|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Witajcie! Mam na imię Ania, od tygodnia interesuję się pielegnacja włosów. Pierwszy raz w życiu mam takie długie wlosy, przed zapiecie stanika
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
nie rozprostowały mi się dokumentnie włosy po nocy
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Dinulka co bys za nie chciala ?
I czy ktoras Twoim okiem wpada w rozowe tony ? Ja siedze w pracy, za oknem szaro buro i ponuro az mi smutno
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo pso
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie komplementy moich włosków i mojej mamy jako fryzjerki
Tylko, że one nie są takie fajne jak na zdjęciu, przede wszystkim są cienkie a na zdjęciu wydają się być mięsiste dużo gęstsze ![]() Red, nasze włosy znów mają coś wspólnego - są fotogeniczne Ja już jakiś czas się kwaszę - na twarzy nos, trochę czoła i broda. Połuszczyłam się ostatnio trochę, wydaje mi się, że zaskórniki znikają. Ale twarz to też nie był mój główny cel dla kwasu mlekowego, bo tych zaskórników z odległości większej niż metr nie widać:P. Ja mocniej uderzam w plecy - niedługo nie będę się wstydziła rozebrać do kostiumu kąpielowego
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już bardzo bliska zdenkowania szałwiowej NaturVital. Szkoda, że to cholerstwo takie rzadkie i niewydajne.
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od stycznia 2012 w sumie olejuję i unikam silikonów, wiele razy zmieniałam kosmetyki, ale teraz trzymam się tych: Szampon Nivea Intense Repair, Odżywka Garnier oleo repair do drugiego O Maska Kallos al latte na zmianę z Odżywką Garniera Natural beauty z kokosem i masłem kakaowym jako pierwsze O. Pozatym olejowałam włosy olejem z alverde z dzikiej róży i Saddorm a teraz zaczęłam amli uzywać indyjskiej 1 raz w sumie uzylam jej wczoraj. Maskę latte też dopiero 2 razy użyłam. teraz chce troche zapuścić włosy bo miałam znisczone i je podcięłam dość dużo. Od tygodnia teraz myję 2 razy w tygodniu i za każdym razem olejuję i myję OMO, wczesniej myłam odżywką a OMo tylko co 3-4 mycie było. Może to przez to .. moze szampon tak mi puszy albo nie wiem kallos? aha - dodam że pare razy uzyłam lotionu z got2be anti frizz na puszenie, ale po nim mialam szorskie wlosy więc go odstawiłam
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kallos może puszyć, nie wszystkim służą proteiny i nie można używać ich za często.
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie puszyć w nim chyba mogą proteiny jedwabiu (niektóre włosy średnio lubią proteiny) Ale ta odzywka garniera może też puszyć, ma olej palmowy, który może puszyć, kokosowy, który może, gliceryna może
Edytowane przez XminorXlosX Czas edycji: 2013-04-06 o 10:31 |
|
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle to obrażam się na moje włosy. WTF, na początku myłam je odżywką (glorią) i było super. Teraz kupiłam Pottersa żeby je myć i ni uja nie ma, żeby się domyły. Potters jest cięższy niż Gloria czy co?
Jak Ci się ta odżywka sprawdza? |
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
To jedna z najlżejszych odżywek jakie miałam okazję posiadać (jedna półka z 4 razy tańszym Pottersem aloesowym). Szału jakiegoś wielkiego nie robi- nie wygładza, nie nawilża jakoś wyjątkowo. Ale lubię ją, bo pierwszorzędnie błyszczą mi się po niej włosy. Po żadnej odzywce tak nie błyszczą, jak po tej właśnie (ale moje włosy tak reagują na szałwię chyba). Z uwagi na cenę, pojemność, średnią wydajność- jeżeli kupię to w odległej przyszłości.
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stylizacja- żele, pianki-przesuszały i sklejały mi.żel lniany też przesuszał choć super układał loki. Nadal szukam dobrego stylizatora.. Czyli w zasadzie i odzywki i szampon mogą puszyć, tylko co robić? odtawić coś z nich? czymś muszę myć.. ![]() Co do pogody za zewnątrz- ja mieszkam 40 -50 km od morza.. mam wilgotno ogólnie na dworze w zasadze cały rok jest ponuro i pada, w lato troche suszej jest ..
|
|
#4423 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czytam czytam....i jak w morde strzelil mam ŁZS
![]() SugarbabyLove duzo rzeczy masz puszacych, jesli mylas odzywka i Ci pasowalo to moze delikatne szampony dadza rade ? Np. Baby dream dla dzieci, Alterra perfumrei, bdfm. Z odzywek moze sprobuj czegos bez oleju kokosowego, palmowego shea bez protein. Moze slynna alterra z granatem i po myciu jakis jedwab np biosilk. Olei musisz probowac, zacznij od kuchennych rzepakowy winogrono oliwa ![]() Moze wstawisz zdjecie wlosow ?
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo Piękna Red !
idę się dalej napalać na taką ilość zdjęć Twoich włosów i figury Aaa i rób częściej zdjęcia na podwórku, wtedy są jak z reklam
Edytowane przez XminorXlosX Czas edycji: 2013-04-06 o 11:10 |
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szamponu Babydream, babylove, hipp... nie działają.. mam tak skołtunione włosy po nich.. brrr... jedynie ta nivea i glis kurs sprawia że moge normalnie rozczesać włosy! żadne inne szampony nie lubią się z moimi włosami.. Mimo że myje tylko skalp nie myje włosów szamponem, na reszte wlosów wtedy nie daje nic, albo daje odzywkę. Nie mam biosilka nigdzie w okolicy, mieszkam w niemczech i ani razu tutaj nie widziałam jedwabiu do kupienia nawet w sklepie fryzjerskim jak pytałam to sie popatrzała Pani na mnie jakbym z księżyca spadła nie wiem może ewentualnie na ebay zobaczyć i na konce go uzywac, bo to sam silikon jest.. fotki- jasne już dodaje najnowsze Edit: to ten jedwab? http://www.ebay.de/itm/BIOSILK-SILK-...#ht_1404wt_982 albo ten lepszy? http://www.ebay.de/itm/CHI-SILK-INFU...0#ht_500wt_949
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2013-04-06 o 11:14 |
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
sugarbabyLove ale jeśli Ci nie służą to chyba jeszcze gorzej nakładać na włosy coś co ich nie poprawia, a może wręcz pogarsza
![]() chociaż nie wiem czy Ci slużą czy nie.
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha zapomialam dodac ze uzywam tez juz ponad rok z joanny z apteczki babuni balsamu b/s z mlekiem i miodem i bylo zawsze OK, czyli może te proteiny mleczne jednak mi nie szkodzą? może to ta odżywka z masłem kakaowym i olejem kokosowym?
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2013-04-06 o 11:27 |
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie są potencjalnie puszące, odstawiaj po kolei i obserwuj, nie ma innej rady
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Mam pytanie do Kascysko, ktory z olejkow Alterry ma najmniej zapychajacy sklad? Skonczyl mi sie krem Sylveco, jest swietny, ale przy retinoidach tych tlustych kosmetykow schodzi mi najwiecej i zastanawiam sie, czy bardziej nie oplacaloby sie kupic oleju
|
|
|
|
#4430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak mi malo juz tych z garniera zostalo nawet jakbym musiala ktoras wywalić to trudno.. a propos odżywek czy mozecie mi doradzic ktora by byla lepsze w sensie ktora nie ma skladników ktore by mi spuszyły włosy 1 balea colorglanz AQUA · GLYCERIN · CETEARYL ALCOHOL · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · DIETHYLHEXYL CARBONATE · STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE · PANTHENOL · DIPROPYLENE GLYCOL · PERSEA GRATISSIMA OIL · PARFUM · HYDROXYETHYLCELLULOSE · CETRIMONIUM CHLORIDE · TOCOPHERYL ACETATE · POLYQUATERNIUM-39 · ALLANTOIN · ISOAMYL P-METHOXYCINNAMATE · BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE · INULIN · ACETUM · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · CITRIC ACID · HYDROLYZED CORN PROTEIN · HYDROLYZED SOY PROTEIN · LECITHIN · SODIUM BENZOATE · PHENOXYETHANOL. Alverde Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Isoamyl Laurate, Argania Spinosa Kernel Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Lauryl Glucoside, Lauryl Laurate, Dehydroxanthan Gum, Sodium Lactate, PCA Glyceryl Oleate, Caramel, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool** * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils
|
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomylka chodzilo mi o biowaxa nie biosilka... !!!
|
#4433 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ja jestem dzisiaj śnięta i żadnej sensownej rady nie udzielę niestety. Najwyraźniej ![]() Cytat:
Podwórkowe są trudne do zrobienia bo moi "fotografowie" zupełnie nie mają wyczucia i cykają jak wiatr zawieje, jak się poruszę itp. itd. Poza tym stresują mnie przechodnie, że się spojrzą na durną pannę cykającą sobie włosy ![]() Sugar, witaj! W Balei jest gliceryna wysoko, może puszyć ale nie musi, w Alverde alkohol, może wysuszyć. Faktycznie dość spuszone masz włosy... Może to kwestia pogody. A próbowałaś jakiegoś chamsko silikonowo-olejowego zabezpieczenia po całości po umyciu? Kilka kropli oleju na długość albo coś w stylu Garniera AiK jak b/s? |
||
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde coś mi internet siada, 3 raz tego posta pisze.. i nie chce mi dodać
Biovax - ta w polsce jest.. ja niestety jestem w Niemczech.. Mialam maske z biovaxa- przereklamowana byla Co do szamponów no ja nie wiem moze faktycznie znowu wroce do mycia włosów szamponem co 3 mycia.. i olejowania też co 3 mycie.. skoro mi moze ten szampon tak puszyc.. odzywki na razie bede odstawiac po kolei- zobaczymy Tego z CHI jedwabiu spróbuje, zamówie na ebay Poza tym już nie wiem co robić, nawet nie wiecie ile razy ja już kosmetyki zmieniałam.. już nie mam siły z tymi włosami choćbym na głowie stanęła wiecznie coś.. Jak nie końce rozdwojone, trzeba obcinać, to się puszą.. ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
No właśnie, ta gliceryna.. brrr... alverde też tak chwalona a pare razy się przejechałam ze względu właśnie na alkocol albo też glicerynę.. Chamsko silikonowego? to może ten CHi albo coś poszukać jakiejś odżywki B/s ?
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Red, jaka Ty śliczna i jaką dużą zmianę przeszły Twoje włosy
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ok rozumiem, oby tylko szampon nie mial oblepiacza bo mu nie potrzebny. Duzo z nas uzywa odzywek niemieckich, balea alverde isana. Chocby z balei sa sera silikonowe fajne ktorych mozesz uzyc zamiast wymionionego serum ![]() Olei kuchennych mozesz sprobowac nie musisz tracic kasy a sprobowac nie zaszkodzi
Oh, foolish.. Harmless.. Foolish, harmless child.. Edytowane przez justusia16 Czas edycji: 2013-04-06 o 12:30 |
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurde, zawsze bałam się łuszczyć, ale może jednak trzeba będzie... powiedzcie coś więcej, gdzie kupujecie/zamawiacie, jakie obostrzenia i ile potem do ludzi wychodzić nie można?
Cytat:
po pierwsze dowiesz się co jest Twoim KWC, a po drugie będziesz mogła porzucić drogą odżywkę w cholerę ![]() Cytat:
![]() zaraz lecę myć włosiska, dzisiaj impreza, musi być fajnie może nowe bingo arganowe od Kath? po hennie wolę unikać protein, a to chyba nie ma ![]() w ogóle wchodzę rano na Anwen a tam Red
|
|
#4439 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Dzięki Mężom lepiej nie pokazywać takich rzeczy Strach otwierać lodówkę |
|
|
|
|
#4440 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

pomocyyy
To jest wątek o włosach, ale generalnie rozmawiamy tu o wszystkim 

ewentualnie puszyć w nim chyba mogą proteiny jedwabiu (niektóre włosy średnio lubią proteiny) 

Podwórkowe są trudne do zrobienia bo moi "fotografowie" zupełnie nie mają wyczucia i cykają jak wiatr zawieje, jak się poruszę itp. itd. Poza tym stresują mnie przechodnie, że się spojrzą na durną pannę cykającą sobie włosy
po pierwsze dowiesz się co jest Twoim KWC, a po drugie będziesz mogła porzucić drogą odżywkę w cholerę