|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
|
|
#4832 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Znowu mam spamować?
![]() No dobsz chociaż nie znam szczegółów, sprawy nie śledzę i może coś pokręcę. Założył blog perfumeryjny i udzielał się na Wizażu często rzucając kontrowersyjne stwierdzenia itp. więc szybko narobił sobie wrogów ale pal licho. Później dopadła go mania wielkości. W grupie (na studiach) stworzyli zapach Politechniki, kilka osób było zaangażowanych w ten projekt ale TKINWW nazywał zapach "swoimi pierwszymi perfumami". Blog przekształcił w magazyn a w blogrollu, czy jak to się tam zwie, umieścił najważniejsze (no, najlepsze) perfumeryjne blogi ogłaszając łaskawie, że obejmuje je swoim patronatem. Na co większość autorów nie chciała się zgodzić i prosiła o wykreślenie ![]() Podebrał też nazwę jednego z fajniejszych blogów ale po wejściu na stronę zostawało się przekierowywanym do niego czy coś w tym guście. W techniczne szczegóły nie wnikam bo się nie znam ![]() Podobno były też jakieś PW, jakieś oskarżenia, inne nieczyste zagrania... Ogólnie traktuje perfumeryjną blogosferę jako konkurentów, których trzeba wyeliminować na co reszta załamuje ręce bo pisze głównie dla przyjemności. Kuniec. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Nie, po warkoczu są zazwyczaj wymęczone, krzywe, ze sterczącymi końcami ale nie spuszone. A szkoda, chciałabym w ten sposób je układać, podoba mi się efekt u innych. Spuszyły się po tej próbie prostowania, następna za rok, hehe. Cytat:
Ale jak się przytyje to gumka wbija się w boczki
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Red- aha spoko, noo ja terz bardzo rzadko prostuje, ale prostownicą, czasem grzywkę. Po warkoczu tez mam czasem takie powywijane konce, one sie nieraz dziwnie układają po warkoczu a czasem super
urok loków ja siedze z maską kallos wymieszanką z pianką czerwona na odswiezenie koloru i z kakao! hehe pachniało to jak budyń mniam kakaowo waniliowy jak spłucze, wymyje i wysusze, porobie fotki, na wieczór dodam na razie siedze z czepkiem
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
W sumie to ja co mycie używam mocniejszych szamponów, typu polena eva naturia pokrzywowa, Radical.. Więc nie wiem już ;/
Może są za ciężkie? Bo ścięte na prosto, tzn. bez cieniowania. Cytat:
Cytat:
![]() Kaveri, przyszła paczuszka, dziękuję kochana! Co do odwdzięczenia to dogadamy się na PW, co byś potrzebowała, wtedy kupię i się podzielimy
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w galerii handlowej jeszcze Triumpha, ale czytałam na Wizażu ( ) że nie warto.
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się pochwalić, że dzisiaj z niewiadomych przyczyn jestem właścicielką objętości, która nie wiadomo skąd się wzięła
już 7 mycie pod rząd Oleo , a ja zamiast obciążenia mam ich tyyyle a jakie mięciusie
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje włosy to dobra reklama tego produktu
![]() Zakupię go jak coś zdenkuję
|
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
Xminor dobre sa
![]() Ja mam dzis cos podobnego
|
|
#4842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz to różnie. Moje są chyba dłuższe od Twoich i mam w sumie 1cm cieniowania z tyłu. A kręcą się i falują jak głupie od uszu w dół plus grzywka która sięga poniżej brody. Spróbuj z tym resetem. Cytat:
A ja dzisiaj dostałam komplementa że ładnie wyglądam a włosy to już wgl. I rozczesałam moje kudły. Moja falki i spiralki na końcach wyglądają lepiej
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Xminor śliczności!
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf ![]() ![]()
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak myślicie jak bym mogła osiągnąć taka fryzurę jak w załączniku? To jest mój ideał fryzurowy Mam pytanie: Czy są tu osoby, które mają pojęcie o certyfikacji zawodu księgowego? Potrzebuję info do pracy magisterskiej i szukam ratunku wszędzie. |
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję komplementu
|
|
#4846 |
|
Konto usunięte
|
Przyszła do mnie paczuszka z książkami do szkoły
Co do włosów to moje układają się całkiem fajnie. Ostatnio poszłam spać w mokrych włosach i obudziłam się w prostych falach Ma któraś z was różową odżywkę z Elseve? Pytam, bo jestem ciekawa opini. A robię denko. 4odżywki i 1 maska . Poleciłybyście mi jakąś dobrą odżywkę z Sylikonem? Zależy mi na tym by zabezpieczyć końcówki. Stosuję niby jedwab z CHI i mieszankę olejów na końcówki. Ale i tak się rozdwajają |
|
|
|
#4847 |
|
Wtajemniczenie
|
Może spróbuj z jaką lekką odzywką b/s ale użyj jako d/s?
|
|
#4848 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę pokombinować
![]() Dziękuję za radę
|
#4851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie rozwiązałaś z tą gumką ile masz wzrostu? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4852 |
|
Spaceroholiczka
|
Dziewczyny ze śląska: nie wykaraskam się na te piątkowe spotkanie. Jestem chora, w środę i piątek mam kontrolę, jutro rano jadę na badania, a po południu do immunologa. Z alergenem i wenflonem będę musiała chodzić 72 godziny, od paru dni chodzę też w masce, żeby się odizolować, jak przy przeszczepach szpiku. Nie gniewajcie się
![]() Miranda, nie ma za co! Mam nadzieję, że wszystko Ci się spodobało. Blondyna, jeśli chcesz, to możemy się dogadać co do wysyłki odlewek, skoro nie dam rady się pojawić na zlocie. W każdym razie ja nadal jestem zainteresowana. Dolczi, mignął mi załącznik... Zakochałam się w tych włosach! Xminor, śliczne włosy! Zbieram się, odmelduję się może za parę dni. Nie spamujcie za dużo
|
|
|
|
#4853 | |
|
Konto usunięte
|
Kascysko wysłałam Ci prive
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Kaveri życzę Ci przede wszystkim zdrowia |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, ale nie mam typowych dla ŁZS łusek (tych płatków skóry jak ŁojotokowaGłowa), tylko tłusty łupież pod paznokciami jak się podrapię
Tylko ten łój czasem trudno mi domyć. Trudno mi to nadal ocenić. Czasem sobie myślę czy może nie zacząć bawić się w hormony, ale z drugiej strony nie mam pewności czy mi ograniczy w jakimś stopniu przetłuszcz, a poza tym obawiam się skutków ubocznych ![]() Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#4855 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładnie wyszło, zawijaj częściej. ![]() Cytat:
i mam to samo wrażenie, że ciasna w ramionach. To chyba sprawka kroju i grubego materiału.Cytat:
Wróciłam do grzebienia po myciu. Cytat:
![]() Myślałaś o tym, żeby delikatnie je wystopniować? |
||||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda że mieszam w Niemczech i że nie ma mnie teraz w Polsce- bo mieszkam na śląsku właśnie i chętnie bym się z wami spotkała też
Co do mojego dzisiejszego mycia. Nałożyłam olej ten alverde i tylko od polowy włosów tam gdzie najbardziej suche są.. Po jakiejś godzinie wzięłam 3 łyżeczki małe maski plus łyżeczka kakao.. do tego tradycyjnie na odświeżenie koloru pianka venita.. trzymałam pod czepkiem 20minut. Spłukałam i dałam szamponu od synka mojego tego babylove na skalp. masowalam i podlewalam woda letnia uwaga konewka zabawkowa :P haha.. splukalam i dalam ta odzywke fructis, dosc sporo jej.. potrzymalam około minuty. splukalam. gdy wlosy schnely dalam troche olejku alverde zamiast odzywki b/s ;] niestety włosy trochę się puszyły, pewnie to wina protein w kallosie.. spiełam je w warkoczyk i pochodziłam 2 godziny, jak rozpusciłam to jakoś to wygląda teraz.. fotki dodam potem.. ale wlosy sa miękkie i gładkie super w dotyku, tylko nadal troche napuszone jak sie je tylko przeczesze palcami ..
|
#4857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajne spiralki ![]() Po dwóch dniach milczenia zaczyna mi powolutku wracać głos i teraz już jestem w stanie wyartykułować jakieś podstawowe dźwięki, a nie tylko strumień ciepłego powietrza Mam nadzieję że za jakieś 3-4 dni już nie będę miała problemów z komunikowaniem się... ![]() A moje włosy (żeby nie było tak offtopowo) jak zwykle do bani Nie wiem, czy Potters im nie pasuje czy o co chodzi... no ale dieta to dieta.
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zdrówka życzę moja biedulko
|
|
#4859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pierwszej kolejności idę po stanik, później coś na włoski pewnie. ![]() Frustisów jest od groma np. w Realu, ja tam zawsze kupuję. I są w rozsądnych cenach, chyba ok. 7,50zł. Cytat:
Ogólnie mój wzrost mi nie przeszkadza, ale patrząc na takie zdjęcia, chciałabym mieć te parę(naście) cm więcej i móc założyć taką spódnicę. Cytat:
1. odpowiednie cięcie 2. tapir, tapir, tapir 3. lakier, lakier, lakier. I bardziej tylko do zdjęcia. Red, wysłałam, teraz się zaczynam zastanawiać, czy przetrwa. |
|||
|
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jakieś pomysły na taki nawilżający psikacz? przed myciem, więc może być z olejem
do wyboru: *olej z awokado *olej z pestek winogron *olej arganowy *d-pantenol *gliceryna *aloes zatezony 10x *oliwka BD * jakieś odzywki: Potters aloes, Bingo Shea, Isana Kakao no nie wiem ;P nie mam pomysłu a chciałabym zrobić taką mgiełkę pod olej i żeby popsikać jak nie mam czasu się bawić w mieszanie wszystkiego ![]() i Kascysko czy twarz można tak normalnie smarować kwasem hialuronowym ;> czy on działa złuszczająco tak jak inne kwasy? chyba nie nie? kupiłam i głupia, nie wiem co z tym zrobić
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

urok loków 

Mam w galerii handlowej jeszcze Triumpha, ale czytałam na Wizażu (