Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 00:09   #3331
monicar
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Małe sprostowanie: cytat jest nieaktualny.
Rząd brytyjski już wprowadza ograniczenia związane z benefitami i zasiłkami.
Wrew wszem i wobec głoszonym opiniom wcale nie jest tak różowo

A sprawa emigrantów jest bardzo skomplikowana, bo tu wchodzą uchodźcy itd. aleto raczej już nie temat na ten watek
Czemu nieaktualny? Pytam z ciekawości. Do tej pory chyba nie mieli większych ograniczeń związanych z benefitami.
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:09   #3332
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Monice chodziło o to, że dżihad nie obejmował wyznań chrześcijańskich, bo muzułmanie uznali Jezusa za proroka ^^
aaaaaa

no ja nie wiem, czy dlatego, bo Żydów chyba też nie uważali za wrogów.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:13   #3333
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Czemu nieaktualny? Pytam z ciekawości. Do tej pory chyba nie mieli większych ograniczeń związanych z benefitami.
Bo te ograniczeniajuż są wprowadzane. Stopniowo, owszem, ale dostępność do zasiłków, pomocy (np.mieszkań tzw. z miasta) jest mniejsza, tj. kryteria sa bardziej restrykcyjne, a i kontrola petentów wyższa. Będzie podtym względem coraz ciężej.
Stary 2013-04-06, 00:18   #3334
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Bo te ograniczeniajuż są wprowadzane. Stopniowo, owszem, ale dostępność do zasiłków, pomocy (np.mieszkań tzw. z miasta) jest mniejsza, tj. kryteria sa bardziej restrykcyjne, a i kontrola petentów wyższa. Będzie podtym względem coraz ciężej.
Dzięki.Choć dalej nie rozumiem dlaczego wcześniej nie można było się tym zająć.
Stary 2013-04-06, 00:20   #3335
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
MonikaFaustyna to zalezyod Brytyjczyka.
Ja obraziłam śmiertelnie podwładną w pracy, gdy umówiła nas na spotkanie bez sprawdzenia kilkukwestii co doprowadziło do lekkich komplikacji.
Mówię.: Ok. Pojedziemy, ale później będę potrzebować, być odwiozła mnie z powrotem (odległość między biurem a spotkaniem ponad 20km).

Nie zapytałam: Czy mogłabys mnie przywieź z powrotem po spotkaniu, proszę?

Sprawa wywołała aferę, która została rozdmuchana tak bardzo, że o maly włos a trzeba by było zacząc postępowanie dyscyplinarne.
Dodam za każdy km przejechany w pracy ta osoba ma płacone, wszystko działo się w godzinach pracy...
Czyli, że im trzeba wszystko, jak krowie na rowie?

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

W NL też jest coraz więcej ograniczeń....z tego, co słyszałam, kiedyś mając małe dziecko, uzyskać mieszkanie socjalne, to nie był mega problem. Dzisiaj się czeka nawet i 5 lat...my na razie pół roku.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:25   #3336
sante
Wtajemniczenie

moja siostra od momentu zarejestrowania się i znalezienia pracy czekała 3tygodnie na mieszkanie w Niemczech.było za male napisała podanie i za następne 2tyg.dostała większe,dodam ,że samotna z dzieckiem
sante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:29   #3337
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Dzięki.Choć dalej nie rozumiem dlaczego wcześniej nie można było się tym zająć.
Wcześniej rządził ktoś inny
Z drugiej strony nie wszystkie cięcia są wprowadzane (wg mnie) w sensowny sposób. W wielu sytuacjach, prócz tych ewidentnie nicnierobiących cierpią osoby zarabiające dość przeciętnie. Za dużo by uzyskać sensowną pomoc, a za mało by zyć bez większych problemów finansowych.

Monika tu trzeba mówić ładnie i uprzejmie, owijać w bawełnę.
Dla przykładu: u mojego dziecka w szkole sprawdzali poziom języka.
Rozmawiam z dyrektorem i mówię... został zrobiony test...
Jego zmroziło. Test, testowanie? Określamy to raczej ocenianiem poziomu umiejętności
Stary 2013-04-06, 00:43   #3338
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej rządził ktoś inny
Z drugiej strony nie wszystkie cięcia są wprowadzane (wg mnie) w sensowny sposób. W wielu sytuacjach, prócz tych ewidentnie nicnierobiących cierpią osoby zarabiające dość przeciętnie. Za dużo by uzyskać sensowną pomoc, a za mało by zyć bez większych problemów finansowych.

Monika tu trzeba mówić ładnie i uprzejmie, owijać w bawełnę.
Dla przykładu: u mojego dziecka w szkole sprawdzali poziom języka.
Rozmawiam z dyrektorem i mówię... został zrobiony test...
Jego zmroziło. Test, testowanie? Określamy to raczej ocenianiem poziomu umiejętności
Ło mamo... to ja bym tam chyba wiecznie kogoś obrażała . W NL z tymi socjalnymi, to jak w toto lotka. Logujesz się na stronie, podajesz preferencje i klikasz raz w tygodniu max 3 oferty, które zainteresowały. Przerąbane jest to, że po kliknięciu, można mieć 2 miejsce na liście a po zakończeniu okresu reagowania....nagle się jest na 59 miejscu. Nie ogarniam zasady działania. Mam nadzieję, że łaskawie dostaniemy zaproszenie na oglądanie chaty, przyjmiemy na klatę, to co dostaniemy i heja remoncik. Na szczęście, tu socjalne mają na całkiem niezłym poziomie i zazwyczaj wystarczy zmiana koloru ścian, położenie paneli i umeblowanie .

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

W NL przez to, że drugi język porozumiewania się, to angielski, rozleniwiłam się z nauką niderlandzkiego. Ale...tutaj można walić prosto z mostu...nawet trzeba. Jak chcesz coś, to trzeba jasno, bo na około, to oni nie ogarną zbytnio. Jak miałam problem po laktacji, to poszłam, powiedziałam z mostu, że mnie boli i chcę badania. Wysłali mnie na mammografię i w ciągu tygodnia łącznie ze wszystkim, wiedziałam, że jest wszystko ok. Ale, może dlatego, że mam spoko lekarza rodzinnego, który nie bagatelizuje niczego i wysyła na badania. Bo niektórzy najchętniej na wszystko by rzucili paracetamol i herbatę...więc, słabo.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

OK idę spać...bo się sama sobie dziwię, że kwitnę przed lapkiem a tu późna noc. Jestem no-life'm .
Stary 2013-04-06, 02:30   #3339
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wiesz co...dla mnie dostosowanie, to mówienie w języku danego kraju, ewentualnie drugim języku, jakim jest angielski, pracowanie i płacenie podatków itd. Nikt z tutejszych jeszcze mnie nie chciał bić za chrześcijaństwo ani mi koszyczka w Wilk. Sobotę nie wyrywał . No ja nie wiem, czy tak nikim....mam koleżankę muzułmankę i żyje, ma się dobrze, w piwnicy zamknięta nie siedzi. Poza tym....zupełnie inni są muzułmanie, mieszkający w Europie od pokoleń a inni, którzy nagle się tu zjawili. Ci pierwsi są bardziej wyluzowani. Jest ich sporo....a dlaczego? Bo nagle w naszej kulturze się przyjęło, że się ma 1 dziecko i z głowy. Oni żyją z zupełnie innymi priorytetami i tyle. Nie chce mi się z resztą ich usprawiedliwiać, bo swoje za uszami mają. Ja szanuję inną religię i nie mam nic do nich. Oczywiście, póki mi nikt nie będzie robić jazd za to, skąd ja pochodzę. Sama jestem "ta inna", bo nie jestem protestantką, lecz katoliczką, pochodzę z Europy Środkowo-Wschodniej i nie mówię perfekcyjnie w ich języku. Już ta składowa skazuje mnie na dyskryminację. Dlatego, szanuję tych, którzy różnią się ode mnie nie tylko kulturowo, ale też wizualnie, bo łatwo nie jest być gdzieś gościem.

A tak w ogóle, przynajmniej w NL, mistrzami w kombinatorstwie są...Polacy. Przez cwaniaków niechętnie dają stałe kontrakty, zasiłek na dziecko obowiązuje bodajże tylko 2 dzieci, powyżej widocznie cię stać, jeśli nie żyjesz w związku zalegalizowanym, to też musisz wykazać się masą dokumentów, że partner jest ojcem dziecka, ma z nim kontakt etc. żeby dostać jakąś zapomogę w razie czego.Poza tym co...wcale tak chętnie nie chcą wynajmować mieszkania Polakom a jak już to podwyższają ceny, że hej.

Jeśli chodzi o islamizację, to jak pisałam...sam Watykan może sobie pogratulować przez różnego rodzaju afery. Ludzie głupi nie są i wolą być nigdzie, niż się identyfikować z takimi, którzy najpierw widzą $ a potem człowieka. Mam nadzieję, że Papa Franczesko to zmieni.
Bardzo to... naiwne? Wielokulturowość - tak! ale bez języka, tradycji, zwyczajów? Język, tradycja - tylko w domu? Gdzie się ma przejawiać ta "fajna wielokulturowość"?
To co tym innym kulturom wolno? Założyć na siebie burkę czy zjeść sushi? Dziwne pojmowanie kultury, wg mnie.

Dlaczego uważasz, że zasiłki na dziecko (dwoje...) dla imigrantów być muszą, a dla bezrobotnych nie ma prawa być? Bo Ty masz dziecko? Gdybyś sama przeprowadziła się do Holandii, nie mogła znaleźć pracy - uważasz, że nie miałabyś żadnego prawa do zasiłku? Więc dlaczego uważasz, że na dziecko (czy nawet wszystkie dzieci, jakie masz i będziesz miała) Ci się należy?

Trochę konsekwencji... Odrobinkę!

Myślisz, że ludzie, którzy odwrócili się od Watykanu czy religii katolickiej spowodowali islamizację? Naprawdę?

Z mojej strony EOT. Bez sensu.

---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
A mogłabyś podać jakiś przykład taktownej i chamskiej odpowiedzi? Zainteresowałaś mnie tym, a nie mam żadnych doświadczeń z Wielką Brytanią
W UK nawet za "Podaj mi długopis" (Nie w formie pytania czy prośby) możesz zostać uznana za chamską i nieuprzejmą.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 05:11   #3340
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monika Faustyna
tutaj można walić prosto z mostu...nawet trzeba. Jak chcesz coś, to trzeba jasno, bo na około, to oni nie ogarną zbytnio.
Błagam, nie wydawaj sądów o czyś, o czym nie masz pojęcia. Sama piszesz :
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna
W sumie, póki co, żadnego typowego Holendra nie znam, to nie mogę się wypowiedzieć.
"W owijaniu w bawełnę" i układności rozmowy Holendrzy nie mają sobie równych. I to nie tylko w Europie. Wyspiarze, stawni w tym temacie za przykład, do pięt im nie dorośli.
A to : "... to trzeba jasno, bo na około, to oni nie ogarną zbytnio " jest niezbyt miłe. Przynajmniej ja, obywatelka Holandii, to tak odebrałam. Twój przykład na "jasno" : jak miałam problem po laktacji, to poszłam, powiedziałam z mostu, że mnie boli i chcę badania. A w Polsce, UK czy też Singapurze lekarze to jasnowidze ? O problemach pacjenta z jego ócz przepastnych głębi dowiadują się ?

W temacie wielokulturowości, islamu i "kto jest większym naciągaczem" w sociale bijstand też radziłabym bardziej ważyć słowa.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:11   #3341
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że zasiłki na dziecko (dwoje...) dla imigrantów być muszą, a dla bezrobotnych nie ma prawa być? Bo Ty masz dziecko? Gdybyś sama przeprowadziła się do Holandii, nie mogła znaleźć pracy - uważasz, że nie miałabyś żadnego prawa do zasiłku? Więc dlaczego uważasz, że na dziecko (czy nawet wszystkie dzieci, jakie masz i będziesz miała) Ci się należy?
Coffee, Monice chodziło o samo podejście takich ludzi-oni nawet nie zamierzają szukać pracy. Wyciąganie benefitów to ich sposób na życie.
Stary 2013-04-06, 09:24   #3342
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Coffe zupełnie nie o to mi chodziło, ale luz. Nie chce mi się prowadzić z Tobą już dyskusji. Zasiłki niech będą dla wszystkich, tylko jeśli laska ma propozycję pracy a to olewa, to coś nie halo. Nie patrzę pod swoją sytuację, bo bym była hipokrytką, nawet o sobie nie pomyślałam mówiąc szczerze.

NIkogo nie chciałam urazić, więc zamknę swoją twarz i paluszki na klawiaturze i zajmę się swoim życiem.

Z góry przepraszam, jeśli ktoś coś źle odebrał.
Stary 2013-04-06, 09:55   #3343
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Może nie wyrałam się jasno.
To raczej w naszej kulturze są kwestie nad którymi trzeba 'pracowac' by dobrze się tu czuć i nie wzbudzać negatywnych odczuc 'tubylców'.
Taka banalna kwesti jak język i sposób wypowedzi.
Polak ówi prosto z mostu, Brytyjczyk zawsze naokoło- nie powie wprost.
Często bywa, ze to co w Polsce byłoby uznane za odpowiedźnormalną, taktowną, tutaj jest uznawane za zwykłe chamstwo i zachowanie agresywne.
Takie zachowanie wzbudza negatywne reakcje, zresztą nic dziwnego.
Aha, rozumiem. To musi być tym bardziej trudne, gdy ktoś nie zna bardzo dobrze angielskiego. Wiadomo, że wtedy się mówi najprostszymi słowami prosto z mostu. Kurczę, ja też nie lubię tych zbędnych uprzejmości. Typowy Polak ze mnie.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Czyli, że im trzeba wszystko, jak krowie na rowie?
Nie, ja to zrozumiałam tak, że tam trzeba być ąę, "A czy mogłaby szanowna pani...", "bynajmniej Drogi Panie", "Ależ oczywiście...". I raczej pytać niż rozkazywać, oznajmiać.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-04-06 o 09:58
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:29   #3344
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
NIkogo nie chciałam urazić, więc zamknę swoją twarz i paluszki na klawiaturze i zajmę się swoim życiem.
Ty nie bądź infantylna i się nie najeżaj, boś nie jeż i do tego nie ma o co, a to forum to nie piaskownica.
A najlepiej nie wypowiadać się na tematy, o których nie ma się wiedzy. Na przykład ja nie wypowiadam się na temat ciąż, dzieci, porodów, położnych i innych spraw z tym związanych, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Ale akurat o Holandii to mam. Organoleptycznie i długoletnio nabywane .

Cytat:
Zasiłki niech będą dla wszystkich, tylko jeśli laska ma propozycję pracy a to olewa, to coś nie halo.
Wierz mi – jeśli płacą mi zasiłek socjalny jedynie o 100 euro niższy od mojej ewentualnej pensji, to nie wiem czy poszłabym do pracy. No chyba, że cierpiałabym na chorobliwy przerost ambicji . A ten zasiłek, w jakimś stopniu, pokrywa moje potrzeby życiowe, ba - stać mnie na przyjemności.
A wielodzietność wyznawców Allacha czy Buddy, to nie ichnia kultura. Te dzieci "utrzymują" całe rodziny. A durni Holendrzy na nich pracują.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:41   #3345
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No to kończę temat, skoro się nie znam.
Stary 2013-04-06, 13:57   #3346
WhiteCherry
Zakorzenienie

drabineczka, natknęłam się na Twoje ulubienice http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=43905
Stary 2013-04-06, 14:11   #3347
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
drabineczka, natknęłam się na Twoje ulubienice http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=43905
Fuj, fuj, fuj... Z tego co pamiętam ta jej matka ma 32 lata

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Wierz mi – jeśli płacą mi zasiłek socjalny jedynie o 100 euro niższy od mojej ewentualnej pensji, to nie wiem czy poszłabym do pracy. No chyba, że cierpiałabym na chorobliwy przerost ambicji . A ten zasiłek, w jakimś stopniu, pokrywa moje potrzeby życiowe, ba - stać mnie na przyjemności.
No ale chyba ktoś może to uważać za pasożytnictwo?

Stary 2013-04-06, 14:16   #3348
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Zawsze jak je widzę to odechciewa mi się jeść

Cytat:
Fuj, fuj, fuj... Z tego co pamiętam ta jej matka ma 32 lata
i jest już babcią
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:24   #3349
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Ja nie mogę pojąć, jakim cudem TO dziecko trafiło do konkursu małych PIĘKNOŚCI:brzyda l:.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 14:26   #3350
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

i jest już babcią
Tak tak, ale w sumie co się dziwić, jaka matka, taka córka

Stary 2013-04-06, 14:27   #3351
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Ja nie mogę pojąć, jakim cudem TO dziecko trafiło do konkursu małych PIĘKNOŚCI:brzyda l:.
Bo jak ją przerobią na konkurs to nawet znośnie wygląda
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2013-04-06, 14:28   #3352
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Bo tak chyba nie ma selekcji, występuje kto chce. Ja się dziwię, że komuś przyszło na myśl ją tam wysłać...

Choć nie, oglądając ten program stwierdzam, że pomysł z konkursem piękności był lajtowy.

Stary 2013-04-06, 14:30   #3353
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Bo jak ją przerobią na konkurs to nawet znośnie wygląda
Dla mnie nawet po przeróbkach jest szpetna.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:25   #3354
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Zdziwiło mnie to:
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...na-221/4520275
To w końcu sobie radzą czy nie?

Stary 2013-04-06, 15:45   #3355
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tam w ciul płacisz za wstęp, za hotel (często te konkursy trwają cały weekend), czasem płacisz za makijażystę i fryzjera narzuconego z góry (są konkursy, w ktorych nie można wynająć "swojego" z zewnątrz). Więc koniec końców, pewnie jak zapłacisz to możesz nawet ufryzować swojego kundla i wypchnąć go na scenę. A na koniec on też dostanie plastikową tiarę

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 18:46   #3356
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zdziwiło mnie to:
Szok..tyle dzieci . Szacun, że dają radę...pewnie rodzicom pomaga starsze rodzeństwo, bo inaczej, to raczej słabo. Ale, nie wyobrażam sobie tyle razy rodzić, brr.

Mi się skojarzyło z "Sensem Życia" Monty Python'a , jak w jednej scence mieli z 10000000 dzieci i matka stała, myła gary i nagle jej noworodek wypadł.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

A...obejrzałam do końca, wszyscy sobie pomagają . Ciekawie muszą u nich wyglądać święta...a co dopiero, jak pojawiają się dzieci. Na ich miejscu, to albo mieć wielką chatę, albo zaprzyjaźnioną salę weselną .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-04-06 o 18:37
Stary 2013-04-06, 19:13   #3357
Lady in Blue
Zakorzenienie

Jezu! 21 jeden razy kobieta była w ciąży ... Ma zdrowie.

Ale dla mnie to trochę chore

Stary 2013-04-06, 19:44   #3358
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zdziwiło mnie to:
Dla mnie to żaden powód do dumy/zazdrości/podziwu. Raczej niedojrzałości i nieodpowiedzialności.
Stary 2013-04-06, 19:54   #3359
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Skoro dają radę i są szczęśliwi i się kochają, to nic tylko im życzyć zdrowia. Nie zdecydowałabym się na coś takiego, ale ich nie potępiam. Ich życie w końcu. Jestem ciekawa, jak oni fizycznie dali radę zarobić na tak wielką rodzinę. Szok.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-04-06 o 19:56
Stary 2013-04-06, 20:02   #3360
Suvia
Zakorzenienie

Przyznam, że inaczej sobie wyobrażałam panią co to rodziła 21 razy
Ale mimo wszystko - kosmos, podziękuję

Za to urywek z telewizji śniadaniowej- bezbłędny. Prowadzący po pierwsze pogratulował facetowi - "Panie Jaaaanie, gratulacje i szacuuuunek". No pewnie, taki wkład, pewnie sam rodził, karmił, przeżywał połóg...

I końcówka cała o pukaniu do drzwi, pomocy gminy, Watykanu (!), sponsorach. Standard.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości