![]() |
#631 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, ty sie nie stresuj że Kubunio nie robi tego czy tamtego, bo zapamiętaj- jest jednym z młodszych naszych dzieciaczków
![]() ![]() ![]() u nas tez tak było- położony na brzuszku leżał i płakał w znosem w kocyku kiedy insolito chwaliła sie niemal fikołkami, a ja sie zamartwiałam, ze mój nic, a za dwa dni serią poszedł w te i we wte ![]() także nie ma sie co bac i denerwowac ![]() do klubu wrzucam mojego tygrysa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40178819]Lady,świetne zajęcia
![]() A ja wrzuciłam w klub filmik - Dorotka odkryła dzisiaj, że zabawkę może dotknąć i złapać ![]() Szaja miałam pytać czy Twoja Dorka już się przewraca z brzuszka na plecki?? I czy trzyma jakieś małe zabawki sama - bo moja chwilę potrzyma jak jej dam, ale nie jest jeszcze tego świadoma. Cytat:
Cytat:
A może przesunięcie kąpieli by coś dało?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40175879]Penis mnie trafił właśnie. W czwartek złapało mnie przeziębienie. Norma, katar, obniżona temperatura (w uchu nawet 33,9, na czole max. 35). Wczoraj zrobiło się źle, pod wieczór już tak, że kaszlałam jak gruźlik, zatoki zawalone, ból mięśni koszmarny i tak jakby ból płuc...? No to rano do szpitala - jakieś 300m od domu mam, miasto powiatowe, szpital powiatowy, i co? Ano, nie przyjmą mnie, lekarz nawet mnie nie osłucha, bo oni umowy z nfz nie mają w tym zakresie! na IP to ja mam do sąsiedniej Czeladzi jechać, miasto pipidówa z połowę mniejszym szpitalem. Tłumaczę, że mam 3miesięczne dziecko na piersi, niech lekarz mnie osłucha tylko i powie, czy koniecznie tam muszę jechać nie i ch.uj za przeproszeniem. Poryczałam się. Mówię raz jeszcze: przecież nie pojadę tam z dzieckiem, bo złapie cholera wie co! a baba do mnie: ale i tak pani zaraziła! Noż... jasnowidz jakaś? Nie, nie zaraziłam właśnie, a tam w szpitalu dodatkowo jest IP dla dzieci i ciągle jakieś rotawirusy siedzą. W efekcie starszą wtryniłam babci, bo zwyczajnie zwlec się z łóżka mam problem, a młodszą nastawiłam na tryb spanie-jedzenie. Mój nerw osiągnął dzisiaj szczyt. Wcale się nie dziwię, że ludzie karetkę do byle pierdoły wzywają. Dobrze, że normalną przychodnię mam, zadzwonię rano, powiem, żem matka karmiąca i niech mnie dadzą do kogoś kto ma mało ludzi, bo nie będę czekała.[/QUOTE] O mój boszeee co za barany. Zdrowiej szybko bidulo. Cytat:
Cytat:
![]() Michał dziś miał odwiedziny babci. Jak ja niecierpię, jak mi go teściowa całuje po rąsiach ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie karmienia to nie wiem ile będę karmić. Na pewno w czerwcu muszę zacząć wprowadzać nowe pokarmy bo od lipca/sierpnia do pracy wrócę, więc trzeba przyzwyczajać już. A cyca bym chciała rano, po pracy, wieczorem, no ale jak to będzie to się okaże.
A nam dzionek zleciał. Rano śniadanko, poszliśmy na spacerek, później znajomi wpadli, kąpiel i Zuzia śpi. Tato z nią jest bo popłakuje przez sen, a ja wizażuje. Z mężem już ok. Pogadaliśmy i zmienił trochę swoje podejście. Wasze fotki śliczne wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ją zgłosić do zusu czy do nfz? trzeba jakieś papiery wypełniać czy jak to wygląda? mąż jej zgłosić nie może, ale nie bede sie rozpisywać dlaczego.
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Boże, ale Mały z nas siły wypruwa dziś
![]() ZAWSZE jak mam najwięcej do roboty to on daje najbardziej w dupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Kurczę u nas mąż zgłaszał, do zusu, najlepiej zadzwoń i zapytaj, chyba że jakaś dziewczyna Ci powie jak w twoim wypadku załatwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Ha ha ale mieliśmy ubaw z małego. Mąż go odkłada do łożeczka a on już taki bardzo skonany wydobył z siebie- nie sce
![]() ![]() Co do chwytania zabawek mój Oskar jak już złapie to bardzo długo miętoli w ręku. Daje mu w jedną ale za chwilę sam dołącza drugą rączkę i włada wtedy na lewo i prawo. Świadomie wyciąga sobie smoczek i świadomie też wkłada różne zabawki do buźki (świadomie bo powtarza te czynności bez żadnego problemu).
#641 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40168882]
![]() slicznosci ![]() kurde kiedy ja klub nadrobie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znam dziewczynke co majac 4 lata nadal ssie tyle ze cala reke ![]() Cytat:
american staffordshire terrier a takiego mam psiaka ![]()
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Dziewczyny ale nam dal w d.upe ten basen, masakra, pietraszka chcialam odbic po jedzeniu to mi zasnal na klacie i tak spi juz 3cia godz, wczesniej 3godz spal w lozeczku, maz polozyl sie o 19,30 i tak spi a ja z malym na klacie nawet nie wiem kiedy godzine sie przespalam przy must be the music hahahaha masakra
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Ale chce mi sie siku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaaaaa i juz mi rece opadają: bawi sie dziec np na macie, grucha przy tym i smieje, czasami w głos to ja łap za komóre i nagrac chce a ten pieronek sczaja telefona i zastyga w bezruchu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]()
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- A Oskar jak nie chce smoczka to mówi nieeeee e! nieeee ![]() Ach dużo by można mówić na ten temat ![]()
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo. Albo gada sobie, ja za tel chcę nagrac , ona nawet nie widzi, przestaje, odkładam tel bo co będe ciszę nagrywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mnie dzisiaj skarb wystraszył, wydawało mi się że bardzo mało zjadła więc dałam jej 50 mm, po 2 h tak się zakrztusila że przestała oddychać i sina się zrobiła, no ale ok. Potem mega żyg na Tz, za chwilę następny na mnie, nawet dorosły by tyle nie wyżygal. Masakra. I potem żyganiu taka otepiala się zrobiła. Po kapaniu troszkę dudka zjadła i śpi. Ciekawe ile tak pospi.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2013-04-07 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta-gdzie zdjęcie tego tygryska?
![]()
#652 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40176043]Tak, to przepuklina, ja by jtro do przychodni dzwonila czy przyjśc czy czekać do czwartku.
[/QUOTE] też sobie tak popołudniu pomyślałam że do czwartku to długo i umówiłam się już z siorką i mnie jutro zawiezie do lekarza (moje auto jak na złość szwankuje dzisiaj więc się jutro nie zapuszczam nigdzie sama...) Cytat:
Cytat:
oj to mnie pocieszyłaś troszkę... może vbezzbędnych zabiegów na przyszłość się obędzie... ![]()
![]() |
#653 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za zainteresowanie sie moim problemem i za wszystkie rady, kochane jestescie
![]() Cytat:
![]() Teoretycznie to wiem. Cytat:
Cytat:
![]() Ale cwaniaczek z ta kapiela ![]() U nas ostatnio tez lepiej pod tym wzgledem, ale pewnie dlatego, ze mam w pogotowiu mm. Poki co konczy sie na 1 butli dziennie, wiec jakby tak mialo zostac to nie mialabym nic przeciwko. Cytat:
![]() Ojj, to faktycznie grozna bestia z niego!! ![]() Uff, spi, dzis uwinelismy sie z jedzeniem i zasypianiem w 1h, takze sa postepy ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Jutro się odniosę do Was dziewczyny. Chciałam tylko napisać że po ponad dwóch godzinach walki,Blanka Zasnela.a jak? Z pielucha na głowie,i to dosłownie. Ma całą twarz przykryta tetrówką a jak próbuje zdjąć to się budzi. Więc zostawię ją tak,może lepiej uśnie to zdejmę.
Dobrej nocki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
My na początku kąpaliśmy o 17. To zasypiała późno, w ogóle brzuszek ją bolał.
Potem zaczęliśmy o 18 koło 5 tż - zasypiała koło 20-21. Teraz kąpiemy po 18, generalnie wykąpanie ubranie kończymy koło 19, i zasypia koło 20. Ale tak jak dziewczyny piszą wszystko sie unormuje, każde dzieciątko jest inne. A wczoraj zasnęła zaraz po kąpieli - była 19. Nie było żadnego płaczu!!. Później cyc o 23, a potem cyc o 6 rano. No ale dziś już płakała ![]() Kupiliśmy pampersy biedronkowe - no i z rana Mała przesikała 2 razy !!! Nie są złe, ale nie są tak chłonne jak Pampers. Więc w dzień biedronkowe, a po kąpieli już Pampers. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-07 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]()
![]() |
#659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas kapiel jest raczej ekspresowa, doslownie kilka minut trwa. A tyyyyle szykowania ![]() Moze troszke bedziemy wydluzac? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko spokój Nas uratuje ![]() Rodzicielstwo jest trudne i się go trzeba uczyć codziennie, a i tak nie ma rad uniwersalnych, bo każdy rodzic zna tylko swoje dziecko - i to co się sprawdza u mnie - wcale nie musi u ciebie. Więc bez wkrętow, że sobie nie radzisz. Są dołki czasem, ale trzeba wziąć głęboki oddech i szukać rozwiązania aż się znajdzie. A na niektóre rzeczy nie ma się wpływu i trzeba po prostu przeczekać. I u Was przyjdą lepsze dni i noce, zobaczysz ![]() Kurczę, biedna moja. Po tym bólu brzuszka spała 3godziny! Obudziła się, dałam jeść (ale przed jedzeniem wykorzystałam że jest głodna i pociągnęła parę łyków koperkowej herbatki, już nie wiedziałam co począć, bo kupki przez noc i prawie cały dzień nie było,a ona robi 3-4 dziennie zawsze).. I potem poszła megaaa kupka, a w ciągu następnej godziny kolejne 2. Rany, ale ją musiało przytkać, 2 razy dziecko miałam do przebrania i umycia całe. Tak mi jej szkoda jak ją coś boli.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.