|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIX
Cytat:
Dobry pomysł z tym kakao, moze zrobi sie znośniejsza. Albo jakiś sok owocowy zamiast wody? |
|
|
|
|
#1412 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja daję zimne mleko, nie wodę.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad 2 ![]() 0,5 dnia oglądałam seriale
|
||
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-04-06 o 21:05 |
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja szukam jakiegoś fajnego horroru i nic mi w oko nie wpadło
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-04-06 o 21:27 |
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Redzik, tak wyglądać
|
|
#1420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha, tulipany też dla kothów niezdrowe, więc lepiej, żeby tego nie zżerały.Winter, sen miałaś zabójczy ![]() I bry. Kiepski humor mam ostatnio, mam nadzieję, że to tylko PMS (i wkurzenie na siebie, jaka to ja nieoszczędna, nierozsądna itd. - to m.in. w związku z tym, że wczoraj zapłaciłam prawie osiem stówek za zeszłoroczne media
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś wie, czego użyć na włosy (są po olejowaniu resztką argana z lodówki i potem volume restructure po myciu), jeśli: po teście na porowatość od końca do cebulki wydają się całkowicie gładkie, a piszczą straszliwie?
Podobno to brak nawilżenia? Co oprócz siemienia można dać? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Aragonte Wszystko drożeje niestety, gaz, woda, wywóz śmieci, jedzenie...
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
Zerknęłam na blog i padłam na widok zdjęć Red
Co ja bym dała za takie piękne fale zamiast moich smętnych flaczków
|
|
|
|
#1423 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() No, az się boję dzisiaj zasnąć
|
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Winter, może kup papirusa (do pożarcia przez kotha) albo owies wysiej?
Chyba zwierz potrzebuje jakiegoś zielska, skoro tak się do niego rwie. |
|
|
|
#1425 |
|
Nindżopesz
|
Maja, Tri, Aragonte, dziękuję
Ostatnio sama doceniam fale bo przynajmniej wyglądają na gęstsze ![]() Bosz, jutro wizyta nietopsza... A dzisiaj był u nas teściu, znowu się nażarlim ciasta. |
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurczę, miałam kiedyś włosy całkiem niezłe, ale po farbowaniu mi zaczęły wyłazić, potem się ciut poprawiły, a teraz, chociaż tylko hennuję (khadi, głównie ciemnym brązem), są dwa razy rzadsze niż kiedyś Tylko połysk mają ładny dzięki temu hennowaniu.Muszę chyba poszukać jakichś informacji o pielęgnacji tych moich włosiąt Ale jaki to typ? Idealnie proste nie są, suche nie były nigdy, raczej miały tendencję do przetłuszczania, kiedyś udało mi się wyhodować długie do połowy pleców, ale ciachnęłam prawie połowę, żeby się zregenerowały, no i kicha
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2013-04-06 o 23:21 |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Na przerzedzenie to wcierki (Jantar, kozieradka, specjalne oleje, Seboradin etc.), pokrzywa, skrzyp do picia, pigułeczki: Calcium Pantothenicum i insze. Coś im dolega oprócz przerzedzenia? Bo na to ciachnięcie o połowę nijak nie pomoże
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno chciałabym je zagęścić (wiem, że to od razu się nie da), ciut unieść od skóry, wzmocnić rozdwajające się (pewnie też przesuszone) końcówki. Jeśli stosuję Waxy i tym podobne mazidła, to są gładziutkie i łatwe do rozczesywania, owszem, ale wtedy szybko robią się klapnięte W sumie to czasem mam wrażenie, że najlepiej wyglądają przed rozczesaniem i bez żadnych odżywek, które by je obciążąły, tzn. optycznie jest ich najwięcej.Stosowałam kiedyś naftę, ale zarzuciłam, teraz sporadycznie pamiętam o jakimś olejowaniu (Amla głównie), ale naprawdę zbyt rzadko, żeby dało efekt. Chyba pomyślę o pokrzywie
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2013-04-07 o 01:05 |
|
|
|
|
#1431 |
|
To ja :)
|
Pokrzywa to przesąd, nie działa
Przynajmniej na mnie, piję codziennie wieczorem i nadal mam suchą miotłę na głowie...Ale, ale -normalnie słońce świeci! Ciekawe, czy będzie, jak się znowu obudzę, bo tymczasem wracam spać :-D
|
#1432 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bry
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
c'nie?
![]() Cytat:
Znów sobie pospałam, ciekawe kiedy mi sie znudzi
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2013-04-07 o 12:20 |
|
|
|
|
#1435 |
|
|
Jeśli tak, będę pić dalej
![]() Red -masz przepiękne włosy. Między innymi włosy ![]() Jak się nawija na palec???? Bo ja tylko ugniatam, a po ostatnim farbowaniu coś mi się rozprostowały cholery...
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry znad kawy i piernikowej kaszy manny (spóźnione śniadanko) i spod amli na łbie oraz masełka jojoba na mordce.
Kothy znowu mnie budziły nad ranem ![]() A do do włosiąt i ich pielęgnacji: Jantar to ten specyfik? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html A kozieradka? Waxa mam l'Biotica, ten do ciemnych włosów: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html Ale w sumie to najczęściej stosuję odżywkę w sprayu (bs), czasem też szampon z linii. Ale najczęściej stosuję w tej chwili szampony Farmony (skrzyp i inne zielska), Z apteczki babuni itd. Kiedy miałam fazę na większe dbanie o włosy, to stosowałam wcierki z kapsułkami skrzypowymi (chyba też Farmony) plus naftę i jakieś inne specyfiki (te hinduskie też). No i w sumie to efekty było jakieś widać, ale mam trochę wrażenie, że działam ciut na oślep w tej pielęgnacji ![]() Ech, ale żeby nie było, że tylko marudzę, to napiszę, że kilka latek temu, kiedy włosy miałam dłuższe i bardziej zadbane, to nawet jakiegoś komplementu od obcego faceta pod ich adresem się doczekałam ![]() To raczej ne wrati, ale muszę wziąć się za siebie, wiosna idzie, czas zdjąć czapkę
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli coś w stylu piły to "Pokonać strach" a jeśli nie w tym stylu to nie znam
![]() Cytat:
Redzia jeszcze raz bedziesz narzekac na włosy czy figurę to Ci dokopie ![]() Nie doczytałam jaką henne polecacie zamiast Eld-u? ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Kozieradkę kupujesz w aptece za 2-3zł, są to jakby zmielone ziarenka które się zaparza i wciera w skórę, Śmierdzi maggi
|
|
#1438 | |
|
|
Cytat:
![]() Pomaga za to na pewno na bieganie po nocach do toalety ![]() Kończy mi się, teraz będę parzyć herbapolową...
|
|
#1439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Cytat:
Za dużo specyfików z zielskem może wysuszać wlosy. Sprobuj dawać jakąś treściwą odżywkę/maskę przed myciem ( bez silikonu najlepiej), potem myj czymś delikatnym i dopiero jakieś psikacz silikonowy. A na mnie też nie działaja te hinduskie specyfiki, nawet nie bardzo moje wlosy lubia. Amla robila przyklap, Sese ledwo zmęczylam przez kokosa, Vatikę oddałam przez kokosa, Khadi na porost nie dziala ![]() Cytat:
.Ale wczoraj z braku laku obejrzalam to , i mi sie podobało. http://www.filmweb.pl/Nieznajoma# 2. Ja uzywam mazidlanej od lat i jestem zadowolona, a Red z Khadi i też zadowolona Khadi ma już gotowe mieszanki kolorów |
|||
|
|
|
#1440 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja maski też nakładam przed myciem i nie mam wtedy przyklapu. A wszelkie oleje bądź jantary itp rzeczy zmywam dziecięcym Babydreamem.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

może nast w innym smaku łatwiej mi podejdzie. Albo dodam troszkę kakao 

więc się boję kotha struć

Tylko połysk mają ładny dzięki temu hennowaniu.