|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Zobaczymy... Lonely Justi ma rację. Skoro gin nic nie mówił to chyba nie jest tak źle z tymi biodrami Ja to też zawsze nastawialam się na sn ale teraz to już chyba marne szanse na to są... :-( |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() woda to jeszcze nic bo po porodzie spadnie najgorzej tłuszczyk ![]() słyszałam że nawet pod koniec to może spaść waga e tam Tobie te 3 kg na miesiąc nawet nie groźne
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
nawet cię tu któraś przywoływała!współczuję MIZS!!! mamcia moja ma, oczywiście nie młodzieńczą wersję... niefajna choroba, ale mam nadzieję, że z odpowiednim leczeniem długo będziesz mogła poszaleć z maluszkiem
|
|
#1384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam właśnie w tym tygodniu jechać po drugi komplet pościeli, bo jeden już mam, ale nie spieszy mi się, także czymam kciuki, żeby wszystko pojszło dobrze i będę zamawiać
|
|
|
|
|
#1385 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie, ale nam ostatnio na USG IIItrymestru brzuszek wyszedł sporo mniejszy od nóżek i główki, był 3 tygodnie mniejszy od główki. Gin jednak powiedział, że nie ma powodów do obaw.. że to dalej w normie i że brzuszek może być mniejszy, dziecko po prostu jest długie, ale szczupłe.. brzuszek jest też mięciutki i często na usg wychodzi mniejszy... Cytat:
nie no witki opadają.. dlatego moja babcia i rodzice unikają lekarzy jak mogą.. bo jak tylko się pójdzie do lekarza to zaraz tysiąc chorób znajdąnie dziękuj, taka prawda ![]() ja na bank też ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cc to poważna operacja i jeśli jest wskazanie to jak najbardziej warto się jej poddać, ale jeśli jest szansa na sn to czemu godzić się na cc na życzenie ![]() nie mam pojęcia czemu oni mają takie dziwne podejście.. ich druga synowa miała dwie cc. Za pierwszym razem mimo prób nie dała rady sn i w ostatniej chwili zrobili cc, za drugim razem wzięła cc na życzenie. Wiem, że nie mogą mnie zmusić do cc, ale chciałabym to im jakoś racjonalnie wytłumaczyć. A do nich argumenty nie trafiają za bardzo.. zaczęłam łapać schizy, że jakby faktycznie coś zaczęło iść nie tak to później będzie na mnie że upierałam się przy sn. W tym tygodniu mamy wizytę u gina, porozmawiam z nim o wątpliwościach Małża, mam nadzieję że on nastawi go optymistycznie do sn. Tż nie chce źle i ciągle powtarza, że decyzja należy do mnie. Ale powtarza mi też, że strasznie się martwi żeby nie było jakichś komplikacji przy sn
|
||||||
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propos bazy do fotelików samochodowych - nie wiem jak jest z tą od atona, no i z maxi cosi też są zdaje się dwie, ale na bank mają jedną bazę, którą się wykorzystuje też do tego większego fotelika - chyba family fix???
|
|
#1387 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że udało Wam się załapać na takie usg ![]() Cytat:
Czekam z niecierpliwością na linka do Twojej strony ![]() Cytat:
Ja nie miałam żadnego dokumentu przy sobie więc nam nie sprzedał tego piwa ![]() Fajna stopa i fajny storczyk- ogólnie widok pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za GBS
|
|||||
|
|
|
#1388 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za Was Cytat:
Ja bym słuchała swojej intuicji
|
||||
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz masło na wątrobowej? Może niech ci tą cukrzycową zlikwidują skoro cukier masz w normie, bo zostaniesz o chlebie i wodzie
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
No zależy, wagi nie mam zbyt pięknej no ale to nic, zrzuci się to co zostanie
i tak jestem zadowolona bo ja zawsze byłam pewna, że w ciąży bardzo się roztyję a wchodzę w spodnie sprzed ciąży bez problemu, trochę się zaokrągliłam ale nie jest źle
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za goniący brzuszek twojej małej
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się ogromnie ooo...cudowne Cytat:
kochana..rozumiem troszkę Twoich bliskich..że się o Ciebie martwią i w ogóle..ale.... jeśli czujesz i masz pragnienie urodzic całkiem naturalnie to Ja akurat w szczupłości nie mam żadnych przeciwwskazań..i mitem jest że drobne osoby mają problemy większe z porodem sn...zresztą masz przykład ...Ja ...chuda jak szczypior w całym moim życiu i co ..kocham rodzic i czerpac z tego przyjemnośc ![]() moje drobne ciało ...współgra z sytuacją ..i dostosowuje się do całej tej imprezy zwanej PORODEM!!! ![]() zapewne Twoje ciało zaskoczy nie tylko Ciebie ale i Twoich bliskich..pozytywnie daj Boże |
||
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Pisalyscie o kupowaniu alko w ciazy. Ja ostatnio bralam kilka butelek ciezkiego alkoholu w supermarkecie (z mysla o piatkowej imprezie
) i na szczescie Pani w kasie tego nie komentowala mimo,ze o ciazy sobie pogadalysmy ![]() Cytat:
Cytat:
no to piknie! Tyle dobrego,ze w szpitalu jestes to niczym Ci ta cholestoza noe grozi... A jaka to ta dieta watrobowa? Niech mi nie psuje deserowych planow dla Ciebie (bo Twoja "cukrzyca" mnie nie wzrusza )Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Są moje wyniki posiewu i awidnosc... Trzymajcie kciuki dziewczyny
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeeny. Dziewczyny jakby którąś właśnie tak zaczęło swedziec, szczególnie stopy i dłonie to migiem do dr bo okazuje się że cholestaza jest wskazaniem do hospitalizacji. I zwiększyli mi ilość zapisów. Na razie na 4xdziennie... |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czemu tak myslałam
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
tylko żebym w stodole nie urodziła
|
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
![]() |
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w pieluszkach-pływaczkach to taka średnia kąpiel...
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1403 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale u mnie wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, więc może trochę przez to... Oby jednak wszystko wróciło do normy, bo już zaczynam się czuć jak słoń w składzie porcelany... Cytat:
No tak, bo jedna bieda to mało...Trzymaj się tam dzielnie!
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Witamy sie zas ze szpitala :/ ehhhh fatum jakies... wczoraj wieczorem zaczal mnie mocno bolec brzuch po lewej stronie, bol sie tak nasilal ze o 2 obudzilam meza bo nie bylam w stanie lezec, siedziec. Pojechalismy na IP bo balam sie czy cos malemu nie zagraza, dostalam kroplowke przeciwbolowa i troche odpuscilo. Ale za to nieciekawe wyniki badan moczu, za duzo leukocytow i czegos tam, maly na ktg malo ruchliwy wiec tez trzeba obserwowac. Jakies zlogi w nerce ktore moga byc przyczyna bolu. Czy to sie nigdy nie skonczy? W sensie szpitala. Dobrze ze juz niedlugo koniec. Chociaz chodzic moge i zwiedzam oddzialy :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
!!!
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
Ale myślę że w takiej tyci tyci ilości nie zaszkodza
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Będzie dobrze, poobserwują, pobadają i wypiszą... No, chyba, że Przemusiowi zachce się wyjść na drugą stronę brzuszka
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
kciuki trzymam..
Cytat:
![]() biedactwo...mam nadzieje że wszystko wróci do normy..albo urodzisz już i będziesz tulic swojego skarba już po za brzuszkiem oby nic już nie bolało... |
|
|
|
|
#1410 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chcesz iść ze mną na porodówkę dziękuję Ci za te słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Nie wiem skąd..... Pod koniec waga raczej zwalnia, tylko woda się może bardziej zatrzymywać 
za wysokie ciśnienie, i glukoza też na pograniczu:P i jeszcze ciągłe wizyty u reumatologa z powodu podwyższonego CRP. Reumatolog mi mówi, że mam się cieszyć ciążą, bo już tak fajnego okresu w moim życiu nie będzie, że MIZS w uśpieniu i mam się cieszyć, ona raczej boi się tego co będzie po ciąży - w 90% choroba wróci z dwojoną siłą
nawet cię tu któraś przywoływała!

nie no witki opadają.. dlatego moja babcia i rodzice unikają lekarzy jak mogą.. bo jak tylko się pójdzie do lekarza to zaraz tysiąc chorób znajdą
Od razu mi lepiej 

Ja nie miałam żadnego dokumentu przy sobie więc nam nie sprzedał tego piwa 
za GBS

no to piknie! Tyle dobrego,ze w szpitalu jestes to niczym Ci ta cholestoza noe grozi... A jaka to ta dieta watrobowa? Niech mi nie psuje deserowych planow dla Ciebie