Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 11:48   #4981
justusia16
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Haha jakbym siebie widziała, też tak czasem mówie..
Co do studiów właśnie nie jest powiedziane że trzeba super być oczytanym i barzo mądrym żeby studiować..
Ja, mam takie wrazenie ze w "skreconych" wlosach wygladam na niewyspana

Dotka ten olej z Lidla, pachnie ale dosc delikatnie

TheRock pewnie ze pamietamy
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:48   #4982
blondynaaa_91
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Wpadłam na chwilę między zajęciami!

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Mnie wszyscy straszyli, że pierwszy rocznik z obowiązkową matmą na maturze zesra się w galoty jak zobaczy w maju arkusz.
NIC TAKIEGO NIE MIAŁO MIEJSCA.
Dokładnie! Dziewczyny, nie przejmujcie się tak tym wszystkim, nie zauważyłyście, że zawsze rocznik maturzystów narzeka, że akurat w tym roku będą/są/były WYJĄTKOWO trudne matury?
Zawsze są na tym samym poziomie, po prostu niektórzy nie lubią danego typu zadań i mu nie podeszły.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nie obrażając nikogo - jak dla mnie poziom wymaganego minimum, w ogóle wymaganej wiedzy, jest beznadziejnie niski.
Już nie mówię o testach gimnazjalnych, te niech sobie będą, jakie chcą.

Ale matura? Jak dla mnie to powinien być sprawdzian jakiejś podstawowej wiedzy, a nie machnięcie zadań na poziomie gimnazjum, żeby każdemu, jak leci, dawać papier. I może przy okazji na studia nie dostawałoby się tyle głupich osób. Ja wiem, że studia na ogół (choć nie zawsze) to weryfikują i takie osoby odpadają po pierwszym semestrze, max roku, ale i tak pytam po co. Znaczy się wiem, bo uczelnie dostają kasę od każdego studenta.
Ale moim zdaniem powinni wymagać dużo więcej, powinny być minimalne progi na studia, a nie że jak leci i że czasem dostają się osoby z ledwo zdaną maturą i wtedy może dałoby się wymagać od studentów więcej i więcej ich uczyć, a nie "to zlikwidujmy, bo trudne" i bach, nie ma w programie. Chore.
Ja również się zgadzam. Kiedyś matura to już było COŚ, a teraz to można sobie w d... wsadzić. Nie mówiąc już o spadającej wartości studiów.

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Oczywiście pomijam modeli, którzy się kierują wskazaną przez Ciebie logiką I oczywiście - dostanę się na lekarski, ale króluję na facebooku Noszę anatomię Bochenka na polski i się lansuję [autentyk]
Hahahaha Powiem Ci z doświadczenia, że tacy się skupiają na lansowaniu a nie nauce, u mnie w klasie takim modelom niestety nie poszło. Nie życzę nikomu źle, ale jak słyszałam od pierwszej klasy kto jaką wybierze specjalizację to mnie krew zalewała.
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:50   #4983
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx
Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Kaludia też znam ludzi którzy q liceum mieli problemy a teraz mają stypendium ale naprawdę sporo się uczą. Jest to czasem też kwestia uczelni. Na niektórych na prawdę nie trudno mieć same piątki... ale rynek pracy jest naprawdę straszny...

The Rock Witaj
Mam nadzieje ze teraz mam tak szybko nie uciekniesz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:02   #4984
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo pso

no to się cieszę że ktoś mnie kojarzy :D
jak się ogarnę, to zrobię fotkę włosów choć uważam, że osiągnęly już swoje maximum i lepsze nie będa

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:17   #4985
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

eee, u mnie w jednym z lepszych warszawskich liceów pisaliśmy jedną, może dwie
W przeciętnym Bydgoskim, czy takim Nakle piszą co chwile. Z operonu, Zamkoru, UMK, Torunia [jakieś osobne wydawnictwo]. Materiały ćwiczeniowe z Poznania, itd. Poza tym są jakieś nauczycielskie i Witowski.

The Rock - nie zaginęłaś! Witamy ponownie

A praca... Mnie dobija tekst... Zatrudnilibyśmy, ale ma Pan/Pani za wysokie kwalifikacje.
Albo tak jak powiedziała poprzedniczka średnie, a powinno być zawodowe w tym kierunku.

Dużo ludzi idzie bez sensu do liceum. Zawodówki teraz to dno, a szkoda. Moi rodzice są dobrymi rzemieślnikami. Kiedyś poziom był inny, a teraz? Szkoda gadać. Byłam raz na drzwiach otwartych w Zespole Szkół - liceum, technikum i zawodówki. Strach w oczach miałam, jak tych ludzi zobaczyłam.

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Ja również się zgadzam. Kiedyś matura to już było COŚ, a teraz to można sobie w d... wsadzić. Nie mówiąc już o spadającej wartości studiów.

Hahahaha Powiem Ci z doświadczenia, że tacy się skupiają na lansowaniu a nie nauce, u mnie w klasie takim modelom niestety nie poszło. Nie życzę nikomu źle, ale jak słyszałam od pierwszej klasy kto jaką wybierze specjalizację to mnie krew zalewała.
Zgadzam się

Tak, pytania o specjalizację mnie niesamowicie denerwują. Bo jak mam odpowiedzieć,skoro nie wiadomo, czy się dostanę? Czy ukończę studia? I nie znam realiów, nie przeżyłam, nie zobaczyłam, jak mam wybrać?
A Ci co opowiadają to zazwyczaj hirurdzy Wychowani na grejs anatomii i hałsie

Właśnie skończyłam Zamkor i UMK, posprzątałam trochę. A na włosach biowax i maceral lawendowy. Teraz powieszę pranie, biorę się za obiad
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:25   #4986
say-hello
Zakorzenienie

a ja niestety znowu jestem chora ;/ chyba porzednio się nie wyleczyłam i dzisiaj w nocy nie mogłam spać przez ataki kaszlu, a rano na konsultacjach nie mogłam wydusić słowa.. ale na zajęcia oczywiście trzeba chodzić, bo dostać się do lekarza po l4 to nie lada wyczyn..

The Rock, w
itaj! co u Ciebie?! tęskniłyśmy

Moniek, Red, Deszczowy Piesku - piękne macie te włosy! jest się czym chwalić
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:34   #4987
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość

The Rock - nie zaginęłaś! Witamy ponownie
znalazłam się

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

The Rock, w
itaj! co u Ciebie?! tęskniłyśmy

Biegam, ćwiczę, chodze na basen
Prowadzę zdrową kuchnię
Czekam na wiosnę która wczoraj już u mnie była a dziś znów śnieg

Jakoś to leci

- 25 kg
Stary 2013-04-09, 12:55   #4988
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanlan Pokaż wiadomość
ps. matura jednak nie jest taka łatwa, u mnie w klasie na 14 osób zdało 6 w pierwszym terminie ;P chyba ze moja klasa była taka wybitnie uzdolniona
U mnie w klasie tylko połowa jest dopuszczona do matury . Ale nie dlatego, że są jakoś wybitnie tępi, po prostu szkoła szczyci się tym, że maturę zdaje 100% uczniów*

* dopuszczonych
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Hej
pamięta mnie ktoś?
Pewnie! Moja ulubiona blondyna wróciła
Ja mam do Ciebie kilka pytań
Dobrze pamiętam, że Ty chodzisz do fryzjera farbować odrosty w naolejowanych włosach? Jeżeli tak to jakim olejem? (bo niektóre zżółcają kolor..). I jak na tłuste włosy reaguje fryzjerka?

Kupiłam błękitny lakier do paznokci za 3 zł.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:58   #4989
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Ach, bo humany w naszej szkole, to w ogole jest jakas pomylka...
Bo podejście nauczycieli a szczególnie dyrekcji do naszych humanów to pomyłka...
Cytat:
W dobrym liceum wystarczy chodzić na lekcje. W przeciętnym odrabiać prace domowe i czasem zajrzeć do książek.
Nie zgodzę się... Jeśli nauczyciel jest dobry to owszem, ale jeśli matematyk nie wyrabia z programem i jak tłumaczy beznadziejnie, to bez korków się może nie obejść (30% się ukula, ale na wynik powyżej 65% nie ma co liczyć przy złym nauczycielu i braku zdolności w danym przedmiocie).
Cytat:
Hej
pamięta mnie ktoś?
Roooock dieta dietą, ja tam Twoje pyszności pamiętam
I włosy

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:05   #4990
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
A jako że uważam się za osobę wielce przeciętną, a mimo to nigdy nie miałam warunku, dochodzę do wniosku, że ludzie na studiach bardzo często są po prostu głupi.
Nie mówię od razu, że każdy, bo rozumiem, że noga może się omsknąć, ale uwielbiam te prośby składane do dziekana:
"ale panie dziekanie, proszę o warunek, jednego punktu mi brakuje..."
na co dziekan:
"nie, brakuje panu szesnastu punktów, nie jednego"
A ja się pochwalę, ja miałam warunek jeden! Na drugim semestrze, bo olałam sprawę, jak większość mojego roku zresztą (paskudny wykładowca, paskudny przedmiot)- żeby było śmieszniej, dziekan, kiedy widział na podaniu dany przedmiot i danego wykładowcę przepuszczał każdego, nawet, jeżeli delikwent był nieco pod wymaganym progiem 18/30. Ale to jedyny znany mi wyjątek.

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
na FA na śmiesznym UWMie na spec nauczycielską przyjęli 60 osób, teraz na trzecim semestrze jest 17 pogrom konkret, dawno takiego nie było.

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Dokładnie! Dziewczyny, nie przejmujcie się tak tym wszystkim, nie zauważyłyście, że zawsze rocznik maturzystów narzeka, że akurat w tym roku będą/są/były WYJĄTKOWO trudne matury?
Zawsze są na tym samym poziomie, po prostu niektórzy nie lubią danego typu zadań i mu nie podeszły.
Ojejku, ale tak zawsze było jest i będzie. Ja przez 3 lata gimnazjum byłam straszona rozprawką w części humanistycznej egzaminu. Trzęsły mi się ręce, pociłam się jak mysz na samą myśl o pisaniu jakiejkolwiek dłuższej formy pismej (co zostało mi do dziś). Zdałam, dostałam się do dobrego liceum- znów 3-letni horror, bo znów dłuższa praca pisemna. Myślałam- ni uja, dostanę Potop albo Dziady i nie zdam, bo nie przeczytałam prawie żadnej lektury. Zdałam maturę, dostałam się na studia. Teraz sram w gacie, bo trzeba pisać licencjat.

Życie to nieustanne pasmo cierpienia, moje robaczki.

Mam Good Hair Day. Skomplementował mnie dzisiaj nieznany chłop w tramwaju i koleżanka. Jupi jej.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:05   #4991
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Pewnie! Moja ulubiona blondyna wróciła
Ja mam do Ciebie kilka pytań
Dobrze pamiętam, że Ty chodzisz do fryzjera farbować odrosty w naolejowanych włosach? Jeżeli tak to jakim olejem? (bo niektóre zżółcają kolor..). I jak na tłuste włosy reaguje fryzjerka?

Kupiłam błękitny lakier do paznokci za 3 zł.

tak, farbuje na olej kokosowy a fryzjerka nic nie mówiła Gosia woli jak włosy są mocno przetłuszczone bo wtedy farbę wygodniej się nakłada
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Roooock dieta dietą, ja tam Twoje pyszności pamiętam
I włosy

to wkleję ci kilka moich nowości
(orzechowa Pani Walewska, ciasto toffi, babka szampańska i krakersy serowe aaaa i coś dla mnie koktajl szpinakowo ananasowy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02256.jpg (112,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02688.jpg (84,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02691.jpg (193,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02731 (1).jpg (107,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02748.jpg (89,6 KB, 7 załadowań)

- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2013-04-09 o 13:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 13:09   #4992
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

(orzechowa Pani Walewska, ciasto toffi, babka szampańska i krakersy serowe aaaa i coś dla mnie koktajl szpinakowo ananasowy)
o kurcze, poszalałaś! a ja wciąż nie mogę się doczekać, aż założysz bloga kulinarnego

dziewczyny, która zakłada nowy wątek?
Stary 2013-04-09, 13:10   #4993
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
o kurcze, poszalałaś! a ja wciąż nie mogę się doczekać, aż założysz bloga kulinarnego

dziewczyny, która zakłada nowy wątek?
Jakoś mi z tym nie po drodze

- 25 kg
Stary 2013-04-09, 13:11   #4994
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś mi z tym nie po drodze
ale Ty masz taki talent! i zdjęcia też pięknie ci wyszły

a jak Ci idzie z tym bieganiem, ćwiczeniem, basenem? zadowolona z efektów?
Stary 2013-04-09, 13:14   #4995
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
ale Ty masz taki talent! i zdjęcia też pięknie ci wyszły

a jak Ci idzie z tym bieganiem, ćwiczeniem, basenem? zadowolona z efektów?
Dzięki kochana

Zadowolona
Przed świętami miałam -13 na liczniku i myślę, że raczej w górę nie poszło, bo bardzo nie pogrzeszyłam Tylko z 2-3 kawałki ciasta poza normę
Basen 2x w tygodniu - dziś idę na 17.
Wczoraj była ładna pogoda więc był marszo bieg ponad 6 km

- 25 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 13:16   #4996
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

szpinakowo ananasowy ?

Stary 2013-04-09, 13:17   #4997
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Hej
pamięta mnie ktoś?
Pamięta

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:17   #4998
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochana

Zadowolona
Przed świętami miałam -13 na liczniku i myślę, że raczej w górę nie poszło, bo bardzo nie pogrzeszyłam Tylko z 2-3 kawałki ciasta poza normę
Basen 2x w tygodniu - dziś idę na 17.
Wczoraj była ładna pogoda więc był marszo bieg ponad 6 km
to super, gratuluję! ja sobie teraz robię chodakowską dwa-trzy razy w tygodniu, ale to raczej dla utrzymania figury. ze słodyczy niestety nie potrafię zrezygnować, więc nawet jakbym chciała schudnąć, to chyba by mi się nie udało na razie ćwiczenia dużo dały i jestem zadowolona z rzeźby
Stary 2013-04-09, 13:18   #4999
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
szpinakowo ananasowy ?
Tak
1/2 kg ananasa, sok z limonki, duża garść szpinaku, 2 łyżki mleka kokosowego, łyżka miody, kawałek imbiru i lód albo woda - PRZEPYSZNE a smaku szpinaku niemal nie czuć

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
to super, gratuluję! ja sobie teraz robię chodakowską dwa-trzy razy w tygodniu, ale to raczej dla utrzymania figury. ze słodyczy niestety nie potrafię zrezygnować, więc nawet jakbym chciała schudnąć, to chyba by mi się nie udało na razie ćwiczenia dużo dały i jestem zadowolona z rzeźby
No to super

5000 post więc nowy wątek się zbliża

- 25 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 13:18   #5000
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo pso

Cytat:
jak się ogarnę, to zrobię fotkę włosów choć uważam, że osiągnęly już swoje maximum i lepsze nie będa
Zazdroszczę, ja ciągle kombinuję co ulepszyć

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:19   #5001
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, ja ciągle kombinuję co ulepszyć
no co ty, twoje włosy są wzorcowo piękne

- 25 kg
Stary 2013-04-09, 13:22   #5002
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx
Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

The rock ale Twoja rodzinka ma z Toba dobrze śliczne to wszystko

Co do trudnej matury-jeśli faktycznie będzie trudniejsza to próg na studia będzie niższy wiec na jedno wychodzi*

Z drugiej zaś strony teraz ludzie kończący liceum umieją dużo mniej niż np 5 lat temu wiec to sie później przekłada na cala resztę

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

To kto zaklada nowy wątek?
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:23   #5003
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
1/2 kg ananasa, sok z limonki, duża garść szpinaku, 2 łyżki mleka kokosowego, łyżka miody, kawałek imbiru i lód albo woda - PRZEPYSZNE a smaku szpinaku niemal nie czuć
W sumie to szpinak chyba nie ma smaku (nie umiem go zdefiniować ) , latem będę się bawić

Stary 2013-04-09, 13:27   #5004
justusia16
Wtajemniczenie

The rock boskie te ciasteczka

Wlasnie dostalam w pracy Martini, Merci i kawe...
Ide odpalic Merci
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:38   #5005
201612231846
Konto usunięte

A ja zrobiłam sobie obiad. Nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:46   #5006
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
teraz ludzie kończący liceum umieją dużo mniej niż np 5 lat temu
Widzisz Diana, jak się okazuje nauka nic nie dała. I tak prawie nic nie umiemy

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:50   #5007
moooniek
Zakorzenienie

Matko, jak mi sie chce spac. Bylam na dniach otwartych udawac, ze jestem pilna uczennica z mat-fiza
Jestem zmeczona bardziej niz po 7h lekcjii...

Stary 2013-04-09, 13:55   #5008
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Matko, jak mi sie chce spac. Bylam na dniach otwartych udawac, ze jestem pilna uczennica z mat-fiza

A gdzie, gdzie?
Ja też byłam dziś na dniach otwartych w swojej uczelni, wmieszałam się w licealistów i dostałam cukierki i ołówek. Jutro też pójdę.

No właśnie, niekulturalna jestem, nie przywitałam się w poprzednim poście.

Rock, wybacz, dzień dobry!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 13:56   #5009
say-hello
Zakorzenienie

to kto zakłada wątek?!
Stary 2013-04-09, 14:02   #5010
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ktoś się zgłaszał, że chce założyć nowy wąte na początku tego, ale nie paiętam kto to był i czy aktualnie jest dostępny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości