Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 19:52   #4381
Dinulka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

mi chyba najmocniej pasował z Vichy, ale nie widziałam go nigdzie już od kilku miesięcy I szukam zastępstwa. Póki co: Neutrogena granatowa nawet nawet, ale eucerin mnie jakoś zawiódł A droższy, apteczny itp. A szału nie ma, do tego niewydajny :/ Isana z kakaem nie jest też tak dobra jak balsam, albo moje dłonie są bardziej wymagające od nóg
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:54   #4382
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

rozleniwiłam się ostatnio jeśli chodzi o włosy i w końcu się zbuntowały mam nadzieję że je udobrucham. olej paczulowy poszedł w ruch

byłam wczoraj w szpitalu z moją skórą, oglądały mnie dwie lekarki w tym ordynatorka i trzy rezydentki taki ze mnie ciekawy przypadek i mam nową diagnozę
Stary 2013-04-05, 20:59   #4383
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Martaakow, Twoje Bingo ze spiruliną nadal szuka chętnych?
Jeśli tak to czego konkretnie szukasz na wymianę, czegoś z proteinami, emolientami, jeszcze czegoś innego?
Tak, stoi sobie w łazience i czeka.
Raczej emolientowego, nie bardzo ciężkiego.

Co do ilości mojego Bingo, to jest go tak prawie 2/3. Tak mi się zdaje, bo jak patrzę pod światło, to go ponad połowa jest, a do pełna pewnie go nie dali. ;p
I mogę oddać wszystko, bo nie służy mi nijak.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:21   #4384
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Tak, stoi sobie w łazience i czeka.
Raczej emolientowego, nie bardzo ciężkiego.

Co do ilości mojego Bingo, to jest go tak prawie 2/3. Tak mi się zdaje, bo jak patrzę pod światło, to go ponad połowa jest, a do pełna pewnie go nie dali. ;p
I mogę oddać wszystko, bo nie służy mi nijak.
Przejrzę swoje zbiory i napiszę na PW ale z lekkich emolientowych chyba niewiele (nic?) znajdę :/

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:28   #4385
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Przejrzę swoje zbiory i napiszę na PW ale z lekkich emolientowych chyba niewiele (nic?) znajdę :/
Lekkie być nie musi. Coś podobnie obciążającego jak np. Oleo.
W sumie protein (ale na pewno już nie keratyny ;p) też bym mogła spróbować, tylko boję się, że moje włosy nie potrzebują ich w zasadzie wcale.
Stary 2013-04-05, 21:35   #4386
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Kurczę... Ruszę się dzisiaj. Najwyżej mnie dobije i pójdę już do lekarza po leki.

Ja robię koczka na czubku, a jak mi się rozwali, to kucyka tuż nad karkiem
Mi się właśnie koczek bardzoo szybko rozwala
Cytat:
Miranda, paczka dziś poszła Nie gniewaj się, że tyle to trwało...
Ojeej, dziękuję kochana! I nic się nie przejmuj, dlaczego miałabym się gniewać? Jestem Ci wdzięczna, a nie

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:36   #4387
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Helo

Tak jak mówiłam byłam dzisiaj u fryzjera, oczywiście farbowałam, trochę skróciłam (nawet myślałam, ze za bardzo, ale w sumie jest ok) i wycieniowałam bardziej głównie tył i teraz mam jeszcze większą objętość

Mam jutro egzamin, nawet nie zajrzałam do materiałów i totalnie nie mam do tego weny, jestem totalnym leniem maskara
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:42   #4388
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Mi się właśnie koczek bardzoo szybko rozwala

Ojeej, dziękuję kochana! I nic się nie przejmuj, dlaczego miałabym się gniewać? Jestem Ci wdzięczna, a nie
A próbowałaś przypiąć go z góry wielką klamrą albo naokoło małymi żabkami?

Mam nadzieję, że zawartość Ci się spodoba

Idę w końcu się zebrać i trochę ruszyć. Nie wiem czy jeszcze wpadnę, dlatego już się żegnam. Dobranoc

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2013-04-05 o 21:44
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:07   #4389
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś przypiąć go z góry wielką klamrą albo naokoło małymi żabkami?

Mam nadzieję, że zawartość Ci się spodoba

Idę w końcu się zebrać i trochę ruszyć. Nie wiem czy jeszcze wpadnę, dlatego już się żegnam. Dobranoc
W sumie to nie próbowałam Jak skacze to włosy żyją własnym życiem

Na pewno się spodoba

Dobranoc

Blog

Stary 2013-04-05, 22:21   #4390
moooniek
Zakorzenienie

Kascysko, przepraszam, że tak późno odpisuję, ale mi wyleciało z głowy
Może jest coś, co chciałabyś dostać za te AM?
Stary 2013-04-05, 22:57   #4391
dilula
Rozeznanie

Olej z pestek winogron wylądował już na włosach.

Jutro robię eksperyment - nie rozczeszę włosów po myciu tylko palcami lub grzebieniem z odżywką d/s, potem tylko odcisnę nadmiar wody, wrzucę na chwilę pod ręcznik, dam b/s, zrobię harmonijkowanie. Ciekawe, co mi z tego wyjdzie.
Stary 2013-04-05, 23:05   #4392
Darkoz
Zakorzenienie

Nienawidzę swoich włosów. Dzisiaj myję je tylko, żadnych odżywek, bo i tak nic ostatnio nie dają.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:12   #4393
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Jutro robię eksperyment - nie rozczeszę włosów po myciu tylko palcami lub grzebieniem z odżywką d/s, potem tylko odcisnę nadmiar wody, wrzucę na chwilę pod ręcznik, dam b/s, zrobię harmonijkowanie. Ciekawe, co mi z tego wyjdzie.
A ja muszę spróbować w drugą stronę - nie podkręcać a rozczesać żeby wyszły fale 2A Jest szansa, że po tym Fruity nie będą wyglądać jak spuszony wyprost.

Stary 2013-04-05, 23:20   #4394
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Paczajcie, jak mi mama ciachnęła!
3 miesiące zapuszczania. Zanim mi tyle odrosną to się zniszczą
Dobre są, nawet bardzo dobre Szykuj się na małe macanko

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Oj, niestety, do burzy aktualnie mi daleko. Tak się cieszyłam, że mnie nie dopadło cykliczne linienie na jesień, to dopadło mnie linienie wiosenne. Ubyło mi 1,5 cm z kitki w porównaniu z wynikiem z listopada, ale, Bogu dziękować, powoli linieć przestaję..

Mam w planach na maj Rzepkę i Jantara. Może mi odrośnie to co powypadało.

Ja prosta nie jestem, a też przeczeszę i idę. Nigdy nie ogarnę tych pokręconych rytuałów, ni ma uja. Moje pieluszkowanie skończyło się frustracją, a pielucha w osiołki służy mi teraz do ścierania kurzu z laptopa. Nie potrafię odgnieść suchych strąków po żelu, a celibat w kwestii szczotki dobiłby mnie całkowicie. [/I]
W porównaniu ze mną to masz burzę, uwierz. Przekonasz się na własne oczy już wkrótce

Pamiętam Twoją pieluszkę w osiołki! Czemu mi takie pierdoły zapadają w pamięć, a w szkole to ledwo pamiętam jak się nazywam?

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Piękna i niewyspana. Rządzisz!
A ja ani piękna, ani wyspana, za to wiecznie spóźniona bo ciągle zasypiam. Dlatego się noszę na prosto, łatwiej ten burdel ogarnąć po spaniu. Chwila headbangingu, przeczesanie palcami i wychodzę.

Jak przechodziłam przez Galerię Bałtycką to 3 osoby powiedziały mi, że mam piękne włosy. W ciągu kilku minut!
+100 do samooceny.
Dlaczego nie ma emotki z przeczesaniem włosów i błyskiem?
U mnie piekno nie idzie w parze z niewyspaniem. Bo od kiedy to zombie jest, no może nie piękne (nie przesadzajmy) ale chociaż do pokazania się ludziom?

A komplementy to jak marzenie, bo od obcych ludzi najbardziej się liczą. Słuszne komplementy, znają się ludziska

Cytat:
U mnie wszystkie poza mydłem, kredkami do oczu, tuszami i lakierami (jeśli zaliczyć to do kosmetyków ) są włosowe.
W łazience nie mam w ogóle miejsca na nie - mam tylko prysznic i toaletę, ćwierć m2 podłogi, żeby można było stanąć i to koniec łazienki.

Tym samym moje kosmetyki trzymam...w gablotce meblościanki.
Dorzucam foto, mam piękną wystawę.
Nie będzie Ci wstyd jak przyjdzie ktoś znajomy? Albo nie będziesz się bała jak przyjmiesz w swoje progi włosomaniaczkę? W takiej chwili w każdej z nas obudziłyby się zapędy kleptomaniacze

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Wypluj to ! http://www.youtube.com/watch?v=EIf5M...TIxRI&index=18 , 15s, prawy dolny róg, poobserwuj włosy tej babki (nie biorę pod uwagę murzynek ze skrętem niczym włókna węglowe )

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Mam 22 lata i z rana potrzebuję pół godziny łazienki na wyłączność, by zmienić się z ogra w postać humanoidalną. Czyli nie jest najgorzej. Aczkolwiek pamiętam takie przypadki z liceum, które co przerwę w zajęciach pędziły do toalety, bo awaria, klej ze sztucznych rzęs puścił i trzeba się naprawić. Podczas, gdy ja nie wiedziałam wtedy jeszcze co to eyeliner.

Dobra, idę ugotować gluta lnianego do jutrzejszej maski.
Te wycieczki pip to są jedne z moich wspomnień z liceum. A fe!

Cytat:
O, też sobie ugotuję.
Ja chyba nigdy nie wchodzę do łazienki na pół godziny. Chyba, że ostatnio z tą grypą żołądkową. Życia by mi brakło, jakbym się tak przejmowała, więc chodzę sobie "jak ogr" i pindrzę się tylko na specjalne okazje. Ostatnio w święta jak byliśmy u rodziców TŻ i się malowałam przed lustrem, to TŻ zawołał swoją siostrę i pełen dumy powiedział "zobacz, a moja Gosia się tynkuje w minutę".
Komplementy coraz lepsze zbierasz

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
sorayi nie uzywałam,ale czasme moze tak byc ze konsystencja poptostu nie pasi (dla mnie taki jets jeden z antheliosów) albo poprostu westia wprawy
Spróbuję się wprawić bo poza tym zachował się dzisiaj ok. Trudno mi na razie ocenić jak przy faktycznym słońcu czy twarz się nie świeci. Na to niestety trzeba poczekać

W tym miejscu wywołuję Kascysko do opinii i dyskusji, bo chyba dobrze pamiętam, że używa/używała Sorayę 60-tkę

Cytat:
I powiedzcie jak ta nowa odżywka niebieska Isany, bo widziałam u siebie
W TG już jest?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:43   #4395
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Olej z pestek winogron wylądował już na włosach.

A ja jutro rypanie i henna na odrosty. Stylizacji jutro nie będzie, zresztą nie mam lnianego, muszę upichcić. Nie wiem tylko, co nałożyć na noc, mogłabym dowalić sobie jakiegoś mixa, ale wszystko się pokończyło mi.
Chyba dam pantenol, Isanę kakaową i oliwkę BD.
A później wyrypię, aż miło.

I pewnie nikomu się nie spodobają, ale przyszły mi legginsy i jaram się nimi:
http://www.ebay.com/itm/130859848212...84.m1439.l2649
I jakbym mogła być kobietą, jeśli nie powiedziałabym:
"Ale nie mam co do nich nosić i muszę kupić jakieś bluzki"
Stary 2013-04-05, 23:45   #4396
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Nie będzie Ci wstyd jak przyjdzie ktoś znajomy? Albo nie będziesz się bała jak przyjmiesz w swoje progi włosomaniaczkę? W takiej chwili w każdej z nas obudziłyby się zapędy kleptomaniacze
A czego mam się wstydzić, bingaczy? Przecież dobre są, a i puszki estetyczne.
A jak przyjmę włosomaniaczkę to gablota na kłódkę pójdzie.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
W życiu bym takich nie ubrała, bo legginsy toleruję tylko pod spodniami zimą. Ale motyw jest boski. Usilnie poszukuję jakiejś fajnej torby z czymś takim, ale nic mi jeszcze w oko nie wpadło. Bluzką też bym nie pogardziła z takim komiksowym motywem.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:50   #4397
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
W życiu bym takich nie ubrała, bo legginsy toleruję tylko pod spodniami zimą. Ale motyw jest boski. Usilnie poszukuję jakiejś fajnej torby z czymś takim, ale nic mi jeszcze w oko nie wpadło. Bluzką też bym nie pogardziła z takim komiksowym motywem.
Ja ostatnio się bardzo przekonałam do legginsów (oczywiście z zakrytym tyłkiem ) i zdecydowanie wolę wzorzyste, kupiłam już dość dawno w te czarno-białe pasy, ale się mi już prawie zniszczyły, nawet niespecjalnie żałuję, bo wkurza mnie, że pełno dziewczyn w takich teraz chodzi i można je na każdym kroku dostać, a ja musiałam je zamawiać przez internet, a i tak za wielkiego wyboru nie było.

Prawdę mówiąc też nie widziałam komiksowych motywów za wiele poza tymi legginsami.
Stary 2013-04-06, 00:03   #4398
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
kascysko a czy wciarenie kozieradki w skalp lub uzywanie jako toniku moze miec jakis wpłw na tabletki antykoncepcyjne? czy mozna smiało stosowac?
Nie, przez barierę skórno - naskórkową nie przebije się to, co ma wpływ na hormony
Cytat:
Czy któraś się orientuje, czy krem do rąk z Isany z aloesem jest ok ? Nie ma tego z ureą u mnie już, we wtorek znowu sprawdzę, a potrzebuję czegoś mocnego ...
Parafina.
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Kascysko, przepraszam, że tak późno odpisuję, ale mi wyleciało z głowy
Może jest coś, co chciałabyś dostać za te AM?
Nie mam pomysłu Masz po prostu coś do odlania?

Poza tym jakiś lakier w żywym kolorze z jakimiś bajerami drobinkowymi zawsze przytule
Cytat:
W tym miejscu wywołuję Kascysko do opinii i dyskusji, bo chyba dobrze pamiętam, że używa/używała Sorayę 60-tkę
Nie mam problemów ani z jego nakładaniem ani świeceniem - skrobia zwalcza cały błysk
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:07   #4399
deszczowypies
Zakorzenienie

widzę, że dyskusja o porannym wstawaniu - ja niby staram się wstawać godzinę przed pociągiem, ale ostatecznie i tak podnoszę tyłek z łóżka później, a jeszcze 10 minut jakieś muszę poświęcić na dojście na stację odkąd mam krótsze włosy to jakoś znacznie łatwiej
(inna sprawa, że przez tę pogodę MASAKRYCZNIE się puszą... )

dziewczyny, jakiś dobry krem/sposób na przebarwienia trądzikowe? z tych tańszych...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:09   #4400
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Nie mam pomysłu Masz po prostu coś do odlania?

Poza tym jakiś lakier w żywym kolorze z jakimiś bajerami drobinkowymi zawsze przytule
Z takich "fajniejszych" to może olej Khadi, rosyjski z papryką, rosyjski odżywczy, odżywka EH ultra gładkość, Garniej fruity passion, nie wiem co tam jeszcze, nic ciekawego, bo denkuję jeszcze mam całą hennę Khadi orzechowy brąz

a na lakierach się kompletnie nie znam, więc jak masz jakiś upatrzony, to podeślij linka, a ja sprawdzę, czy jest gdzieś u mnie

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
dziewczyny, jakiś dobry krem/sposób na przebarwienia trądzikowe? z tych tańszych...
kwasy?
Stary 2013-04-06, 00:13   #4401
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
A czego mam się wstydzić, bingaczy? Przecież dobre są, a i puszki estetyczne.
A jak przyjmę włosomaniaczkę to gablota na kłódkę pójdzie.
No ale olej w gablotce? Musisz mieć naprawdę normalnych znajomych

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Nie mam problemów ani z jego nakładaniem ani świeceniem - skrobia zwalcza cały błysk
Dobra, może masz większe doświadczenie z filtrami, to dlatego. Świecić się nie świeciłam, chwila prawdy nadejdzie jak wreszcie przygrzeje słońce konkretnie Pytanie jak nakładać filtr: smarować, wklepywać? Chyba jestem tępa jak ta soraya
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:20   #4402
martaakow
Zakorzenienie

Proszę się ze mnie nie śmiać w razie czego:

Jak głupie jest nałożenie tego na włosy:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...em-do-rak.html

Bo jakoś tak ostatnio kupowałam kremy i mam chyba z 4 czy 5 w domu i się zastanawiałam. W załączniku skład.

Chodzi mi o to, czy:
a) równie dobrze mogę zmoczyć włosy wodą
b) moje włosy mnie w nocy za to uduszą
czy
c) tak, mogę nałożyć, jest nawet nawet
?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0120.jpg (144,4 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-04-06, 00:33   #4403
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Nienawidzę swoich włosów. Dzisiaj myję je tylko, żadnych odżywek, bo i tak nic ostatnio nie dają.
To tak jak u mnie chyba musi być dieta jak nic...
Stary 2013-04-06, 00:41   #4404
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Faaajne
Nosiła bym do nich czarne bluzki/tuniki oversize.

Cytat:
W życiu bym takich nie ubrała, bo legginsy toleruję tylko pod spodniami zimą.
No wiesz co! Ja non stop pomykam w czarnych imitujących (nieudolnie) skórę i praktycznie nic innego nie noszę. Do tego oczywiście tuniki zasłaniające tyłek.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
Yeah, kwasy! U mnie pierwszy dzień z mlekowym.

Stary 2013-04-06, 00:45   #4405
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Faaajne
Nosiła bym do nich czarne bluzki/tuniki oversize.

Czarne albo białe.
(nie oszukujmy się, białe rzeczy w mojej szafie, które noszę, można policzyć na palcach jednej ręki, raczej się to nie zmieni. ;p)

Akurat czerwone trampki sobie ostatnio kupiłam, to też bedom pasować. No i nieśmiertelne glany (w końcu sklejone )
Przymierzałam do wszelkich innych butów i nieeee, jakoś mi nie pasują.
Stary 2013-04-06, 00:55   #4406
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Akurat czerwone trampki sobie ostatnio kupiłam, to też bedom pasować. No i nieśmiertelne glany (w końcu sklejone )
Przymierzałam do wszelkich innych butów i nieeee, jakoś mi nie pasują.
O, do glanów i trampek miodzio. Chociaż te sandały na modelce też są ok.
I Lity by pasowały

Stary 2013-04-06, 00:58   #4407
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
O, do glanów i trampek miodzio. Chociaż te sandały na modelce też są ok.
I Lity by pasowały
No niby są okej, ale sama bym tak nie założyła.
Patrzyłam do botków czarnych na koturnie, ale fuj, za "ładne" do nich, ja te legginsy widzę tylko w czymś ciężkim albo sportowym (w sensie trampki).
Lity tak.
Ale nie stać mnie.
Stary 2013-04-06, 06:57   #4408
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

W TG już jest?
Tak tak, nawet mają wyróżniające się cenówki, żeby lepiej dostrzec

Cytat:
Parafina.
Skubany...

Ale mam dzisiaj idiotycznie wyprostowane fale, dobrze, że to dzień mycia

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 07:33   #4409
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Czy ja dobrze trafiłam, to jest wątek o porowatości włosów też?
Bo ja już sama nie wiem..
I jakby ktoś mi mógł tak głupiej najprościej wytłumaczyć o co z tą porowatością chodzi, czy to wlasnie przez to że mam mniej lub więcej porowate włosy, mi się one puszą, elektryzują..? sorry jeśli to głupie pytania, ale kurcze już sama nie wiem co zrobić, tak dbam o włosy kurde a one prawie zawsze mi się puszą po myciu.. juz sama nie wiem ktory kosmetyk to robi, bylo ostatnio OK a teraz znowu, wiecie ile ja kosmetyków przez to oddałam/ wywaliłam? ahhhh pomocyyy
Stary 2013-04-06, 09:25   #4410
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Czy ja dobrze trafiłam, to jest wątek o porowatości włosów też?
Bo ja już sama nie wiem..
I jakby ktoś mi mógł tak głupiej najprościej wytłumaczyć o co z tą porowatością chodzi, czy to wlasnie przez to że mam mniej lub więcej porowate włosy, mi się one puszą, elektryzują..? sorry jeśli to głupie pytania, ale kurcze już sama nie wiem co zrobić, tak dbam o włosy kurde a one prawie zawsze mi się puszą po myciu.. juz sama nie wiem ktory kosmetyk to robi, bylo ostatnio OK a teraz znowu, wiecie ile ja kosmetyków przez to oddałam/ wywaliłam? ahhhh pomocyyy
Hej To jest wątek o włosach, ale generalnie rozmawiamy tu o wszystkim

Tak, to może być przez to. Porowatość zależy m.in od zniszczenia włosów. Niektóre kosmetyki są dobre dla wysokoporów, inne dla nisko. Są oczywiście wyjątki od reguły i np. wysokoporowym pasują te które niskoporowatym.
Pielęgnację trzeba też dobrać do pogody za oknem, jeśli było już OK, a teraz znowu występuje puch, to znaczy, że jakiś składnik kosmetyków nie jest dobry dla takiej pogody.
Możesz napisać jakich kosmetyków używasz? Od kiedy pielęgnujesz? Masz proste czy falowane?

Blog

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości