|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
i za wizyteCytat:
|
||
|
|
|
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zycze sobie/nam, by bylo jak mowisz ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() hehe.. Cytat:
za wizyte!
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
aaaaa wlasnie poplakalam sie pierwszy raz na reklamie - czegos o nazwie Prudential, nie wiem lokata, czy ubezpieczenie.... Ale generalnie pokazuja, jak matka patrzy sie na swojego syna ciagle jakby mial pare lat, a on przechodzi przezkolejne etapy zycia, na koncu z narzeczona sie wyprowadza, ale matka ciagle widzi go jako parolatka - taka w sumie smieszna, ale ja sie wzruszylam, moje malego nie ma jeszcze na swiecie, ale juz sobie uswiadomilam, ze bedzie tak szybko rosl, ehhh taki cenny ten czas, ten z brzuszkiem tez juz nie wroci .... i znowu sie zbeczalam
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
całe 105cm
![]() ![]() Jak widziałam na własne oczy nie musi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jeden dzień do terminu, ani jednego skurczu chociaż wczoraj raczej się nie oszczędzałam. Dzisiaj dzwonię do mojego ginka czy mogę jednak być w szpitalu na cc w niedzielę czyli 2 dni po terminie. Niby na USG wychodzi waga 4050 ale lekarz twierdzi, że może być już nawet około 4500 bo brzuch mam wielki a oznak porodu żadnych. Niestety moja szyjka nadal dłuuuga i nierozwarta więc przespałam się z moimi nieuczesanymi myślami i rozterkami i stwierdziłam, że chyba nie będę ryzykować po terminie SN bo takiego kloca nie wypchnę
i ja NIE NIE NIE narazie nie chcę rodzić bo się boję.Nestelle u Ciebie to trzeci poród więc chyba też z ilością ciąż jakoś poród szybciej leci wiadomo co innego jak się sam zacznie a przy wywoływaniu oksytocyną to podobno skurcze są jakieś straszne....
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży przytyłam 14kg, ważę 71 przy 173cm wzrostu, mam śmiesznie chude nogi i ręce, komicznie to wygląda przy moim brzucholu. Ciągle słyszałam teksty położnych typu 'oo, idzie nasz grubas'
|
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny przyszlo cos na poprawe humorku - paczka dla mojego malego - lezaczek i karuzela Ale spoko, nie rozpakowuje, pozwole jemu samemu zamontowac, jak nas nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Ahhh widzialyscie, ze od niedzieli piekna wiosna ze sloneczkiem i w ogole? Fajnie byloby wyjsc w taki piekny dzien ze szpitala |
|
|
|
|
|
#2079 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko musialabys busa kupic
|
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak oglądałam pierwszy raz to myśle o co chodzi taki mały chłopiec a ma taka laske hehe
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jest u mnie najlepsze, to, że na mnie prawdopodobnie działa sprzątanie
Dzień przed pójściem do szpitala wysprzątałam jeden pokój, łącznie z umyciem okien i upraniem firanek, na drugi dzień już miałam skurcze. Za to jak poleżałam w szpitalu to wszystko mi przeszło Wzięłabym się za sprzątanko, ale tak naprawdę to się panicznie boję, że zacznę rodzić, bo niby chcę, ale z drugiej strony jaki to strach. Sama siebie nie rozumiem
|
|
|
|
|
#2082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
ok położna już poszła ..... a mały padł - jak zwykle .... godzina aktywności była no to teraz przez ok 2-3 godz spanko ...... a przez całą noc od 23 do 9.20 spał (z cycem obok
)kurcze urodziłam takiego słodkiego maluszka a on co ? ciągle śpi .... nawet już zaczepiam go ale nie działa............ pytałam o ten BOBIK (k+d) dlaczego niektóre dzieci reagują na niego bólem brzuszka,skręcaniem się i podenerwowaniem ..... a więc ona zauważyła tą reakcję u bardzo dużo dzieci i w końcu znajomi chemicy prz\eanalizowali skład - chodzi o jakiś olej który jest użyty -dla większości dzieci może być ciężkostrawny ..... położna była ostatni raz (6 wizyta - w sumie jeszcze jedna mi sie należy ale nie potrzebuję ) a więc "chrumkanie" może być do 3 mies. ma to związek z brakiem odśluzowania i do tego jak Roszek dużo spi to wydzielina nie spływa a więc chrum- chrum czasem słychać...i jest ok. no i Roszek waży juz 4660 ,a więc 620 g w 14 dni ,a 1430 dokładnie w miesiąc(co do dnia) przytył
|
|
#2084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
że przy takiej ilości testosteronu to duże dziecko na pewno urodzę ![]() Cytat:
Kochane masz dzieciaki, ale jak takie grzeczne to po co poprzestawać na 3 czy 4 można i drużynę całą wychować heheh ![]() I gratulacje za wagę Roszka Ładnie przybieraA moja Kinia próbuje od wczoraj zrobić kupę i nie może noc była okropna. Najgorsze, że wczoraj nie zjadłam nic czego bym już ostatnio nie jadła... Boję się,że skaza się rozkręca... Oby nie |
|||
|
|
|
|
#2085 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale no to do dzieła tylko pozazdrościć tak ułożonych dzieciaczków![]() Cytat:
no co za ludzie, ciekawe czy nadal będzie mówił że tak się zdarza jeśli się okaże że cię dobrze nie oczyścili...i skoro tak u nich się zdarza to ja współczuję wszystkim tam rodzącym Cytat:
![]() Mam dokarmiać odciągniętym pokarmem i za tydzień kontrola, mam nadzieję że będzie już tylko lepiej ![]() i tego wam życzę Cytat:
i mam nadzieję że szybko przyjdzie poprawa...Cytat:
Cytat:
![]() Eluśka filmik uroczy, tęsknię za tymi podskokami w brzuszku Kasia za tygodnie no i dzielna Mamusia dałaś radę na warcie![]() Witajcie Mamusie ![]() U nas dziś 2 tygodnie mija ![]() No i wszystko pięknie tylko jeszcze zaczniemy ładnie przybierać i będziemy całkiem szczęśliwi ![]() Pytanie do Mamuś z maluszkami po drugiej stronie brzuszka ![]() Kiedy zaczęłyście werandowanie? Bo nie pamiętam już jak pisałyście
|
||||||
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
a musialas podpisywac jakies zobowiazanie do sanepidu?
Cytat:
![]() ladnie!!!no i dzieki za info o chrumkaniu
|
|
|
|
#2087 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja niestety z usg mam same kiepskie foty bo straszny wstydzioch z tego synka mojego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na szczęście sn sie nie boi tak bardzo i chce być razem z nami.Cytat:
![]() Tylko termometru nadal brak, muszę zagłębić się w temat i opinie poczytać żeby był dobry i nie oszukiwał temp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a data dzisiaj na porody mało przyjemna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wg niej mogę robić wszystko tylko okna mam zostawić w spokoju hehe, jakiś tam przesąd pewnie ale okien nie tykam. U nas wczoraj intensywny dzień był chyba za bardzo bo w nocy mały dał mi nieźle popalić. A w pewnym momencie tak bardzo się wypiął jak by coś się mu stało czy co. Jeszcze nigdy tak nie miałam. No i do tego kłucia, mini skurcze ale jakoś zasnęłam. Na szczęście jutro już wizyta i usg Brawa dziewczyny za wizyty trzymamy kciuki za rozwarcia i za szybkie akcje porodowe
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
Witam u mnie dziś też szaro i ponuro...
No ja też widziałam tą reklame tej lokaty fajna na poczatku wiedziałam o co chodzi ale potem na koniec zobaczyłam już go dorosłego i wyobraziłam sobie mnie i mojego synka... Jestem typem osoby bardzo takiej rodzinnej A ja dziś idę na miasto pochodzić po lumpkach może co fajnego upoluję no i z tż odebrać komode dla malego do pokoju ![]() Coś bym zjadła ale nie wiem co A macie jakiś pomysł na szybki i nietypowy obiadek?
|
|
#2089 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i super ! im więcej śmiechu tym łatwiej .... u nas tekstem na sali po którym wszyscy kwiczeli była relacja z mojego przyjazdu na ip :" 10 rozwarcia ? eeetam niech pani poczeka w kolejce .." Cytat:
![]() przed 1 i 2 porodem dobę wcześniej odszedł mi czop a przed 3 nie. zadnych innych objawów nigdy . Cytat:
mam nadzieje ze to nie kolejna ściema ..... ![]() Cytat:
oby nie !Cytat:
2 tyg.! za pępuszek ! za przybieranie !co do pytania - ja po ok.4-5 dniach ubierałam małemu czapę ,przykrywałam kołderką w łózeczku i otwierałam okno w pokoju i tak kilka razy dziennie ..... no a potem wyjście ......
|
|
|
#2090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na obiad może mało wyszukane ale spaghetti z sosem pomidorowym i zapieczone z serem w piekarniku później u nas wczoraj było carbonara z pieczarkami. Zawsze jak nie wiem co zrobić i nie chce mi się wysilać to jakiś makaronik z sosem idzie w ruch.
|
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2092 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no Leci czas Leci - co do zgagi ... MINELA jak reka odjac no i bez problemu ost jadlam Placki ziemniaczane bez obawy ze zaraz bede ahahanie smiejmy sie bo faktycznie Kobieta sie nakreci i za 4 Lata z brzuchem bedzie chodzila Cytat:
no wiecie co Cytat:
Cytat:
za wizyte Cytat:
kochana ja mialam rowne 130cm tak piszecie ile kto ma cm wzrostu ... boshe modlem siem zeby w te CM sie dal w tate bo ojciec mial 180 a ja skromne 165 posiadam no ale ogolnie bedzie Piekny - jak KAZDE dziecko no ja lecem sie ubierac .. i po malu trza wychodzic na busa wiec raz jeszcze milego dnia . |
|||||
|
|
|
|
#2093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytea czemu idziecie? my mieliśmy w wypisie żeby si zgłosic. poszłam do przychodni i usłyszalam, ze nie ma potrzeby....jak się nic nie dzieje.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wcześniej otwierałam okna
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no a tej babeczce to chyba tylko pozazdrościć, że mimo łażenia cały dzień po schodach z balonikiem to tak szybciorem urodziła. Cytat:
ogromne brawa dla Roszka ![]() Witam się tak w ogóle, już z ledwo przebijającym się słońcem ale na moim termometrze szał : +25 stopni ![]() Ja po wczorajszych wrażeniach spałam dziś jak zabita, trochę pobolewał mnie brzuch wieczorem ale przegrał z moim zmęczeniem. A Maksiu oj bardzo był wczoraj aktywny. Natomiast dzisiaj, chyba zaczął odchodzić mi czop bo takie czerwone prążki w śluzie znalazłam, czy to to No ale to też o niczym nie świadczy bo bez czopa to jeszcze ze dwa tygodnie można łazić.---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-10 o 11:48 |
|||
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozna 2 tyg ali i 1 dzień ! no za termometr ,he,he fajna zmyła
|
|
|
#2096 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
zaczyna być krucho u mnie z czasem czas zacząć szykowac do chrzcin dziś zaczynam porządki, dobrze ze w tamtym tygodniu porządnie posprzątałam to teraz mam mniej roboty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za przybieranieCytat:
![]() Cytat:
mi chyba dójka już wystarczy chociaż Julka ciągle mi przypomina że mam w brzuchu naszą dziewczynkę i muszę ją jeszcze urodzić W sumie kiedyś myślałam o 3 dzieci u mnie ejst nas 3 u tż też 3 ale nie wiem czy finansowo damy radę, eh ta kasa niestety nie chcą podwyżek dawać ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/termometr-bezkonta...133209213.html Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam, na początek dla wszystkich forumowych Michałków: http://www.youtube.com/watch?v=hueKnFScksU
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój w miesiąc 1100 i wydaje mi się, że baardzo duzo, aleTWój Roszek jeszcze więcej....Dziewczyny czy to normslne, że Mały by ciągle tylko jadł? Już jest pyza, ma 2 brody i baleronik na nóżkach nie chce go upaść za bardzo;p
|
||||
|
|
|
|
#2098 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam, że masz energię! A gdzie pracujesz, że dajesz jeszcze radę? ![]() Powodzenia na wizycie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za nabranie sił i szybki poród! ![]() A tamta niezła, pozazdrościć! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to ja wczoraj oczy wypłakałam na Sewerynie Krajewskim "Jesteś mały jak okruszek" Przypomniałam ją sobie z dzieciństwa...Cytat:
OBY!!! ![]() Tego też się obawiam Jeszcze nie zdecydowałam. Od TŻa słyszę tylko "jak będziesz chciała" ![]() Cytat:
![]() OtTakaJa - fajny brzusio! ![]() Hello Współczuję niektórym kiepskiej nocy. Powiem Wam, że przed ciążą cierpiałam na bezsenność. Nawet jakieś prochy brałam na to. Wiele nocek miałam z przekręcaniem się z boku na bok... Zaszłam w ciążę i CUD -śpię jak niemowlę! Zasypiam, jak tylko przyłożę głowę do poduszki (co wcześniej było nie do pomyślenia ) i nawet jak wstaję siusiać w nocy, to wracam do wyra i od razu znów - ŚPIĘ! Nic mi nie przeszkadza, nawet mój wielki brzuch Ani kopanie Synusia, a TŻ twierdzi, że on potrafi porządnie fikać, brzuch mi cały skacze - a ja śpię twardo ![]() A z negatywów - od wczoraj na wadze +1,5 kg (ważę się codziennie, od tygodnia trzymałam wagę); ale mam tak opuchnięte stopy, że nie dziwota Lekarz widział, poprostu końcówka ciąży... Ale lipa, że od rana ![]() Za to Mały skacze jak szalony
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i pomyśleć, że przez ostatnie 9 miesięcy drżałam o to aby się nie skracała i nie rozwierała a teraz jak nierozwarta to problem jest
|
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz ... tak się znowu rozkochałam ze myślę ....... moze kiedyś.......... co kwestii finansowej - to masz rację ,a nawet jak się dobrze stoi to nigdy nie wiadomo co w przyszłości........ Cytat:
Roszek dużo przybiera ale jak mówi położna jest szczupły a długi - pyzolka nie ma .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

i
za wizyte

taki mały chłopiec a ma taka laske hehe

noc była okropna. Najgorsze, że wczoraj nie zjadłam nic czego bym już ostatnio nie jadła... Boję się,że skaza się rozkręca... Oby nie

no wiecie co
nasze chłopy mają urodziny
wszystkiego najlepszego dla Kacperka i Michałka 
05.07.2008