|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() Zobaczymy... Lonely Justi ma rację. Skoro gin nic nie mówił to chyba nie jest tak źle z tymi biodrami ![]() Ja to też zawsze nastawialam się na sn ale teraz to już chyba marne szanse na to są... :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() woda to jeszcze nic bo po porodzie spadnie najgorzej tłuszczyk ![]() słyszałam że nawet pod koniec to może spaść waga e tam Tobie te 3 kg na miesiąc nawet nie groźne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() współczuję MIZS!!! mamcia moja ma, oczywiście nie młodzieńczą wersję... niefajna choroba, ale mam nadzieję, że z odpowiednim leczeniem długo będziesz mogła poszaleć z maluszkiem ![]()
![]() |
#1384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie, ale nam ostatnio na USG IIItrymestru brzuszek wyszedł sporo mniejszy od nóżek i główki, był 3 tygodnie mniejszy od główki. Gin jednak powiedział, że nie ma powodów do obaw.. że to dalej w normie i że brzuszek może być mniejszy, dziecko po prostu jest długie, ale szczupłe.. brzuszek jest też mięciutki i często na usg wychodzi mniejszy... Cytat:
![]() nie dziękuj, taka prawda ![]() ja na bank też ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cc to poważna operacja i jeśli jest wskazanie to jak najbardziej warto się jej poddać, ale jeśli jest szansa na sn to czemu godzić się na cc na życzenie ![]() nie mam pojęcia czemu oni mają takie dziwne podejście.. ich druga synowa miała dwie cc. Za pierwszym razem mimo prób nie dała rady sn i w ostatniej chwili zrobili cc, za drugim razem wzięła cc na życzenie. Wiem, że nie mogą mnie zmusić do cc, ale chciałabym to im jakoś racjonalnie wytłumaczyć. A do nich argumenty nie trafiają za bardzo.. zaczęłam łapać schizy, że jakby faktycznie coś zaczęło iść nie tak to później będzie na mnie że upierałam się przy sn. W tym tygodniu mamy wizytę u gina, porozmawiam z nim o wątpliwościach Małża, mam nadzieję że on nastawi go optymistycznie do sn. Tż nie chce źle i ciągle powtarza, że decyzja należy do mnie. Ale powtarza mi też, że strasznie się martwi żeby nie było jakichś komplikacji przy sn ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propos bazy do fotelików samochodowych - nie wiem jak jest z tą od atona, no i z maxi cosi też są zdaje się dwie, ale na bank mają jedną bazę, którą się wykorzystuje też do tego większego fotelika - chyba family fix???
![]() |
#1387 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że udało Wam się załapać na takie usg ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fajna stopa i fajny storczyk- ogólnie widok pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja bym słuchała swojej intuicji ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz masło na wątrobowej? ![]() Może niech ci tą cukrzycową zlikwidują skoro cukier masz w normie, bo zostaniesz o chlebie i wodzie ![]()
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
No zależy, wagi nie mam zbyt pięknej no ale to nic, zrzuci się to co zostanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za goniący brzuszek twojej małej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się ogromnie ![]() ooo...cudowne ![]() Cytat:
kochana..rozumiem troszkę Twoich bliskich..że się o Ciebie martwią i w ogóle..ale.... jeśli czujesz i masz pragnienie urodzic całkiem naturalnie to Ja akurat w szczupłości nie mam żadnych przeciwwskazań..i mitem jest że drobne osoby mają problemy większe z porodem sn...zresztą masz przykład ...Ja ...chuda jak szczypior w całym moim życiu i co ..kocham rodzic i czerpac z tego przyjemnośc ![]() moje drobne ciało ...współgra z sytuacją ..i dostosowuje się do całej tej imprezy zwanej PORODEM!!! ![]() zapewne Twoje ciało zaskoczy nie tylko Ciebie ale i Twoich bliskich..pozytywnie daj Boże ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Pisalyscie o kupowaniu alko w ciazy. Ja ostatnio bralam kilka butelek ciezkiego alkoholu w supermarkecie (z mysla o piatkowej imprezie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Są moje wyniki posiewu i awidnosc... Trzymajcie kciuki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeeeny. Dziewczyny jakby którąś właśnie tak zaczęło swedziec, szczególnie stopy i dłonie to migiem do dr bo okazuje się że cholestaza jest wskazaniem do hospitalizacji. I zwiększyli mi ilość zapisów. Na razie na 4xdziennie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
tylko żebym w stodole nie urodziła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby jednak wszystko wróciło do normy, bo już zaczynam się czuć jak słoń w składzie porcelany... Cytat:
![]() Trzymaj się tam dzielnie! ![]()
![]() |
#1404 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Witamy sie zas ze szpitala :/ ehhhh fatum jakies... wczoraj wieczorem zaczal mnie mocno bolec brzuch po lewej stronie, bol sie tak nasilal ze o 2 obudzilam meza bo nie bylam w stanie lezec, siedziec. Pojechalismy na IP bo balam sie czy cos malemu nie zagraza, dostalam kroplowke przeciwbolowa i troche odpuscilo. Ale za to nieciekawe wyniki badan moczu, za duzo leukocytow i czegos tam, maly na ktg malo ruchliwy wiec tez trzeba obserwowac. Jakies zlogi w nerce ktore moga byc przyczyna bolu. Czy to sie nigdy nie skonczy? W sensie szpitala. Dobrze ze juz niedlugo koniec. Chociaz chodzic moge i zwiedzam oddzialy :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
![]()
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
Ale myślę że w takiej tyci tyci ilości nie zaszkodza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Wtajemniczenie
|
#1408 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze, poobserwują, pobadają i wypiszą... No, chyba, że Przemusiowi zachce się wyjść na drugą stronę brzuszka ![]()
![]() |
#1409 | |
Wtajemniczenie
|
kciuki trzymam..
![]() Cytat:
![]() biedactwo...mam nadzieje że wszystko wróci do normy..albo urodzisz już i będziesz tulic swojego skarba już po za brzuszkiem ![]() oby nic już nie bolało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chcesz iść ze mną na porodówkę ![]() ![]() dziękuję Ci za te słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.