Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 10:24   #1021
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania
Mamy KP:
Co pijecie? (tzn jakie soki, herbaty itp)
Wszystkie mamy
Jak obcinacie pazurki u stópek swoim pociechom? Już się przybierałam kilka razy i jest to niewykonalne w przypadku Blanki. Nawet przez sen wierzga nogami
co do pierwszego to wodę niegazowaną, zieloną herbatkę, słabą czarną z cukrem, kakao, czasem bawarkę
co do drugiego to jeszcze nie miałam okazji obcinać
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
trzezwy byl jeszcze rozumiem, jakby wypil i mu sie zwidywalo ale nie przyjechal zpracy po 22, od razu w kime poszedl a za chwile taka akcja

taaaaa, teraz to zabawne nawet dla mnie ale wierzcie, do smiechu mi nie było

a ja co innego mam? jak tylko dizec mi wstanie to zbieram sie do mamy

wolałabym, co by tylko w pracy był taki aktywny

smiejcie sie, smiejcie- odkąd z nim jestem to juz mnie nic nie zdziwi. Potrafi:
- w nocy wstac z zamiarem pojscia do kibelka a idzie do kuchni i spi na narozniku zwinięty jak paragraf.
- ni z tego ni z owego wstac, ubiera sie w mundur i twierdzi, ze do pracy musi jechac wtedy pomaga łagodna perswazja, ze wcale nie musi
- recytowac przez sen paragrafy zatrzymania albo wysokosci mandatów
- obudzic mnie, zapytac czy chce cos ze sklepu i uderzyc w kime
hehe, niestety u siebie zauważyłam podobne symptomy zrównania dnia z nocą i dnia powszedniego z weekendem, podobno tak osoby pracujące w nocy i w dzień mają, ja też się wiele razy budziłam i albo nie wiedziałam gdzie jestem albo szykowałam się do pracy
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc Wam

ja wzielam sie za porzadki, dzis kuchnia poszla w ruch
chcialam sie Wam pochwalic ze wczoraj moj synek obrocil sie z brzuszka na plecki poki co raz mu sie udalo

jutro mamy usg bioderek a w piatek wizyte u ortopedy z wynikami - trzymajcie kciuki

tak piszecie duzo ze tylko podczytuje na szybkiego i niestety nie mam czasu cytowac - wybaczcie
za przekręcenie
kciuki za bioderka i za wizytę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 10:26   #1022
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
My juz po szczepieniu.
Ojj, ciezko bylo, ja lzy w oczach, Kubus az sie zapowietrzal od placzu, biedaczek moj

Przez pielegniarke czulam sie jak wyrodna matka!!
Pyta sie mnie jakie szczepionki, ja mowie, ze te refundowane.
A ona na to chamskim tonem: bedzie duzo krzyku, no ale tak wybraliscie...

Za to klocek z niego niezly! W 7 tż ma 5130g, czyli w niecale 3 tyg przybral 650g.

Pytalam tez o ten brak usmiechu. Lekarka stwierdzila, ze Kubus raczej jest z tych "zdystansowanych" dzieci - rozglada sie z uwaga, ale marszczy czolo i mine ma taka jakby mial wszystko w nosie (ostatnie zdjecie w klubie na bujaczku ja pokazuje ) Takze sobie jeszcze poczekam...

Ide nadrabiac
Ważne,że już po. My jutro idziemy na szczepienie... Przerażona jestem
Brawa za wagę Kubuś może będzie wytrawnym pokerzystą stąd brak uśmiechu
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 10:28   #1023
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
My juz po szczepieniu.
Ojj, ciezko bylo, ja lzy w oczach, Kubus az sie zapowietrzal od placzu, biedaczek moj

Za to klocek z niego niezly! W 7 tż ma 5130g, czyli w niecale 3 tyg przybral 650g.

Pytalam tez o ten brak usmiechu. Lekarka stwierdzila, ze Kubus raczej jest z tych "zdystansowanych" dzieci - rozglada sie z uwaga, ale marszczy czolo i mine ma taka jakby mial wszystko w nosie (ostatnie zdjecie w klubie na bujaczku ja pokazuje ) Takze sobie jeszcze poczekam...

Ide nadrabiac
na szczescie juz po, mam nadzieje, ze dobrze zniesie sczepienia ..
moj jakis rozbity byl przez dwie doby, ale doszedl do siebie.

co do komentarza pielegniarki brak slow ! na wszytskim ludzie chcieliby sie dorobic, a wiadomo ze z rodzicow mozna wyciagnac kazdy pieniadz, bo przeciez dla swojego dziecka zrobia wszytsko... ale zeby do az do tego stopnia zabrnelo, ze ktos kto wybiera cos co sie nalezy! ma czuc sie gorszy? przykre to jest ...

ja wczoraj tez mialam przygode z nfz ... nie wiem na ch** te cale ubezpieczenia, osobiscie i tak zawsze lecze sie prywatnie, bo na tych z nfz brak slow - oczywiscie nie powiem, bo sa wyjatki ... ale jednak ...
na gastrologa czekalismy caly miesiac, i co sie okazalo ... ze pinda - pediatra wypisala skierowanie do ortopedy zamiast do gastrologa (poradnia preluksacyjna) .. nie wpadlismy na pomysl zeby sprawdzic co ti slowo dokladnie oznacza, mnie sie skojarzylo z refulksem ;P nie wnikalam, skierowanie bylo to sie umowilismy
a na w rejestracji mi mowia, ze mnie nie moga przyjac bo mam zle skierowanie ... no szlag by trafil, odplatnie nas ptzyjma ale na to skierowanie nie ...
na szczescie udalo sie to odkrecic, przyjela nas lekarka - swoja droga bardzo mila ... ale nerwow tam sie najadlam...
Stary 2013-04-10, 10:31   #1024
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
O rety ale akcja, strach sie bać

Marsi,Nancy brawa za wagę
My sie nadal karmimy mieszanie i powiem wam,ze nie wyobrażam sobie jak to bedzie jak by mi całkowicie zabrakło pokarmu, mały nadal smoka nie odrzuca i jedyny uspokajacz to cyc lub cyc + suszara z youtuba

Nie odzywalam sie od kilku dni,bo mojemu maluszkowi cos sie w głowie po przewracalo spanie w nocy nie ma, sa krzyki a jak sie uspokoi to chce sie bawić, a w dzień odsypia, praktycznie od niedzieli przesypia całe dnie,ale...tylko przy piersi! Odejdę na chwile i jest krzyk,dzisiaj co prawda trzymalam go cała noc przy piersi i liczę na to,ze trochę odespal i może sie trochę unormuje.

Illussion jak słodko spi na tej podłodze,zastanawiam sie kiedy mojemu sie zdarzy samemu zapaść w sen po zabawie,poza tym ślicznie zaproszenia i fajny kocyk, ja tez planuje zaproszenia wykonać samodzielnie i oczywiście ze zdjęciem naszego okruszka.
u mnie niestety suszara nie działa
na pewno niedługo się wszystko unormuje trzymam mocno kciuki
Cytat:
My juz po szczepieniu.

Ide nadrabiac
ale głupi babsztyl :/
za wagę widzę, że nasze Kubusie łączy nie tylko zachowanie ale i przybieranie i apetyt
co do uśmiechu to mój Mały kilka razy się uśmiechnął ale zwykle jak już się "bawi" to patrzy, rozgląda się skupiony
Stary 2013-04-10, 10:33   #1025
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
:

A jak Leoś po basenie?
a Leoś na basenie nie był z kilku powodów
-tatusiowi się odwidziało
-mamusia bardzo krzyczała na tatusia,że jest niedojrzałym dupkiem
- tatus za słowa mamusi się obraził a potem przepraszał mamusie ale powiedział,że na mine się nie da wrąbać- bo to on miał iść bo ja mam AZS
no ale ja zmiękłam i mu darowałam- idziemy sami jutro
mam nadzieję,że plan się nie rozwali bo Samuel się pochorował i właśnie ze szkoły dzwonili żebyśmy dziecko zabrali
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 10:33   #1026
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
My juz po szczepieniu.

Ide nadrabiac
U nas na pierwszym szczepieniu też taki straszny płacz był. Pocieszę Cię że za drugim razem już spoko, niebo a ziemia, troszkę tylko płakał.
Ale pinda z tej pielęgniarki. Ja bym chyba odszczekała...Gówno ją to za przeproszeniem obchodzi!!!
Gratuluje wagi Nieźle! Iguś ważył 5050 g na pierwszym szczepieniu
No i u nas pierwsze świadome uśmiechy były w 8 tygodniu dopiero, za to teraz tak na głos się śmieje cudnie i długo że szok. Spróbuję nagrać dzisiaj jak mąż z pracy wróci.

Dziecię się wyspało na tej podłodze 1,5 godziny i teraz bawi się na macie. Na spacer pójdziemy niedługo.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 10:42   #1027
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kobity, tak mi się przypomniało:
1. Jak często psikacie do noska wodą morską? Codziennie? Raz na kilka dni? Kiedy widzicie że jakieś babole są w nosku?
2. Do kiedy zamierzacie nakładać osłonkę do gondoli? Wczoraj jak byłam na spacerze to widziałam jedną dzidzię bez osłonki tylko przykrytą kocykiem. Tą osłonkę się odczepia jak jest bardzo ciepło? jak nie ma wiatru?
ja caly czas chodzilam bez oslonki, bo maly ma spiworek rtaki do maxi cosi specjlanyu a do tego mamu drugi gruby spiwor polarowy ... ale osoatnuo go tak ubralam i wyslalam tz na spacer i on mowi ze straszny krzyk byl bo baly sie przegrzal..
wiec wczoraj wpakowalam bo tylko wspiworek i przykrylam kocykiem - strasznie sie balam ze zmarznie - jak tesciowa ;P
i co chwile sprawdzalam ale nie ... byl cieplutki

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj
wiosna miała byc i co? słońce ledwo zza chmur widać, wiatr zimny... Bu.... Ja już nawet nie chcę tej wiosny (którą uwielbiam), już niech nawet to lato będzie...

Dostałam okres jak w zegarku, cieszę się, że nic mi się nie rozregulowało po porodach

Moje dziecię wczoraj nas zszokowało. Leżała sobie w łóżeczku na boczku, nagle patrzymy a ta główkę podnosi... Ale to tak podniosła, że była ponad łóżeczko... Snanęliśmy z TŻ jak wryci... Aż się przestraszyłam. I wogóle podniosi mi główkę tak strasznie sama jak leży na poduszeczce, rączki sobie trzyma razem albo się łapie za swoje nóżki (tzn. pajacyka na nóżkach) - hehe, wyczaiła, że tak się łatwiej poddźwignie. Jest jeszcze silniejsza niż Karinka w jej wieku. KArinka na 4,5 m-ca sama siedziała i coś mi się wydaje, że Maja też to osiągnie bo jak ją posadzę i trzymam za 1 rączkę to sztywno siedzi

o ja.. no to gratulacje

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40230851]Mnie też raz na jakiś czas mega zmęczenie łapie

Bawełniany pewnie, jeszcze nie mam, ale te są śliczne:
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-b...136432311.html

http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-b...136386609.html

Psikam po kąpieli, nie kąpię codziennie. Jak koza w nosie to palcem wyciągam

Osłonkę - już jak było ciepło w marcu to nie nakładałam. Przy aurze jak teraz to od 10 stopni nie nakładam, mam ciepły kocyk.[/QUOTE]

haha, tak samo mojemu robie ... myslalam, ze jakas dziwna jestem ... ale z gruszka strasznie sie meczylam, koza nie chciala nigdy wyjsc, a malutki plakal... a tak raz dwa, i po sprawie

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

ILLUSION ja mojemu Wojtusiowi też podawałam nutriton do mleka i była bardzo duża poprawa ale w zamian za to miał straszne zatwardzenia dlatego musieliśmy z tego zrezygnować. Przeszliśmy na bebilon AR dla dzieci ulewających i jest super mały robi ładne kupki i nie ulewa więc może spróbuj tego bebilonu.
a u nas po AR byly wlasnie mega zatwardzenia, co sie mlody nameczyl, to az nie chce o tym myslec...
na ulewanie pomoglo nam PEPTI - z minimalna zawartoscia bialka krowiego. a obcnie jestesmy na nutritionie, po zaleceniach gastrologa i jest jeszcze lepiej, ulewa nadal, a nie ma juz dolegliwosci gastrycznych, kwas mu nie podchodzi i nie meczy sie sie.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Dziękuję
Ja się właśnie zdziwiłam wczoraj bo u mnie było około 0 stopni i wiatr dosyć zimny mimo że słońce świeciło a bez osłonki widziałam dzidzię.

Patrzcie jak mój dzieć śpi właśnie na podłodze
słodziak

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Tak sie ladnie bawimy sarenka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
slodki bubuś
kiedy tak moj bedzie sie bawil? nie moge sie juz doczekac
jak narazie potrafi co kilka sekund wyrzucac raczkami smoczka z buzi, oczywiscie zachwile jest placz i mamusia musi podawac ..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Załączam kilka zdjęć związanych z chrzcinami.
1. zaproszenia takie sama robiłam
2. koszula synka vs. koszula tatusia
3. trochę wiosny było chociaż w domu
4. torcik
5. taki kocyk z home&you Iguś dostał http://home-you.com/pl/kids-time/141...162226862.html Cudny jest, taki mięciutki

minka na ostatnim zdjeciu wymiata
Stary 2013-04-10, 10:42   #1028
mala_19kw
Zakorzenienie

Testujemy mate- najbardziej spodobało się lustereczko i żółwika po dupce klepie ja sobie siedzę-dziecko się bawi. Żyć nie umierać

Znowu mnie głowa boli... Jeny co to za tabletki?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 10:47   #1029
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
My juz po szczepieniu.

Ide nadrabiac
Kolejne brawa dla Kubusia za wagę
A co do pielęgniarki to brak slow

Mam do Was pytanie, dokarmiam małego mm- enfamil, od miesiąca wypija ok. 330-400ml na dzień, niedawno pojawił nam sie problem kupkowy,ostatnio 3 dni nie było kupki,zrobił w nocy i od wczoraj znowu nie ma kupsztala jak sobie radzicie z zaparciami, myślicie,ze to sygnał,ze należy zmienić mleko? Czy mleko można zmieniać samodzielnie czy trzeba skonsultować to z pediatra?

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-04-10 o 10:49
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 10:48   #1030
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mam dwa pytania
Mamy KP:
Wszystkie mamy
Jak obcinacie pazurki u stópek swoim pociechom? Już się przybierałam kilka razy i jest to niewykonalne w przypadku Blanki. Nawet przez sen wierzga nogami
Herbatę słabą zwykłą bo nie lubię mocnej, kawę 3in1, wszelkie bobofruty, sok jabłkowy z biedry jabłko antonówka - uwielbian, nektary bananowe, wodę niegazowaną. Czyli po prostu to, co lubię

Cytat:
- w nocy wstac z zamiarem pojscia do kibelka a idzie do kuchni i spi na narozniku zwinięty jak paragraf.
- ni z tego ni z owego wstac, ubiera sie w mundur i twierdzi, ze do pracy musi jechac wtedy pomaga łagodna perswazja, ze wcale nie musi
No ale widzisz, nie możesz powiedzieć, że ci nie chce chłopina pomóc

Cytat:
Czesc Wam

ja wzielam sie za porzadki, dzis kuchnia poszla w ruch
chcialam sie Wam pochwalic ze wczoraj moj synek obrocil sie z brzuszka na plecki poki co raz mu sie udalo

jutro mamy usg bioderek a w piatek wizyte u ortopedy z wynikami - trzymajcie kciuki

tak piszecie duzo ze tylko podczytuje na szybkiego i niestety nie mam czasu cytowac - wybaczcie
Gratuluję obrotu Dorka zapewne w ślady siostruni pójdzie i jako ostatnia w wątk się obróci

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
na szczescie juz po, mam nadzieje, ze dobrze zniesie sczepienia ..
moj jakis rozbity byl przez dwie doby, ale doszedl do siebie.

co do komentarza pielegniarki brak slow ! na wszytskim ludzie chcieliby sie dorobic, a wiadomo ze z rodzicow mozna wyciagnac kazdy pieniadz, bo przeciez dla swojego dziecka zrobia wszytsko... ale zeby do az do tego stopnia zabrnelo, ze ktos kto wybiera cos co sie nalezy! ma czuc sie gorszy? przykre to jest ...
Tyle, że wiesz, akurat pielęgniarka na tym nie zarabia, więc zwyczajnie buractwo z niej wyszło. Ja bym od razu coś jej powiedziała.

Cholera, wybieram prezent urodzinowy dla Agatki i nie mogę się zdecydować Poradzicie mi

Ona uwielbia malutkimi rzeczami się bawić, więc dostanie coś z serii playmobil - prezent składkowy od 4 osób, więc mogę troszkę poszaleć i teraz nie wiem, czy brać po prostu mebelki te co poniżej i niech sobie ustawia je jak chce - ew. męża namówię na sklejenie ze sklejki czegoś w stylu skrzyneczki podzielonej na pomieszczenia:

http://bajkowykuferek.pl/opis/562918...spodarcze.html
http://bajkowykuferek.pl/opis/562908...roznikowa.html
http://bajkowykuferek.pl/opis/562905...-rodzicow.html
http://bajkowykuferek.pl/opis/562901...a-kuchnia.html

Razem 230zł mniej więcej

Czy wziąć to:
http://www.tanimarket.pl/nowy-przeno...obil-5167.html
i do tego:
http://www.tanimarket.pl/pomieszczen...obil-4288.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 10:52   #1031
e_vel
Wtajemniczenie

Bokeh, wyglądasz nieziemsko w tej kiecce

Ja w poniedziałek mierzyłam sukienki (we wrześniu mam wesele i chciałam orientacyjnie wiedzieć jaki fason) i się załamałam... Nogi mi wyszczuplały już, ale brzuch... Wyglądam jak baleron... Mam nadzieję się ogarnąć przez te pół roku. A teraz zamiast ćwiczyć to siedzę na wizażu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 10:56   #1032
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40233663]Herbatę słabą zwykłą bo nie lubię mocnej, kawę 3in1, wszelkie bobofruty, sok jabłkowy z biedry jabłko antonówka - uwielbian, nektary bananowe, wodę niegazowaną. Czyli po prostu to, co lubię

Gratuluję obrotu Dorka zapewne w ślady siostruni pójdzie i jako ostatnia w wątk się obróci

Tyle, że wiesz, akurat pielęgniarka na tym nie zarabia, więc zwyczajnie buractwo z niej wyszło. Ja bym od razu coś jej powiedziała.

Cholera, wybieram prezent urodzinowy dla Agatki i nie mogę się zdecydować Poradzicie mi

Ona uwielbia malutkimi rzeczami się bawić, więc dostanie coś z serii playmobil - prezent składkowy od 4 osób, więc mogę troszkę poszaleć i teraz nie wiem, czy brać po prostu mebelki te co poniżej i niech sobie ustawia je jak chce - ew. męża namówię na sklejenie ze sklejki czegoś w stylu skrzyneczki podzielonej na pomieszczenia:

Razem 230zł mniej więcej

Czy wziąć to:
i do tego:
http://www.tanimarket.pl/pomieszczen...obil-4288.html[/QUOTE]

tak, tak .. masz racje, ale lekarze juz tak, i glownie o to mi chodzilo..
do mnie przyszla pediatra na prosbe poloznej niedlugo po porodzie do malego i od razu dala mi oferte szczepien platnych, podkreslajac ze ona oczyiwiscie do ncizego nie namawia, i to nie jest zadna reklama firmy farmaceutycznej tylko tu chodzi o dobro maluszka, bo po co ma go bolec bardziej, skoro moze mniej..
jasne, ona nie namawia..
a po takim tekscie wiadomo, ze rodzice wypruli by sie z reszty pieniedzy, byle dziecko mniej cierpialo..
a co z tymi ludzmi, ktorzy po prostu nie maja pieiedzy na platny pakiet, przeciez utrzymanie dziecka i tak duzo kosztuje...
Stary 2013-04-10, 10:56   #1033
iffonka7
Zadomowienie

Właśnie wróciłam ze szczepienia. Był płacz ale w sumie nie było najgorzej bo mały dał się szybko uspokoić. Boję się tylko teraz tego co może być po. Bartuś waży 5100. Pani doktor powiedziała że ma duży brzuszek ale nie wzdęty więc ok, po prostu lubi się najeść a że kupki są co 3 dni to gdzieś to musi mieścić. A i wyskoczyła nam jakaś alergia na buźce.

Jaka jest prawidło temperatura w odbycie w niemowląt?
Stary 2013-04-10, 10:59   #1034
scotasia
Wtajemniczenie

hej
help me
czy stosowalyscie te kropelki na bolacy brzuszek z zalecen lekarza?? bo moj Mały ostatnio strasznie sie meczy przy bączkach, nie wiem czy moge mu po prostu kupic te biogaje..? pediatra dopiero w piatek bedzie w mojej przychodni
podczytuje Was, przepraszam, ze sie nie udzielam, tylko pisze z problemami

E_vel ja mam wesele 4 maja i az sie boje jechac na zakupy...

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-04-10 o 11:00
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 11:01   #1035
Konto usunięte

Iffonka, nie musi nic być, Dorka wczoraj szczepiona, płaczu troszkę a w domu w sumie tyle, że częściej jadła przy piersi i po każdym jedzeniu spała. Temp. pół stopnia wyższa niż temp. ciała.

Scotasia, biogaia to probiotyk i jak najbardziej sama możesz kupić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 11:01   #1036
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam do Was pytanie, dokarmiam małego mm- enfamil, od miesiąca wypija ok. 330-400ml na dzień, niedawno pojawił nam sie problem kupkowy,ostatnio 3 dni nie było kupki,zrobił w nocy i od wczoraj znowu nie ma kupsztala jak sobie radzicie z zaparciami, myślicie,ze to sygnał,ze należy zmienić mleko? Czy mleko można zmieniać samodzielnie czy trzeba skonsultować to z pediatra?
ja na zaparcia dopajalam woda w wiekszej ilosci, bo to mialo pomoc, nie pomoglo i tak..
maly plakal dwa dni 24 godziny na dobe prawie i to nci nie pomagalo, masowalismy brzuszek, przyciagalismy nozki do brzuszka a kupy i tak nie bylo ... a jak pozniej byla, to takie wielkie bobki jak u doroslego czlowieka prawie ..
nie dziwie sie ze tak sie meczyl :O
takie przeboje mielismy po bebilonie AR i HA dopiero pepti - o rzadszej konsystencji, z minimalna iloscia mleka krowiego pomoglo, kupki sa systematycznie, co rano, nie ma zadnych kolek tez!
Stary 2013-04-10, 11:17   #1037
scotasia
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40233962]

Scotasia, biogaia to probiotyk i jak najbardziej sama możesz kupić [/QUOTE]
dziekuje
eh jak to jest, ze jak Malutki lezy na kocyku, czy w łózeczku to mi stęka przy bączkach, wybudza sie, a na klacie jak mi usnął pol godz temu tak nic go nie rusza..
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 11:19   #1038
blogerka
Wtajemniczenie

widziałyście? <3

https://www.facebook.com/video/video...21996604481373
Stary 2013-04-10, 11:29   #1039
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
My juz po szczepieniu.

bidulek!
za wage!
a co do tej pindy to jak nic tylko ja

Cytat:
ja bym poczekala jeszcze. ja swojego tez dokarmiam, co prawda duz mniej je niz Twoj ale tez dostaje mm i kupki sa roznie. nieraz codziennie a nieraz 2 razy w tyg. zaparc nie ma....

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Mam dwa pytania
Mamy KP:
Wszystkie mamy
ja pije herbate zwykla, owocowa z cytryna, wode.
kupilam sobie tez Kubusia. Można?
jeszcze nie obcinalam ale widze ze juz sumie powinnam tylko jak sie do tego zabrac?
obcielam mu wlasnie paznokiety raczek bo spi. moglabym tez u nozek teraz ale jakbym zaczela sie teraz doierac do stopek to na bank bym go obudzila
nastepnym razem jak bedzie zbieralo sie mu na dżemke to najpierw wystawie stopki z pajaca a dopiero pojdziemy w kimke. o, i to jest pomysl

Cytat:

powodzenia!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 11:34   #1040
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Mam dwa pytania
Mamy KP:
Wszystkie mamy
Jak na razie tylko sok jabłkowy,herbatę zwykła,woda niegazowana,troszkę pepsi raz
Obcinane jak śpi mocnym snem inaczej się nie da

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-04-10 o 11:59
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 11:47   #1041
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a Leoś na basenie nie był z kilku powodów
-tatusiowi się odwidziało
-mamusia bardzo krzyczała na tatusia,że jest niedojrzałym dupkiem
- tatus za słowa mamusi się obraził a potem przepraszał mamusie ale powiedział,że na mine się nie da wrąbać- bo to on miał iść bo ja mam AZS
no ale ja zmiękłam i mu darowałam- idziemy sami jutro
mam nadzieję,że plan się nie rozwali bo Samuel się pochorował i właśnie ze szkoły dzwonili żebyśmy dziecko zabrali

zdrówka dla Samiego

Szajuś, ja bym chyba wzięła domek
ahhh czemu Pietraszko się nie będzie bawił takimi cudami?
trzeba mu siostrzyczkę zmajstrować

A tak się bawimy na macie <3

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

ja piję soki, wszelkiego rodzaju, ostatnio nawet tymbarka jabłko/winogrono
szklankę coli się napiłam, codziennie już moją pycha pycha kawuchę herbaty owocowe, no i wodę wodę i jeszcze raz wodę, niegazowaną. Najbardziej mi podpasowała Mama i ja ale droga

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 11:49   #1042
mala_19kw
Zakorzenienie

My właśnie zaliczamy trzecią drzemkę bawił się 40minut na macie potem na chwilę go zmogło pogadał ze mną trochę i śpi.

Co do paznokci u nóg mi raz udało się obciąć te dwa duże teraz sam sobie je połamał kopiąc o przewijak. Ale będzie trzeba wyrównać i też czekam na odpowiedni do tego moment
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-10, 11:53   #1043
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
hej
help me
czy stosowalyscie te kropelki na bolacy brzuszek z zalecen lekarza?? bo moj Mały ostatnio strasznie sie meczy przy bączkach, nie wiem czy moge mu po prostu kupic te biogaje..? pediatra dopiero w piatek bedzie w mojej przychodni
podczytuje Was, przepraszam, ze sie nie udzielam, tylko pisze z problemami

E_vel ja mam wesele 4 maja i az sie boje jechac na zakupy...
nie, ja sama kupilam najpierw espumisan, potem bobtic a teraz na W mam esputicon

Lady - super ten twoj kawaler

szajka- tez bym wziela domek. domek to zawsze doemk. a i tatus bedzie mial radoche przy skladaniu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:00   #1044
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40233663]Herbatę słabą zwykłą bo nie lubię mocnej, kawę 3in1, wszelkie bobofruty, sok jabłkowy z biedry jabłko antonówka - uwielbian, nektary bananowe, wodę niegazowaną. Czyli po prostu to, co lubię

Razem 230zł mniej więcej

Czy wziąć to:
i do tego:

Ja bym chyba wzięła domek i wyposażenie... zalezy czy P. będzie chciało sie robić taki domek

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Bokeh, wyglądasz nieziemsko w tej kiecce

Ja w poniedziałek mierzyłam sukienki (we wrześniu mam wesele i chciałam orientacyjnie wiedzieć jaki fason) i się załamałam... Nogi mi wyszczuplały już, ale brzuch... Wyglądam jak baleron... Mam nadzieję się ogarnąć przez te pół roku. A teraz zamiast ćwiczyć to siedzę na wizażu
dziekuję

Ja też mam brzuch, może sie wydawać że mały i że wydziwiam... ale kurde ja nigdy nie miałam zawsze płaski i teraz nie umiem się przestawić że mam :/ muszę zacząć ćwiczyć w sumie do chrztu miesiąc mam to coś tma bym dała rade zrobić ale cyz się zbiorę w sobie?

Jejku wiecie co dziś w nocy mała zaczęła się krztusić oczywiście mam teraz taki płytki sen że od razu sie obudziłam, ale chyba śliny za dużo albo coś znosa jej spłynęło bo ja też się obudziłam z takim zapchanym nosem, troche otwarliśmy okno w nocy i d razu lepiej się zasnęło, ale tak się wystraszyłam
Stary 2013-04-10, 12:05   #1045
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
tak, tak .. masz racje, ale lekarze juz tak, i glownie o to mi chodzilo..
do mnie przyszla pediatra na prosbe poloznej niedlugo po porodzie do malego i od razu dala mi oferte szczepien platnych, podkreslajac ze ona oczyiwiscie do ncizego nie namawia, i to nie jest zadna reklama firmy farmaceutycznej tylko tu chodzi o dobro maluszka, bo po co ma go bolec bardziej, skoro moze mniej..
jasne, ona nie namawia..
a po takim tekscie wiadomo, ze rodzice wypruli by sie z reszty pieniedzy, byle dziecko mniej cierpialo..
a co z tymi ludzmi, ktorzy po prostu nie maja pieiedzy na platny pakiet, przeciez utrzymanie dziecka i tak duzo kosztuje...
Niestety taka prawda. My jak szczepilismy małego to zapytaliśmy lekarza która lepsza. Czy zwykła refundowana czy ta odpłatna- powiedział-niestety ale ta płatna jest lepsza. Ma lepszy skład niż tamte. No i plusem jest również ilość wkłuć. Mieliśmy brać darmowe ale żeby zaoszczędzić dziecku niepotrzebnego bólu wzięliśmy płatną. Ale jak sobie pomyśle o służbie zdrowia i tych ich wymysłach to scyzoryk mi się w kieszeni otwiera. Czy takie dziecko jest czemuś winne że jedno będzie cierpiało a drugie nie? Przecież tu rodzice nie mają z tym nic wspólnego więc po co w ten sposób dzielić dzieci? Wiadomo że każdy rodzic chce jak najlepiej dla swojej pociechy ale co jeśli naprawdę nie może pomóc?! Dlaczego odbija się to na niewinnych dzieciach? Nie mogliby zrobić jednakowych szczepionek darmowych (takich za które teraz płacimy)?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-10, 12:13   #1046
Konto usunięte

Lady, ależ Pietraszko będzie się bawił, będzie, spójrz tlyko

http://bajkowykuferek.pl/category/329237/western.html
http://bajkowykuferek.pl/opis/461275...rynaryjny.html

i wiele innych
Stary 2013-04-10, 12:14   #1047
bokeh
Zakorzenienie

Lady ale super Pietraszek <3 ale fajnie macha rączkami

Nawijko nie martw się że Kubuś się nie uśmiecha moja niby się usmiecha ale jak same zauwazylyscie jest takim poważnym dzieckiem a sistra tż w ogóle sie nie smiala jak była malutka a teraz...
Stary 2013-04-10, 12:15   #1048
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ja na chwile wpadam bo zaraz jadę z Darią na usg bioderek. Prosimy o
kciuki !

Cytat:
Dziękuję
Ja się właśnie zdziwiłam wczoraj bo u mnie było około 0 stopni i wiatr dosyć zimny mimo że słońce świeciło a bez osłonki widziałam dzidzię.

Patrzcie jak mój dzieć śpi właśnie na podłodze
Jak słodko kima

Cytat:
Tak sie ladnie bawimy sarenka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zobaczysz jak on w przyszłości będzie "sarenki" wyrywał

Cytat:
jej, co ja w nocy przezyłam.... masakra...
o 1 mały zjadł, zmieniłam pampera, usypiam- mąz charczy i chrapie az skóra cierpnie, do tego zaczyna cos do siebie mówic, mały co przysnie to oczy otwiera bo charkot nieziemski
wiec odkladam bobasa do łóżeczka, nachylam sie nad małzonem zeby go obudzic, mówie do niego- zero rekacji, klepie po poliku a ten mnie za wlosy do parteru sprowadził i kolanem w brzuch.... dzizaz -gwiazdy zobaczyłam.... i trzyma mnie za te wlosy... jakbym sie szarpneła to by mi chyba kregi zlamal.... zeby sie uwolnic ugryzlam go w tyłek bo akurat miałam pod nosem...... przemoc domowa w czystej postaci
zabrałam bety do pokoju obok (Szaja- kołdre tez ) a jego zostawiłam bez przykrycia dziada jednego
przyszedł do nas pól godz pozniej zdziwiony co ja robie w pokoju

do tego ze przez sen gada, mruczy, albo wstaje nie wiadomo po co juz sie przyzwyczaiłam ale taka akcja? zaczynam sie bac spac z nijm w jednym łózku... albo w zbroje sie zaopatrze.....
kurde nie wiadomo czy to smiac sie czy płakać. Ja myslalam ze z mężem policjantem to bezpieczniej się zyje no ale jak widac niekoniecznie...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja pierdziu
mój też chrapie i bluzga jak go budzę i każę mu przestać ale przemocy nie doświadczam

ja spię w korkach do uszu bo inaczej nie dałabym rady a co najlepsze małego mojego slysze bez problemu

zapomniałam się pochwalić, byliśmy u lekarza w siedem dni Leo przybrał 170 g czyli wszystko jest już ok teraz nadrabiamy stratę
Brawa za wagę!

Cytat:
Załączam kilka zdjęć związanych z chrzcinami.
1. zaproszenia takie sama robiłam
2. koszula synka vs. koszula tatusia
3. trochę wiosny było chociaż w domu
4. torcik
5. taki kocyk z home&you Iguś dostał http://home-you.com/pl/kids-time/141...162226862.html Cudny jest, taki mięciutki
super kocyk !

Cytat:
Mam dwa pytania
Mamy KP:
Wszystkie mamy
Ja pije wszystko oprocz gazowanych aczkolwiek nosi mnie juz na cole i chyba niedlugo sobie sprobuje
A paznokci u nog nie obcinalam jeszcze bo nie rosna w ogole

Cytat:

Cytat:
My juz po szczepieniu.

Ide nadrabiac
Bo Tobie mały twardziel rośnie co nie będzie obnosil sie z emocjami
A waga niezła
a tamtą pinde to wystrzelac !

U nas już druga z rzędu ładna nocka, Blanka przespała ciągiem 8 godz
Zauwazylam że spacery mają na nią dobry wpływ , potem lepiej śpi i jest spokojniejsza , jak to dobrze że już jestem zdrowa i mogę z nią wychodzić!

Słuchajcie moje dziecko strasznie lubi być na rączkach ale nie toleruje pozycji leżącej, uwielbia tylko być pionowo z twarzą na moich ramionach. Inaczej się nie uspokoi jak płacze.
NIe szkodzę jej tym że ją tak ciągle noszę ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 12:23   #1049
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

myslę, że jak nie używasz jakiś specjalnych mm typu dla ulewającego dziecka czy dla alergika to możesz sama zmienić, ja na początku miałam NAN a potem po 1 puszce przeszłam na Bebilon, poza tym w szpitalu raz dostawaliśmy do domarmiania NAN a raz Bebilon także myślę, że w obrębie tych "zwykłych" można zmieniać, ale niech się może bardziej doświadczone w tej kwestii mamy wypowiedzą

Razem 230zł mniej więcej

Czy wziąć to:
i do tego:
ja bym domek wzięła

fewciu co do picia to ja jeszcze piję soki jabłkowe i bananowe i wszelakie bobofruty też, piłam też Kubusia kilka razy i było ok
Stary 2013-04-10, 12:25   #1050
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
trzezwy byl jeszcze rozumiem, jakby wypil i mu sie zwidywalo ale nie przyjechal zpracy po 22, od razu w kime poszedl a za chwile taka akcja

taaaaa, teraz to zabawne nawet dla mnie ale wierzcie, do smiechu mi nie było

a ja co innego mam? jak tylko dizec mi wstanie to zbieram sie do mamy

wolałabym, co by tylko w pracy był taki aktywny

haha z tym recytowaniem paragrafów to nie moge

musisz się na jakiś kurs samoobrony zapisać normalnie !

Lady, Marsi... bo wiem że macie taką posciel z ikei w paseczki powiedzcie mi na co jest ta szmatka co była w komplecie? taka ala pieluszka tetrówka czy do czego to uzywacie ? kupiłam ją sobie bo gapiłam od was jest super kolorowa

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości