![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Bokeh, nie chrzań, że Hanek cię nie kocha! zwyczajnie pewnie twoje zdenerwowanie wyczuwa.
Marsi, też bym się szarpnęła - niech mi ktoś przyjdzie raz w miesiącu na 5h, mieszkanie 2 pokoje z kuchnią, 60m, więc przez tyle czasu da się spokojnie ogarnąć porządnie - a ja np. nie cierpię myć łazienki. Myję, bo muszę, ale nie lubię przez środki do mycia. Debrah, niepokój po szczepieniu nawet i kilka dni może być. |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marsi gratuluję pierwszego ząbala U nas też ślinotok ogromny i rączki w buźce, ale do ząbków to chyba jeszcze trochę. Pochwalę się Wam, że dzisiaj dzień nowości: mój syn pierwszy raz SAMODZIELNIE zasnął w łóżeczku ![]() i druga nowość udało mi sie dzisiaj wyskoczyć na basen, czułam się jak nowonarodzona ![]() tak się zastanawiam, czy zwiększyłyście tępo, czy ja się tak z czytaniem ociągam? ach i dziękujemy za komplementy w klubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie mierzą taką miarką krawiecką po krzywiźnie, nie prostują nóżek. Cytat:
Ewik dziwna sprawa, ja bym się nie na żarty wystraszyła. Bijkora nasrane w gaciach bym miała. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
150 za wizyte? woooooooooooooow;o u mnie 60zl naprawilam cd-rom ahaha ![]() Mala wlasnie zasnela ajjj męczą ją te bączki ;/ ;/ oto moja malutka ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-04-05 o 21:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem, to pewnie jak ze wszystkim, od dziecka zależy, muszę to sobie wybić z głowy, mnóstwo dzieci ssie smoczki i są karmione piersią.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
A, co do ubierania, to u nas najczęściej body z dł. rękawem + śpiochy i skarpetki. Pajace to nie pamiętam, kiedy ostatnio były w użyciu, a półśpiochy czy spodnie - raz na jakiś czas, bo mała nie lubi, jak ją w brzuszek uwierają.
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Deli, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Może być moja po pierwszej dawce nieźle schizowała. Teraz uważaj z kupę przez tydzień. Po każdym przebieraniu myj porządnie ręce. Najlepiej mydłem antybakteryjnym, jak chcecie uniknąć zarażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
Na dobranoc mam do Was pytanie refleksyjne.
Też tak macie, że gdy patrzycie na swoje dziecko, np. jak śpi, to nagle zdajecie sobie sprawę z tego wszystkiego, co go może spotkać w przyszłości? I chciałybyście, żeby zawsze zostało takie jakie jest teraz? Moja mała dzisiaj tak sobie leżała i patrzyła, i milczała, a ja się właśnie wtedy tak zreflektowałam. Po prostu łzy mi do oczu napłynęły, wzięłam ją na ręce i tuliłam chyba pół godziny. Nie mogę znieść myśli, że ją też czekają te same problemy, które nas teraz spotykają... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzieci z duża wagą urodzeniową przybierają mniej na wadze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam inhalator (koszt ok 120zł) i do niego wlewam krople (niestety są na receptę) i sól fizjologiczna. Zakładam małemu maskę na buźke (usta i nos) i dopóki idzie para on musi to wdychać. Bardzo fajna sprawa bo super oczyszcza nosek i cały układ oddechowy. Dorośli też mogą to stosować także fajna sprawa to jest. A co jeszcze na katar bez recepty-nie wiem. Ja tylko tym sobie radzę.
#432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak...mam coś takiego.. myślę o tym, że świat, życie..trudne jest. Przypominam sobie własne trudności...i myślę sobie, że tak bardzo bym nie chciała jej stracić, stracić z nią kontaktu gdy będzie większa, stracić tej więzi.. że chciałabym, żeby wiedziała, że ZAWSZE będę obok i może liczyć na mnie.. Chciałabym ją chronić przed wszystkim, a jednocześnie pokazać piękne strony życia..i chciałabym być zawsze obok, jak taki ochronny parasol. Chlip chlip,...( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |||
Zakorzenienie
|
hej, nie jestem w stanie nadrobić taki młyn przed chrzcinami
w końcu byłam u spowiedzi i jestem o 100 kg lżejsza ![]() Cytat:
ja już w domu palcem nie kiwam przychodzi 2 razy w tygodniu i co najważniejsze- moje chłopaki bardziej dbaja, o porządki bo wiedzą,że za to płaci się siano a ja mam w nosie co ona sobie pomyśli ,ja mam małe dziecko i nie lubię sprzątać, zdecydowanie wolę gotować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ewik ja się boję złodzieji, u mnie w wiosce plaga włamań ![]() jak TZ wyjeżdza to biorę do łożka Samuela i dwa psy w tym jedna rozdarta szczekaczka ![]() ostatnio włamali się dwa domy dalej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
no tego się baliśmy na początku, ale nasza na szczęście dalej cycka ciągnęła. Wiadomo każdo dziecko inaczej
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jejuuuu, mały mi usnął przed 18 i obudził sie o 21,30 ![]() ![]() zaczynają leciec mi włosy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
A moja nie chce sie tulic ;( co ja robie zle??? Biore ja na lezaco placze i sie wygina na pion tez marudzi i glowka wariuje
![]() ![]() Eh ![]() No ale co sie dziwic jak i ja i tz to uparte osły... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#438 | |
Zakorzenienie
|
Nina, u nas tez tak mierzą.
Marsi to u Was ze sprzątaniem tak jak w Rodzince.pl ![]() ![]() ![]() Lady, toż to 3 miesiąc i kryzys laktacyjny jak ta lala ![]() ![]() Bokeh- ale czaderska Hanula ![]() ide lulac, spokojnej nocki laseczki ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
sprawdz sobie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta-mi lekarz na katar przepisał wodę morską. Jest jednym z lepszych. Poza tym na chłopski rozum woda krzywdy nie zrobi. Przecież tylko oczyszcza. O inhalacjach pisałam wyżej co i jak.
#440 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, uciekam , baju baj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Hmm to u nas juz ten skok od 8 by sie ciagnal? Ile on trwa? Bo w niedziele mała konczy 10 tg a od 8 jest marudna a teraz moze jeszcze ta szczepionka ja tak rozdraznila, tylko ze to nie bylo w sumie kłucie...
Kurcze to w sumie taka pomoc 160/msc.... Ale jak ona zobaczy ze ma sprzatac 40m2 to se pomysli ze jestem jakas z dwoma lewymi rekami... No ale co wizaz trzeba kiedys przegladac nie? Ja tez lece spac... Mala spi od 20 30, oby sobie dzis pospala ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#443 | |||
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższym czasie i melduję się na nowym wątku
![]() Ale pędzicie dziewczyny, skąd Wy na to czas bierzecie? ![]() Cytat:
![]() U nas na katarek pomogły inhalacje z soli fizjologicznej, sól morska (frida spray) i odciąganie fridą. Teraz codziennie pryskam spray'em Tetrisal E. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi lekarka powiedziała, że do 4 dni się odczyny poszczepienne utrzymują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
łooo dziewczyny, wy serio macie dzieci?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kurcze, naprawde? ![]() ![]() taaaak! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() czytam i się zastanawiam: ale jak można mieć dwie pary drzwi w mieszkaniu, to wy macie dwie klatki schodowe czy jak? ![]() ![]() ale już zczaiłam o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taaak, mąż mówi, że powinnam iść to skonsultować, bo ja żałuję... że ona rośnie! tzn cieszę się, że jest zdrowa, ale wiecie- chciałabym, żeby ona zawsze była taka malutka, taka mooooja ![]() ps. a tak poza tym, to wcięło mi połowę cytowań moich ![]() dobrej nocy dziewczęta!
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Bokeh z Poznania jestem
Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-05 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ale dajecie czadu, człowiek ma przez Was depreche, bo nadrobić nie nadąża
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do włosów to idą mi garściami, też się boję, że ołysieje ![]() Bokeh, fajna Twoja Hanusia ![]() ![]() ![]() marsi, pożycz mi tej swojej Gosposi- przyda się ![]() ![]() Moja mała dzisiaj prawie cały dzień dawala czadu.. Mierzyłam jej temp. to nie ma. Myslałam ze moze od tesciowej sie zaraziła ale izoluje ją na maxa. W ogóle nie wiem co się dzieje, ale od wczoraj zjada bardzo małe porcje. Wczesniej wypijała po 140 ml, a teraz ksiuta po 80, 100 o co chodzi???? Im jest starsza to chyba powinna zwiększać dawkę a nie zmniejszać ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno ostatnio coś sobie wymyśliła, że jak kładę ją do łóżeczka spać już na noc, to ona na maksa głowę do tyłu wygina i tak zasypia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękujemy bardzo, za wszystkie komplementy w klubie ![]() ![]() Jutro jeszcze Wam wrzucę moje czupiradełko jak nie bedzie dawać czadu i pozwoli na chwile do kompa siąść. nooo sie troche rozpisałam ![]() jeszcze mi się przypomniało, że u nas w biedrze jest kiermasz ksiązek po 7,99 , i kupiłam małej kilka jak jak podrośnie to będą jak znalazł, a takie fajne są z super obrazkami ![]() ![]() ide wywiesić pranie i może pośpię chwilę do następnego karmienia i pobudki o 4 bo brzuch będzie męczył... codziennie to samo... nawet bobotic na to nie pomaga... baj baj moje kochane, do jutra!! a właściwie do dzisiaj, O!
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-04-05 o 23:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
U mnie mierzyli mala takim smiesznym przyrzadem. W pionie jest podzialka z centymetrami a w poziomie ruchoma belka. Kladzie sie dziecko prosto, tak zeby glowka byla przy zerze i czeka sie az kopnie ta poprzeczns belke. W ten sposob na pewno nozka jest wyprostowana, ale nie na sile.
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Kurcze laski, serio kryzys???!!! W zyciu bym na to nie wpadla!!!!!!!! Myslalam, ze podczas kryzysu w ogole nie ma mleka w piersiach, a ja mam, tylko Maly jakby wiecej jadl, zje z jednej i musi dojesc z drugiej. czuje jak sie produkuje i jak je to zbiera mu sie w kacikach mleczko. Ajjjj tempa dzida ze mnie, dzieki za oswiecenie
![]() ![]() ![]() Bokeh, alez ona slicznie gada!!! ![]() Musze wiecej krecic filmikow, jak patrze na wasze to normalnie ![]() Co do tatuazu to mam w glowie dwa, jeden mi maz juz 'zaprojektowal' ![]() A drugi chcialam na polowe plecow feniksa ![]() ![]() Bunga bunga dalej boli ![]() Ale zapitalacie z tymi postami, masakra normalnie!!! Ja jestem mega czesto na wizazu, niemal non stop a i tak mialam do nadrobienia trzy strony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#450 |
Zakorzenienie
|
marsi nie ustaje w poszukiwaniach ;-) jak znajde, to dam znac. Moze trzeba w miescie poszukac a nie prowincji...
Sama jestem ich ciekawa, bo nie wyobrazam sobie jak cukierki moga byc fuka fuka. Dumle to chyba jednak nie to... Chyba cos bardziej jak amerykanskie pianki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.