Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 08:19   #2371
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
VIL GRATULACJE: roza:
Fajnie, że masz już Przemusia przy sobie

Niuńka oszczędzaj się na maksa a jak trzeba to szpital i koniec

Przedwczoraj wieczorem położyłam się, żeby Was podczytać, mąż z małym brali prysznic, nagle huk w łazience, mąż krzyczy "dzwoń po pomoc" NIm dobiegłam to byłam biała jak ściana. Mały rozciął brodę Pierwszy raz krew u dzecka. Myślałam, że zemdleję. Na szczęście okazało się nie takie duże to rozcięcie, mąż chciał jechać zszywać, ja się nie zgodziłam i dobrze, bo ładnie się goi, a ile stresu bym dziecku zafundowała dodatkowo.
W nocy przez 2 godziny miałam skurcze co 10 min. regularne jak w zegarku, ale nie jakieś mocno bolęce, trochę się wystraszyłam, ale tak liczyłam, że to raczej nie to. Potem usnęłam i przeszło.

Wczoraj na USG byłam. "mały nie taki mały" lekarz powiedział Waży 3,5kg i podobno ma dużo włosów Przepływy, wody i cała reszta ok.
Szyjka miękka i skrócona także strach się bać
Skurcze mnie łapią, ale czekam na te właściwe.
A z tym paciorem to mój gin ma jakieś dziwne podejście. Mówi, że są o wiele groźniejsze bakterie i o tym się nie mówi, a panikę sieją z tym paciorem. No ale antybiotyk wiadomo dostanę.
łaaa duzyyyy bedzie dobrzee
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Motylku nie Wiem kiedy jutro ide na wizytę to zapytam.

Dla mnie szpital to jest bardzo duży dyskomfort... Nawet bym tam nie usnela więc wogóle bym nie odpoczela.

Banka co my zrobimy przy porodzie
no co bedziemy parlyyy a potem dzieci nam wynagrodza te spa szpitalne heheh

a ja sie witam w 36tc :P jescze 2 zeby posiedzial i bedzie luzikk
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:22   #2372
Katate
Raczkowanie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki to oglądałam też kawałek tego programu POŁOŻNE na tvn Style.. masakra.. z Tż widzieliśmy akurat jak wyciągneli dziecko całe w smółce.. całe zielone było... wiedziałam, że dzieci nie rodzą się ślicznie różowiutkie i czyściutkie.. ale nie wiedziałam, że może to wyglądać aż tak... Tż był przerażony
No jak z reklamy to na pewno nie wyglądają
Ale i tak dla nas nasze maluszki będą najpiękniejsze
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:23   #2373
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ziew jadę do gina zaraz, mam nadzieję, że moja szyjka tak dla odmiany trzyma
Kciuki za szyjke

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
U nas bardzo często są poblokowane drogi-n iestety trzeba się z tym liczyć. Jak nie jakieś protesty to drogowcy łatają jedną dziurę przez 3 tygodnie. Pozamykane mosty itd itp.. Generalnie masakrycznie się jeździ po Wawie

Identycznie jest po porodzie sn niestety.
Traci się dużo krwi i to przez to.
Tyle, że ja po sn wzięłąm prysznic jeszcze tego samego dnia wieczorem ale czułam się właśnie tak jak ty-jakbym miała odlecieć...

Dbaj o siebie i maluszka - ostatnie stresy też pewnie na to wpłynęły.. ehh.
Uważaj na siebie i dużo wypoczywaj

Oj biedny maluch dobrze, że nic poważniejszego mu się nie stało.
A Ty to widzę, ze już jesteś jedną nogą na porodówce
Fakt masakra jest w tej Warszawie
Ciągle cos...
Tez tak mi te ostatnie nerwy w głowie... Chyba bede niedługo w czołówce rodzących...
Wczoraj wogóle sytuacja nieciekawa ale śmiechy miałam dobre. Wstaje widzę krew mówię do TZ zeby zobaczył on blady wstaje łapie torby kluczyki i jedziemy a ja dalej w tej pizamie stoje jak wryta co on robi ogarnął sie w koncu mówię dzwon po tatę to nas zawiezie. Nie on bedzie prowadził. Nie masz prawa jazdy. I co on bedzie prowadził :P no dobra jedziemy auto mu 5 razy zgasło. I to raz na takim dużym rondzie obok Arkadi ale jedzie twardo
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:36   #2374
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:

Wczoraj wogóle sytuacja nieciekawa ale śmiechy miałam dobre. Wstaje widzę krew mówię do TZ zeby zobaczył on blady wstaje łapie torby kluczyki i jedziemy a ja dalej w tej pizamie stoje jak wryta co on robi ogarnął sie w koncu mówię dzwon po tatę to nas zawiezie. Nie on bedzie prowadził. Nie masz prawa jazdy. I co on bedzie prowadził :P no dobra jedziemy auto mu 5 razy zgasło. I to raz na takim dużym rondzie obok Arkadi ale jedzie twardo
bez prawa jazdy jechał?
Stary 2013-04-10, 08:39   #2375
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Tak trochę się już czuję na wylocie
Ale dobrze wiemy, ze to jeszcze różnie może potrwać
Torba w razie co gotowa, wczoraj dokupiłam ostatnie brakujące rzeczy.
Strach jest większy niż za pierwszym razem, ale to pewnie przez to, że wiem co mnie czeka

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Znajoma urodziła 3 dni temu córę ponad 4kilo! a ona taka drobniutka, nie wiem jak tego dokonała
Coś w tym jest bo ja mam podobnie, ale chyba bardziej boję się nieznanego tzn cc...

Cytat:
ojjj... jak to zabrzmiało..
Na pewno wszystko pójdzie gładko

----
ja mam takie mieszane uczucia co do porodu, że szok..
w jednej chwili nie mogę się doczekać i chciałabym już jechać na porodówkę..
za chwilę strach mnie ogarnia jak to będzie..
Podobne nastroje mam

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mój Mąż mnie zdradził, a ja go wzięłam i po prostu udusiłam moimi łapkami z dziką satysfakcją Chyba musimy sobie pogadać jak wróci z pracy

Pogoda zaczyna chyba wariować, bo wczorajsze słoneczko sobie polazło i jest jakoś tak dziwnie... Oby tylko śnieg ani deszcz nie padał!
U nas pada deszcz
A co do snu-to mam takie sny z częstotliwością raz na tydzień, tyle ze ja się budzę cała spłakana w środku nocy i mam ochotę starego udusić poduszką
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Też tak mam, ale ostatnio bardziej chcę niż nie chcę Ale nie chcę tej durnej cesarki.. Jak słyszę jak się potem te rany nie goją itp. to jestem przerażona.Oby udało się SN.
Na pipce też się często rana źle goi więc jak dla mnie bez różnicy
Tak czy siak dyskomformt jest.
Aleee... wczoraj koleżanka mi opowiadała, że urodziłą swojego pierwszego synka sn bez nacięcia a ważył 3700 Super sprawa.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ehh słoneczka brak, ale przynajmniej śniegu nie ma
Wczoraj wieczorem młoda też sobie chyba balety w brzuszku urządzała, zmieniałam boki aż w końcu położyłam rękę na brzuchu, zaczęłam głaskać i troszkę się uspokoiła. Wystarczyło, żeby zasnąć co robiła dalej to nie wiem, bo ona mnie nie budzi w nocy, więc albo ja taka nieczuła albo młoda śpi
Vil cc to też operacja i organizm musi dojść do siebie.
Kolejny raz słyszę, że po cc nie wolno jeść chyba dobę lub dwie, mam nadzieję, że będę mieć sn bo z głodu padnę Swoją drogą, ciekawe dlaczego nie wolno jeść?
Po sn też nie wolno jeść przez kilka godzin więc luzzz

Cytat:
a tak z innej beczki to oglądałam też kawałek tego programu POŁOŻNE na tvn Style.. masakra.. z Tż widzieliśmy akurat jak wyciągneli dziecko całe w smółce.. całe zielone było... wiedziałam, że dzieci nie rodzą się ślicznie różowiutkie i czyściutkie.. ale nie wiedziałam, że może to wyglądać aż tak... Tż był przerażony
Moja Z. urodziłą się czyściutka. Miała tylko na sonbie taki śluzik a tak to była jak bobas z reklamy - różowiutka aż byłam zdziwiona, bo zasze na folmach to te dzieci takie uciapane krwią

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Niech posiedzi jeszcze z 2 tyg
za 36t.

Cytat:

Fakt masakra jest w tej Warszawie
Ciągle cos...
Tez tak mi te ostatnie nerwy w głowie... Chyba bede niedługo w czołówce rodzących...
Ło matko to pewnie go nieźle strąbili
A gdzie ty będziesz rodzić?
Rozumiem, że jak mieszkasz na Bioelanach a jechaliście obok Arkadii to nie w Bielańskim

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
bez prawa jazdy jechał?
podejrzewam, ze nie on pierwszy i ostatni
Kolega mojego TŻta pół Europy przejechał a prawka nie ma
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:39   #2376
Katate
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:

To Ty odważna jesteś! Ale do porodu może lepiej niech Cię nie wiezie
Stary 2013-04-10, 08:47   #2377
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Na pipce też się często rana źle goi więc jak dla mnie bez różnicy
Aleee... wczoraj koleżanka mi opowiadała, że urodziłą swojego pierwszego synka sn bez nacięcia a ważył 3700 Super sprawa.

podejrzewam, ze nie on pierwszy i ostatni
Kolega mojego TŻta pół Europy przejechał a prawka nie ma
No niby tak, ale można uniknąć tego cięcia. Ech, sama już nie wiem. Ale jakoś mi się wydaje,że lepszy kontakt z dzieckiem po SN, a cesarka to tak PYK i już masz to dziecko.Niby SN boli, ale chyba bardziej to przywiązuje do dziecka Po csarce nawet mu nie wygarniesz: "To ja cię urodziłam!"

No tak, ale ja bym nie chciała,żeby mój tż bez prawa jazdy wiózł mnie w ciąży do szpitala.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
To Ty odważna jesteś! Ale do porodu może lepiej niech Cię nie wiezie
No właśnie.. A jakby wypadek spowodował i różnie bywa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 08:47   #2378
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Tak polozna. Z tym ze ja prosilam z dwa razy o to bo sama by nie wpadla na to ze juz trzeba a nie chcialam zeby maz ogladal krew.

Jestem po pierwszym myciu... hardcore. Wstawanie po biedy, tzn bolalo mocno ale wstalam, potem bol byl taki jakby mnie cos rozrywalo. Ale najgorsze ze tak mi bylo slabo ze ledwie doszlam pod prysznic, tam siadlam na krzeselku i dobre 5 min musialam siedziec z glowa oparta na prysznicu bo film mi sie urywal. Ale polozna byla super, bardzo mi pomogla z myciem, umyla, splukala, wszystko podawala... potem mdlalam znow wiec gola ledwie doszlam do lozka i tam mnie suszyla i ubierala. Nie widze jakos tej jutrzejszej opieki nad Przemusiem......

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ojej, to się nacierpisz Wiesz co, ale dosyć wcześnie zaczęłaś chodzić
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:49   #2379
vvgh
Wtajemniczenie

Ostatnio mam zgagę co jakiś czas

Chyba kupię dziś chipsy
Stary 2013-04-10, 08:55   #2380
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak, ale można uniknąć tego cięcia. Ech, sama już nie wiem. Ale jakoś mi się wydaje,że lepszy kontakt z dzieckiem po SN, a cesarka to tak PYK i już masz to dziecko.Niby SN boli, ale chyba bardziej to przywiązuje do dziecka Po csarce nawet mu nie wygarniesz: "To ja cię urodziłam!"

No tak, ale ja bym nie chciała,żeby mój tż bez prawa jazdy wiózł mnie w ciąży do szpitala.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

No właśnie.. A jakby wypadek spowodował i różnie bywa
Ja ostatnio mam podejście, ze i ten poród i ten boli więc mi bez różnicy
sn jest bardziej niebezpieczny dla maluszka - cc dla matki i bądz tu kuźwa mądry i pisz wiersze
Dobrze, że to nie ja muszę podjąć decyzję bo bym jej nigdy nie podjęła

Wiesz co jakbym wiedziała, ze potrafi jeździć to by mi wisiało.
Tym bardziej, ze osoby bez prawka mają lepioej-dostamną tylko manadat (chyba 500zł jest teraz) ale żadnych punktów ani nic W naszym goopim kraju lepiej prawka nie mieć...
p.s żeby nie było ja mam ;-P
Stary 2013-04-10, 09:03   #2381
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Kochane ja po calonocnej wizycie na IP. W koncu mój lekarz mnie wypuścił mam sie Nie ruszać tylko gdy to konieczne chodzić tzn łazienka. Jasko mało berbec zostaje na miejscu mi za to bardzo skróciła sie szyjka z 37mm na 22, jest miękka i podrażniona do tego lekkie skurcze. Mam brać fenoterol magnez. Lekarz chcial pessar ale mam zapalenie więc nici z tego. Do tego dostałam macmiror na zapalenie i antybiotyk na pęcherz... Jak poszło to wszystko a co tam. Na wszelki wypadek dostałam lek na rozwój płuc. Lekarz mowi ze podrażnienie I te krwawienia są wywołane tym zapaleniem ale krótka i miękka szyjka jest dużym problemem. Godzinę go błagałam zeby puścił mnie do domu bo nienawidzę szpitali i w koncu sie zgodził. Jutro mam iść na kontrol. No to sobie bede odpoczywać teraz

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Ogółem jestem mega zmęczona i ide spać
Dbaj o siebie teraz

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
odpoczywajcie

dobrze że to tylko rozcięcie a nic poważnego, dla małego, ładna waga

A my się witamy w 35 tc, to już tuż tuż, coraz bliżej rano zauważyłam dużo, bezbarwnego, ciągnącego śluzu - czyżby czop na raty zaczął odchodzić? hmm wizyta 22 dopiero, mam nadzieję że usłyszę że powoli się zaczyna
BrawoNo to już blissskoooo

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Tak trochę się już czuję na wylocie
Ale dobrze wiemy, ze to jeszcze różnie może potrwać
Torba w razie co gotowa, wczoraj dokupiłam ostatnie brakujące rzeczy.
Strach jest większy niż za pierwszym razem, ale to pewnie przez to, że wiem co mnie czeka

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Znajoma urodziła 3 dni temu córę ponad 4kilo! a ona taka drobniutka, nie wiem jak tego dokonała

OMG, to się przestraszyłam jeszcze bardziej niż byłam
Cytat:
ojjj... jak to zabrzmiało..
Na pewno wszystko pójdzie gładko

----
ja mam takie mieszane uczucia co do porodu, że szok..
w jednej chwili nie mogę się doczekać i chciałabym już jechać na porodówkę..
za chwilę strach mnie ogarnia jak to będzie..
Też tak mam. Pooglądałabym juz mojego synka, jesgtem mega ciekawa, jak wyglądaCzy do mamusi podobny Ale z drugiej strony, jak sobie wyobrażam, ze mnie skurcze biorą i się zaczyn i nie ma odwrotu, to się boję

Cytat:
Oglądałyście wczoraj kubę wojewódzkiego ?
Był Piotr Żyła.. Uśmiałam się jak wariatka
uwielbiam go

---
Oglądałam kubę. Żyła jest świetnyMógłby w kabarecie spokojnie występować

A co do tych położnych - oglądałam to w sobotę i chyba piszesz o tym porodzie, że tego dzieciaczka zaraz zabrali, bo jemu coś tam było. Jego mały braciszek zmarł chyba rok wcześniej, bo się z wadą serce urodził

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 09:06   #2382
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
sn jest bardziej niebezpieczny dla maluszka - cc dla matki i bądz tu kuźwa mądry i pisz wiersze

Wiesz co jakbym wiedziała, ze potrafi jeździć to by mi wisiało.
Tym bardziej, ze osoby bez prawka mają lepioej-dostamną tylko manadat (chyba 500zł jest teraz) ale żadnych punktów ani nic W naszym goopim kraju lepiej prawka nie mieć...
p.s żeby nie było ja mam ;-P
Racja Zobaczymy jak to będzie . wczoraj mnie coś kłuło na dole w brzuchu i ciągle mówiłam meżowi, że w nocy urodzi się Jurek Ale mąż nie wyraził zgody, by Jurek już przychodził na świat no i mały go posłuchał

No niby tak,ale ja bym w ciąży nie wsiadła z kimś bez prawka Dobrze, że masz prawko, hehe.

Edytowane przez vvgh
Czas edycji: 2013-04-10 o 09:08
vvgh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:09   #2383
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
łaaa duzyyyy bedzie dobrzee

no co bedziemy parlyyy a potem dzieci nam wynagrodza te spa szpitalne heheh

Brawwwwoooo

Katate - dla ciebie też za 3500 twojego synka
Stary 2013-04-10, 09:13   #2384
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No jak z reklamy to na pewno nie wyglądają
Ale i tak dla nas nasze maluszki będą najpiękniejsze
to na pewno

Cytat:
1.Na pipce też się często rana źle goi więc jak dla mnie bez różnicy

2.Moja Z. urodziłą się czyściutka. Miała tylko na sonbie taki śluzik a tak to była jak bobas z reklamy - różowiutka aż byłam zdziwiona, bo zasze na folmach to te dzieci takie uciapane krwią
1. no właśnie.. nie ma reguły. Poród to wielka niewiadoma. Jedni zachwalają sn, inni tylko cc. Jedne kobiety po cc zaraz biegają (nawet nasza Metro chyba tak miała) i widzą jak te po sn dochodzą do siebie.. inne cierpią jeszcze kilka dni i są faszerowane przeciwbólowymi.
Nie zgadniesz jak to będzie..

Mam nadzieję, że u nas wszystkie porodu przebiegną szybko i bez komplikacji. Wiadomo bez bólu się nie obędzie.. ale oby był on do zniesienia.. a zapomnimy o nim z pewnością błyskawicznie tuląc nasze Szkraby

2. No właśnie ja nigdy filmów z porodu nie oglądałam
oczywiście nie mam wyimaginowanego obrazu tych scen i jakieś tam nastawienie mam czego mogę się spodziewać. Ale wczoraj jak widziałam to dzieciątko calutkie zielone to troszkę się zdziwiłam. Ale ono było podduszone i puściło smółkę, więc to może dlatego.. póżniej zabrali to maleństwo i nawet mamie nie dali

Cytat:
no właśnie.. i bądź tu człowieku mądry. Trzeba się zdać na los. Jak będzie tak będzie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:14   #2385
maarchewka
Zakorzenienie

Ash zapisałam sie na te warsztaty: https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html i na te: http://brzuchatki.pl/forum/index.php?topic=366.0
będę miala niezły maraton bo to dzień po dniu a jeszcze w następny szkoła rodzenia

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:14   #2386
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Cześć Kochane ja po calonocnej wizycie na IP. W koncu mój lekarz mnie wypuścił mam sie Nie ruszać tylko gdy to konieczne chodzić tzn łazienka. Jasko mało berbec zostaje na miejscu mi za to bardzo skróciła sie szyjka z 37mm na 22, jest miękka i podrażniona do tego lekkie skurcze. Mam brać fenoterol magnez. Lekarz chcial pessar ale mam zapalenie więc nici z tego. Do tego dostałam macmiror na zapalenie i antybiotyk na pęcherz... Jak poszło to wszystko a co tam. Na wszelki wypadek dostałam lek na rozwój płuc. Lekarz mowi ze podrażnienie I te krwawienia są wywołane tym zapaleniem ale krótka i miękka szyjka jest dużym problemem. Godzinę go błagałam zeby puścił mnie do domu bo nienawidzę szpitali i w koncu sie zgodził. Jutro mam iść na kontrol. No to sobie bede odpoczywać teraz
Niunka przywiaz sie do kanapy i naprawde lez jesli trzeba widze, ze macie termin 2 dni po mnie, wiec bedziemy sie razem wspierac z tymi naszymi "straszacymi" szyjkami. ja skurczy na szczescie nie mialam (a czy nie mam, nie jestem pewna), zastrzyk na plucka tez mala dostala. u mnie szyjka byla dluga, ale tak sobie mysle po tym co napisalas, ze pewnie stad to przedwczorajsze krwawienie, ze mogla sie skrocic, mala jest juz jednak coraz nizej. ja tez mialam zapalenie, stosowalam czopki clotrimazol i mozliwe, ze on tak te szyjke podraznil. dobrze, ze nie musisz zostac w szpitalu, chociaz moglas choc na jeden dzien pojsc na wszystkie badania trzymam kciuki i dzieki Tobie jednak przedzwonie do gina i sprobuje umowic sie wczesniej na jakas kontrole, bo ciagle nie daje mi to spokoju. na porod dla nas obu jeszcze za wczesnie!
ps. ile Jasio juz wazy?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:18   #2387
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
1.Oglądałam kubę. Żyła jest świetnyMógłby w kabarecie spokojnie występować

2.A co do tych położnych - oglądałam to w sobotę i chyba piszesz o tym porodzie, że tego dzieciaczka zaraz zabrali, bo jemu coś tam było. Jego mały braciszek zmarł chyba rok wcześniej, bo się z wadą serce urodził
1. zgadzam się, wielu kabareciarzy mogłoby mu buty nosić, znaczy narty

2. tak właśnie o tym mówię... strasznie to wyglądało a później był ten drugi poród, błyskawiczny bo jakoś 45minut trwał, ale maluszek urodził się strasznie "wiotki" i wcale nie płakał na początku..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:20   #2388
Kamciatka
Rozeznanie

Już się cieszyłam, ze dziś usg i zobaczę, co tam u Wojtka słychać, a tu pani dr zadzwoniła i przełożyła wizytę na jutro.
Stary 2013-04-10, 09:22   #2389
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
. Ale wczoraj jak widziałam to dzieciątko calutkie zielone to troszkę się zdziwiłam. Ale ono było podduszone i puściło smółkę, więc to może dlatego.. póżniej zabrali to maleństwo i nawet mamie nie dali
Cytat:
2. tak właśnie o tym mówię... strasznie to wyglądało a później był ten drugi poród, błyskawiczny bo jakoś 45minut trwał, ale maluszek urodził się strasznie "wiotki" i wcale nie płakał na początku..
Ja właśnie dlatego nie oglądam takich programów

Aaa miałam Wam napisać - wczoraj oglądałam O matko! (miałam nagrane) i był tam ordynator z Bielańskiego - mąż mojej gin
Świetny człowiek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 09:23   #2390
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
1. zgadzam się, wielu kabareciarzy mogłoby mu buty nosić, znaczy narty

2. No, biedniutki był ten maluszek - wiotki był dlatego, ze mamie podali już chyba na partych znieczlenie na bazie morfiny, a to znieczulenie przenika do dziecka i powoduje problemy z oddychaniem
Stary 2013-04-10, 09:23   #2391
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
i jak wrażenia?
Cóż, Aaś napisała już wszystko co się dało na ten temat. Ale mimo, że chłopak młody to takie robił wspierające wrażenie. Zawsze to chociaż nastawienie dobre

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ash zapisałam sie na te warsztaty: https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html i na te: http://brzuchatki.pl/forum/index.php?topic=366.0
będę miala niezły maraton bo to dzień po dniu a jeszcze w następny szkoła rodzenia
No to jesteś hardcorowiec Ja idę tylko na te "jak rodzić", obawiam się, że mimo chęci, więcej bym nie dała rady.

Niunka Cieszę się, że jesteście w domu. Leż i staraj się niczym nie przejmować. A Twój TŻ to dał popis za kółkiem za jego zimną krew! Dla mnie ronda warszawskie, a zwłaszcza te typu Radosława to czarna magia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:24   #2392
nuna2
Zakorzenienie

hej dziewczynki

Gratuluję rozpoczętych tygodni

Katate ale już duży maluszek

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

niunka
to teraz leż naprawdę grzecznie
Stary 2013-04-10, 09:25   #2393
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Oglądałyście wczoraj kubę wojewódzkiego ?
Był Piotr Żyła.. Uśmiałam się jak wariatka
uwielbiam go
Ja oglądałam... I o dziwo nie przysnęłam jak zwykle to bywa. Piotr jest mega pozytywny!

Cytat:

za 36 tc!

------

Kurczaczki, muszę wybrać się na miasto, ale troszkę się obawiam. Musiałabym spory kawałek przejść a ciągle mnie ciągnie w tej pachwinie (chyba pachwinie....)...

A wiecie w ogóle, że mój Mąż jest nie do zreformowania! Lekarz kazał mi ostatnio więcej odpoczywać i się nie forsować. I wiecie co to znaczy wg mojego Męża... Nie, że nie powinnam stać przy zmywaniu naczyń, robić mu amu, rozwieszać pranie, chować Jego łachy itp... Wg Niego oznacza to, że mam się po mieście nie szlajać i siedzieć w domu, ale już w tym domu to mogę zaiwaniać Facet...
Dobrze, że ja mam do tego rozsądne podejście i staram się rozgraniczać czynności na to co mogę (i w jakiej ilości) i czego nie mogę, bo inaczej bym z Nim tutaj sfiksowała...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 09:28   #2394
maarchewka
Zakorzenienie

A ja dzisiaj czekam na wyniki z moczu.. Trzymajcie kciuki zeby białka nie było!! Cisnienie mam książkowe

Kurcze czy ktoś oprócz mnie i banki też jest taki cały zapuchnięty??Dłonie mam takie, że z trudnością zginam palce i pisze na klawiaturze.. A stopy jak chodzę to jak na jakiś poduszkach.. Uda jak nacisne albo się podrapię to mi takie białe slady zostają i po kilku chwilach to dopiero znika.. I opuchlizna jest cały czas, nie znika po nocy, ani po niczym.. rano w sumie jest najgorzej póki tego nie rozchodzę:/

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:31   #2395
Atena564
Zadomowienie

Hej

Vil
czytając twoje opisy porodu to fajnie ,że trafiłaś na taki personel, że ci położna pomaga, teraz odpoczywaj i nabieraj siłyBrawa też dla tż twojego,że umie się zając Przemkiem

Salvie ważne że z syniek wszystko ok szkoda tylko,że gin niepotwierdził ci terminu cc, ale może na następnej wizycie to zrobi.

Katate
duży chłopak

Niunkao45 odpoczywaj teraz, leż dużo a twój TŻ hardkorowy kierowca jeśli bez prawka jeździ i mandatu się nieboi, ale liczy się że w słusznej sprawie jechał

Banka po twoim opisie skurczów już myślałąm,że kolejna w kolejce urodzisz a Ty nas tylko nastraszyłaś

Ciekawe co u Pauliny87?? Jak tam się czuje??
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:32   #2396
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Vil cc to też operacja i organizm musi dojść do siebie.
Kolejny raz słyszę, że po cc nie wolno jeść chyba dobę lub dwie, mam nadzieję, że będę mieć sn bo z głodu padnę Swoją drogą, ciekawe dlaczego nie wolno jeść?
Po cc dostajesz kroplówki i głodu nie czuć ja umieram jak jestem jakies 3-4 h bez jedzenia. Zaczynam się trząść

Dziewczyny, kupujecie osłonki sylikonowe na piersi ?
Stary 2013-04-10, 09:33   #2397
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja oglądałam... I o dziwo nie przysnęłam jak zwykle to bywa. Piotr jest mega pozytywny!

za 36 tc!

------

Kurczaczki, muszę wybrać się na miasto, ale troszkę się obawiam. Musiałabym spory kawałek przejść a ciągle mnie ciągnie w tej pachwinie (chyba pachwinie....)...

A wiecie w ogóle, że mój Mąż jest nie do zreformowania! Lekarz kazał mi ostatnio więcej odpoczywać i się nie forsować. I wiecie co to znaczy wg mojego Męża... Nie, że nie powinnam stać przy zmywaniu naczyń, robić mu amu, rozwieszać pranie, chować Jego łachy itp... Wg Niego oznacza to, że mam się po mieście nie szlajać i siedzieć w domu, ale już w tym domu to mogę zaiwaniać Facet...
Dobrze, że ja mam do tego rozsądne podejście i staram się rozgraniczać czynności na to co mogę (i w jakiej ilości) i czego nie mogę, bo inaczej bym z Nim tutaj sfiksowała...
No bo faceci myślą, że w domu to jest sanatorium, a jak obiad zrobisz, to co to za wysiłek

Cytat:
A ja dzisiaj czekam na wyniki z moczu.. Trzymajcie kciuki zeby białka nie było!! Cisnienie mam książkowe

Kurcze czy ktoś oprócz mnie i banki też jest taki cały zapuchnięty??Dłonie mam takie, że z trudnością zginam palce i pisze na klawiaturze.. A stopy jak chodzę to jak na jakiś poduszkach.. Uda jak nacisne albo się podrapię to mi takie białe slady zostają i po kilku chwilach to dopiero znika.. I opuchlizna jest cały czas, nie znika po nocy, ani po niczym.. rano w sumie jest najgorzej póki tego nie rozchodzę:/
No to oby te wyniki były ok - moja przyjacióła też tak mocno puchła, stopy miała jak Fiona, na końcu chodziła w japonkach swojego Tżta Ale nie miała zatrucia, więc trza być dobrej myśli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 09:35   #2398
Katate
Raczkowanie

Kamciatka to nie chodzi o straszenie, ja miałam szybki poród,3h, ale mimo wszystko teraz bardziej się boję.
Stary 2013-04-10, 09:37   #2399
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

mi nic nie puchnie, tylko czasem palce sztywnieją. Ale jak chcę usiąść na podłodze tak na nogach podwiniętych to czuję jakbym miała lekko napuchnięte, ale po za tym siedzeniem, to nie czuję nic.
za mocz!
Stary 2013-04-10, 09:39   #2400
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

za wyniki

Ja od paru dni widzę, że moje stopy i nogi do kolan są popuchnięte. Może nie jakoś bardzo, ale ja już widzę różnice. Ostatnio założyłam skarpetki tzw "antgwałty" i w sumie miałam je może ze 2-3h i tak mi się powżynały ponad kostkami, że aż się przeraziłam... A co to będzie jak nastaną upały

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości