Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 20:29   #2311
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale fajne spotkanie! Aaś pewnie szczęśliwa, że w końcu z jakimiś normalnymi ciężarnymi mogła poprzebywać w swoim szpitalnym pokoju
Czy normalnymi to nie wiem Ale miałyśmy z Marchewką możliwość zobaczyć Aaś współlokatorkę i jej o połowę młodszego Towarzysza Życia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:33   #2312
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny zwolnijcie tempo z tymi porodami!!!

No pełnia dopiero 25 kwietnia ponoć.
Swoją drogą nie chciałabym urodzić 10 kwietnia.
dołączam się do apelu
a co do 10. kwietnia - moja kumpela z pracy, która ze mną razem ciążuje (ma termin miesiąc po mnie), swojego pierwszego synka rodziła jeszcze będąc w polsce... w warszawie. i to właśnie 10. kwietnia... i to 2010 roku... i biedna do szpitala nie mogła się dostać, bo poblokowali wszystkie trasy, jakie z mężem obcykała do szpitala aż w końcu gdzieś tam się wbili i z policją zagadali i nawet eskortę mieli
no ale tak ogólnie to beznadzieja, poblokują drogi i weź teraz dostań się na czas do szpitala - poród porodem, ale jakieś inne poważniejsze jeszcze przypadki? albo nawet jak by z porodem coś nie tak było? nieeee, ważniejsze poblokować drogi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:34   #2313
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
poki co u mnie od 20 min bez skurcza , zmusilam sie i poszlam do wc i poboglo pewnie , bo jak jelita skreca to tez skurcze moga byc ...mam nadzieje ze to to bo tz lezy ze skrecona noga dziecko spi w pokoju i co ja sama heheh
no to dobrze mi dzisiaj bardzo często twardnieje brzuch, fenoterol nie pomaga, ale na razie bez paniki

Dobranoc Dziewczynki:h i:

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-04-09 o 20:35
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:40   #2314
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nastepna? Co się dzisiaj dzieje?
Trzymaj się
No wiesz, zaraz cię i zjem ci te lody
Szczerze to szału nie było. Lepsze z lionem

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Bede Wam pisac relacje ratami bo i tak nie mam co tu robic wiec moge na swiezo

Cesarka:
Jak lekarz na obchodzie powiedzial ze "tutaj mamy pania do cesarki na dzis" mialam oczy wielkie jak spodeczki... naprawde myslalam ze tak tylko strasza. I jeszcze z tekstem ze bede druga... zadzwonilam do meza ze ma przyjezdzac, i w sumie szybko mnie zabrali. Najpierw biurokracja itp. Posadzili mnie na stole zeby sie wkluc do znieczulenia, nawet nie bolalo mocno. Zalozyli cos do pomiaru cisnienia, dali maske z tlenem na buzie ale poprosilam o sciagniecie bo niedobrze mi sie robi od takich rzeczy. No problem znieczulenie zaczelo dzialac, zalozyli parawan. Ja sie zaczelam telepac z nerwow. Od naciecia do wyjecia malego minelo niecale 5 min lekarze uprzedzali ze moment wyjecia dziecka jest nieprzyjemny, ale nie czulam nic. Tylko placz malenstwa. Zabrali go na moment a potem polozyli mi na piersi, cos pieknego, zakochalam sie od razu, patrzyl na mnie spokojnie tymi swoimi oczkami... wzieli go zaraz na badania a mnie dalej zszywali itp. Nie moglam sie ubrac, do tej pory leze gola pod koldra, nawet bez bielizny. Potem wyjechalismy z sali a pod sala juz siedzial moj maz z synkiem w szoku takim samym jak ja ze juz jest z nami, ze nam go od razu dali... i pojechalismy na sale... podczas zabiegu bardzo pomogl swoja obecnoscia anestezjolog, rozsmieszal mnie, opowiadal dowcipy, wypytywal ciagle jak sie czuje i dokladnie opowiadal co sie bedzie dzialo i czego sie spodziewac, np. Ze zaraz moze zrobic mi sie niedobrze ale ze minie to po chwili. Ogolnie personel podczas zabiegu - przesympatyczny i odpowiadali na kazde pytanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super kochana. jeszcze raz ogromne GRATULACJE. Życzę dużo zdrówka dla Przemusia

Cytat:
a ja od 2 godzin mecze sie ze skurczammi sa nieregularne co 10 min co 15 co 5 i boli podbrzusze i cholera wie co i znowu mam po 5 minnn i zaczynaja bolec nie wiem jak sie skonczyy
oj zaczyna się

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Dziewczyny lecimy do szpitala. Chyba cos jest nie tak bo złapały mnie skurcze i krwawie...
kolejna. Niuńka oby wszystko było dobrze Trzymajcie się
Stary 2013-04-09, 20:43   #2315
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Co do poduszki - włąśnie róznie mi gadają i teraz CHyba poczekam aż sie urodzi i wtedy zobaczę czy mu tam czegoś brakuje

Baaaardzo proszę, ażeby żadna nie urodziła pod mą nieobecność. Z góry dziękuję.
żadnych poduszek!
taki prosty, wózkowy materacyk wystarczy. często podkłada się jeszcze jakąś pieluszkę, bawełnianą tkaninę, pieluszkę - żeby było przyjemne w dotyku i oddychające, no i łatwo było zmienić. w gondolce to podobno ważne jest to, żeby dzidziuś miał swobodę ruchu - leży sobie na płasko i wierzga rączkami i nóżkami - i tak właśnie ma być. musi mieć na to miejsce

ja nie mam jeszcze zamiaru rodzić młody jeszcze za malutki... ale kto wie, co te mamcie z początku maja wymyślą

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
poki co u mnie od 20 min bez skurcza , zmusilam sie i poszlam do wc i poboglo pewnie , bo jak jelita skreca to tez skurcze moga byc ...mam nadzieje ze to to bo tz lezy ze skrecona noga dziecko spi w pokoju i co ja sama heheh
no oby!!!
a jak znów coś będzie łapać, to chyba położne zalecają kąpiel dla odprężenia, nie? i jak nie pomaga, to dopiero panikować
Stary 2013-04-09, 20:43   #2316
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i jest złaaa
a więc najpierw dobre wiadomości Kubulek rośnie i waży 2900, dalej siedzi głową do góry, lekarz mi powiedział, że się w ciąży nic nie zmieniłam, nie mam rozstępów, obrzęków i buzia jak była, ale chyba chciał mnie pocieszyć bo marudziłam o te 17 kilo
no i myślałam, że to moja ostatnia wizyta, że umówimy się już na pewno na tą cesarke i że wyciągnie pessar, ale niee za tydzień znowu wizyta globulki te do pessara mnie uczuliły i na te 2 tygodnie mam nowe za 60 zł dalej czekam w niepewności, czy te 22 kwietnia to na 100 % i za wizyte z KTG zapłaciłam 150 zł + leki grubo ponad 200, a za tydzień znowu wrrr jestem zła, bo czaje się na jeden obraz już 2 miesiące i mi szkoda kasy, a tyle co on kosztuje płace za lekarza a TZ remontuje 30 letnią jette i mxu nie jest szkoda kasy na tego złomka, a ja jestem jestem jakaś dziwna
sory, że marudzę ale musiałam

brawa dla Maluszka
Faktycznie masa kasy :/ ja chodze do przychodni na enelmed ale tam maja slabe usg... cos za cos:|

Cytat:
Dziewczyny lecimy do szpitala. Chyba cos jest nie tak bo złapały mnie skurcze i krwawie...
Omg... trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Paulina za Ciebie tez, moze dadza Ci pessar i po obserwacji do domu wysla

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:44   #2317
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
a ja od 2 godzin mecze sie ze skurczammi sa nieregularne co 10 min co 15 co 5 i boli podbrzusze i cholera wie co i znowu mam po 5 minnn i zaczynaja bolec nie wiem jak sie skonczyy
O oł, na szczescie juz doczytalam ze od 20min masz spokòj. No mam nadzieję że noc też będziesz miała spokojną.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 20:47   #2318
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czy normalnymi to nie wiem Ale miałyśmy z Marchewką możliwość zobaczyć Aaś współlokatorkę i jej o połowę młodszego Towarzysza Życia
i jak wrażenia?
Stary 2013-04-09, 20:49   #2319
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie musisz już

Cytat:
Jestem po wizycie i jest złaaa
a więc najpierw dobre wiadomości Kubulek rośnie i waży 2900, dalej siedzi głową do góry, lekarz mi powiedział, że się w ciąży nic nie zmieniłam, nie mam rozstępów, obrzęków i buzia jak była, ale chyba chciał mnie pocieszyć bo marudziłam o te 17 kilo
no i myślałam, że to moja ostatnia wizyta, że umówimy się już na pewno na tą cesarke i że wyciągnie pessar, ale niee za tydzień znowu wizyta globulki te do pessara mnie uczuliły i na te 2 tygodnie mam nowe za 60 zł dalej czekam w niepewności, czy te 22 kwietnia to na 100 % i za wizyte z KTG zapłaciłam 150 zł + leki grubo ponad 200, a za tydzień znowu wrrr jestem zła, bo czaje się na jeden obraz już 2 miesiące i mi szkoda kasy, a tyle co on kosztuje płace za lekarza a TZ remontuje 30 letnią jette i mxu nie jest szkoda kasy na tego złomka, a ja jestem jestem jakaś dziwna
sory, że marudzę ale musiałam
dla Maluszka...
A z kasą, to niestety tak jest, że to kurczę kosztuje...

Cytat:
Oby to nie było nic poważnego!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja mam materacyk w komplecie do wózka.
Cytat:
My mamy w wózku już taki materacyk
Cytat:
Ale chyba chodzi o to, czy to nie za mało taki cienki materacyk. Też jestem ciekawa opinii w tym temacie bardziej doświadczonych mamuś.
To w moim też pewnie będzie ten materacyk, ale właśnie chodzi o to czy to nie za mało...

Cytat:
Bede Wam pisac relacje ratami bo i tak nie mam co tu robic wiec moge na swiezo

Cesarka:
Jak lekarz na obchodzie powiedzial ze "tutaj mamy pania do cesarki na dzis" mialam oczy wielkie jak spodeczki... naprawde myslalam ze tak tylko strasza. I jeszcze z tekstem ze bede druga... zadzwonilam do meza ze ma przyjezdzac, i w sumie szybko mnie zabrali. Najpierw biurokracja itp. Posadzili mnie na stole zeby sie wkluc do znieczulenia, nawet nie bolalo mocno. Zalozyli cos do pomiaru cisnienia, dali maske z tlenem na buzie ale poprosilam o sciagniecie bo niedobrze mi sie robi od takich rzeczy. No problem znieczulenie zaczelo dzialac, zalozyli parawan. Ja sie zaczelam telepac z nerwow. Od naciecia do wyjecia malego minelo niecale 5 min lekarze uprzedzali ze moment wyjecia dziecka jest nieprzyjemny, ale nie czulam nic. Tylko placz malenstwa. Zabrali go na moment a potem polozyli mi na piersi, cos pieknego, zakochalam sie od razu, patrzyl na mnie spokojnie tymi swoimi oczkami... wzieli go zaraz na badania a mnie dalej zszywali itp. Nie moglam sie ubrac, do tej pory leze gola pod koldra, nawet bez bielizny. Potem wyjechalismy z sali a pod sala juz siedzial moj maz z synkiem w szoku takim samym jak ja ze juz jest z nami, ze nam go od razu dali... i pojechalismy na sale... podczas zabiegu bardzo pomogl swoja obecnoscia anestezjolog, rozsmieszal mnie, opowiadal dowcipy, wypytywal ciagle jak sie czuje i dokladnie opowiadal co sie bedzie dzialo i czego sie spodziewac, np. Ze zaraz moze zrobic mi sie niedobrze ale ze minie to po chwili. Ogolnie personel podczas zabiegu - przesympatyczny i odpowiadali na kazde pytanie.
Super!

Cytat:
Doczytałam, że skurcze minęły. No i dobrze. Niech sobie skurczybyki idą precz!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
żadnych poduszek!
taki prosty, wózkowy materacyk wystarczy. często podkłada się jeszcze jakąś pieluszkę, bawełnianą tkaninę, pieluszkę - żeby było przyjemne w dotyku i oddychające, no i łatwo było zmienić. w gondolce to podobno ważne jest to, żeby dzidziuś miał swobodę ruchu - leży sobie na płasko i wierzga rączkami i nóżkami - i tak właśnie ma być. musi mieć na to miejsce
O to mi właśnie chodziło... Czyli nie kupować nic...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:56   #2320
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ufffff....

----

na tvn style leci ten pogram położne

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:57   #2321
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cd pocesarskiej opowiesci
Na sale przyjechalismy z Maluszkiem, dostalam zalecenia nie podnosic glowy przez 8h, nie jesc, pic powoli dopiero po kilku godzinach. Przemka wzielam do siebie, nie plakal w ogole, rozgladal sie i chyba nie do konca wiedzial co sie dzieje powiedzieli ze moge sprobowac nakarmic wiec cos tam ssal ale raczej nie najadl sie. Jak zaczne wstawac to sie przylozymy do tego bo ciezko bylo nam znalezc pozycje zeby bylo mu wygodnie i zeby ssal jak nawet na bok nie moglam sie przewrocic. Maz bardzo pomocny, zakochany w synku, sam opanowal przewijanie i przekladanie Malenstwa. Jesli chodzi o bol to bolalo jak znieczulenie zaczelo schodzic, mocno bolalo ale dostalam chyba kolo 14 kroplowke z paracetamolem i nie boli juz, ale sie nie ruszam. Ruszanie sie to hardkor, ale moze sie zmusze dzis jeszcze bo chce sie umyc. A jak nie dzis to obowiazkowo jutro rano, tylko nie sama, mam dzwonic po kogos. Leci mi dosc duzo krwi, zuzylam na razie paczke belli ale na poczatku zawsze jest najwiecej krwi. Cewnik nadal zalozony i bedzie do jutra zebym nie musiala wstawac w nocy. Przemek zabrany ale musze liczyc sie z tym ze go beda karmic mm. Nie ma wyboru, sama teraz bym nie dala rady. Maz mogl byc tylko do 18, zdziwilismy sie bo myslalam ze po cesarce bedzie inaczej a propos urlopu to maz dostanie ojcowski, ale akurat teraz musi byc w firmie bo maja coroczny audyt a on jest kierownikiem wiec bedzie jezdzil na 6 na 2-3h do pracy zeby dopilnowac wszystkiego a potem bedzie z nami. Rozlicza go godzinowo hmmm chybba tyle z wazniejszych rzeczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 21:00   #2322
vvgh
Wtajemniczenie

Kupiłam pieluszki new born Belli To wszystko przez Przemka i Vil Teraz wariuję

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Kochana co się dzieje Das radę!!!
Stary 2013-04-09, 21:02   #2323
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po siku koło 4 już nie zasypiam
o właśnie wtedy to była godzina 4:10, ja musiałam wstać 6:15 a lekko do 5:00 nie spałam, 5:45 obudził mnie pies sąsiadów

Cytat:
A co konkretnie?
Wiem, że karuzelkę z pozytywką mają, leżaczki są droższe ...
A może jakąś zabawkę interaktywną?
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
a może ten zestaw książek "Poczytaj mi mamo"
Książek w życiu dziecka nigdy za dużo, a i cena taka chyba akurat na chrzciny gdzieś 100 zł ?!

A no i 23 kwietnia jest dzień książki, więc wszystkie księgarnie mają jakieś promocje i można się wstrzymać do tego czasu
Cały zestaw to jakieś 150zł chyba bo są 3 części też fajny pomysł

Czas spać, jutro o 12:00 jadę do Kato spotkać się z koleżanką i wbijamy na warsztaty "Mamo to ja" chyba, że nam się nie będzie chciało

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 21:06   #2324
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Cd pocesarskiej opowiesci
Na sale przyjechalismy z Maluszkiem, dostalam zalecenia nie podnosic glowy przez 8h, nie jesc, pic powoli dopiero po kilku godzinach. Przemka wzielam do siebie, nie plakal w ogole, rozgladal sie i chyba nie do konca wiedzial co sie dzieje powiedzieli ze moge sprobowac nakarmic wiec cos tam ssal ale raczej nie najadl sie. Jak zaczne wstawac to sie przylozymy do tego bo ciezko bylo nam znalezc pozycje zeby bylo mu wygodnie i zeby ssal jak nawet na bok nie moglam sie przewrocic. Maz bardzo pomocny, zakochany w synku, sam opanowal przewijanie i przekladanie Malenstwa. Jesli chodzi o bol to bolalo jak znieczulenie zaczelo schodzic, mocno bolalo ale dostalam chyba kolo 14 kroplowke z paracetamolem i nie boli juz, ale sie nie ruszam. Ruszanie sie to hardkor, ale moze sie zmusze dzis jeszcze bo chce sie umyc. A jak nie dzis to obowiazkowo jutro rano, tylko nie sama, mam dzwonic po kogos. Leci mi dosc duzo krwi, zuzylam na razie paczke belli ale na poczatku zawsze jest najwiecej krwi. Cewnik nadal zalozony i bedzie do jutra zebym nie musiala wstawac w nocy. Przemek zabrany ale musze liczyc sie z tym ze go beda karmic mm. Nie ma wyboru, sama teraz bym nie dala rady. Maz mogl byc tylko do 18, zdziwilismy sie bo myslalam ze po cesarce bedzie inaczej a propos urlopu to maz dostanie ojcowski, ale akurat teraz musi byc w firmie bo maja coroczny audyt a on jest kierownikiem wiec bedzie jezdzil na 6 na 2-3h do pracy zeby dopilnowac wszystkiego a potem bedzie z nami. Rozlicza go godzinowo hmmm chybba tyle z wazniejszych rzeczy

jesteś bardzo dzielna..
zbieraj siły i nie przejmuj się tym, że nie możesz wstawać.
Jeszcze troszkę i dojdziesz do siebie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 21:08   #2325
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajnie to brzmi, 24 dni...

ja wlasnie policzylam, ze przede mna terminy ma 45 forumowych babeczek, wiec troche mi ulzylo ostatnio ciagle zastanawiam sie czy dotrwam do maja, w sumie nie wiem dlaczego termin porodu 25 maja, wiec Pawie tak jak Ty pewnie bede miala okazje napisac, ze do porodu 24 dni nam zostalo 46, wiec to jeszcze kupa czasu
Fajnie fajnie jeszcze tylko lozeczko, materac i fotelik samochodowy i bede miec wiekszy komfort psychiczny ja mam jakos wrazenie, ze nie urodze wczesniej, bo nie bylo zadnych wskazan ku temu, czekam na czwartkowa wizyte mam nadzieje, ze Tobie ulozy sie wszystko po Twojej mysli, a ta kupa czasu zleci nawet niewiadomo kiedy

A tak btw. Ostatnio szwagierka mowila mi ze ona dziecko przewozila w gondolce zdziwilam sie bo myslalam, ze tylko w foteliku mozna jak to u Was wyglada?
Stary 2013-04-09, 21:13   #2326
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

A tak btw. Ostatnio szwagierka mowila mi ze ona dziecko przewozila w gondolce zdziwilam sie bo myslalam, ze tylko w foteliku mozna jak to u Was wyglada?
Jeżeli w gondoli to w specjalnej z pasami. Podobno taka jest, Mnie ostatnio zadziwił Tż jak stwierdził że na początku się wozi w gondoli ale uświadomiłam go że nie ma takiej opcji bo to niebezpieczne.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 21:16   #2327
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam pytanie, kupowalyscie majtki wielorazowe i jednorazowe?

http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...t-poporodowe-l-
i3093842603.html

http://allegro.pl/rewelacyjne-poporo...byono-promocja-
i3101225548.html

mam zapisane i takie i takie i teraz zglupialam
ja kupowałam wielorazowe

Cytat:
trzymam kciuki!

Cytat:
Fajnie fajnie jeszcze tylko lozeczko, materac i fotelik samochodowy i bede miec wiekszy komfort psychiczny ja mam jakos wrazenie, ze nie urodze wczesniej, bo nie bylo zadnych wskazan ku temu, czekam na czwartkowa wizyte mam nadzieje, ze Tobie ulozy sie wszystko po Twojej mysli, a ta kupa czasu zleci nawet niewiadomo kiedy

chyba Mysia kiedys wstawiała filmik z crash testów jak to "sztuczna dzidzia" wypada z gondolki przy uderzeniu.. nie wygląda to za ładnie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 21:21   #2328
vvgh
Wtajemniczenie

kluje mnie na dole.
Stary 2013-04-09, 21:21   #2329
cloche
Zakorzenienie

vil, jeszcze tylko tą noc "przeboleć" i potem musi być już z górki!!! trochę Przemek pokrzyżował plany w pracy tatusiowi, no ale co zrobić młody rządzi!

pawie_oczko - ogólnie to możesz przewieźć niemowlaka nawet na dachu samochodu ... ale jak cię policja skontroluje, to będzie niewesoło. no i o bezpieczeństwo też chodzi - fotelik samochodowy jest po to stworzony, żeby w razie stłuczki maleństwo jak najmniej ucierpiało
jak dobrze pamiętam, to mojego młodszego brata odbieraliśmy ze szpitala jakimś małym autem, ja siedziałam z tyłu i dostałam młodego do trzymania w rożku. to było 17 lat temu... teraz tak to by nie wyglądało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 21:29   #2330
becik_4
Zadomowienie

A tak mnie zastanawia taki fakt skoro po cc trzeba lezec i nawet glowy nie podnosic to kto zmienia te podklady porodowe? polozna?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 21:32   #2331
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

która wrzucała ten reportaż ? chyba Pawie oczko

Nie no zryczałam się jak wariatka....

ale ze mnie beksa, wyjeeeeee
już widzę co to będzie jak Wiktorka pierwszy raz zobaczę
Ufff.. Ulzylo mi, ze nie tylko ja jestem taka beksa w ciazy, wzruszaja mnie takie reportaze i fotki
Stary 2013-04-09, 21:42   #2332
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff.. Ulzylo mi, ze nie tylko ja jestem taka beksa w ciazy, wzruszaja mnie takie reportaze i fotki
ja dzisiaj to chyba już ze 20 razy ryczałam tak ze wzruszenia właśnie...
Stary 2013-04-09, 21:43   #2333
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja też miałam jakaś beznadziejną noc. Pierwsze bolało mnie trochę z lewej strony, później jakby trochę nerka. Ale ja zawsze wystawiam nogę i plecy poza kołdrę wiec moze to dlatego bo jak sie przykryłam i ogrzałam to było lepiej. Ostatnio robiłam badania moczu i żadnego białka, ani krwi nie było wiec mam nadzieje ze z moją nerką ok.

A jak ją robisz??

A kupiłaś w końcu jakieś koszule już?
Jeszcze niee

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Bo w Anglii jest zupełnie inaczej niż u nas. Tam mieszkają ludzie pozytywnie nastawieni do życia, mili i uprzejmi. I tym się człowiek zaraża, jak trochę tam pomieszka (ale jak wraca do PL, to od razu mu przechodzi i staje się wiecznie marudzącym i zrzędzącym Polaczkiem )

Ja też mam jakąś alergię. Smaruję zwykłą maścią nagietkową i przechodzi, teraz już nawet nie swędzi.

pyszniejsze niż najpyszniejsza czekolada

GRATULACJE!!!!!!!

Spoko, spoko, jeszcze ja

Wiem, jak się czujesz. Ja już dostałam świra i dopadła mnie ciążowa deprecha Tylko, że ja już do swojej pracy w ogóle nie wrócę, za daleko i za kiepskie warunki, choć firma ładnie wygląda na CV. Doszłam już do takiego etapu, że nawet jak mi się chce coś robić, to i tak się nie chce
Jeszcze Ty I Justyna G I colorblue
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!! jade do szpitala byłam na wizycie
mam szyjke 18mm a była 34 i właśnie sie spakowałam.. lekarz mówi że tragedii nie ma ale moge wcześniej urodzić... mam nadzieje że za kilka dni wyjdę jak sie skurcze unormują..bo wg gina mam za twardy brzuch no i główka napiera na szyjke.;/ nawet nie zrobił mi usg przez brzuch tylko sama szyjke.. boje sie
kurcze, aż tak się skróciła??? Będzie dobrze, może założą Ci pessar
Cytat:
czekamy na info
Cytat:
Ja tak z innej beczki.
Kuzynka zaprosiła nas na chrzciny córeczki, mam nadzieję pojechać bo to 3 tygodnie przed porodem a mieszkają tylko 150 km. No i mam problem, bo nie wiem za ile teraz się daje prezenty na chrzciny i co można kupić. Chrzestną nie jestem, właściwie kuzynka ze mnie przyszywana ale jesteśmy blisko jak kuzynki.
hm... daj na ile was stać;*200zł, skoro to kuzynka??
Cytat:
trzymam kciukiii zeby sie nic nie rozwinelo.....

ja jestem dyzurujacaa... HEHE jENY DZISIJ PISALA ktore sa

łaa duzy chlopp .... no ladnie kasy posszlo

o ja kolejnaaa Niunka trzymam kciuki zeby bylo ok......

ale z Ciebie dzielna kobita najwazniejsze ze jest okkk i maly taki slicznyyyyyy

uff doczytałam, że na razie odpukać przeszło. Dość wrażeń na dziś

vil
czytam Twoje relacje i się nadziwić nie mogę, że ty już po
Stary 2013-04-09, 21:52   #2334
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak z innej beczki.
Kuzynka zaprosiła nas na chrzciny córeczki, mam nadzieję pojechać bo to 3 tygodnie przed porodem a mieszkają tylko 150 km. No i mam problem, bo nie wiem za ile teraz się daje prezenty na chrzciny i co można kupić. Chrzestną nie jestem, właściwie kuzynka ze mnie przyszywana ale jesteśmy blisko jak kuzynki.
a gdzie robi? wydaje mi sie, że daje się jak na ślubie - czyli przynajmniej tyle ile talerzyk.. My chyba dawaliśmy bratu 200 albo 300 zł, talerzyk byl jakoś 70 zl od osoby, ale to brat więc chcieliśmy dać więcej..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 21:58   #2335
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
A tak mnie zastanawia taki fakt skoro po cc trzeba lezec i nawet glowy nie podnosic to kto zmienia te podklady porodowe? polozna?
Tak polozna. Z tym ze ja prosilam z dwa razy o to bo sama by nie wpadla na to ze juz trzeba a nie chcialam zeby maz ogladal krew.

Jestem po pierwszym myciu... hardcore. Wstawanie po biedy, tzn bolalo mocno ale wstalam, potem bol byl taki jakby mnie cos rozrywalo. Ale najgorsze ze tak mi bylo slabo ze ledwie doszlam pod prysznic, tam siadlam na krzeselku i dobre 5 min musialam siedziec z glowa oparta na prysznicu bo film mi sie urywal. Ale polozna byla super, bardzo mi pomogla z myciem, umyla, splukala, wszystko podawala... potem mdlalam znow wiec gola ledwie doszlam do lozka i tam mnie suszyla i ubierala. Nie widze jakos tej jutrzejszej opieki nad Przemusiem......

Stary 2013-04-09, 22:07   #2336
nuna2
Zakorzenienie

Vil słonko miałaś operację Organizm potrzebuje troszkę czasu I tak jesteś dzielna

Kurde dość, że o tej porze, to złapała mnie zgaga.

Ciekawe co z niunka
Stary 2013-04-09, 22:12   #2337
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Tak polozna. Z tym ze ja prosilam z dwa razy o to bo sama by nie wpadla na to ze juz trzeba a nie chcialam zeby maz ogladal krew.

Jestem po pierwszym myciu... hardcore. Wstawanie po biedy, tzn bolalo mocno ale wstalam, potem bol byl taki jakby mnie cos rozrywalo. Ale najgorsze ze tak mi bylo slabo ze ledwie doszlam pod prysznic, tam siadlam na krzeselku i dobre 5 min musialam siedziec z glowa oparta na prysznicu bo film mi sie urywal. Ale polozna byla super, bardzo mi pomogla z myciem, umyla, splukala, wszystko podawala... potem mdlalam znow wiec gola ledwie doszlam do lozka i tam mnie suszyla i ubierala. Nie widze jakos tej jutrzejszej opieki nad Przemusiem......

No ale dałaś radę Umyta, pachnąca to teraz po dniu pełnym wrażeń uciekaj spać i zbieraj siły Noc szybko zleci a rano zobaczysz synka i męża

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 23:05   #2338
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Ciekawe co z niunka
no ja też się zastanawiam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 23:16   #2339
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
no ja też się zastanawiam
Ona chyba raczej dziś już nie da znać

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Ja się żegnam. Spróbuję usnąć Mam chyba jakiś nie teges żołądek, bo żeby wymiotować od zgagi Dobrej nocy
Stary 2013-04-10, 00:11   #2340
colorblue
Zakorzenienie

Kurcze laski pełnia jest czy jaki grom???!!!
Od 23 moje próby uśnięcia skończyły się na kręceniu się z boku na bok. Tak mi źle i tak kurna niedobrze!:-/
Mały też daje czadu i w nosie ma spanie. Tańczy w brzuchu.

Zaraz mnie trafi coś:-(

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości