|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
ada32 ponapawaj mnie trochę optymizmem do porodu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Justyna,
![]() Dzieki w sprawie stanika. Zamówie sobie juz po. Cos mi sie wizaz psuje. Nie moge uzywac polskich liter, bo wychodza mi jakies czeskie litery. W wordzie mam normalnie ![]() Kilka dni temu wyczulam stopke Bartulki, az sie poryczalam. Normalnie czulam takiego twardego, okraglego guzka wielkosci moze z 5 cm pod prawa piersia. Zaczelislimy z TZ macac te stopke i sie schowala. ![]() ![]() Jeszcze tylko 4 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waży około 2 kg. Lekarka stwierdziła, że ta główka mniejsza o tydzień to może być, a brzuszek ... ja też byłam chuda jak się urodziłam. Stwierdziła, że powodów do zmartwień nie ma, bo dziecko od początku było mniejsze niż terminy i rozwija się regularnie. A, szyjka się skraca i jest ok jak na 35tc, cokolwiek to znaczy. Na USG leżała pięknie głową w dół, ideał dziecka, a w sklepie, stoję w kolejce i co czuję? Z jednej i drugiej strony brzucha coś gila, no takiego szpagatu to nikt nie potrafi, więc znowu się przekręciła. Wiercipięta mała. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my ostatnio byliśmy u mojej babci i mówiliśmy, że Tż miał aż 4,68kg i że się martwimy żeby nasz nie był taki duży, bo ciężki poród będzie.. a babcia lightowo odparła: "eee to nie jest aż tak dużo, dzieci nawet po 6kg się rodzą" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wagą po ciąży się nie martw - samo karmienie piersią już z nas sporo wyciągnie, a i będziemy się razem motywować do treningu ![]() z ciekawości się zważyłam - przybrałam troszkę! ![]()
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
w Superpharm, ale Ash mowila, że Auchan bez promocji bylo taniej wiec jak masz Auchana to moze tam kup..
Byłam u gina.. Rozwala mnie ta babka za każdym razem.. Dzisiaj sie pyta jak samopoczucie, mówię jej żę dobrze ale ciągle puchne, a ona czy to nie mija przez noc.. a ja po nocy to właśnie czuje najmocniej.. No to ona z przerażeniem a kiedy był mocz badany i czy bialka nie bylo.. A ja że dawno (bo ostatnio chociaz jej mówiłam, żeby zrobić stwierdziła, że jednak nie ma potrzeby, a też o tej opuchliźnie jej mówiłam ![]() Na szczęście cisnienie jest w normie 110/80.. A mocz mam jutro robic z samego rana.. I gdyby wyszlo białko to do niej przyjść.. Swoją drogą na szczęście mam bezproblemową tą ciąże, bo z jej nieogarnieciem to nie wiem co by było.. A i mnie się pyta czy łykam magnez i nospę.. Ja, że nospę nie, ale magnez tak.. A ona czy brzuch już sie mi nie spina?? Ja ze mi sie nie spinal tylko miałam skurcze nóg.. On aaa.. i co poprawiło sie?? BTW magnez mi przepisywała jakies 3 miesiace temu i teraz się pyta czy się poprawiło?? A jeszcze mówię jej ze ciągle brakuje mi kilku badań i czytam jej ze hiv, hcv, gbs itp.. A ona ze jak to brakuje jak ona zawsze na pierwszej wizycie wypisuje.. To ja mowię ze byłam u kogoś innego na pierwszej wizycie.. Szczegól ze jakies 4 miesiace temu prosilam ją zeby sprawdziła jakich badan mi brakuje bo byłam u kogoś innego i raczej nie mam wszystkich to sprawdzała i mi na jakieś wypisała.. ale tak sprawdzała, że nie na wszystkie ![]() ![]() A dzisiaj idę na spotkanie w spółdzielni.. Bedzie sie działa bo przyjdą geriawity z mojego bloku i bedziemy przegłosowywać jakieś uchwały ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- ja mam około 40 w takim rozmiarze 56/62 |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie młody nie ma po kim być szczupłym bejbikiem, więc zobaczymy... co do szyjki - no jak to, cokolwiek to znaczy? znaczy, że szyjka też się szykuje terminowo ![]()
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
oj tam, nie należy się ograniczać
![]() ![]() tak ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż mój gin po jakimś 2tygodniowym urlopie (gdzieś w słońcu, bo taki opalony i rozweselony) też mnie rozbroił... "a tardyferon pani dalej bierze, tak?" ja na to, ale jaki tardyferon, dotychczas miałam hemoglobinę grubo ponad 13, teraz mi dopiero spadło, ale dalej w normie... mam brać? "aaa, tak, to proszę brać w takim razie zapobiegawczo, bo jak spada, to lepiej brać" ![]() spotkania w spółdzielni - fajna sprawa ![]() ![]()
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
mi też wybiło 15 kg.. chciałam utyć max 16 kg ale jeszcze 4 tygodnie wiec może być 17 kg..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1486 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się właśnie ostatnio gin pytała czy mnie skóra nie swędzi. I dała skierowanie na badanie jakieś z wątroby. Właśnie o tej cholestazie mówiła. Ja mam na szczęście dobry wynik. Jeszcze nie doczytałam jak tam u Ciebie. Cytat:
![]() ![]() Bardzo się cieszę bo martwiłam się o was. I w sumie pół niedzieli myślałam co tam u Ciebie i axeli. Co do chusteczek zazdraszczam bo ja to wszytsko musze kupić. Skąd wogole takie ilości?? Wymieniłabym się ale nie mam za bardzo na co. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My będziemy mieć malowanie w maju. Zabiję chyba ojca jak nie zdaży zanim mała się urodzi bo musi okno zmienić dlatego tż czeka z malowaniem. A okna właśnie dzisiaj pojechali zamówić. Cytat:
Moja nie robiła mi tych badań. I ostatnio jej mówię, że mama pracuje w przedszkolu i ta się mnie pyta czy robiłam cytomegalie ( jakoś tak ), a ja że nie kazała mi. A ona, że jak mama pracuje w przedszkolu to powinnam. Ale skąd ja miałam to wiedzieć ![]() Nadrabiam dalej.
![]() |
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jak nei ma innej opcji to wiadomo, bez wahania trzeba zrobić, ale tak na żadanie to dla mnie bez sensu.. w koncu natura wiedziala co robi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mimo to nastawiałam się pozytywnie i miałam nadzieję, że u nas wszystko przebiegnie bez komplikacji. Bardzo chcę urodzić naturalnie.. ![]() cc to poważna operacja i uważam że warto zaryzykować i spróbować sn. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
hej kochane
Witam się z Wami bardzo ciepło w ten deszczowy dzień Ja co prawda nie jestem w ciąży ( ) ale bardzo lubię podczytywać Wasze opisy porodów i myśleć o tym jak to będzie ze mną mam 20 lat i jestem pół roku po ślubie, studiuję a w maju 2014 chcemy zacząć starania o dzidzię
![]() |
#1494 | |||||||
Zakorzenienie
|
My jeszcze 2 dni i też zostaną nam 2 miesiące.
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymajcie się tam dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Ja już od miesiąca marzę, żeby ubrać baletki bo powoli coraz cieżej mi sie zginać do tych butów. Cytat:
Ja miałam raz po wizycie, ale zaraz przeszło wiec stwierdziłam, że coś mi podrażniła tam bo teraz jest ok. Odpoczywaj kochana. ![]() ![]() mi też ostatnio powiedziała, że brak seksu. Sama się domyśliłam jak kazała mi leżeć bo mała "się ciśnie" ale podtrzymała zakaz. Cytat:
Cytat:
Ja to nigdy nie wiem co mi mała wypycha ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-08 o 15:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Rozwaliło mnie jedno nazwisko.. Lekarz ginekolog o nazwisku - Gmyrek ![]() ![]() Na pewno dobry specjalista ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
NA razie nic nie wiemy więcej. Tż był ostatnio na policji ale gościa, który sie tym zajmuje nie było i ma iść jutro albo w środę to może czegoś się dowiemy.
#1497 | |
Zadomowienie
|
http://moda.allegro.pl/l-lekki-szlaf...140470295.html
Dziewczyny fajny szlafrok do szpitala na czerwiec? A może widziałyście coś fajniejszego w tej cenie? Teściowa dała mi jakieś podomki ale ![]() Cytat:
Pewnie lubi sobie poGmyrać ![]()
Nasze szczęście Julia ![]() Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-04-08 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie beznadziejny humor zlapal :/ w ciazy nie mialam zadnych humorkow a teraz na smety mnie wzielo
![]() Jak nigdy... Ehhh, 25 dni do terminu wg miesiaczki, a ja mam wrazenie, ze jeszcze kupa czasu ![]() Rozliczala ktoras z Was sama pit? Macie jakies przydatne do tego stronki? ide do sklepu, moze poprawie sobie nastroj w spozywczaku ![]()
#1500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.