|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Witam
![]() Diabli wracaj szybko do nas ![]() Motylku super ,że już Was wypuścili ![]() Can oby mały jednak troszke szybciej wyszedł i obędzie się bez cc ![]() Vil a Ty biedna znowu szpital ![]() Aaś nie miała się do kogo ta cholestaza przypałętać tylko do Ciebie:/ Trzymaj się tam z dziewczynkami ![]() Co do zwiększonej wydzieliny to ja też to mam:/ ale uroki "końcówki" ciaży ![]() A co do mieszkania to sprawa wygląda tak,że znalazło się wkońcu coś i to na ostatni gwizdek. Jak wiecie 6tego kwietnia skończył się nam okres wypowiedzenia na tym mieszkaniu ale właścicielka pozwoliła nam jeszcze chwile tu zostać zanim tam się nie ogarniemy ![]() No a tamto mieszkanko jest mniejsze od tego z czego się cieszę bo łatwiej ogrzać itp. Nie udało się znaleźć nic w bloku więc wzięliśmy co było bo inaczej nie mielibyśmy w ogóle gdzie mieszkać:/ W tym mieszkaniu też jest piec, jest to budynek 4 rodzinny. Brat właściciela zanim go sądownie usunęli zniszczył to mieszkanie trochę:/ Wyniósł nawet wanne i wc:/ Ale właściciel obecny już to zamówił i w tym tygodniu przywiozą wannę, wc..Podłoga w łazience i kuchni jest zdewastowana więc kupił też panele do kuchni i płytki do łazienki na podłogę. Także najpierw trzeba to tam pomontować, zrobić te podłogi i dopiero można się wprowadzić. Myślę ,że maks 2 tyg zejdzie nie dłużej.. Nawet prądu tam nie było i w tym tygodniu dopiero mają podłączyć. Ogólnie jak się zrobi to będzie dobrze i mieszkanko będzie przytulne. Okna na szczęście nowe więc tyle dobrze. Wiadomo,że standard nie ten sam co w bloku przykładowo, no i dalej w tym piecu trzeba będzie palić, ale jak się nie ma wyjścia to się bierze co jest ![]() Jestem pozytywnie nastawiona bo wiem jak będzie to wyglądało jak się zrobi.. Koszty ponosi właściciel oczywiście ![]() Są tam 2 pokoje, kuchnia i wc. Daleko do szkoły masakrycznie..Od września do prowadzenia będzie 2 dzieci i Tymek na doczepke w wózku ![]() Damy radę ![]()
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() |
#1563 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Ha a tak wogóle to o mnie teraz troszkę ![]() Na badaniach wyszło że... Awidność wysoka i zakażenie bardzo stare ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ![]() może jutro wszystko się wyjaśni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pogrubionego to bym chyba oszalała.
![]() |
#1566 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Justyna
![]() Kamciatka ![]() banka ![]() axella dużo siły życzę ![]() color fajnie z tym mieszkaniem. Życzę powodzenia chociaż wątpię że się wyrobicie w dwa tyg. Miałam to samo na mieszkaniu i zajęło nam to dwa miesiące robiąc dzień w dzień. Zauważyłam dziś że mam pełno rozstępów na udach. Masakra jakaś! aż się poryczałam. Nawet nie wiem kiedy to cholerstwo mi wyszło ![]() W ogóle mam jakiegoś doła i dość wszystkiego. TŻ mnie dobija, jeszcze trochę i chyba mu krzywdę zrobię ![]() Jedyne pozytywne rzeczy dnia dzisiejszego to to że ogarnęłam łazienkę i w końcu wyprałam firanki w mieszkaniu (w końcu doprosiłam się o przyniesienie drabiny bo bez tego ani rusz). Mam w planach umyć okna ale nie wiem czy jeszcze nie za zimno na to. |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Marchewka, a jak mięśnie kegla? ![]() ![]()
![]() |
#1569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chalupa poodkurzana, kurze starte ubrania poprzekladane , mlody wykapany , najedzony , pies wyprowadzony a ja padam na .....pysk buziak kobity i do jutraa ide pod prysznic i zajrze z loza do Was
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liczę,że da radę to zrobić w miarę szybko bo tutaj też czasu nam mało zostało:/
![]() |
#1571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Ash, Can i Hump - dzięki za info odnośnie podatnika i e-deklaracji, spróbuję jutro.. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1572 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Nadrobione
![]() Aś kolejna dieta dla Ciebie?? ![]() ![]() ![]() Vil wyczytałam, że do szpitala trafiłaś z bólami a tu na końcu, że jutro badania do cc... Kurcze trzymam kciuki za was, żeby zrobili tak, aby było dobrze ![]() ![]() Axel tak, jak myslałyśmy reakcja Twojego Tżta ![]() ![]() Brawa za skończone tygodnie i wizyty ![]() Justyna G brawo za wózek ![]() ![]() Diabli słońce Ty nasze uważaj z tymi plamieniami ![]()
#1574 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
przepraszam, że przeszkadzam ale chciałam Was prosić o pomoc w zbadaniu opini rodziców o mediach parentingowych. Proszę wypełnijcie mi ankietę - badanie do pracy magisterskiej. Z góry dziękuję i przepraszam za zawracanie głowy. Trzymam kciuki za Wasze łatwe i szczęśliwe rozwiązania ![]() Link: http://www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html (skopiujcie i usuńcie dwie spacje)
#1575 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Vil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
niunka super, że wyniki ok
![]() Sharp hej ![]()
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Nuna a ty jak się masz??
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
vil ojej, no to trzymaj się tam! Powodzenia i oby malutki był zdrów jak ryba!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale się uśmiałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
a to jak będzie to jest jeszcze na to czas.. my poczekamy i wysłuchamy Twojej decyzji i przyjmiemy każdą jaką podejmiesz z wiarą w to że Ty tego chcesz i jesteś szczęśliwa ![]() Cytat:
![]() owszem zawsze można bac się bólu..nacięcia krocza.. o dziecko w trakcie porodu..i wiele innych "doznań" z tym związane..ale...mamy na to czas żeby się przygotowac..nastroic..os woic.. tak naprawdę żadna z nas nie przewidzi całej akcji porodowej od a do z...domysły..i relacje innych czy doświadczenia pozostałych to pikuś..i tak każda z nas przeżyje to wyjątkowo..indywidualnie. .raz lepiej raz gorzej ale..zawsze zakończy się euforią..zachwytem..i wielką cudowną nagrodą.."dzieciątkiem tylko naszym..cudem!!"...które przytulisz..spojrzysz na nie i ze łazami w oczach ...pomyślisz.. "udało nam się".."już po wszystkim"..a po paru dniach może więcej.. zapomnisz tak naprawdę co się z Tobą działo!..jesteśmy wtedy w takim dziwnym stanie.. transie..ze nawet jak krzyczysz z całych sił to nie z bólu który aktualnie może nam towarzyszyć tylko ze strachu który same sobie fundujemy .. co ma byc to będzie i na nic tu nasze domysły..bo i tak będzie tak jak natura tego chce a nie my ![]() kochana..myśl pozytywnie..nie bój się porodu...to trwa tylko chwile..i zawsze się kończy.. bardziej będziesz bała się o dziecko które przez wiele lat a na pewno 18 będzie pod Twoją opieką ![]() nie wiem tak naprawdę co mogę pisac na ten temat.. Cytat:
vil mocno pilnuj tego "lenistwa" maluszka..zwróc uwagę na jego ruchy..i głośno zwracaj na to uwagę..mówiąc ciągle położnym o obawach..niech monitorują malucha ![]() malutki będzie zdrowy..na pewno..trzymam mocno kciuki kochana za Ciebie i maluszka ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-04-08 o 19:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() depresja chwilowa, zażegnana ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki za stronkę ![]() ja swojej nie pozwoliłam wychodzić wcześniej niż 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1581 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Color super ze w koncu sie poprawia
![]() ![]() Dzięki dziewczyny naprawde tak sie cieszymy z TZ... ![]() Juz chyba nic mi nie wyjdzie w badaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Współczuję ci tego chorego Tżta, wiadomo, jak chłooop chory co się dzieje. WIęc za niego też kciuki, żeby szybko do siebie doszedł, co by się do pomocy nadawał ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciliśmy z basenu
![]() nie chciałam już męczyć Tż żebyśmy jechali tam gdzie zawsze więc byliśmy dzisiaj na naszej pływalni.. Masakra.. ludzi tyle, że musiałam strasznie uważać jak pływałam.. Ogólnie niektórzy ludzie są straszni, w doopie mają innych.. na moim torze było najmniej ludzi ale jeden koleś pływał non stop delfinem.. i miał gdzieś że są jeszcze inni ![]() Nienawidzę chodzić na naszą pływalnię, no ale fajnie było sobie popływać, moim pleckom z pewnością to dobrze zrobiło ![]() lecę ponadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() Dzis zaczęliśmy 34 tydzień jest moc ![]() Dostałam zwrot podatku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My dziś zaczynamy 32tc ![]()
![]() |
#1586 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() Wczoraj nie miałam jak wpaść, bo mój tata miał urodziny; a dziś w końcu musieliśmy się wyspać a potem mieliśmy spotkanie, byliśmy na zakupach i dopiero niedawno wylądowaliśmy w domu ![]() Aha kluczy do mieszkania dalej brak ![]() ![]() Jak zwykle mam mnóstwo zaległości ale postaram się poczytać chociaż dzisiejsze posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale muszę nad swoim nastawieniem popracować, bo źle się aż ostatnio przez moje lęki czuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że już Was wypuścili! Dbaj teraz o siebie i Małą! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymamy wszystkie ![]() Cytat:
![]() Oby w końcu wszystko zaczęło się układać po Twojej myśli...!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.