|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() żeby wszystko było ok ![]() Chociaż wydaje mi się, że szybciej będziesz tulić w ramionach swojego Maluszka niż myślisz
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
próbuję sobie tak to wytłumaczyć...ech, z tą cholestazą to niefart! mało ci było, nie? ciekawe, jak żarcie twoje teraz będzie wyglądało
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
po Tobie wcale nie widać tych kg.Po porodach wszytskie będziemy się motywowały i na odchowalni będziemy wracały do sexi figurek ![]() Cytat:
trzymajcie się tam z Przemusiem.. niech wszystko wraca szybko do normy
|
||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
), a takie biodrzaste mogą mieć akurat tak sztywne te biodra i niemrawy kanał rodny, że dopiero się problemy robią!
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Tez slyszalam o tych bakteriach w Bartach. Ostatnio kumpelka pytala sie mnie gdzie rodze, bo jej znajoma wyszla z zakazonym bakteria dzieciaczkiem. Ale paniki siac nie bede, bo lezalalam w Bartochach i nie bylo zle. Tam jest moj lekarz prowadzacy, ma swoj zespol i odnosze wrazenie, ze nie bede sie tam czula tak obco. Do Olsztyna mam 50 km, wiec srednio 40 min drogi, a teraz kiedy z kazdej strony rozpkopy i kazdy wstrzas odczuwam dwa razy mocniej, to Bartus moglby wyskoczyc w drodze do szpitala. Zostaja Bartoszyce.
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
xal jak malowałam drzwi to też był odcień różu i później okazało się że farba była z deka przeterminowana
ale to nie był dulux Aaś widoki pierwsza klasa piękna stópka ![]() szczęśliwa za 32 tcVeronic za 35 tcAaś Ty bidulko i co teraz możesz jeść? vil wracaj szybko do zdrowia |
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Ada, szorowalam kafelki, ale bole akurat ze strony nerki
jak sie ladnie zrymowalo. Cala noc nie spalam tak bolalo. Aas Ty sie biedna nacierpisz mam nadzieje ze diety Ci tak drastycznie nie zmodyfikuja...Co do wagi- ja zaczelam przybierac na wadze dopiero po 32 tygodniu ;p po kilogramie na tydzien ![]() Lonely- uwazam ze to tylko i wylacznie Twoja decyzja jak chcesz rodzic! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widać, widać, a przynajmniej widzę ja. Już mi ciasno w moich ciążowych jeansach. A wczoraj jak założyłam cieńszą kurtkę (a co za tym idzie krótszą) i spojrzałam w lustro, to się poryczałam, bo wyglądam jak kulka. Uda i dupa, to jakieś nieporozumienie... I Mężu też widzi, bo zdarza Mu się mi dociąć. Ostatnio wymyślił nową ksywę na mnie "Mamutka Kubutka". Podobno nie dlatego, że wyglądam jak mamut, tylko Mamutka od Mamusi Tato mnie wita "cześć grubasku", koleżanka ostatnio stwierdziła, że nie wierzy w mojego synka, i że na bank będzie laska (czyżbym aż tak zbrzydła wg Niej )...Cytat:
![]() Ja tam wiem, że w każdym szpitalu zdarzają się różne przypadki i wypadki, ale Kętrzyński odpuszczam po całości, a po tym jak wylądowałam z podejrzeniem poronienia w Bartach stwierdzam, że nie jest tam najgorzej, opieka ok, no i mój gin też tam pracuje, więc to jakby nie było dodatkowa motywacja. A Twój lekarz to pewnie Kożurno
|
|
#1420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odległośc zmusza mnie jednak do telepatycznej mojej obecności przy Twoim porodzie... ![]() masz jak w banku ze myślą i sercem będę przy Tobie w tych chwilach i będę Ci szeptała do ucha ; "zamknij oczka..odpręż się..w słuchaj się w swoje ciało..ono samo da Ci znaki kiedy co i jak" "teraz oddychaj spokojnie..boli ?! wiem!! ale jeszcze tylko chwilę żeby można było z przyjemnością przec" " świetnie sobie radzisz..już nie długo zobaczysz swojego synka" i po sprawie ![]() będzie dobrze ..zobaczysz...a jeśli nawet bedzie potrzebna Ci pomoc to tylko i wyłącznie z medycznego punktu widzenia..nie natury ![]() i tak sobie tłumacz..jeśli trzeba cc to tylko dla bezpieczeństwa Twojego i dziecka...trzeba mieć to na uwadze..Ja również w szpitalu podpisuje takie oświadczenie ze w razie komplikacji mają mnie ciąć.....po to rodzę w szpitalu ..żeby można było rodzic bezpiecznie.. gdybym w 100% wierzyła w sukces rodziłabym w domu co nie?!
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupywalyscie juz staniki do karmienia? Nie wiem jaka poprawke brac na rozmiar. P0d biustem mam 87 cm, a w biuscie 107 cm. Wiem, ze po porodzie rozmiar pod biustem sie zmienia, tzn maleje
![]() Szprotka, tak jak mówisz. Innego wyboru odnosnie lekarza nie bralam pod uwage. Moj TZ swietnie sie z nim dogaduje, i tak czasem jestesmy na wizycie i normalnie nabijaja sie ze mnie we dwoch, ze panikara jestem, albo gin raczy nas opowiesciami, po ktorych wychodzimy z bananami na twarzy - swietny czlowiek, ja bynajmniej jestem zadowolona. Edytowane przez angie83 Czas edycji: 2013-04-08 o 12:18 |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
młody się wiercił, ale jakoś tak kopiąco, to się go pytam... no co chcesz, książeczkę ma mamusia poczytać? nic... mozarta ci puścić może? nooo i się poruszył, jakby podskoczył z radości (albo w panice: "błagam tylko nie mozart!!!"
) no i puściłam... i chyba tańczył bardzo bym chciała, żeby muzycznie był kumaty, bo małż mógłby go nauczyć na gitarze grać
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaś a czy nie będą przyspieszac porodu z tego powodu ze masz tą chorobę??
nie znam się w ogóle na tych chorobach ale to chyba trochę niepożądana choroba ..??proszę o wyjaśnienie
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuję. Kupię dopiero po porodzie bo nie wiadomo jaki będę mieć rozmiar.
|
|
|
|
#1425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2 pary spiochów tylko mam same 62, źle robię nie kupując 56?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i tylko przekazuje info. znow pojawilo sie plamienie, wiec odpuszczam kompa i wracam na kanape
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej była jeszcze easy fix która była tylko do 1 fotelika
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
A Twe dziecko zapowiada się duże czy małe ? Wieksze zawsze mozna rekawy podwinąć.
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Na pewno nie wyglądasz jak mamut
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Angie ja mam kupione ale sa za male juz
kupie jakies 2 tyg po porodzie i mam nadzieje ze beda dobre. Lepiej poczekac.Diabli, mam nadzieje ze to tylko lekkie podraznienie... odpoczywaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
leż kochana ..leż..i obserwuj jakby co to pędem do szpitala..trudno trzeba to trzeba |
|
|
|
|
#1432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
żeby to nie było nic poważnego!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-04-08 o 12:25 |
||
|
|
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NIE MARTW się! Trzymamy z Jurkiem za Ciebie mocno kciuki Leż ładnie i tak jak mówisz nigdzie nie chodź, to będzie ok
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak chcesz kupować to poczekaj po porodzie bo cycki Ci sporo urosną ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Aaś Twoja stopa jest mistrzem 1 planu
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeciętne to 56 cm przecież to mi na tydzień te ciuchy będą pasować?dlatego brałam same 62 które są na 0-3, a teraz to już nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- nadrobiłam ![]() promotor wstępnie zaakceptował pracę, dzisiaj zawożę po rpacy do poprawek dzisiaj w lidlu jest audiobook z bajkami kupię młodemu![]() poza tym wczoraj mnie pączek wystraszył trochę, bo on raczej leniwcem jest, a wieczorem przez 1,5 h mi demolkę w brzuchu urządzał ![]() zadzwoniłam do szpitala i babka zapytała czy się zdenerwowałam (mówię, że nie bo siedzę przed kompem i tyle) kazała wypić melisę i się położyć, bo jak siedzę to młodego gniotę o dziwo położyłam się i się uspokoił
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pracę!Ja właśnie uciekam, bo siedzę już dłuższy czas i Młodemu się to chyba nie podoba, bo mnie bombarduje wygibasami. Idę się położyć. Obiadzik mamy, więc nie muszę dzisiaj fikać przy kuchni. A i Mąż nie wymagający, stwierdził, że doje zupkę i ma ochotę na zwykłe smażone jajca z makaronem (zupka jest, makaron też jest, a jajca to 5 min roboty) ![]() Do później!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może wrócisz już z Przemkiem do domu ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie tygodnieAś Ty to masz przerąbane ![]() Vil ![]() oby Przemuś zdecydował się na wyjście na dniach :kiuki:Diabli odpoczywaj Niunka za wyniki ![]() Tak Was tylko rpzeleciałam bo znow pędzicie ![]() U nas piękne słonmeczko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Ale u mnie wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, więc może trochę przez to...
żeby wszystko było ok

próbuję sobie tak to wytłumaczyć...
po Tobie wcale nie widać tych kg.
trzymajcie się tam z Przemusiem.. niech wszystko wraca szybko do normy 

), a takie biodrzaste mogą mieć akurat tak sztywne te biodra i niemrawy kanał rodny, że dopiero się problemy robią!
za 32 tc
jak sie ladnie zrymowalo. Cala noc nie spalam tak bolalo.
Tato mnie wita "cześć grubasku", koleżanka ostatnio stwierdziła, że nie wierzy w mojego synka, i że na bank będzie laska (czyżbym aż tak zbrzydła wg Niej
)...

oby Przemuś zdecydował się na wyjście na dniach :kiuki: