Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 19:11   #2221
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Rozważam apostazję, zrobiłabym to z dwóch powodów - 1. konekwencja sposobu myślenia, 2. by nie zawyżać statystyk.
Gdyby można było to zrobić jednym kliknięciem w necie, to zaraz by się okazało, że odsetek katolików jest duuuuuużo mniejszy niż oficjalnie..
To chyba nie o oszukiwanie samego siebie chodzi, tylko to, że trzeba wstać, pójść i to zrobić, a nie każdemu się chce. Poza tym jest też coś w tym hmm.. magicznego, powiedziałabym - oficjalnie odrzucasz coś, co od dziecka wtłaczane było jako pewnik, ja mam gdzieś z tyłu głowy cały czas myśli, że jak to zrobię, to kogoś w ten sposób zdradzę, zawiodę... mimo że stosunek do wiary mam z grubsza ułożony.
Dla odważnych świat należy....nie trzeba iść żeby to zrobić...można to zrobić jak ksiądz przyjdzie na kolędeZawsze pyta o ilośc domowników i czy się coś zmieniłoJa wolałabym mieć czystą sytuacje..i być pewna tego co robie i myśle...
Wczoraj ogladałam jakiś program na tvn style i mówili że kefir jest rewelacyjny i bardzo pomocny w odchudzaniu....chyba zaczne go pić
Stary 2013-04-08, 20:44   #2222
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja Was dziewczyny naprawdę kocham, ale weźcie tak nie drukujcie, co?
Gratuluję wszystkim spadków
Nadalka a która to Ci tak pocisnęła? Bo ja nic jak zwykle nie wiem, albo dowiaduję się ostatnia Z drugiej strony przelatuję Wasze posty po łebkach, więc co się dziwić, że coś mi umyka...

Ja mam tylko parę słówek dziś.
Raz - moi szkolni znajomi przestali być moimi znajomymi od kiedy rozeszła się wieść, że pracuję na posadce państwowej (oczywiście nie liczy się to, że to tylko staż, ale spoko ) i niektórzy nie potrafią na mnie nawet już spojrzeć, bo przecież jak ja mogłam tak schudnąć? Ja? No ale skąd. Wiecie co? To jest śmieszne. To jest po prostu śmieszne.
Dwa - kupiłam sobie odżywkę do paznokci Eveline 8in1 z polecenia koleżanki, używa któraś? Muszę przestać obżerać paznokcie, bo nieładnie to w kancelarii wygląda, kurka Przesadzam?
Trzy - chciałam zapytać czy na kolację mogę zrobić sobie twaróg półtłusty z mlekiem, bo mi się wieśniaki skończyły i zapomniałam kupić do tego papryka i pomidor. dobry zestaw?

buziorki

mysle ze mozesz zjesc
redroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:44   #2223
Joanna XL
Zakorzenienie

Moje drogie szczupaczki

Wreeeszcie wybrałam sie do gina i... okazało sie że bolący jajnik to (podobno) nerwowe jelito No w każdym razie jajnik ma sie dobrze i jakkolwiek policystyczny nie ma prawa boleć ... Macice to mam , cytuje, "wzorową" Chociaż coś

A najlepsze jest to że opowiadałam lekarce swoja historie no i wyszło żem na diecie - powiedziałam jej że schudłam 10 kg (teraz to pewnie,,, 9,5) w 4 miesiące - i powiedziała mi że to trochę że za szybko To tak na temat tego że marudzimy ze za wolno chudniemy Sama marudzę

Natomiast przy badaniu piersi powiedziała że mam świetna skóre jak na osobe na diecie bo podobno wiele lasek po odchudzaniu przychodzi z ... no wiszaćymi piersiami i dużą ilościa nadprogramowej skóry ... Nie powiem miło mi było Wniosek - nie ma co sie śpieszyc...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:54   #2224
CARLA_23
Wtajemniczenie

Wpadam jak burza i zaraz wypadam
Beatko O podobnym rowerze myślałam Współczuję choróbska
Kwiatuszku Oświeciło mnie jak napisałaś o tym Panu z rowerami mój teść chyba ma kolegę który sprowadza z Niemiec rowery trzeba się koło niego pokręcić
Mona Skoro trzymasz się diety i nie grzeszysz waga w końcu zacznie spadać Weź sobie też do serca rady dziewczyn
Nadalka Nie obrażaj się i rób swoje

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Redroses Nie jest tak źle dasz radę
Monia Na dbanie o pazurki nigdy nie jest za późno
Asiu Dobrze że u gina wszystko ok Pokazuj cycki skoro takie rewelacyjne
A o tanim rowerze pomyślę bo możesz mieć rację

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"

Edytowane przez CARLA_23
Czas edycji: 2013-04-08 o 20:55
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:02   #2225
Joanna XL
Zakorzenienie

Mona ty schudłaś 12 kilo - w jakim okresie? Przeciez to juz duzo - po co sie denerwujesz ? Może to jakis zastój czy coś ... Inna sprawa ze milenka ma racje - jeść trzeba a OWOC TO ABSOLUTNIE NIE POSIŁEK No ale ja rad dietetycznych nie udzielam bo sama to raczej JEM

Ogolnie no właśnie jak śmiałaś tyle schudnać ? Teraz Twoje szkolne koleżanki będa musiały zweryfikować swoje poglądy itd... I moze im samoocena spadnie... No jak mogłaś ??? Ale pociesz sie że moja mama też ma z tym problem - zwłaszcza jak ktoś inny to mówi np moja babcia...

Apostazja, wiara etc no cóż ja jestem za tym żeby być szczerym ze sobą - z drugiej strony kwestie duchowosci są raczej płynne - tj moje poglądy sie zmieniaja w tej kwestii z wiekiem i mysle zę nie są jeszcze ostateczne ... Jest sens w chrzcie przyjmowanym w dorosłym życiu - z drugiej strony katolicy maja bierzmowanie które powinno mieć taka funkcje świadomego potwierdzenia swojej obecności we wspólnocie ... No a kto sie bierzmował wie jak to bywa z samoswiadomością bierzmantów W moim odczuciu nie ma nic złego w wychowywaniu dziecka według własnych zasad - wiec jak ktoś wierzy i tą wiarą żyje to jest normalne że tą filozofie życiową przekazuje dzieciom... Gorzej jak ją narzuca - a nie wiem jak jest w innych religiach ale wśród znanych mi praktykujacych katolików bardzo trudno o tolerancje ...Niestety

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Asiu Dobrze że u gina wszystko ok Pokazuj cycki skoro takie rewelacyjne
A o tanim rowerze pomyślę bo możesz mieć rację
Dzieki za komplement - choć jakoś nie widzę ich rewelacyjności Ale plus dla pani gin - nie za komentarze a za fakt zbadania piersi ... Do tej pory 3 ginów nawet sie nie pofatygowało ...

Co do wyników -no to wiadomo jeszcze cytologia i hormony robie... Zobaczymy co bedzie - ale już w maju czerwcu bo koszty trzeba podzielić
Stary 2013-04-08, 21:08   #2226
Kinia_Sw
Zadomowienie

widze ze temat religi zagoscil na dluzej ;-)

Monia - nie powinnas tyle chudnac ;-)

Asia - mnie wizyta u gina czeka jak bede w PL na urlopie .... sadze ze milo nie bedzie bo mam nadrzerke ktora przestalam leczyc .... by sie nie powiekszyla... :'(

ja juz po kolacji 2 jajka na twardo 3 listki sakaty 6 pomidorkow cherry i 3 rzodkiewku ;-)

a jutro zakupy z mezem przed wyjazdem moze w koncu kupie sobie spodnie i sweterek .... ;-)

slodkich snow ;-)
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:20   #2227
nadalka
Zakorzenienie

Asia super że u gina ok.
A co do piersi, to ja swoje mogę na dłoni położyć
Stary 2013-04-08, 21:55   #2228
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Furry ja tez planuje z niemiec sciagnac rower uwielbiam rowerosssssssss !
A masz jakieś źródło zaufane? Kurczę, nie wpadłam na to, żeby Was zapytać, a tu proszę, Kwiatuszek i Carla mają jakieś wtyki u dealerów

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
fury zacznę od ciebie ten gościu ma sklep przy swoim domku a konkretnie w garażu . ostatni raz byłam tam na zeszłe wakacje i miał ich od zasrania nie wiem z 20 -30 sztuk do wyboru. musiala bym się tam przejść i zobaczyć co ma .....idzie wiosna więc na pewno będzie teraz ściągać nowe sztuki. jedyny problem to to ze gościu sprzedaje za gotówkę.....no i twoja droga ....z warszawy do mnie jest 400 km
ale same rowerki są na prawdę godne uwagi. zastanawiałam się czy nawet takie wypasione brać , bo ja latem często jeżdze rowerem do sklepu .....a takiego okazu dla złodziejaszków bym nie zostawiła

wiesz zawsze mogę poprosić go o telefon . zadzonisz do niego i skonkretyzujesz swoje wymagania. szkoda by było drogi gdybyś miała wrócić do domu z pustymi rękoma
Byłoby super, jakbyś zdobyła do niego kontakt, a może ma też stronkę internetową? Z gotówką nie będzie problemu, z odległością też nie, kocham prowadzić i na każdą trasę cieszę się jak dziecko, a jeszcze perspektywa spotkania z Tobą, to już w ogóle frajda do kwadratu

Mam tylko spory dylemat, bo planowałam najpierw zakupić moto, a teraz już sama nie wiem... chyba że wezmę i to i to, tyle że moto na kredyt nienawidzę kredytów, ale...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Hmm chyba 28 cali ma koło jak się nie myle, opony takie same i hamulce, tylko amortyzator przy siodełku inny mam.
Kurczę, gdyby nie ta kiera, to bym powiedziała, że to cross a jak na trekking, jest zupełnie goły. Nie masz do niego jakiego bagażnika?
W sumie już się spotkałam z tym, że cross i trekking jest wrzucany do jednego wora, dla mnie trekking jest typowo turystyczny, a cross skrzyżowaniem trekkingu z góralem.

Właśnie oglądałam rowerki z oponami 29", wielkoludy

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:58   #2229
Joanna XL
Zakorzenienie

Kinia popatrzyłam na ten trening (tak wiem że tego sie nie oglada tylko nasladuje) i myśle że to hardcore...

nadalko no nie taki gin straszny jak go maluja

Furry a patrzyłaś na gumtree ? ja myśle że Polacy sporowadzaja wszędzie - bo my mamy nosa do interesów ... Nie zawsze super uczciwych zresztą

Jutro wracam do domku - nareszcie I zabieram sie za Shred ... no i oczywiscie przysiady... Mam cicha nadzieje że pogoda zrobi sie biegowa - ale nic nie mówie bo ostatnio jak pobiegałam to snieg spadł ...
Niestety nie jem dietetycznie za bardzo - ale wielu rzeczy sobie odmówiłam ... W środe bedzie chwila prawdy Mam złe przeczucia ale cóż... Nie pierwszy raz bede znowu chudnać z przytytego
Stary 2013-04-08, 22:06   #2230
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Raz - moi szkolni znajomi przestali być moimi znajomymi od kiedy rozeszła się wieść, że pracuję na posadce państwowej (oczywiście nie liczy się to, że to tylko staż, ale spoko ) i niektórzy nie potrafią na mnie nawet już spojrzeć, bo przecież jak ja mogłam tak schudnąć? Ja? No ale skąd. Wiecie co? To jest śmieszne. To jest po prostu śmieszne.
Dwa - kupiłam sobie odżywkę do paznokci Eveline 8in1 z polecenia koleżanki, używa któraś? Muszę przestać obżerać paznokcie, bo nieładnie to w kancelarii wygląda, kurka Przesadzam?
:
Ad. 1. już ich uwielbiam co za jelenie
Ad. 2. A wiesz, moja mama ma to u siebie w sklepie, przyglądam się jej od czasu do czasu i gdybam, co by było, gdybym użyła choć hasło "8w1" brzmi strasznie podejrzanie z ciekawości zapytam - ile dałaś za to cudo?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Kinia popatrzyłam na ten trening (tak wiem że tego sie nie oglada tylko nasladuje) i myśle że to hardcore...

Furry a patrzyłaś na gumtree ? ja myśle że Polacy sporowadzaja wszędzie - bo my mamy nosa do interesów ... Nie zawsze super uczciwych zresztą

Jutro wracam do domku - nareszcie I zabieram sie za Shred ... no i oczywiscie przysiady... Mam cicha nadzieje że pogoda zrobi sie biegowa - ale nic nie mówie bo ostatnio jak pobiegałam to snieg spadł ...
Hahaha ja też to sobie włączyłam, żeby popatrzeć widzę, że się zbiegłyśmy z tematyką wieczorku filmowego

O gumtree nie pomyślałam.. patrzyłam na allegro, w sumie pewnie można nawet w necie wklepać, może coś wyskoczy. Tylko z polecenia zawsze wydaje się bezpieczniej.

A wiesz, zabiorę się z Tobą za tego Shreda, zaczęłam go kiedyś z Marysieńką, ale zrobiłam chyba tylko 5 czy 6 dni, bo koszmarnie nudne to było... ale przynajmniej jest krótki, to jakiś plus przysiady robię 8. dzień - tzn dziś akurat wypada przerwa, więc nie robię ale jak na mnie to i tak nieźle wytrwałam więc może i Shreda z Tobą skończę, Ty napaleńcu weiderowy

Stary 2013-04-08, 22:11   #2231
MonaN_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Mona Skoro trzymasz się diety i nie grzeszysz waga w końcu zacznie spadać Weź sobie też do serca rady dziewczyn
[
Oj wzięłam, właśnie jem serek wiejski z ogórem, w ogóle wybrałam się na zakupy i napakowałam serków wiejskich, jogurtów naturalnych, fetę, ryby i nawet wędlinę. Niestety nie było ani kalafiora, ani brokuła a pomidory były w opłakanym stanie, wzięłam ogórek
Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Mona ty schudłaś 12 kilo - w jakim okresie? Przeciez to juz duzo - po co sie denerwujesz ? Może to jakis zastój czy coś ... Inna sprawa ze milenka ma racje - jeść trzeba a OWOC TO ABSOLUTNIE NIE POSIŁEK No ale ja rad dietetycznych nie udzielam bo sama to raczej JEM
1o kg zgubiłam od czerwca do grudnia, te dwa od grudnia do marca. Wtedy jadłam wszystko, co mi wpadło w rękę, lub spodobało się w sklepie- słodycze, chipsy i orzeszki w cieście, fast foody. W połowie stycznia postanowiłam ograniczyć słodycze i inne w.w. do soboty tylko. I myślałam, że teraz pójdzie szybciej, jadłam mniej, zdrowiej wybierając warzywa, owoce, produkty razowe- samo dobro. No i oczywiście ruch- od stycznia jadę z brzuszkami, treningi taneczne od roku, na początku marca zaczęłam fatburning, a długie spacery to zawsze mi towarzyszyły. A tutaj okazuje się, że zamiast polepszyć- przegięłam w drugą stronę :/ Od dzisiaj obiecuję poprawę, żadnych owoców jako jedyny składnik posiłku i będę lepiej dbała o to co jem. Czy dostarczanie odpowiedniej ilości kcali naprawi mi metabolizm? Czy szukać innych sposobów?
Cel III 72-68
-13 za mną -11 przede mną
MonaN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 22:35   #2232
Furry Sue
Zadomowienie

Acha - CARLA wiesz tak sobie myślę o tym Twoim rowerze - z tego co ja mogę polecić - niestety nie z autopsji, a z opinii obiegowych, ale też takich z 1. ręki to będzie Merida, Author, Kellys, Kross. Z autopsji mogę polecić jedynie Gianta, na którym zrobiłam kiedyś kilkudniową trasę, łącznie jakieś 250-300km, więc niedużo, ale sprzęcik fajny, choć to był jakiś prosty model.

Tylko teraz pytanie - jeśli faktycznie nie czujesz, że to będzie miłość Twojego życia i może się skończyć pojedynczymi wyprawami, to wg mnie nie ma co ładować tysiaka w rower. Możesz skoczyć do jakiegoś marketu (serio) kupić rumaka za kilkaset złotych, mieć radochę i kolejne paręset złotych w kieszeni cholera wie, może wpadniesz po uszy, ale nawet taki rower wystarczy Ci na stosunkowo długo.

Mój pierwszy pochodzi z Makro wtedy kosztował 700zł, ale to było wieki temu, kiedy rowery z podwójnym amortyzatorem robiły wrażenie - przynajmniej na laikach jeździłam nim jakieś... 8 lat? Jeździłabym dłużej, ale przestałam w ciąży, a potem już nie było jak Ostatecznie zdradziłam go po wyjeździe do UK, kupiłam mój obecny, podobnej klasy, który służy mi już 5 lat, nie mam na co narzekać - wymieniam klocki, czyszczę, smaruję, działa bez zarzutu. Tamten kochany staruszek stoi w piwnicy pod moim aktualnym pokojem, jak znajdę dla niego chwilę to go odpicuję i "pożyczę" mojej serdecznej koleżance, nie ma hajsu na zakup, a rower na pewno jej się przyda no a mustang zamiast się kurzyć, będzie przynajmniej przeżywał drugą młodość

Reasumując - przegadaj z mężem, może lepiej za część tej kasy pojechać na wakacje

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Kwiatuszku! Nie mogę znaleźć blondaska!

Stary 2013-04-08, 22:46   #2233
ogolnie
Zakorzenienie

Furry z dokładnością co do grosza to zapłaciłam 10,49
Mnie formuła 8in1 nie przeraża, aczkolwiek brzmi dość...specyficznie? Bardzo skoncentrowany kosmetyk

Mam trochę wolnego wieczoru Hindusa wysłałam do wyra
Mimo wszystko człowiek potrzebuje czasem odetchnąć. Jak naściemniam mu, że mam "net problem" ( ) to zasypuje mnie lawiną smsów. Na większość nie odpisuję, ograniczam się tylko do trzech smsów dziennie, a to i tak kosztuje mnie łącznie prawie 2 zeta. Także doładowanie miesięczne 30 zł rozchodzi się w oka mgnieniu...

W sobotę mają być burze Jak je.bu.tnie to z pompą...

Co do moich znajomych to 95% z nich ma takie "przygłupawe" podejście do mnie. Nigdy nie byłam jakoś specjalnie lubiana, raczej budziłam respekt (dziwne, jakby 124 kg nie budziło respektu, nie? )
Nie zależy mi na tabunie znajomych/przyjaciół. Nie lubię imprezować ani się szlajać, wystarczy mi domek, kawka, kocyk i jedna, dobra przyjaciółka No i teraz Hindus (ostatnio uczył mnie wymawiać swoje imię )
Taka więc jestem cholerna samotniczka niestety i aż się boję co to może kiedyś ze mną być Teraz mi to odpowiada, ale kiedyś zdechnę w samotności i będzie śmierdzieć trupem

Dobra sorry, jeśli ktoś obecnie szama żareło to przepraszam
Idę spać Dobranocki
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 23:03   #2234
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
kiedyś zdechnę w samotności i będzie śmierdzieć trupem
Hahahahaha uwielbiam Cię

Ej! Przecież o tej porze się nie je!

Stary 2013-04-09, 06:00   #2235
anulciak85
Zakorzenienie

Witajcie
Wy tu tak o rowerach a ja.....nie umiem jezdzic...jakos mnie nigdy nie ciagnelo, mama nie zmuszala bo nie miala kasy...a teraz moj syn tez nie jezdzi...

Chyba mam plan

Zjadlam owsianke i lece do pracy.

Co do owocow na posilek tzn jako posilek...tez tak robie. Ja ostatnio nawet porcji owsianki nie zjem calej...

Asia dobrze ze u gina w porzadku ja sie tez wybieram bo cos mi sie na piersi dzieje....
Stary 2013-04-09, 06:52   #2236
Joanna XL
Zakorzenienie

anulciak napewno warto iść i sie nie denerwować Co sie stresów najadłam z moim urojonym jajnikiem to moje ... Ech o ile łatwiej by mi było gdybym pewne rzeczy robiła "od razu" ...

furry przyznaje że do Shreda skłania mnie długosć - albo raczej krótkość ... Ciesze sie że będę miała towarzystwo i zapraszamW sumie 30 dni po 30 minut to niezbyt długo...Damy radę

Przysiady - zrobiłam drugi dzień ... jakby lekko czuje kolano Ale zasadniczo fajnie sie robi ...

ogolnie co ty sie martwisz umieraniem w samotnosci? Problem naczasie bedzie za jakies 60-70 lat a wtedy kupisz sobie uroczego robota który będzie cie obsługiwał

Mona sama widzisz - nie masz sie co śpieszyć Ale wiem jak to jest - sama siedze i kombinuje ile by można zrzucić w trzy tygodnie do majowki

A ta maja przyjaciółka pod wrażeniem moich wyników zabrała sie wczoraj za skalpel - pisała mi że po pół godziny padła ... I tak sobie pomyślalam - ze to jednak wcale nie takie łatwe jak wyglada Bo teraz mysle o tymjak o relaksiku No nic - przysiady zrobiłam , dietuje dalej zobaczymy co jutro na wadze
Stary 2013-04-09, 07:13   #2237
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

witajcie kobietki

fury jutro pojadę do tego gościa. bo dzisiaj mam urwanie gwizdka.

co do rowerów z marketów - to ja taki bym sobie odpuścila. kiedyś kupiłam 1 rowerek dla córki i ciągle to tato, to mąż go naprawiał. aż wkońcu kupiliśmy w niemczech i jeżdzi na nim juz 3 córka ( rower na 5 lat i na prawdę dużo przeszedł!!)
czasami lepiej dołożyć 2-3 stówki i mieć pożądną maszynę a nie ciągle latać do sklepu po nowe części

marta a jak ty zamieżasz wsadzić rower do corsy
monia absolutnie więcej nie chudnij znajomi będą się czuli lepiej

co do znajmych to właśnie wczoraj ( na kijkach) prawiłam o tym z moją dobrą koleżanką z szkoły. i wiecie co ja zawsze jak kogoś spotykam ( po długiej przerwie) to z entuzjazmem witam się , cześć co słychać, wpadni na kawkę itd. a ludzie stają i takiego dzika mają jakby śmierć zobaczyli
nie wiem czy tak żle wyglądam? czy ja jastem dziwna czy oni mieli bliskie spodkanie z kosmitami

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Hahahahaha uwielbiam Cię

Ej! Przecież o tej porze się nie je!
wyobraż sobie ze o 3 nad ranem mała się przebudziła i chcialo jej się pić. wstałam i pomyślałam ..."ale bym zjadła ciasto" .....najgorsze że mam w lodówce
nie no nawet go nie polizałam
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 07:58   #2238
anuszka21
Zakorzenienie

Jest i spadeczek po tych swietach ) to chyba dlatego, ze wczoraj mnie ostro przeczyscilo ;p mam w tym tyg. duuuuuuuzo do przeczytania wiec biore sie
Do mego 1go celu juz niedlugo!
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 08:14   #2239
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
widze ze temat religi zagoscil na dluzej ;-)

Monia - nie powinnas tyle chudnac ;-)

Asia - mnie wizyta u gina czeka jak bede w PL na urlopie .... sadze ze milo nie bedzie bo mam nadrzerke ktora przestalam leczyc .... by sie nie powiekszyla... :'(

ja juz po kolacji 2 jajka na twardo 3 listki sakaty 6 pomidorkow cherry i 3 rzodkiewku ;-)

a jutro zakupy z mezem przed wyjazdem moze w koncu kupie sobie spodnie i sweterek .... ;-)

slodkich snow ;-)
może zaproponują Ci wymrażanie nadżerki? ja zapłaciłam 150-170 zł (nie pamiętam) poleżałam 20 minut i po kłopocie

Co do odżywki 8in1 eveline, bo o niej piszecie tak?
Nie na każdego dobrze działa : http://grzee.blogspot.com/2012/08/o-...zywce-8w1.html
a tu jej skład : http://kolakao.pinger.pl/m/13535292

Ja bym chyba nie zaryzykowała

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2013-04-09 o 08:19
Stary 2013-04-09, 08:24   #2240
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
A masz jakieś źródło zaufane? Kurczę, nie wpadłam na to, żeby Was zapytać, a tu proszę, Kwiatuszek i Carla mają jakieś wtyki u dealerów
Nie mam, ale moj K. bdzie w niemcach, wiec mysle, ze cos znajdzie a jak nie to sie przejade do kwiatuszka, bo mam blizej do tego pana :P

Asiu ciesze sie, ze u Ciebie ok z jajnikiem, ja ostatnio bedac na wizycie tez uslyszalam mila wiadomosc, ze moja pseudonadrzerka sie pomniejszyla i nic sie z nia nie dzieje no i czekam na cytologie za kilka dni mam odebrac wynik lepiej sie badac regularnie, niz wkrecac filmy

ogolnie jak Ty mozesz chudnac, jak w ogole moglas o tym pomyslec i czemu Ty masz staz, powinnas siedziec w domu! Kocham takich ludzi! ale nigdy nie zrozumie ich toku myslenia

U mnie pogoda sie zrypala nie ma slonka ale w miare cieplo jest dobra ide biore sie za pierogi

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 08:29   #2241
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja też uwielbiam rower!!!
Ten wiatr we włosach i powiew powietrza...w zasadzie też bym musiała kupić sobie nowy bo mam jeszcze taki z ramą typu górski....a te są do niczego...w zeszłym roku jezdziłam na mamy damce takiej z koszykiem w przodzie i o wiele lepiej się jezdzi
Stary 2013-04-09, 09:03   #2242
Beatagr3
Zadomowienie

Hej!
I znowu śnieg
Katar nadal mam i gardło nadal boli, chociaż jest już trochę lepiej. Ale nie umiałam dzisiaj zjeść śniadania, w połowie jedzenia myślałam, że zwymiotuję. A i tak zjadłam mało.

Cytat:
Kurczę, gdyby nie ta kiera, to bym powiedziała, że to cross a jak na trekking, jest zupełnie goły. Nie masz do niego jakiego bagażnika?
W sumie już się spotkałam z tym, że cross i trekking jest wrzucany do jednego wora, dla mnie trekking jest typowo turystyczny, a cross skrzyżowaniem trekkingu z góralem.

Właśnie oglądałam rowerki z oponami 29", wielkoludy
Heh, ja sama nie wiem co to za typ rowera , bagażnika nie mam, błotniki też musiałam dokupić i właśnie myślałam nad koszyczkiem, ale gdzie koszyczek na taką kierownicę Ogólnie mogę polecić rowery kross, mój brat też ma dość długo i nie narzeka. A na moim bosko jeździ się po ulicy, w sprzyjających warunkach rozpędzam się do 50 km/h

Cytat:
Co do moich znajomych to 95% z nich ma takie "przygłupawe" podejście do mnie. Nigdy nie byłam jakoś specjalnie lubiana, raczej budziłam respekt (dziwne, jakby 124 kg nie budziło respektu, nie? )
Nie zależy mi na tabunie znajomych/przyjaciół. Nie lubię imprezować ani się szlajać, wystarczy mi domek, kawka, kocyk i jedna, dobra przyjaciółka No i teraz Hindus (ostatnio uczył mnie wymawiać swoje imię )
Taka więc jestem cholerna samotniczka niestety i aż się boję co to może kiedyś ze mną być Teraz mi to odpowiada, ale kiedyś zdechnę w samotności i będzie śmierdzieć trupem

Dobra sorry, jeśli ktoś obecnie szama żareło to przepraszam
Idę spać Dobranocki
Wiesz moi znajomi ze szkoły też mieli specyficzne podejście do mnie, chodziło im głównie o zadania domowe i pomoc na sprawdzianach. I tak moja "przyjaciółka" wraz z końcem szkoły przestała się ze mną kolegować, po niemal 14 latach znajomości (najśmieszniejsze jest to, że jesteśmy spokrewnione). Z dobrej woli napisałam do niej kiedyś co u niej słychać, to było jakieś 2 lata temu, do teraz sie nie doczekałam odpowiedzi. Teraz mam w sumie jedną przyjaciółkę i podobnie jak Ty nie lubię imprezować, wolę posiedzieć w domu i książkę poczytać.

A z tym trupem to mnie rozwaliłaś
Stary 2013-04-09, 09:03   #2243
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Hey

Cytat:
Napisane przez MonaN_ Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, ale jak zobaczyłam to słowo jakoś tak nastój mi się poprawił po prostu "You made my day"

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Hejka, jestem.. jakos ostatnio nie mam czasu ;((
Niunia, a Ty w o ogóle nic nie grzeszysz? Czy po prostu jestes dietoodporna? ;p
Bardzo rzadko grzeszę jak raz na tydzień zjem np. pasek czekolady albo ciacho to jest dużo - chociaż im mniejsza motywacja tym bardziej mam to gdzieś chyba dietoodporna z uwagi na mój specyficzny organizm - myślę, że znów jest coś nie tak, od dłuższego czasu mam zawroty głowy ostatnio są coraz częstsze nie mówiłam lekarzowi, bo chciałam uniknąć masy nieprzyjemnych badań ale pewnie znów jest coś nie tak a już mi się zdawało, że będzie ok.

Cytat:
Ja Was dziewczyny naprawdę kocham, ale weźcie tak nie drukujcie, co?
Gratuluję wszystkim spadków

Ja mam tylko parę słówek dziś.
Trzy - chciałam zapytać czy na kolację mogę zrobić sobie twaróg półtłusty z mlekiem, bo mi się wieśniaki skończyły i zapomniałam kupić do tego papryka i pomidor. dobry zestaw?

buziorki
Ad. 1 wytłumacz mi jak śmiałaś iść do pracy! Powinnaś się wstydzić a chudnąć?! To już gruba przesada - teraz powinnaś się sama dla przykładu za to biczować a na poważnie nie przejmuj się to świadczy o tych ludziach
Ad. 2 po poście z linkami gdzieś poniżej Redroses ja bym chyba odpuściła
Ad. 3 myślę, że nadawało by się na kolację

Aśka super, że u gina wszystko wyszło ok a cyce tak jak Carla pisze pokazuj

Cytat:
Napisane przez redroses Pokaż wiadomość
może zaproponują Ci wymrażanie nadżerki? ja zapłaciłam 150-170 zł (nie pamiętam) poleżałam 20 minut i po kłopocie

Co do odżywki 8in1 eveline, bo o niej piszecie tak?
Nie na każdego dobrze działa : http://grzee.blogspot.com/2012/08/o-...zywce-8w1.html
a tu jej skład : http://kolakao.pinger.pl/m/13535292

Ja bym chyba nie zaryzykowała

Ja wcinam owsiankę

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 09:33   #2244
redroses
Zakorzenienie

Ja własnie przeglądam zdjecia z okresu 59 kg
I ubolewam ciągle ze to zaprzepaściłam...
Stary 2013-04-09, 11:01   #2245
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

ha ha wiosna chyba nie daleko bo po chacie lata mi 1 w tym roku komar!!!
jest delikatnie pijany aż mi go szkoda go dziabnąć
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:35   #2246
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
ha ha wiosna chyba nie daleko bo po chacie lata mi 1 w tym roku komar!!!
jest delikatnie pijany aż mi go szkoda go dziabnąć
Ja jakiś tydzień temu miałam w domu zaspaną muchę, miałam ją oszczędzić, ale mnie użarła

Ja własnie po przekąsce, 2 chrupkie kromeczki (nie wiem czemu, ale bardz mi smakują) i szprot w pomidorach, niby z kwasami omega 3
Stary 2013-04-09, 12:06   #2247
painka127
Raczkowanie

Miałam odezwać się w niedzielę, no ale niestety nie udało się.. gdy wróciłam do Wawy w domu czekała mnie niespodzianka... cały pokój w płatkach róż i świecach, no po prostu aż się popłakałam z tego wszystkiego hah co tu tęsknota może zrobić z facetem.. no i wiecie jak się skończyło ... i to nie raz a 3..
Dziewczyny jest też inny fakt, który mnie mega cieszy otóż pierwszy raz w życiu po świętach nic nie przytyłam,mimo że jadłam wszystko tyle ,że dużo mniej bo nawet mój żołądek mi na to nie pozwalał bo zaraz bolał jak przesadziłam... no po prostu nie wierzyłam jak stanęłam na wagę.. Po poprzednich świętach w ciągu 2 tyg. przytyłam 9 kg, no ale tez nie bezpodstawnie bo przed świętami odchudzałam się niezdrowo prawie nic nie jadłam... także zdrowe odżywianie działa cuda..
Podsumowując nic nie schudłam nic nie przytyłam.. w sumie to dopiero wczoraj ruszyłam tak z prawidłową dietą, a i moje postanowienie to takie ,że będę się ważyć raz na tydzień, bo od tego codziennego to już jakiejś depresji zaczęłam dostawać..
Ogólne u mnie ta odżywka sprawdziła się idealnie, a uwież po pracy w kfc moje paznokcie błagały o pomoc ,od tej całej chemii, temperatury rozdwajały się ,łamały i mimo iż pół roku minęło od kiedy przestałam tam pracować moje paznokcie się nie zregenerowały .Dopóki nie trafiłam na tę odżywkę moje paznokcie są mocne nie łamią się.. zdjęcie po 6 tygodniach stosowania wstawię wieczorkiem to sama ocenisz Wiem ,że jej skład jest dość kontrowersyjny, no ale u mnie podziałał.. spróbuj na sobie jeżeli poczujesz jakieś pieczenie czy bd Cię bolała płytka paznokcia to po prostu odstawisz
IV Cel:89, 88,87,86,85,84- czekam, a później się zobaczy
painka127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:16   #2248
miiilenka
Zadomowienie

ja juz po pierogach, dzis 140 bylo zjadlam 7 bez niczego + pol malego jablka. Ciesze sie, ze sie opanowalam, bo zazwyczaj moglam 30 wciagnac... na obiad prawdopodobnie bedzie to samo lece do sklepu, bo w domu kromki chleba nie mam

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:18   #2249
kasiuuuunia333
Raczkowanie

Widzę, że afera się wywiązała...
To ja tak napisałam Nadalce i bynajmniej nie chodziło mi o jakąś demotywację jej. Pisałam jej kiedyś, że wydaje mi się, że to trochę za duże tempo odchudzania i że ja nie zdecydowałabym się na takie szybkie odchudzanie ze względu chociażby na skórę. Ona mi na to odpisała, że nie ma zamiaru wpieprz.. batonów i czekolad tylko dlatego żeby wolniej chudnąć i że pogodziła się ze swoją nieelastyczną skórą więc co ja mogę. To jest jej sprawa jak się odchudza i czy będzie mieć luźną skóre czy nie i w takim sensie mi to lata. Ja nie dałabym rady żyć z jakimś dużym nadmiarem a na operacje by mnie nie było stać przynajmniej na razie. Jeśli dla niej to nie problem to życie. To jest forum dyskusyjne i wydaje mi się, że każdy może tutaj wyrazić swoje zdanie tak samo na mój temat jak i każdej z Was. Wg mnie 20 kg od stycznia to za dużo i nie jest to zdrowe, przypuszczam także, że nie tylko ja tak myśle. Fajnie, że Nadalka chudnie regularnie i nie ulega zachciankom i za to ma u mnie szacun. Tyle ile chciałam powiedzieć na ten temat i mam nadzieje, że się znowu na mnie nie obrazisz...

U mnie na wadze 77 także mały spadeczek znowu jest i z tego się cieszę bo pogoda nie sprzyja. Wczoraj u mnie piękne słoneczko było a dziś znowu szaro i buro. Ale w weekend ma być 16 stopni i już z rodzinką planujemy wypadzik do Krk na długi spacer

Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony!
Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony!
Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony!
Cel IV:77, 74, 71, 68 -

"Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!"
kasiuuuunia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:59   #2250
nadalka
Zakorzenienie

Nie , nie obrażę się.
Niestety co do skóry to natura podjęła decyzję za mnie już dawno. Nie mogłam decydować o tym czy będzie wisieć czy nie. I niestety muszę z tym żyć, bo na operację również mnie nie stać.
Kiedyś chyba pisałam o tym że skóra zaczęła mi wisieć już w ciąży, gdzie w 5 miesiącu.. u góry rósł brzuch, szybko pojawiły się rozstępy które wyglądały (wyglądają nadal ale w większości są wyblaknięte) - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1332170820. zaraz na dole zaczął robić mi się zwis mimo tego że nigdy nie miałam obwisłego brzucha przed ciążą nawet jak ważyłam dużo.
No i po porodzie zrobił się większy i sie tak z nim bujam. Więc niestety wyjścia nie mam . Mogę zaraz wstawić do klubu w swój wątek, bo kiedyś chciałam wstawic ale nie było mnie w klubie.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

już wkleiłam. i to brzuch po samej ciąży. tzn nie dawno robione, ale tak wyglądał po porodzie. no może w tym zwisie było więcej tłuszczu no i rozstępy fioletowe.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości