|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
A my z mężem już u niego. Zjedliśmy co nie co, on porąbał drewno, a ja wpadłam do Was na chwilkę
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlugo nie byli pewni diagnozy...podejrzewali wyrostek (w koncu okazalo sie, ze to torbiel na jajniku) w koncu lekarz powiedzial "dzisiaj nie, bo mam katar, ale jutro juz sie toba zajme" zamowilam najwieksza ze wszystkim, chociaz mama ugotowala jakis biedny rosolek ze sladowymi ilosciami groszku. wiecie taka dietetyczna marchwianka z kurczaczkiem hehe. no wiec najpierw zupka, po niej cala pizza i na tym zakonczylam diete
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie wiem, nie próbowałam 2 latek się zmieści do tego wiadra?
|
|
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Jurek ma czkawkę , akurat tak , że czuję ją na dole jakby na dupie, a nie z przodu na brzuchu
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już napisałam sms do tż żeby mi lody po drodzę kupił jak będzie wracał z pracy .. o północy ale zawsze he he.. ![]() ale my się nakręcamy tymi łakociami...
|
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz idziemy oglądać film, a potem "spanko" , hihih
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Jadłam dziś big milka w czekoladzie tylko. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Paaaaa! Lecę
|
|
#609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też przez okres świąteczny nasłuchałam się sporo komplementów.. i muszę przyznać, że to bardzo budujące ![]() Cytat:
![]() Axella za długo mu pobłażała Cytat:
ale to opowiem przy okazji ![]() co do paletek to wielbię wszystkie ale moja ukochana to storm ![]() róży nie próbowałam Cytat:
ale możliwe też, że taką mam cerę bo ogólnie nie mam problemu z trwałością cieni na powiekach |
||||
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Storm rzadko używam
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#612 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta. Cały dzień mnie nie było, bo odwiedziły mnie dwie koleżanki, jedna po drugiej. Cudowny dzień
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też zawszeuwielbiałam swój pępek bo jest bardzo grabny, malusi i schowany. I co i wylazł, ito bardzo szybko Na szczęście jest taki mały,że nawet na wierchu w niczym mi nie przeszkadza. No i ma daszek ![]() Ja to już miałam za Tobą pościg robić, ale dziewczyny mnie uspokajały, że pewnie na dłużej w rodzinnych stronach zostałaś ![]() Fajnie,że jestesteś i fajnie, że z łupami Cytat:
![]() w pon też składam zamówienie na ZSK. Cytat:
![]() Cytat:
Ale musze napisać, że nie zgadzam się z Tobą, że związek warto przerwać, dopiero jak znikną uczucia i pojawi się obojętność... Ja przeżyłam rozstanie z osobą, którą bardzo kochałam, ale nie mogłam się oszukiwać, moja miłość nie wystarczyła, żeby załatać wszystkie dziury i z bólem serca zdecydowałam o rozstaniu. I to była najlepsza decyzja.Gdybym czekała na zobojętnienie mojego serca, jeszcze długo byśmy się męczyli, a ja bym w środku umierała... Pewne rzeczy nie są do zmiany i tyle, choćby nie wiem jak wielka była miłość z jednej strony.... Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-05 o 21:19 |
|||||
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatecznie wydam werdykt po pierwszych testach. opinie są bardzo "za", właśnie ze względu na wygodę, no ale okaże się...też byłam ogromnie zaskoczona, że 2latki tam wchodzą no ale ja i tak mam zamiar przerzucić się na wannę, jak już dzieciak będzie bardzo stabilnie siedział i bawił się łódeczkami są takie siedzonka też do wanny właśnie, ale to temat na później.
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
miały podobne opinie, więc stwierdziłam, że po co przepłacać
za wysyłkę nie płaciłam nic, więc jakbym miała odesłać bo byłby lipny to bym dużo nie straciła Cytat:
Sleeki są boskie, mnie też niczego nie brakuje - to będzie moja 9 paletka zamówiłam też tańszą jedną Technic http://cocolita.pl/public/assets/tec...2-cieni-uv.jpg bo Sleek nie ma fioletów a ponoć jakoś podobna i kosztuje tylko 10zł Ja mam nadzieję, że w poniedziałek dojdzie mi zamówienie z ZSK ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
dasz nam znać jakbym miała wannę to też bym już stabilnie siedzące dziecko do niej wrzuciła
|
||
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jeszcze poluję na sorbet grycan...nawet dziś w kauflandzie szukałam ale był tylko z budki i cart dor. Ale tego jeszcze nie jadłam i w końcu nie wzięłam. Może sama w końcu zrobię.
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
I przypomniałyście mi moją chcicę na lody cytrynowe
a już jej dawno nie miałam. No cóż, będę ćwiczyć silną wolę ...Paletki cieni sliczne, tylko ja nie mam pojęcia jakie kolory do mnie pasują ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Dobijcie, właśnie była w TV reklama "algida śmietankowa - kawa" ...
|
#617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba masz wszystko.Tantum Rosa kupuję do szpitala ostatnio położna na SR bardzo polecała Cytat:
![]() my mamy lateksowy Cytat:
Wspaniały wynalazek śpię w nich od kilku ładnych lat.. na studiach tak się przyzwyczaiłam, że bez nich zasnąć nie mogłam ![]() Cytat:
ja kupiłam Abakus. Ale tylko dlatego, że byliśmy w hurtowni z artykułami dziecięcymi i tylko ten był, więc wzięłam żeby już mieć z głowy. Kosztował 99zł Podobno bardzo dobry. Testowałam go na sobie i innych osobach i raczej nie oszukuje. Temperaturę w pomieszczeniach też dobrze pokazuje ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- a wiecie co... ostatnio zrobiłam się jeszcze większym wielorybkiem i mam wrażenie że brzuch bardzo poszedł mi do przodu.. nie myliłam się.. jeszcze niedawno (przed wyjazdem) miałam 96cm, a dziś zmierzyłam i mam 102cm
|
||||
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Oooo looody...mi kiedyś mąż przywiózł sorbet malinowy z grycana....małe święto miałam
wpierniczylam prawie cały na raz![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() A w ogóle mój brzuch to od tego lezenia faktycznie chyba się rozplaszczyl. W 32tyg mieć tylko 95cm? Przy bliźniakach? I to każde po 1.5kg? Ja to nie wiem gdzie one tam sie chowają... |
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Dziewczyny możliwe, że temat był poruszany, ale ostatnio nie byłam na bieżąco i ciężko mi wszystko nadrobić
![]() co kupujecie na początek do spania dla maluszków ? ![]() śpiworki ? pościele? ![]() chciałam teraz na dniach zamówić jakiś fajny komplet pościeli.. żebyśmy mogli złożyć łóżeczko i przygotować już wszystko.. ale tak się zastanawiam, czy na początek nie lepszy będzie śpiworek
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Co do brzucha to ja się zastanawiam czasem jak moja się mieśc ( 30tc 1500g ), a dwie to tym bardziej. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
ja zamierzam na początku przykrywać kocykiem albo rożek rozłożę. Właśnie apropo rożka to kupujecie usztywniany czy nie??Bo ja nie wiem czy jest sens usztywniany kupować. Koleżanka miała zwykły i dobrze się małego trzymało.
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi to one życie ratują praktycznie każdej nocy. Ostatnio próbowałam się odzwyczaić od tych stoperów, ale jak tylko Mężu zacznie pochrapywać to już rezygnuję z oduczania się 2. Faktycznie trzymasz linię dziewczyny dbają o Mamusię i się nie rozpychają ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- myślałam o rożku usztywnianym, ale tylko dlatego że kompletnie nie mam doświadczenia z małymi dziećmi a takie usztywniane rożki są jednak bardziej stabilne. No i zawsze można wyjąć wkładkę Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-04-05 o 22:05 |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj bylismy na zakupach juz prawie wiekszosc dla maluszka kupiona jeszcze kosmetyki zostaly i dla zainteresowanych jest PROMOCJA 25% NA KOSMETYKI Z HIPP W SUPER PHARM Leze teraz bo sie chyba przeforsowalam brzuch mam twardy a w sumie nie wiele zrobilam moze ze 2 godzinki bylismy na tych zakupach |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy ogarniemy przed porodem.
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
Jeny. Jak ta laska się drze przez telefon... Jest 22 a jej dzieciaki jeszcze nie śpią. Np jej 5 letni syn z którym właśnie się przekrzykuje... To tak a propos stoperow. Właśnie założyłam
|
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakich są cenach normalnie?? I to wszystkie?
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
lonely, ano cosik było o tych pościelach i śpiworkach ostatnio - ja się jednak nie wypowiadałam. ale zdecydowałam, że pościel dokupię sobie później. a na początek będę używać bawełnianego kocyka (taki milusi, miękki i dość ciepły), ewentualnie flanelowej pieluszki w razie upałów, no i możliwe że też śpiworki jakieś. kołderka to jednak niebezpieczna - jest wielka, maluch przypadkowo rączką machnie i kołderką przykryje sobie buziaka i ... może to się źle skończyć...
ale widziałam już takie klipsy, którymi przymocowuje się kołderkę do szczebelków - w sensie nie jakoś mocno, ale tak, żeby za wysoko nie mogła podejść. czyli o ile dziecko się nie obsunie pod kołderkę jakoś, to ta nie ma szans trafić na jego buźkę
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze cos Ci sie spodoba, hehe.
|
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś weź ty zagadaj o inne towarzystwo... muszą mieć na wzglęcie twoje zdrowie psychiczne!
|
#630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy, teraz odpoczywajszkoda, że u nas nie ma super-pharm ale rożek taki mięciutki chcesz tak ? czy z tego usztywnionego wkładkę wyciągniesz? Cytat:
no właśnie wiem, że kołderki dla takich maluszków mogą być niebezpieczne.. zbyt duże, ciężkie itp. nawet kłóciłam się z babeczką w sklepie która chciała nam wcisnąć pościel. Mój Tż już się najarał i chciał brać, bo strasznie mu się spodobała.. a nie dość że pościel była bardzo droga to jeszcze nawijanie makaronu na uszy przez sprzedawczynię mnie wkurzyło. Mówię jej że dla takiego maleństwa to kołderka może być niebezpieczna i może lepiej śpiworek.. to prawie mnie wyśmiała i ironicznie pytała jak sobie wyobraam takie maleństwo w śpiworku ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() będziesz szyła hurtowo pościel ? dobrze rozumuję ?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

dlugo nie byli pewni diagnozy...podejrzewali wyrostek (w koncu okazalo sie, ze to torbiel na jajniku) w koncu lekarz powiedzial "dzisiaj nie, bo mam katar, ale jutro juz sie toba zajme"
no ale nie wiem, nie próbowałam

Jadłam dziś big milka w czekoladzie tylko.
Potem Axella postara się wejść i napisze...

a ponoć jakoś podobna i kosztuje tylko 10zł
Ślub 27. X. 2012

dobrze rozumuję ?