|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja sobie też nagrałam, zaczęłam oglądac, ale napewno będe ryczeć. Nie będe raczej dalej oglądać...nie chcę maluszka stresować ![]() Cytat:
No zobaczymy jak będzie u mnie z mamą i teściową, ale cieszę się, że w ogole będa, bo mogą nawet obiadek przygotować, posprzątać coś, jak ja maluszkiem się bede zajmować. A co do gości - matko, ja to kilka osób max. planuję zaprosić naraz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pikny brzuch! żadnych rozstępów - zazdroszczę, bo mi kilka wyskoczylo ostatnio Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego foto ![]() http://www.photoblog.pl/cierp1enie/34077982/ja.html no niestety ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- załamka totalna nie spodziewałam się, że tak szybkoa jeszcze w ogóle brzuch mnie nie boli, tylko cycki, mam mega nerwa i wyżywam się na biednym mężulku i jem słodycze (ciastka maślane) paczkę dziennie
|
|
|
|
#1744 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chłop się tylko na mnie boczy, bo mu zasugerowałam, żebyśmy młodego na noc za jakieś dwa tyg podrzucili i się wyspali :P A swoją drogą mam zgryza, nie bardzo wiem, w jakiej pozycji mam karmić plenerowo / w gościach z moimi cycami i wagą Dziedzica... myślałaś nad czymś na wyjście ?? Przecież nie będę z rogalem łazić :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a okresu współczuję... powinna być jakaś nagroda za to karmienie, a tu jeszcze okres...
|
|
|
#1745 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1746 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, dzisiaj było takie piękne słoneczko ze większość dnia poza domkiem Cytat:
A! wczoraj oglądaliśmy wypożyczony przez tzta film "straz sąsiedzka" - no i wygrał nasz konkurs na najbardziej poj**** film!!!!!!! masakra,masakra,masakra ........ ![]() Cytat:
Cytat:
brzucholek super !!!Cytat:
mi 2 razy odszedł dobę przed porodem a za trzecim razem w ogóle ... a z 2 cm rozwarciem chodziłam ponad mies . .w dzień porodu do szpitala trafiłam z pełnym rozwarciem a czop trzymał się nadal..... Cytat:
a te teksty-mity co wklejałyście - to zarąbiste strippi - współczuje okresu ..... , kurcze ja licze ze będzie jak poprzednio czyli 1,5 roku bez!!!! i nie przyjmuje innej opcji
|
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale się naspacerowałam w ten weekend, mam nadzieję, że nie sprowokuje to porodu, bo jeszcze ciuszki niepoprane A tylko 13 dni to go! I w końcu dziś słońce i ocieplenie Cytat:
za wszystkie piękne brzuszki za wszystkie piękne ich zawartości - te już na świecie.A nasza weekendowa reguła porodowa w ten weekend się nie potwierdziła - nie przybył ani jeden maluszek?
|
|
|
#1748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... za rozwoj akcji Cytat:
woooow ....!!!! chyba tez tak sobie zrobie - ale ja wydrukuje to co jest w zalaczniuku .... wakacje 2011 ... i jakies yhmm 68-70kg na wadze Cytat:
co do ''staryz sasiedzkiej'' i pomyslec ze Kosmici tez Maja MOZG w Gaciach mlody okapany ... najedzony moglby isc spac ![]() . |
|||
|
|
|
|
#1749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo nagroda jak się patrzy, a tu taka nagroda, że nic tylko walić głową w ścianę. może was to ominie, ja to jestem pechowiec po prostu Cytat:
Cytat:
naklej sobie, powiem Ci że niezła motywacja, choć mi na 1 dzień okresu to słabo działa, bo przed chwilą zjadłam kolejne ciastka ![]() a przez 2 tygodnie nie jadłam po 18:00 a dziś nawaliłam po całości
|
|
|
|
#1750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strippi wygladasz na tej fotce jak jakas maskująca się celebrytka, długie czrne włosy, okulary Nie znałam Cię takiej;p Ale laska![]() Kasia Ty też fajna ****yy dziewczyna Miwjmy nadzieję, zę nasze dzieci wyciągfna z nas zbędne kilogramy![]() a okresu współczuje...Ja ledwo przestałam plamić po porodzie... |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
strippi -ślicznie wyglądasz
kasia - super a teeen cyc - ja aby mieć "choć" trochę podobny to muszę karmić ....
|
|
#1753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kocham ciążę m.in. za brak okresu ![]() Kasia, Strippi - ale lasencje, ho ho! ![]() Aha, dziś wygrałam kolejną aukcję ubrankową W sumie: 1 paczka już dotarła, 2 kolejne idą, następną kończę licytować i jeszcze aukcja będzie jedna za kilka dni (tzn. kilka aukcji od jednej osoby, wiecie o co chodzi ). Zaraziłam się kupowaniem ![]() Dla siebie też bym coś chciała, ale nie mam pojęcia, jak będę wyglądać po porodzie... A jak nie wejdę w nic sprzed ciąży to nie wiem w czym będę chodzić...
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:13 |
||
|
|
|
|
#1754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle chyba uratowalas mi życie! Bo mój synus równo o 20 dostaje bobik i wtedy zaczynają się krzyki i skrecania do 24... Właśnie go bujam w lezaczku i chwilowo śpi ehh mam nadzieję że to To i wystarczy zmiana witamin
Fil do herbatki mój ma z hippa koperkowa ale jej nie lubi Ciuszki z hm 56 są luźne na mojego wielkoluda
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
wage urodzeniowa Twojego osiagnie za miesiac. moze Cytat:
![]() babcie szaleja a Twoja blisko mieszka, nie?dzis nad tym kminilam. nad tym jak to bedzie np. w parku. nie mam pomyslu...
|
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
Które z Was niedawno rozmawiały o tym, jak się ustrzec przed "prysznicem" podczas przewijania synków?
![]() http://dzieciowo.pl/2013/03/rodzicie...oj-daszek.html
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie tu dlugo nie bylo. Stesknilam sie, ale udalo nam sie przeprowadzic. JUPI!! Teraz sie jeszcze wypakowac, no i cale wykonczenie i bedzie cacy.
Doluje mnie niesamowicie moje odnicie w lustrze.... taki cellulit mi sie zrobil, ze szok. No i jeszcze odkrylam rozstepy wokol pepka. Masakra, a tak sie cieszylam, ze nic nie mialam. Eh, zlecialo mi juz 13kg, jeszcze DYSZKA. Nadal chodze w moich ciazowych ciuchach, niecierpie tego. |
|
|
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiliśmy ostatnie zdjęcia w tej ciaży, aż trochę smutno
![]() Pierwsze foto to taki przegląd z kilku miesięcy Dzisiejsze to te w niebieskiej bluzce.Dobranoc!!! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciazona mi też wyszły wokół pepka tydzień przed porodem
![]() Tak wogóle to po porodzie schudlam 10kg, później 2kg i zostało mi jeszcze 5 ![]() Pani ja raczej będę karmić do 3-4 miesięcy bo nie wyobrażam sobie w lecie zapierdzielac co 3 godziny do domu na 3 piętro... A karmić na dworze nie ma opcji dla mnie, zbyt intymne to. Tym bardziej że mieszkam w małym mieście i wszędzie się znajdzie ktoś znajomy z regoly zawistny |
|
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ja ciagle w szpitalu i nie dam rady was nadrobić narazie. Nasza malutka Hania radzi sobie, stoi cały czas w podgrzewanym łóżeczku przypietym do kontaktu i musi jej być ciepło. Ja mam już dość szpitala i nastawienia tych ludzi,czuje sie dobrze już po cc i z każdym dniem lepiej oprócz ciśnienia wysokiego niestety. Marze o wyjściu do domu,niestety Hania musi tu dłużej zostać, na pewno 7 dni conajmniej. Ma tylko 47 cm i wszystko jest na nią za duże,malusi koteczek. Niestety nie mam laktacji i karmie bebilonem,mam nadzieje ze dostanę pokarm jednak, bo teraz jestem w dużym stresie. Mam dola,tęsknię za domem,mężem,chce mi sie płakać i już nie mam siły być w szpitalu wsród obcych ludzi jak w klatce zamknięta. Może jestem dziwna ale jak myśle o tym,ze miałabym tu zostać jeszcze tydzień bez możliwości wychodzenia to mam ochotę wyc. No nic, z mała jakoś sobie radzę, ale to zamknięcie w małym pokoju jest dolujace,bo ona nie może być wozona musi być dodatkowo ogrzewana. Pozdrawiam was wszystkie mamusie,trzymajcie kciuki za moja laktacje i szybkie wyjście do domku!
|
|
#1762 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie przypomne mnie jakis czas temu to... ehh..mam nadzieje, ze wroce do wagi lekkiej hehe ![]() Cytat:
tez rozgladalam sie za maslanymi, ale tz kupil mi groszki kokosowe korsarz mniam.. i pare chrupek chitosow poszlo w ruch.. Cytat:
o tym czopie mowimy ??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ubran mam chcec na nowe ciuszki ale nie wiem jak wagowo i w ogole bedzie... pewnie dopiero maj czerwiec cos kupie konkretnego... w czerwcu mamy 2 wesela... hmmm musze stracic i wygadac jak gwiazda ![]() Cytat:
Uwazajcie na siebie. Hej dziewczyny, miałam sen.. moj maz juz nie moze sluchac jak mowie, ze MIALAM SEN, bo wie ze sa dziwne ![]() dziś np. snilo mi sie ze SZYJKA mi wyleciala i rodzilam, z przebojami (to tak w wielkim skrocie), dzwonie do poloznej i mowie co sie stalo a ONA, że tak powinno być ... smiać mi się chce sama z siebie.. te moje sny... ![]() Mam plan się ogarnac isc zrobic wplate z polis i poprawiac prace dla dziewczyny, ktora jej pisalam... no i obiadek jakis.. nie mam pomyslu na obiad. Pomimo tego, że mieszkamy z mama to ona pracuje, wiec ja czesto gesto robie... dla meza dla siebie.. no i dla reszty rodziny.... moze po drodze ze spaceru cos wymysle. ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() Piszecie o chrzcinach, my nawet nie myslelismy jeszcze...poki wybierzemy chrzestnych, nauki odbedziemy to minie.. moze latem zrobimy jakos.. pomysle jak sie maly urodzi..poki co mam pustke w glowce pod tym względem
|
|
|
#1763 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ehhhh trzeba było wstać dziś o 7 bo Jakub na 8 do szkoły ..... skończyło się spanie do 10 albo póżniej ........Cytat:
Swoją drogą dlaczego sprzedają takie badziewie jeśli wiadomo że wywołuje problemy ? W środę przychodzi poożna -to jeszcze raz zapytam czym się ten bobik różni od innych ze tak szkodzi czasem (mówilaale zapomniałam). Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze troszkę i będzie dobrze .a my zmykamy na usg bioderek , trzymajcie kciuki aby wszystko było prawidłowe .
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki
|
|
|
#1765 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
sliczny
Cytat:
podobno dzieci dosc czesto sie zakrztuszaja.. troche sie tego boje.. moj maz ma kurs pierwszej pomocy, ale jak bede sama to nie wiem, czy dam sobie rade w takiej sytuacji.. Cytat:
ja mam kilka na rozmiar 50 i jak naprawde trzeba bedzie to sie cos dokupi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
(przynajmniej mozna zaoszczedzic na ogrzewaniu )ja bym nie dala rady spac z wywieszonym praniem w pokoju.. a przed spaniem zawsze wietrze - okno na oscierz na 15-30 minut (w zaleznosci czy to zima czy lato), i spie przy uchylonym oknie przez cala noc (kiedys czytalam, ze to niezdrowe, ale jako alergik musze miec staly dostep swiezego powietrza).. w nocy mamy zawsze temperature ok. 16-17 stopni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zawsze jakas jajecznice usmazyla
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami Kochane w poniedziałkowy poranek
z kawusią i ...pączkiem hmm, u mnie ciiszaaa... dobra nadrabiam niedziele
|
|
#1767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w poniedziałkowy dzionek- dziewczyny jak u Was z pobudkami maluszka- ja u Emi zaobserwowałam, ze jej się włącza szaleństwo- merdanie nogami i złoszczenie się dokładnie w takich godzinach jak mi szalała w brzuchu. O ile w dzień jest ok, tak w nocy jej się włącza opcja bez spania od 24-1 i kolo 4.... U waszych dzieciaków tez tak jest? Od dziś bez "balastu"pępkowego, wreszcie odlecialo, co powinno, se,se
|
|
|
#1768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
przyznaję bez bicia ze nadrabiam was pobierznie bo średnio mam czas. Julka chora i w domu siedzi więc muszę jej robić ciagle inhalacje i się nią zająć trochę do tego dochodzi Karol. A w tą niedzilę robimy chrzciny więc od środy wsiąknę w kuchnie w gotowanie i pieczenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale słodziaki Cytat:
|
|
|
#1769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziś 7 dni do... cisza, idę na spacer za chwilkęCytat:
![]() moj pewnie tak lezy ------------->http://zyciekobiety.blox.pl/resource/34weeks.jpg
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-08 o 09:08 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

żadnych rozstępów - zazdroszczę, bo mi kilka wyskoczylo ostatnio

cooooooooo ???????? JUZ - qrwa nawet mi nie gadaj ... ja nadal krawie po Porodzie 
i znów mnie bolał tylko że dłużej,czułam jakbym faktycznie ten okres miała dostać,dosyć długo mnie bolało,później co jakiś czas pobolało,no ale się uspokoiło.Można powiedzieć że czułam jakieś rozpieranie,napieranie...
... za rozwoj akcji
- ja aby mieć "choć" trochę podobny to muszę karmić ....
wage urodzeniowa Twojego osiagnie za miesiac. moze 
jeszcze troszkę i będzie dobrze .
05.07.2008