![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Karolina zdrówka dla Was! Oby ten katar szybko poszedł precz! Podziwiam Cię i to bardzo za Twój upór i wytrwałość!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
KarolinaPW współczuje kataru, my to już przerabialiśmy wielokrotnie. Mala też niesamowicie się drze przy odciąganiu, nie ma znaczenia czy używamy do tego celu naszego głośnego odkurzacza czy cichutkiego mojej mamy.
Jeśli się uda to kładź małego do spania na brzuszku, przy katarze to pomaga (przynajmniej mojej). Acha Twoje pytanie o czas od kiwania do raczkowania widziałam ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Moja chodzi przy łóżku, przy meblach, przy stole - wtedy ręce wyciąga wysoko w górę i przy wszystkim co ma twardą pionową powierzchnię. Przesuwa się przy mywarce, meblach w kuchni, kaloryferze... dosłownie przy wszystkim kombinuje jak koń pod górę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() byłam dziś na pobieraniu krwi, koszmar, trzymałyśmy go w trójkę bo tak się wyrywał a czwarta pobierała krew, oczywiście darł się bo nie mógł się ruszać a nie z bólu, mój biedaczek, jeszcze go takiego nie widziałam Irminusia gratuluje ząbków ![]() Mamcia jak dzisiejsza noc? mam nadzieje że lepsza niż wczoraj ![]() Kuba to już dorosłe dziecko skoro pije z niekapka ![]() ![]() pumcia widzę, że już wszystko gotowe do urlopu, tak tak Twój brzuch też :P ja już odpliczam dni do wyjazdu, tylko muszę dokupić jakieś klapki w których będzie można chodzić po śniegu ![]() ![]() Agunia nie wpadłabym na to ale wydaje mi się to prawdopodobne, dzieciaczki już bardzo dużo rozumieją, spróbuje na moim bo też mam takie problemy mandi dzięki ![]() ![]() Karolina moj też nie pokazuje oczka, noska i innych a jest starszy od Twojego, dużo już rozumie więc może mu sie nie chce ![]() Nitka gratuluje nowego członka rodziny ![]() ![]() phdwao nie mam przepisu na spanie oprócz tego żeby nie usypać przy piersi ![]() Sol ja tez byłam święcie przekonana, że Młody budzi się z głodu, też ssał i też jak zjadł odwracał się ode mnie, tym bardziej, że w dzień je bardzo mało, teraz nie kojarzy piersi z usypianiem i budzi się dwa razy w nocy na jedzenie, myślę, że warto spróbować. A łóżeczko przysuwamy tylko na noc a w dzień stoi daleko od łóżka, tym ściągniętym bokiem do ściany. Małzon (chciałam poprawić "małzon" i słownik podpowiedział mi małpiszon ![]() ![]() a kombinezonu już dawno nie zakładam, ubierałam go tylko na duże mrozy, teraz zakładam kurteczkę podszytą cienkim polarem i cieplejsze spodenki dep przez godzinę bawiła się grzecznie na Twoim łóżku ?? to takie dzieci istnieją? ![]() natalka pamiętam zdjęcie ![]() ![]() ![]() karmelku masz mądrego kotka ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() mój też się strasznie darł przy odciąganiu kataru dlatego przy ostatniej chorobie odciągaliśmy mu tylko fridą i nie płakał, skuteczność mniejsza ale spokój bezcenny ![]() a do spania spróbuj go układać na brzuszku a jak nie lubi to podnieść mu materac/wózek tak żeby spał z górki, to bardzo pomaga polecam Ci też TO zamiast nasivinu(który możesz zostawić na noc) u nas super się sprawdza Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-08 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Raczkowanie
|
oj frida ...na sam widok mam mdlosci, jak moj TZ albo moja mama sciaga frida katar malemu...to ja lece do kibla zygac
![]() ![]() moj znowu dostal sliniotek...strasznie sie slini chyba nowe zebole sie przebijaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||||||||
Rozeznanie
|
Hej!
Cały czas nadrabiam i będę odpisywała na raty. Tymczasem pochwalę się, że Gosia kończy dziś 8 miesięcy!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka życzę! Wszystkiego dobrego dla Iguni!!! Cytat:
![]() Moja potrafi to, co pogrubione i ostatnio mąż nauczył ją zdmuchiwać świeczkę! ![]() Potrafi jeszcze pokazać oj oj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
Pumas nie wiem czy dobrze sobie zapamiętałam ale to chyba Ty pisałaś gdzieś że kupiłaś małej skoczka??? Możesz mi podesłać jakiegoś linka? Jaki jest ten skoczek?
#4838 |
Branzoletka
|
Czesc, dziewczyny wie ktoras jak przestawic klawiatore zeby literki byly znowu na swoim miejscu
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2013-04-08 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
shift i crtl wcisnąć jednocześnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Branzoletka
|
Dzięki kochana
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- o i nowy awek ![]() śliczny anoiłeczek ![]()
![]() |
#4841 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o rany, u Was śnieg pada? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, nie mam czasu w ogóle... a przyszłam powiedziec ze dzis na spacrze wyszedł nam piąty zabek
![]()
#4845 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mądra Zosia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Dla Gosi
![]() Gratulacje dla R z powodu zabka ![]()
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
Dla R. za ząbka
![]() I dla Gosi ![]() No i dla Nikosia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To była moja pierwsza myśl! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Branzoletka
|
Właśnie ten skoczek Pumas też mnie zaineresował
![]() balbince gratuluje takiego fajnego powrotu do pracy ![]() ![]() Rany nie mam nastroju na odpisywanie,mam taki w.☠☠☠☠,że szkoda gadać ![]() ![]() Czytam was jednak przynajmniej raz dziennie więc jestem na bieżąco. No i jak tak czytam o postępach waszych maluszków to się wkurzam,że mój taki leń patentowy ![]() ![]() Martwi mnie to choć wiem,że każdy maluszek rozwija się w swoim tempie. O np.zrobiłam mu teraz fotki z jakiej pozycji się przewrócił i nie umiał nic z tym zrobić(tym razem z reką) więc w ryk ![]() czy ja przesadzam? Jak myślicie?
![]() Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2013-04-08 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam, daję na noc i przed drzemką pomaga ale na bardzo krótko- ok godziny, czasem nawet nie tyle ![]() Cytat:
![]() Mój nie uśnie na brzuszku niestety, śpi na boku od jakiegoś czasu, jak go połże na brzuch do spania to płacze i się przekręca Cytat:
![]() Mój przy fridzie też wrzeszczy, nawet gorzej bo dłużej to trwa i mniej odciągam. Na klinie śpi od urodzenia przez ulewanie ![]() Ten sterimar wypróbuję, dzięki ![]() Wiadomość z ostatniej chwili- zeżarł kawałek gazety ![]() Dep- Zosi nic nie było po zjedzeniu okładki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Branzoletko ja bym poszła do neurologa dziecięcego, żeby zobaczył, czy wszystko jest ok i po prostu dziecko się trochę wolniej rozwija ruchowo czy coś mu w tym przeszkadza (np. obniżone napięcie mięśniowe).
Karola Lu się zdarzało zjeść kawałki papieru, kiedyś jakiś paragon (nie wiem gdzie ona go dorwała) i nic jej nie było, spokojnie
#4851 | |
Branzoletka
|
Cytat:
![]() To tak jak z kubkiem niekapkiem - potrafi sam z niego pić ale po co jak najlepiej się pije jak trzyma mamusia.
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4854 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Słodki ten Twój skarbik ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Gosi za słuszny wiek i
![]() ![]() Wiecie co? Fajnie mieć czas na wizaż ![]() nadalka Tobie pogody współczuję... I dzięki za wyperswadowanie korzystania z pchacza póki co - faktycznie zobacze jak mała sobie radzi przy innych meblach i ścianie. O! Małż wrócił - idziemy na spacer! |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Branzoletka
|
niom
![]() O rany! Współczuje ![]() Cytat:
![]() Mój wczoraj zeżarł kawałek gazety i też stracha miałam ale nic na szczęście się nie stało ![]() Co do zachęcania,to ja już nie wiem jak ![]() Nawet mu pokazuje jak się chodzi na kolankach,pomagam mu przewracać się z siedzenia na boczek do pozycji raczkującej a on nic. Jedynie potrafi się przewrócić z plecków na brzuszek ale tylko w jedną str.z powrotem już nawet nie próbuje ![]() On w ogóle nie próbuje i to mnie zaczyna martwić, bo co innego gdyby mu nie wychodziło a on nawet nie próbuje ![]() Chyba się przejde do lekarza po skierowanie do neurologa,bo może faktycznie Patryk ma problem.
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |||
Zakorzenienie
|
piszę jedną ręką a drugą wprawiam wózek w ruch
![]() bebe ![]() ![]() Cytat:
ja byłam z moją u neurologa bo trochę zastanawiał mnie jej rozwój ruchowy - turla się, całe dnie spędza na turlaniu, pełzaniu do przodu (całkiem szybko) i okrężnie, uwielbia leżeć na brzuchu ale nadal nie raczkuje, a tu juz zaraz 9 miesięcy nam powiedziano ze wszystko ok, ja na Twoim miejcu dla spokoju bym się przeszła - chociaż sądzę, ze u Was tez wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas taka sytuacja niemożliwa - moja niczego nigdy nie bierze do buzi - tojest dopiero dziwne ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-04-08 o 13:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dziś 8 stopni i chwilami słonecznie, więc wybrałyśmy się na długi spacer. Ponad 8 kilometrów zrobiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja co prawda w kombinezon małą teraz ubieram, ale mamy taki cienki, polarkowy, bez żadnego ocieplenia - przypuszczam, że dres jest cieplejszy, niż on ![]() Po prostu nie posiadam żadnej kurteczki "na teraz", chciałabym małej kupić jakiś trench coat, ale nie wiem, czy to nie jest poroniony pomysł - tanie to nie jest, przecenić nie chcą, a ile razy to założy? Tak więc śmiga w tym cienkim kombinezoniku i czapce z uszami (której ciepłoty niestety nie jestem w stanie określić, a w której wygląda jak Ewok ![]() Cytat:
![]() Tyle że jak pisałam - Zosia jest mocno stacjonarna, rzadko czuje potrzebę zmiany miejscówki ![]() Otoczona zabawkami potrafi godzinami kontemplować szczegóły każdej z nich i opowiadać im coś pod nosem. Ponoć mój małż w tym wieku był dokładnie taki sam ![]() (i jak przez pierwsze miesiące z Zosią miałam straszne urwanie dupy, tak teraz odpoczywam ![]() nic - ani po zjedzeniu okładki ani po naklejce z rysunkiem groszku. Spodziewałam się nawet kolorowej kupy, ale nie - wszystko strawiła ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam.
Z okazji ukończenia dziewiątego miesiąca córci przebił się piąty ząbek. ![]() . ![]() Cytat:
Od dzisiaj będzie body i kurtka od kombinezonu, albo body, bluza i kurtka przejściowa. Na dół rajstopy, ocieplane sztruksy, ciepłe buciki i osłonka na nóżki. Mam też kombinezon przejściowy, ale zakładać będę go głównie do nosidła. KarolinaPW - nie udało mi się przypiąć osłonki karabińczykami. Przypięłam tylko jej górną część zatrzaskami, a dół lekko wsunęłam pod tapicerkę. Może później to rozpracuję. Cytat:
![]() * Dzięki za przypomnienie, bo mam emulsję w domu, a wczoraj zapomniałam użyć. Cytat:
Karolina - od pediatry (ale nie mojej) usłyszałam, że na lejący się katar powinien pomóc roztwór izotoniczny, a na zatkany nosek - hipertoniczny. Dostałam wzbogacony miedzią, ale nie wiem, czy istnieje również wersja bez miedzi. My używaliśmy wody morskiej Sterimar (czyli właśnie tej firmy) i Disnemar, ale zwykłych, a poza tym Nasivinu, kropelek Fenistil, a po kilku dniach zamiast Nasivinu było wapno, wit. C i multiwitamina. Moja zjadła kawałeczek grzbietu książeczki "Poczuj i dotnij" (pewnie chciała poczuć), a ostatnio położyłam celowo w zasięgu jej rączek, ale poza łóżeczkiem "Księgę dźwięków". Jak wychodziłam, to stała i przewracała kartki, a jak po chwili wróciłam do pokoju, to klęczała i przez szczebelki gryzła jeden róg. Kilkanaście kartek uszkodziła. No i kiedyś ściągałam jej jakieś literki z ząbków, ale nie pamiętam, co to było. ![]() Cytat:
R. dostanie złożony pchacz jak już będzie umiała chodzić bez niego. Na razie dostaje tylko pianinko. Selay - może powinnaś kupić "katarek". Przyda się również przy drugim dziecku... chociaż ja kupiłam, a jeszcze nie odważyłam się użyć. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.