MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 19:42   #1741
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Ktoś tu mówił o pokazywaniu brzuszków póki jest co pokazywać więc pokażę arbuza
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ja też oglądam z mężem
trochę chyba się przeraził a ja wyłam..
Ja sobie też nagrałam, zaczęłam oglądac, ale napewno będe ryczeć. Nie będe raczej dalej oglądać...nie chcę maluszka stresować

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
DASZ. tez mialam takie mysli... nigdy nie mialam stycznosci, nie "obslugiwalam" tak malego dziecka. Poki co zyję, i ja i ono

hehe ja sobie wiele obiecywalam po mamie, tesciowce. pomogly w kuchni, moja mama robila porzadki, zakupy, ale przy dziecku wyreczyc nie mogly... troche mysle ze strachu...

U nas wczoraj stado gosci bylo cos okolo 12 osob powiem Wam ze Michal dostal przepiekne prezenty, ja tez sie zalapalam na kwiaty i kosmetyki , chlop sie przykladnie upil (wczoraj bym tego tak spokojnie nie napisala, ale juz mi nerw przeszedl).
Chyba jednak wolalabym przyjmowac gosci "na raty". a tak mam poczucie z ich zaniedbalam (jednak wiekszosc czasu z Michalem musialam spedzic)...
Reszcie bede mowic, zeby wpadali kiedy chca a nie hurtem
Dzięki
No zobaczymy jak będzie u mnie z mamą i teściową, ale cieszę się, że w ogole będa, bo mogą nawet obiadek przygotować, posprzątać coś, jak ja maluszkiem się bede zajmować.
A co do gości - matko, ja to kilka osób max. planuję zaprosić naraz

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
I tak jakos nie moge sie przyzwyczaic ze niebawem 15.04.... i ze ja rodzic mam??? nie moge uwierzyc...mam jakies obawy, strach nadal..nie wiem czy to normalne, smutno mi sie robi czasem w 1 sek..wkrecam sobie rozne rzeczy... to sie powinno leczyc,moze przed porodem tak jest?? hormony to juz swoja droga..
Do pozniej
Milego popoludnia
To chyba normalne, też tak mam i może rzeczywiście trzeba sie leczyć

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Nadrobilam
Wybaczcie, ze nie cytuje ale pisze z telefonu.
Padlo oytanie o moja CC - powodem jest paniczny lek przed porodem naturalnym.
Yyy to można tak?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Chwilowo jestem u mamy więc wrzucam wam zdjęcia Kamilka z 2 dnia życia, z 1 dnia w domku nastepnym razem wrzuce bardziej teraźniejsze bo jutro już będzie mieć 3 tygodnie! Tak bardzo chciałabym żeby ten czas wolniej płynął... a zapierdziela jak poparzony
Mały słodziak

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
buuuuuuuuuuuu
już wiem czemu wpierdzielam od 2 dni ciastka jak opętana
dostałam okres
Uuu to niefajnie....

Cytat:
Byliśmy na spacerze, a i zrobilismy kilka fotek...
Pikny brzuch! żadnych rozstępów - zazdroszczę, bo mi kilka wyskoczylo ostatnio

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w niedzielny słoneczny dzień... od rana byliśmy odebrać wózek a teraz po spacerku zauważyłam, że zaczyna odchodzić mi czop.... do terminu teoretycznie mam jeszcze trochę czasu bo dopiero 24 kwietnia... ciekawe jak to wszystko się potoczy bo czasami łapą mnie skurcze przepowiadające...
O to fajnie że już się szykujesz
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 19:58   #1742
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nio bo znalazla tanszy pokoj blizej pracy .. teraz w godz szczytu rano - jedzie ok 75minut a tam mam 15min Spacerkiem

no ale juz sobie przygruchalam znajomych na moj pokoj wiec ''samotna'' nie bede - i kasowo tez nie strace bo bd placila tyle samo - ja polowe i oni polowe

we wrzesniu i tak bankowo ja sie bede wyprowadzala ... odloze kase na depozyt .. i poszukam czegos Wlasnego - male moze byc ale ''wlasne''

ooooooooooo JA TEZ CHCE oj ale byloby zaje.fajnie znwou wazyc 60 kg .. ale bym sexi laska byla

mi kolezanka wczoraj przyniosla dwie z Hippa wlasnie Koperkowe
i jedna jest z cukrem w szaszetkach
a druga bez w puszce

ale jeszcze nie pilam bo mlody jak na razie po tym 1.5dniowym zastoju kupowym wali Je teraz srednio co 5 h - w sumie dzis zrobil juz 3

moj mial 49 i ci powiem ze mialam kilka ciuszkow na 50 (com dostala od znajomej ) i WisiaLy na nim no ale byly z h&m ... a one ciut zawyzona maja miare - tak mi sie zdaje

oooo jakis lodziak

a co do czasu noooo to faktycznie .... boshe przeciez niedawno Robilam Test .... Rodzilam a tu juz prawie miesiac za nami

kochana .... wyczytalam ze SPERMA czasmi przyspiesza Akcje :P
wiec uwazaj hihi
ogolnie to pewnie masz juz przepowiadajace
poki ci wody nie odejda - nie ma sie czym zamatwiac

cooooooooo ???????? JUZ - qrwa nawet mi nie gadaj ... ja nadal krawie po Porodzie ehhh

no i prawie po niedzielli
obiad byl - wczorajsza zapiekanka

mlody dzis dzien PLACZKA ma
ale ogolnie dajemy rade

.
No właśnie ja z paru powodów,chciałabym żeby mały już się urodził.Jest już 38 tydzień więc mógłby...dłatego tak napadam na męża;-)tylko ciekawi mnie czy to faktycznie coś da,czy po prostu takie bóle sobie będą i nic z tego szybciej nie wyniknie.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 20:10   #1743
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

ooooooooooo JA TEZ CHCE oj ale byloby zaje.fajnie znwou wazyc 60 kg .. ale bym sexi laska byla

cooooooooo ???????? JUZ - qrwa nawet mi nie gadaj ... ja nadal krawie po Porodzie ehhh
.
no dokładnie, dziś na tapetę sobie ustawiłam inspirację, czyli mnie siebie
z tego foto
http://www.photoblog.pl/cierp1enie/34077982/ja.html

no niestety

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
ale szybkooooo
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Uuu to niefajnie....
załamka totalna nie spodziewałam się, że tak szybko
a jeszcze w ogóle brzuch mnie nie boli, tylko cycki, mam mega nerwa i wyżywam się na biednym mężulku i jem słodycze (ciastka maślane) paczkę dziennie
Stary 2013-04-07, 20:21   #1744
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kurcze no ja to wiem, tyle tylko że teraz po cc- po każdym posilku juz gonię do kibla ( i o ile na co dzień już nie odczuwam żadnego bolu- tak przy załatwianiu się zaczyna boleć brzuch), więc boję się żeby nie podziałało bardziej na mnie. Herbatki Emilce nie daję, wypiję ją i na nia działa, kupsko jest.
To może, tak jak strippi pisze, pół na raz tej herbatki.. taka z cukrem, może też podrażniać.. a swoją drogą długo Ci się to trzyma ! u mnie już się unormowało i na szczęście po sensacjach.

Cytat:
bo Twój duzy
dlaczego "o dziwo". pewnie oszalala z miłości

a mojego Okruszka sie boja. dotad jedna ciotka nie bala sie go wziac na rece
wszyscy mowia "jaki maly" a on juz + 1 kg ma
Nooo to już nie taki mały ! A Mama zwariowała, to fakt, nie jest jakaś wylewna,dlatego jestem w szoku jak się zakochała Chłop się tylko na mnie boczy, bo mu zasugerowałam, żebyśmy młodego na noc za jakieś dwa tyg podrzucili i się wyspali :P

A swoją drogą mam zgryza, nie bardzo wiem, w jakiej pozycji mam karmić plenerowo / w gościach z moimi cycami i wagą Dziedzica... myślałaś nad czymś na wyjście ?? Przecież nie będę z rogalem łazić :P

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie bo jestem w totalnej kropce,nie wiem o co chodzi
Ostatnio pisałam że po wykorzystaniu męża bolał mnie brzuch jak na okres.
Dziś zrobiłam to samo i znów mnie bolał tylko że dłużej,czułam jakbym faktycznie ten okres miała dostać,dosyć długo mnie bolało,później co jakiś czas pobolało,no ale się uspokoiło.Można powiedzieć że czułam jakieś rozpieranie,napieranie...
Nie bardzo wiem jednak o co chodzi,bo wszystko ucichło całkowicie.Myślałam że TO się zaczęło,ale znów czuję się rewelacyjnie.

Miała tak któraś?Co to oznacza?
mnie tak pobolewało kilka dni przed porodem, niekoniecznie po seksie.

Cytat:

Cytat:
dziewczyny to typowy objaw ten czop?? ja nie zauważyłam, albo nie bylo...
dzis miałam wrażenie, że mi coś po nodze pociekło, ale to chyba nie to..
Mi odszedł na porodówce dopiero, więc reguł nie ma !

Cytat:
z tego foto
laska a okresu współczuję... powinna być jakaś nagroda za to karmienie, a tu jeszcze okres...
Stary 2013-04-07, 20:26   #1745
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
bo Twój duzy
u nas polozna powiedziala, ze zakrapiac jak jest potrzeba
my kilka razy wpsikiwalismy wode morska - teraz caly czas pranie rozwieszam u niego... mocno sucho mamy... i charczy bidulek.
To to charkanie jest od suchego powietrza??? Ja myślałam, że on tak po prostu ma jak zasypia czy budzi się w nocy.

