![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() chociaż raczkować dalej nie raczkuje ![]() Maciejko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-08 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
![]() Nadalko - pamiętam, że miałaś z okna piękny widok. Obecny jest mniej malowniczy, ale za to nie musisz daleko chodzić po zakupy. Branzoletko - na wszelki wypadek przeszłabym się do neurologa. Wcześniej na pewno bym go nie sadzała, ale domyślam się, że jak mu kilka razy pomogłaś, to pewnie teraz wymusza to płaczem. Oby okazało się, że Patryk nic nie robi, bo uważa, że wystarczy "zawołać" mamę. ![]() Wydaje mi się, że wiele dzieciaczków miało problem z wyciągnięciem rączki spod brzuszka. Swojej kilka razy pokazałam jak to zrobić, ale tak, żeby mogła powtórzyć ten ruch sama. Jak jej się nie udawało, to czasem kombinowała, a czasem płakała i wtedy po chwili interweniowałam. Cytat:
* Dziękuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Dal R.
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Moja w obie strony zaczęła się przewracać ok 6,5mc życia. A ogólnie porusza się (jakkolwiek to rozumieć) od 4,5mc , całe szczęście jeszcze nie zaliczyła upadku z wysokości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||||
Zakorzenienie
|
Wiktoria - gratuluję tylko jednego posiłku w butelce.
Irmusia - oby chociaż z mamą chciał zostać. I gratuluję małego króliczka w domu. Nadalko - u R. dziąsło na górnych jedynkach wcale nie wyglądało tak samo, jak na dolnych, ale pediatra mówiła, że ona ma je dosyć duże, więc może stąd ta różnica. Cytat:
Cytat:
I przy okazji dorzucę małe podsumowanie: w ubiegłym tygodniu zużyła 51 pieluch ![]() Cytat:
Cytat:
Ponieważ zaczynamy szczepienia w drugim półroczu, to po dwóch miesiącach będzie druga dawka, a w drugim roku życia przypominająca. * Doceniam łaskawość swojego dziecka. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Mandi - gdybyśmy zaczęli szczepić po roczku, to byłaby tylko dawka podstawowa i przypominająca, czyli 2x180 zł. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() Lu dzisiaj na spacerze też coś kwękała... ale znaleźliśmy super nową miejscówę na spacery ![]() strasznie dużo Wam tych pieluch szło
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję... Zdrówka życzę ![]() Mój też nie lubi żadnych takich zabiegów i reaguje tak samo ![]() Cytat:
![]() Dużo umie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() P.S. Widzę, że nie zacytowało mi wszystkiego, więc z góry przepraszam, bo na pewno coś pominęłam. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam !
U nas juz w ruchu kurtka wiosenna a Wy bidulki jeszcze w kombinezonach sie meczycie współczuję. Wanilka nocka byla lepsza ale wieczor byl straszny mala marudzila caly dzien do tego po kolacjo zwymiotowala mi cale mleko az do obiadu po czym zasnela z pustym brzuszkiem. O polnocy sie obudzila z placzem ale dalam mleczko wypila wszystko i zasnela mi na rekach pod koniec picia. Później ok 3 sie krecila wstalam glaskalam dalam smoka a pozniej tz mowil ze o 6 pila mleko. Dzis tak nie marudzi jak wczoraj zebow nie widac ale strasznie sie slini i paluszki non stop w buzi. Do tego przyplatala nam sie ciemieniucha ale w sobotę i wczoraj naoliwkowalam jej cala glowe trzymałam tak ponad godzine przed kąpielą i dziś juz nie ma sladu. W pracy koszmar ale byle do piatku. Aha współczuję wszystkim chorowitkom i zabkujacym dzieciaczkom musimy to jakos przetrwac innego wyjscia nie ma. Ciężki nas los matek. W sobote byliśmy na zakupach tz sie obkupil ze szok a ja jak zwykle nic. Po przymierzeniu jednych spodni zalamalam sie od nowa i zrezygnowalam. Zastanawiam sie nad tymi koktajlami wspomagajacymi odchudzanie co sadzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | ||||||
Wtajemniczenie
|
ale dziś piękna pogoda
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na koktajlach sie nie znam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja to dostałam o pediatry i w mojej ulotce jest napisane że od 3 miesiąca życia ale pewnie wkleiłam zdjęcie "wersji" dla dorosłych Karolina w takim razie tym razem DOKŁADNIE to co mam ja mam tutaj ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-08 o 18:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam juz duża butlę, o 16 maly wytrabił 170ml mm z kleikiem, teraz trabi kaszke, wysżło nam 240ml ciekawe ile obali ![]() edit: poprawka wypił 200ml kachy po czym zasnął, TŻ go odłozył a ja zbieram szczenke...... Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-04-08 o 18:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
phdwao ja bym spróbowała rzadszych kapieli, to wydaje mi sie ppodstawą przy wysuszeniach; pamiętam jak nam babeczka mówiła w SR że zdrowsza dla skóry jest kapiel co 2 dzień żeby nie pozbawiać skóry naturalnej bariery ochronnej
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pogoda jednak dopisała-byliśmy na długim rodzinnym spacerku ![]() ![]() ![]() A teraz siedzę sama z dziewczynami-mąż dziś niby ma wolne, ale na 17 wyznaczyli mu late shift ![]() Marysia już fajnie stabilnie siedzi ![]() ![]() Długo Waszym dzieciaczkom zajęło nauczenie się siadać z leżenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja jeszcze nie siada z leżenia, ale wiem, ze prawidłowo dziecko powinno siadać z położenia na brzuchu przez zgięcie w biodrach i obrót tułowia. A nie z pozycji na plecach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam już jak Dorotka zaczęła siadać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 5 h brzmi super ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- natalko masz bardzo pociesznego avatarka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Haniu Lu nie siada z leżenia na plecach. Jak już to tak jak pisze Linka, jakoś niedawno, ale robi to niezwykle rzadko bo ona nie lubi siedzieć. Albo ciągle w ruchu, albo leżenie na brzuszku
#4883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie umiem powiedzieć dokładnie ile, ale ze 3 tygodnie na pewno. No i siada właśnie niby mniej prawidłowo - z leżenia na plecach. Na ogół podnosi się siłą mięśni brzucha, nie podciąga. Miałam już wczoraj POKAzać sobotnie nabytki. Zatem POKAzuję ![]() (podkład nieprzemakalny pod prześcieradło i komplet nowych ścierek kuchennych jednak sobie daruję ![]() dla małej: 1 i 2 - spodnie letnie z H&M, obie pary w rozmiarze 80, przypuszczam, że będą dobre raczej w drugiej połowie lata 3 - szorty (kolejne ![]() 4 - pajacyk z lumpa ![]() ![]() ![]() 5 - spodenki o tym samym pochodzeniu. Ujął mnie fason - w założeniu są dość krótkie, pod kolanko ![]() 6 - opaseczka ![]() i dla mnie kapelusz. Na żywo kolor jest nieco bardziej zgaszony. Z myślą o palącym prowansalskim słońcu (obym się nie przeliczyła! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
Dep jak zawsze rewelacyjne nabytki!
#4885 | |
Zakorzenienie
|
moja też nie.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u nas dobrze. No, stosunkowo dobrze. Małemu chyba idą zęby (wiem wiem, idą już 2 miechy ![]() ![]() No i z ciekawszych rzeczy to idziemy na basen z juniorem ![]() ![]() Nooo, zaraz będzie laski podrywał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idź do lekarza. Pewnie bardziej Ty tego potrzebujesz żeby się upewnić niż mały ale warto żeby mieć spokojne myśli. Ja też tak byłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurde, ale masz pogodę! A u mnie dziś cudna pogoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Irmusia, jaki królik? Chyba coś przeoczyłam ![]() Mój młody najpierw siadała z leżenia na plecach (nigdy mu w tym nie pomagałam) - przekręcał się na bok i podnosił podpierając rękoma. Teraz siada też z leżenia na brzuchu - podnosi się na rączkach, siada na tyłku i nogi przekłada tak żeby było wygodnie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie mikser kitchenaid
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super z tym basenem ![]()
![]() |
#4890 |
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą
![]() Moja mała już śpi od 20 min co jest sukcesem (bo ostatnio chodziła spać później) a to dlatego, że pominęła drzemkę ok 18 w czasie powrotu z firmy do domu. Na noc zrobiłam jej 210ml mleka hipp na dobranoc z 3 łyżkami kleiku ryżowego - zobaczymy jaki będzie tego skutek (może pośpi bez karmienia do 6 ![]() Phdwao tylko się cieszyć z tej miłości do butli ![]() Dep jak zwykle zakupy rewelacja! A basenu wszystkim mającym możliwość korzystania z niego zazdroszczę bo u nas z tym ciężko - na taki gdzie są zajęcia dla dzieci mam 40km... a szkoda bo uwielbiam basen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.