Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 10:52   #871
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Marsi, super huśtawka. Ja ostatnio wylicytowałam taką: http://www.babybunting.com.au/bright...ah-dreams.html NOWĄ, za 100zł + 19zł za przesyłkę.
Trzymam kciuki za ważenie!
wow to jesteś lepsza
i jak wrażenia? bo ja jestem pod wrażeniem bright stars- mały dostał matę i kilka zabawek i uważam,że te rzeczy są super
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:32   #872
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40213774]

Zaraz idziemy się szczepić, kciuki proszę![/QUOTE]
kciuki zaciśnięte
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:41   #873
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40213774]Insolito, krzesło do karmienia polecam ani się obejrzysz a już będzie potrzebne, mamy takie: http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...128100302.html rewelacja, bo ma wkłądkę dla malucha niesiedzacego i można je na półleżąco dać, więc Agatkę karmiłam w nidm w 6mcu życia, wygodnie mi było.
Używamy do dzisiaj, normalnie z nami Agatka przy stole w nim siedzi, do jedzenia, do rysowania, do układania czegoś

Tak, elastika jeszcze używam pentelkowego

powodzenia!
a krzeselko b. fajne. mam juz w zakladkach

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:05   #874
mala_19kw
Zakorzenienie

za odpowiednią wagę (Marsi) oraz za szczepienie (Szajka).

Nancy- za wagę Kubusia.

Od kilku dni łeb mi rozsadza chyba skutek uboczny tab. anty. bo dziś obudziłam się z bólem.

Mój szkrab pogadał z przyjaciółmi z karuzeli i teraz śpi. Jak jemu z dnia na dzień zmienia się styl gaworzenia dzisiaj się tak mądrzył że ho ho
I znowu mu się udało- nie ce! tym razem (bo wtedy było nie sce).

Litlle-ta. Zdolności językowe szkoda że tak dobrze tylko przez sen mi idzie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:23   #875
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Szklanko moj TZ tez fotki na porodowce robil-myslalam, ze go zabije ale teraz smiesznie sie oglada o nawet mam to na tel to wrzucam
I jeszcze nasze masakryczne odparzenie dzisiejsze (sorki za taki negliz)-moze od Dad? Smierdza mi klejem jakims I nic nie pomaga jak na razie...
Oj, ale malutką to musi boleć Tormentiol, a najlepsza maść robiona w aptece z kwasem bornym.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki prezent polecacie dla takich maluchów jak nasze w granicach 250 zł? Mogę sobie prezent od Piotrka chrzestnej wybrać, tylko ja nie wiem co
Też polecałabym krzesełko albo jakąś fajną zabawkę edukacyjną np. misiaczka przytulaczka z fisher price.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Od kilku dni łeb mi rozsadza chyba skutek uboczny tab. anty. bo dziś obudziłam się z bólem.
Uuu, znam ten ból Przy pierwszym op.tabletek czułam się fatalnie, głowa bolała i plamienia. Dlatego teraz nie zdecydowałam się na tabletki.

My dopiero jutro pierwszy raz szczepimy, a mała ma już ponad 2 m-ce, bo w ośrodku zdrowia mają jakieś dziwne zwyczaje, w ubiegłym m-cu nie było lekarki, więc wszystkie dzieci zapisywali na jutro .
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:43   #876
LadyWhisper
Zakorzenienie

biorę się za nadrabianie gaduły!
W dwa dni pochłonęłam dwie książki więc kurczę jak zawsze jestem tutaj na bieżąco tak teraz czytam jak szalona i nie nadążam za wami :P

Moja dobra koleżanka jest w ciąży z drugim, moja kuzynka w ciąży z drugim, pierona, kuszą!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:45   #877
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja na tej gąbce kąpie od samego początku, obie ręce wolne, dziec lezy swobodnie- polecam

WISIENKO, tulam

ELLLMI- ale masz agenta w domu

DEBRAH - a w czym zamrazasz to mleczko? jakis link

MENEQ- jakie lato, ja sie pytam

BASIU- to superowo, ze wreszcie u was spokój z chorobami teraz tylko zdrówka i apetytu zyczyc trzeba

mały gaduli z matą
chyba zglodniał, bo juz słysze "a yyyy nie nie nie" i kopie nóżką jedną jak mały zróbek
W pojemnikach Avent (kupiłam 10 pojemników + 10 pokrywekj) o takie: http://www.mamabebe.pl/pol_m_Avent-P...okarm-984.html
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
siemaneczko

chciałam się pochwalić,że wylicytowałam po okazji mojemu małemu bąkowi hustawkę fisher price aquarium za 170 zł
http://www.urwis.pl/sklep/z4788-fish...-lezaczek.html

kupiłam mu też stelaż do wózka bo tamten teściowa załatwiła w zaspie śnieżnej

ech wpadłam w szał zakupowy po chrzcinach

proszę Was kochane moje o kciuki, dziś idziemy na ważenie, oby nie trzeba było dokarmiać i żeby waga poszła w końcu w górę
Kciuki!

Superaśna huśtaweczka!
Black : mam taką samą, tylko niebieska taka z żabkami i kaczuszkami..z SH za...30zł teściowa wyczaiła (tylko nie ma zabawek pluszowych), ale wszystko działa i niezniszczona w ogóle.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:47   #878
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Właśnie tworzę obiadek i szperam po necie. Krzychu jest u dziadków, prawie zjadł więc mam chwilkę, chwilka będzie trwać dopóki Krzychu nie będzie głodny, wtedy przyjdzie na cyca
Stary 2013-04-09, 12:50   #879
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No więc ... Chrzciny minęły super
Msza w kościele szybko minęła ( była bez kazania )
Daria była bardzo grzeczna,wogóle nie płakała nawet jak była święcona wodą. Pół mszy spała,potem się obudziła ale grzeczna była.
Było chyba w sumie 8 rodzin z dzieciaczkami do chrztu i wszystkie dzieci były grzeczne

Po mszy poszliśmy do moich rodziców na kawe,torcik (zamówiłam--śliczny był), potem ciepła kolacja, a ostatni goście wyszli o 22.30.

Było fajnie ale cieszę się że mamy to już za sobą
super, że się wsio udało
i gratulacje za nereczkę!!!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych chrzcin
Nowych umiejętności także gratuluję

Michaś dziś pierwszy raz wyciągał rączki do zabawek! A ile przy tym radochy miał Cudny widok

Dziewczyny co mój mąż zrobił w nocy Najpierw mnie wk....rwił bo tłukł się na przedpokoju jak Marek po piekle, zapalał wszystkie światła w domu, a była już dwunasta. No i mnie obudził. Wyszłam z pokoju i go zjechałam, coś tam odpyskował Położyłam się i słyszę że znów się poszedł kąpać. Myślę sobie, aha znów chyba lunatykuje
Wiecie co sobie do łóżka przyniósł???

Rolkę papieru i podpaski Tylko za cholerę nie wiedział rano na co mu to było, myślał że ja chciałam
padłam

Cytat:
O masakro! Przepraszam dziewczyny nie mam siły na razie Was nadrobić (10str) ale wczoraj myślałam, że zejde, najgorszemu wrogowi nie życzę.
Wzięło mnie nagle po południu, ból brzucha, myśle sobie oho: grypa żołądkowa (specyficzny ból to jest). A później już szybciutko się potoczyło: zarzygałam pół pokoju, jednocześnie biegunka, rozsadzający ból głowy i kości, gorączka, odwodnienie, osłabienie bo oczywiście nic się nie chciało jeść (nie jadłam 24 h). Małą się zajmował TŻ bo nie mogłam ustać na nogach nawet A jak poszłam się umyć to klapnęłam na podłodze i nie mogłam wstać dopiero TŻ przyszedł bo coś mnie długo nie było...
Co za gówno! A przyniosłam to na bank z przychodni jak byłam w czwartek z małą
Dziś już jest lepiej za to TŻ zdycha Byle by małej nie wzieło bo nie wiem jak ta kruszynka dałaby sobie radę z taką wycieńczającą chorobą Staram się ją karmić moim mlekiem więc może ją uchronie....
Meduzza biedactwo, kuruj się

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
pokaż pokaż

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

a tak w ogóle, to co ja wczoraj w nocy zrobiłam to porażka tż nie ma i młody spał ze mną w łóżku i jakoś nad ranem się przebudził i zaczął marudzić, to taka ledwo przytomna wymacałam smoczka i daję mu, a ten nic, coraz bardziej płacze, a smoka nie wciąga; no to się obudziłam całkowicie i patrzę, a ja mu tym smoczkiem zamiast do dziuba, to do ucha celowałam

ja ostatnio cyca do oka młodemu wsadzałam

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nigdy nie będę traktować Poli tak, jak mama traktuje mnie.
I że nigdy Pola nie będzie czuła do mnie tego, co ja teraz czuję wobec mamy...

Odezwę się może pod koniec tygodnia. Pa kochane.

Stary 2013-04-09, 13:06   #880
Ifwka
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyny ja to się chyba poddaje. Jak się Mała obudzi to podam jej mm bo od rana co chwilę cyc, 5 min ciumkania i wrzask a Tz spi po nocce i w sumie kłótnia wisi w powietrzu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:06   #881
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Mój tż też ma takie jazdy czasem kiedyś już spał, a ja jeszcze siedziałam przed kompem, nagle patrzę a on wstaje i idzie do przedpokoju. Więc ja za nim, niczego nieświadoma, i pytam go, czego szukasz? A on mi na to, że paczki. No to ja: jakiej paczki? A on na to: nie wiem, sprawdź w deliwerze a pracował wtedy jako kurier. wrócił do pokoju, rozebrał się i poszedł spać.

A ostatnio razem zasypialiśmy, tż mnie tuli, i tak jakoś dziwnie zaczął nagle oddychać. Pytam się go co robi, a on mi na to: pływam. No ale jakoś nadal dziwnie oddychał i chciałam go obudzić, to on się wściekł, odwrócił do mnie dupskiem i taki wrzask "w tym domu nawet spokojnie popływać nie można!" i foch

Wisienko

-------------------------------------------------------------

Muszę się wam pożalić. Ostatnio trochę się kłocimy z tż, bo coś nie chce mu się nic robić i mi pomagać tylko chodzi i bałagani. W zeszłym tygodniu trochę mebli przywieźliśmy do domu, część nowych a część z mojego starego mieszkania no i tak stały i czekały na lepsze czasy aż trafią na swoje miejsce. Mieliśmy to poustawiać jakoś na dniach. Dzisiaj wyszłam do fryzjera, dosłownie godzinę mnie nie było, tż w tym czasie miał napalić w piecu i ogarnąć kuchnię. Wychodzę od fryzjera, chciałam jeszcze skoczyć na małe zakupy patrzę a tam 10 połączeń nieodebranych. Dzwonił tż i mówi że przenosił sam te dziadowskie meble i strzeliło mu w kręgosłupie, ruszać się nie może... No i zostałam sama ze wszystkimi obowiązkami, bo nic nie umie podnosić i chodzi jak paralityk. A ja się potykam o te wszystkie porozkładane meble ma nauczkę bo po co sam się wyrywał do tego... A ja zero pomocy

a tż cóż, chciał dobrze

Cytat:
O boże, ale macie TŻów niezłych. Mój nie lunatykuje, ani mi się to nie zdarzyło, ale moja siostra miała kiedyś takie jazdy, że np chodziła po ziemi pod kaloryferem i gadała po japońsku (kiedyś uwielbiała mangę i anime). Albo np wyszła z pokoju, śpiąc oczywiście, i na korytarzu spotkała moją mamę, którą obudziły jakieś hałasy z jej pokoju (widoczne coś musiała przewrócić, albo zrzucić). Mama się pyta "Gdzie Ty idziesz?", na co moja siostra "Na konkurs wokalny".

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Rozwalilas mnie

Moj TZ czesto cos przez sen sprzedaje. Ostatnio zachwalal zalety umywalki ja juz kumam te jego numery, udaje niezadowolona klientke, a on mnie przekonuje

Ex za to czesto budzil sie, siadal i gladzil przescieradlo. Jak sie pytalam co robi to mowil, ze kosi trawe
ellmi, dawno nie bylo fot Zenusia

Ehh wisienko

Cytat:
Blogerko wlasnie nie szczepilismy jeszcze na rota, wciaz sie waham...

Dziewczyny wy jak cos dowalicie:p z tym lunatykowaniem...

Wlasnie sciagam mleko (niech juz przychodzi ta elektryczna medela bo k wicy dostane z ta pompka, juz odciski mam), Malenstwo pieknie spi, TZ zdycha w drugim pokoju na jelitowke.
Zdjecia w klubie super, uwielbiam tam zagladac i nigdy mi dosc
Szklanko moj TZ tez fotki na porodowce robil-myslalam, ze go zabije ale teraz smiesznie sie oglada o nawet mam to na tel to wrzucam
I jeszcze nasze masakryczne odparzenie dzisiejsze (sorki za taki negliz)-moze od Dad? Smierdza mi klejem jakims I nic nie pomaga jak na razie...
jaka ładna brzuchatka z Ciebie

ojej, straszne odparzenie my mieliśmy też bardzo duże, nawet na nóżki zaczęło przechodzić
od tamtego czasu tylko waciki z wodą przegotowaną, nie używamy chusteczek do pupci, a samo odparzenie wyleczyliśmy pudrem i kremem przeciw odparzeniom na zmianę. Zauważyłam, że jak używamy jednej z tych rzeczy parę dni pod rząd to mały właśnie reaguje odparzeniem, dlatego co pielucha to albo zasypujemy, albo kremujemy, od tamtego czasu nawet najmniejszego odparzenia. Spróbuj w ten sposób, może pomoże

Cytat:
poprawię się tylko muszę jakieś fajne zdjęcia znaleźć, bo tż mówi, że młody wygląda teraz jak Ryszard Kalisz z tymi puckami wiszącymi

ja też w tesco fajne skarpeteczki znalazłam, z f&f

o cholera, takie coś się może w jeden dzień zrobić?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu nie przeżyłam tego co wczoraj! Ok 19.30 wykapalismy Mała. Ubralam ją i zaczęła coś marudzić więc szybko ją do sypialni i do piersi. I tu zaczął się horror. Krzyk,pisk,płacz. Tyle łez moja Niunia wylała,powodem myślę był brzuszek. Niby miękki był,ale rzucała nozkami i tak strasznie płakala. Myślę że całe osiedle ją słyszało. Od południa nie robiła kupki,a wcześniej było po każdym karmieniu właściwie. Więc daliśmy jej bobotic,przeszło dopiero po ponad godzinie. Zaczęła szukać piersi więc ją Przystawilam,zjadła i biedną nie mogła zasnąć,tak się prezyla. Zasnela u męża na rękach po 23. Obudziła się o 24 i strasznie ją baczki męczyły. Przysypiała na 30nim i od początku. Troszkę zjadła,przysnela i za chwilę stekanie. Kiedy koło 4 poszlyśmy zmienić pielucha to pływała w kupię. Tym sposobem nie Spalam całą noc. Wczoraj Blanke pochwaliłam że taka grzeczna w dzień to w nocy dała mi znowu do wiwatu. Teraz też nie może zasnąć. Padam na twarz :-(

biedactwa "

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, kurcze ostatnio w ogóle nie mam czasu, żeby włączyć neta. Tu już druga część, tyle nowych stron, a ja nawet nie bardzo wiem co się działo w pierwszej części.
U nas już praktycznie po ospie, Krzysiowi została jeszcze jedna krosta na plecach, a reszta już się ładnie pogoiła lub są niewielkie ślady, które mam nadzieje znikną. Oby już teraz było dobrze.

Ogólnie to Krzysiu jest bardzo śmiejący i pogodny, na prawdę bardzo dużo się śmieje, jest na etapie, że wszystko by jadł (w sensie wkłada do buzi wszystko co jest w jej pobliżu - a już najsmaczniejsze są rączki). W nocy mi ładnie śpi, buzi się raz, czasem dwa na jedzenie, także ogólnie spoko, ale w dzień jest bardzi aktywny, robi sobie jakieś małe drzemki w ciągu dnia, ale to takie max na 1 godzinkę, tak to się bawi.
Najbardziej lubi karuzele w łóżeczku, kopie nogami wszystkie kręcące się zabawki i się do nich uśmiecha, także chyba będzie jakimś piłkrzem
Wczoraj się fajnie wybawił na macie edukacyjnej, także popołudnie spędziłam z dzieckiem na dywanie, tzn, ja na dywanie, a Krzyś na macie, ech.. ugadać się tyle trzeba, że już czasem nie wyrabiam z robieniem z siebie głupka

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Tak w ogóle to gdzieś jest wiosna??? bo u nas np. znowu sypie śnieg
śliczny Krzysiu, taki dorosły już
u nas też śniegiem wali

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jak czytam, jakie macie przeboje, to stwierdzam, ze mam aniola nie dziecko.
Przywitalam sie w Klubie, zaraz jakies zdjecie tez wrzuce.

basiu zlinczujesz mnie, wiem, u mnie wiosny tez nie ma, juz lato nastalo ;-p

chcę do Japonii!!!
Meneq, pisałaś, że przeprowadzki związane z pracą męża - a jest lekarzem, o ile dobrze pamiętam? I tak cały czas, czy przejściowo?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 13:09   #882
Ifwka
Zakorzenienie

Co do odparzen, ja też używam wody i wacików, chusteczki tylko wtedy jak jest mega kupa a potem i tak jeszcze wodą i jak ma razie odparzenia nie wróciły

19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:18   #883
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Deli http://mohito.pl/pl/dynamic/product/159/%23159 ta tutaj dokłandie nie widac jest w taka panterke jakby potem wkleje na mnie

u nas tez juz snieg :/
śliczna

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wisienko rozumiem w pelni Twoja gorycz, kiedys obiecalam sobie, ze bede dawac wiecej czulosci swojego dziecku niz moja matka mi i nie bede z nia rywalizowac( z corka)

Meduzza wygladasz na taka szczesliwa ze zaraz porod a co do odparzen to straszne jak ona musi cierpiec kurde, ucaluj ja chociaz od cioci a powiedz czym smarowalas zazwyczaj dupke malej po przebraniu pieluszki?

Fewcia biedne obie sie meczycie

Co do lunatykowania, moj w sumie nie lunatykuje ale mowi przez sen jakby hmm jeczy? Brzmi to jakby cos mu sie dzialo, ktos go krzywdzil. Jak go wybudzam i pytam co mu sie snilo to mowi, ze nie pamieta

Lady oni sa niepowazni, masz sikac na zawolanie :/

Mala haha ukryte zdolnosci jezykowe? ja gadalam kiedys duzo po angielsku jak bylam upita mialysmy taki motyw z przyjaciolka

Nie moge sie na niczym skupic, nie mamy gdzie zrobic chrzcin bo u nas tyle osob nie usiadzie no i trzeba kosciol ogarnac ale jak mam tam isc to mnie chuj strzela, jestem uprzedzona do ksiezy po niemilych doswiadczeniach ;/

Szaju uzywasz jeszcze tego elastyka z Pentelki? Jak go oceniasz? Ogolem mamy chustujace poszukuje niedrogiego elastyka najlepiej, na sprobowanie czy przypasuje nam chustowanie( jesli sie spodoba kupie lepsza) i zastanawiam sie miedzy Pentelka a Almelle?

Aaaa dopielam sie w mojej ukochanej ramonesce!
no napełniłam pojemniczek w domu ale że to jest posiew to trzeaba do specjalnego z jakimś proszkiem i mnie odesłali z labu, miałam przyjść jutro ale że nie miałabym Małego z kim zostawić a nie chcę go targać do zarazków to w 30min wypiłam 1,5l wody i musiałam siusiać na nowo :P

Cytat:
Boż. Znów czytam na necie o tym, że po porodzie naturalnym jest rozklapiocha. Kto to wymyślił w ogóle?! To jakieś brednie totalne, czy któraś z Was może powiedzieć, że ma rozklapiochę? Bo ja wręcz przeciwnie, pipka jest taka sama, jak była, seks też jest naprawdę super, więc o co chodzi? Skąd się wziął ten mit?
tia, rozklapiocha, ja jestem tam tak ciasna jak nigdy boli jak cholera rozklapiocha, pf

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
siemaneczko

chciałam się pochwalić,że wylicytowałam po okazji mojemu małemu bąkowi hustawkę fisher price aquarium za 170 zł
http://www.urwis.pl/sklep/z4788-fish...-lezaczek.html

kupiłam mu też stelaż do wózka bo tamten teściowa załatwiła w zaspie śnieżnej

ech wpadłam w szał zakupowy po chrzcinach

proszę Was kochane moje o kciuki, dziś idziemy na ważenie, oby nie trzeba było dokarmiać i żeby waga poszła w końcu w górę
zarąbista ta chuśtawka!!! nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy są dla dzieci

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40213774]Insolito, krzesło do karmienia polecam ani się obejrzysz a już będzie potrzebne, mamy takie: http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...128100302.html rewelacja, bo ma wkłądkę dla malucha niesiedzacego i można je na półleżąco dać, więc Agatkę karmiłam w nidm w 6mcu życia, wygodnie mi było.
Używamy do dzisiaj, normalnie z nami Agatka przy stole w nim siedzi, do jedzenia, do rysowania, do układania czegoś

Tak, elastika jeszcze używam pentelkowego

kciuki!!!

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Marsi, a jak Leoś po basenie?

Stary 2013-04-09, 13:20   #884
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, Ty kupowałaś jakąś niedrogą tkaną chustę, dobrze pamiętam? pokażesz u kogo?

Marsi, ja też lubię zabawki BrightStarts mamy matę i zosia ją uwielbia
Stary 2013-04-09, 13:20   #885
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
W dwa dni pochłonęłam dwie książki więc kurczę jak zawsze jestem tutaj na bieżąco tak teraz czytam jak szalona i nie nadążam za wami :P

Moja dobra koleżanka jest w ciąży z drugim, moja kuzynka w ciąży z drugim, pierona, kuszą!!!
Jakie to książki tak pochłonęłaś?
Stary 2013-04-09, 13:21   #886
elllmi
Zakorzenienie

hej
ja już nie ogarniam tej pogody - kukam rano za okno, a tam taaaakie płaty śniegu lecą ptaki chyba też, bo dzisiaj szpak w karmniku słoninkę sikorkom podbierał teraz tylko na bociana czekać, aż się za słonecznik weźmie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Meduzza
ale porodówka... jakbyś sądecką zobaczyła to by Ci się rodzić odechciało... a odparzenie paskudne, może faktycznie Dady?

Cytat:
Hej lale
Siedze w centrum handlowym jestem wsciekla bo poszlam zrobic posiew moczu w koncu (siostra przejela malego) i kurka kazali mi nasikac do nowego kubeczka!!!!!!! Ja pierdziu, siedze teraz z woda i pije i jak na zlosc nie chce mi sie sikac wrrrr
sik na zawołanie ja tak miałam po porodzie, jak mi się kazały wysikać, a ja nie miałam czym, bo cały dzień nie piłam i dopiero jak mnie postraszyły zacewnikowaniem, to wypiłam wszystko co na sali było i mi się zachciało

Cytat:
Fotki z chrzcin w klubie Wreszcie udało mi się dodać
ale fajne te zdjęcia macie; nasze kurde takie dupne wyszły, albo rozmazane, albo za daleko

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dodalam kilka zdjec Yae i jej kacika.
Tylko przepraszam, niektore nieobrocone i nie daje sobie z tym rady z telefonu
śliczna ta Twoja kudłatka

Cytat:

jakie książki? ja taki mól książkowy i kurde od porodu tylko jedną nową kupiłam, aż tż mówi, że chyba nareszcie mi się odwidziało ale ja nadrobię, jeszcze będzie musiał drugą biblioteczkę zamawiać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:21   #887
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Bardzo dziękuje za miłe słowa
Moja Niunia cały dzień marudna... Prezy się,znowu chyba problemy brzuszkowe
Marsi trzymam kciuki za wagę.
Co do odparzen to my po każdej zmianie pieluchy smarujemy taka bardzo tłustą maścią która dostaliśmy w szpitalu. Póki co odparzen brak,chociaż tyle.

Jak byłyśmy na spacerze dziś to widziałam taka starszą babke z wózkiem,tzn z niemowlakiem w tym wózku. I tak mocno bujała,że Malenstwo o mało nie wypadło z tego wózka. Co za babcią!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:25   #888
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Elmi, Silver, jedna to Tess Gritsen Milcząca dziewczyna a druga Coben Błękitna krew

Stary 2013-04-09, 13:39   #889
Debrah
Zakorzenienie

Przyszedł kurier z ciuszkami - jak ja lubię wizyty kuriera gdy kupię coś dla Małej jaram się bardziej niż gdyby to coś dla mnie miało być
Stary 2013-04-09, 13:40   #890
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Elmi, Silver, jedna to Tess Gritsen Milcząca dziewczyna a druga Coben Błękitna krew
Muszę przeczytać
A Tess Gritsen uwielbiam. Podobała mi się książka "Dolina umarłych"

Lady, a to Twój Pietraszko taki grzeczny że dałaś radę aż dwie książki przeczytać?

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-09 o 13:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:58   #891
s i l v e r
Zakorzenienie

Pochwalę się co kupiłam Darii ostatnio w pepco na lato .Za te 3 rzeczy zapłaciłam 30zl, każda za 9,99 Kocham ten sklep.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0028.jpg (108,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0029.jpg (86,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0030.jpg (90,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-04-09, 14:11   #892
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się co kupiłam Darii ostatnio w pepco na lato .Za te 3 rzeczy zapłaciłam 30zl, każda za 9,99 Kocham ten sklep.
Śliczne ja też kocham pepco spędzam tam duuzo czasu
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:24   #893
Debrah
Zakorzenienie

Ale fajne <3 nigdy nie byłam w pepco:P

To ja drożyznę kupiłam straszną w porównaniu z Twoimi, a Twoje tak samo ładne
Stary 2013-04-09, 14:34   #894
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
muszę oblukać

Cytat:
a jak z jakością tych ubrań jest? np. po praniu? nigdy tam ciuchów nie kupowałam ,tylko takie pierdółki do domu

Stary 2013-04-09, 14:39   #895
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Dziewczyny jaki prezent polecacie dla takich maluchów jak nasze w granicach 250 zł? Mogę sobie prezent od Piotrka chrzestnej wybrać, tylko ja nie wiem co
też pomyślałam o krzesełku

Cytat:

a jak z jakością tych ubrań jest? np. po praniu? nigdy tam ciuchów nie kupowałam ,tylko takie pierdółki do domu
trzeba się dobrze przyjrzeć bo często szybko się rozlatują i rozciągają ale można też fajne rzeczy znaleźć...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:40   #896
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver, jak coś to chyba będę mogła Ci pożyczyć, bo chyba to są mojej mamy ale muszę się upewnić

Taaak, Pietraszko mega spokojny, aż się o niego martwię bo ciągle śpi, a już dawno tak nie miał w dzień jak pisałam jakiś czas temu parę drzemeczek po 30 - 40 min a teraz śpi, budzi się na cyca i zaś śpi

Oglądam zdjęcia z basenu i rany, ale mam płaskodupie fuj!

Stary 2013-04-09, 14:47   #897
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
muszę oblukać

Ja kupowałam już nie raz. Dla Darii i dla chrześniaka i nic się nie działo po praniu

Cytat:
Silver, jak coś to chyba będę mogła Ci pożyczyć, bo chyba to są mojej mamy ale muszę się upewnić

Taaak, Pietraszko mega spokojny, aż się o niego martwię bo ciągle śpi, a już dawno tak nie miał w dzień jak pisałam jakiś czas temu parę drzemeczek po 30 - 40 min a teraz śpi, budzi się na cyca i zaś śpi

O to super by było

A co do Pietraszka to ja bym się cieszyła jakby Daria tyle spała

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Lady, ja też mam płaskodupie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 14:57   #898
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

hehe, moj osstatnio tez ciagle spi. np teraz spi juz od 3 godz, szok szok i jeszcze raz szok!

ps. przylaczam sie do klubu plaskodupcow

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 15:08   #899
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
za wszystkie kolokwia jak Wy dziewczyny studiujące dajecie radę? Ja bez nauki nie daje czasem rady a co dopiero jak trzeba się uczyć na kolosy, egzaminy itd. Podziwiam Was wszystkie
Jakoś trzeba dawać radę.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
a mój nie cierpi pieluchy na twarzy denerwuje się, szarpie, ściąga, płacze działa gładzenie po nosku (Marsi ) ale tylko jak jest już spokojny, bo jak się denerwuje to to gładzenie po nosku jeszcze bardziej go wkurza
Moja też pieluchy na buzi nie lubi. Zaraz się zachowuje jakby miała się udusić

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wcielo mi cytaty więc lecę jak pamiętam.
Jeśli chodzi o kłótnie z Tz o Młodą to wkurza mnie bo jak jej palcem nie pokarzesz i 5 razy nie przypomnisz to nic nie zrobi, nawet po sobie kie sprzatnie.
Co do anty to też myślę nad spirala bo więcej dzieci raczej nie będziemy mieć, zobaczę co mój gin powie, może.dzisiaj uda mi się wybrać do niego bo Tz.już nie może się doczekać
Wizyta u ortopedy jestem rozczarowana, czekaliśmy prawie godzinę zanim łaskawie się zjawił, a wiecie jak to z maluszkiem, szybko pyknal to usg, ja się go pytam o tą uciekająca nozke i wogóle ze.na tą.prawa stronę się skręca a on że następny pacjent :banghead::banghead: całe.szczęście usg ok i za pół roku do kontroli. Szajka czy jak usg ok to dawać tą pieluche, czy iść prywatnie żeby ja dokładnie jakiś dok ogladnal.
Black ja zauważyłam że mało cię było no.i gratulacje za zaliczenia.
Nikt nie skomentował tego co wczoraj pisałam, czy to.możliwe że Mała tak żygala jak ja dokarmilam mm bo się przejadla czy mleko po prostu zaszkodziło ? Wogóle to ile takie mleko może stać po otworzeniu?

Wrzuccie link tego albumu jeszcze raz.

Ja bym poszła prywatnie do ortopedy. Bo jak USG zostało wykonane tj. opisujesz to i do wyniku USG miałabym zastrzeżenia,
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 15:21   #900
elllmi
Zakorzenienie

położyłam dzisiaj małego na ziemi na kocach, obłożyłam zabawkami i 30 min dziecka nie miałam; muszę jak najszybciej kupić mu matę, ale na razie nie widzę używki tej co bym chciała;

a tak w ogóle w sobotę jestem chrzestną u synka mojego brata i nie mam w czym iść jutro idę do fryzjera skrócić włosy (duuużo) to może coś znajdę w sklepach, ale w sumie to mi kasy szkoda, bo z takim sterczącym brzuchem i tak nic nie będzie ciekawie na mnie wyglądać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości