Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 21:21   #3301
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Niestety mam identyczne zdanie. Mieszkałam w Brukseli, tam co trzecia napotkana osoba to imigrant. Głównie to ludzie żyjący na koszt państwa, pobierający olbrzymie na zasiłki z postawą roszczeniową. Jestem mniejszością-świętą krową, nie możecie mnie tknąć. Ich sposób na utrzymanie to dorobienie się gromady dzieci, zero pomysłu na przyszłość. Jestem zdania, że jeżeli ktoś przyjeżdża do innego kraju to powinien się dostosować, poznać kulturę,obyczaje, przyczynić się dorozwoju tego państwa, a nie żyć na jego koszt. W przeciwnym razie-deportacja. Powinni dostać wędkę, nie rybę.
Też ta myślę. Przyjeżdżasz, dostosuj się. Niestety, często jest tak, że u nich rodzina liczy 10 osób...a pracuje jedna .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:28   #3302
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
W USA ta sama śpiewka. Pełno Czarnych i Latynosow, ktore korzystają z zasiłków, przywilejów państwa. Maja bardzo dużo dzieci, w związku z czym dostają duże dotacje. Na bezrobotnym mozna tu byc nawet 3lata, i zawsze sie dostaje ponad 75% swoich ostatnich zarobków. Dlatego ludzie idą na bezrobotne i pracują na lewo, dzięki czemu maja dwie wypłaty.
Zacytuję dziewczynę mieszkającą w UK:"Dawno temu jeden somalijski kierowca taxi dał mi radę na życie w UK. Jego żona nigdy nie pracowała, mają chyba z piatkę dzieci, gigantczny dom i każdego miesiąca dostają zasiłki większę niż moje i [tż] zarobki... To jest wlaśnie trochę chora polityka tego kraju, podobno w 2015 roku coś ma się zmienic...poczekamy i zobaczymy"

Ja jadąc do innego kraju muszę się zgodzic z jego zasadami i postępować jak człowiek a nie sęp żerujący na kimś...Nie mam nic przeciwko emigrantom, ale tym, którzy swoim postępowaniem coś wnoszą w życie społeczenstwa...Pracując w szkole i pytając dzieci (pewnej narodowości), co chciałyby robić w przszyszłości one rezulutnie odpowiadają, że będą w domu, tak jak ich bezrobotny mama i tata...to jest normalne?"

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-04-05 o 21:31
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:34   #3303
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Zacytuję dziewczynę mieszkającą w UK:"Dawno temu jeden somalijski kierowca taxi dał mi radę na życie w UK. Jego żona nigdy nie pracowała, mają chyba z piatkę dzieci, gigantczny dom i każdego miesiąca dostają zasiłki większę niż moje i [tż] zarobki... To jest wlaśnie trochę chora polityka tego kraju, podobno w 2015 roku coś ma się zmienic...poczekamy i zobaczymy"

Ja jadąc do innego kraju muszę się zgodzic z jego zasadami i postępować jak człowiek a nie sęp żerujący na kimś...Nie mam nic przeciwko emigrantom, ale tym, którzy swoim postępowaniem coś wnoszą w życie społeczenstwa...Pracując w szkole i pytając dzieci (pewnej narodowości), co chciałyby robić w przszyszłości one rezulutnie odpowiadają, że będą w domu, tak jak ich bezrobotny mama i tata...to jest normalne?"
ostatnio mi znajoma opowiadała, że jej sąsiadka została bez pracy a jej facet też nie pracuje...zaproponowała jej, że poprosi szefa, czy się coś nie znajdzie....koniec końców ta sąsiadka powiedziała, że woli pójść na zasiłek, niż pracować. No ręce opadają . A potem wielkie zdziwienie, że np, dyskryminują osoby z Europy Wschodniej.
Stary 2013-04-05, 21:40   #3304
201604181004
Konto usunięte

Małe piękności, 4 latka trenująca MMA.

mózg ... rozwalony
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:48   #3305
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Małe sprostowanie: cytat jest nieaktualny.
Rząd brytyjski już wprowadza ograniczenia związane z benefitami i zasiłkami.
Wrew wszem i wobec głoszonym opiniom wcale nie jest tak różowo

A sprawa emigrantów jest bardzo skomplikowana, bo tu wchodzą uchodźcy itd. aleto raczej już nie temat na ten watek

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Małe piękności, 4 latka trenująca MMA.

mózg ... rozwalony
Chyba mi mózg nie działa. Co to MMA?
Stary 2013-04-05, 21:50   #3306
201604181004
Konto usunięte

Mixed martial arts mieszane sztuki walki które mi się kojarzą z wielkimi karkami które rzucają się na ziemię
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:51   #3307
201607231707
Konto usunięte

Walka wręcz, przy użyciu duuuużej ilości dozwolonych chwytów
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:57   #3308
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Walka wręcz, przy użyciu duuuużej ilości dozwolonych chwytów
To przeciwniczki małej piękności mogą się bać

Mnie to czasami rozwala: ulubiony sport mamusi: kanapa i serial; a dziecko mamusia posyła na basen, sztuki walki i inne sporty
Stary 2013-04-05, 22:02   #3309
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
O tempora, o mores!

No tak, bo na rozwój Europy największy wpływ przez setki lat miał islam, nie chrześcijaństwo

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Do głowy mi nie przyszło, ze rodzice wzyzwają karetkę bez wcześniejszej próby obniżenia temperatury
Mi też.

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ciekawe, pierwsze słyszę.
To jest tak odpowiedzialne zajęcie, że chyba tylko głupi albo ryzykant podjąłby się zatrudnić absolwenta po technikum do księgowości
Przekażę koleżance z technikum

Cytat:
Napisane przez LiquierroGirl Pokaż wiadomość
Prowadzę z rodzicami firmę i szczerzę mówiąc mam już dosyć ludzi z pseudo doświadczeniem i ludzi po technikum, którzy ciągle mi odpowiadją, że czegoś nie zrobią bo to nie leży w ich obowiązkach-.-
Wiem, wyrwane z kontekstu, ale ja też nie robie tego, co nie jest moimobowiązkiem. Mama mnie nauczyła: nadgorliwość gorsza od faszyzmu!

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-04-05 o 22:04
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:03   #3310
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Też ta myślę. Przyjeżdżasz, dostosuj się. Niestety, często jest tak, że u nich rodzina liczy 10 osób...a pracuje jedna .
Ale Monika...
Piszesz, że jest fajnie jakie są różne kultury w społeczeństwie, a później, że mają się dostosować do kultury obecnej?
O to właśnie chodzi. W kulturze arabskiej kobieta jest nikim. Przyjeżdża arabska rodzina na Zachód i co? Pozwalamy im żyć wg ich standardów i ich kultury czy nawracamy na naszą, dostosowujemy do naszej i mówimy 'nie, nie, u nas kobiety są równe'? Toczymy z nimi boje o 'wyższości' naszej kultury nad nimi czy robimy społeczeństwo różnokulturowe?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:11   #3311
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
I dlatego cieszę się, że 6 stycznia zrobili wolne. Nie dlatego, że to Trzech Króli, ale dlatego, że prawosławni obchodzą wtedy Wigilię Bożego Narodzenia.
Fajnie, ale my Wigilię akurat mamy pracującą

Cytat:
Napisane przez monika1379 Pokaż wiadomość
Ja sie ich po prostu boje i w chustce/burce nie zamierzam chodzic. A Europa nic z tym nie robi, bo to przeciez 'mniejszosc'. Sorry, ale tacy Pakistanczycy bija na glowe jakiekolwiek panstwo europejskie pod wzgledem ludnosci. Niech sobie przyjezdzaja i sie osiedlaja, pod warunkiem, ze szanuja i dostosowuja sie do ustroju, prawa czy innych czynnikow danego kraju, a nie chca sie rozmnozyc na potege w Europie, wprowadzic szariat i islam. Mam wrazenie, ze oni przeprowadzaja taka wyprawe krzyzowa, tyle, ze zamiast nawracac sila na jedyna i sluszna wiare, to sie mnoza i mnoza jak kroliki az w koncu beda ta 'wiekszoscia' i zrobia co chca, bo nie bedzie nad tym zadnej kontroli. Jak widze taka matrone, za ktora podaza grupka siedmiorga lub wiecej dzieci, to az mi sie cos robi :/
Zgadzam się z Tobą.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ano. Przyjeżdżają - niech się dostosują. Nie chcą się dostosować - do widzenia.
Nie widzę nic dobrego w multikulti współcześnie. To wcale nie jest 'fajne', jak to któraś wyżej napisała. Religie mają to do siebie, że stawiają wyznawców na piedestale, a innowierców każą nawracać (czy to przez nauki i kazania czy dżihad). Nie da się wymieszać pięciu religii i nakazać im się jednoznacznie dogadać. Ci "prawdziwi" (jeszcze nie fanatyczni, ale głęboko czujący religię) prawdopodobnie będą przekonywać innowierców na ich religię.
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
Myślę, że wielu ludzi tego nie wie lub nie rozumie.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-04-05 o 22:08
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:18   #3312
ajah
wańka wstańka

Multi- kulti mi nie przeszkadza.
Uważam, ze imigranci powinni się dostosować w większym stopniu: znać język, funkcjonować zgodnie z zasadami kraju, w którym mieszkaja.
Z drugiej strony nie zapominam o tym, że sama jestem emigrantką
A kultura polska mimo wszysto jest dość różna od brytyjskiej. Gdyby ie to, że Brytyjczycy mają względnie pozytywne nastawienie do różnorodnosci w ch społeczeństwie to nie miałabym czego tu szukać.
Byłoby tu nieprzyjemnie do tego stopnia, że nie daloby się wytrzymać.
Stary 2013-04-05, 22:49   #3313
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ale Monika...
Piszesz, że jest fajnie jakie są różne kultury w społeczeństwie, a później, że mają się dostosować do kultury obecnej?
O to właśnie chodzi. W kulturze arabskiej kobieta jest nikim. Przyjeżdża arabska rodzina na Zachód i co? Pozwalamy im żyć wg ich standardów i ich kultury czy nawracamy na naszą, dostosowujemy do naszej i mówimy 'nie, nie, u nas kobiety są równe'? Toczymy z nimi boje o 'wyższości' naszej kultury nad nimi czy robimy społeczeństwo różnokulturowe?
Wiesz co...dla mnie dostosowanie, to mówienie w języku danego kraju, ewentualnie drugim języku, jakim jest angielski, pracowanie i płacenie podatków itd. Nikt z tutejszych jeszcze mnie nie chciał bić za chrześcijaństwo ani mi koszyczka w Wilk. Sobotę nie wyrywał . No ja nie wiem, czy tak nikim....mam koleżankę muzułmankę i żyje, ma się dobrze, w piwnicy zamknięta nie siedzi. Poza tym....zupełnie inni są muzułmanie, mieszkający w Europie od pokoleń a inni, którzy nagle się tu zjawili. Ci pierwsi są bardziej wyluzowani. Jest ich sporo....a dlaczego? Bo nagle w naszej kulturze się przyjęło, że się ma 1 dziecko i z głowy. Oni żyją z zupełnie innymi priorytetami i tyle. Nie chce mi się z resztą ich usprawiedliwiać, bo swoje za uszami mają. Ja szanuję inną religię i nie mam nic do nich. Oczywiście, póki mi nikt nie będzie robić jazd za to, skąd ja pochodzę. Sama jestem "ta inna", bo nie jestem protestantką, lecz katoliczką, pochodzę z Europy Środkowo-Wschodniej i nie mówię perfekcyjnie w ich języku. Już ta składowa skazuje mnie na dyskryminację. Dlatego, szanuję tych, którzy różnią się ode mnie nie tylko kulturowo, ale też wizualnie, bo łatwo nie jest być gdzieś gościem.

A tak w ogóle, przynajmniej w NL, mistrzami w kombinatorstwie są...Polacy. Przez cwaniaków niechętnie dają stałe kontrakty, zasiłek na dziecko obowiązuje bodajże tylko 2 dzieci, powyżej widocznie cię stać, jeśli nie żyjesz w związku zalegalizowanym, to też musisz wykazać się masą dokumentów, że partner jest ojcem dziecka, ma z nim kontakt etc. żeby dostać jakąś zapomogę w razie czego.Poza tym co...wcale tak chętnie nie chcą wynajmować mieszkania Polakom a jak już to podwyższają ceny, że hej.

Jeśli chodzi o islamizację, to jak pisałam...sam Watykan może sobie pogratulować przez różnego rodzaju afery. Ludzie głupi nie są i wolą być nigdzie, niż się identyfikować z takimi, którzy najpierw widzą $ a potem człowieka. Mam nadzieję, że Papa Franczesko to zmieni.
Stary 2013-04-05, 23:02   #3314
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Fajnie, ale my Wigilię akurat mamy pracującą
oni za to swięta mają pracujące.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:05   #3315
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

W USA nawet Wielkanoc jest pracująca ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-05, 23:07   #3316
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
oni za to swięta mają pracujące.
Mój mąż pracuje w branży, gdzie wszystkie dni praktycznie mają pracujące. Kwestia tylko tego, kto i kiedy bierze urlop. Pracuje głównie z muslimami, więc na bieżąco jestem z wszelkimi rewelacjami na ich temat. Ostatnio jakiś jego kolega nas zapraszał na ślub siostry...ale odmówiliśmy, bo ślub był w Wielkanoc. Na rocznicę obrzezania czyjegoś syna czy bratanka też dostał zaproszenie. Mówił, że impreza kosmiczna. Wszyscy go pytali, gdzie jego dziewczyny, bo przy stole faceci z kobietami normalnie siedzieli i się bawili. On powiedział, że nie wiedział, czy ma nas brać, bo mu nikt nie powiedział.
Stary 2013-04-05, 23:08   #3317
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Z drugiej strony nie zapominam o tym, że sama jestem emigrantką
A kultura polska mimo wszysto jest dość różna od brytyjskiej. Gdyby ie to, że Brytyjczycy mają względnie pozytywne nastawienie do różnorodnosci w ch społeczeństwie to nie miałabym czego tu szukać.
Byłoby tu nieprzyjemnie do tego stopnia, że nie daloby się wytrzymać.
Może to nie temat na ten wątek, ale... co jest przykładowo tak różnego w naszej i ich kulturze, że nie dałoby się tego wytrzymać?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:27   #3318
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Może to nie temat na ten wątek, ale... co jest przykładowo tak różnego w naszej i ich kulturze, że nie dałoby się tego wytrzymać?
Może nie wyrałam się jasno.
To raczej w naszej kulturze są kwestie nad którymi trzeba 'pracowac' by dobrze się tu czuć i nie wzbudzać negatywnych odczuc 'tubylców'.
Taka banalna kwesti jak język i sposób wypowedzi.
Polak ówi prosto z mostu, Brytyjczyk zawsze naokoło- nie powie wprost.
Często bywa, ze to co w Polsce byłoby uznane za odpowiedźnormalną, taktowną, tutaj jest uznawane za zwykłe chamstwo i zachowanie agresywne.
Takie zachowanie wzbudza negatywne reakcje, zresztą nic dziwnego.
Stary 2013-04-05, 23:27   #3319
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
No ja nie wiem, czy tak nikim....mam koleżankę muzułmankę i żyje, ma się dobrze, w piwnicy zamknięta nie siedzi.
Bo islam ma wiele odłamów, a my głównie słyszymy o tym chyba najbardziej "drastycznym" i radykalnym - Wahhabizmie. A taki np. Babizm wywodzący się z szajkizmu z nurtu szyickiego postulował równouprawnienie obu płci (nie takie jak w naszej kulturze, ale jednak).
Stary 2013-04-05, 23:30   #3320
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Taka banalna kwesti jak język i sposób wypowedzi.
Polak ówi prosto z mostu, Brytyjczyk zawsze naokoło- nie powie wprost.
Często bywa, ze to co w Polsce byłoby uznane za odpowiedźnormalną, taktowną, tutaj jest uznawane za zwykłe chamstwo i zachowanie agresywne.
Takie zachowanie wzbudza negatywne reakcje, zresztą nic dziwnego.
A mogłabyś podać jakiś przykład taktownej i chamskiej odpowiedzi? Zainteresowałaś mnie tym, a nie mam żadnych doświadczeń z Wielką Brytanią
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:31   #3321
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo islam ma wiele odłamów, a my głównie słyszymy o tym chyba najbardziej "drastycznym" i radykalnym - Wahhabizmie. A taki np. Babizm wywodzący się z szajkizmu z nurtu szyickiego postulował równouprawnienie obu płci (nie takie jak w naszej kulturze, ale jednak).
Tak prawie w temacie:
Użyłaś ogromnej ilości słów mądrze brzmiących i ciekawych. Śmierdzisz wiedzą...
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:34   #3322
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja wiem . Pragnę także dodać, że wszelkie radykalne postawy religijne czy ideologiczne nie są dobre. Mało to się słyszy, że dziewczyna rodziła w szkolnej wc, bo matka z ojcem by ją wywalili na bruk i się wyrzekli, bo ma nieślubne dziecko? Myślę, że u nas też za różowo nie jest.

Osobiście mam podejście, że żyją, mi nie wadzą, to niech się modlą do kogo chcą i ubierają, jak chcą. Przemoc domowa i nierówne traktowanie, zdarza się i w naszej kulturze, tyle, że motyw wzięty z islamu się dobrze sprzedaje, bo to póki co nowość w Polsce.
Stary 2013-04-05, 23:39   #3323
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Tak prawie w temacie:
Użyłaś ogromnej ilości słów mądrze brzmiących i ciekawych. Śmierdzisz wiedzą...
Zawsze jak używam mądrych słów, to niektórzy patrzą zdziwieni, że ja w ogóle znam takie słowa
Ale spoko, napisałam "głuwnie" i "kultuże" i stwierdziłam, że musze iść spać

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
No to ja wiem . Pragnę także dodać, że wszelkie radykalne postawy religijne czy ideologiczne nie są dobre. Mało to się słyszy, że dziewczyna rodziła w szkolnej wc, bo matka z ojcem by ją wywalili na bruk i się wyrzekli, bo ma nieślubne dziecko? Myślę, że u nas też za różowo nie jest.
Generalnie każda religia czy ideologia mogą przyjąc radykalną formę, więc wszystkie sa poniekąd złe i niebezpieczne Ale ludzie to (nie)stety istoty myślące, więc zawsze będą sobie te poglądy tworzyć To sa po prostu jedne z miliarda rzeczy, do których trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem ^^
Stary 2013-04-05, 23:40   #3324
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Też jestem ciekawa, jak urazić Brytyjczyka?

W sumie, póki co, żadnego typowego Holendra nie znam, to nie mogę się wypowiedzieć. Ale, jak ktoś mnie zaczepiał na ulicy, to był na maxa gadatliwy, nawijał o pogodzie, albo pytał się, czy nie pójdziemy na kawę (ci od kawy, to zazwyczaj Czarni albo Turki). Potem gadałam na ten temat z mężem, to mi mówił, że ci od niego z pracy uważają pójście na kawę z kimś, za rodzaj zapoznania się na stopie koleżeńskiej a nie chęć romansowania. W sumie, może coś w tym jest, bo zaczęło się to, jak chodziłam z brzuchalem a czasem się zdarza, jak chodzę z małą w wózku. Głupio mi tak iść z kimś obcym na kawę, to odmawiam. Ale...sąsiadka mi opowiadała, że szła na urodziny córki jakiejś Filipinki...którą poznała na przystanku. Zaczęło się od niezobowiązującego dialogu a skończyło na koleżeńskiej relacji .
Stary 2013-04-05, 23:42   #3325
201604200942
Konto usunięte

każdy radykalizm (fundamentalizm) religijny jest zły- nieważne, czy to chrześcijaństwo, islam czy judaizm.

A wiecie, że dżihad kiedyś kiedyś nie obejmował wyznań chrześcijańskich? Na samym początku było to odniesienie do wiary pogańskiej. Taka ciekawostka (kapitana obvious)
Stary 2013-04-05, 23:44   #3326
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Też jestem ciekawa, jak urazić Brytyjczyka?
Brytyjczyk: Jestem wielkim miłośnikiem herbaty.
Ty: O, ja też, zwłaszcza posłodzonego Liptona, to najlepsza herbata ze wszystkich!
Brytyjczyk:
Stary 2013-04-05, 23:49   #3327
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
każdy radykalizm (fundamentalizm) religijny jest zły- nieważne, czy to chrześcijaństwo, islam czy judaizm.

A wiecie, że dżihad kiedyś kiedyś nie obejmował wyznań chrześcijańskich? Na samym początku było to odniesienie do wiary pogańskiej. Taka ciekawostka (kapitana obvious)
Może dlatego, że muzułmanie uznają Jezusa za jednego z proroków?
W ogóle, wg muzułmanów, każdy się rodzi muzułmaninem...nie pamiętam, na jakiej zasadzie. Koleżanka natomiast opowiadała o zasadach postu w Ramadanie...zwolnione są osoby w ciąży, chore, małe dzieci i pracujące ciężko fizycznie. Mogą sobie przenieść post na okres lżejszy, albo udzielić jałmużny, nakarmić kogoś etc. No i...z tego, co czytałam na jakimś blogu, noszenie chusty przez kobiety, jest jej wyborem. Oczywiście, mowa o normalnym, nieradykalnym islamie.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Demi

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

W ogóle, jestem do tyłu, o co chodzi z Captain Obvious . Musiałam się Gugla spytać hahahaaha.
Stary 2013-04-05, 23:59   #3328
ajah
wańka wstańka

MonikaFaustyna to zalezyod Brytyjczyka.
Ja obraziłam śmiertelnie podwładną w pracy, gdy umówiła nas na spotkanie bez sprawdzenia kilkukwestii co doprowadziło do lekkich komplikacji.
Mówię.: Ok. Pojedziemy, ale później będę potrzebować, być odwiozła mnie z powrotem (odległość między biurem a spotkaniem ponad 20km).

Nie zapytałam: Czy mogłabys mnie przywieź z powrotem po spotkaniu, proszę?

Sprawa wywołała aferę, która została rozdmuchana tak bardzo, że o maly włos a trzeba by było zacząc postępowanie dyscyplinarne.
Dodam za każdy km przejechany w pracy ta osoba ma płacone, wszystko działo się w godzinach pracy...
Stary 2013-04-06, 00:00   #3329
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Może dlatego, że muzułmanie uznają Jezusa za jednego z proroków?
a co Jezus ma do tego?
Wybacz, bo nie wiem do której części się z tym odniosłaś
Stary 2013-04-06, 00:02   #3330
201607231707
Konto usunięte

Monice chodziło o to, że dżihad nie obejmował wyznań chrześcijańskich, bo muzułmanie uznali Jezusa za proroka ^^
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości