|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, ja robiłam ostatnio ciasto z pomarańczami i grejfrutem i ciasta nie zrobiam bo owoce wcześniej zjadłam hahaha
A nie ma tu nigdzie lemoniady co to ma być ! :baty: ale znalazłam lodziarnię! i mówię, wezme se smak cytryny- nie ma, pomaraczy- nie ma, kwaśne jabłko- nie ma. no szlag by to wziął. w końcu dala mi zielone jabłko i powiedziala ze takie ekstra słodkie nie jest i nawet do kwaskowego podobne.. i sie zastanawiam gdzie podobne.. bo to chyba koło kwaskowatego smaku nie stało !! jestem zrozpaczona. Nic mi dzisiaj nie idzie, nawet kupienie dobrego loda
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mniaaam mniaam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzial, że o 16wyjeżdża z domu jet szansa ze zjem w końcu cos dobrego ![]() Mój wyczytał że jak ma się częste bóle głowy powodowane ciśnieniem to może być zatrucie ciążowe ... i mierzy mi codziennie ciśnienie bo od piątku nie umiem wyrobić z głową. Dzisiaj o niebo lepiej ale jednak też boli, ale jutro wizyta u ginaaaaaaaaaaa więc zapytam co o tym sądzi.. ![]()
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie, leniwo
Upiekłam dzisiaj po kościele kopiec kreta i już zajadłam dwa kawałki.Wogóle to jakoś tak czasami się martwię bo brzuszek to mi najbardziej widać wieczorkiem po całodziennym jedzeniu a tak to w sumie ja go zauważam, mąż, ale i tak jest taki malutki, czasem się zastanawiam czy z moim bąbelkiem jest napewno wszystko dobrze że ten brzuch nie chce rosnąć ;( U nas dzisiaj słoneczko próbuje się przebić, ale ciężko mu to idzie.
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Niedzielnie
![]() Ona231 Hej. Mieszkasz w PL? Z tego co wiem tak poważniej podchodzą do PCOS. Tu "jak się utrzyma, to OK" Do 13 tygodnia to palcem nie kiwną jeśli nic nie będzie się działo. Na szczęście nic się nie dzieje, nie krwawie, nie plamie więc mam nadzieje że wszystko będzie OK Ty w pierwszej ciązy miałaś jakieś niepokojące sygnały, czy badali zapobiegawczo?Trele_Morele Ja mieszkam w małym miasteczku w North Yorkshire. 13 tyś mieszkańców. Jak lubisz wilgoć, wiejski dialekt, mewy i 3 markety na krzyż to zapraszam A na serio... to naprawdę piękne miejsce Zwłaszcza dla młodych rodziców.issia88 Moja siostra też tak spała w ciąży. Gdzie nie siadła tam chrapała Myślałam że będę mieć podobnie, bo ze mnie śpioch nieprzeciętny. Jednak nic z tego. 7-8 godzin snu i ja na nogach. Owszem ciut szubciej jestem zmęczona, ale na pewno nie senna. Może to jeszcze przede mną (na oko 5,5tyg)-------------- Ja zachcianek nie mam. Przynajmniej nie więcej niż zwykle (dla mnie opendzlowanie słoika korniszonów to norma ). Dzisiaj jednak zjadłam pół grejpfruta. Normalnie nie lubię, ale dzisiaj całkiem mi podszedło. Nie wiem czy smak mi się zmienił, czy dla dobra dziecka jestem w stanie znieść takie ohydztwa. A no i bez trudu nie piję kawy. Myślałam że będę miała z tym problem bo jestem megakawoszem ale nie. Powiedziałam sobie nie i nie pije. Nawet mnie nie ciągnie.Mam pytanie zwłaszcza do dziewczyn w UK Brałyście na własną rękę witaminy dla ciężarnych? Na własną rękę tzn. przed wizytą u GP/położnej? Z położną zobaczę sie najszybciej w 7 tygodniu (wcześniej zwyczajnie nie przyjmują) , a do tego czasu co?? No niby jem dużo warzyw, ryb, owoców, przyjmuje żelażo (nie jem mięsa) i kwas foliowy ale... myślę że warto by było coś brać. Co sądzicie?
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzi kupiam truskawki , wátpie ze krajowe , ale wygladaja niesamowicie choc smaka na nie nie mam wcale .. kupiam bo tylko weszlam do warzywniaka i juz je czulam .. Co do bolu glowy ? Ja tak mialam po duphastonie .. Myslalam ze zwariuje i w koncu go odstawilam i przeszlo .. A zatrucie ciazowe to lepiej zeby Cie nie spotkalo . Moja mama miala ze mna w ciazy i mowi ze cos okropnego .. -Peggy - Przedewszystkim kwas foliowy ! A z witaminami to u mnie byo tak .. GP powiedzial ze do pierwszych badan mam brac tylko kwas , ze napewno nie zaszkodzi , a czasem faszerowanie sie witaminami na zapas nie jest za dobre... Teraz po odbierajac pierwsze wyniki krwi , mimo tego ze wszystkie sa w normie , polozna drze sie na mnie ze witamin nie lykam , ze jestem nie odpowiedzialna .. No wiec kupilam i biore , kupilam Pregnancare Max z Omega 3 . W bootsie sa promocje 3 za 2 ! Dodam tylko ze polozna mialam wyjatkowo beznadziejna wiec nie wiem .. ![]() Mnie dla odmiany dzis z rana tak rwal jajnik jakby mi cos na nim siedzialo . I sikam jakos wiecej .. Myslalam ze najwieksze sikanie juz za mna a tu chyba jednak nie ..
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-04-07 o 18:27 |
|
|
|
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
Witam was nareszcie dorwałam sie do laptopa tz to nie umie sie od niego oderwać jak zacznie grac w te głupoty to nie ma zlituj nie zejdzie.
Peggy tez mieszkałam nad samym morzem i wcale nie byłam zadowolona zimno i wieje okropnie prawie cały czas taka pogoda, teraz mieszkam jakieś 10 minut samochodem i jest o niebo lepiej tez w małej miejscowości ok.7 tys mieszkańców, co do witamin to sama nie wiem, z GP to sie nawet nie widziałam ani razu a moja położna powiedziała ze zobaczymy jak wyjdą badania krwi i wtedy mi powie co brać, ale na wyniki czekam juz 3 tydzień i nic |
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
hej Ona231 własnie dzisiaj o Tobie myślałam co u Ciebie
![]() kurcze coś rojku dawno nie pisała mma nadzieje, że w niej wszytsko wporządku...
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Nesu - wynikow nie dostaniesz do domu . No chyba ze cos jest nie tak to przysla ci list ( ja dostalam 6 dni po pobraniu krwi , ze nie mam odpowrnosci na rozyczke).. W innym wypadku dowiesz sie dopiero na kolejnej wizycie z polozna
|
#1901 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozazdrościć ![]() Cytat:
Mąż mówił jeszcze o psie ![]() Cytat:
Mamy niedaleko McDonalds i liczę po cichu na lody ![]() Cytat:
Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-04-07 o 19:08 |
||||
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Ja już po wizycie Widziałam i słyszałam serduszko Zrobiłam też badania prywatnie w tej polskiej przychodni, bo normalnie to nie robią i za około 2 tygodnie będa wyniki. Jak cos by było nie tak (tfu tfu) to zadzwonia do mnie, a jak ok to dowiem się na następnej wizycie za miesiąc czyli 5 maja Wtedy też będę miała to usg z przezornością karku. Strasznie mnie pielęgniarka pokłuła, bo krew nie chciała lecieć...dopiero za 4 razem sie udało i to z nadgarstka Najpierw w lewym łokciu mi żyła pękła i nic nie chciało lecieć, później dwa razy w prawym nic nie leciało, aż wreszcie sie udało uff...No i mam zmniejszyć luteinę na 2 x dziennie, prawdopodobnie do 12 tc będę ją brała. Ach ależ się cieszę Aaaa no i w tygodniu idę do GP powiedzieć o ciąży, pewnie po 12tc dostanę wezwanie do szpitala na pierwszą wizytę z usg. Cytat:
Cytat:
Przed chwilą zjedliśmy deserek najpierw goferki z bitą śmietaną i owocami, a później lody waniliowe ![]() Tak samo miałam z kawą Ja tylko biorę kwas foliowy, pytałam dzis ginkę czy jakieś inne powinnam brać to kazała narazie tylko kwas Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-07 o 19:20 |
||
|
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my wybralismy sie dzis do sklepu, myslałam ze sobie coś kupie a skonczyło sie ze kupiłam synkowi skarpetki i TŻ "dziennik ciężarowca"- siedzi i czyta i mam świety spokój. synek mi własnie zrobił kanapki z dzemem truskawkowym-swoja droga ciekawe skąd wiedział że to jest to co tygryski lubią najbardziej ![]() ![]() padam.... a co do morza to mi wiatr nie przeszkadza jak byłam piekna i młoda hihi to pracowałam cały rok w osrodku nad morzem i jak sie konczył sezon to dopiero odżywałam, cisza spokój, opatulałam sie i szłam nad morze-niesamowicie mnie wycisza. a zima nad morzem- moze to nie góry ale tez jest pięknie. chyba tez ze wzgledu na moja alergie i astme to się bardzo dobrze tam czuje.na rzie chcialabym jescze skorzystac i pojecha w tym roku....ale może nad jakies ciepłe morze?-tylko stracha mam że tfu tfu jakby sie cos stało.... Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-04-07 o 19:46 |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dziś straszny apetyt; popołudniu zjadłam starte jabłko a zaraz na to śledzie w śmietanie,później tosta, 4 czekoladki merci i chipsy chilii masakraaa
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ginka kazała brać kwas foliowy i magnez B6 m.in. żeby zapobiec skurczom macicy, która dzisiaj się chyba zbuntowała i od rana czuje się jakby mnie czołg przejechał, a kłucia mam cały dzień :/
My na obiadku byliśmy w chinolu, tak się najadłam ze teraz na jedzenie patrzeć nie mogę najchętniej to bym spala cały dzień
|
|
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam pomyłka
|
|
#1907 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
TO dobrze, że nic się nie dzieje, oby tak dalej. Co do witamin to widzę różne szkoły mój lekarz kazała witaminy i osobno kwasy Omega 3 brać. Także pewnie nie zaszkodzą a na początkowy rozwój maluszka warto wspomagać. Cytat:
Cytat:
Co do objawów to ja mam straszne mdłości i niestrawność najchętniej to na wodzie mineralnej bym żyła inaczej jest ciężko. Ale mam nadzieję, że to szybko minie
|
|
|
#1908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do witamin to ginekolog prywatnie kazał łykać Natli 1, a państwowo tylko kwas foliowy. Tak to jest chodzić do dwóch ginekologów Jutro zamierzam kupić te witaminki. A czy to faktycznie pomaga w czymś to mam mieszane uczucia. W każdym razie nie szkodzi, więc będę łykać.
|
||
|
|
|
#1909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trele nie wiedziałam, byłam pewna ze wyniki mi przyjdą do domu i bym czekała w nieskończoność, dzieki
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie jestem w stanie Was nadrobić Przyszłam tylko powiedzieć, że jutro mam kolejną wizytę u ginekologa. Trochę się stresuję, bo poznam wszystkie wyniki badań. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku 10 tydzień prawie się kończy. Nie mogę się doczekać pierwszego USG. Wybieram się po 17 kwietnia.
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Informowanie rodziców mam już za sobą... Fakt że wyszło to całkiem spontanicznie, ale ostatecznie mam to już za sobą. Tak bardzo się stresowałam a wyszło w porządku... Liczyłam na jakieś krzyki, na słowa że się zawiedli itd a tu przyjęli to baaardzo spokojnie. Wypytali o wszystko, powiedzieli że mi pomogą, że zorganizują ślub kościelny jak tylko będę chciała. Mama nawet poradziła mi jak mam się odżywiać itd
. Tata nawet przyznał że podejrzewał że może tak być bo im sugerowałam w rozmowach nie raz choć całkiem nieświadomie. Póki co są w szoku, myślę że powoli się z tym oswoją . Myślałam że po tej rozmowie będę czuła się o wiele lepiej, że mi ulży a tymczasem mam doła choć nie mam powodu - czyżby humorki ciążowe ?
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-07 o 23:22 |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana, nadrobię później
Za 40 minut mam wizytę trochę sie boje, wiec trzymajcie kciuki aby wszystko było ok za resztę wizyt
|
#1913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez miałam siedziec do końca ciąży w pracy, o i tak codziennie jeżdżę do miasta zawożąc dziecko do przedszkola, wiec mi to nawet na ręke było, ale pracodawca zaczął robic mi pod górke, czego się po nim nie spodziewałam, bo to rodzina wiec poszłam na L4 Cytat:
czasem bym chciała mieszkac te 600 km od wszystkich, bym miala spokój, ciszę i zero problemów Cytat:
jak otwieralam drzwi to wchodzil brzuch, potem długo dlugo nic i na końcu ja Cytat:
moi rodzice tez się ucieszyli, tak samo pradziadek, a teść jeszcze o niczym nie wie i jak nas nie odwiedzi to się nie dowie dodam, że dzisiaj są urodzinki mojej 3 latki, w wekend robiłam imprezy ze wzgledu na posział rodziny musiałam podzielic to na dwa dni, a on nie raczyl nawet zadzwonić i zlożyć dziecku życzeń ja dzisisaj zamierzałam cały dzień spędzić w domku, ale jest tak piekna pogoda < wreszcie przyszła do nas wiosna >, ze chyba wybierzemy się z córcia na spacer rowerowy ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
zaciśniętemiłego dnia dziewczynki
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Drcron dzięki za informację, nie wiedziałam, że tak jest. W sumie muszą mieć podstawę, żeby wypowiedzieć umowę na czas nieokreślony ale jeśli chcą to staną na głowie i to zrobią zapewne. Mam jednak nadzieję, że uda się to poukładać i wszyscy będą zadowoleni
Paulinaizabela gratuluję serduszka i sporej fasolki!!!! Domii widzisz nie było źle! Nie zamartwiaj się, dzisiaj napewno już humor będzie lepszy. Ciesz się, że masz tą trudną rozmowę za sobą i że potoczyła się tak pomyślnie ![]() Antibia też jestem ciekawa jak ten poradnik ciężarowca. Daj znać jak tż ocenia. Ja zakupiłam wczoraj "W oczekiwaniu na dziecko" - mam co czytać ![]() Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty i czekam na relację! Ja już swojej środowej nie mogę się doczekać. Zabieram ze sobą tż'ta, mam nadzieję, że zobaczymy serduszko i będę się mogła oficjalnie wpisać na pierwszą stronę. Miłego poniedziałku!
|
#1915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najgorzej jest,jak sie lezy z goraczka,z grypa a tu nie ma kto choc na godzinke dziecka na spacer wziac,by sie sie do lozka polozyc. Ehh pradziadek,przezylabym Choc tez smutne.Moi rodzice widzieli mojego syna po raz pierwszy po 2 latach.Mnie w ciazy nie widzieli. Na urodziny smsy i tyle.Na chrzest nic.Siostra to jeszcze nigdy nawet smsa z zyczeniami nie wyslala. Rodzinka ehh.Mnie wkurza to uczucie ssania w zoladku.I potworne zmeczenie.Dobrze,ze pogoda ma sie poprawiac,bo inaczej zwariowc idzie. |
||
|
|
|
#1916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz a tak stresowałaś Tż był z Tobą?Cytat:
zaciśnięte! czekamy na relację!
||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Nie był bo to wyszło w sumie bardzo spontanicznie, siedziałam z rodzicami wieczorem i zapytałam tatę ile kosztuje instalacja do łazienki bo zamierzamy zrobić u góry u mojego tż
i mama zapytała czy mamy jakieś wspólne plany skoro łazienkę będzie robił, więc powiedziałam że zamierzam się przeprowadzić na dobre do niego, wziąć ślub cywilny póki co i zapytała dlaczego więc wyjaśniłam . I tak w sumie zaczęła się cała rozmowa, do tej pory dopytuje jeszcze o różne sprawy bo stwierdziła że w szoku nie słyszała albo nie pamięta
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no ja cóż.. wróciłam Mój bobas się tak ruszał że nie dało się zmierzyć. Jest wszystko ok, badania też w normie, rusza się niesaowicie. Machał rączkami Tż ze mną nie poszedł bo go ząb boli i nie spał całą noc Gin dał mi witaminy matruelle i mam sobie potem kupić je, kosztują jedyne 44 złote no i chyba z mojej wizyty tyle szkoda że tego zdjęcia nie mam bo nawet nie wiem ile mierzy bo nie zapytałam z tego wszystkiego
|
|
#1919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem,że wszystko ładnie było widać;rączki,nóżki itp? ale zazdroszczę! ja już się nie mogę jutra doczekać...Moje witaminy kosztują podobnie ok 50 zł.... A ja z ciekawości weszłam na wagę, póki co cały czas się utrzymuję ten niecały 1kg na plusie.
||
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Udanych wizyt gratuluję
Ktosiula tak mi się skojarzyło, bo ja w księgowości i też jak się wypadnie z obiegu, to potem ciężko wrócić, w pierwszej ciązy pracowałam do samego końca i potem też wszystko jakoś pogodziłam, w domu pracowałam, ale przy dwójce to już mi chyba ten numer nie wyjdzie ![]() Domi super, że rozmowa za Tobą i że tak fajnie rodzice wszystko przyjęli ![]() Trele jak myślałaś, ze apogeum sikania osiągnęłaś, to poczekaj na końcówkę ![]() Babku tak mi coś właśnie nie pasowała, a pieska nie wzięłam pod uwagę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

co to ma być ! :baty:
mniaaam mniaam

Upiekłam dzisiaj po kościele kopiec kreta i już zajadłam dwa kawałki.
jeśli nic nie będzie się działo. Na szczęście nic się nie dzieje, nie krwawie, nie plamie więc mam nadzieje że wszystko będzie OK
Myślałam że będę mieć podobnie, bo ze mnie śpioch nieprzeciętny. Jednak nic z tego. 7-8 godzin snu i ja na nogach. Owszem ciut szubciej jestem zmęczona, ale na pewno nie senna. Może to jeszcze przede mną (na oko 5,5tyg)
KCIUKI DLA ANI 

Mamy niedaleko McDonalds i liczę po cichu na lody 

moi rodzice tez się ucieszyli, tak samo pradziadek, a teść jeszcze o niczym nie wie i jak nas nie odwiedzi to się nie dowie