|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
#1052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w końcu zgłodniałam, bo po wczorajszym rzyganku dzisiaj cały dzień jestem na sucharach, wodzie i herbacie lepiej późno niż wcale ![]() dzięki Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-06 o 20:36 |
||
|
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe
|
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mały mi tak mocno "robi" coś tam główką że aż tyłek podnoszę... "baran buc".. ![]() to ten dżem chyba tak na niego działa |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
trochę mnie ten wynalazek rozwalił
: http://allegro.pl/rondo-kapielowe-da...136688562.html
|
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale taka prawdaaaa hehe jedna wielka parowa a jak ide do wanny to zamieniam sie w orke
|
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Fenkju fenkju
Cytat:
A ja wczoraj zamówiłam na all podgrzewacz do butelek. Wózka nie mam, łóżeczek też nie ale podgrzewacz a i owszem |
|
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
|
#1069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoł, szaloooona Cytat:
moja mama miała ze mną średni brzuch a z moim młodszym bratem pracowała całą ciążę i nikt nie zauważył do samego końca miała mini brzuszek a jak przyjechała na porodówkę to położne jej nie wierzyły że ma rodzić Cytat:
Cytat:
nadrobiłam kolejną część ![]() szalooone jesteście, przy sobocie tyle postów
|
||||
|
|
|
#1070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy pisałyście , że jest duży
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Nuna dzięki
![]() ciekawe jak tam u Axelli |
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że gramy po angielsku, więc tym bardziej wyobraź sobie te rozkimy, żeby potem ułozyć "it" ![]() nie no, ale przez Was Sofkę wytrzęsę przez ten śmiech |
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj pranie wszystkich pieluch tetrowych jakie mam.. A mam spory przekrój.. Mam z Ikei, od mamy biale oraz kolorowe, i kilka rodzajów od bratowej.. nie ma na nich metki więc nie wiem jaka gramatura.. ale muszę przyznać, że te z Ikeai nie mają sobie równych.. Wyprałam je już 2 raz (bo za pierwszym razem przez przypadek w normalnym proszku) i nic się z nimi nie dzieje.. a pozostałe to albo harmonijka, albo takie, że swiat można przez nie oglądać.. No i te nieikeaowskie na pewno trzeba będzie prasować bo się zwiną.. a te z ikeai można po prostu dobrze wytrzepać i dadzą radę..
|
|
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
Jurek mówi : "Nie martw się Mała, jak nas matki uwolnią z brzuchów, to Cię uratuję"
|
#1075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam wrażenie, że teraz jest coraz więcej takich pierdołkowatych gadżetów bez których kiedyś dało się świetnie obyć. I to zwłaszcza w produktach dziecięcych. Dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do całkiem całkiem udanych. Spałam 11 h z przerwami na sikanie... Potem zjedliśmy śniadanko, M. skończył do sklepu po artykuły spożywcze, następnie obejrzeliśmy sobie jakąś bajkę w TV - akurat leciała i nas wciągnęła była śmieszna, ale w sumie to nie wiem, czy takie bajki, w których bohater spada w przepaść, po czym nic mu się nie dzieje są super wychowawcze... Wreszcie po południu wyszliśmy na miasto, bo M. się zorientował, że skoro idzie do kogoś na parapetówę, to wypadało by coś dać Potem ludzie się pchali do autobusu jak dzicy, a że się bałam o brzuch to się nie pchałam między nimi i sobie w końcu stałam pół drogi, bo przecież chłopaczek w sile wieku pewnie jest zmęczony i sobie musi siedzieć No jakoś czasem ludzie mnie irytują już tak mam... Po południu w końcu zdobyliśmy się na małe przytulanie bo jakoś tak nam nie po drodze ostatnio w tym temacie. M. się boi o mój brzuch, a ja nie mam jakiejś wielkiej ochoty... Ale było ok, tylko jakoś ciężko mi się było wczuć... w czasie seksu myślę o tym, żeby maluch się nie ruszał, bo bym się wtedy głupio czuła, tu się seksimy, a tu sobie maluch tańczy między nami... no jakoś mi to nie konweniuje...Poza tym okazało się, że jak byliśmy na mieście widział nas nasz były współlokator ze stancji i wysłał smsa z gratulacjami (że jestem w ciąży, bo nie wiedzieli)... czyli widać już nawet w kurtce A teraz siedzę sama, bo wyprawiłam męża na imprezę. Mogłam z nim iść, ale nie znam tam nikogo i jakoś nie jestem w nastroju do poznawania nowych ludzi. Nie wyglądam najkorzystniej teraz. No to się rozpisałam... ![]() axella trzymam kciuki za Ciebie, żebyś miała siłę poukładać sobie życie na nowo bez Twojego pseudo-faceta. niunka wierzę, że jeszcze będzie u Was dobrze że to chwilowy kryzys Twojego Tż-ta.Aha, no i nie wiem, czy u Was też tak jest, że dzwonią domofonem do bloku różni ludzie i proszą żeby ich wpuścić, bo coś tam... a to pan z jajami, a to z greenpeace po podpisy pod petycją, a to jakiś koleś do kogoś ale nie wie pod którym numerem ktoś tam mieszka... Ja już nie wpuszczam nikogo, bo mieliśmy dużo kradzieży, ostatnio ktoś skradł wózek z korytarza. Teraz mamy mieć zresztą nowy regulamin wspólnoty zabraniający wpuszczania obcych do klatki. No i dziś wieczorem dzwoni domofon, odbieram, babka prosi, żeby wpuścić, bo jest biedna i chcę poprosić o wsparcie. Ja jej mówię, że nie mogę jej wpuścić, bo nie wiem, kim ona jest i sobie ogólnie ludzie nie życzą wpuszczania obcych, a ona na to "no tak bo ja jestem taka szmata, co można nią podłogę wycierać"... wtf? :O no żal mi takich ludzi, ale na serio, strasznie dużo złodziei i kombinatorów teraz się po blokach kręci. A kiedyś ktoś do mnie dzwoni do drzwi (nie domofonem do bloku, tylko już do drzwi), myślę "może ktoś z sąsiadów coś chce", a tam pan z ubezpieczalni z nową ofertą i wciska mi ulotkę... nienawidzę takiego nachalnego marketingu, nachodzenia ludzi w domach. Ulotka trafiła do kosza...
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-04-06 o 21:10 |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze Kochana, tulcie się
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
i jeszcze mężowi pomagam jak nie może nic wymyślić Bardziej jak ośmiornica
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
lecę się chillować z gazetami
może coś wyczytam to wam podeśle. Papa do jutra |
|
|
|
#1079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Młody tydzień temu ważył 1200 g... to co to będzie w 40 tygodniu... |
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to fajne jest też puerto rico, pod napięciiem, ticket to ride, osadnicy![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- wysłałam magisterkę promotorowi, TŻ mi zrobił fotki ciążowe w bieliźnie, pograliśmy a teraz się byczymy z kotami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

bo jakoś tak nam nie po drodze ostatnio w tym temacie. M. się boi o mój brzuch, a ja nie mam jakiejś wielkiej ochoty... Ale było ok, tylko jakoś ciężko mi się było wczuć... w czasie seksu myślę o tym, żeby maluch się nie ruszał, bo bym się wtedy głupio czuła, tu się seksimy, a tu sobie maluch tańczy między nami... no jakoś mi to nie konweniuje...