|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Ja się dziwię, że przy takich stresach Zu siedzi w brzuszku. To znaczy bardzo dobrze, że siedzi, ale przy takich stresach to naprawdę różnie bywa
#782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
dawno między bajki włożyłam wizję o kwiatach bez okazji, miłych spacerach na odstres czy choćby tym by on zrobił sam z siebi obiad czy coś.. ale do cholery jasnej, porozmawiac i BYĆ tak ciezko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż się zaczynam obawiać... chyba wskoczę na szybko do wanny i skoczę do mojego na budowę jakoś mu pomóc... chociaż nigdy nie domagał się, no ale kto wie, co tam sobie myśli... albo tu posprzątam, kurde nie wiem... ale żal mi mojego chłopa, bo zarobi się na śmierć, a ja tu się lenię... nie ma, doczytam do końca i spadam! plaga jakaś...
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Loney pytałaś jaki rozek kupujemy----> moja mama kupiła taki zwykły,nieusztywniany i tak oboje z Tż stwierdziliśmy ,że kupimy sobie drugi usztywniany matą kokosową, bo jednak ten to taki mało stabilny się nam wydaje , aże niemamy oboje doświadczenia z noworodkami to wolimy kupić drugi by łatwiej było
maleństwa tryzmać- wybraliśmy już na allegro taki za 36 zł z przesyłka już. Co do pościeli to my kupujemy cały komplet, razem z wypełnieniam na allegro, a teraz schowam kołdre i poduszke do szafy i na potem bedzie, a kupujemy teraz póki mamy kase ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem "nie wyniosles naczyn" i foch powiem "smutno bo zapomniales o <tu cokolwiek waznego>" i zamiast "oo przepraszam to, "jestem debilem,wiem, zostaw mnie najlepiej "i sie wkurza i unosi ![]() Z szaleje dziś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
O JEZUSIE LASKI!
http://www.24swarzedz.pl/news.php?extend.768.2 w moim super-spokojnym miasteczku zaatakowali kobiete w ciazy ![]() ku rwa! to jest adres tej laski co mówiłam,ze w ciąży pali itd ![]() o boże,boże,boże.. |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
siedzę i myślę
|
Hejo
![]() Widzę, że ciężkie tematy od rana ![]() Mój mąż ostatnio oznajmił mi, że jak urodzę to zabiera mnie do Kazimierza albo Nałęczowa do Spa ... miło, że zaproponował, ale już widzę jak zostawię moje maleństwo z babcią i oddam się zabiegom kosmetycznym ![]() I oczywiście pytanko ![]()
#792 | |||
Wtajemniczenie
|
jednak brzuch mi się opuścił ... i wolałam go zdecydowanie w poprzednim ułożeniu, teraz uciska mi lekko i pobolewa ciągle jak na okres
![]() Cytat:
Motylku bardzo ładny brzuszek masz ![]() Cytat:
można się kłócić, owszem, my z mężem też często się sprzeczamy, on mi dogryza że w ciąży miało być inaczej, że miałam zajmować się domem, że miał być seks, że obiecywałam różne rzeczy ... ale bardziej to jest na zasadzie marudzenia bo do niedawna nawet zmywarki nie pozwalał mi opróżniać żebym dziecku nie zaszkodziła. trzeba mieć do siebie szacunek a on ma do Was zerowy ![]() Cytat:
![]() mnie się zdarzało cały dzień mieć twardy. bardzo nieprzyjemne uczucie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
znajoma urodzila 30.03.13 (swoja droga ladna data :P), termin miala na 04.04. malutka ma 2990, 52cm - mamuska przytyla 16kg
napisala mi, ze mam sie nie przejmowac kilogramami, bo jak urodze to liczy sie juz tylko malenstwo ![]() i z rad praktycznych dostalam cos takiego: A i jak urodzisz to przy wypisie upomnij się o L4 bo nie wiem czy wiesz ale przysługuje nam tzw. dni w połogu, maxymalnie 30dni. może je ginekolog w szpitalu wypisać i w zus-ie bez problemu Ci to przyjmą i jeszcze będziesz mieć zapłacone. jakby mówili że nie wiedzą o co chodzi to mów że tak Ci w zusie powiedzieli, to od razu zaskoczą, bo ja jak powiedziałam, że mam koleżankę w zusie to nagle wiedzieli o co chodzi ciekawe nie? zawsze to 30 dodatkowych dni. tylko teraz nie wiem czy przysluguja kazdej kobiecie, czy tylko takim dziwnym przypadkom "po ustaniu zatrudnienia" ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
kup 2- 3 tabliczki na cały week by było
![]() ![]() A teraz głowa do góry, niestresuj sie (wiem,że tak łatwo powiedzieć) by Zu niestresować i by psikusa niezrobiła i wcześniej "swojego apartamentu " opuścić niechciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mi trzyma czesto dlugo taki spiety i ne wiem o co chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba najpierw miec dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
też się cieszę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy zmadrzeje.. zobaczymy.. zobaczymy co przyniosa najblizsze dni.procz ciszy i pustki.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas pierwszy poważny kryzys nastąpił jak po tym za mieszkaliśmy okazało się że mamy inne przyzwyczajania i wychowanie wyniesione z domu----->mnie rodzice nauczyli oszczedzania, a u tż niegdy się nieprzeloewało w domu, teściowa stale za granica mieszkała, a jak już była w polsce to szastała kasa na lewo i prawo i tż nienauczony oszczedzania---->musiał sie nauczyć jak zamieszkaliśmy razem w obcym mieście, i trzeba było sie utrzymać i kłótnie o kase sie zaczeły, ale szybko sie dotraliśmy i jest ok od tamtąd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
siedzę i myślę
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Też się zastanawiam nad tym z angelcare ![]()
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ajjj.. szkoda gadać ![]() mam nadzieję, że nie osiwieję, bo będę musiała zacząć włosy farbować ![]() świetna sprawa ale spory wydatek.. ja wolę zaoszczędzić tę kasę.. Tż chciał kupić ale ostatnio mu o tym nie przypominam i cichło, więc raczej nie kupujemy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
"zaatakował nożem ciężarną kobietę. Napastników było dwóch. Kobieta trafiła do szpitala z ranami brzucha i szyi."
nie potrafię pojąc, schodzi babeczka do piwnicy, pewnie przyłapała szmaciarzy na okradaniu piwnicy a Ci zamiast zwiać to.. ![]() boże... |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() strasznee too
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-04-06 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miała termin na 01.04.2013 mały miał 58cm i ważył 3700 urodziła naturalnie, szczegóły poznam jak się spotkamy ![]() z tym L4 to ciekawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się obie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma byla z chlopakiem dobrych 6 lat, ale wlasnie na stopie spotykania sie, czasem jedno nocowalo u drugiego. sielanka. zamieszkali razem i po miesiacu zwiazku nie bylo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.