|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
mi chyba najmocniej pasował z Vichy, ale nie widziałam go nigdzie już od kilku miesięcy
I szukam zastępstwa. Póki co: Neutrogena granatowa nawet nawet, ale eucerin mnie jakoś zawiódł A droższy, apteczny itp. A szału nie ma, do tego niewydajny :/ Isana z kakaem nie jest też tak dobra jak balsam, albo moje dłonie są bardziej wymagające od nóg
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
mam nadzieję że je udobrucham. olej paczulowy poszedł w ruch ![]() byłam wczoraj w szpitalu z moją skórą, oglądały mnie dwie lekarki w tym ordynatorka i trzy rezydentki taki ze mnie ciekawy przypadek i mam nową diagnozę |
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej emolientowego, nie bardzo ciężkiego. Co do ilości mojego Bingo, to jest go tak prawie 2/3. Tak mi się zdaje, bo jak patrzę pod światło, to go ponad połowa jest, a do pełna pewnie go nie dali. ;p I mogę oddać wszystko, bo nie służy mi nijak. |
|
|
|
|
#4384 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie protein (ale na pewno już nie keratyny ;p) też bym mogła spróbować, tylko boję się, że moje włosy nie potrzebują ich w zasadzie wcale. |
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojeej, dziękuję kochana! Jestem Ci wdzięczna, a nie
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Tak jak mówiłam byłam dzisiaj u fryzjera, oczywiście farbowałam, trochę skróciłam (nawet myślałam, ze za bardzo, ale w sumie jest ok) i wycieniowałam bardziej głównie tył i teraz mam jeszcze większą objętość ![]() Mam jutro egzamin, nawet nie zajrzałam do materiałów i totalnie nie mam do tego weny, jestem totalnym leniem maskara
|
|
|
|
#4388 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zawartość Ci się spodoba Idę w końcu się zebrać i trochę ruszyć. Nie wiem czy jeszcze wpadnę, dlatego już się żegnam. Dobranoc Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-04-05 o 21:44 |
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak skacze to włosy żyją własnym życiem ![]() Na pewno się spodoba Dobranoc
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Kascysko, przepraszam, że tak późno odpisuję, ale mi wyleciało z głowy
![]() Może jest coś, co chciałabyś dostać za te AM? |
|
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
Olej z pestek winogron wylądował już na włosach.
Jutro robię eksperyment - nie rozczeszę włosów po myciu tylko palcami lub grzebieniem z odżywką d/s, potem tylko odcisnę nadmiar wody, wrzucę na chwilę pod ręcznik, dam b/s, zrobię harmonijkowanie. Ciekawe, co mi z tego wyjdzie.
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę swoich włosów.
Dzisiaj myję je tylko, żadnych odżywek, bo i tak nic ostatnio nie dają.
|
#4393 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Jest szansa, że po tym Fruity nie będą wyglądać jak spuszony wyprost.
|
|
|
|
|
#4394 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamiętam Twoją pieluszkę w osiołki! Czemu mi takie pierdoły zapadają w pamięć, a w szkole to ledwo pamiętam jak się nazywam? ![]() Cytat:
![]() A komplementy to jak marzenie, bo od obcych ludzi najbardziej się liczą. Słuszne komplementy, znają się ludziska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W tym miejscu wywołuję Kascysko do opinii i dyskusji, bo chyba dobrze pamiętam, że używa/używała Sorayę 60-tkę ![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||||||||
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jutro rypanie i henna na odrosty. Stylizacji jutro nie będzie, zresztą nie mam lnianego, muszę upichcić. Nie wiem tylko, co nałożyć na noc, mogłabym dowalić sobie jakiegoś mixa, ale wszystko się pokończyło mi. ![]() Chyba dam pantenol, Isanę kakaową i oliwkę BD. A później wyrypię, aż miło. I pewnie nikomu się nie spodobają, ale przyszły mi legginsy i jaram się nimi: http://www.ebay.com/itm/130859848212...84.m1439.l2649 I jakbym mogła być kobietą, jeśli nie powiedziałabym: "Ale nie mam co do nich nosić i muszę kupić jakieś bluzki"
|
|
|
|
|
#4396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak przyjmę włosomaniaczkę to gablota na kłódkę pójdzie. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i zdecydowanie wolę wzorzyste, kupiłam już dość dawno w te czarno-białe pasy, ale się mi już prawie zniszczyły, nawet niespecjalnie żałuję, bo wkurza mnie, że pełno dziewczyn w takich teraz chodzi i można je na każdym kroku dostać, a ja musiałam je zamawiać przez internet, a i tak za wielkiego wyboru nie było.Prawdę mówiąc też nie widziałam komiksowych motywów za wiele poza tymi legginsami.
|
|
|
|
|
#4398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Masz po prostu coś do odlania?Poza tym jakiś lakier w żywym kolorze z jakimiś bajerami drobinkowymi zawsze przytule ![]() Cytat:
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że dyskusja o porannym wstawaniu - ja niby staram się wstawać godzinę przed pociągiem, ale ostatecznie i tak podnoszę tyłek z łóżka później, a jeszcze 10 minut jakieś muszę poświęcić na dojście na stację
odkąd mam krótsze włosy to jakoś znacznie łatwiej (inna sprawa, że przez tę pogodę MASAKRYCZNIE się puszą... )dziewczyny, jakiś dobry krem/sposób na przebarwienia trądzikowe? z tych tańszych...
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mam całą hennę Khadi orzechowy brąz![]() a na lakierach się kompletnie nie znam, więc jak masz jakiś upatrzony, to podeślij linka, a ja sprawdzę, czy jest gdzieś u mnie ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- kwasy? |
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz mieć naprawdę normalnych znajomych ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
Pytanie jak nakładać filtr: smarować, wklepywać? Chyba jestem tępa jak ta soraya
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę się ze mnie nie śmiać w razie czego:
Jak głupie jest nałożenie tego na włosy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...em-do-rak.html Bo jakoś tak ostatnio kupowałam kremy i mam chyba z 4 czy 5 w domu i się zastanawiałam. W załączniku skład. Chodzi mi o to, czy: a) równie dobrze mogę zmoczyć włosy wodą b) moje włosy mnie w nocy za to uduszą czy c) tak, mogę nałożyć, jest nawet nawet ? |
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musi być dieta jak nic...
|
|
|
#4404 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Nosiła bym do nich czarne bluzki/tuniki oversize. Cytat:
Ja non stop pomykam w czarnych imitujących (nieudolnie) skórę i praktycznie nic innego nie noszę. Do tego oczywiście tuniki zasłaniające tyłek.Yeah, kwasy! U mnie pierwszy dzień z mlekowym. |
||
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Czarne albo białe. (nie oszukujmy się, białe rzeczy w mojej szafie, które noszę, można policzyć na palcach jednej ręki, raczej się to nie zmieni. ;p) Akurat czerwone trampki sobie ostatnio kupiłam, to też bedom pasować. No i nieśmiertelne glany (w końcu sklejone Przymierzałam do wszelkich innych butów i nieeee, jakoś mi nie pasują. |
|
|
|
#4406 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
I Lity by pasowały
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzyłam do botków czarnych na koturnie, ale fuj, za "ładne" do nich, ja te legginsy widzę tylko w czymś ciężkim albo sportowym (w sensie trampki). Lity tak. Ale nie stać mnie.
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, nawet mają wyróżniające się cenówki, żeby lepiej dostrzec
![]() Skubany... ![]() Ale mam dzisiaj idiotycznie wyprostowane fale, dobrze, że to dzień mycia
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Czy ja dobrze trafiłam, to jest wątek o porowatości włosów też? Bo ja już sama nie wiem.. I jakby ktoś mi mógł tak głupiej najprościej wytłumaczyć o co z tą porowatością chodzi, czy to wlasnie przez to że mam mniej lub więcej porowate włosy, mi się one puszą, elektryzują..? sorry jeśli to głupie pytania, ale kurcze już sama nie wiem co zrobić, tak dbam o włosy kurde a one prawie zawsze mi się puszą po myciu.. juz sama nie wiem ktory kosmetyk to robi, bylo ostatnio OK a teraz znowu, wiecie ile ja kosmetyków przez to oddałam/ wywaliłam? ahhhh pomocyyy
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest wątek o włosach, ale generalnie rozmawiamy tu o wszystkim ![]() Tak, to może być przez to. Porowatość zależy m.in od zniszczenia włosów. Niektóre kosmetyki są dobre dla wysokoporów, inne dla nisko. Są oczywiście wyjątki od reguły i np. wysokoporowym pasują te które niskoporowatym. Pielęgnację trzeba też dobrać do pogody za oknem, jeśli było już OK, a teraz znowu występuje puch, to znaczy, że jakiś składnik kosmetyków nie jest dobry dla takiej pogody. Możesz napisać jakich kosmetyków używasz? Od kiedy pielęgnujesz? Masz proste czy falowane?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

I szukam zastępstwa. Póki co: Neutrogena granatowa nawet nawet, ale eucerin mnie jakoś zawiódł

mam nadzieję że je udobrucham. olej paczulowy poszedł w ruch 
i mam nową diagnozę 

maskara

[/I] 

pomocyyy