Cytat:
załamka totalna nie spodziewałam się, że tak szybko
a jeszcze w ogóle brzuch mnie nie boli, tylko cycki, mam mega nerwa i wyżywam się na biednym mężulku i jem słodycze (ciastka maślane) paczkę dziennie
Strasznie szybko

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 20:32   #1746
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
dzisiaj było takie piękne słoneczko ze większość dnia poza domkiem spędziliśmy ! niestety wpadliśmy na chwilkę do centrum handlowego (na obiadek i ninka naciągnęła tatusia na sukienkę itp..-cwaniara) i były takie tłumy ,że 45 min.wyjeżdzalismy z samego parkingu
Cytat:
nestelle
Dzis ogladalam " the nexy thre days "
No i nadal polecam te "twarze w tlumie" - jesli jeszcze nie ogldalas
.
dzięki . no własnie te "twarze ...." zapisałam sobie juz dawno ale jakoś trudno znależć ten film ......
A! wczoraj oglądaliśmy wypożyczony przez tzta film "straz sąsiedzka" - no i wygrał nasz konkurs na najbardziej poj**** film!!!!!!! masakra,masakra,masakra ........ teraz boję się co kolwiek wypożyczać ...
Cytat:
Chwilowo jestem u mamy więc wrzucam wam zdjęcia Kamilka z 2 dnia życia, z 1 dnia w domku nastepnym razem wrzuce bardziej teraźniejsze bo jutro już będzie mieć 3 tygodnie! Tak bardzo chciałabym żeby ten czas wolniej płynął... a zapierdziela jak poparzony
Cytat:
znalazłam u mamy jedno "starsze"
słodki
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A właśnie zapomniałam, wczoraj mi teściowa mówiła że mój Mąż i jego siostra byli uczuleni na polską witaminę D bo ona wtedy / nie wiem jak teraz/ była jakaś syntetyczna, a na tzw zachodzie można było kupić naturalną i na nią dzieciaki reagowały dobrze. Więc wd mnie też to jest możliwe.
no mi właśnie położna mówiła ze te witaminy BOBIK powodują często bóle brzuszka(dziecko po nich skręca się , płacze itd) i polecała VITA k + d
Cytat:
Byliśmy na spacerze, a i zrobilismy kilka fotek...
brzucholek super !!!
Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Misiulka jak czop Ci odchodzi to znaczy, że szyjka się rozwiera podobno bo mi w pierwszej ciąży odszedł dopiero przy partych możesz urodzić w każdej chwili....
albo pochodzić jeszcze tydzień dwa ..... dziewczyny opisywały różnie jak u nich było ......
mi 2 razy odszedł dobę przed porodem a za trzecim razem w ogóle ... a z 2 cm rozwarciem chodziłam ponad mies . .w dzień porodu do szpitala trafiłam z pełnym rozwarciem a czop trzymał się nadal.....
Cytat:
dziewczyny to typowy objaw ten czop?? ja nie zauważyłam, albo nie bylo...
dzis miałam wrażenie, że mi coś po nodze pociekło, ale to chyba nie to.....
up

a te teksty-mity co wklejałyście - to zarąbiste

strippi - współczuje okresu ..... ,
kurcze ja licze ze będzie jak poprzednio czyli 1,5 roku bez!!!! i nie przyjmuje innej opcji
Stary 2013-04-07, 20:41   #1747
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej

Ale się naspacerowałam w ten weekend, mam nadzieję, że nie sprowokuje to porodu, bo jeszcze ciuszki niepoprane A tylko 13 dni to go! I w końcu dziś słońce i ocieplenie

Cytat:
No właśnie ja z paru powodów,chciałabym żeby mały już się urodził.Jest już 38 tydzień więc mógłby...dłatego tak napadam na męża;-)tylko ciekawi mnie czy to faktycznie coś da,czy po prostu takie bóle sobie będą i nic z tego szybciej nie wyniknie.
Ja miałam w I i II trym. takie bóle po seksie i czasem bez seksu i jeszcze jakoś nie urodziłam

za wszystkie piękne brzuszki
za wszystkie piękne ich zawartości - te już na świecie.

A nasza weekendowa reguła porodowa w ten weekend się nie potwierdziła - nie przybył ani jeden maluszek?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 20:42   #1748
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
hehe spokojnie ja OST sex mialam jakos w koncu stycznia ... i udlao mi sie urodzic w 38tyg5dniu ... nio ale zeszlam z Gory jakies 3,5km 2dni wczesniej

... za rozwoj akcji

Cytat:
z tego foto

no niestety

woooow ....!!!!

chyba tez tak sobie zrobie - ale ja wydrukuje to co jest w zalaczniuku .... wakacje 2011 ... i jakies yhmm 68-70kg na wadze

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć

dzięki . no własnie te "twarze ...." zapisałam sobie juz dawno ale jakoś trudno znależć ten film ......
A! wczoraj oglądaliśmy wypożyczony przez tzta film "straz sąsiedzka" - no i wygrał nasz konkurs na najbardziej poj**** film!!!!!!! masakra,masakra,masakra ........ teraz boję się co kolwiek wypożyczać ...
ja sciagam filmy w isohunt.com ....
co do ''staryz sasiedzkiej'' tez ost ogladalam ....
i pomyslec ze Kosmici tez Maja MOZG w Gaciach

mlody okapany ... najedzony
moglby isc spac

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aa2.jpg (76,9 KB, 84 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 21:15   #1749
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
To może, tak jak strippi pisze, pół na raz tej herbatki.. taka z cukrem, może też podrażniać.. a swoją drogą długo Ci się to trzyma ! u mnie już się unormowało i na szczęście po sensacjach.

laska a okresu współczuję... powinna być jakaś nagroda za to karmienie, a tu jeszcze okres...
pani w aptece powiedziała, że herbatka z kopru może też działać w 2 stronę, jak się przesadzi to wywoła kolki!!

Nooo nagroda jak się patrzy, a tu taka nagroda, że nic tylko walić głową w ścianę.

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość

Strasznie szybko
może was to ominie, ja to jestem pechowiec po prostu

Cytat:
strippi - współczuje okresu ..... ,
kurcze ja licze ze będzie jak poprzednio czyli 1,5 roku bez!!!! i nie przyjmuje innej opcji
szczęściara!!!

Cytat:
woooow ....!!!!

chyba tez tak sobie zrobie - ale ja wydrukuje to co jest w zalaczniuku .... wakacje 2011 ... i jakies yhmm 68-70kg na wadze
.
no no lachonka jak się patrzy
naklej sobie, powiem Ci że niezła motywacja, choć mi na 1 dzień okresu to słabo działa, bo przed chwilą zjadłam kolejne ciastka
a przez 2 tygodnie nie jadłam po 18:00 a dziś nawaliłam po całości
Stary 2013-04-07, 21:21   #1750
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hej

Ale się naspacerowałam w ten weekend, mam nadzieję, że nie sprowokuje to porodu, bo jeszcze ciuszki niepoprane A tylko 13 dni to go! I w końcu dziś słońce i ocieplenie

Ja miałam w I i II trym. takie bóle po seksie i czasem bez seksu i jeszcze jakoś nie urodziłam

za wszystkie piękne brzuszki
za wszystkie piękne ich zawartości - te już na świecie.

A nasza weekendowa reguła porodowa w ten weekend się nie potwierdziła - nie przybył ani jeden maluszek?
No ja zgłupiałam bo nigdy takich bóli nie miałam;-) a raczej sobie nie odmawialiśmy przez cały okres ciąży.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 21:54   #1751
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
T

A swoją drogą mam zgryza, nie bardzo wiem, w jakiej pozycji mam karmić plenerowo / w gościach z moimi cycami i wagą Dziedzica... myślałaś nad czymś na wyjście ?? Przecież nie będę z rogalem łazić :P

a:

strippi wygladasz na tej fotce jak jakas maskująca się celebrytka, długie czrne włosy, okulary Nie znałam Cię takiej;p Ale laska
Kasia Ty też fajna ****yy dziewczyna Miwjmy nadzieję, zę nasze dzieci wyciągfna z nas zbędne kilogramy
a okresu współczuje...Ja ledwo przestałam plamić po porodzie...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 22:00   #1752
nestelle
Zakorzenienie

strippi -ślicznie wyglądasz
kasia - super a teeen cyc - ja aby mieć "choć" trochę podobny to muszę karmić ....
Stary 2013-04-07, 22:12   #1753
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
witam się w niedzielny słoneczny dzień... od rana byliśmy odebrać wózek a teraz po spacerku zauważyłam, że zaczyna odchodzić mi czop.... do terminu teoretycznie mam jeszcze trochę czasu bo dopiero 24 kwietnia... ciekawe jak to wszystko się potoczy bo czasami łapą mnie skurcze przepowiadające...
A jak to wygląda? W sensie, że zaczyna odchodzić?

Cytat:
buuuuuuuuuuuu
dostałam okres
O biedna...
Kocham ciążę m.in. za brak okresu

Kasia, Strippi - ale lasencje, ho ho!

Aha, dziś wygrałam kolejną aukcję ubrankową
W sumie: 1 paczka już dotarła, 2 kolejne idą, następną kończę licytować i jeszcze aukcja będzie jedna za kilka dni (tzn. kilka aukcji od jednej osoby, wiecie o co chodzi ). Zaraziłam się kupowaniem
Dla siebie też bym coś chciała, ale nie mam pojęcia, jak będę wyglądać po porodzie... A jak nie wejdę w nic sprzed ciąży to nie wiem w czym będę chodzić...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-04-07 o 22:13
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 22:25   #1754
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A jak to wygląda? W sensie, że zaczyna odchodzić?

O biedna...
Kocham ciążę m.in. za brak okresu

Kasia, Strippi - ale lasencje, ho ho!

Aha, dziś wygrałam kolejną aukcję ubrankową
W sumie: 1 paczka już dotarła, 2 kolejne idą, następną kończę licytować i jeszcze aukcja będzie jedna za kilka dni (tzn. kilka aukcji od jednej osoby, wiecie o co chodzi ). Zaraziłam się kupowaniem
Dla siebie też bym coś chciała, ale nie mam pojęcia, jak będę wyglądać po porodzie... A jak nie wejdę w nic sprzed ciąży to nie wiem w czym będę chodzić...
tak mi się wydaje, że to to... taka bardzo gęsta żółtawa wydzielina...
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 23:10   #1755
Luna0
Zakorzenienie

Nestelle chyba uratowalas mi życie! Bo mój synus równo o 20 dostaje bobik i wtedy zaczynają się krzyki i skrecania do 24... Właśnie go bujam w lezaczku i chwilowo śpi ehh mam nadzieję że to To i wystarczy zmiana witamin

Fil do herbatki mój ma z hippa koperkowa ale jej nie lubi

Ciuszki z hm 56 są luźne na mojego wielkoluda

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 23:15   #1756
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo to już nie taki mały !
wage urodzeniowa Twojego osiagnie za miesiac. moze

Cytat:
A Mama zwariowała, to fakt, nie jest jakaś wylewna,dlatego jestem w szoku jak się zakochała Chłop się tylko na mnie boczy, bo mu zasugerowałam, żebyśmy młodego na noc za jakieś dwa tyg podrzucili i się wyspali :P
moj tez by nie dal
babcie szaleja a Twoja blisko mieszka, nie?

Cytat:
dzis nad tym kminilam. nad tym jak to bedzie np. w parku. nie mam pomyslu...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 23:41   #1757
Tasia34
Wtajemniczenie

Które z Was niedawno rozmawiały o tym, jak się ustrzec przed "prysznicem" podczas przewijania synków?

http://dzieciowo.pl/2013/03/rodzicie...oj-daszek.html

Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 00:14   #1758
Zaciazona
Raczkowanie

Ale mnie tu dlugo nie bylo. Stesknilam sie, ale udalo nam sie przeprowadzic. JUPI!! Teraz sie jeszcze wypakowac, no i cale wykonczenie i bedzie cacy.
Doluje mnie niesamowicie moje odnicie w lustrze.... taki cellulit mi sie zrobil, ze szok. No i jeszcze odkrylam rozstepy wokol pepka. Masakra, a tak sie cieszylam, ze nic nie mialam. Eh, zlecialo mi juz 13kg, jeszcze DYSZKA. Nadal chodze w moich ciazowych ciuchach, niecierpie tego.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 01:22   #1759
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Zrobiliśmy ostatnie zdjęcia w tej ciaży, aż trochę smutno
Pierwsze foto to taki przegląd z kilku miesięcy Dzisiejsze to te w niebieskiej bluzce.

Dobranoc!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wy.jpg (59,7 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WWWWP4071635mn2.jpg (39,6 KB, 45 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 04:35   #1760
Luna0
Zakorzenienie

Zaciazona mi też wyszły wokół pepka tydzień przed porodem

Tak wogóle to po porodzie schudlam 10kg, później 2kg i zostało mi jeszcze 5

Pani ja raczej będę karmić do 3-4 miesięcy bo nie wyobrażam sobie w lecie zapierdzielac co 3 godziny do domu na 3 piętro... A karmić na dworze nie ma opcji dla mnie, zbyt intymne to. Tym bardziej że mieszkam w małym mieście i wszędzie się znajdzie ktoś znajomy z regoly zawistny

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 05:48   #1761
bzinka
Zadomowienie

Hej dziewczyny ja ciagle w szpitalu i nie dam rady was nadrobić narazie. Nasza malutka Hania radzi sobie, stoi cały czas w podgrzewanym łóżeczku przypietym do kontaktu i musi jej być ciepło. Ja mam już dość szpitala i nastawienia tych ludzi,czuje sie dobrze już po cc i z każdym dniem lepiej oprócz ciśnienia wysokiego niestety. Marze o wyjściu do domu,niestety Hania musi tu dłużej zostać, na pewno 7 dni conajmniej. Ma tylko 47 cm i wszystko jest na nią za duże,malusi koteczek. Niestety nie mam laktacji i karmie bebilonem,mam nadzieje ze dostanę pokarm jednak, bo teraz jestem w dużym stresie. Mam dola,tęsknię za domem,mężem,chce mi sie płakać i już nie mam siły być w szpitalu wsród obcych ludzi jak w klatce zamknięta. Może jestem dziwna ale jak myśle o tym,ze miałabym tu zostać jeszcze tydzień bez możliwości wychodzenia to mam ochotę wyc. No nic, z mała jakoś sobie radzę, ale to zamknięcie w małym pokoju jest dolujace,bo ona nie może być wozona musi być dodatkowo ogrzewana. Pozdrawiam was wszystkie mamusie,trzymajcie kciuki za moja laktacje i szybkie wyjście do domku!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 08:40   #1762
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

.
sliczne zdjecie...
jak sobie przypomne mnie jakis czas temu to... ehh..mam nadzieje, ze wroce do wagi lekkiej hehe

Cytat:
naklej sobie, powiem Ci że niezła motywacja, choć mi na 1 dzień okresu to słabo działa, bo przed chwilą zjadłam kolejne ciastka
a przez 2 tygodnie nie jadłam po 18:00 a dziś nawaliłam po całości
Z tymi herbatkami koperkowymi to tak jest.. moja kolezanka za duzo dawala i bylo gorzej pod wzgledem kolek...
tez rozgladalam sie za maslanymi, ale tz kupil mi groszki kokosowe korsarz mniam.. i pare chrupek chitosow poszlo w ruch..

Cytat:
tak mi się wydaje, że to to... taka bardzo gęsta żółtawa wydzielina...
to mi coś takiego odchodziło już parę razy, ale nie było krwi ani nic... hmmm
o tym czopie mowimy ???

Cytat:
Pierwsze foto to taki przegląd z kilku miesięcy Dzisiejsze to te w niebieskiej bluzce.

Dobranoc!!!
Sliczne fotki, brzusio piękniasty

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Ale mnie tu dlugo nie bylo. Stesknilam sie, ale udalo nam sie przeprowadzic. JUPI!! Teraz sie jeszcze wypakowac, no i cale wykonczenie i bedzie cacy.
Doluje mnie niesamowicie moje odnicie w lustrze.... taki cellulit mi sie zrobil, ze szok. No i jeszcze odkrylam rozstepy wokol pepka. Masakra, a tak sie cieszylam, ze nic nie mialam. Eh, zlecialo mi juz 13kg, jeszcze DYSZKA. Nadal chodze w moich ciazowych ciuchach, niecierpie tego.
Brawo za przeprowadzke.. te rozstepy to sie pojawiaja niestety, ale damy rade, zniszczymy je jeszcze troche
Co do ubran mam chcec na nowe ciuszki ale nie wiem jak wagowo i w ogole bedzie... pewnie dopiero maj czerwiec cos kupie konkretnego...
w czerwcu mamy 2 wesela... hmmm musze stracic i wygadac jak gwiazda
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja ciagle w szpitalu i nie dam rady was nadrobić narazie. Nasza malutka Hania radzi sobie, stoi cały czas w podgrzewanym łóżeczku przypietym do kontaktu i musi jej być ciepło. Ja mam już dość szpitala i nastawienia tych ludzi,czuje sie dobrze już po cc i z każdym dniem lepiej oprócz ciśnienia wysokiego niestety. Marze o wyjściu do domu,niestety Hania musi tu dłużej zostać, na pewno 7 dni conajmniej. Ma tylko 47 cm i wszystko jest na nią za duże,malusi koteczek. Niestety nie mam laktacji i karmie bebilonem,mam nadzieje ze dostanę pokarm jednak, bo teraz jestem w dużym stresie. Mam dola,tęsknię za domem,mężem,chce mi sie płakać i już nie mam siły być w szpitalu wsród obcych ludzi jak w klatce zamknięta. Może jestem dziwna ale jak myśle o tym,ze miałabym tu zostać jeszcze tydzień bez możliwości wychodzenia to mam ochotę wyc. No nic, z mała jakoś sobie radzę, ale to zamknięcie w małym pokoju jest dolujace,bo ona nie może być wozona musi być dodatkowo ogrzewana. Pozdrawiam was wszystkie mamusie,trzymajcie kciuki za moja laktacje i szybkie wyjście do domku!
Kochana trzymam kciuki. Na pewno jest Ci ciezko..ale jeszcze trochę. Uwazajcie na siebie.

Hej dziewczyny,

miałam sen.. moj maz juz nie moze sluchac jak mowie, ze MIALAM SEN, bo wie ze sa dziwne
dziś np. snilo mi sie ze SZYJKA mi wyleciala i rodzilam, z przebojami (to tak w wielkim skrocie), dzwonie do poloznej i mowie co sie stalo a ONA, że tak powinno być ... smiać mi się chce sama z siebie.. te moje sny...

Mam plan się ogarnac isc zrobic wplate z polis i poprawiac prace dla dziewczyny, ktora jej pisalam... no i obiadek jakis.. nie mam pomyslu na obiad. Pomimo tego, że mieszkamy z mama to ona pracuje, wiec ja czesto gesto robie... dla meza dla siebie.. no i dla reszty rodziny.... moze po drodze ze spaceru cos wymysle.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
w tym stadium ciąży wydaje mi się, że lekarz nie jest w stanie określić całkowitej długości dziecka poprzez USG. mój na wizycie w 36 tygodniu ważył ok. 2600 g jutro mam kolejną wizytę ale tym razem kwalifikującą w szpitalu do porodu na nfz. ciekawe co mi powie czy coś się rusza do przodu czy nie, bo jak ostatnio byłam u swojej Pani Doktor to szyjka niby miękka ale zamknięta i podobno się nawet nie skracała... już tylko 17 dni to GO.
Też tak myślę, mały musi sie nieźle zwijać w brzuchu, zastanawiam się jak w moim się mieści ok. 3700 i już więcej gram... hmm...

Piszecie o chrzcinach, my nawet nie myslelismy jeszcze...poki wybierzemy chrzestnych, nauki odbedziemy to minie.. moze latem zrobimy jakos.. pomysle jak sie maly urodzi..poki co mam pustke w glowce pod tym względem
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 08:45   #1763
nestelle
Zakorzenienie

cześć , ehhhh trzeba było wstać dziś o 7 bo Jakub na 8 do szkoły ..... skończyło się spanie do 10 albo póżniej ........
Cytat:
Nestelle chyba uratowalas mi życie! Bo mój synus równo o 20 dostaje bobik i wtedy zaczynają się krzyki i skrecania do 24... Właśnie go bujam w lezaczku i chwilowo śpi ehh mam nadzieję że to To i wystarczy zmiana witamin
oby zmiana witamin pomogła .
Swoją drogą dlaczego sprzedają takie badziewie jeśli wiadomo że wywołuje problemy ? W środę przychodzi poożna -to jeszcze raz zapytam czym się ten bobik różni od innych ze tak szkodzi czasem (mówilaale zapomniałam).
Cytat:
Które z Was niedawno rozmawiały o tym, jak się ustrzec przed "prysznicem" podczas przewijania synków?

http://dzieciowo.pl/2013/03/rodzicie...oj-daszek.html

heh
Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
.

Cytat:

Dobranoc!!!
ślicznie
Cytat:
jeszcze troszkę i będzie dobrze .

a my zmykamy na usg bioderek , trzymajcie kciuki aby wszystko było prawidłowe .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 08:51   #1764
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

a my zmykamy na usg bioderek , trzymajcie kciuki aby wszystko było prawidłowe .

Kciuki
Stary 2013-04-08, 08:57   #1765
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam u mamy jedno "starsze"
sliczny
Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Jeśli jeszcze nie znacie strony to polecam, a artykuł o pierwszej pomocy u dzieci szczególnie http://dzieciowo.pl/2013/03/jak-rato...saz-serca.html

I jeszcze tu w przypadku zakrztuszenia http://www.mamazone.pl/tv/film,11492...iemowlaka.aspx
dzieki za linki

podobno dzieci dosc czesto sie zakrztuszaja.. troche sie tego boje..
moj maz ma kurs pierwszej pomocy, ale jak bede sama to nie wiem, czy dam sobie rade w takiej sytuacji..
Cytat:
ja miałam dosłownie kilka sztuk na 56 cm i były za duze, na szczęście w sklepach wszystko teraz jest- więc babcie uruchomione, chłop ruszył zad i teraz mała wygląda "jak człowiek" - rozmiaru 50 wbrew pozorom sporo w sklepach.
w sklepach teraz mozna kupic wszystko od reki..
ja mam kilka na rozmiar 50 i jak naprawde trzeba bedzie to sie cos dokupi.

Cytat:
Jutro do gina, niezależnie od tego, czy będą wyniki posiewu, czy nie. Powinien wyznaczyć już termin cc, trzymajcie kciuki, żeby z tymi bakteriami wyszło ok...
kciuki za wizyte
Cytat:
buuuuuuuuuuuu
dostałam okres
ojjjj.. ale szybko

Cytat:
slicznie wygladasz
Cytat:
Moderna Lekarz mierzył małego, ale podał tylko 3 markery, obw. główki, kość udową i brzuszek... główka ostatnio miała coś już ok. 35 cm (niecałe) 34 i coś... a i waga 3641 g..a w srode sie dowiemy jak jest aktualnie... moze na 56 dokupimy jak powie cos wiecej..nam dlugosci calej nie podal, moze na usg jest napisane.. hmm...
moj lekarz zawsze mi podaje dlugosc dziecka.. ale on to jakos liczy po swojemu, wiec jest to dlugosc szacowana

Cytat:
ja własnie pranie tez wieszam na suszarce w tym pokoju w którym spimy, wietrzę na zmianę , ale mieszkanie mam środkowe, zabudowany balkon i mimo skręconych kaloryferów mnie zimorodkowi jest caly czas gorąco.
to niezle tam u Was grzeja.. albo budynki tak dobrze izolowane (przynajmniej mozna zaoszczedzic na ogrzewaniu )

ja bym nie dala rady spac z wywieszonym praniem w pokoju..
a przed spaniem zawsze wietrze - okno na oscierz na 15-30 minut (w zaleznosci czy to zima czy lato), i spie przy uchylonym oknie przez cala noc (kiedys czytalam, ze to niezdrowe, ale jako alergik musze miec staly dostep swiezego powietrza).. w nocy mamy zawsze temperature ok. 16-17 stopni

Cytat:
hehe.. dobre dobre

Cytat:
nio bo znalazla tanszy pokoj blizej pracy .. teraz w godz szczytu rano - jedzie ok 75minut a tam mam 15min Spacerkiem

no ale juz sobie przygruchalam znajomych na moj pokoj wiec ''samotna'' nie bede - i kasowo tez nie strace bo bd placila tyle samo - ja polowe i oni polowe

we wrzesniu i tak bankowo ja sie bede wyprowadzala ... odloze kase na depozyt .. i poszukam czegos Wlasnego - male moze byc ale ''wlasne''
.
a to juz rozumiem.. szkoda, bo dobrze mialas z siostra
zawsze jakas jajecznice usmazyla
Stary 2013-04-08, 08:57   #1766
anika_s
Wtajemniczenie

Witam się z Wami Kochane w poniedziałkowy poranek
z kawusią i ...pączkiem
hmm, u mnie ciiszaaa...

dobra nadrabiam niedziele
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 09:00   #1767
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Dobranoc!!!
fajowe

Cytat:
Bzinka trzymam za Was kciuki i całym serduchem jestem z wami, moja też się urodziła malutka o cm większa od Twojej córeczki, była dogrzewana przez kilka godzin. W domu mam ja dodatkowo przykrywac, cieplej ubierać bo ma skłonności do wyziębiania- ale jest ok, u Was tez tak będzie. Mnóstwa siły Wam zyczę- jeszcze tylko kilka dni i będziecie w domku.

Cytat:
cześć , ehhhh trzeba było wstać dziś o 7 bo Jakub na 8 do szkoły ..... skończyło się spanie do 10 albo póżniej ........

oby zmiana witamin pomogła .
Swoją drogą dlaczego sprzedają takie badziewie jeśli wiadomo że wywołuje problemy ? W środę przychodzi poożna -to jeszcze raz zapytam czym się ten bobik różni od innych ze tak szkodzi czasem (mówilaale zapomniałam).

heh

ślicznie

jeszcze troszkę i będzie dobrze .

a my zmykamy na usg bioderek , trzymajcie kciuki aby wszystko było prawidłowe
.
oczywiście

Witam się w poniedziałkowy dzionek- dziewczyny jak u Was z pobudkami maluszka- ja u Emi zaobserwowałam, ze jej się włącza szaleństwo- merdanie nogami i złoszczenie się dokładnie w takich godzinach jak mi szalała w brzuchu. O ile w dzień jest ok, tak w nocy jej się włącza opcja bez spania od 24-1 i kolo 4.... U waszych dzieciaków tez tak jest?

Od dziś bez "balastu"pępkowego, wreszcie odlecialo, co powinno, se,se
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 09:03   #1768
Malpka
Zakorzenienie

hej
przyznaję bez bicia ze nadrabiam was pobierznie bo średnio mam czas. Julka chora i w domu siedzi więc muszę jej robić ciagle inhalacje i się nią zająć trochę do tego dochodzi Karol.
A w tą niedzilę robimy chrzciny więc od środy wsiąknę w kuchnie w gotowanie i pieczenie

Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
witam szanowne mamuśki i przyszłe mamuśki Dziś byłam prywatnie na echo serca płodu bo ostatniow szpitalu na usg wyszlo coś nie tak podejrzewali vds i dla świętego spokoju zrobiliśmy to. I ulga bo wszystko dobrze ponadto pani doktor zbadała wszystko co mozliwe przez cala ciąze nie mialam trakich badan robionych. A co sie strachu najadlam.... A no i jeszcze wyszło że mały waży już ok 4200g hmm do terminu 2 tyg powiało mi cesarką ale zobaczymny najważniejsze że serducho ma zdrowe ))

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilę, bo ledwo włączyłam kompa a już mi dziecię marudzi.

melduję, że tydzień po terminie, 25.03 przez CC przyszedł na świat mój synek Jakub. ważył 3410g i miał 57cm.

od tygodnia jesteśmy w domu, ale kompletnie nie miałam czasu włączyć kompa

pozdrawiamy
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
My My już rozpakowane. Rozak przyszedl na swiat o 21.00, sn.
Ma 3800g i 58cm

Mielismy z tz ponad 2h sam na sam z dzieckiem )
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A ile zapłaciliście?
I co do chrztu to na ile wcześniej szliście do księdza? I czy tylko jedno spotkanie czy wiecej? I jakie dokumenty potrzebne?
u nas trzeba akt urodzenia, dane chrzestnych, opłata 100zł, i przyjść trzeba do kancelari w tygoniu przed niedzielą w którą chrzcimy i w piątek konferencja dla rodziców

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

I pokazuję moje Skarby
ale słodziaki

Cytat:

kurcze my od wczorajszego popołudnia meczymy sie bez kupki- ja durna torba zjadłam płatki fitelii z czekoladą, nie zajarzyłam, ze Emi moze miec problem z załatwieniem sie
a pisałam ostatnio ze ja tez takie płatki jadłam i się męczyliśmy niedokładnie czytałaś
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 09:03   #1769
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ależ ma włosiska

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
buuuuuuuuuuuu
dostałam okres
OMG! - bidulko współczuję
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 09:04   #1770
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Kochane w poniedziałkowy poranek
z kawusią i ...pączkiem
hmm, u mnie ciiszaaa...

dobra nadrabiam niedziele
hej, u mnie dziś 7 dni do... cisza, idę na spacer za chwilkę
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

slicznie wygladasz
moj lekarz zawsze mi podaje dlugosc dziecka.. ale on to jakos liczy po swojemu, wiec jest to dlugosc szacowana
Dziękuję.. właśnie mój podaje, drukuje coś i tam dopytałam co oznaczaja te skroty, ale to nie jest dlugosc calkowita, oni sie znaja zapewne.. czekam na srode.. a poki co zabieram sie i realizuje plan dnia

moj pewnie tak lezy ------------->

http://zyciekobiety.blox.pl/resource/34weeks.jpg

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-04-08 o 09:08
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości