|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Byłam dziś zrobic morfologie i oddać krew i ciekawe jak tym razem beda moje wyniki....bo co drugą wizyte to mam bakterie w moczu i za dużo leukocytów....wizyta w piątek to zobaczymy co u mąłej słychac i jak szyjka sie miewa bo ostatnio czasem czuje takie jakby "ściśnięcia, uszczypnięcia" szyjki...
wczorej na SR był temat porodu w wodzie i oboje z Tż stwierdziliśmy,że takowy poród byśmy chcieli o ile by sie dało bo w szpitalu gdzie chce rodzić jest nowoczesna wanna do takiego porodu i po całej rozmowei z ginem i obejrzeniu filmu z takiego porodu nagranego właśnie w moim szpitalu (gin nam go wczorej puszczał i min po min wszystko tłumaczył i opisywał co w danym momencie robi połozna) to mam pozytywne odczucia....na filmie rodząca weszła do wody mając rozwarcie 8cm i po 5 min maleństwo było z nią już i nawet niezapiszczała rodząca, naciecie krocza było normalnie w wodzie, dziecko przez min było pod wodą a rodzaca taka zrelaksowana sie w tej wodzie wydawała....ale lekarz mówił,że jest wiele przeciwskazań do tekiego porodu i czesto pacjentka ma imersje wodna podczas porodu a pod sam koniec musi być jednak wyciągnieta z wody i rodzi na foletlu bo np. od ciepłej wody mdleje lub ciśneinie jej skacze zabardzo. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- nie kupuje |
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Ty w tym czasie sru do wanny, umyj wlosy, ogol nogi i jazda na porodowke :P
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() jedyne co mi przeszkadza z dnia na dzien coraz gorzej to ucisk pod piersiami, mała wypina tam sowje stópki podejrzewam pod zebra, siedzieć niemoge prawie woóle a o jeździe w aucie w dlasza droge niema mowy bo z bólu niewytrzymuje, ostatnio leże prawie całe dnie
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem ciekawa - mam nadzieję, ze wszystko ok...
Ja już mam spakowane do torby do szpitala
|
|
#2406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może on właśnie się denerwuje żebyś nie wychodziła z domu i niechodziła po mieście.. mój też nie lubi jak biegam po mieście ![]() Cytat:
![]() a zwiększyłaś ilość pitych płynów? ![]() ja też troszkę puchnę, ale wydaje mi się że tragedii nie ma.. raczej tak normalnie. Dwa pierścionki schowałam już do szafy, zaręczynowy i obrączkę noszę ale są mi już bardzo ciasne i wieczorem zawsze ściągam.. Obrączkę miałam sporo większą, bo tak to już bym jej pewnie nie założyła.. Puchną mi też stopy i łydki.. zależy jaki dzień, ale jak jestem zalatana to wieczorem mam już niezłe paróweczki.. uda- to nie wiem czy mi puchną, są duże, duuużo większe niż pół roku temu.. ale to raczej tłuszczyk a nie puchnięcie myślałam o tym, ale na razie się wstrzymuję. Tak jak w przypadku wielu innych rzeczy. Nie chcę kupować w ciemno, po porodzie będę wiedziała co mi się przyda a co nie i wtedy dokupię ![]() ogólnie troszkę boję się o moje piersi bo mam strasznie wystające brodawki i się zastanawiam czy mały mi ich nie porani. No ale to pikuś jak przeżyję poród to i to zniosę
|
|||
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem jak to się będzie sprawowało w praktyce
|
|
|
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
Ale się porobiło. Normalnie jakby się wór rozwiązał. Czytam i oczom nie wierzę. Tu skurcze, tu szpital OMG!!! Dziewczyny trzymam za was kciuki
![]() vil, z zapartym tchem śledzę wasz pobyt w szpitalu. Super, że masz już Przemusia koło siebie. ![]() Dzisiaj stolarze przywieźli łóżeczko (dorabiali nam szufladę) i na razie stoi tak na środku pokoju. Najpierw TZ musi wywieźć toaletkę, a teraz ma na popołudnie Bartuś od wczoraj tak daje czadu, że hoho. Siły już ma co niemiara, czasem aż gwiazdki widzę . Najbardziej nie lubię jak stuka koło pępka, bo mam wrażenie, że zaraz normalnie mi skórę przerwie na brzuchu - takie nieprzyjemne uczucie. Teraz dla przykładu daje serię po prawym żeberku, jakby się o kości ocierał brrr
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie ma znaczenia jak urodzisz, wazne ze kochasz calym serduchem cesarka to tez porod i tez mozesz dziecku powiedziec: dalam sie za Ciebie pokroic, bylebys tylko byl zdrowy
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Ash - napisz mi jeszcze raz jak ty stosujesz (na co i jak często) ten olejek z Alepii
wyczytalam ze to też pomaga na cienie pod oczami moze mi troche zbledną moje narkotyczne oczy
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie tłumacz
![]()
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Can jechałam na żelazną bo tam przyjmuje mój lekarz i akurat miał dyżur. Ale nie bardzo Chce tam rodzic. W sumie to nie mam pojęcia gdzie rodzic. Mam tylko jedną koleżankę która rodziła na inflanckiej i sobie chwali... A Ty gdzie planujesz? |
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Can, dokladnie. bez sensu jest takie gdybanie co kto woli...dla mnie cesarka musi miec wskazanie. nawet jesli bedzie nim "paralizujacy strach przed porodem sn", to jestem w stanie to zrozumiec. ciesze sie, ze lekarze podejmuja ostateczna decyzje i zawsze kieruja sie dobrem dzidziusia i mamy. nie rozumiem tylko cesarek "na zyczenie", zaplace w prywatnej klinice, urodze z miesiac przed terminem bo wtedy mam luke w grafiku, przy okazji wyssaja ze mnie zbedny tluszcz i zrobia plastyke, a za 3 dni bede znow gwiazda.
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam sie porannie ![]() http://annaroznicka.com/blog/2013/na...odu/#more-5317 dopadła mnie niemoc,gigantyczny dół i nie wiem co dalej ![]() wczora weczorem przypomniałam sobie,że musze za mieszkanie zapłacc no i napisalam do wlasciciela wieczorem sms, nie dzwonilam bo 21 byla czy da rade przelozyc na 12go (2dni pozniej,jak ostatnio bo nie chciao mu se 10go przyjezdzac) i co odpisal? ze on dzis przyjdzie pogadac,bo to nie sprawa sms..a ja sie przejmuje ze po moich wrzaskach z tz ktoś mu powiedzial i jest zly ![]() mala wieczorem szalala straaasznie,a brzuch boli jak na okres nie pomaga melisa ni nic... ![]() co to ma byc.. ja mam dosc.. |
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=diabli;40232476]Can, dokladnie. bez sensu jest takie gdybanie co kto woli...dla mnie cesarka musi miec wskazanie. nawet jesli bedzie nim "paralizujacy strach przed porodem sn", to jestem w stanie to zrozumiec. ciesze sie, ze lekarze podejmuja ostateczna decyzje i zawsze kieruja sie dobrem dzidziusia i mamy. nie rozumiem tylko cesarek "na zyczenie", zaplace w prywatnej klinice, urodze z miesiac przed terminem bo wtedy mam luke w grafiku, przy okazji wyssaja ze mnie zbedny tluszcz i zrobia plastyke, a za 3 dni bede znow gwiazda.[/QUOTE] Mnie trochę śmieszy to parcie na cc niektórych bo się boją sn tak baardzo a jeszcze nie rodziły ![]() Przecież cc to nie są wakacje pod palmą i też jest ból... Ja dlatego zostawiam decyzję mojej gin. Ufam jej i wiem że zrobi co w jej mocy żebyśmy z małym wyszli z tej imprezy cali i zdrowi. No i ona przede wszystkim nie jest też anty cc jak niektórzy lekarze. "Zesraj się a masz rodzić sn" też mnie nie przekonuje a znam takich ginekologów...
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niech wyjasni, ze maz przejmuje obowiazki domowe, a Ty zaprzyjazniasz sie z kanapa
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jak będzie potrzeba to męża wyślę do apteki.
Te chłopy a odpoczywanie to jakieś dziwne są. Mój, co wchodzi do domu po pracy to pyta, czy coś pomalowałam w pokoju. On żartuje, ja też niby wiem że on żartuje, ale tak mnie to drażni, bo przy poprzednich pokojach mu pomagałam a tutaj nie mogę. On się śmieje, że tak specjalnie mnie podpuszcza, a ja w tej ciąży to mam jakieś kiepskie poczucie humoru ...
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
VIL GRATULACJE!!!!!!!!
![]() kurcze, a nie mogą ci położne małego przystawiać? samemu po cc to trudno, coś o tym wiem, więc nie rozumiem, czemu ci nie pomagają... szkoda byłoby maluszka, żeby przez to nie ssał.. Cytat:
dzisiaj wizyta, chwila prawdy będzie.... ja już czuje się jak na kilka dni przedf porodem, zobaczymy co gin powie i jak moja szyja
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego staram się chodzić już jak najmniej (przynajmniej sama, najpewniej się czuje jak mam kogoś ze sobą), ale jednak spacerów też mi trzeba! Ale mi się wydaje, że gorsze jest śmiganie po chacie ze szmatą, schylanie się nad zlewem, wpychanie łachów do pralki/z pralki itp niż powolny spacer... A że On nie lubi ani zmywać, ani prać to mu w to graj, że sobie tak przetłumaczył to zalecenie lekarza ![]() A co do pierścionków, to mój gin na ostatniej wizycie kazał mi zdjąć wszystko z palców, mimo, że mnie mocno nie uciskała ani obrączka ani zaręczynowy, bo mówił, że to może przyjść z dnia na dzień i że widział dużo obrzydliwych przypadków jak biżuteria wbija się w palce i trzeba ją ciąć... Więc grzecznie i potulnie zdjęłam i schowałam i czekam na jej założenie do czerwca
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=candace1;40232594]Ja w Bielańskim
Cytat:
nawet tak jak Vil teraz pisze-ani sie podniesc ani nic..
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
axell za dużo stresów na Ciebie spadło... A co do brzucha, może skonsultuj z ginem??
co do cesarek wiadome-chciałabym urodzić sn , ale jakby się coś działo, to bez gadania bym się zgodziła na cc ![]() Co do puchnięcia to ja na razie nie puchnę... No chyba , że z wieczora delikatniutko, ale obrączkę, zaręczynowy spokojnie jeszcze nosze
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A masz nospę?
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil i tak bardzo szybko wstała po cc. znam dziewczyny, które po sn nie mogły się ruszyć przez 2 doby.
|
|
|
#2426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak stara się mi pomagać i jest miły i wyrozumiały, więc jakoś przeboleję to Jego gadanie, a i tak będę robiła wszystko po swojemu wg swoich możliwości
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cc to kiedyś był program w TV, że modelki czy gwiazdy życzą sobie cc w 8 miesiącu, żeby brzuch im za duży nie urósł i mogły szybciej schudnąć
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

a ja dalej w tej pizamie stoje jak wryta co on robi 

to pewnie go nieźle strąbili

nie pomaga melisa ni nic...