|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki z niego niejadek był, więc mam kupiła jakiś syrop na apetyt i teraz tylko słodycze pochłania Ach Ci rodzice Znowu zapracowana
|
|
|
|
|
#12662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można tak całego - 150 gram![]() Brakuje mi więcej białka do obiadku - bo 2 łyżeczki to tak malutko tego białka wyszło. I jakiś zdrowych tłuszczyków. Cytat:
|
||
|
|
|
#12663 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Witam
a ja dziś od 7-20 na uczelni i boje sie ze moje zdrowe odzywianie runie Pomyslalam,ze bedzie tak: ś: owsianka z płatkami musli z carrefoura (bardzo fajna mieszanka) 250ml mleka 2% [juz bylo], lyzeczka ziaren slonecznika 2śn: kanapka z razowca, z szynka, pomidorem i rzodkiewka, jablko o: pojde na stolowke na jakas zupke warzywna p: jogurt pitny owocowy k: tunczyk z jajkiem na twardo ![]() Może być? ![]() Aha, zastanawiam się nad kupnem parowaru, na allegro ceny zaczynaja sie juz od 50zł, a mi duzy nie potrzebny bo gotuje tylko sama dla siebie. Czy to dobry pomysl? uzywa ktoras z Was? Oooo, widzę że Milka19 też juz nie śpi!
|
|
#12664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za marny podwieczorek Cytat:
|
||
|
|
|
#12665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, ja to ostatnio wszędzie ten twaróg wciskamOgolnie wydaje mi się, że jest OK oprócz tego podwieczorka Mam parowar - warzywka po ugotowaniu sa smaczniejsze niż gotowane w wodzie i mają bardzo intensywny kolorek Aż chce się je zjadać Mi się wydaje, że warto zainwestować, bo podobno jedzonko gotowane na parze nie traci tak wiele cennych składników jak w wodzie Milka niby się uczy
|
|
|
|
|
#12666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok to do obiadu dojda gotowane brokuły i warzywa na patelnie hortex ![]() do II śniadania kawałek sera białego ,i 1/2 pomaranczy a do podwieczorku 2 kawałek sera białego a rodzynki i tak są pyszne niestety wiesniaczek mi nie podchodzi ostatnio skusiłam się na ten z piatnicy z ogórkiem kiszonym i po połowie zrobiło mi sie ble i wogóle jakoś nie smakuje mi ... sam biały serek jest OK
|
|
#12667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12668 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: owsianka, rogal, pol grahamki z masłem, szynką i pomidorem
![]() IIŚ: grahamka z masłem, szynką, ogórkiem ; activia O: pierś gotowana, surówka |
|
|
|
#12669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie lubisz wieśniaczków to nic na siłę Twaróg też jest dobry i chyba nawet więcej białka maNie jesz pieczywka ![]()
|
|
|
|
|
#12670 |
|
Zadomowienie
|
nio nie i to juz dlugo nie moge się przekonać ...
a tez chodzi o to że w mojej rodzinie chlebek biały rodzice jedza i go nie zmienią... były rozmowy a ja takiego jesc nie bede i staneło na tym ze nie jadam pieczywa czasami jakies wasy ale bardzo sporadycznie... ciesze się że jadłospis lepiej wypadł... ostatnio nawet pouczyłam mojego nauczyciela od WF bo on serwuje sobie na IIsniadanie i chyba obiad paczki z polewa czekoladawa i upierał sie że to świetny posiłek... heh
|
#12671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12672 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
No więc chyba zainwestuję, bo mnie kusi gotowana na parze rybka i warzywka Cytat:
|
|
|
#12673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12674 | |
|
|
Cytat:
![]() Ja tam bym bez pieczywa nie dała rady
|
|
|
#12675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od zawsze było białe i tylko białe, białe tosty na sniadanie, ale trochę wysiłku i zrobiłam małą rewolucję Teraz białe pieczywo w domku to rzadkość![]() Twarożek czy grahamka - biore jedno i drugie Ja też bym bez pieczywka długo nie wytrzymała
|
|
|
|
|
#12676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypominaj się często, bo wśród tylu postów nie trudno coś przeoczyć, a nie każdy ma czas żeby szukać Twojego jadłospisu Ja się poddaje, bo go znaleźć nie umięMasa wzrośnie jeśli będziesz przyjmować więcej kalorii niż wynosi Twoje zapotrzebowanie kaloryczne i jednoczesnie ćwiczyć Wtedy urosną Ci mięśnie. Bez ćwiczeń tłuszczyk. Jak będziesz przyjmować tyle ile wynosi Twoje zapotrzebowanie możesz być spokojna, bo nic urosnąć nie powinno![]() Ale wogóle ćwiczyć nie możesz Czy tylko jakieś określne ćwiczenia nie powinnaś wykonywać
|
|
|
|
|
#12677 |
|
Wtajemniczenie
|
to niech i agolek sie dopisze
![]() wczoraj S 4 wasy+philadelphia light+ kukurydza , kawa z mlekiem IIS jogurt sojowy ok 150g + otreby sojowe+slodzik+kakao lunch salatka z tofu+ogorek+kukurydza+pap ryka, 2 czekoladki z bombonierki Redbull sugarfree obiadokolacja pol kuraka pieczonego(bezz skory) + warzywa dzis S 4 wasy + philadelphia+kukurydza(uz aleznilam sie od tego serka kawa z mlekiemII s jogurt sojowy+otreby sojowe+jogurt truskawkowy lunch tofu+pomidor+ogorek+oliwk i i cos slodkiego pewnie,moze cappuchino obiadokolacja ryba grillowana z majonezem + brokul i jak to wyglada okiem wizazanek?
|
#12678 | |
|
xxyy
|
Cytat:
i tez zalezy czy sie odchudzasz bo jesli tak to kukurydza i majonez ( w duzych ilosciach) odpadaja
|
|
#12679 |
|
Zakorzenienie
|
a ja moje drogie dziś po raz pierwszy zafundowałam sobie owsianke z lyzką otrebow ze sliwkami, dorzucilam orzechy wloskie, kilka sliwek suszonych, kilka laskowych i kilka migdałow i to pochlonelam i było pyszne
![]() na drugie sniadane czeka na mnie WASA (jutro kupie jakas bułeczkę ) z jajkiem i ogórkiem zielonym, na obiad pieczona piers z kurczaka z zieloną fasolką i ryzem zapewne, na kolacje wlasnej roboty twarozek ze szczypiorkiem i pol grahamki z jajkiem. aha, jeszcze podwieczorek... hmm pomyslow brak
|
|
|
|
#12680 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#12681 |
|
Zakorzenienie
|
a mam jeszcze taką skromną prośbę do zorientowanych w prawidłowym odzywianiu
czy mogłybyście napisac taki jadłospis "idealny"? nie chodzi mi tu o wymienianie potraw, ani skladnikow z ktorych maja sie składać, tylko o to, czego powinno być duzo w sniadaniu, czego nie moze zabraknac w kolacji i ewentualnie jakies przyklady skladnikow w ktorych mozna tych elementow szukac.. czy moja prosba nie jest zbyt wygorowana? ![]() chyba ze juz gdzies cos takiego było, to prosze odeslijcie mnie. chce po prostu moc to wydrukowac i powiesic na lodowce. no i oczywiscie stosowac się ![]() wiem ze na kolację białka to podstawa, a na sniadanie zdrowa jest owsianka i na tym w gruncie rzeczy się moja wiedza konczy.. pomożecie?
|
|
|
|
#12682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#12684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musiałam wstać na 8 do Kościoła (rekolekcje) i teraz dopiero śniadanko zjadłam:
-szklanka wody, dwa jajka usmażone na maśle+kromeczka ciemnego pieczywa, zielona herbata dobrze czy źle? :P
|
#12685 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#12686 | |
|
|
Cytat:
ALE:- masło - raczej niezdrowe, a oprocz tego kaloryczne - jajka zjadłabym na kolacje, bo maja białko - za mało węgli (np. zamiast smazenia na masle jedna kromeczka chlebka wiecej) - warzywa - koniecznie dołącz -dobrze, ze duzo pijesz!
|
|
|
#12687 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
![]() Cytat:
spokojnie mozesz zjesc dwie kromki tego chleba, a maslo zastapic lyzka oliwy z oliwek - wtedy dostarczasz organizmowy zdrowych tluszczy a ja dzis zaszalalam na snaidanie - 200 g sera bialego chudego pokrojonego w kostke polanego activia sliwkowa. niebo w gebie to taka bombka bialkowa ale bylo tego troszke za duzo
|
|
#12688 |
|
Zakorzenienie
|
wkleję mój dzisiejszy jadłospis bo mnie nawet pingwinek na innym wątku pochwalił
I: serek wiejski, 3 łyżki otrębów, 3 orzechy, II: dziki łosoś z Alaski z puszki- po prostu boski, ogórek, III: 100g ryby pangi gotowanej + sałatka z pomidora i cebulki czerwonej + łyżka oliwy z oliwek IV: 100 g szynki z piersi + jakaś sałatka (niestety kupna)+ łyżka ziaren słonecznika V: 100 g twarogu chudego + łycha jogurtu nat
|
|
#12689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
|
|
|
#12690 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede w pracy od 13 do 20 wiec napewni powoli i spokojnie jesc nie bede
sI-serek wiejski z dodatkiem truskawkowym(godz.9) sII-2 wasy z maslem i rzodkiewka(godz.12) o-warzywka na patelnie bez tluszczu(14.30) k-3 wafle ryzowe i goracy kubek(17.30)
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Taki z niego niejadek był, więc mam kupiła jakiś syrop na apetyt i teraz tylko słodycze pochłania
Ach Ci rodzice

Nie można tak całego - 150 gram
Kurde, ja to ostatnio wszędzie ten twaróg wciskam