|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
| Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
|
0 | 0% |
| We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
|
2 | 4,08% |
| Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
|
4 | 8,16% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
28 | 57,14% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
|
15 | 30,61% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
14.09.2013 Filipek 01.02.2016 Leoś Edytowane przez rubinka25 Czas edycji: 2013-04-09 o 14:22 |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Człowiek o złotym sercu![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ale jak to?to przez te bole brzucha? |
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam szykować obiadek
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, bóle brzucha to oddzielna rzecz, a moja wrodzona wada serca, którą miałam skontrolować, to inna zupełnie ... Z brzuchem na razie czekam może samo przejdzie. Normalnie 7 nieszczęść
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja znam samych Tomków cwaniaków
Ale chyba nie ma co się tym kierować. Zawsze podobało mi się to imię. Mam brata Tomka.A ginka mi powiedziała, że mi ładnie brzuszek rośnie Szkoda bo ostatni raz do niej poszłam, bo nie będzie przyjmować w szpitalu. Teraz będę chodziła do jakiegoś faceta.Za 2 tygodnie jestem zapisana na połówkowe, będzie to 21tydzień
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lozeczka, moze takie http://allegro.pl/lozeczko-biale-z-s...138220451.html ? u nas podobnie, tyle ze my sie wyniesiemy do salonu, bo pokoj zajma dziewczynki. ja mloda na poczatku kapalam w sypialni bo moja mikroskopijna lazienka to uniemozliwiala wanienka na stelaz i cacy. pozniej kapalam ja w kuchni na stole a teraz to wsadzam wanienke do brodzika, bo poki co mam plytki, ale juz kupiony jest gleboki, czeka tylko na start remontu ![]() wiec znam ten bol, bo lozeczko bedzie w pokoju a czas spedzamy w salonie, wiec chce kupic kosz/kolyske na pierwsze pol roku bo bedzie z nami, pozniej zrobie jej wyjazd do pokoju. |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Byłam dzisiaj u fryzjera i od razu lepiej się czuję Odnowiona i ładniejsza![]() Jutro jeszcze henna brwi i rzęs (bo jestem bardzo jasną blondynka i wyglądam jak truposz) i będzie pięknie ![]() Dziewczyny bo nie ma żadnych przeciwwskazań do farbowania henną, prawda? Papalinka nie martw się ![]() W szpitalu dokładnie cie zbadają i będą mieli na obserwacji, na pewno się uspokoisz. Cytat:
![]() Właśnie gotuję pomidorówkę (moja ulubiona zupa w ciąży ) i piekę mielonego na obiad
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-04-09 o 14:41 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ja jeszcze nie wiemy gdzie... ale może grecja hiszpania ![]() polujemy na jakiegoś lasta... mamy zamiar lecieć na początku maja
|
|
|
#2080 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My w piatek tez po Usg pojdziemy po pierwszy wspolny zakup dla dzidzi o ile oczywiscie sie nam pokarze ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Zazdroszcze..Tez byl z checia pojechala..najlepiej na jakas z greckich wysp...niestety fundusze nie pozwola nam na to:/a raczej ich brak moze kiedys....
|
||
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny potrzebuje waszej porady.. jest w hm bluzka za 19,90 (nie z ciazowek) i teraz nie wiem ktory rozm. wziac. pierwsza ubiore tez pozniej ale boje sie, ze jest za bardzo obcisla jak na ciaze i nie ponosze jej dlugo a tej drugiej chyba juz nie ubiore po ciazy.. i teraz nie wiem..
ps. mam dziwna mine na tym drugim foto :P
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciepły, europejski rejon odpada, bo raczej nie będzie nas stać, ale Polska jak najbardziej. Myśłałam o tym, żeby sobie zrobić przedłużony weekend majowy i pojechac albo w Bieszczady połazić, albo gdzieś gdzie i pozwiedzam, i się pobyczę ![]() A lipcu albo sierpniu pojechałabym gdzieś nad wodę poleżeć plackiem na słońcu ![]() A w ogóle jestem zła na rodziców, bo mieli teraz wiosna budować domek nad jeziorem - w jakichś zamierzchłych czasach kupili działkę koło Boszkowa, postawili tam przyczepę i tak straszy. O pięciu co najmniej lat zarzekają się, że wreszcie coś z klopem postawią i dalej nici... a tak na to liczyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w łazience wanna jest na stopniu i głęboka, wiec byłoby mi bardzo niewygodnie kąpać, a blat przy umywalce mam za mały, żeby tam przewijak położyć, więc nawet wanienka na stojaku nie zda egzaminu. Za to w kuchni miejsca sporo, a ponieważ połączona z pokojem to i ciepło. Wiesz moja sypialnia raczej się na pokój dziecka nie nadaje - jest w niej przejście do garderoby, jedno okno, które jest wyjściem na balkon, a za cienką ścianą przygłusi sąsiedzi. Abstrahując od koloru ścian (ciemnoczekoladowe), ogólnie to jest dość ciemne i ciasne pomieszczenie, za to śpi się w nim genialnie Ale całego dnia bym nie chciała spędzić. W ogóle mieszkanie bedzie cięzko do dziecka przystosować - prędzej je zmienimy, niż przystosujemy, bo sypialnia jak wyżej, za to pokój jest połączony z kuchnią (nie bardzo jest jak rozdzielić) i przez to, ze ma większość mebli na wymiar i na stałe wbudowanych, trudno byłoby np. wstawić tam dodatkową szafę na nasze ewentualne ubrania.Co do kołyski, to też o tym myślałam, jeśli nie znajdę sensownego łóżeczka na kółkach, to będę kombinowała z kołyską w saloonie... [QUOTE=rusałka_1;40217535]Byłam dzisiaj u fryzjera i od razu lepiej się czuję Odnowiona i ładniejsza![]() Jutro jeszcze henna brwi i rzęs (bo jestem bardzo jasną blondynka i wyglądam jak truposz) i będzie pięknie ![]() Dziewczyny bo nie ma żadnych przeciwwskazań do farbowania henną, prawda? [QUOTE] Nie ma, najwyżej słabiej chwyci Bosz, po raz pierwszy tak zgłodniałam, ze wyszłam z pracy do sklepu i właśnie wcinam parówki z bułą i serkiem wiejskim... szef dziwnie na mnie patrzy
|
|||
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz ty mi sie bedziesz po nocy snila ![]() no i S za bardz cie z tylu opina bo ci sie stanik odznacza
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-04-09 o 14:59 |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużej różnicy między nimi nie widać, w obu wyglądasz dobrze. Ja bym wzięła drugą, bo jest bardziej "rozwojowa" ![]() Później najwyżej wykorzystasz ją mniej wyjściowo
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, ze tak od razu po urodzeniu nie zrzucisz i jeśli będziesz karmiła piersią, to raczej Ci przybędzie w obwodzie niż zmaleje
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
bajka hahah nie mialam tego na celu :P
dzieki dziewczyny, kupie ta wieksza najwyzej pozniej bedzie do pracy na was zawsze mozna liczyc usiadlam sobie i pije sok z wyciskanych grapefruitow a pozniej ide po bluzke i bio oil ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- wyduldalam caly sok naraz cale 0,4---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- hahaha nie moge ze swojej miny na zdjeciu :P no i sorki za malo wyjsciowy look brak makijazu nieulozone wlosy etc. ogolnie zauwazylam, ze stanik, ktory kupilam 1.5 tyg temu jest juz maly.. :ek: 80C a zawsze bylo male 75B z push upem.. to ja sie dziwie, ze rozstepy mam jak tak szybko mi rosna..---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- hahaha nie moge ze swojej miny na zdjeciu :P no i sorki za malo wyjsciowy look brak makijazu nieulozone wlosy etc. ogolnie zauwazylam, ze stanik, ktory kupilam 1.5 tyg temu jest juz maly.. :ek: 80C a zawsze bylo male 75B z push upem.. to ja sie dziwie, ze rozstepy mam jak tak szybko mi rosna..
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
tyle to moj syn na raz wypija...
|
|
|
|
#2089 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Zazdraszczam Ci, też już bym chciała żeby mi w końcu powiedzieli jaka płeć. A co do Pepco, to też zauważyłam ten nawał różu. W ogóle dziewczynkowych jest całe multum, a chłopiecych stosunkowo niedużo W tym kolorze i fasonie jest Ci ślicznie. Ale gwarantuję, że po 2 praniach ta koszulka nada się tylko na szmaty. Jakość jest fatalna. Miałam taką indygo - wyglądała ładnie od razu po zakupie - ale szybko żałowałam każdego wydanego na nią grosza. Bo taka znowu tania to też nie jest. Zrobiliśmy dziś w końcu zakupy w Decoralu
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-04-09 o 15:32 |
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Landan farcie jeden, dobrze Ci bez make upu. Zazdroszczam. Ja zaraz chyba polecę się chociaż wytuszować bo małża przestraszę jak wróci
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Konto usunięte
|
bojatoja - gratulacje!!!
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam ..ale mi nogi spuchly
![]() bojatoja chlopak bylam dzis w hm i widzialam boskie rzeczy na synka.. ehh chcialabym Tomusia... kupilam bio oil i juz go rozdziewiczylam :P o co wam chodzi z tym dobrze? jak kazda bez makijazu wygldam baaardzo niewyjsciowo delikatnie mowiac ale dziekuje i tak
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-04-09 o 16:12 |
|
|
|
#2095 | |
|
dryfuję słowami
|
Marika, jest na pierwszej stronie
![]() Cytat:
ewuszka w kiepską grupę z tym wyjazdem trafiłaś. wszystkie się budują, kupują mieszkania, remontują i jedyne wyjazdy do albo do sklpeu po materiały ![]() poleciła mi gin i gabinet żeby wykonać USG połówkowe i jak tam zadzwoniłam i usłyszałam cene to mroczki przed oczami ujrzałam, bagatela 300zł! aż mi się słabo zrobiło miałam tam iść, ale wcześniej zapisałam się do innego lekarza z polecenia kuzynki i chyba jej (lekarce) ściemnie, że nie było miejsc i pójde do niego. koleś też ma świetne opinie na tym portalu znanylekarz, odpowiada pacjentom co rzadko sie zdarza,a cena normalniejsza bo 100zł z resztą ta przychodnia, którą mi ona poleciła to ponoć nadroższa w Łodzi. no z takimi cenami to się nie dziwie. małżowi wyłali zaświadczenie o dochodach z pracy i znów złe ręce i nogi opadają
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on ma jakiś zapach? widziałam te body w h&m fajne są do mnie znowu wołały te wszystkie sukieneczki geterki itd. dla dziewczynki ale Miko raczej by nie był szczęśliwy w takich ubrankach
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-04-09 o 16:14 |
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
kaska ma, bardzo bardzo znosny a wrecz ladny jak dla mnie
![]() tak, chcialabym synka i jal zawsze przed ciada zachwycalam sie malymi sukieneczkami tak jak widze teraz synkowe rzeczy to
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Zarze np prawie wszystko dla dziewczynki może w poniedziałek się dowiesz kto tam siedzi u Ciebie-mi się wydaje, że dziewczynka
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy po prostu przeczucie
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
po Tobie jakoś widzę Ciebie z taką małą blond dziewczynką
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

moze kiedys....

usiadlam sobie i pije sok z wyciskanych grapefruitow a pozniej ide po bluzke i bio oil
cale 0,4

ręce i nogi opadają
ale Miko raczej by nie był szczęśliwy w takich ubrankach