Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 01:17   #3511
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dlatego warto z takim młodym człowiekiem rozmawiać, że warto poczekać.
To prawda. W ogóle warto rozmawiać z dziećmi o seksie, i to zarówno o stronie fizycznej, jak i psychicznej.

Cytat:
Na szczęście on był mądry i sam mi wybił ten pomysł z głowy.
Dobrze, że i takie sytuacje się zdarzają

Cytat:
Za to...moi rodzice w ogóle ze mną nie rozmawiali, tylko rzucali "nie rób głupstw", co w sumie było takie nijakie, na odwal się.
Faktycznie, nie najlepiej…
Ale przynajmniej wiesz jakiego błędu wychowawczego nie popełniać
Stary 2013-04-08, 07:25   #3512
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez opl Pokaż wiadomość
A ja nadal tego nie rozumiem. A jakby było 4 synów to co wtedy? Albo 4 kobiety i jeden syn? Ok, Twój tata jakieś tam swoje zadania ma więc faktycznie nie ma co go do kolejnych wołać. Ale są domy gdzie facet jedynie pracuje zawodowo a w domu wielce zmęczony leży brzuchem do góry (wszystko najlepiej mu nosić) a jak jakieś sprzątanie czy inne "kobiece" zajęcia, to przecież w domu jest tyle kobiet a jaśnie pan ciężko pracuje na rodzinę i chce odpocząć. Może się łudzę, ale wierzę, że są rodziny gdzie facet mimo ciężkiej pracy zawodowej też chętnie lub mniej wykonuje "kobiece" obowiązki z żoną lub za nią bo jakoś tak chce trochę uczestniczyć w tym życiu rodzinnym :P

Żeby z radością i przyjemnością to nie znam nikogo, ale zarówno w moim rodzinnym domu jak i teraz pracami w domu się dzielimy. Nie jest to oczywiście podział po połowie czy grafik ale sprząta każdy. Inaczej nie wyobrażam sobie życia oboje w pracy a później co mąż na kanapę przed tv a ja zap... po całym domu? Bez sensu.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ale to są nieplanowane ciąże wszystko? E, chyba nie. Tak, jak drabineczka pisała, w 21 wpadek nie wierzę Nawet w 15 trudno mi uwierzyć
Powiem to co mi babcia kiedyś mówiła, że teraz to my mamy dobrze jak nie chcemy to dziecka nie zrobimy, chociaż z drugiej strony ona z dziadkiem nie unikali siebie a dzieci maja dwoje- w tym jedno planowane.
Bo tak na prawdę nawet kalendarzyk cos tam daje i przestrzegany zamiast 21 ciąż byłoby ich 5.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 07:39   #3513
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Powiem to co mi babcia kiedyś mówiła, że teraz to my mamy dobrze jak nie chcemy to dziecka nie zrobimy, chociaż z drugiej strony ona z dziadkiem nie unikali siebie a dzieci maja dwoje- w tym jedno planowane.
Bo tak na prawdę nawet kalendarzyk cos tam daje i przestrzegany zamiast 21 ciąż byłoby ich 5.
Ja tam w kalendarzyk (nie NPR) zbytnio nie wierzę. A już na pewno nie tak, że nagle zamiast 21 ciąż będzie 5. Mówimy tutaj o bardzo płodnej parze, a dodatkowo w czasie popołogowym to kalendarzyk sobie można włożyć… Między bajki

Tak czy inaczej, gdyby para chciała, to by nie miała tylu dzieci. Ale chciała… Co, jak mniemam, bardzo odbiło się właśnie na dzieciach, zwłaszcza tych starszych. W sumie, to dobry materiał do przeprowadzenia jakichś badań na temat wychowywania dzieci, bliskości itp.
Stary 2013-04-08, 08:06   #3514
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja tam w kalendarzyk (nie NPR) zbytnio nie wierzę. A już na pewno nie tak, że nagle zamiast 21 ciąż będzie 5. Mówimy tutaj o bardzo płodnej parze, a dodatkowo w czasie popołogowym to kalendarzyk sobie można włożyć… Między bajki

Tak czy inaczej, gdyby para chciała, to by nie miała tylu dzieci. Ale chciała… Co, jak mniemam, bardzo odbiło się właśnie na dzieciach, zwłaszcza tych starszych. W sumie, to dobry materiał do przeprowadzenia jakichś badań na temat wychowywania dzieci, bliskości itp.
Ja w kalendarzyk również nie wierzę ale przy zastosowaniu kalendarzyku plus stosunku przerywanego szanse jednak maleją.
Tak samo jak przy karmieniu piersią- tu niewiele osób wie że muszą byc spełnione kryteria LIM żeby KP zapobiegało ciąży.
I na prawdę na wsiach, gdzie poziom nauki i wiedzy o swoim ciele był żaden a wpływ koscioła duży, wiele małżeństw miało po 2-3 dzieci.

Nie mówię tu o NPR bo te stosowane mądrze i u osoby zdrowej są bardzo skuteczne.

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-04-08 o 08:11
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 08:18   #3515
201604200942
Konto usunięte

tak szczerze, to wolałabym, żeby moje dziecko uprawiało seks w domu niż szlajało się po krzakach albo melinach, by znaleźć odpowiednie miejsce do seksu.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 08:32   #3516
ajah
wańka wstańka

Cytat:
A ja uważam, że trzeba akceptować seksualność własnych dzieci. To ludzie, jak i my dorośli. Skoro za te naście lat, córka mi przyjdzie z osobą X i powie, że ze sobą chodzą, no to ok. Jedynie, żeby ta osoba ją szanowała, nie poniżała, nie biła i nie wymuszała seksu, jako "daru miłości" . Osobiście nie miałabym nic przeciw, żeby się kochała z kimś za ścianą. Będę chciała jedynie jej wpoić, żeby po 1. przemyślała, czy dana osoba jest tego w ogóle warta i po 2. żeby się zabezpieczała, bo choroby weneryczne i ciąża, nie biorą się z powietrza. To, że zakarzę w ogóle seksu, niewiele da. Mi jakby tak rodzice ględzili, to bym i tak na swoim postawiła...tyle, że seks bym uprawiała w domu partnera czy...gdziekolwiek indziej. Nie sprawdziliby tego w żaden sposób. A udawanie, że się nie widzi, czy spychanie na zasadzie "nie rób tego w moim domu" i otwieranie furtki na robienie tego gdzie indziej...to lekka hipokryzja .
Ja seksualność swoich dzieci akceptuję i szanuję. Z drugiej strony jest mi ciężko sobie wyobrazic moje maluchy jako nabuzowane hormonami nastolatki.
Nie wyobrażam sobie, by moje dziecko lat 16 uprawiało seks w domu, w kórym mieszkamy.
I nie,nie wyobrażam sobie równiez by łaziło gdzieś w krzaki na szybki numrek
Nie wierzę w dojrzałość i gotowość na seksw tym wieku.

Cytat:
Dlatego warto z takim młodym człowiekiem rozmawiać, że warto poczekać. Nawet, jak się myśli, że jest się pewnym...to nie zawsze tak jest. Jak miałam 15 lat, też poznałam kogoś, w kim się zakochałam i myślałam, że to to. Na szczęście on był mądry i sam mi wybił ten pomysł z głowy. Potem się okazało, że moje uczucie było wyobrażeniem na jego temat...bo po czasie poczułam coś w rodzaju rozczarowania tą osobą. Dziś bym żałowała. Za to swojego męża poznałam w wieku 16 lat...ale z pierwszym razem czekaliśmy jakoś do okolic moich 17 urodzin. Dużo rozmawialiśmy na ten temat. Za to...moi rodzice w ogóle ze mną nie rozmawiali, tylko rzucali "nie rób głupstw", co w sumie było takie nijakie, na odwal się.

Oglądam tvn style...przeraża mnie temat pedofilii w rodzinie. W ogóle uważam, że pedofile powinni mieć jedno miejsce na ziemi...a właściwie w dole w ziemi. Nie wierzę w żadne terapie itp.
Zgadzam się z tym,że rozmowa z dzieckiem jest konieczna: na temat seksu, emocji, czekania lub nie( czekania).

Co do pedofilii to dla mnie że każdy przypadek jest straszny. Mimo to, nikogo bym nie zakopywała.
Stary 2013-04-08, 09:30   #3517
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Ja seksualność swoich dzieci akceptuję i szanuję. Z drugiej strony jest mi ciężko sobie wyobrazic moje maluchy jako nabuzowane hormonami nastolatki.
Nie wyobrażam sobie, by moje dziecko lat 16 uprawiało seks w domu, w kórym mieszkamy.
I nie,nie wyobrażam sobie równiez by łaziło gdzieś w krzaki na szybki numrek
Nie wierzę w dojrzałość i gotowość na seksw tym wieku.
Że sobie nie wyobrażasz....

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 09:57   #3518
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Nienawidzę pedofilów, jeden atak mi skutecznie zrył psychikę.Nie wierzę w cudowne ozdrowienie takich ludzi. Dlatego jestem za ich totalną separacją od społeczeństwa. A nie, że niby taka osoba przeszła kurację, zmienia dane...a potem jest woźnym w szkole .

Popieram akcje upubliczniania wizerunków takich osób, które mają wyroki, np. klik

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-04-08 o 09:59
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:38   #3519
monicar
Zakorzenienie

Ogólnie jestem za tym, że utworzyli coś na kształt dawnych kamieniołomów. Osadzaliby tam degeneratów. Ludzi, którzy i tak do końca życia gniliby w więzieniu zbijając bąki, na koszt podatników, a tak to odpokutowaliby ciężką pracą i przysłużyliby się czemuś.
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:49   #3520
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://niedziela.nl/index.php?option...dia&Itemid=128 omg , gdzie ja mieszkam? Ręce opadają.
Stary 2013-04-08, 11:10   #3521
ajah
wańka wstańka

Cytat:
http://niedziela.nl/index.php?option...dia&Itemid=128 omg , gdzie ja mieszkam? Ręce opadają.
To jest masakra.
Stary 2013-04-08, 11:24   #3522
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Też mi ręce opadają, gdzie Ty mieszkasz.
A tak szczerze to trochę strach, że kiedyś może będziemy mieć parady pedofili.

Stary 2013-04-08, 11:52   #3523
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też mi ręce opadają, gdzie Ty mieszkasz.
A tak szczerze to trochę strach, że kiedyś może będziemy mieć parady pedofili.
Już istnieje polska strona w internecie, która mówi o czymś, co jest nazywanie 'pozytywna pedofilia'. Kodeks karny zabrania propagowania zachowań pedofilskich, ale jak sama strona głosi, jest ona umieszczona na serwerze zagranicznym, więc mogą guzik zrobić autorowi To mnie dziwi, że mało kto o tym mówi i nic się z tym nie robi. Niedobrze mi, gdy czytam zawartość tej strony, zwłaszcza test 'sprawdź, czy jesteś pedofilem'.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:12   #3524
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Już istnieje polska strona w internecie, która mówi o czymś, co jest nazywanie 'pozytywna pedofilia'. Kodeks karny zabrania propagowania zachowań pedofilskich, ale jak sama strona głosi, jest ona umieszczona na serwerze zagranicznym, więc mogą guzik zrobić autorowi To mnie dziwi, że mało kto o tym mówi i nic się z tym nie robi. Niedobrze mi, gdy czytam zawartość tej strony, zwłaszcza test 'sprawdź, czy jesteś pedofilem'.
A to się czasem nie nazywa Mały Książę, czy jakoś tak? Kiedyś było o tym głośno.
Stary 2013-04-08, 13:21   #3525
Phoce
Flawless

Cytat:
A to się czasem nie nazywa Mały Książę, czy jakoś tak? Kiedyś było o tym głośno.
Tak, o to chodzi.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:25   #3526
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Tę stronę prowadzi (prowadził) niejaki Misiaczek?
Stary 2013-04-08, 15:29   #3527
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Aż mi niedobrze się robi. Jeszcze...jak można wykorzystać tak piękny motyw, jakim jest Mały Książę. Ta książeczka jest cudowna i bardzo mądra a jakiś zwyrodnialec sobie nią szasta, jakby to był Fakt czy inna ku*a .
Stary 2013-04-08, 15:38   #3528
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Aż mi niedobrze się robi. Jeszcze...jak można wykorzystać tak piękny motyw, jakim jest Mały Książę. Ta książeczka jest cudowna i bardzo mądra a jakiś zwyrodnialec sobie nią szasta, jakby to był Fakt czy inna ku*a .
Nawet nie mów o niej "książeczka"

Stary 2013-04-08, 15:42   #3529
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie to była właśnie "książeczka", taka do przeczytania przed snem albo do wspólnego czytania z dzieckiem, ale nie zmieniła mi światopoglądu ani mną nie wstrząsnęła, sorry ^^ No, nie czaruje mnie to.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:50   #3530
opl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Dla mnie to była właśnie "książeczka" , taka do przeczytania przed snem albo do wspólnego czytania z dzieckiem, ale nie zmieniła mi światopoglądu ani mną nie wstrząsnęła, sorry ^^ No, nie czaruje mnie to.
Ja czytałam ją 2 razy tak słabe na mnie zrobiła wrażenie, że nie pamiętam o czym była - w sensie motta jakie podobno za sobą niosła. Moja młodsza siostra obecnie ją przerabia w gimnazjum. Może z ciekawości przypomnę sobie jej treść.

Z lektur ostatnio w końcu przeczytałam cały Folwark Zwierzęcy. Bardzo mi się podobał. Obecnie w wolnej chwili męczę Rok 1984

A panowie pedofile to chyba wstydu nie mają, że się zbytnio nie kryją tworząc takie strony. Być może strona jest na zagranicznym serwerze ale przecież tworzą ją Polacy, żyjący w Polsce, których obejmuje polskie prawo. Dziwne, że niby nie ma na nich haka 0o

Edytowane przez opl
Czas edycji: 2013-04-08 o 15:51
opl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:56   #3531
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogłam znaleźć odpowiedniego słowa...użyłam neutralnego.

Czytałyście? Sorry, ale dla mnie to chore. Dla mnie to stawianie złotych cielców ku uciesze prostej gawiedzi. JP2 nie chciał żadnych pomników i za tą kasę na pewno można byłoby wspomóc jakieś hospicjum czy szpital dziecięcy. W Wałbrzychu ostatnio zamknęli intensywną terapię dziecięcą i co??? Trzeba drałować do Wrocławia. Aż boję się pomyśleć o godzinnej podróży z dzieckiem wymagającym natychmiastowej opieki. Życzę temu pomnikowi, żeby w niego piernicznął megaśny piorun, który go rozwali w drobny mak. Żenada i tyle . Tak samo jak z Rio de Świebodzineiro. Wzbudza to poczucie zażenowania i tyle. Nie jest to ani ładne, ani fajne. Pomnik JP2 będzie kolejnym punktem szyderczych podróży po Polsce i robienia sobie głupich zdjęć na kwejki czy inne demotywatory.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

OPL - na takiej samej zasadzie działała strona nazioli z Krew i Honor .
Stary 2013-04-08, 15:59   #3532
201607231707
Konto usunięte

Ja w ogóle nie rozumiem tej manii stawiania wypaśnych w cholerę drogich pomników. Dla upamiętnienia osoby czy wydarzenia wystarczy skromny, ale ładny, dobrze wykonany i estetyczny, resztę kasy powinno się przeznaczyć na coś ważniejszego.
Stary 2013-04-08, 16:02   #3533
opl
BAN stały

Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem tej manii stawiania wypaśnych w cholerę drogich pomników. Dla upamiętnienia osoby czy wydarzenia wystarczy skromny, ale ładny, dobrze wykonany i estetyczny, resztę kasy powinno się przeznaczyć na coś ważniejszego.
Dokładnie, w ogóle to fajnie kiedyś o pomnikach w Polsce napisała ta blogerka: http://asiaya.blox.pl/2013/04/Bez-se...l#.UWLNnEqGfHk
Albo stawiamy coś estetycznego albo przeznaczmy kasę na potrzebujących. Kurde, chcę być Prezydentem Miasta albo jakimś innym Wójtem!
opl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 16:10   #3534
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez opl Pokaż wiadomość
Kurde, chcę być Prezydentem Miasta albo jakimś innym Wójtem!
Ja chcę być dyktatorem x3
Stary 2013-04-08, 16:18   #3535
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie mogłam znaleźć odpowiedniego słowa...użyłam neutralnego.
.
No książka, dla mnie to na pewno nie jest coś, co dziecko zrozumie. Tzn. może i zrozumie część po dziecięcemu, ale żeby w pełni to pojąć trzeba dorosnąć. Jakbym miała 10 rzeczy do zabrania na bezludną wyspę to ona byłaby na pewno jedną z nich.

Stary 2013-04-08, 16:24   #3536
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No książka, dla mnie to na pewno nie jest coś, co dziecko zrozumie. Tzn. może i zrozumie część po dziecięcemu, ale żeby w pełni to pojąć trzeba dorosnąć. Jakbym miała 10 rzeczy do zabrania na bezludną wyspę to ona byłaby na pewno jedną z nich.
Na pewno nie jest to lektura na jeden raz i do widzenia.
Stary 2013-04-08, 16:29   #3537
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Na pewno nie jest to lektura na jeden raz i do widzenia.
Dla mnie jest Przeczytałam, podobało się, ale wracać do niej raczej nie zamierzam.
Stary 2013-04-08, 16:32   #3538
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie jest Przeczytałam, podobało się, ale wracać do niej raczej nie zamierzam.
+1. Nie ogarniam czaru Małego Księcia. Książka jak książka.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 16:36   #3539
201607231707
Konto usunięte

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40199688]+1. Nie ogarniam czaru Małego Księcia. Książka jak książka.[/QUOTE]

Ja generalnie o tym czarze tylko słyszałam, bo sama tego nie czuję. No nie i juz, dla mnie to zwykła książka.
Stary 2013-04-08, 16:39   #3540
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jakby się wszystkim wszystko podobało, to świat byłby nudny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości