Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 10:06   #1381
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
co do tych brzuszków to może dlatego że dziecko jest szczupłe
mojej siostry mała miała za mały brzuszek o 2 tygodnie i poprostu urodziła się bardzo szczuplutka ale wszystko było ok

o kurcze Ty to masz pecha. i co teraz Ty będziesz jadła?
Chleb z masłem chyba tylko
Zobaczymy...

Lonely Justi ma rację. Skoro gin nic nie mówił to chyba nie jest tak źle z tymi biodrami ale upewnijcie się na następnej wizycie.

Ja to też zawsze nastawialam się na sn ale teraz to już chyba marne szanse na to są... :-(
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:08   #1382
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Na pewno się wyrobisz Ja najwięcej przytyłam na przełomie stycznia i grudnia... w miesiąc mi przybyło 4kg Nie wiem skąd..... Pod koniec waga raczej zwalnia, tylko woda się może bardziej zatrzymywać
tak myslisz? hmm byłoby super
woda to jeszcze nic bo po porodzie spadnie najgorzej tłuszczyk
słyszałam że nawet pod koniec to może spaść waga

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no co ja poradzę
e tam Tobie te 3 kg na miesiąc nawet nie groźne
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:08   #1383
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
hej dawno mnie nie było (chociaż pewnie nikt nie zauważył) tzn. zaglądam do was, ale nie miałam siły i czasu pisać... tż remontuje łazienkę, a ja z przykazem, że mam się jak najmniej ruszać jestem u rodziców.
U mnie ciągle "coś", jak nie jedno to drugie za wysokie ciśnienie, i glukoza też na pograniczu:P i jeszcze ciągłe wizyty u reumatologa z powodu podwyższonego CRP. Reumatolog mi mówi, że mam się cieszyć ciążą, bo już tak fajnego okresu w moim życiu nie będzie, że MIZS w uśpieniu i mam się cieszyć, ona raczej boi się tego co będzie po ciąży - w 90% choroba wróci z dwojoną siłą i mąż ma się przygotować, że będzie miał duuuuuużo więcej niż ja na swojej głowie.
Jutro wizytuje u gin., zobaczymy co i jak
Nie narzekam już! przydałoby mi się chyba dostać porządnego kopniaka w tyłek, żebym się wzięła w garść
zauważyłyśmy, że cię nie ma nawet cię tu któraś przywoływała!
współczuję MIZS!!! mamcia moja ma, oczywiście nie młodzieńczą wersję... niefajna choroba, ale mam nadzieję, że z odpowiednim leczeniem długo będziesz mogła poszaleć z maluszkiem
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:12   #1384
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ahh dziekuje mamy juz kilka pierwszyc wzorow poscieli, ale musicie jeszcze troszke poczekac. chce zrobic fajne fotki, a w mieszkaniu mamy obecnie zaczynamy mini remont. jutro wybijanie futryn i inne takie cuda, pozniej malowanie i czesc warsztatowa zostala chwilowo zamknieta jutro kupuje kolejne materialy, z siostra troszke projektujemy, brat i tz zaangazowani w stronke, tworzenie logo itd. role rozdzielone, tylko Nelka zamiast pomagac fika i troche mnie tym rozprasza

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

no to czekamMiałam właśnie w tym tygodniu jechać po drugi komplet pościeli, bo jeden już mam, ale nie spieszy mi się, także czymam kciuki, żeby wszystko pojszło dobrze i będę zamawiać
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:19   #1385
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

A właśnie z tymi brzuszkami to tak jest. U moich były ostatnio do tylu ponad tydzień
Ciekawe dlaczego tak jest.
widzę, że temat mniejszego brzuszka znowu powrócił.
Nie wiem czy pamiętacie, ale nam ostatnio na USG IIItrymestru brzuszek wyszedł sporo mniejszy od nóżek i główki, był 3 tygodnie mniejszy od główki.
Gin jednak powiedział, że nie ma powodów do obaw.. że to dalej w normie i że brzuszek może być mniejszy, dziecko po prostu jest długie, ale szczupłe.. brzuszek jest też mięciutki i często na usg wychodzi mniejszy...

Cytat:
Panie i Panowie
Chlopcy i Dziewczęta
Cholestaza potwierdzona
Ja nie wiem czy się śmiać czy płakać. Leki + dieta (czyli oprócz cukrzycowej jeszcze watrobowa )

Może jakieś zakłady jaką jeszcze chorobę mi znajdą?
nie no witki opadają.. dlatego moja babcia i rodzice unikają lekarzy jak mogą.. bo jak tylko się pójdzie do lekarza to zaraz tysiąc chorób znajdą

Cytat:
Kochana jesteś, dziękuję Od razu mi lepiej
nie dziękuj, taka prawda

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
na porodówce będę chyba ryczeć jak bóbr jak zobaczę mojego synka
ja na bank też

Cytat:
Ej ale oni Cię nie mogą zmusić do tego abyś się zgodziła na cc, nie rób tego jeśli nie chcesz dla dziecka to też nie jest przecież takie wspaniałe, na 3-4 być wyciągniętym z przytulnego brzuszka mamy
Pogadaj z ginem ale skoro do tej pory nic nie wspominał o cc to myślę, że uważa, że dasz radę!
Cytat:
nie zgódz się na to
cc to jednak operacja jak każda inna i nie koniecznie zawsze obchodzi się bez powikłań a nie mówiąc już o tym jak ciężko się dochodzi do siebie po cc
pewnie że gdyby to było konieczne to nic nie mówię ale żeby tak z własnej woli to nigdy
powiedz im że gdyby coś szło nie tak to przecież zrobią Ci cc
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Lonely nie słuchaj ich! Słuchaj głosu własnego serca oraz ginekologa.

<<ja również chciałabym rodzić siłami natury, ale dla dobra dziecka oczywiście zgodzę się na cc>>

a teraz się nie przejmuj myśl pozytywnie
Cytat:
Lonely Justi ma rację. Skoro gin nic nie mówił to chyba nie jest tak źle z tymi biodrami ale upewnijcie się na następnej wizycie.
macie rację... też mam takie podejście..
cc to poważna operacja i jeśli jest wskazanie to jak najbardziej warto się jej poddać, ale jeśli jest szansa na sn to czemu godzić się na cc na życzenie
nie mam pojęcia czemu oni mają takie dziwne podejście.. ich druga synowa miała dwie cc. Za pierwszym razem mimo prób nie dała rady sn i w ostatniej chwili zrobili cc, za drugim razem wzięła cc na życzenie.

Wiem, że nie mogą mnie zmusić do cc, ale chciałabym to im jakoś racjonalnie wytłumaczyć. A do nich argumenty nie trafiają za bardzo.. zaczęłam łapać schizy, że jakby faktycznie coś zaczęło iść nie tak to później będzie na mnie że upierałam się przy sn.

W tym tygodniu mamy wizytę u gina, porozmawiam z nim o wątpliwościach Małża, mam nadzieję że on nastawi go optymistycznie do sn.

Tż nie chce źle i ciągle powtarza, że decyzja należy do mnie. Ale powtarza mi też, że strasznie się martwi żeby nie było jakichś komplikacji przy sn

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:19   #1386
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Żadna nie rodzi???? Te kwietniowe maluchy się coś obijają

Mnie wczoraj w kościele złapały dwa skurcze. Ledwo człowiek zapomniało bólu porodu to się skurczybyki przypominają
właśnie też nie wiem o co chodzi... chyba że jak nadrobię, to się okaże, że jednak coś się tam rozpakowuje

a propos bazy do fotelików samochodowych - nie wiem jak jest z tą od atona, no i z maxi cosi też są zdaje się dwie, ale na bank mają jedną bazę, którą się wykorzystuje też do tego większego fotelika - chyba family fix???
Stary 2013-04-08, 10:20   #1387
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Próbował mnie podpuścić, że pięęęękna dziewczynka rośnie! Tż zbladł w momencie. Powtórzył drugi raz, na co ja mówię: No chyba nieeee. Pyta: Chyba? Ja: Na pewno. Na co on: No jasne, że na pewno! Proszę zobaczyć jaki pędzel!

Fajnie, że udało Wam się załapać na takie usg

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
j
ahh dziekuje mamy juz kilka pierwszyc wzorow poscieli, ale musicie jeszcze troszke poczekac. chce zrobic fajne fotki, a w mieszkaniu mamy obecnie zaczynamy mini remont. jutro wybijanie futryn i inne takie cuda, pozniej malowanie i czesc warsztatowa zostala chwilowo zamknieta jutro kupuje kolejne materialy, z siostra troszke projektujemy, brat i tz zaangazowani w stronke, tworzenie logo itd. role rozdzielone, tylko Nelka zamiast pomagac fika i troche mnie tym rozprasza
Wow... z Ciebie to taka prawdziwa business woman jest Czekam z niecierpliwością na linka do Twojej strony

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Wczoraj babeczka na stacji nie chciala mi sprzedać piwa które tata prosił zeby mu kupic jak będziemy wracać od TZ bo mamy po drodze. Akurat wzięłam ze sobą sama gotówkę bez portfela. Jeszcze mi nawciskala że patologia w ciąży piwo i żebym do jakiejś szkoły poszła. Wyszłam bez słowa w totalnym szoku TZ paliwo lał ją szlam zapłacić, powiedziałam mu o sytuacji nie wiem co im tam powiedział ale nie tegie mieli miny :P
My przed świętami byliśmy z mężem w sklepie i znaleźliśmy limitowaną edycję jakiegoś piwa. No to stwierdziliśmy, że kupimy ostatnie 2 butelki- no i co? No i facet przy kasie poprosił męża o dowód a potem... mnie Ja nie miałam żadnego dokumentu przy sobie więc nam nie sprzedał tego piwa Stanęło na tym, że ja odeszłam od kasy po zapłąceniu za pozostałe rzeczy, mąż podszedł do niego- koleś oddał mu te piwa, za które mąż zapłacił w kasie obok

Cytat:
Aż wam pokaże mój widok z okna. A raczej z łóżka.
Fajna stopa i fajny storczyk- ogólnie widok pierwsza klasa

Cytat:
To też moje marzenie W ogóle jak myślę o porodzie to wyobrażam sobie noc
Widzę, że Tobie tak po Bożemu się marzy- Cicha noc...

Cytat:
Heloł!

No i cóż 4 tygodnie do porodu zostało Dokładnie 29 dni Dzisiaj byłam na pobraniu próbek na GBS - mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
29 dni...
za GBS

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 10:20   #1388
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wybiło nam 32tc aż wydaje mi się to już tak zaawansowanym stanem, podejrzewam, że jak już osiągniemy 35/36 jak niektóre z Was to zacznę odliczać dni
Za 32tc

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Przed ciążą myślałam sobie, że przytyję 12-max15 kg
granica już przekroczona.
Wyznaczam nową i daję sobie 17kg
zboaczymy czy się uda
Ale z Ciebie to szczuplinka przed ciążą była dlatego nie dziwne, że więcej przybrałaś

Cytat:
Panie i Panowie
Chlopcy i Dziewczęta
Cholestaza potwierdzona
Ja nie wiem czy się śmiać czy płakać. Leki + dieta (czyli oprócz cukrzycowej jeszcze watrobowa )
Kurczę...
za Was

Cytat:
Dziewczyny.. ratujcie.. Tż chce zburzyć całą moją wizję naturalnego porodu

Ja bym słuchała swojej intuicji Skonsultujcie się z lekarze ale ostateczną decyzję pozostaw sobie

Stary 2013-04-08, 10:21   #1389
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytaj gina, któraś tutaj opisywała że coś przystawiali i mierzyli rozstawy czy dziecko przejdzie czy nie ... chyba metro?
Cytat:
Chleb z masłem chyba tylko
Zobaczymy...
A możesz masło na wątrobowej?
Może niech ci tą cukrzycową zlikwidują skoro cukier masz w normie, bo zostaniesz o chlebie i wodzie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:21   #1390
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
e tam Tobie te 3 kg na miesiąc nawet nie groźne
No zależy, wagi nie mam zbyt pięknej no ale to nic, zrzuci się to co zostanie i tak jestem zadowolona bo ja zawsze byłam pewna, że w ciąży bardzo się roztyję a wchodzę w spodnie sprzed ciąży bez problemu, trochę się zaokrągliłam ale nie jest źle

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:21   #1391
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tylko tydzień? Moja 6 tygodni temu miała więcej do tyłu z brzuszkiem, ale stwierdziłam, że nadgoni ...
Mam nadzieję, że dzisiaj lekarka zrobi USG bo gdzieś mi to z tyłu głowy siedzi, że jednak wymiary nie do końca jak norma ...
no właśnie nie wiem ile rozbieżności to jest "tylko" a ile "aż"
kciuki za goniący brzuszek twojej małej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 10:23   #1392
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Widzę, że Tobie tak po Bożemu się marzy- Cicha noc...
No ba

Stary 2013-04-08, 10:24   #1393
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez. Widać ze strasznie żałuje ale powiedział, że musiał jakoś mi uświadomić moje błędy bo wogóle go nie Słuchalam. Tym razem słuchałam za dwoje. Płakał jak bóbr obiecalismy poprawę oboje zeby nie było i nigdy więcej takich akcji nie chce go nigdy więcej tracić nawet ma sekundę

cieszę się ogromnie

Cytat:
No i poryczałam się
ooo...cudowne

Cytat:

Pewnie część z Was kojarzy, że jestem zwolenniczką, a wręcz fanką porodu sn
wiadomo mam troszkę obawy, tyle złych informacji naokoło.. podobno taki ból itp. itd. mimo to chciałam spróbować. I nastawiałam się pozytywnie, że dam radę i że to lepsze do dziecka. W swoich zasadach nie jestem strasznie konserwatywna i jeśli coś by się działo.. wynikło jakieś "ale" to poddam się cc. Ale jednak wolę sn.
Mój Tż i teściowie jednak strasznie się martwią i namawiają mnie na cc na życzenie
twierdzą, że jestem taka drobniutka, mam wąziutkie biodra a brzuch ogromny i nie chcą żebym się męczyła. Martwią się bardzo żeby Wiktorek się nie męczył.. Są strasznie uprzedzeni do porodu sn- nie wiem czemu
Dla świętego spokoju powiedziałam Tż, że porozmawiamy o tym z ginem, ale mam jednak cichą nadzieję, że będę mogła urodzić naturalnie

kochana..rozumiem troszkę Twoich bliskich..że się o Ciebie martwią i w ogóle..ale....
jeśli czujesz i masz pragnienie urodzic całkiem naturalnie to Ja akurat w szczupłości nie mam żadnych przeciwwskazań..i mitem jest że drobne osoby mają problemy większe z porodem sn...zresztą masz przykład ...Ja ...chuda jak szczypior w całym moim życiu i co ..kocham rodzic i czerpac z tego przyjemnośc
moje drobne ciało ...współgra z sytuacją ..i dostosowuje się do całej tej imprezy zwanej PORODEM!!!

zapewne Twoje ciało zaskoczy nie tylko Ciebie ale i Twoich bliskich..pozytywnie daj Boże

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:26   #1394
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Pisalyscie o kupowaniu alko w ciazy. Ja ostatnio bralam kilka butelek ciezkiego alkoholu w supermarkecie (z mysla o piatkowej imprezie ) i na szczescie Pani w kasie tego nie komentowala mimo,ze o ciazy sobie pogadalysmy

Cytat:
coś te nasze kwietniówki sie obijają myślałam że szybciej u nas zaczną się te porody
I dobrze, niech sie wszystkie nasze dzieciaczki w terminie rodza

Cytat:
Panie i Panowie
Chlopcy i Dziewczęta
Cholestaza potwierdzona

no to piknie! Tyle dobrego,ze w szpitalu jestes to niczym Ci ta cholestoza noe grozi... A jaka to ta dieta watrobowa? Niech mi nie psuje deserowych planow dla Ciebie (bo Twoja "cukrzyca" mnie nie wzrusza )

Cytat:

Pewnie część z Was kojarzy, że jestem zwolenniczką, a wręcz fanką porodu sn
wiadomo mam troszkę obawy, tyle złych informacji naokoło.. podobno taki ból itp. itd. mimo to chciałam spróbować. I nastawiałam się pozytywnie, że dam radę i że to lepsze do dziecka. W swoich zasadach nie jestem strasznie konserwatywna i jeśli coś by się działo.. wynikło jakieś "ale" to poddam się cc. Ale jednak wolę sn.
Mój Tż i teściowie jednak strasznie się martwią i namawiają mnie na cc na życzenie
twierdzą, że jestem taka drobniutka, mam wąziutkie biodra a brzuch ogromny i nie chcą żebym się męczyła. Martwią się bardzo żeby Wiktorek się nie męczył.. Są strasznie uprzedzeni do porodu sn- nie wiem czemu
Dla świętego spokoju powiedziałam Tż, że porozmawiamy o tym z ginem, ale mam jednak cichą nadzieję, że będę mogła urodzić naturalnie
Kochana, najlepiej na kolejnej wizycie popros gina,zeby wytlumaczyl TZowi jakie sa zalety sn, skoro Ciebie nie slucha. A juz byla mowa o tym,ze waskie biodra nie maja znaczenia, a kosci miednicy. Z reszta mamy przyklad drobniutkiej Ady, ktora sama o sobie mowi,ze jest stworzona do rodzenia. Nie ma co kierowac sie irracjonalnym strachem, a mam wrazenie, ze tak jest w Twojego TZa i .tesciow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:27   #1395
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
No ba
Dobrze, dobrze- trzeba sobie wysoko poprzeczkę stawiać

Stary 2013-04-08, 10:27   #1396
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Są moje wyniki posiewu i awidnosc... Trzymajcie kciuki dziewczyny
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:28   #1397
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytaj gina, któraś tutaj opisywała że coś przystawiali i mierzyli rozstawy czy dziecko przejdzie czy nie ... chyba metro?
Może niech ci tą cukrzycową zlikwidują skoro cukier masz w normie, bo zostaniesz o chlebie i wodzie
Ja właśnie zapytałam się o to na obchodzie, że teraz to chyba nic nie będę mogła jeść. Ale dr powiedziała że coś postarają się mi dawać

Jeeeny. Dziewczyny jakby którąś właśnie tak zaczęło swedziec, szczególnie stopy i dłonie to migiem do dr bo okazuje się że cholestaza jest wskazaniem do hospitalizacji. I zwiększyli mi ilość zapisów. Na razie na 4xdziennie...
Stary 2013-04-08, 10:29   #1398
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
No zależy, wagi nie mam zbyt pięknej no ale to nic, zrzuci się to co zostanie i tak jestem zadowolona bo ja zawsze byłam pewna, że w ciąży bardzo się roztyję a wchodzę w spodnie sprzed ciąży bez problemu, trochę się zaokrągliłam ale nie jest źle
wiesz że ja też miałam takie przekonianie że w ciąży to tak 30kg przytyję i że już taka pozostanę nie wiem czemu tak myslałam
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:29   #1399
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Dobrze, dobrze- trzeba sobie wysoko poprzeczkę stawiać
tylko żebym w stodole nie urodziła

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 10:30   #1400
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Stary 2013-04-08, 10:30   #1401
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrzaskulec Pokaż wiadomość
(...)
4. KĄP SIĘ Z DZIECKIEM OD PIERWSZYCH DNI. Nieprawda, że nie można moczyć kikuta pępowinowego. Można, tylko po kąpieli należy go osuszyć. Kąpiel w małej wanience z niewielką ilością wody dla nikogo nie będzie przyjemnością. W wannie z ciepłą wodą, w Twoich ramionach będzie dzieciaczkowi najlepiej, prawie jak w brzuszku. Przecież nie musisz go szorować (...)
poryczałam się ze wzruszenia... nie pozwolę mojemu dzidziusiowi płakać, będę tulić ile wlezie!!! a co do tego fragmentu zacytowanego - też sobie o tym myślałam, ale nie wiem, jak to w praktyce ma wyglądać... podobno dzidziuś taki całkiem mały non stop robi w majty a w pieluszkach-pływaczkach to taka średnia kąpiel...
Stary 2013-04-08, 10:30   #1402
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz że ja też miałam takie przekonianie że w ciąży to tak 30kg przytyję i że już taka pozostanę nie wiem czemu tak myslałam
dokładnie tak samo myślałam ale to dlatego, że mam geny po babci a ona i jej córka zrobiły się po ciąży wielkie

Stary 2013-04-08, 10:33   #1403
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Planujemy remont u meża na wsi, mamy tam dwa pokoje swoje i chcemy malować , zrobić przemeblowanie i w jednym zmienić panele. Jak myślicie, kiedy się za to zabrać? Termi porodu 18.05. ech...
Myślę, że dzień, dwa dni wcześniej wystarczą

Cytat:

rodzisz w Ol ? przez myśl już mi przeszło, że wyjadę w maju do rodziców i tam będę czekała na rozwiązanie
Nie, w Bartoszycach- a przynajmniej taki mam plan. Do Oln mam ok 90km, więc na razie nie brałam go pod uwagę. Chyba, że wynikną (tfu, tfu!) jakieś komplikacje, to wtedy Oln, bo tam w którymś szpitalu zajmują się cięższymi przypadkami...

Cytat:
w weekend byliśmy u teściów, więc wczoraj rano przeprowadziłam znowu rytuał ważenia

MAM JUŻ 15,5 kg na plusie

Przed ciążą myślałam sobie, że przytyję 12-max15 kg
granica już przekroczona.
Wyznaczam nową i daję sobie 17kg
zboaczymy czy się uda
Kochana, 15 kg to u mnie już rypło. Teraz zastanawiam się kiedy przekroczę 20 kg Ale u mnie wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, więc może trochę przez to...
Oby jednak wszystko wróciło do normy, bo już zaczynam się czuć jak słoń w składzie porcelany...

Cytat:
Panie i Panowie
Chlopcy i Dziewczęta
Cholestaza potwierdzona

No tak, bo jedna bieda to mało...
Trzymaj się tam dzielnie!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 10:36   #1404
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Witamy sie zas ze szpitala :/ ehhhh fatum jakies... wczoraj wieczorem zaczal mnie mocno bolec brzuch po lewej stronie, bol sie tak nasilal ze o 2 obudzilam meza bo nie bylam w stanie lezec, siedziec. Pojechalismy na IP bo balam sie czy cos malemu nie zagraza, dostalam kroplowke przeciwbolowa i troche odpuscilo. Ale za to nieciekawe wyniki badan moczu, za duzo leukocytow i czegos tam, maly na ktg malo ruchliwy wiec tez trzeba obserwowac. Jakies zlogi w nerce ktore moga byc przyczyna bolu. Czy to sie nigdy nie skonczy? W sensie szpitala. Dobrze ze juz niedlugo koniec. Chociaz chodzic moge i zwiedzam oddzialy :/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:37   #1405
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
!!!
Stary 2013-04-08, 10:37   #1406
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

no to piknie! Tyle dobrego,ze w szpitalu jestes to niczym Ci ta cholestoza noe grozi... A jaka to ta dieta watrobowa? Niech mi nie psuje deserowych planow dla Ciebie (bo Twoja "cukrzyca" mnie nie wzrusza )
No właśnie podobno słodyczy nie można. O ile na cukry mi one nie wpływają to boję się że na wątrobę mogą...
Ale myślę że w takiej tyci tyci ilości nie zaszkodza
Stary 2013-04-08, 10:40   #1407
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Myślę, że dzień, dwa dni wcześniej wystarczą

Też tak sądzę
Stary 2013-04-08, 10:41   #1408
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Witamy sie zas ze szpitala :/ ehhhh fatum jakies... wczoraj wieczorem zaczal mnie mocno bolec brzuch po lewej stronie, bol sie tak nasilal ze o 2 obudzilam meza bo nie bylam w stanie lezec, siedziec. Pojechalismy na IP bo balam sie czy cos malemu nie zagraza, dostalam kroplowke przeciwbolowa i troche odpuscilo. Ale za to nieciekawe wyniki badan moczu, za duzo leukocytow i czegos tam, maly na ktg malo ruchliwy wiec tez trzeba obserwowac. Jakies zlogi w nerce ktore moga byc przyczyna bolu. Czy to sie nigdy nie skonczy? W sensie szpitala. Dobrze ze juz niedlugo koniec. Chociaz chodzic moge i zwiedzam oddzialy :/

Biedna...
Będzie dobrze, poobserwują, pobadają i wypiszą... No, chyba, że Przemusiowi zachce się wyjść na drugą stronę brzuszka

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:43   #1409
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
kciuki trzymam..

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

kurcze...to nie Ty szorowałaś przypadkiem kafelki na kolanach?

biedactwo...mam nadzieje że wszystko wróci do normy..albo urodzisz już i będziesz tulic swojego skarba już po za brzuszkiem
oby nic już nie bolało...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:45   #1410
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym słuchała swojej intuicji Skonsultujcie się z lekarze ale ostateczną decyzję pozostaw sobie

Cytat:
tak, tak Metro. Pamiętam jak z tym bólem pojechała do szpitala, tam ją pomierzyli i wyszło że jednak powinna mieć cc

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kochana..rozumiem troszkę Twoich bliskich..że się o Ciebie martwią i w ogóle..ale....
jeśli czujesz i masz pragnienie urodzic całkiem naturalnie to Ja akurat w szczupłości nie mam żadnych przeciwwskazań..i mitem jest że drobne osoby mają problemy większe z porodem sn...zresztą masz przykład ...Ja ...chuda jak szczypior w całym moim życiu i co ..kocham rodzic i czerpac z tego przyjemnośc
moje drobne ciało ...współgra z sytuacją ..i dostosowuje się do całej tej imprezy zwanej PORODEM!!!

zapewne Twoje ciało zaskoczy nie tylko Ciebie ale i Twoich bliskich..pozytywnie daj Boże
Twój przypadek bardzo mnie motywuje, jesteś moim guru porodowym
chcesz iść ze mną na porodówkę
dziękuję Ci za te słowa

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
]
Kochana, najlepiej na kolejnej wizycie popros gina,zeby wytlumaczyl TZowi jakie sa zalety sn, skoro Ciebie nie slucha. A juz byla mowa o tym,ze waskie biodra nie maja znaczenia, a kosci miednicy. Z reszta mamy przyklad drobniutkiej Ady, ktora sama o sobie mowi,ze jest stworzona do rodzenia. Nie ma co kierowac sie irracjonalnym strachem, a mam wrazenie, ze tak jest w Twojego TZa i .tesciow.
macie rację, w piątek na wizycie razem z Tż porozmawiamy z ginem. Mam nadzieję, że on go troszkę uspokoi

Cytat:

Cytat:

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości