|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
BAN stały
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() O jaaa teraz mnie zestresowałaś tymi ciastami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Wtajemniczenie
|
My mamy ciasta w cenie więc nie musimy kupować. Restauracja ma przeliczoną średnią ilość na osobę, a jeśli ciasto się skończy to za naszą zgodą dołożą na stoły więcej. Mają podpisaną umowę z cukiernią i nawet jak zabraknie ciasta w lokalu, to w ciągu godziny są w stanie dowieźć z cukierni.
Ale z tego co wiem, to na mało ciast schodzi. Wszystko zależy od preferencji gości. Jeśli wśród gości jest sporo osób starszych, dzieci i ogólnie niepijących, to ciast zejdzie więcej. Jak goście piją wódkę to mało kto decyduje się na ciasto bo grozi to dłuższą wizytą w toalecie...
#2583 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=2C6r7eHjFTQ
co myślicie o tej piosence do teledysku ślubnego? Ze względu na ten tekst.. mam mieszane uczucia, a bardzo mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
ale sie wkurzylam
![]() wprawdzie prowadzilam wymiany na targowisku dosc dawno, ale duzo, dostalam ostrzezenie, ze nie znam regulaminu bo nie wpisalam nazwy miesiaca w watku. Co za bezsens. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie mam dla Ciebie filmik, co byś dowiedziała się co to jest śluub i żebyś wiedziała jak postępować w tej kwestii ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym zauważyłam, że tylko koty i mój siostrzeniec w ostatnim czasie sprawiają mi radość z życia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no masz racje, rozmowy oczywiście ostatnimi czasy do niczego dobrego nie prowadzą ![]() ![]() do momentu w którym było dobrze ciężko wrócić,bo to by się wiązało z moją przeprowadzką do Mamy, gdzie już moje miejsce jakby zajęła siostra z synem. Poza tym TŻ tez by miał ciężko ogarnąć sam to mieszkanie (120m2) i pewnie musiałby przeprowadzić się do rodziców ![]() Ale to fakt, widze czasami jaki jest bezsilny i przerażony tym moim zachowaniem. Tylko, że ciebie to chamuje, a mnie nie ![]() ![]() z tym przełożeniem ślubu jestem tego samego zdania co Ty. Ja już taka jestem, że muszę się czymś zająć, muszę mieć jakiś cel. I te przygotowania byłyby piękne. Ale w tej kwestii nawet nie chodzi o mój stan psychiczny i o to, czy chcemy być razem (bo próbowaliśmy się rozstać, ale nie potrafiliśmy, zawsze dochodzimy do wniosku, że za bardzo się kochamy mimo wszystko), a raczej o kwestie finansowe. Niestety nie mamy wsparcia finansowego w rodzicach i musimy sami odkładać kase, a nie jest łatwo ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?feature...v=iJLjydJ1m98#! i znalazłam zupełnie inny teledysk może którejś się spodoba i pomysł wykorzysta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zdecydowanie bardziej wole ten teledysk http://www.youtube.com/watch?v=Cj0f6CjWU5k Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-04-08 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
umarlam, przeciez jest tyle babek na swiecie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() MAM NOWEGO LAPTOPA!! ALE SIEDZĘ PRZY DWÓCH JEDNOCZEŚNIE... bo nie czaję nowego windowsa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz Windows 8? Ja mam na lapku tego windowsa i mnie dobija czasami. Znow czasami mi sie podoba. Cale szczescie ze na kompie na ktorym pracuje mam WIn 7 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej na weselach nie schodzą za bardzo, więc nie ma co szaleć ![]() Aaaaa mam pytanie do Was! 1. Macie wybraną świadkową? 2. Czy ona wie, że będzie świadkową? Ja chciałabym, żeby moja przyjaciółka była świadkową, TŻ weźmie swojego kuzyna. Czy powinniśmy im o tym powiedzieć JUŻ teraz? ![]() Niby tak, bo świadkowa powinna pomóc w przygotowaniach itepe a z drugiej strony wydawało mi się, że to się przy zaproszeniach mówi (ale to 2-3 m-ce przed weselem będzie) i już sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ułoży się, tylko wyjdź z tego dołka psychicznego ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
W tym roku idę na wesele i zastanawiam się czy wybrać się do wizażystki u której mam zamiar się malować do ślubu, zeby mnie pomalowała na wesele do kuzyna tż. Bo jak wy robicie z makijażem ślubnym próbnym? Bo ja bym chciała żeby mnie pomalowała na jakąś imprezę w lato bo jak mnie pomaluje w zwykły dzień to jednak nie to samo co na imprezie gdzie człowiek się poci skacze itp.
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje swiadkowe/druhny jeszcze nie wiedza, ale dwie z trzech jeszcze w tym miesiacu dostana swoje pudeleczko druhny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() świadek też wie i to też wieloletnia znajomość Tż ![]() będziemy mieć super świadków ![]() albo ta piosenka do teledysku ślubnego? http://www.youtube.com/watch?v=Edwsf-8F3sI albo ta: http://www.youtube.com/watch?v=FHp2K...eature=mh_lolz albo ta: http://www.youtube.com/watch?v=KaasJ44O5lI albo zapodajcie Wasze propozycje? Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-04-08 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się pochwalić - zdecydowalismy się na zespół
![]() ![]() o rany normalnie kamień z serca mi spadł - obawiałam się zespołu ale myślę, że dobrze wybraliśmy ![]() ![]() ![]() jeszcze z tych ważniejszych spraw to zostaje nam kamerzysta ale to już załatwimy sobie powolutku jak znajdziemy na to czas. Teraz mogę spokojnie zasiąść do pisania pracy ![]() Cytat:
![]() ale misiadelko pisała, że nie piję soku grejpfrutowego bo bierze anty - ale nie rozumiem jaki to ma wpływ na anty tak w ogóle? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas podział finansowy jest inny. TŻ płaci za rachunki, benzynę do pracy, telefony, bilet miesięczny i inne wydatki (typu jakieś ubrania, coś do domu itp), a ja właściwie z mojej kasy, która mi zostaje kupuje jedzenie i codzienne środki czystości. Miało nam zostawać więcej kasy do odłożenia, ale jakoś nam nie zostaje nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ktoś mnie pytał w jakich okolicach szukam pracy, a więc tak: Tychy, Gliwce CH Europa Centralna, Katowice ścisłe centrum, Katowice okolice os Paderewskiego i 3Stawy, Katowice Zawodzie, ewentualnie Kraków bo moglibyśmy się tam wyprowadzić (TŻ pracuję w Krakowie) ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Ponoć grejfruty utrudniają wchłanianie się leków, w tym anty
![]() Cytat:
Tylko musiałabym zacząć konkretnie szukać makijażystki i fryzjera, bo mogą mieć pozajmowane terminy w tym roku ![]() Co do świadków, to nie wiem, czy mam jej to po prostu powiedzieć, czy dać coś (ale nie chcę takiego całego pudełeczka jak Opiumalfa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
a, zapomniałam Wam napisać. W sobotę idę na ślub do...Siostry
![]() I właśnie ide do fryzjera, właściwie na próbę. Fryzjerka będzie mi robić francuza od prawej strony, pójdzie on z tyłu przez całą głowę, a po lewej stronie zamieni sie w tradycyjny warkocz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko uzależniamy od świadka TŻ. To będzie jego najlepszy i w sumie jedyny przyjaciel i to pewne na 200%. Natomiast wybór mojej świadkowej będzie zależał od tego czy świadek będzie sam czy z partnerką. Obecnie świadek nie ma dziewczyny, więc jeśli to się nie zmieni, to świadkową będzie moja koleżanka z liceum. Natomiast jak świadek znajdzie sobie dziewczynę, to wtedy ja wezmę inną koleżankę, która też przyjdzie z partnerem. Nie chcemy, aby przy naszym stole siedział sam świadek i świadkowa z parą, lub na odwrót. Poza tym wiemy, że jeśli świadek nie znajdzie dziewczyny to na pewno przyjdzie sam, ta moja koleżanka z liceum też, więc bawiliby się razem ![]()
![]() |
#2605 | |
Wtajemniczenie
|
Co do ciasta to ja uwielbiam ciasta i na każdym weselu jem
![]() ale za to nie jem zimnej płyty albo nie jem niektórych ciepłych posiłkow bo mi się nie chce tyle jeść, a tak to sobie skubnę trochę ciasta i lecę dalej się bawić ![]() Cytat:
Ja też mam dwa wesela w tym roku i też chcę iść do wizażystki - inna sprawa to taka, że jeszcze nie wiem do kogo mam iść ![]() o patrz, niewiedziałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
Miałam napisać - Margolcia, ładny pierścionek
![]() Pysia, odnośnie wydatków, polecam taki sposób: jeśli macie konto na gmailu to załóżcie sobie plik o nazwie WYDATKI w google documents. My mamy założony i mamy dwie kolumny: D. i M. Na początku m-ca wpisujemy sobie każde w swoją kolumnę wypłatę i od tego odejmujemy wszelkie zakupy. Np. -88.92 - Carrefour albo -54.78 - Rossmann. Z boku po prawej wpisujemy wydatki w tym m-cu, żeby wiedzieć, co nas czeka, np.: mieszkanie, leki, przegląd samochodu, wizyta u lekarza, ubrania itd. Pod koniec miesiąca widać, na co uciekają pieniądze, jak np. widzę, że często bywałam w ROssmannie, SUperpharmie, to staram się to ograniczyć, albo jak za dużo zakupów jedzeniowych mieliśmy, to też ogarniamy się z kupowaniem np. słodyczy czy alkoholu. Dobrze jest też zrobić sobie 4 kolumny: JEDZENIE / KOSMETYKI / CHEMIA / INNE I po zakupach wpisywać ile gdzie wydaliście. Też będziecie widzieć, na co wydajecie za dużo. My już tych kolumn nie robimy, bo wiemy na co ile miesięcznie nam idzie, ale na początku było to pomocne do ogarnięcia wydatków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
ja świadkową już mam, będzie nią moja przyjaciółka od podstawówki
![]() ![]() ![]() świadkiem TŻ będzie młodszy brat, który oficjalnie jeszcze nie był proszony, ale już wie, nawet ostatnio coś napomknął o organizacji kawalerskiego ![]() My ciasta w cenie nie mamy, ale pewnie na sali podpowiedzą orientacyjną ilość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
to takie pudeleczko, ktore sama zrobilam, zawierajace kolorystyke slubu, zdjecia z inspiracjami i info. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.