MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 11:36   #2101
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

na początek za wszystkie wizyty i za kolejne

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Pytania czysto kulinarne, ale tak sobie przypomnialam..:P

Dziewczyny macie jakieś fajne przepisy na sałatki?? nie znane może??
Ja taka do pogryzania z selerem i orzechami włsokimi chcę zrobic, ale chodzi mi o cos innego np. dla gosci.
Pytanko jeszcze czy ktos robil takie ciacho Kora orzechowa??? Bo zastanawia mnie trochę.. a przepis taki znalazlam
http://www.wielkiezarcie.com/recipe6429.html
co do Kory orzechowej u mnie w domu się często robi i jest pyszna zerknęłam na ten przepis i wydaje mi się ze jest taki sam jak my mamy

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to już nie wiem co robić co jeść... Maly dziś cały dzień płakał, dopiero niedawno zauważyłam że na podniebieniu ma plesniawki możliwe żeby przez to? Przetarlam mu teraz fioletem, zjadł i zwymiotowal wszystko
Ale przynajmniej teraz śpi bo nie podałam witamin ale jutro już muszę... Aż się boję.
Moja dieta to bułki z szynką dozwoloną lub dzemem porzeczkowym, rosół i filet bez smaku, jogurty, a do picia woda, sok jabłkowy, kubuś, herbatki koperkowe. Coś jest nie tak ? Bo już nic nie wiem...
może Kubuś? chyba u Striipi też coś było nie tak i jak odstawiła ten sok to było lepiej.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Kolejne pytanko teraz serii mamusiowo - dzidziusiowej...
mamusie uzywacie pieluszek tych 2 z dady?? czy jeszcze jakies polecacie? szukam cenowo i jakosciowo dobrych... ja sobie pomysle, ze idzie ok 10 na dobe.. to ta paczka pampersiakow 43 sztuki to 3 -4 dni z brakiem zapasu mamy wiec do szpitala i na tydzien czasu po.. jesli dobrze pojdzie i ze szpitala szybko bysmy wyszli...
jeśli codzi o dwójki to ja miałam z roosmana BD i z biedronki Dada i dla mnie i jedne i drugie są ok
teraz dada w promocji kupiłam ostatnio 2 opakowania i chyba dokupie jeszcze bo promocja do niedzieli tylko

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Leonek już smacznie śpi więc postaram się odpisać

( na desce było super ale od wczoraj chodzę cała połamana no ale coś za coś)
a ogólnie to mam cholernego doła bo od 3 dni jeżdżę po centrach handlowych żeby kupić co do ubrania na chrzciny, które mamy w tą niedzielę.....wczoraj udało mi się kupić płaszczyk w orseyu i uważam to za duży sukces niestety największy problem jest z dopasowaniem spodni bo jak już w pasie jest ok to w udach za małe albo za duże i tak non stop coś aaaaa i ceny straszne nie ukrywam, że szkoda mi kupować drogich spodni na jedną okazję.......
wczoraj odwiedziłam m.in. sklep mohito i wzięłam do przymierzenia 2 pary dzinów rozm 40 wychodząc z przymierzalni miła pani pyta i jak te spodnie a ja jej że ciasne na co ona to może dać większe a ja że już nie ma większych: mur:
ja się pytam na kogo oni szyją te ubrania:confuse d: chyba do końca życia będę chodzić w moich ciążowych
:
a też mam chrzciny w tą niedzielę i też nie mam się w co ubrać

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Malpka my mamy coś na s i jest od 2 miesiąca ale podaje bo co mam zrobić i chyba jest coraz lepiej
to dobrze ze lepiej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 11:37   #2102
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny...
przepraszam, że się nie udzielam ale u nas mamy pierwsze większe / mniejsze problemy...

Mała śpi po kilka godzin na dobę... np. wczoraj przez dzień spała dosłownie 2h (i to tak po 10 - 15minut), a w nocy spała 'całe' 4h...

ja dziś osunęłam się na podłogę, usłyszałam tylko siebie jak powiedziałam do męża, że mi słabo ... 2sek ciemności i mąż klęczący nade mną i tata z płaczącą Alicją... ... ale przeszło... przypuszczam że skumulowały się nie przespane noce i dnie...

mąż chodzi jak zoombie, je dwa razy dziennie, denerwuje się tymi testami do policji, uczy się jak może ale wiadomo jak człowiek zmęczony przyswaja wiedzę... zbladł i stracił już na wadze... do tego podłapał 'fuchę' i rehabilituje 2 osoby... więc jest mu ciężko i to widać...

żeby było mało, Alicja ma zaczerwienioną pupę ... ja nie wiem pieluszki zmieniamy min co 2h... dobrze czyścimy pupcie po wymianie pieluszek, nakładam sudocrem taką lekką warstwę, wietrzymy po kąpieli... i coś się pojawiło.. takie bardzo delikatne czerwone 'zgrubienia' ... oczywiście narobiłam rabanu i ratujemy się cały czas ... myślę że to mogło być poprzez zmianę pieluszek z pampersów na huggiens?

Mała płacze jak tylko się ją zostawi na 5minut... w łóżeczku śpi jak już zaśnie i to najczęściej na rękach... kurde nie chcemy jej uczyć rąk ale jak zanosi się płaczem np. przez 10 - 15 minut i nie pomaga np usypianie w wózku, czy huśtanie na leżąco w łóżeczku to biorę na ręce bo nie mam serca jej tak męczyć...

aaaaaaaa... i z newsów to tyle że idzie nam zaproszenie dot starania się o wizę do usa...

nestelle - BŁAGAM powiedz ja Ty to robisz że Twój szkrab tak ładnie Ci śpi w nocy
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 11:38   #2103
nestelle
Zakorzenienie

A oto moje 3 cuda !!!!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_7789_small.jpg (38,5 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_7805_small.jpg (47,6 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_7819_small.jpg (39,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_7830_small.jpg (47,4 KB, 59 załadowań)
Stary 2013-04-10, 11:46   #2104
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ok położna już poszła ..... a mały padł - jak zwykle .... godzina aktywności była no to teraz przez ok 2-3 godz spanko ...... a przez całą noc od 23 do 9.20 spał (z cycem obok)
kurcze urodziłam takiego słodkiego maluszka a on co ? ciągle śpi ....
nawet już zaczepiam go ale nie działa............

pytałam o ten BOBIK (k+d) dlaczego niektóre dzieci reagują na niego bólem brzuszka,skręcaniem się i podenerwowaniem .....
a więc ona zauważyła tą reakcję u bardzo dużo dzieci i w końcu znajomi chemicy prz\eanalizowali skład - chodzi o jakiś olej który jest użyty -dla większości dzieci może być ciężkostrawny .....

położna była ostatni raz (6 wizyta - w sumie jeszcze jedna mi sie należy ale nie potrzebuję ) a więc "chrumkanie" może być do 3 mies. ma to związek z brakiem odśluzowania i do tego jak Roszek dużo spi to wydzielina nie spływa a więc chrum- chrum czasem słychać...i jest ok.

no i Roszek waży juz 4660 ,a więc 620 g w 14 dni ,a 1430 dokładnie w miesiąc(co do dnia) przytył
ehhhhh... dobrze Ci z takim dzieciem... choć dwa dni w tygodniu mieć takie maleństwo... co by się człowiek wyspał i naładował baterie...
co do BOBIKA - mnie położna powiedziała dokładnie to samo...
wogóle tak jak pisałam powiedziała, że najlepsze są 'prawdziwe' witaminy a nie te z 'oleju słonecznikowego'

Cytat:
no a ja myślałam o 4 ale w ciązy z Roszkiem jednak nawet nie miałam czasu jakoś aby usiąść nawet to mówiłam - 3 starczy .........
ale teraz ... tak się znowu rozkochałam ze myślę .......
moze kiedyś..........
co kwestii finansowej - to masz rację ,a nawet jak się dobrze stoi to nigdy nie wiadomo co w przyszłości........
u nas jak tylko pozwoli strona finansowa to będziemy się starać o 3jkę... choć na tą chwilę jest ciężko...
Stary 2013-04-10, 11:47   #2105
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
nestelle - BŁAGAM powiedz ja Ty to robisz że Twój szkrab tak ładnie Ci śpi w nocy
no nie wiem .... moje dzieci zawsze tak spały , po prostu karmię w nocy choć nie wiem ile jak długo bo sama śpię ...

nie wiem czy to pomoze ale trzeba pamiętać ze dziecko jest jak gąbka-wszystko chłonie więc trzeba wyluzować , mieć spokój i się nie spinać ....

postaraj się wysypiać kiedy i jak tylko możesz - nie ważne porządki,obiadki .Zmieniajcie się z tżtem tak abyś jak najwięcej wypoczęła ....
Stary 2013-04-10, 11:50   #2106
myaja
Rozeznanie

Cytat:
jeju... BOSKIE!!!
A Kuba - przystojniak!!!
Stary 2013-04-10, 11:51   #2107
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nakładam sudocrem taką lekką warstwę
spróbuj może Alantan maść z apteki (cos ok. 7 zl chyba), tylko gubbbbaaa warstwa

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normslne, że Mały by ciągle tylko jadł?
hehe mamy takich samych amatorow

Cytat:
przepiekne dzieci!!!!!! "gazetowe"!!!!!
swietne zdjecia!!!!!!! klekajcie narody!!!!:lo ve:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 11:52   #2108
Tasia34
Wtajemniczenie

Dobra, to i ja wrzucę swój brzuchol
Tylko nie zwracajcie uwagi na workowate spodnie, ale przynajmniej są wygodne
Cycki to mi całkiem giną optycznie, choć do małych nie należą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio.jpg (25,9 KB, 34 załadowań)
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 11:54   #2109
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
żeby było mało, Alicja ma zaczerwienioną pupę ... ja nie wiem pieluszki zmieniamy min co 2h... dobrze czyścimy pupcie po wymianie pieluszek, nakładam sudocrem taką lekką warstwę, wietrzymy po kąpieli... i coś się pojawiło.. takie bardzo delikatne czerwone 'zgrubienia' ... oczywiście narobiłam rabanu i ratujemy się cały czas ... myślę że to mogło być poprzez zmianę pieluszek z pampersów na huggiens?
kremy z cynkiem - są be ....
ja stosuje bephanten i Roszek ma pupcie jak u ...... niemowlaka
Stary 2013-04-10, 11:55   #2110
myaja
Rozeznanie

Cytat:
no nie wiem .... moje dzieci zawsze tak spały , po prostu karmię w nocy choć nie wiem ile jak długo bo sama śpię ...

nie wiem czy to pomoze ale trzeba pamiętać ze dziecko jest jak gąbka-wszystko chłonie więc trzeba wyluzować , mieć spokój i się nie spinać ....

postaraj się wysypiać kiedy i jak tylko możesz - nie ważne porządki,obiadki .Zmieniajcie się z tżtem tak abyś jak najwięcej wypoczęła ....
ja też dziś w nocy poddałam się i nie odkładałam Ali do łóżeczka bo nie miałam siły wstać... więc spałyśmy razem... tylko kurcze ja jak tak zasypiam z Małą boje się że się zakrztusi albo jej się uleje a jak ja zasnę i jej nie pomogę... a ona je tak łapczywie... ja mam pokarmu na tyle, że się sam leje z piersi więc ona czasem nie wyrabia z przełykaniem...
wczoraj np. rano i na wieczór zwymiotowała wszystko bo tak łapczywie jadła...
ja się staram jak tylko 'wypocząć' tylko jest to o tyle trudne, że tego czasu nie ma za wiele... mąż mi pomaga jak tylko może ale jednak z moją piersią nie wygra choćby jak huśtał i kołysał ale pomaga mi, sprząta, gotuje, zajmuje się Alą w każdym możliwym momencie...
Stary 2013-04-10, 11:56   #2111
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
no,no to się nazywa arbuzik
Stary 2013-04-10, 11:59   #2112
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudeńka
I fotograf dobry, śliczne momenty uchwycił
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:00   #2113
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
2 tyg.!
za pępuszek !
za przybieranie !

co do pytania - ja po ok.4-5 dniach ubierałam małemu czapę ,przykrywałam kołderką w łózeczku i otwierałam okno w pokoju i tak kilka razy dziennie ..... no a potem wyjście ......

i dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
wczoraj
ale wcześniej otwierałam okna
Dzięki za odp.
A nasze dzieciaczki tylko jeden dzień różnicy mają więc chyba mogę zaczynać wietrzyć

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

za przybieranie

Cytat:
O Mamusiu ale cuda, niczym z okładki gazetowej
Nie dość że grzeczne od małego to jeszcze takie urocze...
Stary 2013-04-10, 12:01   #2114
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny...
przepraszam, że się nie udzielam ale u nas mamy pierwsze większe / mniejsze problemy...

Mała śpi po kilka godzin na dobę... np. wczoraj przez dzień spała dosłownie 2h (i to tak po 10 - 15minut), a w nocy spała 'całe' 4h...

ja dziś osunęłam się na podłogę, usłyszałam tylko siebie jak powiedziałam do męża, że mi słabo ... 2sek ciemności i mąż klęczący nade mną i tata z płaczącą Alicją... ... ale przeszło... przypuszczam że skumulowały się nie przespane noce i dnie...

mąż chodzi jak zoombie, je dwa razy dziennie, denerwuje się tymi testami do policji, uczy się jak może ale wiadomo jak człowiek zmęczony przyswaja wiedzę... zbladł i stracił już na wadze... do tego podłapał 'fuchę' i rehabilituje 2 osoby... więc jest mu ciężko i to widać...

Mała płacze jak tylko się ją zostawi na 5minut... w łóżeczku śpi jak już zaśnie i to najczęściej na rękach... kurde nie chcemy jej uczyć rąk ale jak zanosi się płaczem np. przez 10 - 15 minut i nie pomaga np usypianie w wózku, czy huśtanie na leżąco w łóżeczku to biorę na ręce bo nie mam serca jej tak męczyć...

aaaaaaaa... i z newsów to tyle że idzie nam zaproszenie dot starania się o wizę do usa...

Ja jeszcze nie mam dziecka, ale tak sobie mysle - moze twoja mala lubilaby byc otulana, probowalas moze?
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:06   #2115
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja też dziś w nocy poddałam się i nie odkładałam Ali do łóżeczka bo nie miałam siły wstać... więc spałyśmy razem... tylko kurcze ja jak tak zasypiam z Małą boje się że się zakrztusi albo jej się uleje a jak ja zasnę i jej nie pomogę... a ona je tak łapczywie... ja mam pokarmu na tyle, że się sam leje z piersi więc ona czasem nie wyrabia z przełykaniem...
wyluzuj ....
kładz się z małą na boku - ty na boku i ona a dzióbek na wysokości cyca ,zrób podpórkę z kołry za pleckami to się nie obróci na plecki i nawet jak uleje to normalnie wyleci . w nocy po jakimś czasie to samo tylko z drugiej strony .... będzie dobrze .... a maleństwo jak się przyzwyczai to w nocy nie będzie tak łapczywie ssać tylko ze spokojem ssać i spać ......
w razie czego dzieci w czasie ulewania mają odruch przekręcania główki na bok ,więc troszkę zakaszlą jakby co i w tym czasie wystarczy podnieść na pion ....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 12:12   #2116
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
kupiłam jedną paczkę babydream 1, mąż doniósł mi je do szpitala. okropne są. jakieś takie twarde, niskie, jak mi się dziecko powygina to pupa prawie na wierzchu. szybko wróciłam do pampersów 1 (zielonych). babydrem daję co którąś zmianę pieluchy żeby zużyć, ale więcej nie kupię. cieszę się, że nie robiłam żadnych zapasów bo jednak co firma to inne pieluchy i nie wszystko każdemu pasuje. miałam jeszcze jakieś pojedyncze sztuki (próbki) pampków 1 (białych), też mi się nie widzą jakoś. teraz jak będziemy kupować jakieś 1 to tylko pampersy zielone, nie chcę ryzykować.
a ja z tych baby dream byłam bardzo zadowolona i z 1 i z 2

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
HeLLom
Witam sie w srode - dzis zaczynamy 3 tydzien zycia

.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A tak w ogole to formalnie witam sie w 40 tygodniu (mam nadzieje, ze po raz ostatni
jeszcze tylko 7 dni
:

Cytat:

a mamusie, ktore mialy zgage/rwe kulszowa/dretwienie dloni w ciazy - jak z dolegliwosciami po, minely?
ja miałam zgage przed a po nie mam już

Cytat:

no i Roszek waży juz 4660 ,a więc 620 g w 14 dni ,a 1430 dokładnie w miesiąc(co do dnia) przytył

ciekawe ile moj juz wazy ale dopiero za 2 tyg mamy szczepienie to wtedy sie dowiem

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
[B][SIZE="5"]

A moja Kinia próbuje od wczoraj zrobić kupę i nie może noc była okropna. Najgorsze, że wczoraj nie zjadłam nic czego bym już ostatnio nie jadła... Boję się,że skaza się rozkręca... Oby nie
za kupe próbowałaś dać jej herbatki koperkowej?

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
U nas dziś 2 tygodnie mija a przedwczoraj odpadł nam pępuszek
No i wszystko pięknie tylko jeszcze zaczniemy ładnie przybierać i będziemy całkiem szczęśliwi

Pytanie do Mamuś z maluszkami po drugiej stronie brzuszka
Kiedy zaczęłyście werandowanie? Bo nie pamiętam już jak pisałyście
za tygodnie i pepuszek jeśli macie juz 2 tyg i jest na plusie temp to spokojnie mozecie wychodzićv

Cytat:
.Podobno jeszcze Lidlowe sa dobre, ale nie próbowałam.
ja uzywałam moja siostra też

a co do pleśniawek jeszcze to u nas Julka miała i jej to w niczym nie przeszkadzało, dostałyśmy wtedy Aftin żeby smarować
Stary 2013-04-10, 12:12   #2117
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Heheh, a co bedzie tracil tyle czasu na spanie, jak mozna z mama sie pobawic bez zadnej konkurencji
no i nie spał do 6:00

Cytat:
szkoda ze tak późno to ubranko do chrztu wystawiłaś chetnie bym kupiłą ale już nie zdązy dojść pewnie
no nie doszłoby, ale Klementynka skorzystała

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Strippi - ależ masz pięknego tego Michałka... aż zaczęłam myśleć o trzecim dziecku - zakaz pokazywania dzieci!!!!!!!!!!
hihihi DD
mnie też zastanawia na 3 dziecko

by Igorkowi przeszedł bunt

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Ja także po wizycie. Mały wg USG ma 4050, rozwarcia zero i skurczu ani jednego na KTG, szyjka szczelnie zamknięta. Mam czekać do środy i zgłosić się po skierowanie. Jeżeli nie urodzę do 7 dni po terminie to pewnie zdecyduję się na CC. Póki co mały fika, wód płodowych dużo a łożysko narazie się nie zestarzało. Jak mi ginek opowiadał o wywoływaniu porodu i ewentualnych kleszczach to mi się SN odechciało. Tak, że czekam....a do porodu 3 dni zostało.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Uroczy

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Wy tak piszecie jak te wasze szkraby przybierają, a ja smutam bo byliśmy dziś na kontroli i Mały w tydzień tylko 100g przybrał
Ja nie wiem czemu, przecież go nie głodzę
i mam go dokarmiać odciągniętym pokarmem i za tydzień kontrola...
Tak mi smutno, wybaczcie nie mam weny na pisanie
nadrobi

Cytat:
Po wizycie.. i cisza..

skurczy brak..

maluszek wazy juz 3480g, mierzy ok. 53 cm, obwod glowki 33cm..

lozysko jest ok, ale wod plodowych nieduzo..
nastepna wizyte mam w dniu terminu 17 kwietnia (jezeli nie urodze) i bedziemy sprawdzac ilosc wod plodowych - jak bedzie ich mniej to ide od razu do szpitala na wywolywanie.. jak beda ok.. to bedziemy sprawdzac co 2 dni, po 7 dniach szpital..

mam nadzieje, ze jednak synek przyjdzie w terminie na swiat

Stary 2013-04-10, 12:14   #2118
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
spróbuj może Alantan maść z apteki (cos ok. 7 zl chyba), tylko gubbbbaaa warstwa
Cytat:
hmmmm chyba trzeba bd się zastanowić nad inną maścią a w takim razie... ja już naczytalam się o pieluszkowym zapaleniu skóry i mam w gotowości clotrimazolum, ale to ostateczność...
modle się żeby przeszło... chyba że jak Ala miała takie trudności z zrobieniem kupki i ją tak brzuszek bolał wtedy robiłą 'ostrzejsze' kupki czy jak? ... już sama nie wiem...

Cytat:
zobaczysz jakie to 'dziwne' uczucie zobaczyć później swoje stopy
Stary 2013-04-10, 12:18   #2119
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej
my po szczepieniu, Michaś był dzielny i prawie w ogóle nie płakał
Braliśmy 6x1, pneumokoki i rotawirusa.
Zapłaciliśmy za wszystko 730zł

Michaś w 6 tygodniu i 1 dni waży 4520g!! (miesiąc temu ważył 3230g)
Czyli w miesiąc przytył mi 1,3kg lekarka w szoku
Od pulpecika mam, ale też mam tłuste mleko, a Michaś pół dnia potrafi jeść to co się dziwić

Dzisiaj nie możemy wyjść na dwór, tylko tyle co dojście do ośrodka i powrót, więc zaledwie 30min. Oszaleję w tym domu

Michaś wynagrodził mi poprzednią noc bez snu
i jak zasnął przed 22:00 to wstał o 3:45 zjadł z cyca i zasnął. Ja niestety jeszcze musiałam odciągać, bo jadł tylko z jednego, a drugi prawie eksplodował. Więc poszłam spać o 5:40. No ale spaliśmy do 8:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 12:18   #2120
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
o rany ale cuda a Ninka jakie ma długaśne włosy nie marudzi przy ich myciu i rozczesywaniu

Maya
co do pupy i pieluszek to moze być uczulenie na pieluchy u mnie córa jednej koleżanki miała uczulenie na pampersy druga na Hugisy cała pupa czerwona była
Stary 2013-04-10, 12:18   #2121
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam dziecka, ale tak sobie mysle - moze twoja mala lubilaby byc otulana, probowalas moze?
próbowaliśmy... ba! nawet dostaliśmy ten sławienny 'kokon' któraś z dziewczyn tu wklejała zdjęcia coś na "w" ... i to nic nie daje... żadne rożki, otulacze, kocyki NIC...

Cytat:
wyluzuj ....
kładz się z małą na boku - ty na boku i ona a dzióbek na wysokości cyca ,zrób podpórkę z kołry za pleckami to się nie obróci na plecki i nawet jak uleje to normalnie wyleci . w nocy po jakimś czasie to samo tylko z drugiej strony .... będzie dobrze .... a maleństwo jak się przyzwyczai to w nocy nie będzie tak łapczywie ssać tylko ze spokojem ssać i spać ......
w razie czego dzieci w czasie ulewania mają odruch przekręcania główki na bok ,więc troszkę zakaszlą jakby co i w tym czasie wystarczy podnieść na pion ....
tak też śpimy... ale ja i tak mam stresa za każdym razem jak ją tak zostawiam ... i efekt taki, że ona sobie coś tam kima ja wcale i mąż z boku też nie... ehhh...
Stary 2013-04-10, 12:19   #2122
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
o ja : love::l ove::lo ve::lov e:

cudne masz dzieciaki
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:19   #2123
myaja
Rozeznanie

Cytat:
o rany ale cuda a Ninka jakie ma długaśne włosy nie marudzi przy ich myciu i rozczesywaniu

Maya
co do pupy i pieluszek to moze być uczulenie na pieluchy u mnie córa jednej koleżanki miała uczulenie na pampersy druga na Hugisy cała pupa czerwona była
no właśnie nie wiem czy to nie od tych pieluszek... może jak bd starsza zmienimy na jakieś zamienniki ... a hugginsy dostaliśmy w prezencie...
Stary 2013-04-10, 12:21   #2124
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej

Od pulpecika mam, ale też mam tłuste mleko, a Michaś pół dnia potrafi jeść to co się dziwić

Dzisiaj nie możemy wyjść na dwór, tylko tyle co dojście do ośrodka i powrót, więc zaledwie 30min. Oszaleję w tym domu
za szczepienie ja też ostatnio siedzę wiekszość w domu bo Julka chora wiec nie wychodzimy chyba ze babcia przyjdzie to na chwile albo jak tż wróci

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
no właśnie nie wiem czy to nie od tych pieluszek... może jak bd starsza zmienimy na jakieś zamienniki ... a hugginsy dostaliśmy w prezencie...
ja bym od razu zmieniła na inne i sprawdziła czy bedzie poprawa
Stary 2013-04-10, 12:22   #2125
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cytat:

Śliczne te twoje 3 cuda a synka jak będzie straszy to ty pilnuj bo przystojny będzie jak nic

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:26   #2126
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie piękne
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:28   #2127
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Michaś wynagrodził mi poprzednią noc bez snu
i jak zasnął przed 22:00 to wstał o 3:45 zjadł z cyca i zasnął. Ja niestety jeszcze musiałam odciągać, bo jadł tylko z jednego, a drugi prawie eksplodował. Więc poszłam spać o 5:40. No ale spaliśmy do 8:30
za zaszczyki, wagę i przespaną noc!!!
my od jutra zaczynamy się werandować
na start na balkoniku na 10 - 15 minut...

Cytat:
za szczepienie ja też ostatnio siedzę wiekszość w domu bo Julka chora wiec nie wychodzimy chyba ze babcia przyjdzie to na chwile albo jak tż wróci

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ja bym od razu zmieniła na inne i sprawdziła czy bedzie poprawa
od wczoraj mamy tylko pampersy i zob co będzie ...
Stary 2013-04-10, 12:28   #2128
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
konkret

Cytat:
moj tez ulewa/wymituje/chlusta. poki przybiera - nie ma sie czym martwic bo widocznie "wszystkiego" nie wydala

Cytat:
hmmmm chyba trzeba bd się zastanowić nad inną maścią a w takim razie... ja już naczytalam się o pieluszkowym zapaleniu skóry
sprobuj najpierw alantan/bepanthen. i nie czytaj

przez chwile stosowalam sudocrem (kupilam w ciazy duze opakowanie, mam dwie probki z jakis gratisow), ale szybko wrocilam do alantanu (bo pojawily sie na pupinie takie czerwone krostki - kropki...). powrot - i znow pupina paluszki lizac
(bepanthen stosuje na czolko jak krem nawilzajacy - polozna powiedziala, ze albo alantan albo bepanthen)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:28   #2129
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
położna była ostatni raz (6 wizyta - w sumie jeszcze jedna mi sie należy ale nie potrzebuję ) a więc "chrumkanie" może być do 3 mies. ma to związek z brakiem odśluzowania i do tego jak Roszek dużo spi to wydzielina nie spływa a więc chrum- chrum czasem słychać...i jest ok.

6 razy az była??? moja tylko 2 razy na szczescie

No a waga imponujaca pięknie przybiera!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
droga jest, ale u nas wczoraj podziałała, zaczęły się prukasy, kupska poszły i dziecko się uspokoiło.

Ja zapłaciłam 39,99 za Biogaje i też daje codziennie do mleka.

Cytat:

Okazały wynik Mój w miesiąc 1100 i wydaje mi się, że baardzo duzo, aleTWój Roszek jeszcze więcej....Dziewczyny czy to normslne, że Mały by ciągle tylko jadł? Już jest pyza, ma 2 brody i baleronik na nóżkach nie chce go upaść za bardzo;p
a Miska 1600 w miesiac na moim mleku jak karmilam:P tez ma 2 brody i policzki jak chomik

Cytat:
aaaaaaa piękne!!!!!!! a Jakub to juz w ogole!!!

Cytat:
serio????
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:30   #2130
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
ojaaa 90 zł wiecej niz ja!!!! to duza roznica.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości