Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 09:28   #4411
aszuelka
Zakorzenienie

Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Witajcie! Mam na imię Ania, od tygodnia interesuję się pielegnacja włosów. Pierwszy raz w życiu mam takie długie wlosy, przed zapiecie stanika w związku z tym chciałabym o nie odpowiednio zadbać. Wiem już ze moje włosy są nisko porowate. Mam problem z wypadajacymi włosami oraz z lupiezem. Jakie oleje polecilybyscie dla moich włosów? Może udzielają się tu dziewczyny z uk które podpowiedzialy by mi jakie szampony, odżywki, maski są warte uwagi. Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoc. Pozdrawiam!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:29   #4412
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

nie rozprostowały mi się dokumentnie włosy po nocy
Stary 2013-04-06, 09:29   #4413
justusia16
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Dinulka co bys za nie chciala ?

I czy ktoras Twoim okiem wpada w rozowe tony ?

Ja siedze w pracy, za oknem szaro buro i ponuro az mi smutno
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:47   #4414
Just:)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo pso

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Czy ja dobrze trafiłam, to jest wątek o porowatości włosów też?
Bo ja już sama nie wiem..
I jakby ktoś mi mógł tak głupiej najprościej wytłumaczyć o co z tą porowatością chodzi, czy to wlasnie przez to że mam mniej lub więcej porowate włosy, mi się one puszą, elektryzują..? sorry jeśli to głupie pytania, ale kurcze już sama nie wiem co zrobić, tak dbam o włosy kurde a one prawie zawsze mi się puszą po myciu.. juz sama nie wiem ktory kosmetyk to robi, bylo ostatnio OK a teraz znowu, wiecie ile ja kosmetyków przez to oddałam/ wywaliłam? ahhhh pomocyyy
Może tak być

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Witajcie! Mam na imię Ania, od tygodnia interesuję się pielegnacja włosów. Pierwszy raz w życiu mam takie długie wlosy, przed zapiecie stanika w związku z tym chciałabym o nie odpowiednio zadbać. Wiem już ze moje włosy są nisko porowate. Mam problem z wypadajacymi włosami oraz z lupiezem. Jakie oleje polecilybyscie dla moich włosów? Może udzielają się tu dziewczyny z uk które podpowiedzialy by mi jakie szampony, odżywki, maski są warte uwagi. Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoc. Pozdrawiam!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W teorii (!) dla niskoporów dobre będą oleje z grupy nasyconych: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47
Stary 2013-04-06, 09:52   #4415
blondynaaa_91
Rozeznanie

Dziękuję za wszystkie komplementy moich włosków i mojej mamy jako fryzjerki
Tylko, że one nie są takie fajne jak na zdjęciu, przede wszystkim są cienkie a na zdjęciu wydają się być mięsiste dużo gęstsze
Red, nasze włosy znów mają coś wspólnego - są fotogeniczne
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Yeah, kwasy! U mnie pierwszy dzień z mlekowym.
Ja już jakiś czas się kwaszę - na twarzy nos, trochę czoła i broda. Połuszczyłam się ostatnio trochę, wydaje mi się, że zaskórniki znikają. Ale twarz to też nie był mój główny cel dla kwasu mlekowego, bo tych zaskórników z odległości większej niż metr nie widać:P. Ja mocniej uderzam w plecy - niedługo nie będę się wstydziła rozebrać do kostiumu kąpielowego
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:58   #4416
Scarrabeo
Zakorzenienie

Jestem już bardzo bliska zdenkowania szałwiowej NaturVital. Szkoda, że to cholerstwo takie rzadkie i niewydajne.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:22   #4417
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Hej To jest wątek o włosach, ale generalnie rozmawiamy tu o wszystkim

Tak, to może być przez to. Porowatość zależy m.in od zniszczenia włosów. Niektóre kosmetyki są dobre dla wysokoporów, inne dla nisko. Są oczywiście wyjątki od reguły i np. wysokoporowym pasują te które niskoporowatym.
Pielęgnację trzeba też dobrać do pogody za oknem, jeśli było już OK, a teraz znowu występuje puch, to znaczy, że jakiś składnik kosmetyków nie jest dobry dla takiej pogody.
Możesz napisać jakich kosmetyków używasz? Od kiedy pielęgnujesz? Masz proste czy falowane?
Dziękuję za odpowiedź, mam kręcone/ falowane włosy, gęste.
Od stycznia 2012 w sumie olejuję i unikam silikonów, wiele razy zmieniałam kosmetyki, ale teraz trzymam się tych:
Szampon Nivea Intense Repair,
Odżywka Garnier oleo repair do drugiego O
Maska Kallos al latte na zmianę z Odżywką Garniera Natural beauty z kokosem i masłem kakaowym jako pierwsze O.
Pozatym olejowałam włosy olejem z alverde z dzikiej róży i Saddorm a teraz zaczęłam amli uzywać indyjskiej 1 raz w sumie uzylam jej wczoraj. Maskę latte też dopiero 2 razy użyłam. teraz chce troche zapuścić włosy bo miałam znisczone i je podcięłam dość dużo. Od tygodnia teraz myję 2 razy w tygodniu i za każdym razem olejuję i myję OMO, wczesniej myłam odżywką a OMo tylko co 3-4 mycie było. Może to przez to .. moze szampon tak mi puszy albo nie wiem kallos? aha - dodam że pare razy uzyłam lotionu z got2be anti frizz na puszenie, ale po nim mialam szorskie wlosy więc go odstawiłam
Stary 2013-04-06, 10:28   #4418
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Od stycznia 2012 w sumie olejuję i unikam silikonów, wiele razy zmieniałam kosmetyki, ale teraz trzymam się tych:
Maska Kallos al latte na zmianę z Odżywką Garniera Natural beauty z kokosem i masłem kakaowym jako pierwsze O.
Pozatym olejowałam włosy olejem z alverde z dzikiej róży i Saddorm a teraz zaczęłam amli uzywać indyjskiej 1 raz w sumie uzylam jej wczoraj. Maskę latte też dopiero 2 razy użyłam. teraz chce troche zapuścić włosy bo miałam znisczone i je podcięłam dość dużo. Od tygodnia teraz myję 2 razy w tygodniu i za każdym razem olejuję i myję OMO, wczesniej myłam odżywką a OMo tylko co 3-4 mycie było. Może to przez to .. moze szampon tak mi puszy albo nie wiem kallos? aha - dodam że pare razy uzyłam lotionu z got2be anti frizz na puszenie, ale po nim mialam szorskie wlosy więc go odstawiłam
Hmm.. a jak postępujesz z tymi lokami? Czeszesz na sucho? Próbowałaś stylizacji?
Kallos może puszyć, nie wszystkim służą proteiny i nie można używać ich za często.

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:29   #4419
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Ten szampon ma pq7, oblepiacz, więc działa jak silikon ewentualnie puszyć w nim chyba mogą proteiny jedwabiu (niektóre włosy średnio lubią proteiny)
Ale ta odzywka garniera może też puszyć, ma olej palmowy, który może puszyć, kokosowy, który może, gliceryna może

Edytowane przez XminorXlosX
Czas edycji: 2013-04-06 o 10:31
XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:30   #4420
blondynaaa_91
Rozeznanie

W ogóle to obrażam się na moje włosy. WTF, na początku myłam je odżywką (glorią) i było super. Teraz kupiłam Pottersa żeby je myć i ni uja nie ma, żeby się domyły. Potters jest cięższy niż Gloria czy co?

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Jestem już bardzo bliska zdenkowania szałwiowej NaturVital. Szkoda, że to cholerstwo takie rzadkie i niewydajne.
Jak Ci się ta odżywka sprawdza?
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:45   #4421
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Jak Ci się ta odżywka sprawdza?

To jedna z najlżejszych odżywek jakie miałam okazję posiadać (jedna półka z 4 razy tańszym Pottersem aloesowym). Szału jakiegoś wielkiego nie robi- nie wygładza, nie nawilża jakoś wyjątkowo.
Ale lubię ją, bo pierwszorzędnie błyszczą mi się po niej włosy. Po żadnej odzywce tak nie błyszczą, jak po tej właśnie (ale moje włosy tak reagują na szałwię chyba).

Z uwagi na cenę, pojemność, średnią wydajność- jeżeli kupię to w odległej przyszłości.
Stary 2013-04-06, 11:00   #4422
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.. a jak postępujesz z tymi lokami? Czeszesz na sucho? Próbowałaś stylizacji?
Kallos może puszyć, nie wszystkim służą proteiny i nie można używać ich za często.
Czesze tylko na mokro w ciągu dnia przeczesuje palcami, niczym innym Stylizacja- żele, pianki-przesuszały i sklejały mi.
żel lniany też przesuszał choć super układał loki.
Nadal szukam dobrego stylizatora..
Czyli w zasadzie i odzywki i szampon mogą puszyć, tylko co robić? odtawić coś z nich? czymś muszę myć..
Co do pogody za zewnątrz- ja mieszkam 40 -50 km od morza.. mam wilgotno ogólnie na dworze w zasadze cały rok jest ponuro i pada, w lato troche suszej jest ..
Stary 2013-04-06, 11:02   #4423
justusia16
Wtajemniczenie

Tak czytam czytam....i jak w morde strzelil mam ŁZS

SugarbabyLove duzo rzeczy masz puszacych, jesli mylas odzywka i Ci pasowalo to moze delikatne szampony dadza rade ? Np. Baby dream dla dzieci, Alterra perfumrei, bdfm.
Z odzywek moze sprobuj czegos bez oleju kokosowego, palmowego shea bez protein.
Moze slynna alterra z granatem i po myciu jakis jedwab np biosilk.
Olei musisz probowac, zacznij od kuchennych rzepakowy winogrono oliwa

Moze wstawisz zdjecie wlosow ?
Stary 2013-04-06, 11:07   #4424
XminorXlosX
Zakorzenienie

Ooo Piękna Red ! idę się dalej napalać na taką ilość zdjęć Twoich włosów i figury

Aaa i rób częściej zdjęcia na podwórku, wtedy są jak z reklam

Edytowane przez XminorXlosX
Czas edycji: 2013-04-06 o 11:10
XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:11   #4425
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Tak czytam czytam....i jak w morde strzelil mam ŁZS

SugarbabyLove duzo rzeczy masz puszacych, jesli mylas odzywka i Ci pasowalo to moze delikatne szampony dadza rade ? Np. Baby dream dla dzieci, Alterra perfumrei, bdfm.
Z odzywek moze sprobuj czegos bez oleju kokosowego, palmowego shea bez protein.
Moze slynna alterra z granatem i po myciu jakis jedwab np biosilk.
Olei musisz probowac, zacznij od kuchennych rzepakowy winogrono oliwa

Moze wstawisz zdjecie wlosow ?
Może jestem maruda- ale nie poto wydawałam kasę na tą słynną Almę i olej kokosowy żeby wrócić do zwykłych olejii...
Szamponu Babydream, babylove, hipp... nie działają.. mam tak skołtunione włosy po nich.. brrr... jedynie ta nivea i glis kurs sprawia że moge normalnie rozczesać włosy! żadne inne szampony nie lubią się z moimi włosami.. Mimo że myje tylko skalp nie myje włosów szamponem, na reszte wlosów wtedy nie daje nic, albo daje odzywkę.
Nie mam biosilka nigdzie w okolicy, mieszkam w niemczech i ani razu tutaj nie widziałam jedwabiu do kupienia nawet w sklepie fryzjerskim jak pytałam to sie popatrzała Pani na mnie jakbym z księżyca spadła nie wiem może ewentualnie na ebay zobaczyć i na konce go uzywac, bo to sam silikon jest..
fotki- jasne już dodaje najnowsze

Edit: to ten jedwab? http://www.ebay.de/itm/BIOSILK-SILK-...#ht_1404wt_982
albo ten lepszy? http://www.ebay.de/itm/CHI-SILK-INFU...0#ht_500wt_949
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosyyyyyy czerw. venita.jpg (58,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pre wlosss.jpg (54,0 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2013-04-06 o 11:14
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:18   #4426
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

sugarbabyLove ale jeśli Ci nie służą to chyba jeszcze gorzej nakładać na włosy coś co ich nie poprawia, a może wręcz pogarsza
chociaż nie wiem czy Ci slużą czy nie.
Stary 2013-04-06, 11:24   #4427
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
sugarbabyLove ale jeśli Ci nie służą to chyba jeszcze gorzej nakładać na włosy coś co ich nie poprawia, a może wręcz pogarsza
chociaż nie wiem czy Ci slużą czy nie.
Ja też już nie wiem.. Kallosa specjalnie z Polski przywiozłam szkoda by bylo gdyby sie okazało że to on mi puszy włosy..

Aha zapomialam dodac ze uzywam tez juz ponad rok z joanny z apteczki babuni balsamu b/s z mlekiem i miodem i bylo zawsze OK, czyli może te proteiny mleczne jednak mi nie szkodzą? może to ta odżywka z masłem kakaowym i olejem kokosowym?

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2013-04-06 o 11:27
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:30   #4428
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

wszystkie są potencjalnie puszące, odstawiaj po kolei i obserwuj, nie ma innej rady
Stary 2013-04-06, 11:32   #4429
moooniek
Zakorzenienie

Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Mam pytanie do Kascysko, ktory z olejkow Alterry ma najmniej zapychajacy sklad? Skonczyl mi sie krem Sylveco, jest swietny, ale przy retinoidach tych tlustych kosmetykow schodzi mi najwiecej i zastanawiam sie, czy bardziej nie oplacaloby sie kupic oleju
Stary 2013-04-06, 11:35   #4430
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Może jestem maruda- ale nie poto wydawałam kasę na tą słynną Almę i olej kokosowy żeby wrócić do zwykłych olejii...
Amla na parafinie i olej kokosowy mogą puszyć. Nie marudź, tylko nałóż choćby oliwę z oliwek.

Cytat:
Szamponu Babydream, babylove, hipp... nie działają.. mam tak skołtunione włosy po nich.. brrr... jedynie ta nivea i glis kurs sprawia że moge normalnie rozczesać włosy! żadne inne szampony nie lubią się z moimi włosami.. Mimo że myje tylko skalp nie myje włosów szamponem, na reszte wlosów wtedy nie daje nic, albo daje odzywkę.
Żeby nie mieć skołtunionych włosów po dziecięcym szamponie trzeba mieć naprawdę sporo wprawy w kwestii techniki mycia, użyć metody kubeczkowej, albo wylać na głowę dużo wody, żeby piana nie była tępa. Nie znam się na szamponach Nivei i GK, jeżeli nie mają w składzie substancji filmotwórczych (bo po co w szamponie?), protein (bo w pakiecie z proteinową odzywką może być kuku)- używaj.

Cytat:
Nie mam biosilka nigdzie w okolicy, mieszkam w niemczech i ani razu tutaj nie widziałam jedwabiu do kupienia nawet w sklepie fryzjerskim jak pytałam to sie popatrzała Pani na mnie jakbym z księżyca spadła nie wiem może ewentualnie na ebay zobaczyć i na konce go uzywac, bo to sam silikon jest..
Biosilk nie jest najszczęśliwszym jedwabiem, ma wysuszający alkohol w składzie. CHI jest lepszy, jeżeli przejdziesz się do jakiejkolwiek drogerii- też znajdziesz jakieś dobre serum silikonowe. Tylko trzeba uważać na skład. Silikony są po to, żeby je na końcówki nakładać w celu ochrony.
Stary 2013-04-06, 11:39   #4431
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
wszystkie są potencjalnie puszące, odstawiaj po kolei i obserwuj, nie ma innej rady
Ok chyba tak zrobie i zobaczymy... i tak mi malo juz tych z garniera zostalo nawet jakbym musiala ktoras wywalić to trudno..
a propos odżywek czy mozecie mi doradzic ktora by byla lepsze w sensie ktora nie ma skladników ktore by mi spuszyły włosy

1 balea colorglanz
AQUA · GLYCERIN · CETEARYL ALCOHOL · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · DIETHYLHEXYL CARBONATE · STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE · PANTHENOL · DIPROPYLENE GLYCOL · PERSEA GRATISSIMA OIL · PARFUM · HYDROXYETHYLCELLULOSE · CETRIMONIUM CHLORIDE · TOCOPHERYL ACETATE · POLYQUATERNIUM-39 · ALLANTOIN · ISOAMYL P-METHOXYCINNAMATE · BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE · INULIN · ACETUM · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · CITRIC ACID · HYDROLYZED CORN PROTEIN · HYDROLYZED SOY PROTEIN · LECITHIN · SODIUM BENZOATE · PHENOXYETHANOL.

Alverde
Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Isoamyl Laurate, Argania Spinosa Kernel Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Lauryl Glucoside, Lauryl Laurate, Dehydroxanthan Gum, Sodium Lactate, PCA Glyceryl Oleate, Caramel, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**
* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils
Stary 2013-04-06, 11:43   #4432
justusia16
Wtajemniczenie

Pomylka chodzilo mi o biowaxa nie biosilka... !!!
Stary 2013-04-06, 11:49   #4433
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Witajcie! Mam na imię Ania, od tygodnia interesuję się pielegnacja włosów. Pierwszy raz w życiu mam takie długie wlosy, przed zapiecie stanika
Hej
Ja jestem dzisiaj śnięta i żadnej sensownej rady nie udzielę niestety.

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Red, nasze włosy znów mają coś wspólnego - są fotogeniczne
Najwyraźniej

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ooo Piękna Red ! idę się dalej napalać na taką ilość zdjęć Twoich włosów i figury

Aaa i rób częściej zdjęcia na podwórku, wtedy są jak z reklam
Podwórkowe są trudne do zrobienia bo moi "fotografowie" zupełnie nie mają wyczucia i cykają jak wiatr zawieje, jak się poruszę itp. itd. Poza tym stresują mnie przechodnie, że się spojrzą na durną pannę cykającą sobie włosy

Sugar, witaj! W Balei jest gliceryna wysoko, może puszyć ale nie musi, w Alverde alkohol, może wysuszyć.
Faktycznie dość spuszone masz włosy... Może to kwestia pogody. A próbowałaś jakiegoś chamsko silikonowo-olejowego zabezpieczenia po całości po umyciu? Kilka kropli oleju na długość albo coś w stylu Garniera AiK jak b/s?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:53   #4434
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Kurde coś mi internet siada, 3 raz tego posta pisze.. i nie chce mi dodać
Biovax - ta w polsce jest.. ja niestety jestem w Niemczech.. Mialam maske z biovaxa- przereklamowana byla

Co do szamponów no ja nie wiem moze faktycznie znowu wroce do mycia włosów szamponem co 3 mycia.. i olejowania też co 3 mycie.. skoro mi moze ten szampon tak puszyc..
odzywki na razie bede odstawiac po kolei- zobaczymy
Tego z CHI jedwabiu spróbuje, zamówie na ebay
Poza tym już nie wiem co robić, nawet nie wiecie ile razy ja już kosmetyki zmieniałam.. już nie mam siły z tymi włosami choćbym na głowie stanęła wiecznie coś.. Jak nie końce rozdwojone, trzeba obcinać, to się puszą..

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:

Sugar, witaj! W Balei jest gliceryna wysoko, może puszyć ale nie musi, w Alverde alkohol, może wysuszyć.
Faktycznie dość spuszone masz włosy... Może to kwestia pogody. A próbowałaś jakiegoś chamsko silikonowo-olejowego zabezpieczenia po całości po umyciu? Kilka kropli oleju na długość albo coś w stylu Garniera AiK jak b/s?

No właśnie, ta gliceryna.. brrr... alverde też tak chwalona a pare razy się przejechałam ze względu właśnie na alkocol albo też glicerynę..
Chamsko silikonowego? to może ten CHi albo coś poszukać jakiejś odżywki B/s ?
Stary 2013-04-06, 11:53   #4435
miranda122
Zakorzenienie

Red, jaka Ty śliczna i jaką dużą zmianę przeszły Twoje włosy

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:09   #4436
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
fotki- jasne już dodaje najnowsze

Edit: to ten jedwab? http://www.ebay.de/itm/BIOSILK-SILK-...#ht_1404wt_982
albo ten lepszy? http://www.ebay.de/itm/CHI-SILK-INFU...0#ht_500wt_949
Olej kokosowy moze przyczynic sie do szybszego wyplukiwania Twojego pieknego kolorku

Ok rozumiem, oby tylko szampon nie mial oblepiacza bo mu nie potrzebny.

Duzo z nas uzywa odzywek niemieckich, balea alverde isana.
Chocby z balei sa sera silikonowe fajne ktorych mozesz uzyc zamiast wymionionego serum

Olei kuchennych mozesz sprobowac nie musisz tracic kasy a sprobowac nie zaszkodzi

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2013-04-06 o 12:30
Stary 2013-04-06, 12:11   #4437
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Prześliczna i zaelfista Mój mąż też zachwycony
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:18   #4438
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Yeah, kwasy! U mnie pierwszy dzień z mlekowym.
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
kwasy?
kurde, zawsze bałam się łuszczyć, ale może jednak trzeba będzie... powiedzcie coś więcej, gdzie kupujecie/zamawiacie, jakie obostrzenia i ile potem do ludzi wychodzić nie można?

Cytat:
To jedna z najlżejszych odżywek jakie miałam okazję posiadać (jedna półka z 4 razy tańszym Pottersem aloesowym). Szału jakiegoś wielkiego nie robi- nie wygładza, nie nawilża jakoś wyjątkowo.
Ale lubię ją, bo pierwszorzędnie błyszczą mi się po niej włosy. Po żadnej odzywce tak nie błyszczą, jak po tej właśnie (ale moje włosy tak reagują na szałwię chyba).
to może w takim razie spróbuj płukankę z szałwii? po pierwsze dowiesz się co jest Twoim KWC, a po drugie będziesz mogła porzucić drogą odżywkę w cholerę

Cytat:
Żeby nie mieć skołtunionych włosów po dziecięcym szamponie trzeba mieć naprawdę sporo wprawy w kwestii techniki mycia, użyć metody kubeczkowej, albo wylać na głowę dużo wody, żeby piana nie była tępa. Nie znam się na szamponach Nivei i GK, jeżeli nie mają w składzie substancji filmotwórczych (bo po co w szamponie?), protein (bo w pakiecie z proteinową odzywką może być kuku)- używaj.
ja to jestem jakimś szczęściarzem, bo mi od zawsze i na zawsze BD pasuje, nie kołtuni jakoś specjalnie, wszystko w najlepszym porządku. albo tylko mi się tak wydaje

zaraz lecę myć włosiska, dzisiaj impreza, musi być fajnie może nowe bingo arganowe od Kath? po hennie wolę unikać protein, a to chyba nie ma

w ogóle wchodzę rano na Anwen a tam Red

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:21   #4439
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Chamsko silikonowego? to może ten CHi albo coś poszukać jakiejś odżywki B/s ?
Chi będzie zbyt obciążający ale jakieś psikadła Gliss Kura, te w walcowatych pojemniczkach, np. czarne. Ja się ostatnio zachwycam Garnierem Fruity Passion jako b/s, ma jakieś silikony i oleje i cudnie dociąża i wygładza.

Cytat:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Prześliczna i zaelfista Mój mąż też zachwycony
Mężom lepiej nie pokazywać takich rzeczy

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
w ogóle wchodzę rano na Anwen a tam Red
Strach otwierać lodówkę

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:21   #4440
Puszyslawa
Rozeznanie

Witam w nowym wątku Wam też dzisiaj wizaż szwankuje?

Mooniek, genialny avatar.

Redhairedwitch W końcu gdzieś pojawiło się więcej zdjęć Twoich włosów! Naprawdę są to najcudowniejsze i najbardziej zaelfiste włosy, jakie do tej pory widziałam. A zdjęcia ze ślubu wyglądają genialnie! Jak kadry z filmu fantasy
Puszyslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości