwię się, że coś się stało

ale my chyba juz tacy indywidualiści jesteśmy
my mamy tak samo no tyle że mąż jeździ tramwajem a najczęściej kontakt z pracy to jedynie jak któreś wraca później, albo żeby coś kupić po drodze, lub na co ma się ochotę na obiad.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wzoraj po 23 wkońcu urodziła się moja kuzynka ale przez cesarkę i ponad tydzień po terminie. Ciocia mojego Jurka o miesiąc starsza
gratulacje dla dzielnej mamy

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Korzystając z tego że mam na telefonie zdjęcie Jasiowej buzi to wam wstawie a co
ale słodki przystojniak
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:54   #512
Elusiek
BAN stały

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
dOstałam sms od Axelli, wywaliła tża, ogólnie był mega niemiły, zabrał jej kompa i jeszcze chciał od niej kasę na odchodne. Powiedział, że jesli dzecka nie ma na swiecie, to go w ogole nie ma Potem Axella postara się wejść i napisze...

co za typ..............tylko go
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:55   #513
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dOstałam sms od Axelli, wywaliła tża, ogólnie był mega niemiły, zabrał jej kompa i jeszcze chciał od niej kasę na odchodne. Powiedział, że jesli dzecka nie ma na swiecie, to go w ogole nie ma Potem Axella postara się wejść i napisze...

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Jadę na wieś, potem napiszę, postaram się! pa
matko co się dziewczyna przez tego durnego chłopa nacierpi.. biedula jedna!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:55   #514
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ooo jak porównywalne do inglota to super, bo u mnie trzymają się tylko z inglota, sephory i ostatnio kupiłam z bell'a w musie i też są ok

teraz mam bazę z sephory, ale kończy się i po wypłacie chcę art deco kupić.
baza artdeco jest THE BEST
najlepsza każde , nawet najbardziej g***iane cienie za 1-2zł się na niej trzymają cały dzień
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 16:58   #515
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ej,mam pytanie o Waszych tż-wiem,że są tacy którzy się bardzo angażuja, jak tacy co nie bardzo..
ale czy któryś z nich unika całkiem tematu porodu?

od 2tyg chcę mojemu powiedzieć co jest czym w torbie i mniej wiecej co robić bedzie musiał,zawsze "jest bardzo zmeczony" albo akurat "nie ma humoru na takie rozmowy bo póki co woli unikać tematu"
ja rozumiem,że ma stresa ae co, ja ku rwa nie mam?

o i jeszcze 2 sytuacje Wam zapodam z prośbą o ocenę,bo nie wiem czy już się na niego uwziełam i moje humorki odbierają to jako coś złego,czy chłopaczyna może obrywa już za wszystko?
1.laptop. włączony 24/7,zawsze otwarty,szumiący i świecący,praktycznie na łóżku.budzi się,pierwsze co to net. seks,po nim obraca się i net.. idziemy spać po (jego)całym dniu przy kompie i co? necik jemy obiad-jedna reka trzyma widelec,druga scrolluje durne strony nie wiem czy nie przeginam ale mnie to wpienia...

2.nie wychodzimy nigdzie "bo nie ma kasy/siły",ok-przyzwyczaiłam się do siedzenia w domu, choć ciągle truję,że chcę coś robić.ale on mówi "nie".
po czym oswiadcza iż w sobotę MUSI iść na jakas impreze pozegnalna kogos z pracy (laska o ktorej przez te pare mcy nie slyszalm ani slowa ale to nic :/ ) i ze pewnie kolo 20 wroci.
po pierwsze-nie mowie ze ma mnie ciagac wszedzie ze soba ale zaprosili jego samego? moi znajomi zapraszaja zawsze NAS a nie mnie..no ale moze przesadzam.no i pytanie,wtedy nie bedzie zmeczony? dla mnie zbyt zmeczony jest by POROZMAWIAC a tu o. i tez nie wiem czy nie wyolbrzymiam..wiem,że też mu się coś od życia nalezy no ale halo.. ja tez tu gdzieś jestem..

ot takie poranne przemyslenia..najgorsze jest to,ze kazda proba powaznej rozmowy konczy sie fiaskiem..moze napisze mu maila? przeczyta od razu bo necik najwazniejszy

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

wybaczcie mi moje narzekanie
potrzebuje kopa w doope bo nie moge sie ogarnac
Nie wiem czy nasze kopy są w stanie cokolwiek zdziałać, bo co jakiś czas Ty narzekasz na swojego, a dziewczyny piszą Ci za każdym razem to samo... a Ty i tak go bronisz Nie chce nawet komentować Twojej obecnej sytuacji, bo skoro pozwalasz na to, że po "seksie Twój się obraca i net" to widocznie w jakiś tam sposób dajesz mu na to przyzwolenie. Jeśli chodzi o Twoje pytanie, to u mnie Tż nie unika tego tematu, jest to dla nas naturalne, że spodziewamy się dziecka, zbliża się godzina "0" i rozmawiamy & myślimy na ten temat

Szprotka - za 31 tc i fajnie, że wracasz na forum

A ja witam się w 37 tc! spakowałam dziś wstępnie torbę jeszcze tylko muszę odebrać koszule z poczty, bo nie było mnie w domu.. Mam chyba wszystko:
- ręczniki
- szlafrok, 3 koszule w tym jedna na poród
- papcie, klapki
- odciągacz do pokarmu
- nakładki sedesowe
- wkładki laktacyjne: właśnie ile bierzecie sztuk? bo ja mam jedno opakowanie 60 szt. i strasznie dużo miejsca mi zajmuje
- 5 par majtek jednorazowych i 2 pary takich siateczkowych
- pomadka, opaska
- podkłady higieniczne 2x10 szt.
- podkłady poporodowe z seni 5 szt.
- chusteczki pampers
- kosmetyki
- dokumenty
- pampersy i ciuszki dla maleństwa

Na poród wezmę jeszcze wodę, coś słodkiego i aparat, a rzeczy dla dziecka spakuje w oddzielną torbę i chyba faktycznie będę miała 3 torby: 1 największa moja, 2ga na sam poród - niewielka, później Tż ją zabierze, 3cia dla dziecka też nieduża

Kupujecie do szpitala tantum rosa? Brakuje mi czegoś very important?
Stary 2013-04-05, 16:59   #516
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
to faktycznie może tą kupię. jeszcze o joko myślałam ale jakoś temu nie ufam do końca

zamówiłam sobie herbatkę z liści malin na all ... jedno opakowanie 2,50 więc za dwa z przesyłką wyszło mi 15 zł - zdzierstwo ale jakbym miała szukać po dzielnicy i latać to już wolę żeby mi priorytetem do domu przyszło
ja też kupiłam za 2zł ,ale odebrałam w aptece dbam o zdrowie,
z ciekawości zaparzyłam sobie- no i powiem Wam tak:
obrzydlistwo samo zielsko
no ale i tak zacznę pić 3 razy dziennie, tyle , że od 36 tygodnia

Ty Vil już się możesz "delektować" jej smakiem
Stary 2013-04-05, 16:59   #517
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
I jeszcze łóżeczka wczoraj zamówiłam i dywan. Uff. W końcu

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Już jakiś czas zastanawiałam się nad tymi paletkami, a szczególnie nad Au Naturel... ale w sumie rzadko maluję się cieniami Pewnie głównie dlatego, że szybko mi się ścierają z powieki... niby mam bazę joko, ale na mnie nie działa.
Au naturel jest fajna ale doceniłam ją dopiero jak zainwestowałam w bazę bo ona jednak kolory podbija

Cytat:
to faktycznie może tą kupię. jeszcze o joko myślałam ale jakoś temu nie ufam do końca

zamówiłam sobie herbatkę z liści malin na all ... jedno opakowanie 2,50 więc za dwa z przesyłką wyszło mi 15 zł - zdzierstwo ale jakbym miała szukać po dzielnicy i latać to już wolę żeby mi priorytetem do domu przyszło
ja tam zostaję już przy lumene, za 30zł mam bazę na rok więc nie ma się co szczypać

niezłe zdzierstwo, faktycznie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 17:00   #518
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

zaraz ..zaraz ..to przecież kop
pokazanie kto rządzi...tak jak pisałyśmy..ale znamy axelle i znając ją dojdą do porozumienia..
mimo wszystko..za postawienie na Swoim Axello!!!
może zakuma..oby

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ada to może taki etap ciąży skoro ciebie też chwytają te skurcze...

Axella przeczytałam co vvg napisała... Dla Ciebie kochana. Trzymaj sie!! Jesteśmy z Tobą. Dasz radę!!

Kochane ja z doskoku, bo Tż siedzi.
no właśnie niby tak..taki etap przychodzi że te skurcze "cwiczeń macicy" następują w końcu i tak powinno byc..ale..
powiem szczerze
te co teraz mnie nawiedziły są zupełnie mi nieznane..trwają długo ..męczą mój brzuch i mnie psychicznie i trochę pobolewają...przed chwilą zrobiło mi się nie dobrze..to też jakieś nieswoje..nie wiem..ale z racji tego że wiem że każda ciąża jest inna(nawet własna) te skurcze co były wczoraj i dziś nie należą do tych normalnych...czuje pewien niepokój ale bez przesady ..paniki jeszcze nie sieje jutro wizyta...

o znowu kamień>>>>

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-04-05 o 17:06
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:02   #519
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A ja witam się w 37 tc! spakowałam dziś wstępnie torbę jeszcze tylko muszę odebrać koszule z poczty, bo nie było mnie w domu.. Mam chyba wszystko:
- ręczniki
- papcie, klapki
- odciągacz do pokarmu
- nakładki sedesowe
- wkładki laktacyjne: właśnie ile bierzecie sztuk? bo ja mam jedno opakowanie 60 szt. i strasznie dużo miejsca mi zajmuje
- pomadka, opaska
- chusteczki pampers
- kosmetyki
- dokumenty

Na poród wezmę jeszcze wodę, coś słodkiego i aparat, a rzeczy dla dziecka spakuje w oddzielną torbę i chyba faktycznie będę miała 3 torby: 1 największa moja, 2ga na sam poród - niewielka, później Tż ją zabierze, 3cia dla dziecka też nieduża

jeśli chodzi o wkładki to ja wzięłam połowę opakowania do woreczka i już nie zajmują miejsca

ja chyba kupię tantum rosa

chyba najważniejsze rzeczy masz

Stary 2013-04-05, 17:02   #520
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja wanienkę mam po Wiktorku w ogóle nie zniszczoną..zastanawiam się jak do tego dokupic stelaż?? czy trzeba komplet czy można szukac na wymiar wanienki??...mam tą małą chyba 80tkę
Te stelaze sa na wymiar 80 albo 100, my mamy uniwersalny 100 i jedna wanienka do niego nie pasowała firma sie nazywała chyba prima baby, a pasowała wanienka z kaczka one sa znowu z firmy tega, kobita w sklepie powiedziała, że najlepiej przyjechac z wanienka i dopasowac stelaz
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a pokrowiec na przewijak to taki bajer? bo ja mam przewijak pokryty taką ceratka i myśle zeby pod dziecko jakąś pieluchę tetrową podkładać i jak ją zabrudzi to prać bo chyba zimno dziecko na taką ceratę położyć... ale pokrowiec, to nie wiem po co?
Ja tez bede kładła pieluche, te pokrowce moim zdaniem sa bez sensu bo ile bym ich musiała miec z 4 napewno

Axella co za burak, jeszcze twojego kompa zabrał na złość, tylko żebyś mu przypadkiem alimentów nie podarowała jeśli to na serio (z korzyscia dla wszystkich) jest koniec
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-04-05 o 17:04
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:03   #521
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja też kupiłam za 2zł ,ale odebrałam w aptece dbam o zdrowie,
z ciekawości zaparzyłam sobie- no i powiem Wam tak:
obrzydlistwo samo zielsko
no ale i tak zacznę pić 3 razy dziennie, tyle , że od 36 tygodnia

Ty Vil już się możesz "delektować" jej smakiem
to ja ślepak jestem bo szukałam wczoraj na stronie apteki i nie widziałam
od wtorku zacznę pić jak przyjdzie ...
ale wiecie co, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę a dziś ciągle czuje ten brzuch, pobolewa mnie lekko, skurcze lekkie są ... cieszyłabym się jakby w weekend było po wszystkim już ale pewnie urodzę w maju a bóle to efekt odstawienia

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:03   #522
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wróciłam i nawet zdążyłam przed kurierem, całe 2 minuty no ale miałam załatwione, że w razie czego paczkę zostawi u sąsiadów
Przyszły mi pampki, płyn do prania, pieluchy tetrowe i te woreczki na zużyte pieluszki, stwierdziłam, że kupię i będę używała jak u kogoś będziemy aby nie smrodzić ludziom

Kupiłam filet łososia na obiad i chyba zrobię do niego pieczone ziemniaki
za zakupy, a jaki woreczek kupiłaś na te pieluszki? ja muszę kupić do domu jakieś szczelne wiadro

u mnie dziś filecior z dorsza, kasza i kapusta kiszona
Stary 2013-04-05, 17:03   #523
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
co do tej dZiewczyny z zachowania 16 lat z wyglądu 30 a ma 20. druga tak chrapie że całą noc musiałam muzyki słuchać na słuchawce :d
eee no a co by bylo jak ja bym z Toba lezala ??? a tez chrapie , nie wierzylam ale ostatnio sama sie budze przy chryyy hheeh i co tez bys na mnie nadawala ( a to nie od nas zalezy hiii
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie szlafrok pozyczyla mama, bo jak wyladowalam w szpitalu to nie bylam na to zupelnie przygotowana...i powiem Ci, ze zalozylam go na siebie tylko raz. bylo mi tam tak potwornie goraco, ze sama koszula wystarczyla moze gdybym miala koszule w wielkim dekoltem albo na ramiaczkach to czulabym sie bardziej skrepowana, ale mialam zwykla koszule z rekawem 3/4, dluga do kolana, wiec paradowalam po szpitalu tylko w niej :P w maju na pewno bedzie jeszcze cieplej, wiec chyba tez sobie daruje szlafrok...a i wycieczek bedzie mniej, bo sala z lazienka, a po porodzie raczej nie bede miala ochoty na wedrowki po innych oddzialach, co teraz mi sie zdarzalo
no to dobrxe ze nie jestem jedyna hehe
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
My już po wizycie. Morfo i mocz ok , a wynik z glukozy mimo, że na granicy to też ok - tylko muszę np. ograniczyć słodycze i jeść więcej ciemnego pieczywa. Ptyś w końcu pokazał całą buźkę - akurat gin zdążył zrobić kilka zdjęć; bo chwilę później już miał przy niej stópkę Pomiary w normie, waży już 1651g , leży wysoko; a szyjka długa i zamknięta
dobrze ze wszystko okk
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wiem,że Was już to nudzi.. wybaczcie,postaram się już olać temat tż..

zaraz wracam do siebie,będzie co ma być
bedzie dobrzeee

Cytat:
ja tam lekarzem nie jestem więc nie wiem dokładnie kiedy te białko w moczu jest ok, a kiedy jest źle.. Na pewno jest źle jak jest połączenie opuchlizny, białka w moczu i wysokiego cisnienia bo to może być zatrucie ciążowe (jeżeli coś nie pomylilam). Możliwe ze jest tak, zę to białko w moczu musi występować z czymś tam i wtedy jest nie halo.
dokladnie
Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

wiem, długo mnie nie było... prawie cały poprzedni wątek ale przez te święta i problemy z teściową nie miałam ani czasu ani ochoty siedzieć przy kompie...

z góry przepraszam, ale nie dam rady nadrobić tego wszystkiego...

w telegraficznym skrócie co u nas... byliśmy na USG (29.03):
- szyjka 38 mm
- Jaś w dalszym ciągu jest Jasiem
- waga 1198 g (wg OM - 30 t 0 d) i zastanawiam się czy nie waży trochę za mało???
- TP lekarz przesunął na 21.06 (był 14.06) - Jenny, proszę o zmianę
- kolejna wizyta 19.04

Generalnie czujemy się dobrze, chociaż (chyba przez tą pogodę), mam straszną chandrę i szukam sobie dziury w całym i nic mi się nie chce...
gdyby bylo cos nie tak tak to by lekarz powiedzial, poprostu bedzie filigrnowy

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ambitnie..ale nie strasząc..raczej nie dasz rady przez pierwszy miesiąc..jak nie dużej..pochylenie da Ci nieźle po kręgosłupie..nie będziesz czuła stabilności trzymając maleństwo z pochyłu nad nim...Ja przez pół roku po porodzie czułam takie bóle w kręgosłupie w odcinku krzyżowym kąpiąc na łóżku w ciepłym pokoju że powiedział sobie że za drugim razem chcę stojak do wanienki i stac pewnie na nogach w pozycji wyprostowanej..przenieśc małego z wanienki na przewijak bez słowa "ała" i żeby kąpiel maleństwa była równie dla mnie przyjemna jak była dla niego

nie..serio..te stojaki to wybawienie po noszonej ciąży dla naszych kręgosłupów
dokladnieee ja tez na lozku mlodego kapalam i byla masakra a co do piero w wannie
Cytat:

co za gowniarz masakra , po takim texcie to ..... achh co za hu...j!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!Axela dasz rade byle nys sie nie zalamala , pociesze cie ze tez bylam sama z mlodym ale juz w ciazy ...ja dalam rade to i ty dasz

a co do karetek, kazda karetka ma obowiaxzek przyjechac do rodzacej jezeli rodzidsz przed terminem, masz ciaze patologiczna, krwawisz, odeszly Ci wody, masz skurcze co 3 min, czujesz glowke w kanale itp. wiadomo ze nie bedziesz dzwonila na pogotowie ze masz skurcze co 20 min. no chyba ze powiesz ze mieszkasz daleko od autobusu, nie masz kasy na tacxi i wogole jestes sama, i kazdy porod to moze byc zagrozenie zycia tymbardziej jak bys sama w domu rodzila .... to sie wygadalam heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:07   #524
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja też juz nie prowadzę bo mi strasznie niewygodnie i wgl skupić się nie mogę, a co dopiero zdawać egzamin
to ja nie wyobrażam sobie nieprowadzenia samochodu. jak dłużej siedzę to mnie żebra bolą, ale w aucie jest pełen relaks. tylko bluzgam więcej jak widzę korki, albo takie ślimaczące się pojazdy..

Cytat:

Aaa jeszcze ze śmiesznych akcji... dojeżdżamy do skrzyżowania i instruktor mówi, że na skrzyżowaniu mam zawrócić... a ja inteligentnie : Z którego pasa ? No kurde pewnie z prawego

jeszcze odnośnie auta - głupi fordzielec znowu się zepsuł wyskoczyła jakaś usterka silnika i zaliczyłam fascynującą przejażdżkę spóźnionym autobusem, i znów tak będę dyndać MPK..mam tylko nadzieję że szybko nam autko naprawią

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Żółta mała tableteczka, czasami nie mogłam jej przełknąć i miałam w ustach gorzki posmak.... Bleh... Jak ja Ci zazdroszczę, że nie musiałaś brać
nospa to ostateczność, przy okresie wolałam często znieść jakoś ból brzucha niż łykać to gorzkie świństewko

Cytat:
Ok, mężu wychodzi z pracy. Zjemy obiad i lecimy na wiochę odpocząć
bawcie się dobrze

Cytat:
Miałam dzisiaj nawiedzony sen... przychodzę do domu moich rodziców, a tam mama karmi mojego Antosia cycem a ja jej mówię : skąd ona go ma przecież jeszcze się nie urodził? a ona, że mnie nie było no to ona go urodziła Potem próbowałam go sama karmić cycem, ale był jakiś duży i nie udawało mi się
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:08   #525
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja ślepak jestem bo szukałam wczoraj na stronie apteki i nie widziałam
od wtorku zacznę pić jak przyjdzie ...
ale wiecie co, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę a dziś ciągle czuje ten brzuch, pobolewa mnie lekko, skurcze lekkie są ... cieszyłabym się jakby w weekend było po wszystkim już ale pewnie urodzę w maju a bóle to efekt odstawienia
może coś się ruszy 3mam kciuki
niestety nikt nie wie, kiedy nasze dzieci zdecydują się wyjść na ten świat
Stary 2013-04-05, 17:08   #526
MoTyleKsw
Zakorzenienie

bAnka ale na chrapią nic nie napisałam tylko że chrapie ale lojalnie uprzedzila a spanie w.słuchawce z muzyka jest jednak trochę.męczące ale chrapanie jeszcze bardziej bo wyprowadza mnie z.równowagi taki typ

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-04-05 o 17:10
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:09   #527
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ale tu raczej chodzi o Twoje bezpieczeństwo/życie a nie widzimisie lekarza

sukienki ciążowe tu są piękne http://www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html aczkolwiek trochę drogie
ale śliczne kiecki szkoda, że już niedługo w ciąży pochodzę i nie mam okazji żeby taką założyć
Stary 2013-04-05, 17:10   #528
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
kupiłam 3 saszetki

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:10   #529
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
hm... ja nie wiem jak to jest, bo strasznie ciężko się z tym lekarzem rozmawia jak ma gorszy dzień i nawet jak go dopytuję, to jakoś nie otrzymuję jasnych odpowiedzi. Jakoś na początku, chyba podczas USG 12 tygodnia mówił, że to może być bardziej 21.06 niż 14.06, ale jakoś byl mało zdecydowany... Teraz stwierdził ,że jednak 21.06. Sama już nie wiem... Wiem tyle, że wg OM dzisiaj zaczynamy 31 tydzień

w sumie, skoro tak mówicie, to Jenny, nie zmieniaj może tego terminu, zobaczymy co będzie bliżej czerwca
dziwnego masz lekarza, co znaczy że ma zły dzień ? on Cie ma informować na bieżąco, może skonsultuj się z jakimś innym lekarzem jak do tego nie masz do końca zaufania

Cytat:

to pokazał klasę...

Dziewczyny, wczytuje się w dyskusje o kołderkach, poduszkach i zastanawiają mnie te śpiworki. One mają jakieś szersze zastosowanie niż do samego spania ? to jest coś takiego: http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...123840821.html ??
A jaki rozmiar kupujecie ? a jak dziecko będzie w takim śpiworku, to jeszcze będzie przykrywane kocykiem ? bo w sumie rączki na odkryte.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 17:10   #530
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Au naturel jest fajna ale doceniłam ją dopiero jak zainwestowałam w bazę bo ona jednak kolory podbija

ja tam zostaję już przy lumene, za 30zł mam bazę na rok więc nie ma się co szczypać
Chyba też pokuszę się na tą lumene

Wiem, że ten temat już był poruszany kilka razy pewnie, ale już nie pamiętam... jaki materac kupiłyście/kupujecie? Gryka-kokos ? Coś mi się kojarzy, że na SR babka polecała jakiś inny, ale nie pamiętam jaki
Stary 2013-04-05, 17:11   #531
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
za zakupy, a jaki woreczek kupiłaś na te pieluszki? ja muszę kupić do domu jakieś szczelne wiadro

u mnie dziś filecior z dorsza, kasza i kapusta kiszona

te paklanki kupiłam
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...44770516,d.ZWU

też ładny obiadek

Stary 2013-04-05, 17:13   #532
salviae
Zadomowienie

Cytat:
- ręczniki
- papcie, klapki
- odciągacz do pokarmu
- nakładki sedesowe
- pomadka, opaska
- chusteczki pampers
- kosmetyki
- dokumenty

Ooo zapomniałam o kapciach, muszę gdzies sie zaopatrzyć bo bym w skarpetach latała po porodówce, ja mam jeszcze mydło biały jeleń i papier taletowy i kubek bo u mnie w szpitalu nie ma takich luksusów
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-04-05 o 17:17
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:14   #533
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wczytuje się w dyskusje o kołderkach, poduszkach i zastanawiają mnie te śpiworki. One mają jakieś szersze zastosowanie niż do samego spania ? to jest coś takiego: http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...123840821.html ??
A jaki rozmiar kupujecie ? a jak dziecko będzie w takim śpiworku, to jeszcze będzie przykrywane kocykiem ? bo w sumie rączki na odkryte.
No tylko do spania, rączki odkryte ale zakładasz pod to jakiegoś bodziaka więc przykrywać nie trzeba i właśnie o to chodzi, że dziecko się nie rozkopie
ja póki co wstrzymuję się z zakupem śpiworka

Cytat:
Chyba też pokuszę się na tą lumene

Wiem, że ten temat już był poruszany kilka razy pewnie, ale już nie pamiętam... jaki materac kupiłyście/kupujecie? Gryka-kokos ? Coś mi się kojarzy, że na SR babka polecała jakiś inny, ale nie pamiętam jaki
skuś się

najlepsze są chyba z pianki termoelastycznej, ja mam lateksowy

Stary 2013-04-05, 17:16   #534
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to ja nie wyobrażam sobie nieprowadzenia samochodu. jak dłużej siedzę to mnie żebra bolą, ale w aucie jest pełen relaks. tylko bluzgam więcej jak widzę korki, albo takie ślimaczące się pojazdy
tez sobie nie wyobrażam... jestem przedstawicielem, więc mam praktykę prawie jak zawodowy kierowca a takie wiązanki bluzgów jakie czasami leciały z moich ust na innych kierowców, powaliłby nawet żulików spod sklepu... co wcale nie oznacza, że jestem z tego dumna , ale na szczęście zawsze jeździłam sama więc nikt ich nie słyszał

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:16   #535
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

skuś się

najlepsze są chyba z pianki termoelastycznej, ja mam lateksowy
Tak mi się wydaję, że chyba lateksowy polecała
Stary 2013-04-05, 17:17   #536
banka26
Zakorzenienie

Motylek- najgorzze ze.moj malz chrapie i jak nie daj boze zasnie wczesniej to ja juz mam nocke z glowy heeee i teraz wiem jak to jest hee msm nadzieje ze po ciazy minieeee bo mi glupioo s co by bylo jak bym byla w szpitaluu wrrrrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:17   #537
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
tak, gryka-kokos

Jaś
Stary 2013-04-05, 17:21   #538
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

No więc po pierwsze Axella
Mam nadzieję, że zabrany komputer był jego bo jak nie to bym go chyba nie wypuściła z chaty dopóki mi nie odda. Nie rozumiem też po co i za co chciał pieniądze? Z tego co wiem głównie Axella ich utrzymuje więc za co miała mu "zapłacić"?
Mam nadzieję, ze kochana moja mimo całej swojej miłości do niego takim zachowaniem otworzył Ci TŻ oczy i mimo tego, że pewno za dwa dni przeprosi powiesz mu "won". Bo niestety podejrzewam, że przeprosi bo się przerazi braku gotówki etc.
W każdym razie trzymaj się, odezwij się do nas, bo jakkolwiek każda z nas ma go dość i na niego marudzi to akurat Ciebie chcemy wspierać.

p.s. a jakbyś chciała pogadać face to face to ja jestem z Poznania i nie ma sprawy, możemy się spotkać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:24   #539
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
dziwnego masz lekarza, co znaczy że ma zły dzień ? on Cie ma informować na bieżąco, może skonsultuj się z jakimś innym lekarzem jak do tego nie masz do końca zaufania
czasem po prostu nawet, jeśli pytam o coś, to jest mało chętny do rozmowy... ostatnio np. zapytałam czy są jakieś przeciwwskazania do współżycia, to mi odpowiedział, że muszę sama to wiedzieć/czuć... a jak zapytałam czy mam liczyć ruchy Jasia, to mi powiedział, że jak już nie będę miala czasu na współżycie, to wtedy będę liczyć ruchy... czasem po prostu ma takie gorsze dni... zaufanie do niego mam, tylko czasem nie jest chętny do rozmowy

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Motylek- najgorzze ze.moj malz chrapie i jak nie daj boze zasnie wczesniej to ja juz mam nocke z glowy heeee i teraz wiem jak to jest hee msm nadzieje ze po ciazy minieeee bo mi glupioo s co by bylo jak bym byla w szpitaluu wrrrrr
jak to dobrze, że chrapanie mojego męża dziala na mnie usypiająco

Jaś
Stary 2013-04-05, 17:24   #540
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałyście stojak do wanienki? Chodzi mi o cos takiego metalowego a nie całkiem taką szafkę?
Pytałam się brata czy on miał, ale mowil, że nie bo jak mieszkali u nas w domu to na dole w kuchni i w łazience bylo za zimno na kąpanie małej, więc kąpali na górze w pokoju i tam bylo malo miejsca wiec kąpali na podłodze..
Z kolei drugi brat miał full miejsca, ale oni chyba kąpali na lóżku albo też na podłodze..
Ja bedę kąpać w jakimś pokoju, pewnie w sypialni bo w lazience nie mam jak i sie zastanawiam czy ten stojak jest wygodny? Bo potem trzeba i tak dziecko przeniesc w inne miejsce na ręcznik i mam wrażenie ze mi się wyśliźnie przy przenoszeniu i bym wolała na jakimś może stole kąpać?
mojego młodszego brata kąpaliśmy na przewijaku - tzn. to był taki nałóżeczkowy przewijak. to miękkie kładliśmy do łóżeczka wtedy i wanienka sobie stabilnie stała na desce. obok na kanapie już był przygotowany ręcznik.
ja mam zamiar kąpać małego w tym:
http://kinderbutt-de.erwinmueller.co...tm?wmn=0909713
już z resztą kupiony mam ten zestawik a czy to będzie w łazience czy sypialni to jeszcze zobaczę. w każdym razie krzesełko sobie dostawię i mogę szaleć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości